-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
-
SirKero
őstag
válasz canniball #39297 üzenetére
Amikor leírtam nekem is ez ugrott be de úgy voltam vele ,hogy most már maradjon legfeljebb kapok egy-két megjegyzést.
És lám lám az első már meg is volt De most már megyek aludni ne savazzatok túl ha lehet[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
válasz Brogyi #39280 üzenetére
A súlyról pedig annyit, hogy az olaszok ötletesek. Egy kézzel stenderre húzom a közel 200kg-os masinát.
Bezzeg az FZ6-ost az összes kezemet használtam, és semmi. A japók ezt elb@szták.Nem tudom miről beszélsz A Burgmannál ( 195 kg ) csak rálépek a szenderre és fel áll semmi erőlködés vagy nem tudom mi
Lehet hogy nem jó a technikádMost olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
runner 125
nagyúr
Ma ezen szakadtam.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
balazs1011
aktív tag
válasz AndrewTdi #39293 üzenetére
És melyik márkát használod,ha esetleg már cseréltél benne?
Melyik mennyire keményíti meg az elejét?---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
AndrewTdi
addikt
válasz balazs1011 #39292 üzenetére
Hát ha megtaláltad egy szerelési leírásban, akkor mi a kérdés?
(amugy Nexusba is 7,5w kell)
[ Szerkesztve ]
-
balazs1011
aktív tag
Mi a véleményetek,milyen viszkozitású olaj való az elsó telóba.
Piaggio Beverly 500 -ról van szó.
Találtam a neten valami szerelési leírást abban 7.5W van meghetározva száranként 195cc---Kawasaki VN 800---Huawei Media Pad M3----Piaggio Beverly 500----Oneplus 2 4/64----ZTE Nubia Z7 Max 2/32----JiayuG3 és Jiayu G4S 2/16 fehér----e-mail:balazs1011@freemail.hu---- mobil:20/405-2490 ----
-
Grillo
őstag
válasz Dealer95 #39290 üzenetére
A régi elég kopott volt, így nem tapadt rendesen, 30 után leejtette a fordulatot, és nem gyorsult, csak 50 felett újra. Közben meg elment 1 perc. Most szinte lineárisan gyorsul 60-ig (GPS), és ez mondjuk 30ról megindulva is megvan, meg 50-ről is.
Hogy ehez a Polini kellett, vagy csak egy jól tapadó felület+könnyebb görgők, az persze kérdés, de nekem bevált. -
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Gyári kuplungot mire érdemes lecserélni? (30.000km van benne már, de így sem teljes felületen tapad be + az egyikből már letört egy kis darab)
Ezeket néztem ki, de ha van más javaslat szívesen fogadom.
-Fly 13k
-S6 Sport Pro 14k
-Hebo N 12,5k
-Polini 3G 13k
(-RMS Racing Pro 10k)Kis kuplungrugó szettet mindenképp vennem kéne (4k a 3db-os gyári kuplungba) de ahogy néztem ezekhez is adnak 2 szettet, így gondoltam jobban megéri az egészet lecserélni egybe.
(Motoforce-ot nem szeretnék, mert még a gyári csúszkaszettjük sem volt jó a gyári variátorba.)
A motor gyári, ezeket kivéve: Hebo Performer, Polini Speed Control
[ Szerkesztve ]
-
-
máyköl
veterán
Ma vittem el a robogót szervizbe, most hívott a srác, hogy végülis hengerfúrás + dugattyúcsere kéne.
30k -t mondott rá. Azt mondta kínai dugattyúkkal 25k -be tudja megcsinálni.Megéri ez, vagy vigyem máshova?
-
canniball
nagyúr
válasz Kolondrum #39281 üzenetére
"Eddig úgy volt, hogy nincs párom magam vizsgázok, de lett azóta..."
Az én történetem: ott állunk a vizsgabiztossal, az oktató kérdezi hogy akkor indulhatunk-e, a biztos meg közli hogy mindjárt csak jön még egy delikvens egy másik suliból, őket megvárjuk...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
SzlobiG
félisten
válasz -Mosquito- #39282 üzenetére
Szintén, idén nem követem el ezt a hibát.
-
Hívtak a suliból, szerdán kénem menni motorozni. Ugyanis változás van! Eddig úgy volt, hogy nincs párom magam vizsgázok, de lett azóta, egy csaj. Sztem az aki a rutin első óráján volt, a kis szöszke akit nem az eszéért szeretünk.
Lesz feladat, előzés sávon belül. Ennyi lenne. Nem baj, ott már ER-6n lesz mert tudom, hogy kettő van a sulinak.Mosquito34! Dec 2.-ig mentem legutóbb. 1x -1 fokban indultam el. Addig járok. 4-5 réteg ruha stb.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Brogyi
őstag
válasz Bitpalace #39270 üzenetére
Az új mocikon kötelező lesz az ABS. Nem választható. Gondolom 125 alatt nem. ha jól emlékszem az EU miatt.
A súlyról pedig annyit, hogy az olaszok ötletesek. Egy kézzel stenderre húzom a közel 200kg-os masinát.
Bezzeg az FZ6-ost az összes kezemet használtam, és semmi. A japók ezt elb@szták.[ Szerkesztve ]
-
Azért lassan lassan vége a szezonnak. Érezni igen igen. Már kell vagy fél 6 mire világosodik és reggel majdnem kabátos idő van. Adok neki pár hetet és reggel korom sötét és kabát. Nappal meg éppen 30 fok.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bitpalace #39262 üzenetére
Nem annyira az ereje bitang, azt a gázzal le tudod kezelni.
A súlya és a feelingje, ami necc lehet egy kis robogó után.
Sokkal inkább hajaz egy nagymotorra, mint egy robogóra:
ha azzal elboldogulsz, már nem para. Lehet vele lassan is
menni, a fékek meg szintén brutálisak, ha meg kell állni.
Inkább tologatásnál kell vigyázni, mert 200 kg nem viccel. -
Bitpalace
senior tag
Köszönöm szépen a segítséget!
Viszont fenntartása az már gondolom borsosabb kicsit. Néztem használtan és 500k-tól indul, képeke alapján jónak néznek ki de ezeknek tuti hogy van valami rejtett hibájuk azért akarnak megválni tőle ennyiért
-
válasz Bitpalace #39262 üzenetére
Azért akkora nyomaték nincsen benne. Én 50-ről ültem át arra a batár hajóra és egy picit sem éreztem magam rajta kellemetlenül. A gázt elsőre érzi az ember. Egy izmosabb emelkedőn már nem is tűnik közel 500köbcinek.
Kellemes darab.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
canniball
nagyúr
válasz Bitpalace #39255 üzenetére
Nem, ha megvan az A1 akkor az (2 éven belül) "csak" könnyebbé teszi a dolgot (különbözetivel gyorsabb és olcsóbb). De A1 nélkül is mehetsz A2-re ha betöltötted a 18-at, csak akkor az egész tanfolyamot végig kell csinálnod.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Kolondrum #39250 üzenetére
"Meglátjuk mit mondanak."
Próba-cseresznye, de én a helyedben nem sok jóban reménykednék. Felvásárlást persze hogy vállalnak hiszen ebből élnek, de nem 10-20k-t akarnak keresni egy ilyen üzleten... Ha megnézed pl. a használtautót nem egy kereskedői hirdetés van olyasmi szöveggel, hogy vételár 750k, csereár 850k.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bitpalace
senior tag
Mekkora az étvágya a nexus 500-nak?
Ha jól tudom, akkor korlátlan jogsival lehet csak vinni, amihez a 24. életév betöltése kötelező?üdv!
-
Megléptem egy érdekes dolgot. Felkerestem azt a boltot ahol a rox vásárolva lett 2002 aug 27.-én. Mint kiderült ez akkor történt amikor a bolt megnyílt. Vállalják motorok felvásárlását. Meglátjuk mit mondanak.
-
válasz canniball #39247 üzenetére
Az egyik ezért a másik meg azért. A két véglet úgymond. Ez a robogó olyan 160k-ért van neten és kettő darab van belőle mindössze. Állapotra megegyezik a hirdetettekkel, de ki az aki erre vadászik? Hozzáértő biztosan nem.
SzlobiG! Amivel eddig is, tömegközlekedés. Az nekem free. Mindig is az volt. 26 évem alatt ha 3x vettem bérletet, jegyet meg nem is ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Kolondrum #39245 üzenetére
"Néztem mennyire alapos mosásban. Adnék neki egy 5-öst."
Hja kérem, a külső csillogás a legfontosabb!"...a kínaira költött és azt meg aztán el nem tudjuk adni."
Eladni biztos el lehet, csak az a kérdés mennyiért. De úgy gondolom a te robid sem lesz könnyebb eset...https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
válasz canniball #39244 üzenetére
A mögöttes tartalom: évjárat, vezetett szervizkönyv, futott km viszont vonzó.
Néztem a gumikat, szinte nulla a kopásuk, a féktárcsák minimálisan vállasak. Csak itt egy idom, ott egy idom. Épp egy burgi 650-et mosott le átadásra. De volt ott egy 400-as meg egy 250-es. Mindhárom hó fehér volt hiba nélkül. Néztem mennyire alapos mosásban. Adnék neki egy 5-öst. Kint sorban a runnerek. Úgy sorban, hogy idomok nélkül, volt idommal, de volt aminek nem volt motorja, kereke vagy épp karbija.Felmerült itthon, hogy marad a rox és anyum használja, látom én, hogy érdekli, de kéremszépen ára van. Elmondtam, hogy ne vegye meg a kínait. Ha engedek az árból akkor is drága lesz neki mert a kínaira költött és azt meg aztán el nem tudjuk adni.
-
válasz korpicschess #39240 üzenetére
Valóban! De viszont tudom, hogy rendbe tudná hozni, csak én töröttel nem foglalkozom. Már ha csak azt nézem, hogy tudjátok mennyire számít nálam a küllem.
-
Ne meglestem a nexust. Kerestem egy ideig a sok robogó között (halom runner között) és amikor meglett akkor is csak sejtettem, hogy ő egy nexus 500-as. Fekete-piros.
Vezetett szervizkönyv 24000km-es utolsó bejegyezéssel. 25000 van benn amúgy, de a számítógép elszállt, totál halott. 2009-es, gyári gumik, gyári fékbetétek, minden gyári még.
Szép ugye? Esztergomba kijöttek elé és a tulaj elfektette, idomok lenullázva. Lényegében számítógépe halott és az idomokat pótolni kell. Be is indul. Röviden: Törött! 800k lenne összerakás után.
A roxot meg sem nézte, mondta, hogy szoktalak látni, az a robogó rendben van, nagyon rendben. Magában nem viszi el. A 200k-s feletti árat jónak találta érte amúgy.[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz runner 125 #39232 üzenetére
Ájjjj, ez naggyon randa!
-
ALI_G
veterán
válasz runner 125 #39234 üzenetére
Most csak a berelt robogora ertettem. Nem neztem de szerintem elso fekbetet mar nem volt
37000 km volt benne, kisebb eses nyomok itt-ott.[ Szerkesztve ]
-
ALI_G
veterán
Na vegul 200-ast bereltem mert a 250eseket dragan adtak, ahol vegul bereltem volt 200as es 300as, de 10 euro volt a felara a nagynak naponta. Ket napra bereltem ki es kb 4-500 km-t tettunk bele. 10%-os emelkedon 80 volt a vege csomaggal, 2 szemellyel de keves szemelyauto elozott meg. Inkabb meg en kerulgettem oket (konkretan elso nem nem elozott meg senki ). 120-nal tilt le az elektronika
Lenyegeben eleg volt hegyre is, gyorsabban nem kellett sehol menni. A fekek, a futomu egy tragyadomb, persze r6r-hez hiaba hasonlitom Robogotol nem vartam tobbet. Otthonra sajnalnam allandoan nyel gazon hajtani[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Itt már az 50-es felirat sem segített.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
AndrewTdi
addikt
válasz Kolondrum #39226 üzenetére
Szerintem ha be is számítaná, 7-800K-t simán rá kéne még dobnod.
szerk: A szart adják olcsón általában, a jóért mindig elkérik a pénzt. mint a hogy én is a Runnerért. meg úgy gondolom, hogy majd a Nexust sem ár alatt akarnám eladni.
(#39227) SymbianOS: a hang adta élmény egy dolog. szinte bámire lehet jó hangot csinálni ami 4T
[ Szerkesztve ]
-
válasz DigitXT #39222 üzenetére
A pakolhatóság fontos. Ebből a szempontból a váltós motor azonnal nulla pontos. A nexus 500-as kap 1 pontot mert belefér a forgalmija. A roxba 2x2l-es ücccsit meg más egyék kisebb dolgokat be tudok pakolni, a többi kettőbe egy üveg sem fér el. A burni 400-as verné a roxot, de az meg nem tetszik. Gyúrjuk össze a burgi 400-at, a váltós motor adta sebességet és élményt, meg a nexus 500-as (számomra) adta élményt + hangot.
-
jövő tavaszra lesz másik nem most. Nagy hiba lenne most venni. Addigra még több lesz a keret rá. A burgi valóban nem az én világom.
A nexus meg ha 900k körül van eleve felejtős, az csak kb 300al drágább mint gondolom.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Rég volt már a kresz.. és még igazából nem is volt szükség ezelőtt ezzel foglalkoznom, de az ilyen [link] táblánál jelölt útra fel lehet hajtani 50ccm3 es rendszám nélküli kismotorral?
-
DigitXT
nagyúr
válasz vaksi8 #39221 üzenetére
Szerintem még nem tudja, mi a "stílusa". (Már a motorozásban.)
Ahhoz azért ki kell próbálni ezt-azt, hogy kialakuljon mi a preferált.
Persze lehet kvázi-vakon is választani: vagy bejön, vagy nem.
Hozzámvágnának egy Burgit? Nem tiltakoznék! Ha viszont le kéne
perkálnom érte 7-800K-t, azért kipróbálnám előtte a 400-as Maját
IS, meg még pár gépet, ami szóba jöhet. (A legfontosabb kérdés
talán, hogy mire kell a motor? Hol és hogyan lenne használva stb.) -
vaksi8
senior tag
válasz Kolondrum #39210 üzenetére
Ő is számolna be aeroxot
De tudom,ez nem a Te stílusod. -
DigitXT
nagyúr
válasz Kolondrum #39210 üzenetére
Kaució: lerakod a 100K-t és elviszed a motort. Mikor visszahozod,
nincs rajta semmi gebasz, nem borítottad meg, visszakapod. Ha
megtörted, akkor kalkulálnak javítási költséget, azt levonják belőle,
s a maradékot kapod vissza. Ha idáig tiszta volt, akkor mi a gond?
Nem tudsz lerakni 100K-t KP-ban? Nade >700K-s gépeket nézel...
Előbb-utóbb csak a kezedben kell legyen egy combosabb összeg.
(Legkésőbb, amikor elvitték a Roxot. A beszámítás nem neked jó.) -
válasz runner 125 #39218 üzenetére
Jó igaz, na és hol? Ki adna a kezembe valamit?
-
runner 125
nagyúr
válasz Kolondrum #39217 üzenetére
Figyelj, állj már neki _tapasztalni_. Most komolyan, eddig ültél egy ER-6N-en, most az lett a kedvenc. Eddig az Aerox-on ültél csak, így nem létezett nála jobb.
Próbálj ki több motort, robogót és az után hozz tapasztalatokon alapuló, megfontolt döntést, mert ezek a fellángolások soha nem kifizetődőek.
-
Én mintha láttam volna már nála. Még akkor amikor a csabitól eljött a rox. Nincs úgy előttem az állapota, de megjegyeztem, hogy nagyon szép. Azért én megnézem magamnak. Bár lehet nem kéne.
-
A motor bérlés kizárt. A kaució 100 rongy! Na neeeeee!
Más: Az első kapás a roxra. Írtam az itteni szerelőnek akit már korábban is ajánlottak amúgy. Ő róla tudni kell, hogy nem a tuning híve. Kért képet, megnézte, el is mentem hozzá, de épp ment el és mondott egy érdekességet.... "Beszámítom a roxod, van egy eladó nexus 500-as, 2009-es. Majd beszélünk."2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
őstag
Valamit csináltam a motorommal, de nem tudom, hogy mit, lehet kézrátétellel javítok.
Korábban írtam, hogy a motor startolásával nem vagyok elégedett.
Tegnap kicseréltem az SR50-n a hátsó rugóstagot, mert a teleszkópból elfolyt az összes olaj. A cseredarab 120 g-al volt nehezebb és jól is teszi a dolgát. Végül egy bontottat vettem, ez volt a leggazdaságosabb megoldás.
Ha már szerelgettem, gondoltam leveszem az erőátvitel burkolatát, hogy lássam milyen állapotú a variátorszíj, illetve meg akartam lesni, hogy milyen rugók vannak a kuplungban, ezért levettem a kuplungharangot is. Sima fekete rugók vannak benne, nem tudtam következtetni az erejére, gyorsan össze is raktam a gépet.
Nem volt sokat használva a robogó, de a bütykölés óta (50 km) induláskor is felpörög a motor és sokkal jobban megindul, mint korábban. Mivel nem csináltam semmit a kuplungharang le és felrakásán kívül, nem értem mi okozza a változást, azaz mitől lett jó az indulás.
-
AndrewTdi
addikt
nos. A feleségem szerint Halkabb lett, de még mindig nem halk.
és ha most is beteszem a tompítót, valamicskével halkabb lesz, de szerintem megint csak a frekvencia változik.
De most halkabb, jobb így. De majd a legközelebbi motorozás alkalmával többet tudok írni róla -
AndrewTdi
addikt
na bent. ha felébred a picilányom, akkor próba.
Új hozzászólás Aktív témák
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...