2017. október 22., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Sencor SCT 3018MR - Mit tud egy olcsó fejegység?

  Az a különös helyzet állt elő, hogy nevelőapámnak szüksége lett egy új fejegységre az autóba, mert a régi a lakatosmunka után nem fogott semmi rádióadót. Egyébként is akart már más zenét hallgatni, nem csak rádiót (egy régi Sony fej volt eddig, kazetta, és ennyi. Tudott volna CD tárat kezelni, de az nem volt mellé). Meg is vettem neki egy jóféle FM transmittert, mire megjött, vehettem az új fejet is.

  A szempontok:

  -Pofátlanul olcsó legyen
  -Legyen rádió
  -Legyen USB támogatás
  -Működjön

  Néztem a kínai vonulatot, hat darab ezres körül mozog egy fapados fej. Néztem az itthoni kínálatot. Van a szemét hatezertől egészen kilencig. Kilenc Mátyás Királyért lehet kapni az első, ránézésre vállalható kategóriát. Itt foglal helyet a címben szereplő szerzemény is. Végül berendeltem egyet. Szállítással 10 380 forint volt. Digicam.hu webshopból. Kedvesek voltak, telefonon is megkerestek, mikor feladták.

  Ma pedig beszereltük.

  Kezdjük az elején. Ilyen a doboz.

  Ez van benne.

  Folytatás...

  Samus 5 hónapja 3

 • 1000 üveg bor, 10 patkány, egy mérgezett palack

  Most láttam a Tudományos mémek nevű Facebook oldal egy bejegyzését, mely a következő kérdést teszi fel:

  Mellékelik a megoldást is: [link]

  Viszont hiába néztem meg a videót, és olvastam el a leírást, nem értem a megoldást. Az első problémám a 10 patkány, a második maga a megoldás.

  10 patkány 8 bitre?

  Valaki el tudná magyarázni érthetően, hogy hogy jön ki a megoldás. Több példával, ha kérhetném :R

  Samus 8 hónapja 21

 • Árpi kalandjai

  Árpi kalandjai

  Egy ismerősömnek (Árpi) volt egy autója. Szép volt, jó volt (Opel Senator 3.0), neki mégsem volt elég jó. Egy szép napon elhatározta, hogy dögösíteni kell. Elkezdődött a tuning.
  Először jöttek a szokásos dolgok: szélesebb felni, tök fekete fólia, brutál erősítő, stb. Igen ám, de ilyenje sok embernek van, így nem lehet kitűnni a tömegből. Na, akkor jött az ötlet: ha Michael Knightnak van, akkor neki is kell, és ezzel elkezdődött KIT-hadművelet.

  Úgy kezdte, hogy a műszerfal összes szabad helyére kapcsolókat és LEDeket barkácsolt. Ezek nagy részének semmi funkciója nem volt, csak (szerinte) jól nézett ki. Mások szerint inkább hasonlított Pirx kapitány valamelyik járgányára, de neki tetszett.

  A legjobb az volt benne, hogy volt nyolc kapcsoló, ami sorba volt kötve a gyújtáskapcsolóval. Cselesen ezeket úgy építette be, hogy egy részüket megfordította, tehát az autót csak egy bizonyos kapcsolóállásnál lehetett indítani. Ennek a lopásgátláson kívül az volt az értelme, hogy szerinte baromi imponáló volt, ahogy kapcsolgatott indulás előtt. "T'od, ahogy a helikopteren, az amcsi filmekben. Mégis csak komolyabb így a gép, nem?"

  Folytatás...

  Samus 1 éve 14

 • I5 Plus karkötő

  Mindig vonzottak a kütyük, az innováció, az újdonságok. Mikor először jelentették be az okosórákat, nem hozott lázba a dolog, nem láttam értelmét.
  Ahogy egyre több gyártó készített ilyet, sorra okosodtak a kütyük, a kínai ipar is beszállt a versenybe, és megjelentek a kijelzővel ellátott karkötők is. A Microsoft megoldása tetszett a legjobban, mind küllemre, mind funkcionalitásra. Ekkor kezdtem vágyódni egy okos valami iránt.
  Főként az alvásfigyelés és intelligens ébresztés ébresztés ötlete tetszett, és persze az, hogy az értesítéseket a csuklómon is láthatom, mert hiába van a mellkasom előtt a telefon munka közben (melósruha), a zaj miatt nem hallom, és a mozgás miatt nem mindig érzem a rezgést sem.

  Viszont drágák voltak ezek az eszközök. Ám a kínai ipar megoldást hozott, jött a Xiaomi megoldása, ami ugyan nélkülözte a kijelzőt, csak három színes LED volt rajta, bevállaltam volna. Mire lement az ára, el is tűnt, és már csak a három fehér LED-es változat maradt, az köszi. nem kellett.
  Sokáig nézegettem az U8 órát is, mert iszonyat olcsón hozzá lehetet jutni (állítólag volt öt dollár is, én 7.5-ért láttam akkor). Az eBay topikban végül lebeszéltek róla.

  Ekkortájt kezdett egyre népszerűbbé válni egy karkötő. Egyszerűen csak I5 Plus Touch Screen néven futott, akcióban 4500 pénzért vinni lehetett, nagy kijelzőt, hosszú üzemidőt ígért, olcsón, de nem csicsásan.

  Folytatás...

  Samus 1 éve 12

 • SOMA

  Még soha nem írtam játékról, nem is fogok rendszert csinálni belőle, de most úgy érzem meg kell osztanom a gondolataim a nagyérdeművel.

  Adott ugye a címben említett játék. Elég jó áron lehet hozzájutni a Humble Monthly keretében (első feliratkozóként 10.8 dolcsi volt, le is mondtam utána, mert egyébként nem érdekel a zsákbancica). Olvastam bemutatókat róla, és úgy döntöttem, kipróbálom. Ha már a fejlesztőcsapat első nagy projektjét imádtam.

  Gondolom a Frictional Games-t nem kell bemutatni, a csapat anno négy emberrel alakult, 2006-ban adták ki a Penumbra tech-demo-t, ami engem speciel azonnal magával ragadott. Pedig se sztori se küldetés, se útmutatás, se semmi nem volt benne.
  Ezt követte 2007-ben a Penumbra: Overture, ahol már sztorit is kaptunk, majd 2008-ban a Penumbra: Black Plague, végül a Penumbra: Requiem. Az első kettő részt imádtam, pedig végigjátszás kellett hozzá, mert sokszor olyan nyakatekert rejtvények voltak benne, minimális segítséggel (azt is töredékekből kellett összerakni), hogy tényleg vakartam a fejem. A harmadik részt kicsit lehúzásnak éreztem, mert a sztorihoz szerintem sokat nem tett hozzá, és a látszólag egymáshoz sehogy sem kapcsolódó pályák sem jöttek be.

  Folytatás...

  Samus 1 éve 0

 • Az új autó

  A történet ott kezdődött, hogy a 2010-ben vásárolt Swift kezdett nagyon öreg lenni. Már a vételkor is a 17.-ik életévét járta, de mára kezdett elég koros lenni, és ez meg is látszott rajta sajnos. Hiába Suzuki, a kopó alkatrészek itt is kopnak, és bár a lényeges dolgok javítva/cserélve lettek, elég húzós összeget kellett volna ráköltenem, hogy a műszakin átguruljon. Azt le sem írom, az előzőn hogy ment át a gányolt küszöbbel.
  Viszont ment. Szakadatlanul.A fogyasztás megállt 5.2-6 literből, előbbinél 60/80km/h, motorfék, ahol lehet (ez volt a munkába járós mód), utóbbi pedig 60/100, és belefért néhány gyorsítás is. Olajat sem ette túlzottan, 1 liter ment el 10 000km alatt.

  Elkezdtem új autót keresni. Először úgy volt, hogy veszek hitelre egy 10 éves gömbölyű Swiftet, találtam is egy nyolc éves naracsmetál "Mystic" limitált szériás közel full extrás példányt, meg is néztük, el is vittük próbakörre, és beszámolták volna az aktuális autót is, de végül elvetettük az ötletet a hosszú futamidő miatt (közeli terv a lakásvásárlás).

  Folytatás...

  Samus 1 éve 20

 • Könnyűfém felni festése

  Lecseréltem az autót. Az alufelnik a nyári gumival megmaradtak. Kredeb irományán felbuzdulva kitaláltam, mi lenne, ha lefesteném őket, úgyis elég ramatyul néznek ki. Azt tudtam, illetve láttam, hogy az előző tulaj (vagy az az előtti, ki tudja) itt-ott javítgatta, mert a nyoma igencsak látszott. Az viszont, hogy mennyire lerúgtak kettőt, csak a csiszolás után derült ki.

  Jelenleg egy felnivel végeztem teljesen, ez úgy néz ki, hogy három réteg akril festék és két réteg színtelen lakk.

  Előre bocsátanám, hogy így nem kapunk műhely minőséget, de nem is ez volt a cél. A produkció low budget volt, viszont megfelelően szép lett a végeredmény.

  Rengeteg Youtube videót néztem a témában, volt néhány egészen elképesztő is (volt, aki a nappaliban csinálta).

  Az alábbiakban a tapasztalataim írom le.

  Az alany egy (régi) Suzuki Swift eredeti alufelnije, azok közül is a hat küllős OZ.

  Folytatás...

  Samus 1 éve 9

 • Utcai cipőt venni?

  A helyzet az, hogy kellene valami jóféle utcai cipő, ami szép is, és tartós is. Elkezdtem nézegetni az általános felhozatalt, Adidas-Nike-Puma, de valahogy egyik sem fogott meg. A problémám, hogy túl sokat nem szánnék rá, ez alatt azt kell érteni, hogy ez tizenöt Mátyás Királyt jelentene körülbelül.

  Adidas vonalból a City, a Team és Daily ami ebben a kategóriában van, és tetszik is. A többi gyártónak valamiért nem fogott meg a formaterve. Ami még ötletként jött, az a DC cipői, de az más vonulat, deszkás cipők. Ami még személyes megkötés, hogy mivel ebbe a kategóriába nem fér bele a nubuk, így a velúr anyagot részesíteném előnyben.

  Nem lenne agyon használva, igazából vehetnék akármit, de azért tudni szeretném, aki a fent említett kategóriában vásárolt, mit kapott a pénzéért, mennyire van megelégedve vele?

  Milyen minőséget és tartósságot kapok ennyiért?

  Bónusz kérdés, hogy a Tisza cipői még mindig ugyanolyan minőségiek és tartósak, mint két-három éve? Mert az áruk szépen kúszott felfelé azóta.

  Samus 2 éve 49

 • Széket a PC mellé

  Ki milyen székről, puffról, egyéb ülőalkalmatosságról használja a saját gépét, játszik? Itt most csak az asztali gépet használó egyének írjanak, vagy azok, akik a notebookot is asztaliként használják.

  Igazából azt sem tudom, hol érdemes megnézni/kipróbálni ezeket? Elsősorban pécsiek segítségét kérem ez ügyben.

  Néztem a Jysk kínálatát, találtam is két megfelelőnek tűnő forgószéket (13,5 és 15k), ránéztem a KIKA honlapjára is, de mentem is tovább, mert a legolcsóbb forgószék 17k. Esetleg nézzek be a Tesco-ba?

  Samus 2 éve 21

 • Hosszú idő után új gépet raktam össze

  Mondhatnám úgy is, hogy ez egy mérföldkő az életemben, már ami a szabadidős tevékenységet illeti.

  Valamikor régen, mielőtt nyolcadikos lettem (2003 augusztus vége), kaptam meg első számítógépem, ami akkor is egy belépőszintű gép volt, de az öröm nagy, ha ilyesmit tudhat magáénak egy gyerek.

  Az akkori konfig:

  ABIT IS7-E (SPDIF ki és bemenet volt rajta, azóta sem láttam ilyen lapot)
  Intel Celeron 2.0GHz
  512MB RAM (Hynix)
  40GB Maxtor HDD
  Inno3D Geforce FX5200 128MB/64bit
  Super Power ház, 300 wattos táppal
  17" LG CRT monitor
  LG CD író

  Két évig maradt egyben, utána sorba cseréltem a komponenseket. Először egy Pentium 4 3.06GHz (Prescott magos) procit kapott, BIOS frissítés után ment rendesen, mivel ez OEM volt, a Celeron gyári hűtője nem bírt vele, ezért került rá egy Asus Silent Knight hűtő (nem kérdezzétek). Így sem ment 60 fok alá, de legalább nem melegedett túl.

  Folytatás...

  Samus 2 éve 8

 • Készenlétbe a monitort egy gombnyomásra

  Talán vagytok páran, akik használtak/használnak notebookot. Némely gyártó billentyűzetén van egy kombináció (FN+F6 az Acer Extensa 5620Z gépemen), ami kikapcsolja a kijelzőt. Tény, hogy esetemben csak a háttérvilágítást kapcsolta le, de a monitor sötét lett.
  Asztali gépre váltottam, és hiányzott ez a funkció, nem volt kedvem mindig kézzel lekapcsolni a monitort, ha épp fontos dolog futott a háttérben, amit nem akartam megszakítani.

  Gyorsan rákerestem, van-e megoldás. Hamar eljutottam egyhez, de alternatív programot követelt, de én jobb szerettem volna, ha emiatt nem kell semmit telepítenem.

  Lett is alternatíva. A Redmond Pie oldalán akadtam rá arra, amit kerestem. C# nyelven íródott Visual Studio-ban, semmi extra programot nem követel, egy darab .exe fájl.

  Turn Off LCD

  Katt, és már sötétül is a képernyő, és a monitor készenlétbe kapcsol. Egér megmozdításával, vagy egyéb interakcióval pedig feléled.

  Csináltam egy parancsikont belőle, adtam neki billentyűkombinációt, és öröm/boldogság.

  Egy apró szépséghibája akad, indításkor egy pillanatra felugrik egy MS-DOS parancssor, de szerintem ez különösebben senkit sem zavar.

  Samus 2 éve 10

 • Billentyűzet háttérvilágítással?

  Az eredeti elképzelés, miszerint a konfighoz veszek egy sima Slimstar i222 billentyűzetet, és az úgy jó lesz, kissé megváltozott. felvetődött a gondolat, hogy akkor már legyen a billentyűknek háttérvilágítása. Itt kezdődtek a problémák.

  -Az egészre a keret 8000 pénz, ennél többet nem nagyon adnék ki egy ilyen perifériáért, hacsak nem főz és takarít, márpedig ezt még a 76 ezer forintos Corsair K95 és Razer DeathStalker Ultimate sem tudja.
  -Magyar kiosztás kell, Í betűvel, ha lehet duplasoros Enterrel (mint kiderült, nem nagyon lehet). Matricázni nem lehet ezeket a típusú eszközöket (vagyis de, de akkor értelmét veszti a lényeg)
  -Az sem baj, ha ki lehet kapcsolni, netán változtatni a megvilágítás színén.
  -Low profile lenne az igazi.
  -Játszani kell, nem csak írni (nem kell se makró, se extra gomb, de ha egy billentyűt lenyomok, az addig maradjon lent, amíg nyomva tartom, ne tovább).

  És ekkor jutottam el oda, hogy ilyen billentyűzetet még nem gyártottak.

  Szóval a kérdésem: aki használ akármilyen, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet, akármilyent, ossza meg a tapasztalatait, legyen kedves. Lehet akár 20 dolláros kínai csoda, vagy a fent emített K95/DS U.

  Samus 2 éve 23

 • iPon vagy PCX?

  Nemsokára egy komplett PC-t szeretnék vásárolni, általam válogatott hardverekből. Két nagy áruház jutott eszembe, ahol le mernék adni ilyen jellegű megrendelést. A Címben említett PCX és iPon. Árban minimális az eltérés. Gépösszeszerelést mindkettő vállal (utoljára öt-hat éve legóztam össze gépet, az is 775ös Intel volt), -a PCX-el ez ügyben külön is leveleztem-, ez szempont.

  A kérdésem azokhoz irányul, akik a fent említett helyekről rendeltek, akár alkatrészenként, akár kompletten, összeszerelve, vagy anélkül PC-t. Ha összerakva kérték, mennyire voltak megelégedve a kapott konfiggal, ha gond volt, mennyire voltak készségesek?

  Samus 2 éve 27

 • Kingdom Rush - The Dark Tower

  Az első részről van szó, a félreértések elkerülése végett.

  Teljesen elakadtam. A említett játék kampányának "utolsó" szintje. Már két hete tartok itt, és kezd az idegeimre menni. Videó alapján sem megy...Aki esetleg könnyűszerrel letudta, írja már le legyen kedves, hogy mit hogyan merre helyezett el, és hogyan fejlesztette őket.

  49 csillagom van (visszamenőleg megvan az elejétől az Icewind Pass pályáig a Herotic és Iron is), a Steam verzióról van szó, tehát hősök is elérhetőek.

  Úgy a hetedik hullám felé akadok meg, mikor az a rakás pók és nekromata (és vele a csontik) kezdenek el szó szerint özönleni.

  Az építő jellegű hozzászólásokért köszönet :R

  Samus 2 éve 7

 • Választás - Már nagyon unom

  Ki engedte meg ezeknek, hogy éjjel nappal zaklassák az embert? Folyamatosan jönnek az SMS-ek, automata telefonhívások (a héten az ötödik megkeresés, ebből kettő SMS), hogy szavazzak a narancsra, mert az milyen jó. Azt hittem a szavazás végeztével ennek vége, de nem, még van unió, zaklassuk az adófizetőt, mert úgysincs elég baja...Csak engem idegesít ez?

  Samus 3 éve 8

 • Postal 2

  Ezek megőrültek :D

  De komolyan. Ez volt az első reakció, mikor megtudtam, hogy hosszú évek után Steamworks-ös lett az említett játék, amit többek között kártyákkal (ez a része engem nem érdekel), és elérhető teljesítményekkel (na ez viszont annál inkább) bővült a játék. Végignéztem a listát, van bőven (szám szerint 68), ezekből néhány könnyen teljesíthető (végezz adott nappal, olvasd el minden nap az újságot, stb.), viszont akad néhány igazán elmebeteg is (gyújts fel valakit, majd oltsd el, aki ismeri a játékot, tudja, hogyan, vidd végig az öt napot úgy, hogy senkit sem teszel el láb alól), vannak viccesek (fizess le egy rendőrt, hogy ne tartóztasson le, egyél meg 30 fánkot amíg rendőregyenruhában vagy), gusztustalanok, kihívást hordozók (teljesítsd a játékot maximum 1:30 óra alatt) és akad pár közel lehetetlen (Hestonworld és POSTAL nehézségi szinten kellene végigvinni a játékot). Szóval le a kalappal.

  Persze csalás kizárva, blokkolja a teljesítményeket, és a csalástól számítva ugyanazon játék összes mentésére vonatkozik, trainer egyenlőre nincs hozzá (már ami működne, és nem fagy ki azonnal), bár így is elértem 64 teljesítményt, nem hittem volna, de meglett a speedrun-os is (igaz 1 óra 27 perc körül, de meglett, főleg, hogy sokszor rossz irányba mentem, és sűrűn elakadtam az emberek tömegében, főleg ajtóknál).

  Folytatás...

  Samus 3 éve 0

 • Gáztűzhely begyújtása?

  Elköltöztünk, az olcsó gázos gázgyújtó pedig másfél hónapot bírt. Kifogyott belőle a gáz (elég érdekes, de szikra van, láng nem lesz). Maga az öngyújtó szerű része, a mini piezzo gyújtóval, gáz nélkül nem elég, hogy meggyújtsa a gáztűzhelyet (földgázos). Sajnos "szikrázó" nincs a tűzhelybe építve. Namost. Öngyújtóval ugye elég nehéz (megcsináltam, az ujjbegyem picit megpörkölődött). Kérdés, ki mivel gyújtja meg? Nincs erre hosszabb életű elektromos megoldás?

  Samus 3 éve 23

 • Kinbas VP-X7 - Gamer egér a messzi Kínából

  Gamer mn. Inf 1. Túlárazott, különösebb előnyt felmutatni képtelen, mégis nagyon drága alkatrész. Igen gyakran nevetséges opciókkal bővített termék, amit a felhasználó szinte biztos, hogy soha nem fog használni. A ~ alkatrészek igen gyakran világítanak, villognak, UV aktív festést kapnak, amivel a gyártó a termék valódi képességeinek hiányáról próbálja elterelni a figyelmet. D1Rect

  Megjött. A China Post rekordot döntött, 11 nap alatt ideért.

  A piros verziót rendeltem, mert jobban tetszett, mint az egyen-fekete, és barátnőm szerint is szebb. Meg hát gamer a cucc, szóval legyen színes. 25% akcióban csaptam le rá Aliexpressen a gyártótól (elvileg), ami nem más, mint a Zexus Technology Co. Ltd. (nagyon kamu névnek tűnik, simán Zexus jobb lett volna, nem mellesleg úgy két hétig azt hittem görög főistenről nevezték el magukat, utána vettem észre, hogy X is van benne. Lényeg, hogy 7.5 dollár volt.

  A képek kicsit megtévesztőek, valójában "Ferrari" piros. Selymes fényű, de nem csillogó.

  Ennyi a csomagolás

  Se driver, se doboz, semmi extra, még egy manual sem, hogy mi micsoda. Nem mintha bármi is hiányozna ezek közül.

  Folytatás...

  Samus 3 éve 1

 • Kínai elosztó

  Szükségem volt elosztókra és hosszabbítókra, szóval beugrottam -hova-máshová- a Tesco-ba. Vettem is egy 5ös és egy 3as elosztót. Volt egy bontott hatos, azt nem akartam, mert ki volt bontva...

  Nos, kibontottam az ötöst, hogy jól bedugom, és használom, hiszen annyira egyszerű szerkezet.
  De valami zörgött benne...ráztam, és vándorolt. Barátnőm azt mondta, lehet, hogy sorja. Engem viszont nem hagyott nyugodni a dolog, így fogtam a szintén Tescos akkus fúrót, egy tízes Tesco fúrószárat, és megfúrtam.

  Kép alant:

  Kap egy kis vastag ragasztószalagot, és jobb, mint új korában.

  Samus 3 éve 4

 • Szén-monoxid érzékelőt, de milyet?

  Mivel egyedi fűtéses lakásba költözünk, ahol a fűtés konvektorokkal történik, erősen elgondolkodtam, hogy be kell szereznem egy (vagy kettő) szén-monoxid érzékelőt. Hiába éves felülvizsgálat a kéményre és a konvektorra, hiába működik hiba nélkül 12 éve, mégiscsak,
  Olvastam is netes teszteket, de nem lett tiszta a kép. Van például a Somogyi, amit ugyan mindenki szid és hord, mégis bőven jól teljesített (jobban, mint pár nagyobb nevű gyártó). Tesco-ban is kapni, igaz, nem ezt a modellt, hanem kör alakú társát, 5k pénzért.

  Tehát a kérdésem: ki milyen érzékelőt használ, mennyire elégedett vele, volt-e téves riasztása (néhány fórumban olvastam, hogy dezodortól is beindult), hol szerezte be, és mennyi ideje használja, illetve mennyibe került.

  Samus 3 éve 9

 • Lakásvásárlás?

  Egyre inkább motoszkál a fejemben, hogy milyen jó lenne egy saját lakás. Mivel egy összegben nem futja ekkora luxusra, mindenképp hitelben kellene gondolkodnom.
  Egyszerűen igénylem a biztos pontot. És akárhogy számolom, legkorábban 15 év alatt tudnám visszafizetni, így ha minden tűrhetően alakul, 39 éves koromra saját lakásom lenne...Errefelé egy átlagos 1+félszobás, vagy 1+2 félszobás lakás ára állapottól, helytől függően 4-5.5 millió körül alakul (utóbbi már földszint, max. első emelet, vagy teljesen felújított). Nagyon nem vagyok otthon a lakáspiacon, így az után érdeklődnék, főként azoktól, akik mostanság vásároltak, vagy terveznek vásárolni lakást, milyen kedvezmények, támogatások jöhetnek szóba?

  24 éves vagyok, egy örökölt házam van, húgommal közösen (jó ideje próbálom eladni, sikertelenül).

  Samus 3 éve 26

 • Android alkalmazás módosítása?

  Adott egy nagyon jóféle alkalmazás, nevezetesen egy képernyőzár. Az LG féle Optimus UI3-ban található, kicsit felturbózott változata. Erről lenne szó: [link]. Jó, az alkalmazás beállításokban minden alkalommal, mikor belépek, egy teljes képernyős reklám fogad, de ennyit kibírok.

  A problémám, hogy a kettővel előző verzióban a gyorsindító ikonok körül nem volt semmi, szép is volt úgy. Azonban a 2.0 verzió óta LG szerű lett, vagyis minden ikont egy kicsi körbe tesz bele, ami van, hogy az ikon egy jó részét kitakarja, ronda, na. Írtam a fejlesztőnek, hogy ugyan legyen kedves egy opciót berakni a beállításokba, amivel ez a funkció kapcsolható, és emellett dicsértem is a munkáját. De elég...hogy is mondjam, szóval sehogy áll hozzá, mert még válaszra sem méltatott.

  Persze ezt a verziót nem érem el sehol, ingyenes app, ezekkel nincs tele a net...A Play áruházból pedig borzasztó mód hiányzik a downgrade lehetősége...

  Szóval valaki, aki nagyon ért a témához, nem tudná nekem kiszedni ezeket az ikonokat takaró LG féle valamit? Biztos ott figyel az opció valamelyik XML fájlban, de nekem kínai az egész.

  Samus 3 éve 0

 • CPU hűtő FAIL képet keresek

  Anno látta valahol egy képet, egy kolléga felcsavarozta az alaplapra a CPU hűtőt, facsavarral. Utána bement a szervizbe, hogy nem indul a gép. konkrétan át volt fúrva a lap négy helyen, és úgy volt felcsavarozva...

  Akárhogy keresem a képet, nem találom. Próbáltam magyarul, angolul is, de nem bukkanok rá...Valakinek rémlik?

  Samus 3 éve 6

 • 96 kB

  A mostani játékokat lassan már saját HDD-n, vagy a Prémium kiadásokat SSD-n kellene kiadni, akkor mennyiségű helyet igényel csak a telepítő. Jó, néha tartalom is van mögötte.

  Mit gondoltok, 96 kilobyte mire lenne elég, ha játékról van szó? Talán egy rövid scriptre futná belőle.

  Valamikor régen létezett egy német kis garázsfejlesztő csapat, a .theprodukkt, pár demó mellett alkottak egy egyszerű játékot, aminek a neve .kkrieger lett.

  A játék egyetlen .exe fájlból állt, és mindössze 97280 bájt helyet igényelt.

  A grafika sem volt semmi. 2004 áprilisában debütált a német Breakpoint rendezvényen, és első helyet ért el a "96k game competition" versenyen.

  Akinek kedve van hozzá, nézze meg, próbálja ki. FPS stílusú, az egér kicsit érzékeny, minden kicsit kezdetleges, de itt, ebben az esetben tényleg a méret a lényeg. Az irányítás a megszokott WASD, Space, bal egérgomb, illetve számok 1-5ig a fegyvereknek.

  Youtube Gameplay:

  A játék béta, a debütálás óta nem változott, ingyenesen elérhető bárki számára.

  Folytatás...

  Samus 3 éve 1

 • MP3 lejátszó?

  Bizony. A minap erősen elkezdtem gondolkodni, hogy kell nekem egy MP3 lejátszó. Amivel csak zenét hallgatok. Nem érdekel semmi hangzatos feature, kép, meg videólejátszás, ekkora kijelzőn minek. Csak zene, és egy kis rádió. Ennyi a kívánságom. Igenám, de ez a műfaj kihalni látszik. Borzalmasan magas áron kaphatóak az ilyen kütyük, el sem hittem, mikor láttam. Egy márkásabb, értelmes eszköz, akár csak 2 GB memóriával, ami nem nagyon bővíthető, már 10k felett indul nálunk. És alig van kínálat.

  Használ még valaki ilyen eszközt? Valami Sandisk Sansa Clip Zip kaliberű termék kellene (ez is 15k+, Amazonon fele ennyi, de USA Only).

  Eddig a Nokia N82 szolgáltatta a muzsikát, de sajnos az idő (mát több, mint öt év) eljárt felette, egy ideje már nem az igazi a jack foglalat (becsúszik a házba három millimétert, bedugott csatlakozóval kell kihúzni, hogy működjön a vezetékes távvezérlés, és szóljon is...), az AD-54 adapter is kontaktos. Gondoltam még, hogy veszek egy Sony Ericsson MW600as kütyüt, és a telefonomon hallgatom tovább a muzsikát, így kapok távvezérlést és rádiót is (a ZTE GXIN utóbbinak híján van), vagy hallgathatom tovább a Nokiáról is. Viszont ezt az adaptert nem ismerem, nem tudom, hozza-e a vezetékes hangminőséget, ugyanazt a basszust, mint amit eddig megszoktam (van egy sima régi Perception Digital PD-205-II típusú lejátszóm, azzal alig van basszus, pedig régen rongyosra hallgattam még a Nokia előtt).

  Folytatás...

  Samus 3 éve 25

 • Candy Box 2 \o/

  Emlékeztek még a Candy Box című hihetetlen hangulatos ASCII játékra?

  A képen a "vándor" látható

  Most vettem csak észre, ahogy ellátogattam a mentésemhez, hogy jön a második rész, egész pontosan október 24. dátummal.

  Kíváncsian várom :)

  Hivatalos weboldal: Candy Box 2

  Samus 4 éve 13

 • Felemás érzés

  Tízből kilenc fogorvos ezt ajánlja embernek tetszik az új külső.
  Benne felemás érzés alakult ki. Itt vagyok már hat és fél éve, ebből aktívan hat éve. Nagyon megtetszett az egyszerű külső. A lehetőségek bővültek, és egész sok kényelmi funkciót kapott a kedves közönség.
  Naponta elég sok időt töltök itt, olvasgattam, néha hozzászólok témákhoz, próbálok segíteni, vagy épp én kérek segítséget. Valahogy viszont kimaradt, hogy új külső lesz. Anno volt róla szó, de a HA utáni porfelhőben elveszett a téma.

  Tegnap este pedig belépek, és ez fogad. Néztem, mint borjú az új kapura. És, most őszinte leszek, nekem nem jön be. Se elsőre, se másodszorra, se sokadszorra. Tetszett, hogy különc volt az oldal, nem egyenkülső volt.

  Arról nem is beszélek, hogy kaptunk egy csili-vili, de funkcióban igencsak vérszegény felületet. Egy dolog, ami jó lett, hogy a privát üzenetet jelzése a főoldalról is elérhető...

  Ellenben eltűnt a saját oldalamról a frissült rész (régen bal oldalsávban volt, a sok bejegyzés közül mindig az volt elöl, ahol legutóbb hozzászóltak), ez egy ritka hasznos dolog volt. Láttam a reakciókat.

  Folytatás...

  Samus 4 éve 7

 • The Big Bang Theory - Hetedszerre is

  Elkezdődött a hetedik évad (igazság szerint már csütörtök este, péntek hajnalban már elérhető volt a népszerűbb helyeken). Az első részét most néztem meg, de vissza kell néznem a hatodik évad utolsó részét, mert most így hirtelen nem ugrik be, miért történt mindaz, ami.

  Továbbra is inkább szappanopera jellegű, talán már csak Sheldon tartja a frontot egyedül a saját kis világával. Igazság szerint lassan már csak azért nézem, mert kíváncsi vagyok és Amy és Sheldon között végül mi lesz majd. Illetve mi lesz szegény Raj-al, megtalálja-e élete párját.

  Nagyon látszik már, hogy eredetileg öt évadra tervezték. Mára semmi (vagy csak nagyon minimális) nem maradt abból, ami az induláskor volt. Persze van, akinek pont emiatt tetszik. Bár a torrent statisztikákon ez nem látszik, hihetetlen népszerű most is.

  A szereplők fejlődtek, ki előnyére, ki hátrányára. Némelyek óriási változásokon mennek keresztül a hat év alatt (Raj és Howard, Sheldon az utóbbi időkben). Nem is emlékszem hányszor néztem végig a sorozatot újra. Érdekes volt látni a szereplőket akkor és most.

  Szerencsére apróbb dolgok azért még jelen vannak, Sheldon és Penny továbbra is hozzák a formulát együtt, lebilincselő "beszélgetéseik" vannak :D

  Folytatás...

  Samus 4 éve 5

 • Google Navigáció - Te hogy terveznéd?

  Mi a hiba az útvonaltervben?
  Jó, én is birka voltam (elismerem a "user fail" részt), hogy nem néztem bele, mielőtt elindulok, a felénél pedig gyanús volt, hogy innen jöttem (Felsőmarklár-dűlő).

  Indulás: Jakabhegyi Kollégium, hátsó bejárat (Pécs, Jakabhegyi út 8/A - H)
  Cél: PTE Szemklinika (Pécs, Nyár utca 8.)

  Értem én, hogy még béta a dolog. De ez durva volt.
  Ez van akkor, mikor az ember a navigációra bízza magát, nincs helyismerete, és rá sem néz a térképre előtte.

  Tanulság: Legközelebb az egyetem felől megyek a kollégiumhoz, kikerülve ez a csoda-dűlőt (volt, hogy vissza kellett kapcsolnom egybe, mert a szekér nem tudott felkapaszkodni a helyenként 50 foknál is meredekebb nagyon meredeknek tűnő "úton", még odafelé.)

  Folytatás...

  Samus 4 éve 11

 • Fogalomtár: Gamer

  Gamer mn. Inf 1. Túlárazott, különösebb előnyt felmutatni képtelen, mégis nagyon drága alkatrész. Igen gyakran nevetséges opciókkal bővített termék, amit a felhasználó szinte biztos, hogy soha nem fog használni. A ~ alkatrészek igen gyakran világítanak, villognak, UV aktív festést kapnak, amivel a gyártó a termék valódi képességeinek hiányáról próbálja elterelni a figyelmet.

  Az eredeti szerző D1Rect.

  Samus 4 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.