Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85916) dkess válasza ermim (#85913) üzenetére


dkess
őstag

Nagyon szívesen.

Egy barátod megkeresett PM -ben - az arra küldött válasz nem tudom eljutott-e már Hozzád. Elöljáróban - sajnos SOHO routereknél már a gigabit -es torrent (nemhogy az 5 Gbps -es - ehhez ugye még az internet sincs meg :) ) sincs meg. A sok írás között elbújtatva a megoldás is megvan középtájon ami olcsó és kivitelezhető (szintén elöljáróban - nem router -en alapuló megoldás).

Szerk.: Akkor, ha jól értem van két PC. Ezek közül az egyiket kvázi "házi szerverként használod"?

A megoldási javaslatom, ami olcsóbb is lehetne hosszabb távon illetve sokkal jobb élményt nyújthat. Egy PC mondjuk régebbi vagy külön erre célra válogatott HW elemekből a "virágboltra". Célszerűen, ha torrentre be tudsz rakni egy 1-2 TB -os SSD -t akkor lenne igazán jó. Amennyiben tárolni szeretnél dolgokat, akkor a HDD -s rész is lehet ebben vagy akár másik gépen.

Amennyiben komolyabb mennyiségeket szeretnél LAN -on belül másolni pl. két PC között lehet közvetlen kapcsolat (ehhez elképzelhető, hogy kábelezni kell - vagy egyszerűen odarakod közel hozzá - akár az egyiket egy szekrény mélyére). Ekkor ugye nem terhelnél rá az általános LAN -ra.

Leírom röviden nálam mi van pl. Gigabit -es internet, gigabit -es általános LAN mindenhol. A PC és NAS között e mellett (azaz mind a kettő a gigabit -es LAN -on is rajta van illetve internetre is ki tud menni) van külön 2.5 Gbps LAN kapcsolat is. Azaz úgy tudok a kettő között 280 MB/s -el másolgatni, hogy nem terhelem a gigabit -es LAN -t egyáltalán. Sőt tudok egyszerre a 2.5 Gbps 280 MB/s -vel és a gigabit -es LAN 110 MB/s -ével párhuzamosan is másolni PC és NAS között (általában elég azért a "sima" 280 MB/s is ... :) )

További előnyök. Router tekintetében egyáltalán nem kell szempontnak lennie a torrent képességnek vagy egyebeknek. Ami pénzt az olcsóbb router -en megspórolunk - az mehet a 2. PC (/NAS) projektbe ...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.