Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
Topikgazda
Nem is arról van szó, hogy ajánlani nem szabad, de attól még lehet mondani, hogy igen nem lesz optimális, jobban jársz a sötét falakkal és terekkel stb.
De amikor mást nem ajánlunk fel csak a legjobbat, az szerintem nem szerencsés.
(Olyan mintha mindig azt mondanánk, hogy vegyél Lexust mert az a legjobb, de más alternatívát nem kínálunk.)Janaboy
-
Ijk
nagyúr
válasz Janaboy #46703 üzenetére
Azért olvasd vissza az igényeket, itt nem csak a falakról van szó.
Falak festése azért nem analóg a lexus példával, amikor pár ezer forintos tételről van szó meg egy délutáni munkáról. Sajnos a kissé már idejét múlt fehér falas divatot be kell áldozni a vetítés oltárán ha hosszútávon élvezhető mozis kép az igény. Ahol ezt nem tudják meglépni szerintem még mindig inkább egy tv.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
a2d2
addikt
Sziasztok Srácok!
Évek óta nem jártam erre mert alapvetően meg vagyok elégedve a Benq W1120-al.
Viszont nemrég előjött a képen látható hiba ami leginkább világos háttérnél zavaró és a kép mindkét oldalán jelentkezik. Gondoltam eldeformálódott valami a lencsében, esetleg megrepedt a hőtől, de tegnap mintha azt vettem volna észre hogy egészen kicsit remeg ez a hiba (maga a kép természetesen nem mozdult). Létezik hogy valamilyen belső kis szennyeződés okozza ezt amit mozgat kicsit a ventillátor? Az is lehet hogy nem is a lencsén van hanem a tükrökön, nem tudom. Garanciális a gép, érdemes lehet gariban visszaküldeni vagy elhajtanak vele?
Erről van szó (van bal oldalon is kisebb):
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Vhiktor
veterán
Én LCD tvknél láttam hasonlót, de ott az beégés volt.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Erneszto
tag
Láttam már hasonlót, és jó hogy írtad hogy mozog.
Egyértelműen szennyeződés (szösz) került a fény útjába!
Itt lesz az ideje elküldeni egy tisztításra a gépet.
Egyébként egyre több belépő kategóriás DLP projektor szenved ettől a hibától (gyakran por - szennyeződés kerül oda, ahova nem kerülhetne. -
BBéci
legenda
Nagyon hasonlót akartam írni, megelőztél.
De mivel nemrég festettem ki az egész lakást, kivéve fürdőszoba és WC, mert azokban csempe a burkolat, egy szoba nem megy egy nap alatt és a költség sem pár ezer forint. 5 liter normális Dulux, Héra, stb.) festék ára 7500-8500 Ft, kell legalább két henger, hozzájuk nyelek, tál, teleszkópos hosszabbító, maszkoló szalagok, takarófóliák, ecset. Ezekre számolhatunk 8-10000 forintot.
Csak a bútorok tartalmának kipakolása, majd mozgatása, takarás, ragasztás 4-5 órai munka, az élek, sarkok, ablakok/ajtók, villanykapcsolók, konnektorok, valamint a le nem szerelt tárgyak (tv konzol) melletti 2-3 centis szakaszok, ahová nem férsz oda hengerrel, ecsettel kenése megint legalább ugyanannyi. A radiátorok mögötti falrészek festése aprólékos, pepecselős munka, ezekre a felsoroltakra elmegy az első nap. Mindezek után jöhet a falak és a plafon hengerrel festése, de nem elegendő egyszer, két réteg kell a közel tökéletes fedéshez. Pláne akkor, ha a világos alapszínt festünk sötétre. Szerencsés esetben megoldható egy nap alatt. A helyreállítás megint fáradságos művelet, a sok maszkolószalag letépkedése, vakargatása, mert nem mindig jön le könnyen időt rabló feladat. Vissza kell szerelni a mennyezeti lámpákat, redőnygurtnikat, kapcsolókat, el kell távolítani a nem kívánt helyekre kent, csöpögtetett festéket. 22 négyzetméteres nappalim festésére 3 napom ment rá, a negyediken még 2-3 órán át javítgattam azokat a körömnyi részeket, ahol felsejleni láttam a régi falszínt. Erős elemlámpával, olvasószemüveggel, pici ecsettel, néhol rövid hengerrel.
Tehát nagyon nem egy délután és nem pár ezer forint. Hacsak nem egy 3-4 fős brigád dolgozik, de az első réteg száradási idejét, ami 3-4 óra, mindenképpen bele kell kalkulálni.
Viszont megéri, mert az új szín sokkal közelebb áll hozzánk, tévét nézni, sőt, könyvet olvasni is sokkal kellemesebb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
Nekem szerencsére kevés bútor van a nappaliban, az is íróasztal, kanapé, tv szekrény. [link]
500 Ft-ért vettem fóliát, henger + nagy Dulux tölgyfaháncs 8 ezer körül volt. Egy délelőtt alatt kifestettem. Persze jelentős különbség kettőnk között hogy te a mennyezetet is festetted. Nekem ott karnis + függöny van, na arra tényleg ráment még egy délután.
Persze szerintem vitán felül áll hogy egy komoly tv vagy projektor+vászon árához képest ez elég harmatos beruházás.
TV-t le kell tenni a polcra, bekábelezni. Ellenben projektornak konzolt fúrni miután kiszámoltad a pozíciót, falat festeni, nálam ugye mennyezeti karnis, a projektor szekrénye sem 5 perces tervezést igényelt. Szóval ez tényleg egy hobbi és a beletett munkát, tervezést, kreativitást hálálja meg a végeredmény nem az hogy mennyit hagytál a boltban egy készülékért.
Az már csak hab a tortán hogy egy TV még elvan egy sztereó rendszerrel, de projektor már elképzelhetetlen center sugárzó nélkül, ami megint csak újabb kihívásokat generál./人◕ ‿‿ ◕人\
-
-
Ijk
nagyúr
válasz valakky #46712 üzenetére
Nem vagyok nagy híve ezeknek az ALR vásznaknak. Üzleti célra baromi jó dolog, de házimoziban nem túl optimális. Egyrészt egy jobb projektor ára a vászon, feleslegesen drága egy átlag ember számára. Másik dolog hogy a fehér vászonnal ellentétben lesznek képi anomáliák ami nemkívánatos házimozi használatban.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Mik76
senior tag
válasz Janaboy #46703 üzenetére
Koszi.
Erre probaltam utalni en is. Ezek szerint nem csak en vettem eszre az utobbi idokben elharapozott maximalizmust. A hi-fi topikban sem ajanljak az embereknek hogy dobjak ki a hangfalakat ha nem hangszigetelt a kegli.
Legalabbis remelem...http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom kinek mi a maximalizmus, de külföldi fórumokon a fekete szöveteket hasonlítgatják össze vetítőszobába melyiknek mekkora a fényvisszaverése és legalább a vászon környékének 2-3m-es szakaszát ezekkel az anyagokkal borítják. Volt aki azt írta csak sötét ruhában ülnek be filmezni. Na ez nekem inkább maximalizmus mint amikor azt mondjuk hogy fehér (világos) falú nappaliba inkább tv-t tennénk.
Ha megnézed az alább linkelt szobámat, akkor azért az igen messze van attól a maximalizmustól.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Márton
nagyúr
válasz devil-k #46716 üzenetére
Mármint _este_. Nappal, fényes szobában édeskevés előnye van.
Nem azt mondom, hogy nincs, de többszázezres plusz kiadást nem ér nekem.
Este látom a különbséget a fekete képernyő és az igazán fekete káva között.
Nappal? Ha keresem se látom.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ájvé
veterán
Azért erre is van alternatíva, pl. Xy screen is nagyon jó minőségű ALR vásznakat gyárt, ennek az árának a töredékéért (még ha áfát fizetsz akkor is. Képi anomáliákat nem értem, nyilván egy jó projektor kell hozzá aminek elég erős a fénye, de egyébként? Milyen anomáliát tud okozni?
Szerintem is eléggé túlzásba esel ezzel a fekete mániáddal, az a baj hogy nem ajánlod hanem szinte kizársz minden más lehetőséget, fekete függöny még oké (sötétítő függönynek hívják, van ilyen), de fekete falak az már elég beteg szerintem, pedig nekem nagyon sok ruhám fekete, de falat még én se festeném full feketére (lehet mondjuk stílusosan részben feketét használni, lakás dizájnba ha valakinek belefér), de vetítés miatt full feketére festeni az egész szobát, ez már tényleg csak vetítő terembe lehetne. Sokan viszont otthon akarják használni, nappaliba, ahol mondjuk lehet ízlés ficamosnak tűnhetnek a fekete falak. Most akkor ne vetítsen senki aki nem tud külön termet ennek szentelni? Azért ez szerintem elég merev. Nagyon jól megvagyunk a kb 150k-s projektor és vászonnal (kettő együtt ennyi) is, biztos nem olyan képet bámulok mint te, de ezért ne kelljen már rosszul érezném magam. Ezzel azoktól veszed el a lehetőséget akik még csak most ismerkednek a témával és kipróbálnák a projektorok világát. Mindenki volt egyszer amatőr, szerintem sokan még falra is kezdték a vetítést, nem mindjárt több százezres gépekkel dedikàlt moziszobában.
Neked az a maximalizmus hogy fekete ruhában projiznak, másnak viszont már az is maximalizmus hogy feketére fesse a falakat a projektor miatt. -
-
a2d2
addikt
Na basszus mennyire rátapintottatok a lényegre
Akkor úgy írom hogy inkább nézek nappal egy 82-es TV-t 700-ért mint egy 100-as projektorszettet 2-3 millióért.
Amúgy meg ha már elkezdtétek csak hogy ingereljem kicsit a népet: berendeltem tavaly az OLED-et, de gyorsan vissza is mondtam utánaolvasás után és váltottam Sony XF9005-ösre.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BBéci
legenda
Úgy tűnik, nem ugyanazt a topikot olvassuk, mivel itt senki nem ajánlott feketére festést. A fehér és az ahhoz hasonló világos árnyalatokat tartjuk vetítéshez problémásnak.
Amit a sötét öltözékről írtak, azt megerősítem, valóban jót tesz a kontrasztnak.
Engem nem érint, mert csak fekete, sötétszürke és sötétkék itthoni nadrágokat és polárdzsekiket hordok, pólóból vannak világosabbak, lila, zöld, piros.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ájvé
veterán
Akkor bocsánat, sötét volt csak. Téma ugyan az, nem mindenki tud/fog/akar dedikàlt helységet kialakítani a projektor vetítésnek és ez miatt szerintem nem kell még lemondania erről (márpedig ti azt mondjátok hogy akkor felejtse el az egészet). Nálatok egy szint létezik, nincs más, szóval igenis naximalisták vagytok (persze tegyétek).
Ja szemüvegesekkel mi van, fényt tükröz/töri stb, azok inkább soha ne is projektorozzanak, sőt moziból is ki kellene tiltani őket.
Nettó hülyeség már ez, sötétís nyilván nagyon lényeges csak ti már rég a ló túloldaláról dirigáltok.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
De, így már más.
Vászon fölött és alatt azért elég világosak az a bútor és a fal, így már lassan nem is értem miért mondjátok egyfolytában ezt. Ezek szerint elég a vászon mellett kb 10-15 cm-re sötétítés (pl függöny), ehhez minek mindent átfesteni.
A másik hogy nem elég annyit mondani hogy lehetőleg ne fehér fal előtt vetíts és kb le is fedi az igazságot. -
BBéci
legenda
Oda kell a lehető legsötétebb - amit a család elvisel - falszín, ahová a vászonról visszaverődik a fény. Nálam sötétzöld lett, mindenki aki eddig látta, szuperlatívuszokban nyilatkozott róla. Kellemes, barátságos, hangulatos, otthonos, meleg, de a merész is szerepelt a jelzők között.
Az pedig alaptalan vád, hogy dirigálunk, mert csupán véleményt alkotunk, tanácsokat adunk, melyek alapja 10-16 éves tapasztalat.
A szemüveges hasonlatod volt nettó hülyeség, ezek a Te szavaid, csak megismétlem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
addikt
Örülök, hogy akaratlanul is elindítottam egy jó, produktív eszmecserét. Csak a miheztartás végett, készítettem egy képet, mert nem vagyok benne biztos, hogy annyira veszett ügy ez, mint azt ti elképzeltétek. (a rendetlenségtől tekintsetek el, még újonnan költöztem be )
Kép
Ez a szekrénysor egy kisebb TV-nek való dizájn, úgyhogy ha vennék oda TV-t, az amúgy is széjjelebb lenne húzva, a polcot pedig elrakom, vagy feljebb.
A kanapé és a padló is sötét és matt. A képzeletbeli vetítővászon mögött a fal nem fehér. De csak azon az oldalon van ilyen színe, tehát oldalt és a plafon is fehér... A bútor felemás, sajnos van benne üveg is, ahogy az ajtóban is, az nem tudom, lehet hogy nagyon elrontja (habár oda is lehetne akasztani valamit elé).
Az ablak elé tudnék tenni jó nagy sötét sötétítőfüggönyt, azt talán a főbérlő is megengedné, úgyhogy azt az oldalt még talán meg is lehetne oldani többé-kevésbé.De azt hiszem a kép alapján látszik, hogy oda kicsi lenne 3 és fél méterről egy 65" méretű 4K TV, és az a kanapé pont nem olyan, amit a faltól csak úgy előrébb lehet tolni közelebb a TV-hez anélkül, hogy ocsmányul nézne ki tőle a nappali.
Szóval ez változtat bármit is az eddigi tippeteken?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A fehér ruha jelentős fényvisszaverő felület, a szemüveg ebből a szempontbólel émlítést sem érdemel. Nehogy már gondot okozzon felvenni valami sötét göncot a lehető legjobb képminőség elérése érdekében!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Ezt a totálisan értelmetlen hasonlatot egyedül találtad ki?
Fejhallgatóval olcsóbban, feléből, harmadából lehet elérni ugyanazt a hangminőséget, mint hagyományos hifi rendszerrel. Tévé képminőséget vetítve sokkal drágábban kapod meg, tehát pont az ellenkezője igaz, mint amit írtál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mik76
senior tag
Es persze hogyha mondjuk negyen akarnak zenet hallgatni akkor majd adok mindenkinek egy fejhallgatot ugye?
Egy darabig azt hittem csak trollkodsz de bakker te ezt fullba tolod. Komolyan leszallhatnal mar errol a baromi magas lorol ahonnan mindenkit hulyenek titulalsz.http://www.imdb.com/name/nm1481844/?ref_=nv_sr_1
-
Janaboy
Topikgazda
Szerintem zárjuk le ezt a témát itt.
Köszönöm.Janaboy
-
Vhiktor
veterán
Ezt érdemes megnézni a kételkedőknek.....
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
gyeniko
őstag
válasz Vhiktor #46744 üzenetére
Teljesen igaza van azoknak, akik javasolják a teljes sötétítést + minél több és sötétebb felületet a vetítési helyiségban (ebbe akár beletartozhat a nézők ruházata is), de a kommunikáció módját, stílusát kellene okosa(bba)n megválasztani, mert a rossz kommunikáció könnyen kontraproduktív lehet. Akik a nappaliban vetítenek, legtöbbször kénytelen valamilyen kompromisszumot kötni, a kompromisszummal kapcsolatos döntéseket abszolút rájuk kellene hagyni, nem szabadna leértékelni a szempontjaikat, véleményüket!
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Vhiktor
veterán
válasz gyeniko #46745 üzenetére
Így van
Sajnos én is világos falak között vetítek, szerencsére nem fehér, hanem világos pasztel sárga. Sajnos ennek következményeként a világos jelenetknél a kontraszt nagyon lecsökken, de ennek ellenére sem állnék vissza a TV-re.
Viszont a sötétítést én is meg akarom majd oldani legalább a vászonnal szemközti falon és az oldal falakon.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz devil-k #46747 üzenetére
Elgondolkodtam rajta. Viszont a jenenéegi sötétítő árakat elnézve nem lenne olcsó mulatság.
De ilyesmi megoldást szeretnék, viszont a mennyezethez nem tennék függönyt, mert az aztán csak úgy szorná a portEsetleg valakinek van ilyen kialakításban tapasztalata, esetleg irányárral együtt?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz gyeniko #46745 üzenetére
Környezet legalább akkora technikai feltétele a vetítésnek mint maga a projektor. Fehér falú szobában nagyon sötét jelenetekben lesz 1:1000 kontraszt, átlagosan inkább 1:200-1:400 körül, nagyon világos jeleneteknél 1:100, ANSI kontraszt meg 1:60. Nem értem miért kontraproduktív ha ilyen környezetbe, ha nem akar/tud változtatni rajta nem ajánlunk vetítést? Egy "kezelt" nappalihoz képest, ami még messze nem sötét verem 2-3x kevesebb kontraszt, miközben gépek között kb. 3-4 árkategória között van ekkora különbség.
Az igények mindenhol mások, de elég furcsa lenne számomra ha valaki hosszútávon megelégedne átlag 1:200 kontraszttal filmeknél.
Ahogy látom az ide tévedőknek halvány elképzelése sincs egy projektor képminőségével kapcsolatban, a mozis kép lehet referencia alap, csak azt meg sem fogja ugatni fehér nappaliban egy több milliós gép sem. Pont a csalódásokat szeretném megelőzni, borzasztó nehéz eladni egy projektort olyan kicsi a piac, ellenben egy jobb tv-t sokkal könnyebb./人◕ ‿‿ ◕人\
-
a2d2
addikt
válasz Erneszto #46708 üzenetére
Ha garanciában intézhető akkor visszaküldöm.
Most rákerestem az Alzás vásárlásaimnál és 2021 februárig enged reklamációt indítani rá.
Még kitalálom mi legyen, lehet várok még egy fél évet mert tudok vele élni, és akkor a gariperiódus vége felé meglesz egy ingyenes tisztítás is ami amúgy sem árt pár évente.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest