Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dudika10
veterán
válasz
mikk2000 #95791 üzenetére
Az inrush current-tel nyilvan szokas foglalkozni ha szukseges. Legegyszerubb esetben egy NTC-vel. PC tapokban ez egy relevel is ki van egeszitve, ami rovidre zarja, amikor mar nem kell (a felhasznalok neha panaszkodnak is a kattanasra). A kis DC tapoknal lehet talalkozni kesleltetett kimenettel, de akar szinkronizaltan is lehet kapcsolni. Stb.
Tenyleg ne menjunk bele, ez nem hobbyelektronika forum.
-
Soma01
veterán
válasz
tvamos #95785 üzenetére
Ezt csak felvázoltam. Ahogy mikk2000 is írta, keresd fel a Telekom témát és kérdezz rá, hogy hogyan lehet modem módba tenni a HG8245H-t? Ott majd pontosan le fogják írni. Lehet nem modem mód a neve jelen esetben, hanem PPPoE passthrough-nak. Vagy csak írd, hogy saját routert szeretnél kötni az ONT (Huawei EchoLife HG8245H) után. Írd majd meg azt is, hogy milyen szolgaltatasok vannak. (telefon, net, tv)
-
zolnagy
őstag
válasz
Soma01 #95776 üzenetére
Jók az ötletek, de sajnos több dolog korlátozó. Az aimesh hálózaton a két router között csak wifi kapcsolat van. Földszinten a fő, emeleten a lépcsőfeljárónál meg a másodlagos. Ezt nem tudom elhelyezni, mert akkor meg a két router szarul látja egymást. A szoba viszont az emelet másik végén van, egy pici szoba, nagy játék itt nincs az elhelyezésre, de egy harmadik routert talán el tudnék helyezni, mert vicc, de olcsóbban jönnék ki, mint az antennával.
-
mikk2000
őstag
válasz
tvamos #95785 üzenetére
Elméletben mondta azt, hogy ha a saját routered végzi a pppoe betárcsázást, akkor ahhoz kell a szolgáltatótól kapott név és jelszó, mivel az azonosít téged a szolgáltató felől, hogy jogod legyen használni az internet szolgáltatásukat. Én azért a szolgáltatód (telekom?) topikjában érdeklődnék, hátha van valami csavar akörül a router körül.
-
válasz
dudika10 #95783 üzenetére
Azért motor nélkül is van indítási üzem. Mi is szórakoztunk ezzel az egyetemen a laborban, és bizony ott volt az a teljesítménycsúcs az elején. (Gondolok, kondenzátorok feltöltődnek, ez-az melegszik egy kicsit, meg valami kezdő programfuttatás is bejátszhat -- nem tudom.)
És mivel én nem vagyok villamosmérnök, azt sem tudom, hogy a tápegység méretezésénél erre mennyire kell készülni, de sokba nem kerülhet...
MaCS
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
valakky #95773 üzenetére
Azt mindannyian kihagytátok, hogy az usb-re lógatott eszközöket is el kell bírnia a tápnak, így ez miatt is túl van méretezve. Más eszközök esetében, ahol még akkumulátor is van még inkább túl kell méretezni a tápot, elvégre ha maxon terheli az ember és csak annyit bírna a táp, akkor közben semmit sem töltene az akkumulátoron.
-
dudika10
veterán
válasz
MaCS_70 #95777 üzenetére
Azert a routereknel ritkan beszelhetunk nagy induloaramrol, jellemzoen nincs bennuk motor.
Illetve a tapokra a hosszutavu ertekeket irjak, foleg ezekre az egyszerubbekre. PC tapoknal mar, ha van komolyanb dokumentacio mint amit a Seasonic megcsinalt regebben, az impulzus jellegu terhelesre is megvoltak adva az adatok.
Villamosmernokkent taptervezesbol (is) diplomaztam annak idejen, es bar hamar SW fejlesztesre alltam at, de belemehetunk a reszletekbe, csak nem igazan vag temaba itt. -
mikk2000
őstag
válasz
MaCS_70 #95779 üzenetére
Rákeresve sima "client mode"-nak írják.
Viszont a "Range Extender" mód nem valami hasonló lehet?
"In this mode, your router connects to a wireless router and extends the wireless coverage of your existing network. Functions like NAT, Parental Controls and QoS are not supported in this mode."
Kérdés hogy kitolja-e ethernetre is... ha igen, akkor ott vagyunk.
-
Soma01
veterán
-
Soma01
veterán
válasz
CactuSSPP #95771 üzenetére
Az utolsóra én is kivancsi lennék, hogy pl. egy AX82U hogy boldogul kb. 50 klienssel? 4x4-es a rádiója... az nem gyenge! Szerintem menne neki. Egy csomó étteremben látok alap 1-1 db alap Tp-link routert vagy jelismétlőt és ezekre van bízva egy étterem kiszolgálása. (egy darab eszközre)
-
Soma01
veterán
válasz
zolnagy #95775 üzenetére
Én úgy értettem, hogy egy másik routert veszel és a laptop használati helyétől leteszed 1 méterre. Vagy 2-re ... Oda ahol elfér és nem kell falat furni. Pl. le az asztalra vagy ha van felette polc, akkor oda, stb. Így csak egy kis kábel kell a laptopig.
VAAAGY! 1. Mivel AiMesh a hálózatod, lehet elég az egyik AX55-öt áthelyezni a laptop közelébe. 2. Vagy venni egy harmadikat. 2b. Vagy ha van olcsóbb AiMesh képes Asus, akkor azt is veheted. Tehát "vevőként" üzemelne ott a router. Nem kell falat fúrni. Meg kliens mod sem kell, mert neked már eleve AiMesh van. -
valakky
aktív tag
válasz
baro32 #95754 üzenetére
igen, az a 22 watt már így is egy kirívóan magas fogyasztás ezen eszközök között, főleg abból adódóan, hogy az egy bika rúter.
amúgy, a számítógéped/laptopod is annyit fogyaszt, mint amennyi a tápjára van írva? mert a laptopom adaptere pl. 60 wattos, ellenben maxigázon se megy 25 watt fölé a fogyasztás.
vedd figyelembe, hogy ezek az adapterek passzív eszközök, hőleadás max a felületükön jön létre, mindenféle venti nélkül. nem arra vannak tervezve, hogy folyamatosan csúcsteljesítményt adjanak le. sőt. azért van ez a része ennyire túltervezve, mert jobbára zsúfolt, alig szellős helyekre kerülnek be, és a gyártónak elég rossz reklám lenne egy leégett épület. -
CactuSSPP
csendes tag
válasz
Alex91 #95761 üzenetére
Hello,
Akkor ha jól értem egy vezetékes router intézné a NAT-ot kifele: TP-LINK Omada Gigabit VPN Router, amelyhez 1 AP csatlakozna, vagy ígény szerint 2-tő lefedéstől függően, kábelen vagy MESH
TP-Link EAP610 ami ez lenne, vagy TP-Link EAP245, itt ha jól látom kültér beltér, direkt sok eszközre tervezett AP- közül tudok választani.
Így 60-70 környékén járunk, alternatíva 30-50-ig routrrel ami elbírhatja a 30+ eszközt?
Köszi az első tippet. -
Soma01
veterán
válasz
zolnagy #95769 üzenetére
Egy Lan kábelre gondoltam plusz egy routerre, ami tud AP kliens módot is.
Ha jól el tudod helyezni a routert, nem zavar. Aztán, hogy egy Lan kábelt dugsz a gépedbe vagy egy usbt, az mindegy. A Lan még jobb is, stabilabb is. Mondjuk azt nem tudom, hogy a laptopon milyen sebességű a lan csatlakozó.
-
mikk2000
őstag
Pont azért töröltem a hozzászólásomat, mert rájöttem az illető dokkolóba keres valamit, én amit írtam meg sima usb-s mint amit te is írtál.
Nekem sima usb-s AC-s van, csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet hogy az usb-s cuccoknál oda kell figyelni sok mindenre, ne vegye el a kérdező kedvét ha eleinte (gyakran/állandóan) megszakad a kapcsolat, energiagazdálkodástól kezdve millió dolgot lehet ilyenkor állítani.
-
zolnagy
őstag
Konkrétan erre való topikot nem találtam, ezért nézzétek el, hogy nem router...
Melyik USB-s AX wifi antenna ajánlott?
Egy olyan laptop dokkolójába tenném, ami csak AC wifit tud.
Azért merült fel bennem, mert Asus Aimesh hálózat van itthon két AX55 routerrel. Az emeleten van egy csomópont AX55. A mobilom, ami tudja az AX-et dupla akkora sebességet hoz speedtesten, mint a laptop. Ezért gondoltam, hogy egy jó AX antenna meg tudná növelni a sebességet. -
CactuSSPP
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni router válsztáshoz:
- Egy szinten 50-60m2 szabad terület, maximum 1 téglafal 30cm kb 10cm szigeteléssel.
- 20-30 alkalmanként 40 eszközt kellene kiszolgáni főleg android és ios telefonok (vendéglátó egység, így a pontos wifi specifikáció ismeretlen és változó) ■
- 500/100 jelenleg, de valószínűleg Gigabitre lesz idővel cserélve
- 30-40 ezer lenne a kitűzött cél, de a stabilitás érdekében ha kell akkor felsőbb kategória is beleférhet.
- A nagyszámú felhasználó kiszolgálása a fontos megfelelő sebességgel, stabilan.Előre is köszönöm,
+1 kérdés, jól gondolom, hogy a Vodafone(UPC) eszközről a NAT-ot mindenképpen át kell tenni az új routerre?
-
mikk2000
őstag
válasz
baro32 #95754 üzenetére
Az a baj hogy teljesen értelmetlen az okfejtésed.
1. A tápegység adatainál valóban ezek az adatok vannak feltüntetve, de ez nem azt jelenti, hogy maga a router fel is vesz ennyit. A tápegységeket általában fölétervezik valamennyivel.
2. Mint ahogy a számítógépek is, vagy akár a mosógép motorja is vagy bármi, terhelésre fogyaszt többet. Egy ilyen eszközt megnézem ahogy te max terhelésen járatsz 24 órában.
3. Nagyon jó indulattal meglehetősen nagy terhelés mellett fogadjuk el hogy mondjuk felvesz az eszköz napi átlagban 2A-t 19V mellett. Az 38W, de kerekítsünk mondjuk 40W-ra, az havi szinten durván 30kWh, ami kb. 1500ft. Igen ám, csakhogy most jön a csúsztatás amit említett az előbb valaki, hiszen ez nem egy átlagos router, hanem egy kifejezetten drága csicsarouter majdnem 10 antennával, és 150 ezres árcédulával, ahol a fogyasztás erősen másodlagos.
Aki 150 ezerért vesz egy routert, az (erős terhelés esetén) a havi 1500ft nem fogja földönfutóvá tenni szerintem. Aki költségérzékeny, annak jó 5k körül egy használt AC-s router is. Van aki fentebb írta hogy egy g szabványú routert rakott fel és az neki jó, tehát miről beszélünk. -
Alex91
félisten
válasz
baro32 #95757 üzenetére
Köszönöm a reagálásodat de nem kötözködés képen írom de ezt figyeld:
Az általad küldött linken pl. az ASUS GT-AX11000-re ezt hozza :16.00 w22.00 w amit nem hiszek el mert rákerestem az Asus oldalán: [link] és ha megnézed ez hozza :19 V with max. 3.42 A current azaz = 64.98Watt!
Nem akarjuk ragozni, csak ez egy kicsit ugye -fogalmazzunk ugy-, hogy csusztatas… -
baro32
aktív tag
válasz
dudika10 #95756 üzenetére
Nem vagyok azért ennyire garasoskodó de ha figyelted a hozzászólásomat az elsőt! ebben a témában akkor elkerülte a figyelmed hogy én csak észrevételként közöltem hogy az ajánlásoknál ezt is figyelembe kellene hozni
.
Írtam is hogy maximum és nem vagyok olyan hülye hogy ezeket ne tudnám amiket ellenérvként az előbb felsoroltatok Alex91-el csak felívtam a FIGYELMET erre bocsánat ha evvel belegázoltam volna valaki lelkivilágába további szép napot mindenkinek. -
dudika10
veterán
válasz
baro32 #95754 üzenetére
Ugye tisztaban vagy azzal, hogy a tapegyseg altal maximalisan leadhato teljesitmenyt az eszkoznek nem kotelezo felvenni? Sot, soha nem is fogja normalis esetben, mert rendszerint rahagyassal illik szamolni.
Annyi kovetkeztetest lehet csak levonni, hogy annal tobbet nem fog felvenni az eszkoz.
Sot, meg az otthoni meresek sem feltetlenul mervadoak, ugyanis a legtobb otthoni fogyasztasmero, ilyen kis teljesitmeny mellett eleg pontatlan.
Maradjunk annyiban, hogy ez nem igazan kell, hogy szempont legyen. 1W kulonbseg az 24Wh egy nap alatt, ami ~8kWh evente, ami meg piaci ar mellett is 1-2000 forint eves szinten.
Zarszokent:
Remelem az osszes nem hasznalt eszkozt kihuzod a konnektorbol mindig, mert azzal ennel jelentosen tobbet tudsz megtalaritani. -
baro32
aktív tag
válasz
valakky #95753 üzenetére
Köszönöm a reagálásodat de nem kötözködés képen írom de ezt figyeld:
Az általad küldött linken pl. az ASUS GT-AX11000-re ezt hozza :16.00 w22.00 w amit nem hiszek el mert rákerestem az Asus oldalán: [link] és ha megnézed ez hozza :19 V with max. 3.42 A current azaz = 64.98Watt!a maximum persze de akkor máris bomlott a táblázat ugye ha már egy hibát találtam is benne?
Még egyszer leíro ebből nem vitát szeretnék elindítani csak érdekesség képen felhoztam -
valakky
aktív tag
válasz
baro32 #95750 üzenetére
8-15 watt környékén eszik egy router általában. én legalábbis 15-nél többet még egynél se mértem. az egy ax92 volt, ment mind a 3 sáv és forgalmazott is helyi hálón, miközben a 250 megás neten is fullon ki volt használva, bekapcsolt mindenfélével (qos, aiprotection).
ja meg az tp ax50 is szépen kajált 10 környékén, semmi extra forgalommal.
[link]
itt lehet nézelődni. -
baro32
aktív tag
Szevasztok
Szeretném ha nem nevetnétek ki de a most kialakult helyzet (energia árak drágulása) miatt én még azt a néző pontot is felvetném hogy a készülék mennyit is fogyaszt mikor az ajánlásokat adjuk másoknak.
Mivel ezek a Router-ek a nap 24órájában azaz non stop mennek működnek és ez is befolyásolja az áram számlánkat és sokan nincsenek tisztában ezekkel.
Odáig még rendben van hogy az emberek nem tudják hogy mit vegyenek mi-mire való de azt ha kevesebb energiából el tudnák érni biztosan örülnének neki.
PL. egy mint nekem is van: TUF Gaming AX5400 az 12 V max. 2.5 A = 30w-ot eszik óránként az aszt jelenti hogy 0.03 x 24 x 30 = 21.6KW/hónap jó itt minden maximum értékkel számítva.
Még pár példa egy RT-AX58U pedig 19 V with max. 1.75 A ez ~33.25W vagy 12 V with max. 2 A ez esetben csak 24w /órát eszik és így tovább.
Ezt még lehet avval is turbózni ha valakinek 2-ő esetleg 3-rom készüléke is van Mash rendszerben mondjuk itt már szerintem azért igazán ki is jön a különbség remélem értitek a példákat. -
válasz
hesszan #95747 üzenetére
2,4+5ghz összefonása
Sávonként a külön SSID használata az ajánlott!halk müködés
Minden router passzív hűtésű így hangtalan.stabil és gyors nagy területű wifi lefedettség, 3-4 falon át a mosdónál is 4K yotube
Csak helyszíni tesz során fog kiderülni, hogy az adott eszköz nálad miire képes.erre kérnék egy javaslatot
Asus AX58U/AC68U/AX86S/TUF-AX5400, TP-Link Archer AX50/AX72/AX73, Xiaomi AX3600és egy másikat ha a belső vezetékes hálózat 2.5 gbit lenne
van olyan wifis router aminek több 2.5ös lan portja is van? Szívesen fejleszteném a belső vezetékes belső hálózatot a két gép között 2.5gbitre, a jó wifi mellé
Ma még a több gigabit feletti LAN portos router-ből nagyon kevés van, otthoni kategóriában nem nagyon van rá igény. Ha ilyet szeretnél akkor leginkább egy multi gigabites switch lenne a megoldás egy normál wifi router-rel párosítva. -
hesszan
aktív tag
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
ytong falak 60nm, társasház, sok szomszéd sok-sok wifi, logitech vezeték nélküli cuccok hegyekben
3fal és kb 6méter [kép] , piros router, kék wifis helyek
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
2 windows pc kábelen (gigabit port, lásd lenn)
xbox kábelen
3 windows laptop wifin - AC wifi5 (később gondoolom ax-es is lesz)
3 android wifin - ax wifi6-os (s10+ s22+ tabS8)
2 4k tv wifin AC
kamera 2.4 ghz
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
voda (ex upc) 1000/40 d3.1 wifi modem internet CPE (arris?)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50? 100? 150? 50nél boldog lennék, 150ért már kompromisszum mentesen mindent is tudnia kell, még mosogatni is! :D
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
min 4 lan port, tűzfal, portfwrd, qos, vendég wifi, 2,4+5ghz összefonása, sok év gari, halk müködés, ax wifi, stabil és gyors nagy területű wifi lefedettség, 3-4 falon át a mosdónál is 4K yotube :)erre kérnék egy javaslatot
és egy másikat ha a belső vezetékes hálózat 2.5 gbit lenne
van olyan wifis router aminek több 2.5ös lan portja is van? Szívesen fejleszteném a belső vezetékes belső hálózatot a két gép között 2.5gbitre, a jó wifi mellé
előre is köszi a válaszokat! -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
60 m2-es valyog hazba szeretnek egy nem tul draga, (20 ezer koruli,) AX-es routert. Nem nagyon toltogetunk le, es csak 100-as a net. Droton kapcsolodik TV, konzol, set-top box a TV-hez, meg persze van telo, meg laptop is, 3 szemelyre. Szeretnem jo par evre elfelejteni a routert, ha lehet, ugyhogy ha vannak biztonsagi frissitesek, az nagy orom. Az osszefoglaloban emlitett TP-Link Archer AX10 AX1500 az ajanlott, vagy van most jobb vetel esetleg? (Xiaomi-t nem akarok mar, mert tul sok volt regebben a meglepetes az eszkozeikkel.)
Elore is koszonom a segitseget! -
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Mikrotik mögé szeretnék vmi AX-s Mesh-t egyelőre 2 eszközzel összedobni. Talán ASUS, de nem ragaszkodom hozzá. RT-AX55-t néztem egyelőre. Tehát mint router nem szeretném használni, csak mint AP-k lennének mesh hálózatban. Lehetséges ez? Mert azt írták vhol, hogy csak akkor ment, ha a primary eszköz WAN portjába van dugva a kábel, ami feltételezem így routolja a felé jövő csomagokat.
Mindkét eszköz kábellel csatlakozna a meglévő hálózatra, de egymáshoz közvetlenül nem, a központi switchem lenne köztük. Így is megtalálják egymást reményeim szerint. Megvalósítható lenne ez így, ebben a formában? Vagy ha más ötletetek van, örömmel veszem.
Azért ebben a routeres megoldásban gondolkodtam, mert olcsóbbnak tűnik, mint a dedikált mesh eszközök párban, vmint feltételezem, hogy jobb beállítási lehetőségek elérhetőek, mint egy egyszerű mobil appban. -
-
Akkor amiket szolgáltatók kínálnak, ONT + mesh állomások, direkt nekik gyártott cuccok, még ha a márka nem is egyezik?
-
Üdv! Az Asus routerek AiMesh funkciója csak más Asus termékekkel megy, amik AiMesh funkcióval rendelkeznek? Köszönöm!
-
válasz
< CyberBob > #95721 üzenetére
Mindenképpen az AX1800U-t vedd meg.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
Itt is rákérdezek talán itt többen vagyunk.A két router közül melyiket érdemes venni ebben az ársávban (20-22e)?
ASUS RT-AC2400
ASUS RT-AX1800U
Esetleg kicsivel többért jobb?A hardver melyikben erősebb ?
Amire lenne használva: letöltés sok szálon, több telefon, tv, okos eszközök (kb.10), kamerák.
Kertes ház, net digi1000 -
Button
aktív tag
válasz
szaboi6512 #95710 üzenetére
egyébként én azt vettem észre, hogy ha lekapcsolom az 5GHz-et akkor a 2,4GHz-es lefedettsége is lecsökken.. biztos van erre valami magyarázat, csak én nem tudom
alapesetben viszont és sem tapasztalom azt, hogy az N18U-nál gyengébb lenne -
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95717 üzenetére
Ha már így rácuppantatok a hozzászólásaimra kihasználnám a nézettséget
Amire szükségem van.
1. Nagy hatótávolság + stabil Wifijel: 80nm vályogház + 20nm terasz.
2. 1Gbit optikai net mellé minimum 3db Gbit port (szolgáltató készüléke Bridge Modeban üzemelne)
3. Elegendő kakaó, hogy kiszolgáljon kabelen egy nagy forgalmat bonyolító microservert + egy 4K streamet szolgáltató medialejátszót (Nvidia Shield TV 2019 Pro) + Wifin egy FullHD streamet szolgáltató laptopot (ez így egyszerre ment az Asus AX55el is köhögés nélkül)
4. Legyen mobilappja amiben van Wake On Lan funkció
5.Max 50e forintos router legyen (52 na
)
-
Tompika777
senior tag
válasz
PpenoO #95715 üzenetére
Egy bizonyos szintig tudod "fokozni" (de ezt az eszközök próbálása során fogod tudni úgy is biztosra) , aztán az EU sugárzási szabályozás miatt megállj van, még ha az eszköz hardveresen tudná is.
Ilyen esetekre ajánlják a Xiaomi routereket kínai firmware-el, mert ott ez a gát nem érvényesül. Ráadásul ugye mesh képesek, és költséghatékonyak. -
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95714 üzenetére
Asus AX55él volt pedig. 2,4en 60-70Mbit volt a legrosszabb sávszél, 5ghzen 110. Ezt szeretném feljebb tornázni.
-
PpenoO
őstag
válasz
Tompika777 #95709 üzenetére
Köszi, igen ezt sikerült kibogarásznom. Szerencsémre ez nem érint pillanatnyilag mivel kábelesen nincs szándékom Mesht építeni. Egyelőre egy v1es vargalexes 1043ndvel
csatlakoznék rá mint access point (Asus AX55el babán ment minden), legfeljebb veszek egy Onemesh extendert hozzá.
szaboi6512: köszi az infót
, 3 méterre elég lenne nekem a Telekomos Sagecom 5655 v2 is. Itt 2-3 vályogfalat kell leküzdenie a routernek és azok alapján amit a neten találtam a Tp-Link AX73 lefedettség szinten hatékonyabbnak bizonyult.
-
PpenoO
őstag
válasz
Alex91 #95592 üzenetére
Ezt már nem fogom megtudni, mert 40e felment az ára 60ezerre...
Most lehetőségem lenne egy új Tp-Link AX73at 33e forintért megkaparintani. Ami még szóba jöhet, bár sanszos a válóper a design miatt, az a TUF-AX5400 ami jelenleg 47e forint. Az AX58U v2ről lemondtam, mert a tapasztalatok alapján gyenge a wifi jele (pletykák szerint szoftveresen korlátozott), az pedig a legfontosabb paraméter amire szükségem van.
Milyen buktatói lehetnek egy AX73nak? Asusnál 3 év garancia, Tp-linknél 2 év. Illetve néztem a mobil applikációt, nem láttam Wake on Lan funkciót. Asusnál ez 2 klikk. Más concern esetleg?
-
humilislupus
tag
válasz
Multibit #95706 üzenetére
Köszönök minden tanácsot. A probléma lényege világos lett számomra. Gondolom még ha nem is tudják az ac-t a szóban forgó telefonok ,egy modern, jól elhelyezett AP biztos jobban teljesít majd. Hirtelenjében átraktam a régi linksyst máshová,raktam rá egy pici ventit,és firmwaret cseréltem. Azóta nem szakadt meg a net ( lehet hogy csak elutaztak a szomszédok
Köszönöm a segítséget!
-
Multibit
nagyúr
válasz
humilislupus #95705 üzenetére
Nem feltétlenül. Ez függ a sugárzási karakterisztikától. Peches esetben (ha pl. nagy nyereségű az antenna), lehet, hogy a router alatt éppen nincs a nyalábban a telefon.
Sajnos, tényleg csak a gyakorlati teszt mutatja meg a tutit. -
Multibit
nagyúr
válasz
humilislupus #95703 üzenetére
Panel? 2.4 GHz-en problémás. Kérj kölcsön egy AC routert! A telefonok milyen idősek? Tudják az AC-t? A megfelelő helyet is meg kell találnod az AP számára.
-
mikk2000
őstag
válasz
humilislupus #95700 üzenetére
Azt a linksyst én kidobnám, mert még n-et se tud. A Tplink tud n-et, de mondjuk bérházban pl. nálam használhataltan a 2.4Ghz-es sáv annyian vannak rajta. Valamilyen appal nézz szét mi van körülötted, mennyire telített (Wifi Analyzer pl.). Én egy olcsó AC-s routert vennék használtan, persze ha a telók is tudják, bár az erősebb proci is jól jöhet. De elsőnek a problémát kéne megoldani, nézegesd a tplink logját, főleg akkor, mikor "szakadás" történik.
-
Multibit
nagyúr
válasz
humilislupus #95698 üzenetére
Otthon eddig az említett TP-Link és Linksys routereket próbáltad? Próbálj beszerezni használtan egy Unifi ufót! Nekem kettő van itthon, semmi gond velük. Esetleg itt tud ajánlani valaki egy korszerűbb routert AP funkcióra. Milyen a környezet? Elég egy wifi eszköz?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- XPS 15 9500 15.6" FHD+ IPS i7-10750H GTX 1650Ti 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam új akku gar
- asrock b660 pro rs+intel 14600k+64gb ddr4 csere ps5 pro ra!
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GARANCIÁLIS Lenovo Legion (Ryzen 6600H 16Gb DDR5 512Gb SSD Nvidia 4Gb) GAMER/Tervező laptop
- Samsung S22 Ultra // 256/12Gb // PhantomWhite 45w töltővel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Akku 100% // Számla + Garancia //
- Honor Magic6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest