Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nutfile
aktív tag
mégis elmozdultam az oled felé, mert félek, h bármelyik lcd (led) kompromisszum/csalódás lenne plazma után.
[link]
ez az LG OLED55B8PLA most egész jó ár/érték arányúnak tűnik.
van valami negatív tapasztalat? (hangja nem érdekel, külső hangrendszeren fog menni)[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz runner 125 #33300 üzenetére
_annyit_ nem szakítanak rajta, az árakat a nagykerekkel együtt alakítják illetve ha ki kell szórni a készletet akkor azt csak árakkal tudják megtenni és minden olcsóbb annál minthogy rajtuk maradjon az eladhatatlan TVkből álló készlet... electrovision meg ezek meg gondolom "pofátlan" alacsony árakat kínálnak felvásárlásra.
Soncity.hu-n amúgy lassan 2 hete ott van 400ért egy 65ös XF90-es gép, ha valakinek kell csapjon le rá.
de elnézve ezeket az árakat akkor szintén elég jó vétel volt a 65pus8602-es philips (ami szintén qdotos csak edge LED-es) 350-ért.
-
ribarszki
őstag
válasz nutfile #33301 üzenetére
Nálam a 65B8-nak ilyen a képe. Kijött a szervíz, hümmögtek. Kérdem, hogy én lihegem túl vagy ez tv hiba? Azt mondják is-is. Is-is egy fél millió forintos tévénél . Ennyiért ne kelljen már a szememmel azt nézni, hogy sárgul a a bal szélen a focimeccs zöld gyepe. Nyilván nem az összes ilyen, de ez az elszíneződés jelen van az Oledeknél. Most várom, hogy cserélnek-e panelt vagy sem..
[ Szerkesztve ]
-
sticky35
tag
válasz nutfile #33301 üzenetére
Nekem is plazma után 65B8 lett, én nagyon elégedett vagyok vele. Van egy kis tinting a képernyő bal oldalán amit csak tesztábrával látok, valós tartalomnál egyáltalán nem észrevehető.
Rendeld meg neten, ha kifognál egy rosszabb darabot még visszaküldheted, de szerintem ha meglátod milyen képminőséget tud, már csak OLED-ben fogsz gondolkodni.
-
runner 125
nagyúr
válasz kchris78 #33302 üzenetére
Beszéltem velük is, de megmondom őszintén az a kiállított modell nekem nem ért meg 25k kedvezményt.. Ugyanis semmi konkrétat nem tudtak mondani az előéletéről. Megkérdeztem mennyi üzemóra van benne, vagy volt-e javítva..
"Köszönjük érdeklődését!
A kiállított modell annyit jelent, hogy a Sony teszt termékei között volt korábban nyilvántartva.
Működtetve nem volt, a készülék ide kerülése előtt a szerviz átnézte, hogy hibátlan, eladható állapotban van-e és utána került ide hozzánk.
A televízió jelenleg fizikailag is itt az üzletben kiállított darab, ahogy a honlapunkon is fel van tüntetve.
A készülék nem originál készülékként érkezett hozzánk.
Ez a körülmény két dolgot jelent:
1. A vételár alacsonyabb, mint az originál készülékek esetében.
2. Az alap, 2 évre terjedő garancia jár hozzá, de kibővített jótállást vásárolni hozzá nem lehet.
Az alap két éves jótállás természetesen a vásárlás napjától számolódik.
Amennyiben érdekli, honlapunkon megrendelhető ingyenes házhoz szállítással, vagy itt az üzletben is megtekinthető, megvásárolható.""Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kchris78
veterán
válasz runner 125 #33306 üzenetére
igen ebben az esetben én is a mellett döntöttem volna. a +3 év gari meg valakinek szintén muszáj, én is megvettem.
-
NoMagix
addikt
A gyereknek szeretnék venni 32 colos tv-t Xbox s-hez, szerintetek lényeges, hogy hd ready vagy full hd?
-
bigmasterg
addikt
Euronics-nál ez-az le van akciózva.
Pl.:
Samsung QE55Q7FN - 315 ezer
Samsung QE55Q8FN - 350 ezer -
AL
addikt
Szia ! Ha vásárolni szeretnél és 2 év hűségidőt kötsz, akkor a Netes áraknál olcsóbban kapsz tévét. Érdemes bemenni valamelyik ügyfélszolgálatra. Ott elmondják, hogy melyik csomagra mennyi + kedvezmény jár.
Szerintem a Sony 49Xf7596 is belefér majd az árba. Ez IPS kijelzős. Ha VA kijelzős kell, akkor csak a Samsungok és az Lg között tudsz válogatni. Az LG nél van VA és IPS is .
Itt meg tudod nézni a készülékek adatait és össze is tudod hasonlítani őket. [link]
Üdv. -
s3cr3t3d
csendes tag
Ezt Philips 49PUS7503/12-et én is néztem mert nagyon max 150 E Ft ig keresek TV-t, főleg ha sikerülne valami leakciózott jó ár/érték arányút kifogni.
Nappaliban lenne használva 2.8-3 m távollátásból néznénk, főleg letöltött nagy felbontású filmek, online tartalmak video youtube, ritkábban tv adás.
Milyen típust és OS-el rendelkező TV-ajánlanátok 150E ig? -
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #33312 üzenetére
Voltam ma egy euronics, mediamarkt körön, csak nézelődni, hogy élőben mégis melyik tv milyen. (Korábban csak az oledeket nézegettem.)
Euronics-ban az akciós samu tv-k nem is igazán voltak, illetve 9es szériát egyáltalán nem tartanak, LG oledből pedig csak B volt.
Sony XF90005 viszont volt 55 és 65"ban is. Képminőségre nekem a nap pozitív csalódása volt. Viszont szűk helyre voltak berakva, így oldalról a fakulást nem lehetett rendesen megnézni.
Amúgy azt mondták, hogy legközelebb joy napokkor várható nagyobb akció.Médiában sokkal nagyobb választék volt és kicsit elszállt árak. Épp semmi sem volt akciózva. Azt mondták, hogy jövőhéten várható valami.
Láttam egy Samu 65Q9 -et, elsőre megörültem az árának, mondom na ezt viszem is. Aztán gyors keresés után láttam, hogy ez a 2017es modell közel nincs olyan, mint a 2018as és csak a kiállított darab van. (ki tudja mennyit ment már szegény).
Volt kirakva 2018as, q9fn is. Így boltban, demó anyaggal elég meggyőző képe volt, de ezekből sem tudnak már rendelni (weblapjukon sincs fent), csak a kiállított utolsó darabok vannak... -
kchris78
veterán
válasz bigmasterg #33316 üzenetére
eladok nagyjabol tudjak hogy a demo darabokat mikor raktak ki. mellesleg 1-2 honapos uzemeltetes nem kell hogy egy LCD panelnek sokat szamitson... 5 ev gari ugyanugy meg lehet ra, ez nem OLED.
-
Gauguin
tag
válasz bigmasterg #33316 üzenetére
Érdekes, hogy a Q9-ek 1 év után 1 hónap alatt kikoptak, az 55-ös szinte egész életciklusában a lélektani félmilliós határ felett maradt, itt a samu topic-ban is legfeljebb 5 kollégának van ilyen készüléke, érezhetően gyorsan kiszedte a gyártó a palettáról. Az utódok 1-2 dologban jobbak, másban gyengültek, és az áraik félelmetesen nem magyar vásárlóerőre szabottak.
Tolják az olcsóbb LG-k, a még kapható Sony XF-ek és a qled-árú oledek felé az érdeklődőket. Fantasztikus taktika.
-
Snoop-y
veterán
válasz runner 125 #33306 üzenetére
Ma vettem egy XF9005-t. Jovo heten ha minden igaz meg is erkezik
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
bigmasterg
addikt
válasz AirForceTwo #33322 üzenetére
Annyiért lehet, hogy akkor már inkább sony 65xf90 -et vennék, ha 65" kell. Vagy 65Q8FN-t.
De nem igazán ismerem a 2017es Samu felhozatalt, csak a boltban kerestem rá gyorsan. Ahogy néztem, az még edge lit. Az eladó gyerek persze azt mondta, hogy direct backlight-os és hogy nincs nagy különbség a 2018asokhoz képest, de net alapján nem úgy tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz ppp001 #33269 üzenetére
Nálam ez soha nem jött elő eddig, pedig már év eleje óta megvan a tv. Bármelyik márka bármely termékével megtörténhet, hogy hibásan kezd el működni, szóval ne ezért legyen már rossz választás a q6 mert ez így eléggé f*ck logic
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Most néztem a samsung honlapján az UE55RU8002, vagy a korábbi modell az UE55 NU8002, melyik lehet a jóbb választás?
Az összehasonlító oldalon nem sok különbséget találok, vagy csak nem tudom mit kell nézni... -
AL
addikt
válasz kircsi28 #33326 üzenetére
Szia ! Az új RU8002 - est még nem láttam, de 100 ezerrel drágább, mint a NU sorozat, mert még új kiadás (és az adatok alapján talán még butább is mint a régi).
A RU árán már egy Q7 - est, vagy jó akcióban egy 8 ast is kapsz. Szerintem nézegesd meg üzletben őket. [link] Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz bigmasterg #33323 üzenetére
Wut? Mo-n ilyen draga ez a sony? Lehidalok
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
runner 125
nagyúr
válasz Snoop-y #33320 üzenetére
Grat! Mekkorába vetted, 65?
Lenti infod alapján, hol vetted és mennyibe ha a mostani árát soknak tartod itthon?[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Snoop-y
veterán
válasz runner 125 #33331 üzenetére
1275 CHF -ert a 65"-t
-
AL
addikt
válasz kircsi28 #33332 üzenetére
Szia ! Ezeknél képminőségbeli és szolgáltatás ( extrák ) különbségeket találsz. Azért kellene megnézned egy magaddal vitt tesztfilmmel, hogy látsz e különbségeket köztük, mert nem mindenki szeme van kihegyezbe az ilyen különbségekre. [link]
Ha nem látsz igazán nagy eltérést képben és nincs valami extra, ami a drágábban tetszik, akkor lehet, hogy a NU8002, vagy a Q6 - os is megfelel. Feleslegesen ne adj ki százezrekkel többet egy készülékért, ha nem érzékeled a pluszt, amit nyújt. Sokan vannak úgy hogy az olcsóbb és a drágább készülékeken " ugyanazt " látják, nem látják a képbeli különbségeket mert mindenkinek más az ízlése és az igénye.
Itt látható néhány tesztoldal : [link]
Q7
[link]
Q8
[link]
Az utóbbi hetekben többen vettek ( itt a topickban ) Q6 ost és írtak is róla néhány sort. Üdv. -
kchris78
veterán
-
kircsi28
aktív tag
Pont most néztem az új Q60R-t, és szerintem az megfelelne nekem, tetszik az Airplay2 mert eddig mindig szenvedtem ha telefonról akartam valamit kirakni a tv-re, játékhoz is jó szóval azt hiszem az lesz, szerintem nagyon nem nyúlok mellé.
Ami lényeg a hdd-ről filmezés és a játék, ezeket tudja, kép is jó szerintem, de azért még alszom rá egyet. -
bardi
aktív tag
Sziasztok!
Főként konzol játékhoz szeretnék venni egy viszonylag kedvező árú 4k TV-t.
Pár oldalon javaslatként az LG 43UK6300PUE típust javasolják, viszont itthon főként MLB az, ami kapható.
Az LG oldalán sikerült összehasonlítanom a kettő, de a helyzet az, hogy fogalmam sincsen, hogy az MLB-nél van e bármi tényező, ami miatt konzol játékhoz nem lenne megfelelő.
Van bármi, ami miatt az MLB végződésű nem lenne megfelelő?
Lehetséges, hogy számítógéphez is be lenne fogva majd, bár ott valószínű csak 1080p-ben a vga miatt.Esetleg hasonló árban, méretben, és 4k felbontásban van valami lényegesen jobb típus, amit kapni is itthon?
'92 Honda VFR 750
-
AL
addikt
válasz kircsi28 #33338 üzenetére
Szia ! A Q6 egy régebbi modell, a Q60 idei új, ezért jóval drágább ( 100 ezerrel ) .
[link]
[link]Van amiben jobb a Q60, de van amiben visszafejlődél látható a Q6 hoz képest : [link]
55 ös méret alatt a Q60 már nem 100, csak 50 Hz, ami a gyors mozgásoknál jelent minőségbeli romlást.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
tamas927
csendes tag
válasz tboy93 #32947 üzenetére
Szia!
2 het utan is meg vagy elegedve a tv-vel?
En a 8100 vs 8500on agyalok.
Nem tudom megeri-e az a 40-50ezer difi (Auchan-ban 217 a 8100 55”, szerintem nem rossz ar)
Ami a 8100-tol eddig tantorititt, az az LD es annak savosodasa, de ahogy nalad is olvasom a 8500-nal is problema... :/
Kb 2,8m-rol neznenk L alaku kanaperol, biztosan nem mindig full szembol. Inkabb tv adasok, pendriverol mkv (de biztosan kiprobalnam a 4k-t is), youtube, hbo go, xbox one S (kesobb X), esetleg spotify, de biztosan veszek legalabb egy 2.1es projectort.Velemeny barmitol?
Koszi
Egy kis kieg... a tv a falon lesz, illetve nem ragaszkodok az LG-hez, de ‘mindenki’ ezt a markat ajanlotta. Tetszenek a philips ambilight tv-k viszint a smart resze lassu ha jol olvastam. Sonyban meg felek az androidtol, par ev es tamogatas hianyaban ‘semmitero’ lesz a termek (SAJAT VELEMENYEM SZERINT). Johetnek a cafolatok :p
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz kircsi28 #33342 üzenetére
Szia ! A Q60 : ( gyengébb, mint az elődje a Q6 ) nem valós 10 bit ( a szín ), edge Led, hangrendszer 2.0 ( ez is visszalépés a Q6 hoz képest ).
Q70 : az elődökhöz hasonlóan újra valós 10 bit, komolyabb kijelző ( közvetlen háttérvilágítású panel teljeskörü tompítással ) és a hangrendszere 2.1. A fényereje 2,5 szerese a 60 ashoz viszonyítva. Többféle HDR - t támogat, stb.
[link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tamas927 #33341 üzenetére
Azt hiszem en medium-on hasznalom az LD-t, full fekete képernyőnél veszem csak észre a felhősödést, mint pl credits és hasonlók alatt, engem ndm zavar. Film, játék alatt egyáltalán nem tűnik fel. Bár azt is hozzá kell tennem, hogy én nagyon ritkan nézem a tv-t teljesen sötétben.
Meg vagyunk vele elégedve nagyon, szép a képe, 3m-rol nezve szerintem eleg nagy, persze mindig lehet nagyobbat venni. A webos zseni, a magic remote szintén, könnyen rááll az ember keze. A LD-en kívül nem tudok felhozni mást ellene, de en laikus vagyok, nem tv-szaki. Ha van specifikus kerdesed, nyugodtan írj.
Philips smart reszetol en nem estem hanyatt, egy hbo go nincs benne...
[ Szerkesztve ]
-
kircsi28
aktív tag
Találtam egy ilyet, de sok részt nem értek benne sajnos..
Lehet azért még is maradok a q60-nál -
Gauguin
tag
válasz kircsi28 #33346 üzenetére
Ha segít:
rtings.com Samsung Q60/Q60R QLED TV REVIEW
NU8000-hez van rövid összehasonlítás:
"The Samsung NU8000 is a bit better than the Samsung Q60R. It is much brighter, especially in HDR, and has better gray and black uniformity. The NU8000 has a local dimming feature, although this isn't very effective. The Q60R has a faster response time, great for gaming or watching fast action movies."
[ Szerkesztve ]
-
Iomega
addikt
válasz tamas927 #33341 üzenetére
Nekem az SK 8500 van, és a max.-ra van állítva az LD, rendben van a fekete kép esetében is a megjelenítés, nem javaslom kikapcsolni a helyi sötétítést, mint ahogy az SK8100-nál javasolják. A teljesen fekete alapon a fehér felirat is rendben van, nekem nagyon megfelel így ebben a formában.
Lényeg, hogy jól kell beállítani a tv-t, és akkor nem fogsz csalódni.[ Szerkesztve ]
Annyit érünk, amennyi szeretet van bennünk. - "Ne menjen le a Nap, a te haragoddal!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen monitort vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon