Új hozzászólás Aktív témák

• btomi9

aktív tag

Sziasztok!

Mit javasolnátok erre a helyzetre?

50m2 -es panel lakásban jelenleg egy Asus RT-AC56U kiszolgál, a legfrissebb merlin firmware van rajta, leginkább azt a funkcióját használom, hogy tud custom DDNS -t (én a duckdns -t használom).

Sok éves már a jószág, úgy gondolom, kiszolgált, sokszor melegedési, hardveres bajai vannak, nyugdíjaznám.

Asus AX92U és AX86U között vacilálok az időtállóság miatt. DIGI 1000-es netem van lakásig jövő optikán, egyelőre SOHO szinten nem láttam még nagyon gigabitnél gyorsabb switcheket stb.

2 laptop, 3 telefon, 1 tablet használja a wifit (egyik sem tudja az AX -et, de a jövőben majd érdekes lehet). A DIGI eszköze bridge módban van, az Asus megy fel PPPoE -n keresztül. Egy NAS közvetlenül a routerből kapja a netet, onnan gigabites switch -ről egy tévé, és 3 számítógép van jelenleg ethernetre kötve.

Árban igazából meg tudom fizetni az AX86U -t, ha a jósgömb szerint jönnek majd a 2.5 gigabites eszközök (az egyik asztali gépben Asrock Taichi ultimate alaplap, annak van gigabitnél gyorsabb LAN portja).

Nem ragaszkodom a duckdns -hez, meg a merlinhez sem, de kíváncsi lennék, hogy Nektek mi vált be, ill. pl. az AX92U gyári firmware -e milyen DDNS szolgáltatókat tud (erről ha tudnátok egy képernyőképet küldeni, azt megköszönném). AX92U -t viszont nem tervezi supportálni a merlin, a többi új (akár olcsóbb) AX -eseket viszont támogatja.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés