Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47251) gyulaipal válasza #99499520 (#47237) üzenetére


gyulaipal
tag

> Miért nem alkalmas egy 9400 2-3 évnél további vetítésre?

A projektor erre abszolút alkalmas lenne ... inkább a (tipikus) gazdája szokott erre alkalmatlan lenni ... ahogy én látom ezt a dolgot.

Kétféle ember van: az egyik élvezi, hogy állandóan új dolgokat vásárol a boltban, ő bontja ki elsőnek a dobozt, érzi az új cucc illatát, mutathatja a szomszédnak, hogy milyen szép, új, (és szerintem ez a legfontosabb) drága, csillogós terméket vett ... és persze fizet, mint a köles. Ez az típus soha nem nézi a termék értékcsökkenését, sőt, igazából a minőségét sem. Neki az újabb, a drágább mindig jobb és ebben nem tűr vitát. Őt a modern technika, a "legújabb fejlesztés" birtoklása hajtja előre ... de különösen a tudat, hogy a drága termék birtoklása által a többiek fölé emelkedik a társadalni helyzete. A termék éves értékcsökkenése őt nem érdekli, ha a garancia lejárta közeledik, már adja is el a "régit" féláron és már veszi is meg a boltban a még újabb terméket.

Azok az Epson 9400-asok, amelyek a fent leírt típusú tulajdonosnál vannak, garantáltan el lesznek adva 2-3 év után. De szerintem nem a projektorral van probléma, hanem a tulajdonossal.

A "második" típusú vásárló más szempontok alapján választ. Ő inkább a valós minőségre (illetve az ár/minőség hányadosra) "hajt" ... és ha talál egy eszközt ami jól működik, akkor sokkal tovább is használhatja, mint 2-3 év. Az ilyen tulajdonos kezében levő Epson 9400-ak simán elmehetnek 8-10 évet és csak akkor lesznek lecserélve, ha valóban jobb gép lesz a piacon ... és persze racionális áron. Ez azonban több idő, mint 2-3 év, tehát ennyi idő után én teljesen indokolatlannak tartom egy amúgy jól működő projektor lecserélését.

Az viszont nagy öröm, hogy az "első típusú" tulajdonosból nyugaton is sok van. Ők látnak el minket a létező legjobb minőségű (eredetileg) sokmilliós projektorokkal, amelyek kb. az élettartamuk "5%-át" vetítették le ... és mégis csupán az új áruk "5%-át" kell értük fizetni. Köszönjük nekik! Hallelujah! :-)

(#47252) Ijk válasza gyulaipal (#47251) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mondjuk tényleg nem sokminden indolkolja a 2-3 éventi cserét. Nem látok olyan fejlődést hogy ennyi idő alatt sokkal jobb képet produkálna egy új projektor. Egyedül a lézeres fényforrás az utóbbi évek fejlődése, de ott is ahol említésre méltó az igen messze van a TW-9400-tól.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47254) Dudee válasza gyulaipal (#47251) üzenetére


Dudee
senior tag

Teljesen indokolatlan egy ilyen kütyüt 2-3 év után lecserélni, én már a mobiltelefonoknál sem értem ezt az agymenést. 2002ben volt először telóm, 2019-ben kezdtem a negyediket használni, az 6-7 év/teló. Pedig azok aztán veszett gyorsan fejlődtek.
TVből pana vt60at nyúzok lassan 5 éve, de annyira jó darab, hogy szerintem még féluton sem járok a használatában.
Remélem 9400es is kitart jódarabig.

(#47255) gyulaipal válasza Tamoo (#47246) üzenetére


gyulaipal
tag

> #47244) Ijk: Passz, nem tudom melyikbe mekkora van, de csodálkoznék ha 600-700 alatt nem lenne élet, a W1300-at 220ért vettem újonnan. :F

Igen, csak az még egy másik világ volt. Most már kb. minden olcsó gépben 0,45"-es a chip, ami szerintem picit vicces. A nagyközönség számára a DLP chip mérete nem hogy nem fontos, de kb. még nem is hallottak róla, hogy a méretben egyáltalán van különbség. Vagy ami még rosszabb, kimondottan büszkék rá, hogy a Texax Instruments legújabb, legmodernebb chip-je van a gépben, mert balgán azt hiszik, hogy az újabb az mindig jobb.

A valóságban azért csökkentik a chip méretét, mert így egyrészt több chip fér el egy adott méretű szilícium-kristály felületén (olcsóbb chip gyártás) másrészt Így lehet kisebb méretű optikai elemeket tenni a gépbe (márpedig az optika kb. a legdrágább dolog egy projektorban, mivel NEM lehet igazán automatizálni a gyártását, ha tényleg jó minőség a cél).

A gyártók abból indulnak ki, hogy a balga vevőknek kb. minden jó lesz ... és sajnos tökéletesen igazuk is van, hiszen csak a vevők töredéke viszi vissza a pici chip-es DLP gépet a boltba és kéri vissza a pénzt. A dolog sajnos működik ... és ez inkább a vásárlók szégyene, mint a gyártóké.

Régen csak 0,65"-es és 0,95"-es 1080p DMD-k léteztek, a kisebb volt a Samu kategóriás gépekben, a nagyobb meg a "nagyvasakban". Pár éve azonban pluszban kialakult az "ultra-gagyi" kategória a 0,45"-es 1080p (vagy újabban "duplán rezgetett" 4K) chip-ek megjelenésével. A W1300 ma már (sajnos) középkategóriának tekintendő (a chip mérete alapján). A 0,9"-es méretkategória ma már a "prémium" kategória helyett a még drágább "ultra prémium" szegmensben van jelen. Az eddig sokmilliós gépek többtízmilliós gépek lettek mostanra.

Aki a nagy DLP chip-ek képminőségére vágyik, az vagy legyen kőgazdag milliomos, vagy alkudjon ki egy használt (de komoly) géppel. Sajnos nincs más megoldás ... és szerintem soha nem is lesz.

Még szerencse, hogy ezekkel a dolgokkal kb. senki nincs tisztában a mi kis országunkon kívül... :) ... vagy legalábbis a használtpiaci árakat elnézve ezt látom...

(#47256) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Én úgy érzem a Runco számunkra nagyon jó választás volt. Nincs nagyon összehasonlítási alapom, de tökéletesen meg vagyok elégedve a képével. Nem is tervezem, hogy megválok tőle a következő pár évben. :B

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#47257) devil-k válasza Real_Necro (#47256) üzenetére


devil-k
nagyúr

Így szokott ez lenni addig, amíg nem látjuk más vetítő képét...

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#47258) Tamoo válasza gyulaipal (#47255) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Nem tudtam, hogy az utóbbi 1-2-3évben is ilyen "olcsósítás" történt és a W1300 már "jónak" számít. Én mindenesetre elvoltam a kompromisszumaival, de a "baba Barco"-t biztosan többször fogom bekapcsolni. :D Azt már tényleg öröm nézni. A hangja se zavaróbb mint a Benq-nak, úgyhogy egyelőre nem kapkodok a hushbox építésével.

[ Szerkesztve ]

(#47259) Real_Necro válasza devil-k (#47257) üzenetére


Real_Necro
veterán

Eddig egy Barcot láttam meg egy Epsont. Más kategória. :D

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#47260) devil-k válasza Real_Necro (#47259) üzenetére


devil-k
nagyúr

Oke, a Barco az más liga. :)

- mozi bolondéria -

(#47261) TheBerzerker válasza péjé (#47250) üzenetére


TheBerzerker
csendes tag

Nem szeretnék 200 főlé menni. Jobb lenne alatta.

Vetítési távom kb 5 m, szóval van hely kihozni belőle böszmenagy képet.

Az optoma HD134x-et meg a 144x-et néztem meg a HD27E-t. Ez a 143 ez szimpi ezzel a 10 000 óra élettartammal. De ennek gyengébb a fényereje mint a másik kettőnek.

Ebből a 3ből te egyértelműen a 134et ajánlod?

(#47262) Ijk válasza gyulaipal (#47255) üzenetére


Ijk
nagyúr

Jelenleg 1 millió körül indulnak a 0,66" dmd-s DLP-k újonnan. Ezeknek ugye a natív kontrasztjuk 1:1000 körüli, írisz állíthatóságáról nem nagyon tudok semmit, nincsenek olyan tesztoldalak amelyek konkrét mérési adatokat prezentálnak írisz beállításokkal.
Nem csoda hogy elfordultak a DLP-től a vásárlók, ekkora kontraszt éppen a film vetítés alkalmasságának a határán van. Megveszik aztán jön a csalódás hogy világít a fekete 1 millióért, persze hogy elfordulnak LCD vonalra.
Aki ragaszkodik az újhoz vesz 1-2 millió között LCD-t belépőnek, mi meg persze örülünk hogy régi felsőkategóriás gépet szinte mindig találni a használtpiacon. Külön öröm hogy Barco (PD) -hoz különböző üvegek is elérhetőek, ezért még vetítési távolságra is nagyon rugalmasak.
Nem tudom hogy Epson 7400 vagy Sony HW45 alatt van-e olyan új projektor amit lehetne bárkinek ajánlani újonnan filmezésre, eddig még nem mondott senki példát.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47263) Tamoo válasza Ijk (#47262) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Amikor én nézelődtem pár éve, akkor belépőkategóriának a W1070-et vették a legtöbben. Ma már akkor hasonló áron ennek nincs is normális alternatívája? :F

(#47264) Ijk válasza Tamoo (#47263) üzenetére


Ijk
nagyúr

Tudtommal többszörös áron sincs.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47265) cinemazealot válasza Tamoo (#47263) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én is ezen törpölök egy ideje, ahogy figyelem ezt az eszmecserét. Én 2010 és 2015 között egy XGA felbontású BenQ MP525P képét bámultam. Azt 2015-ben egy W1070 váltotta, aminek a képét a mai napig imádom és eszemben sincs lecserélni.

Felmerül a kérdés, hogy most
- ennyire igénytelen volnék?
- ennyire sz@r a szemem?
- ennyire megváltoztak a trendek?

Mert ha még a LED-es kínai vackok alternatívái lennének a 10 évvel ezelőtti prezentációs gépeknek, azt mondom, rendben, elfogadom, hogy a belépő kategória feljebb kúszott árban és minőségben egyaránt. De hogy csak vetítőre szánt félmillás kerettel már belépő szinten is nevetségesnek számítanék...?

Ne vicceljünk már... :U A testvér topicban esetleg megértem. De itt?

(#47266) Vhiktor válasza Tamoo (#47263) üzenetére


Vhiktor
veterán

Szerintem a W2000-et még kapni újonan.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#47267) Viszlát válasza cinemazealot (#47265) üzenetére


Viszlát
addikt

Inkább csak kiakadt a sznobmérő. Amúgy meg ennyire igénytelen vagy. ;)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#47268) cinemazealot válasza Viszlát (#47267) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én kérek elnézést. :DDD

(#47269) Ijk válasza Vhiktor (#47266) üzenetére


Ijk
nagyúr

Az jó lehet, abban is még 0,66"-os dmd van.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47270) devil-k válasza cinemazealot (#47265) üzenetére


devil-k
nagyúr

Ez percig ne hidd ezt, hogy ez az igényességről szól... hanem a pénzről. Akinek van pénze jobb vetítőt vesz (még akkor is, amikor félig vak), akinek nincs annyi pénze, nem vesz jobbat és élvezi azt, ami van neki.

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#47271) Vhiktor válasza Ijk (#47269) üzenetére


Vhiktor
veterán

Nekem ilyen van, ezek után viszont el sem merem képzelni milyen lehet egy 0,44"-es chipel szerelt gép, mert azért ez is birizgálja a csöröm néhány jelenetnél.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#47272) Ijk válasza Vhiktor (#47271) üzenetére


Ijk
nagyúr

Gondolom kis műanyag optikával nagy csodát nem kell várni.
Nem tudom hol kezdődik a sznobizmus, de én nem szeretem a gagyi tömegcikkeket. Nyilván fogyasztói társadalom ilyen, mindenki számára elérhetővé váltak a fogyasztási cikkek minden kategóriában. Legalábbis a marketinganyagokon, mert a valóságban rosszabb esetben a csalódás azonnali, jobb esetben pár hónapon belül történik, miután szembesülnek a filléres eszköz nem meglepően silány minőségével. A végén meg leginkább a környezetet szennyeztük és eldobtunk a saját erőforrásinkból aminek lett volna helye máshol is.
Nem gondolom hogy helyes szemlélet a vetíteni akarok százezerből. De hát ugye ki kell elégíteni a kis pénzből gazdálkodók birtoklási vágyát is. Kétlem hogy ezeknél az olcsó házimoziknál a képminőség okozza a boldogságot, inkább a tudat hogy neki is van vetítős mozija a nappalijában. Erre meg lehet venni a 80 ezres kínai ledes vetítőt és mondani hogy a sógor ettől is boldog.
Lehet hogy sznobizmus olyan vetítőben godolkozni ami közelíti a nagymozis kémpinőség szintet (és ugye ma ez nem nagyon van újonnan 1 millió alatt), de ennyi erővel sznobizmus otthon vetíteni silány képet, csak hogy elmondhassam magamnak nekem ilyenem is van, mint elmenni moziba és fényévekkel jobb képet nézni arányaiban fillérekből.
Szerencsére párszázezerből mozis képet kapunk használt felsőkategóriás gépektől, de nyilván ez sem a 100k-s szint.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47273) péjé válasza TheBerzerker (#47261) üzenetére


péjé
őstag

Mozizni 1000 lumen alatti fényerő elég, ezek a 3000 felett tudnak mind. 3D-nél jól jöhet vagy esetleg nem sötét környezetben de amúgy kiégetné a szemed.
Mozihoz nem a fényerő a lényeges hanem pl. a natív/ansi kontraszt, kalibrálhatóság, lencse minőség. Ezek a belépő modelleknél mind kompromisszumosak ezért írtam 2 régebbi használtat is hátha bejönnek. A 200eft-ba új gép csak a belépők közül fér be. Nem rosszak de mint írtam használtan bőven van jobb.

(#47274) daninet válasza péjé (#47273) üzenetére


daninet
veterán

ez ismét olyan, hogy ki mit szeret. Én nem szeretek korom sötétben ülni.
3200 ANSI Lumen a projektorom, a 2,5m széles kép amit vetít, zavar, hogy egy szobai kis lámpa jelentős kontraszt csökkenést okoz. El sem tudnám képzelni milyen ez egy 1000 lumen projektorral.
Külön kellett olyan lámpákat találnom amik csak hangulatvilágítást csinálnak fényszórás nélkül.

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#47275) TheBerzerker válasza péjé (#47273) üzenetére


TheBerzerker
csendes tag

Mondjuk pont most olvastam el egy tesztet, és tökre nemtud ez se 3000 lument. Már a 143x.

A gyári cinema mode 1191-re van beállítva :)

Létezik, hogy találtam benq w6000-et 99 000 forintért? Ha lámpát kell cserélni mennyire jók a "kompatibilis" lámpák? Ennél a típusnál az eredeti konkrétan 4x annyi, ahogy néztem.

(#47276) péjé válasza daninet (#47274) üzenetére


péjé
őstag

A projektorod gondolom cinema vagy mozi módban megy ha filmezel...ha utánanézel meg fogsz lepődni mennyi a gyári fényerő ott. Ha kalibráltatnád akkor még kisebb lenne és még úgyis bőven elég. A sport/stb módban nagyob a fényerő, azok arra vannak kitalálva.
A nagymoziban a vásznon ajánlott 16-18fL otthoni átlagos 100-110"-os vásznon bőven 1000 lumen alatti fényerőt jelent (6-800 elég)..... [link] Ha világítás mellett filmezel akkor érthető hogy kell a nagyobb fény de cserébe beáldozol egy csomó kontrasztot + helyes színmegjelenítést.

[ Szerkesztve ]

(#47278) gyulaipal


gyulaipal
tag

OK, akkor még pár válasz ...

> Én úgy érzem a Runco számunkra nagyon jó választás volt.

Az egy perfekt gép! Bár csak hasonló gépek lennének a boltokban manapság! Használd és élvezd! :-)

Különbségek azért persze vannak a prémium kategóriában is (fényerő, kontraszt, lámpateljesítmény, szolgáltatások) de ezek alapvetően mind jó gépek. Runco, Barco, ProjectionDesign, Digital Projection, a Panasonic (nagy) DLP-i, Christie Digital. Mind jó képet vetít. A Sim2 saját gyártású gépei is jók, de az "átcímkézett" (vagy átdobozolt) Benq gépeket én kerülném (pl. Sim2 Cristal Cube, abban pl. a chip is csak 0,65").

Persze azért szerintem mégis csak a Barco gyártja a "nekünk legjobb" gépeket, de amiben ezek jobbak a többi prémium gépnél, azok csak kicsi előnyök. Összességükben azonban már (szerintem) számítanak:
- Európában gyártott típus (beszerezhető, van választék, alkatrész)
- sok példányban fluorit az optika
- vannak "donor" gépeim
- okos, gyorsan kalibrálható, pontos a CMS
- ezek nem állnak le ha a lámpaház chip-je több vetített órát mutat, mint a lámpa elméleti élettartama
- eddig minden tesztelt Barco alkalmas volt LED vagy lézer-foszfor fényforrással való használatra a jövőben.
- a nagygépek belső (és motoros) íriszével a legjobb kontrasztot érhetjük el az összes (hasonló) DLP közül.

Azt gondolom szinte le sem kell írni, hogy ezekben az (UHP-s) gépekben mindig a legnagyobb DLP chip volt. Lézer-foszfor fényforrással azonban már nem gond a fényerő, így gyárt a Barco pl. 0,65"-es gépet (F80 sorozat vagy a "házi" változata, a Barco Medea). Ezek (szerintem) kerülendőek házimoziban. Ja, kérem, a fizika/optika törvényei alól senkinek sincs "felmentése" ... :-(

> Felmerül a kérdés, hogy most
... - ennyire megváltoztak a trendek?

Sajnos igen. Az olcsósítás a pici méretű chip által lehetséges. A fizika/optika törvényei viszont könyörtelenül "eltapossák" a pici chip-ek képminőségét (kontraszt, élesség). Sajnos.

> Ne vicceljünk már... :U A testvér topicban esetleg megértem. De itt?

Az olcsó DLP gépek kompromisszumai mostanra olyan zavaró szintet értek el, amit már mindenki lát (aki nem csukja be szándékosan a szemét ... vagy nem csapja be önmagát szándékosan). Mondhatjuk azt, hogy menjen át a "haladó" topic-ba az, akinek ez a képminőség nem felel meg ... de akkor itt kb. csak azok maradnának, akiket annyira nem érdekel a vetítés, hogy nem is fórumoznak. Szerintem.

> Amikor én nézelődtem pár éve, akkor belépőkategóriának a W1070-et vették a legtöbben. Ma már akkor hasonló áron ennek nincs is normális alternatívája? :F

Sajnos nincs. De igazából már az W1070 sem volt olyan jó kontrasztra, mint pl. a Samu a600 annak idején. Az "olcsó DLP" vonalnak szerintem két dolog tette be végleg a kaput:
- a 3D megjelenése (onnantól csak a fényerőt növelték a 3D kedvéért)
- a 0,45"-es 1080p chip megjelenése (ez kb. mindent alulmúl amit én eddig láttam).

A W1070 tervezésekor már a 3D jelen volt, tehát már ott is a fényerőre "gyúrtak" (pl. a kontraszt helyett). A Samu kb. az utolsó olcsó gép (még a 3D megjelenése előttről) aminek (valódi) 3000:1 körüli natív kontrasztja volt (a legfényesebb módban, de cinema módban is 2000:1 felett szoktam mérni őket). A 3D megjelenése óta sajnos nem tudok róla, hogy megjelent volna a piacon olcsó, de jó (natív) kontrasztú DLP. Persze a katalógusban leírt számok jó nagyok ... csak a fekete szürke a vásznon. Ez a nagy helyzet... :-(

(#47279) Ijk válasza gyulaipal (#47278) üzenetére


Ijk
nagyúr

Runcoról nem nagyon kell váltani, szerintem ezek addig lesznek hajtva amíg valami beszerezhetetlen alkatrész el nem halálozik.
Az én fantáziámat legfeljebb egy F35 WQXGA piszkálja, 1.16-os fix lencsével (nem nagyon van más ami nekem ilyen közelre jó lenne), 2.35:1-re vágott fényforrással, ami esetleg LED lenne :U
De ez is elsősorban kényelmi okok miatt, 2.35:1-es vászonra belőve nem kell zoomolgatnom, fókuszálgatnom többet, 16:9-es tartalom natív 1080 sorban megjelenne középen, míg szélesvásznú filmek 4k-ból játszva részletesebbek lehetnének. LED már csak ráadás lenne hogy lámpa cserével sem kell foglalkozni többet.
Persze ez már igencsak first world problem, mert amúgy nagyon jó a Runcom is.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#47280) daninet válasza péjé (#47276) üzenetére


daninet
veterán

Optoma HD26. Két módja van, normál és eco. Elég faék. Normál módon használom.
Most raktam bele új izzót ami ráadásul még 10W-al erősebb is mint a korábbi, mert a Philips azt már nem gyártja.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#47281) péjé válasza daninet (#47280) üzenetére


péjé
őstag

A lámpa üzemmódja a normál/eco. Kép beállítás van több is, Image/Display......Cinema / Reference / Vivid / Bright / 3D/.User./.ISF.Day./.ISF.Night / Game
[link]
Mozihoz nézd meg a cinema, isf day,night módokat, ezek eltérő beállítások, közös hogy mozizáshoz vannak belőve..33. oldalon kirészletezve.
neem az első fullhd gépem a hd25e volt, fura lenne ha ebben nem lenne több előre beállított profil.

(#47282) Neoteric válasza gyulaipal (#47278) üzenetére


Neoteric
addikt

Akkor ami 0.47-es DMD-s az kuka?
Ezzel az Optoma CinemaX P1-gyel szemezek, de ha jol latom ennek is csak 0.47-es. Perpill egy BenQ W1070 van nekem is 2013 ota, ahhoz kepest kene valami minosegi ugras, es hat megtetszettek ezek az UST vetitok. Ha nincs semmi ertelmes alternativa, akkor majd lehet erdemesebb lenne valami boszme tv.

PSN: ne0teric_sAN

(#47283) Tamoo


Tamoo
MODERÁTOR

Pár közepesen sikerült fotó a "baba-Barco" képéről. :)
[kép] [kép] [kép] [kép]

(#47284) c4 válasza Neoteric (#47282) üzenetére


c4
őstag

Ha nem is kuka, de kompromisszum. A csúcstól messze lesz.
A "kuka" a kínai csodák.

(#47285) Viszlát válasza Tamoo (#47283) üzenetére


Viszlát
addikt

Mivel készítetted a képeket?

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#47286) Tamoo válasza Viszlát (#47285) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Csak egy egyszerű kompakt fényképezővel.

(#47287) spiky03 válasza Tamoo (#47283) üzenetére


spiky03
veterán

Jo kepek! ;)

Mennyivel jobb mint a kis Benq?

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#47288) Tamoo válasza spiky03 (#47287) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ragozhatnám, de maradjunk annyiban, hogy sokkal. :D Mindenben. Használtan tényleg best buy, nem vitás. Jó lett volna ha elsőre is ilyet veszek.

(#47289) Viszlát válasza Tamoo (#47286) üzenetére


Viszlát
addikt

Sejtettem. Élőben is ilyen brutál a peremsötétedés mint a képeken?

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#47291) Tamoo válasza Viszlát (#47289) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Dehogyis. Igazából nem sok értelme van az ilyen képeknek, de valamiért én is kedvet kaptam hozzá. :D

(#47292) devil-k válasza Tamoo (#47283) üzenetére


devil-k
nagyúr

Szuper!
A képek pontosan melyik percnél készültek? Kedvet kaptam én is ;]

[ Szerkesztve ]

- mozi bolondéria -

(#47293) Tamoo válasza devil-k (#47292) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Azt sajnos nem írtam össze. :D

(#47294) spiky03 válasza Tamoo (#47288) üzenetére


spiky03
veterán

Valahogy ereztem, hogy valami ilyen valasz jon.:D

Gratula hozza es sok jo filmet kivanok hozza!;)

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#47295) Neoteric


Neoteric
addikt

Optoma UHZ65UST / CinemaX P1 lezeres vetito eseteben is van rainbow effect? Ez alapjan arra kovetkeztetnek, hogy nincs, de egesz eddig abban a hitben voltam, hogy pont az 1 chip eseteben van es 3DLP eseteben nincs rainbow. :F
Van szemelyes tapasztalata esetleg valakinek ezzel a geppel?

[ Szerkesztve ]

PSN: ne0teric_sAN

(#47296) Ájvé válasza Neoteric (#47295) üzenetére


Ájvé
veterán

De ez egy chipes DLP pedig, írják is 1 chip built in ...

(#47297) Neoteric válasza Ájvé (#47296) üzenetére


Neoteric
addikt

Azt en is latom. De pont azt reklamozzak, hogy az 1 jobb mint a 3, mert nem csinal artifactot.

[ Szerkesztve ]

PSN: ne0teric_sAN

(#47298) Viszlát válasza Tamoo (#47291) üzenetére


Viszlát
addikt

Megnyugtató. Nem nézegetek vetített képről készített fotókat minden áldott nap, az én kevésbé rutinos szememmel így önmagában nem volt túl bizalomgerjesztő a látvány, ezért kérdeztem rá. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#47299) Pro Koryak válasza Tamoo (#47283) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ezek a képek messze nem reálisak!
Életlenek, sötétít a fényképező...stb.
Élőben sokkal-sokkal jobb.
Szupi lehet. :R

(#47300) Ájvé válasza Neoteric (#47297) üzenetére


Ájvé
veterán

Ez a kép élességéről szól, DLP éles tiszta képet alkot, még LCD panel homályosabb mint a képen is mellette (eltolódásról beszél). Szivárvány effektről szó sincs, de erről nem is fogsz említést találni egy DLP chipes vetítő leírásában, esetleg ha 3 DLP-s mert azzal nincs ilyen. De majd valaki leírja mit jelent pontosan, vagy fordításd le valakivel aki ért is angolul. Atrifact alkotást jelent itt vagyis a létrehozott képre hivatkozik.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.