- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
yu4gi
kezdő
Üdv , telekomtol van 2000mbit net , halokartya 2.5 gbites. Milyen routerrel lehetne beékelni közé ami tudja a 2000 mbit kezelni és adni is a gépemnek , csak 2.5 gbites WAN porttal rendelkezők tudják ezt ?
-
wocsok
tag
válasz
Gubek-Einste #95997 üzenetére
Köszönöm! Egyébként ki van alakítva a kábeles kapcsolat, de szeretném megtartani a 3G-t DLNA és file szervernek? Az AX3000 a moddolt 3g-vel(padavan) mesh rendszerként működne?
-
válasz
wocsok #95994 üzenetére
Az optimális megoldás az volna ha a jelenlegi router lenne a másodlagos eszköz az emeleten és az új (AX-es) eszköz pedig menne elsődlegesnek a jelenlegi helyére.
A mesh rendszer kialakítása lenne a legjobb megoldás, kábeles kapcsolattal az egységek között.Ha meg vagy elégedve a Xiaomi-val akkor egy AX3000 csomag megfelelő lehet.
-
-
Bashir
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95988 üzenetére
Köszönöm szépen. Kényelmesebbnek is tűnik.
-
wocsok
tag
Sziasztok!
Két szintes házunk emeletére keresek routert/Access Pointot. A földszinten egy Xiaomi Mi Router 3G padavannal file és DLNA szerverként üzemel. Ehhez mit ajánlatok az emeletre AP-nek? Valami olcsó routert, vagy Mesht? Előre is köszönöm a segítséget! -
Gzu73
tag
Az összefoglalóban nem szerepel az Asus RT-AX53U mint ajánlott router.
Ez akkor nem ajánlott eszköz? -
osonte
őstag
válasz
jaja1981 #95990 üzenetére
A jelenlegi routered 1 magos és 800MHz-es processzorral, illetve 256MB memóriával rendelkezik. Ezzel szemben például az RT-AX58U V2 router 4 magos és 1700MHz-es processzorral, illetve 512MB memóriával rendelkezik.
A lefedettség meg csak a helyszínen fog kiderülni, de ha online rendeled, akkor van 14 napod eldönteni, hogy tudja -e azt amire szükséged van.
-
jaja1981
addikt
válasz
Gubek-Einste #95989 üzenetére
Akkor azt mondod sok az eszköz a router-en? Sok az adat a kamerák miatt, ezért nem tud akkora sávszélességet a filmhez?
Köszi.
-
-
-
kpityu2
őstag
Az IP kamerákat+ invertert külön hálóra/routerre tenném ami nem lóg a belső hálózaton. Biztonsági okokból meg erőforráskezelési okokból is. Ezek gondolom kínai felhőszerverre dolgoznak és folyamatosan küldik a csomagocskákat egy jellemzően instabil kapcsolaton. A routernek talán már nem marad erőforrása a folyamatos streamre. De csak egy gondolat, majd biztosan jönnek a profik.
-
jaja1981
addikt
Sziasztok, lehet nem ide, de érzem van tudás.
Adott egy ASUS RT-N18U nem mai router, de hibátlan, megbízható, nincs vele gond.
Ez ideáig.
Filmet néznénk a teraszon TV okosítóval, vagy laptoppal, de mintha kevés lenne a wifi sávszélessége, akad, szétesik a kép. Mind a laptop, mind az okosító "N"-es wifi képes, a film HD 720P, egy óra 1GB.
A routeren a következők vannak egy időben.
kábelen:
- otthoni server (torrent - nem pörgeti ezerrel a feltöltést, kamera server)
wifi:
- 5db IP kamera
- 3db telefon
- 2db laptop
- 1db napelem inverterHa lelövöm a kamerákat, akkor minden oké, megy a film.
Elképzelhető, hogy a wifi kevés ennyi eszköznek?Ha igen, akkor milyen routert ajánlotok? 1Gb digi net van és nagyjából ezek a felhasználók.
Időnként kábelen bejön egy okos TV és egy PC játékra, az otthoni server nyomtató server és hálózati meghajtó meg ftp server, de nem jelentős forgalommal.Keret max 50e Ft, nem szeretnék többet router-re. A lényeg a megbízhatóság és a hatótáv.
Ha nem jó a csoport, akkor is írjatok.
Köszönöm.
-
zolnagy
őstag
válasz
szaboi6512 #95982 üzenetére
Értem, ezt nem tudtam, hogy van már V2 is.
Az összefoglalóra azért írtam, hogy nem aktuális, mert a merlin támogatottnál van írva az ax58u, de nem írja, hogy csak a V1-re. Ráadásul, ha már nem is kapható V1, akkor gyakorlatilag nincs is rá merlin. -
Bashir
csendes tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni, egyáltalán nem értek a témához.
Adott egy 60 négyzetméteres, átlagos fővárosi panel.
Kismillió wifi jel sok szomszédtól.
T-home, Sagecom 3686 v2 jó kábeles, de nagyon rossz wifi-vel.
Televízió a modemtől 2 fallal odébb, éppen az épület közepe felé (neki kellene a net).Ide mi lehet hasznosabb?
1) ASUS RT-AX55 AX1800 - a tv-től 2 falnyira
2) Xiaomi AX3000 Wi-Fi 6 Mesh - az egyik menne a tv mellé 10 cm-re, gond nélkül köthető?
Köszönöm. A rászánt összeg itt mozog, 25-35 ezer között. Még 2 telefon lóg a hálón, semmi nagy rendszer, torrent, stb. Jelenleg előfordul, hogy a 2 falon át PC-ről sem megy át a jel folyamatosan pl. egy filmlejátszás a gyerekeknek (miközben a szülő dolgozik)
Köszönöm.
-
válasz
tha_answer #95978 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat alapján nem nagyon történik meg automatikusan, általában a legvégső esetig a gyengébben marad a kliens eszköz.
-
Soma01
veterán
válasz
tha_answer #95972 üzenetére
Király!
Lesz két WiFi hálózata... 2022-ben ne szivassuk már egymást ilyesmivel!
-
zolnagy
őstag
válasz
steewcv65 #95964 üzenetére
Ha 40 a keret, én inkább az AX-58U-t venném, mert elvileg erősebb, és van rá custom fw. Talán elég lesz, feltéve, hogy lehetőleg a lakás közepén lesz felállítva. Én is 3 szobás panelból jövök. Amikor a lakás szélén volt a router, a másik szélén már alig volt jel. Áttettem a szoba másik felébe a routert, így már volt egy 50-100 Mbit a legtávolabbi helyen is. Ott mondjuk még egy N-es router volt (Asus RT-N56U), de nyilván sok függ a helyszíni viszonyoktól, falak számától és az elhelyezéstől. Ezt látatlanban senki nem tudja megmondani.
-
steewcv65
őstag
válasz
tha_answer #95963 üzenetére
Ez képes lesz arra, amire szükség van?
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szüksége lenne egy olyan routerre , ami :
3 szobás panelben is képes megfelelő jelet adni a wifis eszközöknek(5-7db eszköz,tv,telefon)
Digi a szolgáltató és optikai net van van bekötve.Maximum ár 40e ft lenne ?
Előre is köszönöm -
Cold5
senior tag
Sziaaztok,
Szülőknek, DIGI 1000-hez szeretnék routert. AC65P van jelenleg. Tégla, családi ház 100m2. Legtöbb eszköz Wifi6 és kábel, egy darab van ami Dual AC HT80 with Mimo.
Mit tudnátok ajánlani… Maradnék az Asus vonalon…
A jelenleginél gyengének találom a jelerősséget. A ház másik végében kb. 11m már nagyon gyenge a jel.
Köszönöm! -
zolnagy
őstag
válasz
Soma01 #95818 üzenetére
Megjött az Intel AX210 Wifi kártya a gépembe. Teljesen jól müxik. Plug and play volt a csere, csak egyszer kábelre kellett kötnöm, amíg a Windos updaten megtalálta a drivert. Hozza az elvárást, 50%-al jobb lett a sebesség ugyanott. Meg próbáltam előtte utána is összevetve a régi Broadcom kártyával.
-
TheMiller
tag
köszönöm a válaszokat!
lesz minek utána olvasni -
tha_answer
őstag
válasz
TheMiller #95950 üzenetére
Funkcio szerint szetvalasztasra elsosorban
Hiaba rakod kulon wifire ha kabellel elerik egymast.
Olyan apk kellenek amik tudnak vlant is ha logikailag is kulon akarsz.Szerezz be egy passive vekonyklienst i350 NIC-el arra tegyel szoftveres tuzfalat/routert utana egy managed switch majd tetszoleges apkat.
-
TheMiller
tag
válasz
tha_answer #95947 üzenetére
lakásfelújításkor jött, hogy bizonyos dolgok iot-ban olcsóbbak voltak a lakásra vetített mennyiségben, mint az átlag dolgok. aztán jöttek/voltak azok, ami vagy "kellett", vagy már szinte nincs is wifi nélkül.. elszaporodtak, na.
a szétválasztás azt jelentené, hogy külön wifi hálózatra teszem őket, külön routerekkel? (pl. wifi-1, wifi-2?) vagy elég sima ap-ket rakni? (ami azonos hálózat)
-
jeni
félisten
Akit érdekel a 25ezer Ft áron az Asus RT-AC68U az a Budapesti OfficeDepot Király u.-boltban átveheti.
Prívátban megadom a rendelési számot. -
TheMiller
tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget/tanácsot kérni router választás kapcsán. Jelenleg van egy ASUS AC65P-m, ami szerintem nem feltétlenül bírja az eszközök számát, mindjárt írom is, hogy miért
- alapvetően tégla, kugróan szélső lakás, legfelső emelet, csak alattunk ill. kis falszakaszon szomszéd (társasház)
- gigabit-es net
- eszközök száma kb 45, ebből 40 db N-es wifin (okoseszközök), maradék (5db) AC-n megy jelenleg, ebből 4db AX képes, illetve xbox, tv-k kábelen összekötve. Projekt végére 5-10 eszközöm lenne még, középtávlatban.Problémám, hogy olykor különféle kapcsolati hibákat kapok, már átraktam openwrt-re is, dns-t állítottam, mintent amit csak találtam a neten.. végül mindig ezt csinálja. Korábban akkor volt ilyen ha kuka érett, vagy alul méretezetté vált az eszköz (erőben felfelé váltás mindig segített), viszont lassan elmegy mellettem az ipar, nem igazán tudom innen merre van a - nekem kellő - felfele, mert az AC65 a netet bírná, de szerintem a darabszámot nem.
Összeget szándékosan nem írtam. -
douggutaby
tag
Köszönöm, megnézem ezeket. TFTP-n még úgysem telepítettem openwrt-t, legalább látok olyat is
-
woodworm
veterán
válasz
Gubek-Einste #95941 üzenetére
Az ac65p/ac85p pároson kívül ott az rt-ac2400. Az is ugyanaz a hardver és mostanában több helyen azt tartják, sokszor az ára is kedvezőbb.
-
Essejó
veterán
válasz
Gubek-Einste #95941 üzenetére
Az Ac65p az nem az Ac85p szoftveresen butított verziója? Mert mintha ugyanaz a 85p-hez készült ddwrt menne mindkettőre.
-
válasz
douggutaby #95937 üzenetére
Így a legfőbb szempont, hogy ugyanezt hozza az új mint a 1043, csak erősebb hardverrel:
- gigabit port
- 2,4 GHzen ugyanez a hatótáv
- Openwrt támogatás
Wifi6, 5GHz nem izgat, eddig se hiányzott.
A gigabites port nem akadály, nem is szabad már 100-as portokkal rendelkező eszközt venni!
A lefedettség/sebesség csak helyszíni teszt során fog kiderülni de valószínűleg nem lesz olyan mint a jelenlegi eszközzel.
OpenWRT támogatás megoldható.
Csak 2.4 GHz-es eszköz nem szabad venni, újonnan gigabites portokkal rendelkező típust már nem is lehet.Ami a leginkább megfelelő lehet számodra az az Asus AC65P vagy AC85P, ezek csak AC-es eszközök, nem AX-esek!
-
jeni
félisten
válasz
douggutaby #95937 üzenetére
Hello
Ha ragaszkodsz a TP-Link márkához akkor az összefoglalóban benne van az adott ársávban a javallott routered.
Lassan már 5Ghz nélküli routerek nem lesznek kaphatóak. Most a trendi a Wifi6 ami nagyobb sávszélt biztosít."Az Archer C7v5 elsősorban az OpenWrt támogatás miatt javasolható; amennyiben gyári szoftverrel lesz használva, úgy a mostani ~20 ezer Ft körüli bolti áron inkább a hardveresen erősebb AX modellek ajánlottabbak"
-
TOZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #95825 üzenetére
55-ert vegul AX86S lett. Szeretés van. AC68U meg ment hatra, aiMesh nodenak.
Koszonom. -
douggutaby
tag
Sziasztok,
Én is szeretnék segítséget kérni.
TP-link 1043ND v3-at tervezem lecserélni. Semmi bajom vele, csak openwrtvel kihíztam a 8MB helyet. Így a legfőbb szempont, hogy ugyanezt hozza az új mint a 1043, csak erősebb hardverrel:
- gigabit port
- 2,4 GHzen ugyanez a hatótáv
- Openwrt támogatás
Wifi6, 5GHz nem izgat, eddig se hiányzott.
Archer C7-et néztem ki, de ahogy olvasom ott a 2,4GHz antenna belső és csak 5GHz a külső, legalábbis a korábbi verzióknál biztos. Így félek, hogy a 2,4Ghz hatótáv rosszabb lesz.
Nem kell ettől félni? Van esetleg más ami ajánlott openwrtre 20 alatt? -
Joci0623
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #95934 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Joci0623
csendes tag
Üdv!
Torrentezésre alkalmas ax es routert szeretnék vásárolni. Nem szeretnék egyszerre kismillió torrentet futtatni, hatótávolság nem fontos, nappaliba lesz, ami kb 40 m2. Szeretném minél olcsóbban megúszni. Tudnátok ajánlani valamit? Köszi! -
válasz
Gubek-Einste #95930 üzenetére
Nem lenne hülyeség a biztonságra vonatkozó frissíthetőségi előírásokat bevezetni, és kereskedelmi fekete listára tenni az azokat nem teljesítő eszközöket.
Ezen felül sajnos tudomásul kellene venni (illetve közölni a nagyérdeművel), hogy a saját hálózatom biztonsága rohadtul nem magánügy.
MaCS
-
válasz
tha_answer #95929 üzenetére
Milyen indokkal?
A Linksys WRT54GL is kapható még. -
woodworm
veterán
válasz
tha_answer #95927 üzenetére
Inkább a Renault Daciája.
-
tha_answer
őstag
válasz
Daywalkerke #95914 üzenetére
Mercusys ac10 6300huf
Ac1200 wifi, firmware update like rendesen.
( tp link skodaja)N wifit ne vegyel , ez a Mercusys ac10 is ~6k par honapja meg 4500 korul volt.
-
mikk2000
őstag
válasz
Daywalkerke #95925 üzenetére
de most mivel a két router 99%-ban megegyezik
Hát, a 840 kapásból tud AP módot szoftveresen, azonkívül a tápja majdnem dupla olyan erős, maga az eszköz pedig kisebb, nyilván akkor a nyák is meg az alkatrészek is egész mások, még ha a cpu majdnem azonos is.
a TP-Link weboldalán van ennek a felső részén lévő rácsozat miatt jobb a szellőzése és ismerősömnél többek között ez is egy fontos szempont, hogy ne melegedjen a router.
Ha teljesen azonos lenne a belseje, akkor lehetne azt mondani, hogy a jobb szellőzés miatt a 820-as kevésbé melegszik, de látatlanban nem lehet ilyet állítani. Amúgy meg mihez képest és mi melegszik? Ha a villanytűzhelyet bekapcsolom, nem kezdek el sipítozni hogy úristen ez meleg... az a dolga hogy melegedjen...
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
woodworm #95924 üzenetére
Mindig kivétel nélkül megfogadtam az itt kapott tanácsokat, de most mivel a két router 99%-ban megegyezik és a legfrissebb firmware-ük is mindegyiké 2022-es, ezért inkább a 820-as lesz választva mert ahogy a TP-Link weboldalán van ennek a felső részén lévő rácsozat miatt jobb a szellőzése és ismerősömnél többek között ez is egy fontos szempont, hogy ne melegedjen a router.
-
woodworm
veterán
válasz
Daywalkerke #95923 üzenetére
Miért kérsz tanácsot, ha úgysem fogadod meg?
A linkelt cikkben érintett verzió óta a tp-link ugrott vagy kettőt és ahhoz is érhető el frissítés. -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #95915 üzenetére
Köszi a tanácsot, de most találtam a 840-es routerre rákeresve az alábbi cikket, hogy tavaly érintett volt egy elég súlyos malware incidensben ez a típus, úgyhogy emiatt inkább a 820-as rendeltetem meg az ismerősömmel.
-
válasz
Miért akar újonnan venni ilyen őskövület routert?
Újszerű ac-s router nem opció? -
-
fcbarca
őstag
válasz
tha_answer #95913 üzenetére
Alcatel LINKHUB HH40 ismeri valaki?
-
Viktor77
titán
válasz
Gubek-Einste #95915 üzenetére
Azt jól gondolom, hogy csak marketing a 300-as wifi sebesség? Hiszen a router max. 100-as netet kap, ergó csak ennyit tud továbbítani.
Az AC65P nagyon bevált, az egész lakást bőven besugározza, az 500-as net meg sem kottyan neki (5% CPU kb.).
-
válasz
Inkább a 840N legyen.
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm több mint 10 éves routere ment tönkre és venni szeretne helyette egy újat.
Lehető legolcsóbbat keresi, de vagy TP-Link vagy ASUS routert.
ASUS-ból nézegettem az arukeresőn, de a legolcsóbb modellekhez a "legfrissebb" firmware 2017-es, úgyhogy maradt két TP-Link router, ezek:Ezen mindkét routerhez a legutolsó firmware-k 2022-esek, mindegyikhez van guest network (ismerősömnek ez fontos) és árban is hasonlóak, ezért érdeklődnék, hogy melyiket ajánlanátok?
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Olcsó routert keresek, 4G mobilnetképeset. Tud valaki segíteni?
-
Alex91
félisten
válasz
Anonymus23 #95908 üzenetére
[link] , itt van egy abra kabeles backhaulra…
-
Alex91
félisten
válasz
Anonymus23 #95904 üzenetére
[link] , egy router arabol kapsz kettot…
-
válasz
Anonymus23 #95904 üzenetére
Gondolom erre gondolsz:
https://cdn.prohardver.hu/dl/upc/2021-08/23/670915_aoxxks4cu5ecf7ae_asus_ax_routers_v2.jpg
(Tényleg ilyen nehéz megtalálni az összefoglalót?)
Vedd az olcsóbbat, 100 Mbps netre bármelyik bőven elég. Az AX5400 bele sem fér a 40ezres keretbe. Nézd meg, hogy kellenek-e a gémer funkciói.
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egyik tesómnál régi elavult TP-Linkes rendszert (1043ND + meg valami 300 Mbites repeater) szeretnénk lecserélni AX-es Asus mesh rendszerre, a node az egy AX55 lesz ahogy látom, a fő routerben viszont nem tudok dönteni, a routerre a keret ez a 40k körüli összeg, asszem 100 Mbites optikai net van, nem is lesz nagyobb, mivel egy helyi városi "sufni" cég, lószart sem fejelsztenek.Ezeket néztem routernek:
Asus TUF Gaming AX5400
ASUS RT-AX58U AX3000A Wifi képesség többet nyom a latba semmint a nyers hálózati sebesség!
A kettő közül melyik a jobb? Vagy van esetleg ebben az ársávban ami jobb választás lenne az Asustól?
Korábban volt itt ilyen táblázat, amiben benne voltak, hogy melyik milyen csatornákkal rendelkezik, meg melyik teljes értékű AX-es és melyik nem, de most nem találom, és egy ideje nem foglalkoztam ezzel mivel én elvagyok a saját rendszeremmel) -
Multibit
nagyúr
Azt azért jegyezzük meg, hogy az Omada nem mesh hálózat. Akkor sem, ha az általad idézett szöveg ezt sugallja (gondolom, ez részlet lehet valamelyik TP-Link FAQ-ból).
Sokszor tapasztalom, hogy keverik a mesht és a vezérelt AP hálózatot. A mesh eredetileg kizárólag rádiós kapcsolattal bíró AP-k hálózatát jelentette. Más ezt már jobban leírta nálam: [link] [link] -
stefi68
addikt
Sziasztok!
USB 3.x porttal rendelkező wifi routert tudtok ajánlani emberi árban.
Sajnos az árukereső és társai nem segítenek, mert amit találok is esetleg a gyártói oldalakon már nem USB 3-ként szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- OTP Bank topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Béta iOS-t használók topikja
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Blu-ray lejátszók
- Fotók, videók mobillal
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest