Hirdetés

2020. július 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • MÁV és KTI segítségkérés

  Főként olyan emberektől várok kommentet, akik MÁV dolgozók, és időszakos KTI vizsgára készülnek fel.
  Problémám akadt az oldal elérésével. Pontosabban nem nekem, hanem apósomnak.

  A probléma a következő: A vasúti vizsgaközpont honlapjára el lehet jutni a KTI honlapjáról is, illetve ha az ember tudja, mit keres, akkor mindjárt a vasutivizsgakozpont.hu domain címen keresztül is.

  Nálam rendben is működik a dolog. DE

  Apósomnál, az otthoni internettel (Telekom ADSL, ZTE Speedport 2i modem, kis falu Baranyában) nem érhető el az oldal. A http://vasutivizsgakozpont.hu/ , mindegy, hogy próbálnám elérni, csak egy üres lapot ad, bal felső sarokban egy "hello" szöveggel. Az oldal forrása is ennyi. Próbáltam Chrome, Firefox és Edge alól is, három androidos mobillal, és az LG okosTV böngészőjével is.

  Most jön a csavar. Ha a telefonokon mobilnettel próbálom elérni, simán működik a dolog, lehet menni gyakorolni. Csavar 2: hotspotként megosztott mobilnetről NEM megy a sztori. Csak a hello. Megnéztem az oldal forrását, abban sincs semmi, csak a legegyszerűbb gyakorló HTML kód, 5 sor és kész. Megnéztem a működő oldal forrását, abban nincs "hello" szó...

  Folytatás...

  Samus 6 hónapja 19

 • Hangszóró a PC mellé

  Kezd bennem érni a gondolat, hogy a régi Logitech Z323 szettem le kellene cserélnem. Nézegettem is, hogy mire lehetne. Kicsit többet szánok rá, mint anno, olyan 35 ezresig hajlandó lennék elmenni. A feltétel, hogy aktív legyen. Valami oknál fogva a sztereó szetteket nézegettem. Lehet, hogy azért, mert zavar a pici mélyláda a lábam mellett, vagy mert hiába vágyom óriási basszusra, zavar, ha csak dübörög valami.

  Képbe kerültek a nagyon belépő stúdió monitorok is (vájtfülüek most forduljanak el). De nem tudom, mire érdemes költeni.

  Amit eddig néztem:

  Mackie CR4 (a CR3 esetében sok a panasz a kevés mélyre, ebben kicsit nagyobb a driver)

  Edifier R1280T

  Folytatás...

  Samus 8 hónapja 59

 • Páramentesítés?

  Pára van a lakásban. Sok a növény, és most már bent teregetünk, ami nem segít a helyzeten. A nyári időszakban, mikor minden nyitva van (gyakorlatilag állandó a szellőztetés, és a ruhák is kint száradnak, 40-60% közötti a páratartalom, most viszont tartósan 70 fölött van, ami már sok. Penész még nincs (egy éve költöztünk, komplett renoválás, falak lekaparva, stb.), de ami késik...

  A lakás légtere nagyon durván 280m3 (92nm hasznos alapterület, ebből kb. 10 leesik fürdő és WC, ahol mindig van szellőztetés), 2.8m belmagasság).

  Ide mindenképp elektromos páramentesítő kell, a kérdés, hogy nekem elég-e a kicsi (=olcsóbb), ami 100m3/h teljesítményű, ilyet sok jó értékeléssel találtam 33k pénzért, vagy mindenképp erősebb kellene?

  Illetve akik használnak elektromos páramentesítőt, mi a véleményetek?

  Samus 8 hónapja 34

 • Adatroaming az EU-ban?

  Igazából tanácsot szeretnék kérni, és le is írom, miért.

  Jó magyar userként fizetek mindenért, mint a katonatiszt, van is szép adatcsomagom a Telenyomornál.

  A helyzet úgy hozta, hogy születésnapom alkalmából Feleségem meglepett egy prágai hétvégével. Örültem, mint majom a farkának, mert sohasem voltam még külföldön :)

  Megszervezett mindent előre, még szabadságot is kért a főnökömtől az én Drágám, szóval tényleg gondolt mindenre. Egy élmény volt, és vissza is akarok menni még egyszer, mert nem volt mindenre idő, amit szerettünk volna.

  A lényeg, hogy mivel Csehország Uniós tagállam, elvileg probléma nélkül értem volna el a világhálót bárhol és bármikor. utána is néztem, az adatkeretem teljes egésze felhasználható az Unió területén. Ami részben igaz is. Csakhogy olyan sebességgel ment a szörfözés, hogy ahhoz képest az 56k világbajnok sprinter. Komolyan. 4-8kb/s volt a sebesség. A Google Maps még aránylag jól vette az akadályt (kb. 5 másodperc volt a tervezés, ami egyébként egy pillanat szokott lenni), de ha bármire rá akartam keresni, az esélytelen volt.

  A kérdésem, hogy 2019ben tényleg itt tartunk, vagy valami nálam nem volt kerek? Tényleg kell vennem prepaid kártyát minden országban, ha ha netezni akarok?

  Folytatás...

  Samus 9 hónapja 14

 • BeOK TDS23-WP Wifi termosztát

  Már tavaly le akartam cserélni a békebeli MMG termosztátot, mert nagyon kevésnek bizonyult, bár működött szépen. Mindig arra vágytam, hogy távolról is tudjam piszkálni, vagy csak megnézni, mi a helyzet itthon.

  Nálunk a Computherm kínál Wifi gateway-t, amibe termosztátuk (T87) beilleszthető, és ha veszel hozzá kazánvezérlő modult (BDR) még működik is, illetve van egy Fluoreon klón, amit saját név alatt, dupla áron forgalmaz, tovább árulja a Somogyi és a Honeywell is (EVOHome széria). utóbbinak van egy high-end termosztátja is a témában (T6R), de az már kicsit más kategória. Akad még Bosch és Siemens is, de általános, hogy 20k alatt itthon nincs ilyesmi.

  Sokáig úgy voltam vele, hogy akkor megveszem a Q7RF-et, és lemondok a Wifiről. Aztán elkezdtem nézni, mi a helyzet a távol keleten.
  Hamar kiderült, hogy kismillió néven kapom meg ugyanazt. Két nagy márka különböztethető meg, a BeOK és a Fluoreon, a többi ezek klónjai. Az értékelések alapján a BeOK mindenhol dicséretet kapott, így az én bizalmam is feléjük vándorolt. Osztottam, szoroztam, és végül a TDS23-WP típusú lett a befutó, de igazából vehettem volna az EP-t is, mert kellett egy plusz relé (kontaktor lett) is a vezérléshez. A kazán egy régi álló Thermomax ÖV Color 35, alapfelszereltséggel. Egyszerű, mint a faék.

  Folytatás...

  Samus 9 hónapja 11

 • Sorozatajánló: Chernobyl

  Pár napja láttam Indexen az HBO új minisorozatának beharangozóját, ami egy általam "kedvelt" témát dolgoz fel, állítólag új szemszögből.

  Nem is telt el sok idő, és el is jött az első rész. Én pedig csak néztem, mint a moziban szokás.

  Csernobilról mindenki hallott, így, vagy úgy, de ismerik a történetet. Rengeteg dokumentumfilm készült ezzel kapcsolatban (magát a robbanást szerintem legjobban a Discovery World, A Nulladik Óra című dokumentumfilmje mutatta be), így érdekes húzásnak tűnt egy újabbal előállni.

  Maga a sorozat öt részből fog állni. Részenként egy óráról beszélünk. Nem lövök le nagy titkot, hogy a robbanás csak egy motívum, már az első rész legelején bekövetkezik. Jelenleg a második rész közepénél tartok, és elmondhatom, hogy valami zseniálisra sikerült eddig. Nagyon jól bemutatja az akkori állapotokat, és sajnos hamar világossá válik, hogy itt nem feltétlen egy ember hibájáról van szó, hanem egy eszme miatt történt, ami történt.

  Folytatás...

  Samus 1 éve 87

 • Természetes kiválasztódás?

  Az írás apropóját egy tegnap esti esemény adta. Úgy döntöttem hét elején, hogy elvállalom az éjszakás után a szombat délutáni túlórát, szóval teljesen kipihenten mentem hazafelé negyed tízkor :D

  A hatos úton közlekedem, mert máshol nem is tudnék. Tegnap remek idő volt (fújt a szél, teljesen el volt borulva, nulla holdfény látszott), a megszokott százas tempóban haladtam, ilyenkor este minimális a forgalom, néhány teherautó és pár személyautóval fut össze az ember csak. Nem is volt semmi esemény egészen addig, amíg el nem hagytam Nagypeterdet. Akik ismerősek errefelé, tudják, hogy a következő településig aránylag szellős az út, mindkét oldalt szántóföld. Haladtam is, amíg a távolban egy kereszteződésben meg nem pillantottam két erős piros fényt. Ez akkor még jó 300 méterre volt, de csak nem távolodott, hanem még közelebb került. Vagyis valaki erősen fékez, vagy megállt. Ez a szakasz egy kanyarban van, itt van egy körülbelül 20 méteres erdei sáv, ment már itt át előttem borz is. Gondoltam vadat látott. Mikor már 50 méter sem volt, hirtelen csökkent a fény intenzitása, láttam is, hogy egy szürke autó volt a tettes, elindult. Elég tempósan.

  Folytatás...

  Samus 1 éve 86

 • Boldogok a lelki szegények

  Boldogok a lelki szegények, mert övék a tükör és a fényképezős telefon.
  És beszívá az oxigént az ő mellkasába vala és az feszíté a levegőt a push upos melltartójában.
  A másik veré magát göthös hasára és bár csak 35 kilós hím vala, azt hiszé, hogy kockás a hasa és ő ettől préda lészen.
  Az agyilag is gyengébbik nem példánya, száját csücsöríté, malaszttal teljes, mert képeit váltogatá míg összevadászá azt a keserves 12 lájkot az ő szánakozóitól.
  Ettől az Úr magasra emelé az ő gyermekének egóját, mely magasságból ha le kéne esniök, azonnal szörnyet halnának az Úr nagy kegyelmében.

  Samus 1 éve 9

 • Trust Avonn GXT 830-GW

  Nagyon régi vágyam volt, hogy világító billentyűzetem legyen. Még a hőskorszakban, mikor az egész "gémer" kultusz elindult, csorgattam a nyálam a GameStarban a Revoltech Lightboardra. Nem a csilli-villi dolog vonzott, hanem, hogy este sötétben is látom a billentyűket. Sokan persze azt mondják, hogy annyi fény mindig jut a monitorról a billentyűzetre, hogy látni lehessen azt. Nálam nem. Én visszafogott fényerővel használom a megjelenítőt, és teljes sötétségben elég rossz volt lepillantani a tök fekete klaviatúrára.

  Azóta eltelt 15 év, és a mai nap vettem meg az első világító billentyűzetem...Nem volt tervben. Körülbelül egy hónapja láttam egy Euronics szórólapban egy Genius terméket aránylag olcsón, de utána olvasva hamar kiderült, hogy világít ugyan, de csak a gombok körül, maguk a betűk sötétségbe burkolóznak. Itt el is felejtettem a dolgot. Ma bevásárló körúton voltunk a Feleségemmel, és a Tescoban megláttam a címben szereplő billentyűzetet. Hosszas tanakodás után a pénztártól mentem vissza érte.

  Folytatás...

  Samus 2 éve 5

 • Mi történik Észak-Koreával?

  Egy ideje már követem az Észak-Koreáról szóló híreket. Az az utóbbi időkben pedig nagyon beindul a közeledés a déliekhez, egy ideig a téli olimpiai játékok, most pedig a két Korea közti találkozó foglalkoztatja a világsajtót.

  Nekem pedig valamiért furcsa ez az egész. Az ember, aki eddig gyakorlatilag mindenre és mindenkire atomot dobott volna, most feladja a nukleáris projektjét, és világraszóló békét köt.

  Ti mit gondoltok erről? Jöhetnek spekulációk is, mást úgysem lehet, mert az elzártság egyelőre maradt.

  Samus 2 éve 60

 • Vicces hirdetést keresek

  Anno jópár évvel ezelőtt, még a régi hardveraprón láttam egy nagyon humoros hirdetést. Egy tag keresett iPhone készüléket (fene tudja, talán ötöst). A hirdetés szövege úgy indult, hogy: Hello. Mátyás Király vagyom. Én és pár testvérem.... Egyes szám első személyben beszélt magáról, és magát, és testvéreit ajánlotta a készülékért (portéka) cserébe. Szent István király arcképe van a tízezres papírpénzen, ugye.

  Valaki esetleg lementette anno ezt?

  Samus 2 éve 1

 • Milyen gomba?

  Apósom anyja hozott egy kis zacskónyi gombát. Azt mondta, fűzfa gévagomba. Gyorsan utánanézve az teljesen más, mint ahogy a zacskónyi adag kinéz. Rövid keresés után úgy találtam meg, mint Nyár-fagomba (Lentinus tigrinus). Valaki meg tudja ezt erősíteni, vagy cáfolni? Illatra tiszta laskagomba.

  Samus 2 éve 9

 • Filmajánló: The Battle for Sevastopol

  Eredeti cím: Bitva za Sevastopol (2015)

  Nos, a fent említett cím egy orosz hárborús film, a történet középpontjában egy fiatal leányzó áll, nem egy klasszikus mozi, az biztos. Teljesen véletlen akadtam rá, Youtube-on hallgattam egy játék zenéjét (Boiling Point), a kapcsolódó videók között volt a filmnek egy száma, és a moziplakát videó gyanánt.

  Elkezdtem nézni, és szinte azonnal megtetszett. Nem egy tipikus háborús film. A cselekmény két szálon fut. Az első a kezdetek kezdetén, majd később a fronton, a második pedig a Fehér Házban. Igen, az amerikaiban. Eleanor Roosevelt elmesélésében. Túl sokat egyszerűen nem tudok, és nem is akarok írni. Bánom, hogy anno hozzánk nem jutott el ez a film. Aki szereti a második világháborús témát, annak ajánlom megtekintésre. Jóféle magyar felirat elérhető hozzá (van angol is persze, az eredeti nyelv ugye orosz, kivéve a First lady és Ludmilla beszélgetéseit, itt viszont nem tudom, hogy direkt vagy véletlen, de annyira éreztem, hogy nem anyanyelve az angol Ludmillának, olyan válogatottan beszélt. Ez nem hiba, hanem hozzáadott a hitelességhez (a filmből kiderül, miért beszél ilyen jól angolul egyébként).

  Folytatás...

  Samus 2 éve 8

 • Egy igazi gyöngyszem - KLW Audio/Carver XA-25 aktív crossover

  A napokban jutottam hozzá egy igencsak ritkának tekinthető aktív hangváltóhoz. Annyira ritka, hogy egy nagyobb külföldi aukciós oldalon sem találtam eladó példányt. Információt sem nagyon lehet vadászni róla. Az eredeti gyártó a KLW Audio, a céget '95 körül felvásárolta a Carver Inc.

  A szóban forgó eszköz az XA-25 típusjelzést viseli, egy kétutas sztereó aktív hangváltó (vagy háromutas mono módban is működik, ha akarjuk). Amit neten sikerült infót túrni, az alapján a kilencvenes évek közepe felé tehető a megjelenése (bő 20 éves biztos megvan), akkoriban elég drága volt. Ami viszont hihetetlen számomra, hogy eredeti dobozában (!), garancialevéllel, és teljes, ép kézikönyvvel együtt kaptam, mintha új lenne, minimális használati nyomokkal.

  Ami hátrány, hogy a keresztezési frekvencia nem potméterrel állítható, hanem létra ellenállásokat kell pakolni bele, amiből gyárilag is csak négy vágási ponthoz való adagot mellékelnek (ezt is úgy, hogy kétutashoz egy opció, háromhoz négy tartozik), a többi opcionálisan vásárolható. Van egy táblázat a kézikönyvében, mind a 16 ponthoz tartozó ellenállásértékekkel, teszek egy kört pár mikroelektronikai boltban, hátha sikerül beszerezni ellenállás létrákat. A gyárilag behelyezett példány nekem pont megfelel (90Hz).

  Pár kép:

  Folytatás...

  Samus 3 éve 0

 • Sencor SCT 3018MR - Mit tud egy olcsó fejegység?

  Az a különös helyzet állt elő, hogy nevelőapámnak szüksége lett egy új fejegységre az autóba, mert a régi a lakatosmunka után nem fogott semmi rádióadót. Egyébként is akart már más zenét hallgatni, nem csak rádiót (egy régi Sony fej volt eddig, kazetta, és ennyi. Tudott volna CD tárat kezelni, de az nem volt mellé). Meg is vettem neki egy jóféle FM transmittert, mire megjött, vehettem az új fejet is.

  A szempontok:

  -Pofátlanul olcsó legyen
  -Legyen rádió
  -Legyen USB támogatás
  -Működjön

  Néztem a kínai vonulatot, hat darab ezres körül mozog egy fapados fej. Néztem az itthoni kínálatot. Van a szemét hatezertől egészen kilencig. Kilenc Mátyás Királyért lehet kapni az első, ránézésre vállalható kategóriát. Itt foglal helyet a címben szereplő szerzemény is. Végül berendeltem egyet. Szállítással 10 380 forint volt. Digicam.hu webshopból. Kedvesek voltak, telefonon is megkerestek, mikor feladták.

  Ma pedig beszereltük.

  Kezdjük az elején. Ilyen a doboz.

  Ez van benne.

  Folytatás...

  Samus 3 éve 4

 • 1000 üveg bor, 10 patkány, egy mérgezett palack

  Most láttam a Tudományos mémek nevű Facebook oldal egy bejegyzését, mely a következő kérdést teszi fel:

  Mellékelik a megoldást is: [link]

  Viszont hiába néztem meg a videót, és olvastam el a leírást, nem értem a megoldást. Az első problémám a 10 patkány, a második maga a megoldás.

  10 patkány 8 bitre?

  Valaki el tudná magyarázni érthetően, hogy hogy jön ki a megoldás. Több példával, ha kérhetném :R

  Samus 3 éve 22

 • Árpi kalandjai

  Árpi kalandjai

  Egy ismerősömnek (Árpi) volt egy autója. Szép volt, jó volt (Opel Senator 3.0), neki mégsem volt elég jó. Egy szép napon elhatározta, hogy dögösíteni kell. Elkezdődött a tuning.
  Először jöttek a szokásos dolgok: szélesebb felni, tök fekete fólia, brutál erősítő, stb. Igen ám, de ilyenje sok embernek van, így nem lehet kitűnni a tömegből. Na, akkor jött az ötlet: ha Michael Knightnak van, akkor neki is kell, és ezzel elkezdődött KIT-hadművelet.

  Úgy kezdte, hogy a műszerfal összes szabad helyére kapcsolókat és LEDeket barkácsolt. Ezek nagy részének semmi funkciója nem volt, csak (szerinte) jól nézett ki. Mások szerint inkább hasonlított Pirx kapitány valamelyik járgányára, de neki tetszett.

  A legjobb az volt benne, hogy volt nyolc kapcsoló, ami sorba volt kötve a gyújtáskapcsolóval. Cselesen ezeket úgy építette be, hogy egy részüket megfordította, tehát az autót csak egy bizonyos kapcsolóállásnál lehetett indítani. Ennek a lopásgátláson kívül az volt az értelme, hogy szerinte baromi imponáló volt, ahogy kapcsolgatott indulás előtt. "T'od, ahogy a helikopteren, az amcsi filmekben. Mégis csak komolyabb így a gép, nem?"

  Folytatás...

  Samus 4 éve 14

 • I5 Plus karkötő

  Mindig vonzottak a kütyük, az innováció, az újdonságok. Mikor először jelentették be az okosórákat, nem hozott lázba a dolog, nem láttam értelmét.
  Ahogy egyre több gyártó készített ilyet, sorra okosodtak a kütyük, a kínai ipar is beszállt a versenybe, és megjelentek a kijelzővel ellátott karkötők is. A Microsoft megoldása tetszett a legjobban, mind küllemre, mind funkcionalitásra. Ekkor kezdtem vágyódni egy okos valami iránt.
  Főként az alvásfigyelés és intelligens ébresztés ébresztés ötlete tetszett, és persze az, hogy az értesítéseket a csuklómon is láthatom, mert hiába van a mellkasom előtt a telefon munka közben (melósruha), a zaj miatt nem hallom, és a mozgás miatt nem mindig érzem a rezgést sem.

  Viszont drágák voltak ezek az eszközök. Ám a kínai ipar megoldást hozott, jött a Xiaomi megoldása, ami ugyan nélkülözte a kijelzőt, csak három színes LED volt rajta, bevállaltam volna. Mire lement az ára, el is tűnt, és már csak a három fehér LED-es változat maradt, az köszi. nem kellett.
  Sokáig nézegettem az U8 órát is, mert iszonyat olcsón hozzá lehetet jutni (állítólag volt öt dollár is, én 7.5-ért láttam akkor). Az eBay topikban végül lebeszéltek róla.

  Ekkortájt kezdett egyre népszerűbbé válni egy karkötő. Egyszerűen csak I5 Plus Touch Screen néven futott, akcióban 4500 pénzért vinni lehetett, nagy kijelzőt, hosszú üzemidőt ígért, olcsón, de nem csicsásan.

  Folytatás...

  Samus 4 éve 12

 • SOMA

  Még soha nem írtam játékról, nem is fogok rendszert csinálni belőle, de most úgy érzem meg kell osztanom a gondolataim a nagyérdeművel.

  Adott ugye a címben említett játék. Elég jó áron lehet hozzájutni a Humble Monthly keretében (első feliratkozóként 10.8 dolcsi volt, le is mondtam utána, mert egyébként nem érdekel a zsákbancica). Olvastam bemutatókat róla, és úgy döntöttem, kipróbálom. Ha már a fejlesztőcsapat első nagy projektjét imádtam.

  Gondolom a Frictional Games-t nem kell bemutatni, a csapat anno négy emberrel alakult, 2006-ban adták ki a Penumbra tech-demo-t, ami engem speciel azonnal magával ragadott. Pedig se sztori se küldetés, se útmutatás, se semmi nem volt benne.
  Ezt követte 2007-ben a Penumbra: Overture, ahol már sztorit is kaptunk, majd 2008-ban a Penumbra: Black Plague, végül a Penumbra: Requiem. Az első kettő részt imádtam, pedig végigjátszás kellett hozzá, mert sokszor olyan nyakatekert rejtvények voltak benne, minimális segítséggel (azt is töredékekből kellett összerakni), hogy tényleg vakartam a fejem. A harmadik részt kicsit lehúzásnak éreztem, mert a sztorihoz szerintem sokat nem tett hozzá, és a látszólag egymáshoz sehogy sem kapcsolódó pályák sem jöttek be.

  Folytatás...

  Samus 4 éve 0

 • Az új autó

  A történet ott kezdődött, hogy a 2010-ben vásárolt Swift kezdett nagyon öreg lenni. Már a vételkor is a 17.-ik életévét járta, de mára kezdett elég koros lenni, és ez meg is látszott rajta sajnos. Hiába Suzuki, a kopó alkatrészek itt is kopnak, és bár a lényeges dolgok javítva/cserélve lettek, elég húzós összeget kellett volna ráköltenem, hogy a műszakin átguruljon. Azt le sem írom, az előzőn hogy ment át a gányolt küszöbbel.
  Viszont ment. Szakadatlanul.A fogyasztás megállt 5.2-6 literből, előbbinél 60/80km/h, motorfék, ahol lehet (ez volt a munkába járós mód), utóbbi pedig 60/100, és belefért néhány gyorsítás is. Olajat sem ette túlzottan, 1 liter ment el 10 000km alatt.

  Elkezdtem új autót keresni. Először úgy volt, hogy veszek hitelre egy 10 éves gömbölyű Swiftet, találtam is egy nyolc éves naracsmetál "Mystic" limitált szériás közel full extrás példányt, meg is néztük, el is vittük próbakörre, és beszámolták volna az aktuális autót is, de végül elvetettük az ötletet a hosszú futamidő miatt (közeli terv a lakásvásárlás).

  Folytatás...

  Samus 4 éve 20

 • Könnyűfém felni festése

  Lecseréltem az autót. Az alufelnik a nyári gumival megmaradtak. Kredeb irományán felbuzdulva kitaláltam, mi lenne, ha lefesteném őket, úgyis elég ramatyul néznek ki. Azt tudtam, illetve láttam, hogy az előző tulaj (vagy az az előtti, ki tudja) itt-ott javítgatta, mert a nyoma igencsak látszott. Az viszont, hogy mennyire lerúgtak kettőt, csak a csiszolás után derült ki.

  Jelenleg egy felnivel végeztem teljesen, ez úgy néz ki, hogy három réteg akril festék és két réteg színtelen lakk.

  Előre bocsátanám, hogy így nem kapunk műhely minőséget, de nem is ez volt a cél. A produkció low budget volt, viszont megfelelően szép lett a végeredmény.

  Rengeteg Youtube videót néztem a témában, volt néhány egészen elképesztő is (volt, aki a nappaliban csinálta).

  Az alábbiakban a tapasztalataim írom le.

  Az alany egy (régi) Suzuki Swift eredeti alufelnije, azok közül is a hat küllős OZ.

  Folytatás...

  Samus 4 éve 9

 • Utcai cipőt venni?

  A helyzet az, hogy kellene valami jóféle utcai cipő, ami szép is, és tartós is. Elkezdtem nézegetni az általános felhozatalt, Adidas-Nike-Puma, de valahogy egyik sem fogott meg. A problémám, hogy túl sokat nem szánnék rá, ez alatt azt kell érteni, hogy ez tizenöt Mátyás Királyt jelentene körülbelül.

  Adidas vonalból a City, a Team és Daily ami ebben a kategóriában van, és tetszik is. A többi gyártónak valamiért nem fogott meg a formaterve. Ami még ötletként jött, az a DC cipői, de az más vonulat, deszkás cipők. Ami még személyes megkötés, hogy mivel ebbe a kategóriába nem fér bele a nubuk, így a velúr anyagot részesíteném előnyben.

  Nem lenne agyon használva, igazából vehetnék akármit, de azért tudni szeretném, aki a fent említett kategóriában vásárolt, mit kapott a pénzéért, mennyire van megelégedve vele?

  Milyen minőséget és tartósságot kapok ennyiért?

  Bónusz kérdés, hogy a Tisza cipői még mindig ugyanolyan minőségiek és tartósak, mint két-három éve? Mert az áruk szépen kúszott felfelé azóta.

  Samus 5 éve 49

 • Széket a PC mellé

  Ki milyen székről, puffról, egyéb ülőalkalmatosságról használja a saját gépét, játszik? Itt most csak az asztali gépet használó egyének írjanak, vagy azok, akik a notebookot is asztaliként használják.

  Igazából azt sem tudom, hol érdemes megnézni/kipróbálni ezeket? Elsősorban pécsiek segítségét kérem ez ügyben.

  Néztem a Jysk kínálatát, találtam is két megfelelőnek tűnő forgószéket (13,5 és 15k), ránéztem a KIKA honlapjára is, de mentem is tovább, mert a legolcsóbb forgószék 17k. Esetleg nézzek be a Tesco-ba?

  Samus 5 éve 21

 • Hosszú idő után új gépet raktam össze

  Mondhatnám úgy is, hogy ez egy mérföldkő az életemben, már ami a szabadidős tevékenységet illeti.

  Valamikor régen, mielőtt nyolcadikos lettem (2003 augusztus vége), kaptam meg első számítógépem, ami akkor is egy belépőszintű gép volt, de az öröm nagy, ha ilyesmit tudhat magáénak egy gyerek.

  Az akkori konfig:

  ABIT IS7-E (SPDIF ki és bemenet volt rajta, azóta sem láttam ilyen lapot)
  Intel Celeron 2.0GHz
  512MB RAM (Hynix)
  40GB Maxtor HDD
  Inno3D Geforce FX5200 128MB/64bit
  Super Power ház, 300 wattos táppal
  17" LG CRT monitor
  LG CD író

  Két évig maradt egyben, utána sorba cseréltem a komponenseket. Először egy Pentium 4 3.06GHz (Prescott magos) procit kapott, BIOS frissítés után ment rendesen, mivel ez OEM volt, a Celeron gyári hűtője nem bírt vele, ezért került rá egy Asus Silent Knight hűtő (nem kérdezzétek). Így sem ment 60 fok alá, de legalább nem melegedett túl.

  Folytatás...

  Samus 5 éve 8

 • Készenlétbe a monitort egy gombnyomásra

  Talán vagytok páran, akik használtak/használnak notebookot. Némely gyártó billentyűzetén van egy kombináció (FN+F6 az Acer Extensa 5620Z gépemen), ami kikapcsolja a kijelzőt. Tény, hogy esetemben csak a háttérvilágítást kapcsolta le, de a monitor sötét lett.
  Asztali gépre váltottam, és hiányzott ez a funkció, nem volt kedvem mindig kézzel lekapcsolni a monitort, ha épp fontos dolog futott a háttérben, amit nem akartam megszakítani.

  Gyorsan rákerestem, van-e megoldás. Hamar eljutottam egyhez, de alternatív programot követelt, de én jobb szerettem volna, ha emiatt nem kell semmit telepítenem.

  Lett is alternatíva. A Redmond Pie oldalán akadtam rá arra, amit kerestem. C# nyelven íródott Visual Studio-ban, semmi extra programot nem követel, egy darab .exe fájl.

  Turn Off LCD

  Katt, és már sötétül is a képernyő, és a monitor készenlétbe kapcsol. Egér megmozdításával, vagy egyéb interakcióval pedig feléled.

  Csináltam egy parancsikont belőle, adtam neki billentyűkombinációt, és öröm/boldogság.

  Egy apró szépséghibája akad, indításkor egy pillanatra felugrik egy MS-DOS parancssor, de szerintem ez különösebben senkit sem zavar.

  Samus 5 éve 10

 • Billentyűzet háttérvilágítással?

  Az eredeti elképzelés, miszerint a konfighoz veszek egy sima Slimstar i222 billentyűzetet, és az úgy jó lesz, kissé megváltozott. felvetődött a gondolat, hogy akkor már legyen a billentyűknek háttérvilágítása. Itt kezdődtek a problémák.

  -Az egészre a keret 8000 pénz, ennél többet nem nagyon adnék ki egy ilyen perifériáért, hacsak nem főz és takarít, márpedig ezt még a 76 ezer forintos Corsair K95 és Razer DeathStalker Ultimate sem tudja.
  -Magyar kiosztás kell, Í betűvel, ha lehet duplasoros Enterrel (mint kiderült, nem nagyon lehet). Matricázni nem lehet ezeket a típusú eszközöket (vagyis de, de akkor értelmét veszti a lényeg)
  -Az sem baj, ha ki lehet kapcsolni, netán változtatni a megvilágítás színén.
  -Low profile lenne az igazi.
  -Játszani kell, nem csak írni (nem kell se makró, se extra gomb, de ha egy billentyűt lenyomok, az addig maradjon lent, amíg nyomva tartom, ne tovább).

  És ekkor jutottam el oda, hogy ilyen billentyűzetet még nem gyártottak.

  Szóval a kérdésem: aki használ akármilyen, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet, akármilyent, ossza meg a tapasztalatait, legyen kedves. Lehet akár 20 dolláros kínai csoda, vagy a fent emített K95/DS U.

  Samus 5 éve 23

 • iPon vagy PCX?

  Nemsokára egy komplett PC-t szeretnék vásárolni, általam válogatott hardverekből. Két nagy áruház jutott eszembe, ahol le mernék adni ilyen jellegű megrendelést. A Címben említett PCX és iPon. Árban minimális az eltérés. Gépösszeszerelést mindkettő vállal (utoljára öt-hat éve legóztam össze gépet, az is 775ös Intel volt), -a PCX-el ez ügyben külön is leveleztem-, ez szempont.

  A kérdésem azokhoz irányul, akik a fent említett helyekről rendeltek, akár alkatrészenként, akár kompletten, összeszerelve, vagy anélkül PC-t. Ha összerakva kérték, mennyire voltak megelégedve a kapott konfiggal, ha gond volt, mennyire voltak készségesek?

  Samus 5 éve 32

 • Kingdom Rush - The Dark Tower

  Az első részről van szó, a félreértések elkerülése végett.

  Teljesen elakadtam. A említett játék kampányának "utolsó" szintje. Már két hete tartok itt, és kezd az idegeimre menni. Videó alapján sem megy...Aki esetleg könnyűszerrel letudta, írja már le legyen kedves, hogy mit hogyan merre helyezett el, és hogyan fejlesztette őket.

  49 csillagom van (visszamenőleg megvan az elejétől az Icewind Pass pályáig a Herotic és Iron is), a Steam verzióról van szó, tehát hősök is elérhetőek.

  Úgy a hetedik hullám felé akadok meg, mikor az a rakás pók és nekromata (és vele a csontik) kezdenek el szó szerint özönleni.

  Az építő jellegű hozzászólásokért köszönet :R

  Samus 6 éve 7

 • Választás - Már nagyon unom

  Ki engedte meg ezeknek, hogy éjjel nappal zaklassák az embert? Folyamatosan jönnek az SMS-ek, automata telefonhívások (a héten az ötödik megkeresés, ebből kettő SMS), hogy szavazzak a narancsra, mert az milyen jó. Azt hittem a szavazás végeztével ennek vége, de nem, még van unió, zaklassuk az adófizetőt, mert úgysincs elég baja...Csak engem idegesít ez?

  Samus 6 éve 8

 • Postal 2

  Ezek megőrültek :D

  De komolyan. Ez volt az első reakció, mikor megtudtam, hogy hosszú évek után Steamworks-ös lett az említett játék, amit többek között kártyákkal (ez a része engem nem érdekel), és elérhető teljesítményekkel (na ez viszont annál inkább) bővült a játék. Végignéztem a listát, van bőven (szám szerint 68), ezekből néhány könnyen teljesíthető (végezz adott nappal, olvasd el minden nap az újságot, stb.), viszont akad néhány igazán elmebeteg is (gyújts fel valakit, majd oltsd el, aki ismeri a játékot, tudja, hogyan, vidd végig az öt napot úgy, hogy senkit sem teszel el láb alól), vannak viccesek (fizess le egy rendőrt, hogy ne tartóztasson le, egyél meg 30 fánkot amíg rendőregyenruhában vagy), gusztustalanok, kihívást hordozók (teljesítsd a játékot maximum 1:30 óra alatt) és akad pár közel lehetetlen (Hestonworld és POSTAL nehézségi szinten kellene végigvinni a játékot). Szóval le a kalappal.

  Persze csalás kizárva, blokkolja a teljesítményeket, és a csalástól számítva ugyanazon játék összes mentésére vonatkozik, trainer egyenlőre nincs hozzá (már ami működne, és nem fagy ki azonnal), bár így is elértem 64 teljesítményt, nem hittem volna, de meglett a speedrun-os is (igaz 1 óra 27 perc körül, de meglett, főleg, hogy sokszor rossz irányba mentem, és sűrűn elakadtam az emberek tömegében, főleg ajtóknál).

  Folytatás...

  Samus 6 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.