Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia ! Általában minden "nyugati" tévének megvan a hazai megfelelője.
Itt is tudod ellenőrizni : [link]
pl. : a Sony 8505 szinte azonos ( apró eltérések ) a 8577 és a 8596 - tal .
Ha itt a jobb felső sarokba beütöd a típusszámot találsz hasonlót. Legtöbbször a 2 első szám a meghatározó.
Üdv. -
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Ezek közül szerintetek melyikkel járnék a legjobban?
Nagyrészt MKV-k nézése HDD-ről, Xbox One X játékok és persze sima tv nézés (Digi van nálunk, tehát nincs semmi belső box a lakásban)Samsung UE-55NU8002
LG 55SK8500PLA
LG 55SK8100PLAÁrban majdnem egy szinten vannak, vagy lehet érdemesebb lenne várnom 1 hónapot, mert mindenhol azt mondják kb. akkor jönnek az új modellek?
Köszönöm!
-
robohw
aktív tag
Talán nem leszek offtopik a kérdésemmel:
Nem tudja vki, hogy a mindigTV családi csomag (PrePaid, 12 hó) mellé, hogy lehet kiegészítő csomagot (világjáró, stb.) rendelni?
A választ előre is köszönöm.My own programming language: http://www.robomax.online
-
AL
addikt
válasz kircsi28 #33254 üzenetére
Szia ! A 8500 - asról előtted néhány levéllel írt tboy93 : 32947 - es levelet olvasd el.
Itt láthatod az adatokat : [link]
A VA inkább szemből ajánlott. Jobb a kontrasztja és jobb a feketéje, mint az IPS nek, de rosszabb a betekintési szöge. Ha oldalról is nézitek, akkor jobb az IPS .
VA panelnél, ha oldalról nézed a torzulás mértéke attól is függ, hogy mennyi a nézési táv .
Vásárlás előtt érdemes megnézni őket, hogy lássad a különbségeket ( kép, hang, menü ).
Az a legjobb, ha egy nagyobb áruházban teszteled őket egy magaddal vitt mintafilmmel.
Érdemes minden üzletben figyelni az árakat, mert sokszor naponta változnak.
Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
Ezek mind 100 Hz es készülékek, csak a kijelzőjük más ( IPS, VA )
[link]
A 100 Hz előnye a jobb mozgásmegjelenítés. A gyártók ezt szokták a tenisz, vagy a focilabdával reklámozni.
Gyors mozgásnál a gyengébb 50 Hz es tévéknél szellemképet, elmosódottságot láthatsz, a labda csíkot húzhat maga után. Ennek kiküszöbölésére vannak a képjavító technológiák. A 100 Hz es tévéknél dupla annyi képkocka van egymás után azonos idő alatt és ezért folyamatosabb a mozgás. LG 55SK8500 és 8100 IPS , a Samsungok VA panelesek. Üdv. -
Peace
nagyúr
Végre eljutottam személyesen is megtekinteni a Q6FN-t saját tartalommal (4K és 1080p is). Iszonyatosan tetszik! Viszont az 55 kicsinek tűnik basszus, nagyon tetszik a 65-ös.....De itthon a falhoz mérve meg mocskos nagynak érződik.....dilemma, dilemma.....
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani max. 40'' méretű TV-t, egyedüli szempont az volna, hogy pendrive-ról lehessen rajta filmet nézni, (minden formátumot - /ha van ilyen/, le tudjon játszani) 720p felbontás bőven elég.
Keret minél kevesebb, 100e ft körülre gondoltam.
Köszönöm szépen.
-
-
ppp001
csendes tag
Sziasztok!
Végül az alábbi TV mellett döntöttem (már nem biztos, hogy jól): Samsung QE65Q6FN
Múlthét előtt vasárnap vettem meg, erre ma előjött az alábbi hiba: Távvezérlővel csak ki- és be tudom kapcsolni, nem reagál.
Más nem találkozott ezzel a hibával? -
Peace
nagyúr
válasz univerzita #33263 üzenetére
A 3 méter meglesz az új lakásban. Csak ahogy hazajöttünk és leültünk filmet nézni, akkor direkt figyeltem, hogy így is jár a szemem rendesen 2,7 m-nél 42"-os tv-n. Egy 65-ösnél meg mekkora távolságokat kell majd áthidalni, hogy ráfókuszáljak egy-egy momentumra a képernyő sarkában vagy szélén.......pedig nagyon pofás volt nézni, de ugye plázában egészen más érzés, mint otthon a nappaliban. Lehet ott hatalmasnak tűnne az 55-ös, a boltban meg elvész........
-
-
nutfile
aktív tag
hello,
tönkrement a jó kis pana plazmám, ezért keresek új tv-t.
szempontok:
- főleg sportot (HD-ban), néha esténként filmet nézek (50-50%-ban tv-ről és Dune 4K Pro-ról)
- gyerekek youtube-ot
- összességében kb. 50-50%-ban SD és HD (vagy afelett)
- youtubon kívül smart funkciók nem annyira érdekelnek, youtube könnyen elérhető legyen a gyerekeknek
- mivel nagy a család, betekintési szög így többeknél nem merőleges
- asszonynak tetszik az ambilight (csak kiegészítő szempont)
- kb. 280 a keretezek alapján - ha jól gondolom - a VA paneleseket kizárhatom, marad az IPS.
plazma után az OLED lenne az igazi, de azok kb. 450-től indulnak, annyit nem szánok rá.a kiszemeltek (és áruk megbízható boltban):
1.LG 49SK8500PLA 280.000 HUF
2. Philips 49PUS8303 230.000 HUFha jól olvastam az LG a direct led (FALD) miatt elvileg jobb, de gyakorlatban szar a dimming.ezt orvosolhatja elvileg egy jövőbeni firmware update? van rá reális esély?
melyiket javasoljátok?
van esetleg még jó alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
sutyesz96
őstag
Ezt a hsz-t amúgy te már hányszor írtad be? Van valami szakmai háttered, ami megalapozza, hogy mindenkinek te ajánlasz itt készüléket, vagy ez csak ilyen kiskirály szindróma? Nem kekeckedni akarok, csak tényleg kíváncsi vagyok mennyire megbízható a véleményed.
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
bigmasterg
addikt
Boltban nézni méretet tényleg csalóka. Otthon nagyobbnak fog tűnni.
Szülőknél kb 3 méterre van 55"os tv, egyáltalán nem mondamám kicsinek.
Most ahová tv-t nézek ott a hosszabbik falon lesz a tv, azaz kisebb lesz a fotel-tv távolság. Faltól falig van 3,6méter. Szóval nagyjából hasonló lesz a nézési távoság, mint nálad.
Ide 55ös tv-ket nézek. Úgy voltam vele, hogy inkább veszek két lépcsővel feljebb lévő tv-t 55"ban ugyannyi pénzért, mint egy 65öset.
Aztán lehet, hogy rosszul gondolkozok. -
Peace
nagyúr
válasz bigmasterg #33273 üzenetére
Amúgy ez már csak ilyen nagyzási hóbort lehet, hogy "basszus, miért is ne 65-öst, az mekkora királyság már!!!". Jó eséllyel az 55-ös is hatalmas minőségi előrelépés a fullHD-s 42-es után.
-
törölt tag
-
kchris78
veterán
ez igy van. De én 2.2-2.4m ről nézek egy 65-öst. NAGY, de ha a 4k-s részleteket látni akarod akkor ennyi az annyi! Nézd meg a táblázatokat és számolj rálátási szöget! Nekem 30 fok körül van így - ti meg 2.5-3.5m ről fogtok 55öset nézni? Ha megvan rá a keret én 65-öst vennék. Engem évekig idegesített anno hogy miért 47-est vettem és miért nem egy pár collal nagyobbat ami pártizezer pluszért belefért volna... Persze ahhoz képest mint ami régen volt 50-60cm-es CRT méterekről ahhoz képest meg egy 32-42" után az 55-ös is óriási.
(Aztán asszony is belenyugszik ebbe a tv méretbe ) áruházban mérd ki a nézési távolságot és úgy tesztelj (talán ez az egyetlen értelmes teszt amit ott meg lehet tenni), vagy kartonból vágjátok ki a konkrét képernyő méretet. Persze azon is múlik ki mennyire akar otthon mozi-érzést, de a 30fok rálátás az még határon belül van.[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz kchris78 #33277 üzenetére
A másik, ami meg gondolom szintén nem tesz túl jót, az a szemmozgás. Már 42-esnél is rengeteget jár a szem jobbra-balra. El se tudom képzelni 65-nél ez mennyi lenne. Oké, hogy megvan a moziélmény otthon, de moziba 1-2 havonta járok, ezt meg heti szinten nézzük vagy 20 órát. Én többet, mert játszok.
-
AL
addikt
válasz nutfile #33281 üzenetére
Szia ! A 9005 ösnél kicsit gyengébb, de jó készülék a 49XF8505. 100Hz, VA kijelző, androidos. Mint írtad számít a betekintési szög, ezért üzletben vásárlás előtt érdemes az otthoni nézési szögekben kipróbálni. Jó készülék, sokan vették. Az elmúlt hetekben 150 ezerért adták, most 200 körül van az ára. 55 ös Oled is volt 320 körüli áron. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
hondahun
csendes tag
Sziasztok! 2 tv között vacilálok, nem tudom melyik lenne jobb választás, melyiket ajánlanátok. Árban kb. ugyanaz a kettő. A gyerek használná leginkább xbox-al és heti 1-2 4k-s film. A hang minősége nem lényeges.
-Samsung QE75Q6FN
-LG 75SK8100PLA
Köszi a segítséget! -
Quqesz
nagyúr
Na ma lepetéztem az MM-ben, mikor megnéztem az új Sony tv-ket!
55XG8505 500e forint!!!!!wtf??? Displayes oldalon megnéztem ugyan az, mint az xf85, csak már nem 10bites a panel, hanem 8bit+frc......gyengébb és drágább! Beszarbehugy! és többet is fogyaszt...egyedül a dolby vision lett előny[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Rohir
tag
Üdv!
Mennyire éri meg telekom shopból (2 év hűségidővel) TV-t vásárolni? Jelenleg egy Samsung LE32C650 (Full HD, 60 Hz/fps, 5-15ms)TV-t használok vegyesen. Munkához és PC Játékhoz kb 1-1.5 méter a távolság, de filmezéshez és Konzolozáshoz 2 méter legalább. Fimlezés vegyesen menne gépről és USB 3.0-ról is (vagy esetleg net) sajnos jelenlegi tv néha eldobja külső meghajtót USB 2-ről. Ezt lepasszolnám valakinek a családban.
Az alábbiak közül melyek felelnének meg ugyan úgy elsősorban játékokra? Telekom TV kínálat 2 év hűséggel.
Kb 150 ezres felsőhatár.
-
runner 125
nagyúr
válasz Quqesz #33286 üzenetére
Akkor valóban bekövetkezett az, amit itt is írtak jó néhányan.. egy szót sem szólok, h sikerült 425-be megvenni újonnan a 65XF9005-öt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Peace
nagyúr
válasz runner 125 #33290 üzenetére
Mert mi történik? Azt ne mondjátok, hogy elkezdenek felfelé menni az árak! Nem zuhanni szoktak?
-
Snoop-y
veterán
Mennyire vagy megelegedve vele?
A masik szobaba gondolkodom egy tv-n most.
Erdemes megvenni vagy ebben a kategoriaban van valami jobb ajanlat?New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
pandoukht
csendes tag
A Philips 49PUS7503/12 most 140e az EMAG-on. 49, Android, VA, Edge-led, Sound barral.
Jó vétel lehet? Meg lehet bízni az EMAG-ban, főleg, ha esetleg gond van a géppel? Az Android nekem oké, főleg film, főleg este lenne a dolga. A Philips topicban többnyire jókat írnak róla, itt páran visszavittétek. Boltban nem tudom kipróbálni, sajnos.
-
iceool20
tag
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy ebben a készülékben milyen panel van? (ips,tn,va)
VA-ra tippelek vagy ips lehet még.
Samsung UE32F6100AW
Köszi.Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
sakal83
addikt
Persze. Ez mindig igy van. Aprilis majusban a tavalyi modellek kiarusitva. Utana az ideiek az egekben. November elejen normalizalodik az ar. Januarban egy kicsit felemelkedik majd aprilisban padlo es uj szeria
-
Peace
nagyúr
válasz Quqesz #33293 üzenetére
Remélem júliusra realizálódik a költözés és akkor rendelhetem. Bízom benne, hogy megy még le kicsit a Q6FN ára.....és abban is, hogy lesz még belőle. MM-ban már vagy nincs vagy utolsó kiállítási darabba futottam bele. Volt is kisöprési akciójuk tegnaptól. Legalábbis a srác ezt mondta. Remélem azért webshopok még hozzájutnak majd raktárról valahonnan....
-
runner 125
nagyúr
válasz sakal83 #33296 üzenetére
Oké, de ehhez mérten azért durván rapdszódikusan ingadozik az ára.. Az említett modellt figyeltem kb január óta. 530k, majd 500, ismét vissza 530, utána sokáig 500 volt. Majd 1-1 akcióba 480, 450, majd ismét vissza sokáig 500-ra. Aztán amikor pár napon keresztül megláttam 425-ért, lecsaptam rá. Egyébként durva, h ennyit szakítanak egy ilyen kaliberű tv-n.. meg persze az is, h ennyire szélsőséges akciókat csinálnak rá..
Snoop-y
Egyelőre nem üzemeltem be. Egy Pana 50EX780-at (iszonyú elégedett vagyok egyébként ezzel) vált a nappaliban, a Pana meg költözik a hálóba. Egyelőre a helyét alakítom ki."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Politika
- PlayStation 3
- LEGO klub
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elektromos autók - motorok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest