Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• atesss

addikt

válasz Patice #106035 üzenetére

A garancia nem olyan nagy szempont. Ez külföldön lenne telepítve (Stockholm), a hibás eszköz visszajuttatása pedig plusz munka és költség. És még csak utána jön a gariztatási munka itthon... Bár, a jelenlegi árak mellett. Azért valószínű megéri foglalkozni vele.

Na közben viszont rájöttem egy következő szempontra.
    Miután megláttam hogy egész elfogadható árban van már "egyfajta" manegelhető switch.
    +10-15e Ft-ért TP-Link TL-SG1024DE [link]
    "Easy Smart Switch". Nyilván, ezért az árért túl sokat nem kell várnom gondolom. Mi erről a véleményetek ?
    Egy 5-portos ilyen Easy Smart -ot használtam pár éve. Illetve hát azóta meg apámnál üzemel csendben. De a Smart funkciókat csak felületesen megnéztem annó.

Ami jól jöhetne funkció pont: Port Mirroring.
    Egy szabadulószoba switch csere lenne ez. Ahol a belső, játékelemek közti MQTT kommunikációt fel kellene hamarosan derítenünk (az eredeti brokert és vezérlőt - amivel problémák akadnak, de valódi javítást nem kapunk, "külsős" munka, és nem férünk hozzá rendesen - szóval lecserélni terveznénk hosszabb távon egy sajátra, ha tudunk).
    Két héttel ezelőtt első körben egy a belső hálóra dugott laptoppal nem lett meg Wireshark-ban a teljes MQTT kommunikáció. Bár sokat még nem foglalkoztunk vele, még lehet valami beállítási hiba is akár.
    Szóval, felmerült hogy Port Mirroring segíthetne ezt felderíteni.
    Kérdés, egy ilyen egyszerű managelhető switch-től vajon mit lehet várni - egy ilyen úgy olvasom azért nem annyira egyszerű funkció tekintetében ?
    Annyi a szerencse hogy adatmennyiség minimális, meg a sebesség se nagy.
    Mondjuk, ez a kérdés már lehet másik topic ?

Új hozzászólás Aktív témák