- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Lasersailing #81587 üzenetére
Merlin van fent
-
Spuri2000
senior tag
Asus Rt-Ac68U routerem van és évek óta teszi a dolgát de a problémám vele hogy ledobalja az eszkozeimet főleg a laptopot. Érdemes lecserelnem az ajánlott ac65p-re? Mi a különbség a kettő között?
Lentebb nem szeretném adni inkább fentebb lépnék, főleg a térerő növekedés lehetne picivel jobb hogy a teraszon elérjem 5Ghz segítségével a belső hálón lévő filmeket. -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok
Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldásában!
Adott egy ASUS RT-AC68U router a lakás közepén aminek az 5GHz jele már gyenge a teraszon és nem tudok a projektorra notmálisan strramelni filmeket akadás nélkül.
Gondoltam hogy venni kellene még egy ugyanilyen eszközt és Mesh-be rakni. Használja valaki így az eszkozeit? Vagy van esetleg olcsóbb megoldás ami eszetekbe jut? (kábellel nem megoldható) -
Spuri2000
senior tag
válasz
kory24 #40118 üzenetére
Ha működött, akkor biztos jó! Gondolom, amikor préselték a kábel végét, akkor elnézte az illető és már nem volt kedve újra csinálni, így inkább a képen látható módon oldotta meg! Én nem gondolom, hogy oxidáció okozza, de egy forrasztást megér! Rosszabb nem lesz! A 0 ugyanúgy 0 marad az 1 meg 1!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
crissprivat #40097 üzenetére
Ez biztos Ubnt?
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #40069 üzenetére
Több csatornát is próbáltam az RT-12-vel és a Tenda-val is és lényeges változás nem volt! Zavaró tényezők sem voltak a közelben (több router, 2,4 GHz működő eszközök)
-
Spuri2000
senior tag
válasz
dubplate89 #40057 üzenetére
Nálam volt RT12-es és nem voltam elájulva a wifi-jétől. Inkább egy 3 antennás eszközt javasolok!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39904 üzenetére
Akkor eddig biztos szerencséd volt, mert én is egy két szintes családi házba raktam az Rt12-t és két válasz fallal odébb már nagyon gyenge volt a térerő. Az emeleten pedig használhatatlan volt.
Szerintem az Rt18 nem egy luxus kategória 30-as netre sem. -
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39901 üzenetére
Én nem venném meg az Rt12-t. Teljesen gyenge a WiFi-je, akkor már inkább egy 3 antennás Rt18-as.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39868 üzenetére
Meg kell nézni milyen gépe van, hátha be tudja állítani a gyerek örömére!
-
Spuri2000
senior tag
Azt nem írtad, hogy mire lenne használva! (Torrent, stream, böngészés, stb.)
Szerintem mindenképpen 2 ruterre lesz szükségetek, de ha normálisan szeretnétek netezni, akkor kábellel kell összekötnötök a két routert! (Padló átfúrása például a sarokban a fal mellett!)
Minden más megoldás szerintem sávszélesség csökkenéssel jár! Ezen kívül valamilyen Qos is be kell állítanotok, bár szerintem csodára ne várjatok, inkább a sávszélességet felezzétek meg 5-5 és úgy már korrekt, mert ha valamelyikőtök el kezd torrentezni, akkor a másik még böngészni sem fog tudni Qos ide vagy oda! -
Spuri2000
senior tag
válasz
Alteran-IT #39740 üzenetére
Azt nem tudom a nason be lehet e két különböző tartományt állítani a két ethernetnek, mert akkor az lenne a legegyszerűbb. Nem kell baszakodni a korlátozásokkal, persze nem árt ha a nas gép elég bika, hogy 2 gépet is koszolgáljon például BD 3D iso esetében is.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Alteran-IT #39738 üzenetére
Szerintem is elég lenne a NAS-ból a másik ház routerébe és kész is! Ennek az a feltétele, hogy a NAS-ban 2 lan legyen vagy esetleg az egyik USB 2 vagy 3 portot bővítsd fel ethernetre és kész!
A NAS-ba miért megy be két kábel a routerből? -
Spuri2000
senior tag
válasz
csombok #39678 üzenetére
Valószínűleg működik, csak ne a belső hálózatból próbáld ki, hanem valahonnan máshonnan kívülről! Nálam is ugyanez a helyzet! A szolgáltató beállított egy ip-t és arra irányította az összes bejövő adatforgalmat (minden portot), de valami oknál fogva a xyz.dyndns.org-gal belülről nem tudtam elérni, de kívülről tökéletesen működik. Itt valami beállítási probléma lehet, de már nem akarom bolygatni, mert működik. Belülről a 192.168.x.y ipvel érem el az eszközeimet, kívülről meg az xyz.dyndns.org-gal!
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39672 üzenetére
Nem rád gondoltam, amikor írtam, csak rossz hozzászóláshoz sikerült...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39667 üzenetére
A WiFi-je nem egy izompacsirta. Jobban jársz ha nézel egy olcsó 3 antennás gépet.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39457 üzenetére
Lecseréltem egy Tenda W303R routerre és sokkal jobb lett a jelerősség!
-
Spuri2000
senior tag
Az ASUS N12D1 gyengébb mint a TP-Link 1043 v2.1?
Az antennákra gondolok, mert most még ki tudom cseréltetni! -
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39441 üzenetére
Akkor ezek szerint még mindig nem tudjuk mi a különbség fizikailag a dualos és a 2.4 GHz antenna között...
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Intruder2k5 #39439 üzenetére
A folytatást nem találom! Be tudnád linkelni?
-
Spuri2000
senior tag
válasz
Gubek-Einste #39416 üzenetére
Miben különbözik a dual bandes antenna a sima 2.4 GHz antennától? Két különbözô hosszúságú antenna van egy testbe zárva vagy mi?
Most rendeltem az ebayn antennát, így 30-40 nap múlva már ki is tudom próbálni és megosztani a tapasztalataimat. -
Spuri2000
senior tag
válasz
VIPowER #39411 üzenetére
Most kicsavartam az egyik antennát és csökkent a sávszélesség és a jelerősség! Úgy gondolom ha nagyobb nyereségű antennát rakok be, akkor a jelerősségemnek mindenképpen növekednie kell vagy rosszul gondolom?
Ha már itt tartunk,akkor mi a különbség a 2.4 és a dual bandes routerek antennái között? Az tudom, hogy 5 Ghz-el sokkal kisebb területet tudok lefedni, de hogyan oldják meg, hogy ugyanazt az antennát csavarom be mindenhova? Az antenna belseje máshogy van kialakítva a sima 2.4 és a dual esetében? -
Spuri2000
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen routerem: Asus RT-N12-D1
A kérdésem az lenne, ha az antennáit lecserélem nagyobb nyereségűekre, akkor esetleg megnövelhetem a hatótávot? Jelenleg 5 db van rajta és 9-12 db tervezek!
-
Spuri2000
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
Most vett egy TP-Link TL-WDR4300-ast (mondtam neki hogy egyenlőre ne, de hát neki beszélhet az ember) és gyengének találja. Adtam neki kölcsön egy Netgear Wndr3400-ast (belső antennás) és a Netgearnak jobb az erőssége mint a TP-Linknek, meg a sávszélesség is nagyobb!
A kérdés, hogy az ajánlott ASUS RT-N18U erősebb mint a TP-Link? A wifi lenne a legfontosabb! -
Spuri2000
senior tag
Hello!
Kellene a kollégámnak egy 2.4 GHz router, aminek a legjobb az antennája kb. 20.000 Ft környékén! Lehetőleg giga wan és lan legyen rajta! Tudtok mondani ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!