Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
CactuSSPP
üzenetére
Ahogy nézem, olcsó AC-s eszközből ami 60-70 felhasználót biztosan kezel, 20.000 (üzleti WiFi-s router) és 25-30.000 körül kijön egy (üzleti AP) eszköz. Kb ez az alja a kínálatnak. Ezekből egy elég. Tehát akár egy huszasból is meg lehet úszni. Ha AP-t akarsz, akkor meg Voda routere + új AP 25-ért a minimum.
Én szívesen kipróbálnék egyet, hogy lássam mit tud.

-
Soma01
veterán
válasz
CactuSSPP
üzenetére
A terhelés nem lenne automatikusan elosztva. Ezek között nincs terhelés kiegyenlítés. Ki, melyikre csatlakozik, azon marad majd.
Szerintem egy 50 Ft körüli, 4x4-es Asus router is megoldaná egyedül. De erre én rakérdeznék az Asusnál.
AC-s AP-k is szóba jöhetnek ha spórolni kell, de nem sokkal olcsóbbak azok sem. De mindjárt megnézem az árakat. Új router nem kell. -
CactuSSPP
csendes tag
válasz
CactuSSPP
üzenetére
Sziasztok
A fenti-re kérhetek egy megerősítést?
Közben (olcsóbb verzókat keresve) olyan megoldás is eszembe jutott (persze lehet teljesen rossz ötlet mert a Voda eszköz alapvetően rossz erre a célra), hogy a Vodafone gyári routerre, bízva a DHCP-t és routingot 3db c5 Archer (azért ez mert ebből adott 2-db jelenleg is) AP-ként üzemelve (kábelen csatlakoztatva), a lefedettséget is növelné és a WIFI eszközöket is letudná talán kezelni, így elosztva a terhelést.
Köszönöm, -
Soma01
veterán
válasz
CactuSSPP
üzenetére
Az utolsóra én is kivancsi lennék, hogy pl. egy AX82U hogy boldogul kb. 50 klienssel? 4x4-es a rádiója... az nem gyenge! Szerintem menne neki. Egy csomó étteremben látok alap 1-1 db alap Tp-link routert vagy jelismétlőt és ezekre van bízva egy étterem kiszolgálása. (egy darab eszközre)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 16GB 512GB (2022-es gyártás)
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 16GB 1Terra (2022 gyártás) 2
- NIKON D7500 - DSLR fényképezőgép váz (+ teljes NIKON szett!)
- Macbook Pro 14" A2442 2021 M1 Pro 16GB 1Terra (2022 gyártás) 1
- Macbook Pro 16" A2141 2019 i9 32GB 1Terra (94 Ciklus 93% akku!!) (2020.11.30.)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX