Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Elég bloatware az biztos, sokszor segített, de volt, hogy csak rosszabb lett, bár ez amennyire tapasztaltam az összes driverletöltős programmal így van. Sokszor még a konfig gyári oldalán található drivertől is kifagy a gép.

Az utánam írt Drivermax az jobb? Mert akkor áttérek arra.
-
spe88
senior tag
- Mert azt nem ismerte fel a Skype, meg a böngészőben nyíló chatszolgáltatósok. Hogy a tester miért ismerte fel, nem tudom
- Újraraktam sima rendszerrel, most az a helyzet, hogy a kamerát észleli, nem kér media feature packot, viszont fekete a kijelző, mintha lenne valami a kamera előtt, de nincs értelemszerűen
- win7-et nem tudtam felrakni, mert az AHCI driver nincs benne a telepítőben és hiába tallózom ki neki telepítésnél, nem észleli. Régi Win7 simán felment rufusos boottal, de az már nincs meg (valami másik telepítő kéne, de hivatalosan szokásos Win7-ek már nincsenek, warezon meg az van, amit próbáltam)
- Win10-en belül a driver a helyén van az eszközkezelőben, és az IOBit sem talál helyette valami frissebbet/megfelelőbbetUgye Win10-en is ment amúgy a kamera évekig, csak az utóbbi időben írja ki az online tester, hogy egy másik szoftver használja. Gondoltam format segít... Kipróbáltam sok mindent (gépházban adatvédelmi engedélyezés, appengedélyek, bios-ban kerestem hátha letiltodott, de nem találtam sort rá vonatkozóan, driverfrissítés -uninstall reinstall, regedit stb.)
Sok cikk szól, hogy nem megy Win10-en. De gondolom régi már a hardver és ez a kamera épp nem adta ki az új Win10-en, hiába működött a régin, a tied meg kiadta.
Még 1-2 dolgot megpróbálok, aztán ha nem, akkor külsös kam. Ennyi idő alatt már 10x elsétálhattam volna a MediaMarktba vagy valahova.
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Ha már a munkahelyen lévő dolgokról van szó: Közel milla körüli CAD gépeink vannak. Azokat nem fogják sűrűn cserélni. Nem a hardver okoz problémát az esetek többségében, hanem a szoftver. Sosem volt a Windows a stabilitásáról híres. Nyilván ilyen komplex és egyre komplexebb rendszereknél ez nem is elvárható. Nem véletlen, hogy kritikus rendszerek még mindig nagyon csupaszított rendszeren futnak. Az ilyen 2-5 évente új OS az csak az end usereknek jók, akik max kicsit bosszankodnak, hogy megfagy, laggol stb., mást nemigen tudnak/fognak választani. Egy munkahelyen már kritikus lehet ez. Az meg, hogy makkangat meg egy frissítésnél a Windows arról meg már 1000 mém született, ez nem véletlen. Ehhez még hozzá jön az amúgy is komplex OS mellé egy multis környezet még komplexebb ilyen-olyan toldozott-foldozott rendszerei. Meglepő 1-1 frissítésnél a lehalás? Nem. Olyannyira nem, hogy az IT-részleg az ilyen esetekre nem vehet ki szabit stb. A frissítés is pont, amiatt történik, mert félnek, hogy majd meghackeli a rendszert valami kártevő, nem azért, mert abban bíznak, hogy stabilabb lesz az end usernek.
A dumám meg nem antikapitalista. Én szeretem, hogy fejlődik a világ, csak nem tudom ez nyersanyag-energia szempontból mennyire fenntartható, de ahogy írtam is erről külön topicban lehetne beszélni, mert ez itt off. Legyen akkor vége is valóban az offnak.
Köszi a segítséget amúgy mindenkinek.
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Wifin vagyok, nem LAN-kábellel. Ott hibáztam, hogy nem töltöttem le előre a drivereket, gondoltam Win10 megoldja. Eztán már én is net nélkül telepítettem az OS-t, és amint írtam, tiltottam le az Update-et még offline, hogy ne kezdjen el matatni míg leszedem az AMD oldaláról az aktuális hivatalos drivert. Ez meg is történt. Megy is a rendszer. Leszámítva ugye a webcamot.
IP-kamera vészmegoldás lett volna, mert az van otthon. De elengedtem pont az ilyenek miatt is, amit írsz.
A gépen természetesen rengeteg múlik. Ezért is írtam, hogy az enyém nem mai darab. Értem és tudom, hogy a Win 7 tele van biztonsági résekkel és nincs rá támogatás, de így működik a kapitalizmus, 5 év múlva azzal lesz tele a net, hogy a Win 10 tele van biztonsági hibákkal rakd fel a 13-at, mert már a 11 meg 12 is elavult lesz, és így tovább. A hackerek meg amúgy is találnak mindig valamit, ha akarnak. Mint amikor jön egy frissítés a 8 ismert biztonsági résből befoltoz 6-ot és csinál 2 újat. Bent a melóban, ha jön a szokásos Win-frissítés, akkor aznap jó eséllyel döcög a meló, mert valami megmakkan, ami eddig ment.
Nyilván az lenne optimális, ha mindig lépést tartana az ember a tudománnyal és minimális késéssel lekövetné azt, nem pedig 10-15-20 évig egy laptopot használ. Viszont előbbi élteti a fogyasztói társadalmat, és csökkenti a fenntarthatóságot, de ez már az offtopik offtopikja. Nyilván ha egy modern gépem lenne, nem kérdeztem volna itt semmit, mert azon simán menne a Win 10, meg az összes driver jó eséllyel. Enyém egyszerűen nem ez. Ennyi.
15 éve elindítottam egy Google-kezdőlapot és minden bizonnyal ugyanaz a weboldal ma már 10x akkora memóriát igényel, mivel rengeteg background szolgáltatás a háttérben standby üzemmódban figyel és vár, hogy majd használja a rendszer. Teszem azt egy idős ember egyvalamire használná a laptopját 25 éve, de mindig le kell cserélnie, mert mindegyik OS tele van biztonsági hibával. Az újabbhoz kell jobb vas, aztán megint jobb, megint jobb és meg is érkeztünk a jelenséghez. Pedig ő csak online sakkozni szeretne egy barátjával, ami ugyanúgy működik 25 éve.

Pl. az én laptopomra már hivatalosan sem lehet felkendácsolni a Win11-et, mert nem támogatja. Vegyél újat a jelszó. Elfogadom, hogy ez működteti a rendszert.
3. generációs Intel Core i7-3632 QM van benne, nem csoda, hogy egy Win 10 így muzsikál rajta. SSD amúgy van benne. Az alap, hogy cseréltem anno. Az én igényeimre mai napig jó lenne, de hát a helyzet miatt kell az új és új és új. Jelenleg egy mobiltelefonban (ha akksi nélkül méred a tömegét) több arany van, mint magában az aranyércben. Kíváncsi vagyok meddig tartható ez a mindig újat vegyetek jelenség. Meglátjuk. De ez nagyon off már. -
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Lehet itt most ebbe belemenni. Nekem nem jött be, másnak meg igen. Annál normálisabban meg nem tudom feltelepíteni, hogy letöltöm a MS oldaláról a Win10-et, felrakom egy pendrive-ra a gyári bootolóval és megveszi hozzá az ember a kulcsot.
1. Feltelepítés után fossá fagy 10 percen belül, mert a Win Update automatikusan frissíti az AMD VGA driverét. Regeditben, meg services.msc-ben le kellett tiltanom a win updtate-et, autoupdate-et, hogy le tudjam tölteni a hivatalos AMD weboldalról a drivert, amit aztán fel tudok telepíteni, még mielőtt az Update működésbe lép, mert hamarabb megrohasztotta, minthogy letölthessem a legfrissebbet. Igen ezt megtehettem volna format előtt is, de hisz arról híres a Win 10, hogy az Update tökéletesen teszi a dolgát, és nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni az egyszeri usereknek, mint driverkeresés. Tévedtem.
2. Miután ez megtörtént többi driver már nem okozott gondot. Azonban a webcam még mindig nem megy.
Tele van tolva az internet, hogy "how to fix webcam issues under win10". Nyilván mindenki balf és Bill Gates-szintű informatikai tudás kell ahhoz, hogy egy win10 felmenjen és üzemeljen vele egy nyomorult webcam.
Win 7-tel gond nélkül ment mind a VGA driver, mind a webcam driver. Ennyi.
Elhiszem, hogy összességében jobb, meg új gépeken jobb a Win10. Én akkor hajítom el a gépem, ha elromlik, nem érzek fogyasztói társadalmi késztetést, hogy lecseréljem sem a laptopom, sem a telefonom 1-2-3 évente, mint egy átlag-PH-user. Nekem ez nem munkaeszköz, hogy kelljen mindig a jobb és jobb teljesítmény. A laptopom 10 éve van meg. Win 7-et egyszer raktam fel rá és 6-8 évig fent volt gond nélkül.
Win10-et csak tegnap vagy 5x felraktam mire rájöttem, hogy az automatikus VGA driver frissítése fagyasztja meg. Ez ilyen. Elhiszem, hogy általában stabilabb cucc, nekem nem.A megoldás meg minden bizonnyal egy külsős webcam lesz. Olcsóbb venni 5-10k-ért valamit, minthogy szenvedjek itt az OS-driver issue-kkal napokat.
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Igen, azóta felraktam a sima verziót is, de a webcam továbbra sem működik, akárhogyan is szenvedek vele, ezer cikket elolvastam, mindent bevetettem, de semmi.
Van egy IP kamerám (ethernet csatlakozós), azt próbálom használni webcamként. Gondoltam biztos van valami huncutság, hogy a windows webcamként kezelje, de még ez sem megy, akárhogy guglizom. Erre esetleg van opció?Ez a Win 10 nekem mindig egy gyász volt, de a legkésőbbi Win 7 meg valami eszközillesztő hiánya miatt nem megy vissza a gépre, hiába adtam meg a telepítőnek, hogy hol találja az AHCI SATA drivert. Azzal simán menne a webcam. Majd lehet interjúzni telefonnal...

-
spe88
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Épp ezért volt fura a helyzet.
1. Nincs fent a Media Feature Pack, de fent van a YouCam --> kamera nem műkődik
2. Fent a Media Feature Pack, fent a YouCam --> kamera működik online testerrel
3. Fent a Media Feature Pack, de nincs fent a YouCam --> kamera nem műkődik
Ezért gyanakszom/remélem, hogy a YouCam zavart most be és a friss Windowson menni fog egy format után. Az biztos, hogy a hardver nem hibás, mert 2. pont szerinti helyzetben online testeren láttam magamat. A laptop 10 éves, lehet valami driver szarakszik, pedig volt már fent Win10 és ment vele, Win7-tel is. Csak gondolom jött valami frissítés legutóbb, ami szokás szerint kijavít egy halom hibát és letérdeltet egy halom másik feature-t. Aztán mivel új Wint raktam fel ezek ugyanúgy benne vannak.Kiprobálom a formatot, amint lesz időm rá.
Köszi a segítséget

-
spe88
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
amikor telepítettem valahol azt olvastam, hogy az N verzió Európára érvényes, így azt tettem fel. Hiba volt.
Megtaláltam amúgy és felraktam a Media Feauture Packot "belülről". Nem ott volt ahol a leírásban, de gondolom újabb a Windowsom, Gépház-kereső segített.
Ami érdekes, hogy restart után a natív Kamera app már ugyna hibát nem dobott, de továbbra sem mutatott képet. Gyanakodtam, hogy akkor ez biza valami masszív hardverhiba lesz most már biztos. De azért mondom checkolom online tesztelővel. Ott működött. Szóval a hardver nem hibás. El akarom indítani Skype-on, random chatoldalon neten, ott azt írta, hogy YouCam nem támogatott (mert azt felraktam még nemrég, hogy hátha azzal megy). Mondom rendben uninstall, restart, most megint tesztelem az online tesztelővel immáron az integrated webcamot és ezt írja:

Azt hiszem ismét nyomok egy formatot és felrakom a nem N verziót, hátha.
A kiírt hibajelenséget még hetekkel ezelőtt ugyanígy megkaptam a teszter oldalon, végigmentem minden tutorialon és semmi nem segített. Talán az új nem N Windows megoldja.
-
spe88
senior tag
válasz
hotkar
üzenetére
Ezt írja ki:

Rákerestem, az első amit találtam Windows_MediaFeaturePack_x64_1903_V1 nem megy fel.
Második:Microsoft-Windows-MediaFeaturePack-OOB-Package_x64
ez felmegy. Restart. Ugyanugy a képen látható üzenet fogad kameranyitáskor.@SunMount3r: Telepítés 97%-nál megfagy. :/
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Van valami olyan webkamera-tesztelő program, ami kidobja eredményként, hogy mi a gond vele?
Pár spamware progit próbáltam, de semmi hasznos.Laptop integrált egyszerű kis webkamjáról van szó.
Sem a formatálás, IOBit drivercsomag, meg egyéb Google általi leírások sem igen segítettek. Nehezen tudom elhinni, hogy ez valami hardware-es probléma, ezért volna rá jó valami szoftver.
Persze olyan is jöhet, ami kidob esetleg hardware-hibákat (alaplapi probléma stb.)Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
Köszi! Ahogy haladt előre az idő, sejtettem, hogy ez már nem egy egyszerű mutatvány. Pedig annak gondoltam az elején.

Köszi mindenkinek. vokoscreenNG-et meg kipróbálom, amint hazaértem. -
spe88
senior tag
az a baj, hogy nem vimeorol kell, ahogy írtam is. Pontosabban nem közvetlenül vimeorol. A vimeo tárolja az adatot, de onnan nem nyitható meg. Tehát hiába van egy vimeos linkem, azt sem a böngésző nem nyitja meg, sem ezek a szoftverek értelemszerűen. Nem véletlen pakolják bele ezeket a védelmeket az ilyen weboldalak. Szívjak vele minél többet.

Most már ott tartok, hogy fogom aztán felveszem a laptop képét, meg hangját telefonnal.
A tartalom számít nekem most, nem a minőség, de sehogy nem tudom lehúzni. Elképesztő amúgy. Azt hittem egyszerűbb lesz. 
-
spe88
senior tag
Adott egy weboldal, amibe be van ágyazva egy vimeo-n lévő video. Mivel tudnám ezt letölteni?
Amiket próbáltam:
szoftver: 4K Video Downloader+ , HTTrack, WebCopy
Chrome-plugin: Video Downloader Professional, 4saved, Video DownloadHelper, Video Downloader Plus
Sajnos az sem működik, hogy a fejlesztői környezetből kiveszem a linket és letöltetem egy "böngészőn kívüli" szoftverrel (pl.: 4K Video Downloader+), mert magát a linkelt videót csak azon az oldalon lehet megnyitni, ahová be van ágyazva, mert privátra állították a Vimeón.Valakinek van tippje?
HTTrack, WebCopy jó lehet, de a konfigurulásába beletörik a bicskám. Konkrétan hiába adom meg a belépési adatokat, akkor sem hajlandó túllépni a bejelentkezési oldalon, még sütikkel sem.Köszi
-
spe88
senior tag
Sejtettem, hogy csak valami ilyen scriptes megoldás lesz. Nem hinném, amúgy hogy van ilyen ellen védelmük -mármint ahova nekem kell-, a sok adat meg nem zavar a képeket úgyis letiltottam, hogy gyorsabban betöltődjön. Majd megpróbálok íratni egyet valami infós haverral. Remélem nem túl bonyolult.
Köszi -
spe88
senior tag
Sziasztok!
Egy adott weboldalon, pl. itt, csak akkor töltődik be az oldal teljes tartalma, ha rákattintok milliószor az oldal alján található show more gombra. Vannak persze más jellegű oldalak, ahol nem kell gombra kattintani csak lefelé görgetni és akkor azt érzékelve magától töltődik tovább stb.
Van erre valami program, akármilyen megoldás, hogy automatikusan betöltődjön a weboldal teljes tartalma? Nyilván így van megírva az adott weboldal és nem véletlenül, de ezt ki lehet kerülni valahogy?
Köszi
-
spe88
senior tag
Olyan programot tudnátok ajánlani, ami két mappát csekkol egyet a PC-n, egyet a Gmail Drive felhőben és amikor azonos nevű fájlt talál megvizsgálja melyik az újabb és arra lecseréli vagy a felhőben vagy a PC-n attól függően melyiken frissebb. Illetve a hiányzókat meg feltölti.
Elvileg egy sima szinkronizálós program, de a gyári Google sync and backup nem úgy teszi a dolgát, mint kéne.
Köszi
-
spe88
senior tag
milyen programmal tudok egyszerű több Gmail Drive felhőbe szinkronizálni Windows PC-ről? Kipróbáltam párat a fele ilyen webalapú egymásból egymásba helyezős történet ez nem jó, a másik fele ami már egy rendes asztali szoftver tud ugyan kezelni több felhőt, de egy szolgáltatótól csak egyet.
Köszönöm
-
spe88
senior tag
Létezik olyan program, beépülő, webes akármi, ami különböző kritériumok alapján egy adott Google Drive-mappába menti az e-mail mellékletét, ne adj' isten magát az e-mailt is? -- valamilyen formátumba.
Pl.: adott e-mail-címtől érkező, adott szó szerepel az e-mailben, adott hónapban jön, akkor azt mentse le egy adott GD-mappába.
Nem túl bonyolult, de alighanem ez is csak bennem fogalmazódott meg, hogy kéne, mert túl kényelmes vagyok.

köszi
-
spe88
senior tag
Létezik olyan fájltitkosító program, ami együtt tud működni felhőszolgáltatásokkal, pl. Google Drive-val?
Úgy értem, hogy a GD-on belül van valami pluginje, és ha megszeretném nyitni az adott fájlt kéri a jelszót.
köszi -
spe88
senior tag
Már kérdeztem hasonlót:
Létezhet olyan program vagy megoldás, ami egy adott flashalapú site-ot teljesen letölt, hogy offline is tudjam használni? Az oldalról nem hivatkozik semmi kinti hivatkozásra. Be lehetne állítani, hogy mondjuk 10 - vagy akár végtelen - hivatkozásmélységig szedjen le mindent
Hallottam, hogy a Firefox megoldás lehet: megnövelem a cache méretet és letöltöm az oldalt, de ott egyenként végig kéne pufferoltatnom mindent és az lenne a jó, ha ezt megcsinálná nekem egy program automatiksuan.
Köszönöm
-
spe88
senior tag
válasz
idegen lény
üzenetére
Én nekem nem töltött le semmit. Linkre kattintva egy halott oldal jött be.
@ ollie: Nyilván úgy csinálták meg, hogy ne legyen olyan egyszerű letölteni, mint ahogy a videókat is ilyen flash felismerős kiegészítővel lehet csak lehúzni. Pl a CTRL+U-re sem történik semmi, gondolom ez sem véletlen.
Az egész oldal flashbe van ágyazva és valahogy megjeleníti a pdf-et, gondolom SWF-be lett konvertálva vagy nem tudom és azt kéne lehúzni, majd vissza PDF-be vagy akármi hasonlóba aztán OCR, de az nem muszáj. Flashbe nem nagyon írogatnak könyveket azért gondolom, hogy valahogy meg lehet oldani. Ahogy írtad te is mindenféle mágia nélkül. Na de hogyan?Próbáltam a Google-t segítségül hívni, de pár óra sz*ás után hozzátok fordulok, hátha van valami bevált módszer.
köszi
-
spe88
senior tag
valakinek van valami bevált ötlete, hogy egy flashalapú oldalba ágyazott PDF-et letöltsek?
Az első két oldal Google találatát már kivégeztem, de sehogy nem jön össze.
Lassan már más ötletem nincs, csak hogy egy scrollozás közbe printscreenelek, de azt nem tudom hogy kezelné a képlópó szoftver, gondolom a méret miatt meg kéne állnom pár oldalanként...
-
spe88
senior tag
válasz
idegen lény
üzenetére
A google-ös linken a képek elcsúszottak, OCR-esen van szerintem beolvasva. Tehát nem jó. A másik linkről nem tudok letölteni semmit. Nyomtatni nem tudok, üres lap jelenik meg nyomtatási képnél, gondolom nem véletlenül. Neked sikerült?
-
spe88
senior tag
Védett oldal, előfizetéses. Hiába linkelem be. Kód nélkül nem megy.
Egy-két dolgot mondjuk ilyen trial verzióban is ki lehet talán próbálni.
Ha sikerül belépni alul van egy book fül, az nyitja meg a könyvet, amit nem tudok exportálni sehogy sem valami hordozható formátumba.
Ha valaki jártas ebben a flashes dologban PM-ben megadom a belépési adataimat, ha az segít.
(mivel a több IP-n való belépés miatt tilthatják az accomat, ezért nem írom le ide)Köszi szépen
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Flash-alapú oldal, ahonnan le szeretnék szedni egy könyvet.
A könyv csak ott olvasható , gondolom SWF-ben van fent vagy vmi hasonló.
Fel van telepítve a Chrome-hoz a Flash Video Downloader app, ami videókhoz működik is, de ezt nem tudja lehúzni. Google első jó pár találata nem segített.Egy sfw-et sikerült mondjuk lehúzni a fenti kiegészítővel, de sehogy sem tudom PDF-fé konvertálni, gondolom nem véletlenül, nem oly egyszerű az.

Valami tipp?
Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Rengeteg MHTML fájlt szeretnék átkonvertálni PDF-be.
Szempontok:
1. bulk mode
2. nagyjából tartsa meg a formát, tehát a PDF-et megnyitva ne valami olvashatatlan össze-visszaság legyen, magyarán legyen értelme az egésznek
3. Ugyanabba a mappába mentse le a fájlokat ugyanazzal a fájlnévvel, mint az eredet MHTML voltKöszi
-
spe88
senior tag
Olyan szinkronizalo program kellene, ami egy NTFS HDD teljes tartalmat letükrözi egy EXT4 HDD-re szimbolikus linkekkel együtt. Tehát az EXT4-en is élnek önmagukban a linkek a saját meghajtójára vonatkozva.
Van ilyen?
Köszi
-
spe88
senior tag
Létezik olyan szoftver, ami beépül a böngészőbe, vagy bármilyen megoldás, mint ami régen az iGoogle volt?
A netvibes-ot próbáltam, de nem az igazi. Különböző gadgetek lehetne innen-onnan összekukázni rá.
Van ilyen?Köszi
-
spe88
senior tag
Web és android alapú To-do lista kreáló programra / megoldásra volna szükségem.
- gyorsan tudjak eseményt felvenni
- szinkronizálódik a google naptárral (opció, annyira nem szükséges)
- legyenek benne címkék (ha egy feladat más mapában van, de a címke összekötheti őket)
- különböző előre beállított kategóriákra automatikusan alkalmaz egy sémát (ez lehet akár az, hogy az adott címkére ráhúzni valami sémát)
- hangvezértelt elgyen az apppl.: telefon kézbe, parancsikonra rákattintok előugrik egy menü a feladatlistával (annak mappáival) rábökök shopping mappára bemondom a lényeget, rákattintok egy előre beállított "opcióra" és automatiksuan aznap este 7-kor ébreszt, ha másikra akkor egy hét múlva stb.
Az lenne a lényeg, hogy ne kelljen pepecselni, mert mindegyiknek az a hátránya, hogy az ember inkább fel sem írja mit kéne tennie, mert 18 kattintás, beállítod az időt kiválasztod a napot, mikor ébresszen simogatod a telefont perceken keresztül, amikor több dolgot kéne feljegyezned, így aztán úgy vagy hogy úgyis megjegyzed, az meg persze nem emgy

Gyors.Egyszerű.
Létezik ilyen?
Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Syncback Pro-val szerintem megy.
-
spe88
senior tag
igen mióta van drag n drop gmailen az nagy segítség, csak amikor képeket küldök, akkor nem csatolja hanem nekiáll átméretezgetni meg berakni a mail törzsébe, de valóban egyszerűbb, ha inkább annak nézek utána valahol gmail beállításokban, hogy ne így tegyen drag n dropnál... Remélem van ilyen opció.
outlookkal tudom, hogy máködik csak ott meg el akartam kerülni, hogy letöltse az X GB-nyi levelet a HDD-re, de az megint csak lehetetlen próbálkozás
-
spe88
senior tag
Hello!
Van olyan szoftver vagy megoldás, hogy ha egy fájlt akarok küldeni, jobb klikkes küldéssel, akkor a gmailt hozza be Chrome-ban?
Affixa elvileg erre jó, de nem sikerült működésre bírni.Köszi
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
A RAID-be kötött HDD pusztult meg épp akkor! De jah hát simán lehet, hogy a MEGA meg társai behalnak azért is írtam, hogy több helyre még jobb. De ha nem találok megoldást, ahogy írtam is nyilván kompromisszumot kötök, aztán dugogatom rá a cuccokat, csak jó lett volna mindig update lenni telefonról is, ez lenne az indok egyébként, de tény, hogy azt annyira sűrűn nem használom, néha akartam egy-két doksit megnyitni, meg egy-két képet megmutatni haveroknak stb.. Úgyis veszek egy NAS-t már tervezem egy ideje, aztán a backup külső HDD-t meg néha frissítem, hogy azért több helyen legyen meg az adat ne csak a NAS HDD-n és kihagyom az ilyen mocskos felhőszolgáltatásokat, meg imádkozom, hogy akkor ne legyen valami áramlöket, kicsit paranoiás vagyok, de tényleg potyogtak, anno az elektronukis cuccok. Nem mindenhol van olyan stabil hálózat, mint a városokban, de már azért jobb a helyzet, mint 10 éve. NAS-sal is az a baj, hogy nem tudom belerakni a HDD-imet, anélkül, hogy ne formázná le nekem saját kis rendszerére, vagy építek egyet, azt meg nem szeretnék. Szóval ez is olyan, mint sok minden az életben: állandó akadályokba ütközés, meg kompromisszum-kötés.
Bár az otthoni netnek meg a feltöltési sebessége nem valami gyors, de az nem izgat. Ha meg valamit kitanulok (valami app) arra mindig szívesebben szánok időt, mint a sipifuszi dolgokra, ami csak az energiát, időt viszi, tudást, élményt nem ad. 
A syncback amúgy nagyon király kis progi, csípem, azt még te ajánlottad anno. -
spe88
senior tag
Tök igazad van az Appdata az egy amit pont szinkronizálom emlékeim szerint havonta SyncBack-kel, szóval az rossz példa volt,zipet csinál aztán úgy megy fel felhőbe. Igazából annak csak az a lényege, hogy ha esetleg újra kell raknom a gépem, akkor ne kelljen minden appot újra beállítgatni. Klónozni meg nem fogom havonta minden új frissítésnél a gépet. Inkább újra rakom egyszer évente, vagy ha épp letolta a nadrágot a win.
A külsős vinyós megoldás nekem macera, túl kényelmes vagyok, igyekszem az életemből mindent kiiktatni, amit lehet automatizálni és nem kell vele foglalkozni, mert rühellem azokat a dolgokat ami csak az időm viszi, de kell, inkább egyszer belerakok pár órát, hogy megtaláljam a tuti megoldást és hosszú távon behozza az időt.
Meg a másik, hogy azt is tárolni kell valahol, nekem már mentek tönkre vinyok-RAID-ben túlfesztől, nem vétte meg a túlfeszvédő sem. Egyik ismerős a házát égette le az összes digitális emlékével együtt szóval a felhő az egyetlen út nálam. Az biztosabb, főleg ha nem egy helyre megy.
Paranoiam nincs, hogy másokkal megosztom a dolgaimat, nem vagyok én senki, hogy ez érdekeljen is valakit.
Na, de kompromisszumot azt kötnöm kell az tuti.
-
spe88
senior tag
Az a baj olyan dolgokat is szinkronizálok, amit nem szívesen mozdítok el a helyéről (AppData stb.). Viszont lehet rápróbálok a MEGA-ra, mert a lassúság annyira nem zavar, mint a fő funkció hiánya, főleg, hogy kis fájlokat mozgatok általában. Kár, hogy GDrive nem támogatja ezt a soft linkelős dolgot. Duplázásra gondoltam, de az adathalmaz viszonylag nagy helyet foglal, sok a fájl, de azok kicsik, emiatt próbálom meg a MEGA-t.
Azt meg végkép nem akarom, hogy minden 20 helyen legyen szétszórva az SSD-n, mert egy dokumentum mappából sem fogom felpakolni az összeset csak, amik változnak... Mindegy.
Képtárolásra meg a Flickr azért nem jó, mert nem mappa struktúra szerint pakolja fel, tehát gyakorlatilag backupként nem használhatod, mivel azt sem erre találták ki. Nem hiába, érzem én régóta, hogy ami nekem kell egy igen drága havidíjas szolgáltatás lenne. Nem úszom meg.

Kár, hogy olyan nincs, hogy valahol veszek 1TB tárhelyet egy nagyjából ugyanilyen HDD árán és a forgalom arányában fizetnék, arra még talán be is ruháznék, de az megint csak nem éri meg nekik.
Ilyen ez...
-
spe88
senior tag
hali!
Mivel nem nagyon találtam multicloudot kezelő szoftvert, rávettem magam, hogy használom majd a saját szoftvereiket a szolgáltatóknak, de már a Gmail Drive az elején nem megy normálisan.
Soft linkkel "másolom" be a szinkronmappába a mindenhonnan összevadászott fontos dolgokat, de van, amit napok múlva sem képes feltölteni Drive-ra.Mindenkinek ilyen hulladékul működik a Gmail Drive, vagy csak én szívtam meg megint.

Így aztán nem sok értelme van a szinkronizálásnak
Valami alternatíva?
köszi
-
spe88
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
köszi, rápróbálok!
pc360: arra gondoltam, hogy a fontosabb felhőszolgáltatásoknak (Drive, DB stb.) van-e valami ilyen funkciója? Mint ahogy egy Excel filet is meg tud nyitni a Drive így ez is mehetne neki. Szerintem igény is volna rá. User titkosítja a fájlt a gépen és a Drive felismerné, hogy titkosított az adott szofverrel és ott helyben kérné a jelszót, így nem kell telepíteni szoftvert, hanem bárhonnan meg tudod nyitni, ha tudod a jelszót, így viszont minden gépre telepíteni kéne az adott szoftvert, ami nem az igazi.
-
spe88
senior tag
Olyan fájltitkosító szofver létezik-e, ami az adott PC-n letitkosítja a fájlt, az felmegy egy felhőbe (Drive, Box stb.) és a felhő is kér minden platformon jelszót (PC böngésző, Android).
Magyarán a felhőszolgáltatás is felismeri a levédett tartalmat és ott helyben meg tudja nyitni, ha a helyes jelszót megadod.
Ilyen létezik?
-
spe88
senior tag
Hello!
Olyan programot keresnék, ami több különböző felhő-szolgáltatással való szinkronizálást elvégzi egymaga, hogy ne kelljen felraknom egyet a Dropboxnak egyet a Google Drive-nak, MEGA-nak stb.
A másik probléma, hogy a "hivatalos" appok csak egy mappát figyelnek a szoft linkelgetéseket a megadott szinkronmappába meg el akarom kerülni, ha lehet.
Létezik ilyen?
Olyanból Dunát lehet rekeszteni, ami egy online felület és a felhők közt ide-oda pakolgathatod a dolgokat, de ami szinkronizál is abból egyet sem találtam, ami működik.
Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Létezik olyan szoftver, ami egy HDD-t letükröz egy hálózaton fekvő HDD-re?
Úgy, hogy a soft linkeléseket érzékeli a forrás HDD-n és létrehozza azt a cél meghajtón is?köszi
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
csak egyszer-egyszer. Szóval először a szűz lemezre áttolja a dolgokat (ha a soft linkelést nem tudja automatikusan, akkor azokat törölnöm kell a forrásról, mert úgy kétszer másolná fel. Szóval elsőre csak egy sima másolás. A többinél meg összehasonlítaná, mit töröltem/másoltam rá a forrásról/ra és ugyanezt megtenné a célon is.)
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Akkor megnyugodtam, és vajon van olyan szinkronizáló szoftver, ami egy NTFS HDD teljes tartalmát átszinkronizálja egy hálón lévő EXT4-es meghajtóra? A legjobb volna, ha még soft linkeket és létre tudna hozni, de ha azt nem, akkor azt megoldom már parancssorból, szóval inkább csak arra volna szükség, hogy a szofver kezelje a hálón lévő meghajtókat is, gondolom ilyen van, amit én próbáltam az nem látta, csak ami a gépben van.
köszi
-
spe88
senior tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Ha a meghajtó hálózaton van mappelve akkor elvileg lehet rá parancssorral is dolgozni Win-ből, legalább is egy fórumtárs ezt említette nekem nincs benne tapasztalatom. Ezért gondoltam, hogy talán van program, ami kezel hálózati meghajtókat is szinkronizálásra Windowsból. Még ha más-más fájlrendszere van, akkor is.
Van ilyen?
-
spe88
senior tag
Hi,
Van olyan program Win-re, ami egy HDD teljes tartalmát átszinkronizálja egy másik HDD-re. Úgy, hogy a forrás NTFS a cél EXT4 fájlrendszerű. Illetve az NTFS-en lévő soft linkeket ugyanúgy létrehozza a cél EXT4-es meghajtón is?
Köszi
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
Próbáltam, de nem működött az, ami nekem kell, pedig tényleg nem bonyolult szerintem. Lehet nem a pro-t próbáltam. Ránézek még egyszer.
szerk.:
na néztem mégis csak a Pro-t próbáltam. Le tudnád írni, hogy hogy lehet beállítani, hogy két mappában a 2. szinttől lefele találja meg az összes mappát és dobja ki amelyikeknek ugyanaz a neve.
-
spe88
senior tag
sajnos a TC teljesen alkalmatlan erre. A FreeCommander nevű TC alternatíva tud olyat, amit én akarok, az csak azt nem tudja, hogy az X. szinten keressen, szal manuálisan kell "nem kijelölnöm" több 1000 mappát, ami mindig rizikó.
TC még azt sem tudja, hogy a mappákat megmutassa, ami azonos, az csak fájl szinkronizálásra való. Ha esetleg tudsz valami beállítást, vagy valami, ne tartsd magadban, de nekem nem dobott ki értékelhető eredményt.
-
spe88
senior tag
Adott két mappa:
mindkettőben ugyanazok a mappák vannak, viszont azokon belül már vannak eltérések.
Olyan programra volna szükségem, amivel ezeket meg lehet találni mappa szinten. Tehát ne a duplikált fájlokat keresse, hanem a duplikált mappákat. A 90%-uk csak fájlokat keres.
Illetve, ami még fontos, hogy be lehessen állítani, hogy csak az X. szinttől lefele keressen, mert értelemszerűen a két mappa 1. szinten azonos mappákat tartalmaz és az így van jól. Ezeket ne dobálja ki duplikáltnak.
Nem tűnik nekem bonyolultnak, de megint felraktam 20 progit és egyik sem jó.

Köszi szépen
-
spe88
senior tag
Hello!
Olyan szinkronizáló szofvert tudtok, ami tudja kezelni a soft linkeket?
Konkrét példaForrás HDD:
A mappába adatok, illetve B mappából adatok soft linkelve A-mappába
Ha sima másolással átmásolom A mappát a forrás HDD-ről, akkor a soft linkelt adatot belemásolja A mappába így az meg lesz a tükör HDD-n kétszer A és B mappában. Ezt szeretném elkerülni. A sima másolás ebben az esetben nem lehet jó. Gondolom azért van olyan szinkronizáló szoftver, ami ezt lekezeli.
Köszi szépen
-
spe88
senior tag
Elolvastam. Annyi, hogy azt írtad, hogy olyan nincs, hogy ha új fájlt másolok be, akkor az automatikusan átlinkelődik. A tapasztalat alapján ha egy könyvtárt linkelek át a mklink /j paranccsal, akkor ha bármit berakok a forrás mappába, akkor az értelemszerűen megjelenik a linkelt cél mappában is. Ez nekem tökéletes. Más internetes helyeken írták, hogy hard linkelni nem lehet könyvtárat, de ez a parancs tudtommal hard link (ha nem, akkor sorry) és tökéletesen jó arra, amire nekem szükségem van.
Az az egy dolog nem megy, hogy magát a mappa tartalmát linkeljem át ne pedig a mappát. Ez gondolom úgy működne egy szinkronizálós szoftverrel, hogy real-time-ban érzékeli a háttérben futva, hogy az adott forrás mappában valami megváltozott. Pl. ha egy mappa törölve lett, akkor a cél helyről törli a linket, hogy ne legyen halott a link (már ha nem törli automatikusan a fájlrendszer, ezt nem tudom), vagy ha egy új mappa lett létrehozva a forrás mappában, akkor arról automatikusan csinál egy hard linket a cél mappába. Ilyen szoftver volna jó, de gugliztam jó pár órát, de lehet csak én vagyok az egyetlen a világon, aki ezt használná.

(Azt még megértem, hogy magán userek töredéke használna egy ilyet, de cégek biztos hasznát vennék.)De mondom én meg vagyok azzal is, hogy magát a könyvtárat linkelem át nem pedig a tartalmát. Kicsit ''csúnya'', de ennyi kompromisszumot tudok kötni.

-
spe88
senior tag
Köszi a segítségeket. Most már nagyjából kezdem átlátni a dolgokat. Amit igazán akartam az nem lehetséges, ahogy elnéztem. Tehát egy mappa tartalmát csak úgy tudom hard linkelni, hogy az egész mappát hard linkelem, nem pedig abban lévő tartalmat. Ez nem is lenne baj, viszont ha a linkelt B helyen belerakok valamit az megjelenik a forrás A-n is. Éppen emiatt nem működik az egy parancssoros futtatás..
Kompromisszumot kötöttem: A mappa xy mappáját úgy linkelem B mappa xy mappájába, hogy a B mappa xy mappájában létrehozok egy 'Aclone' (jobb nem jut eszembe) mappát és odalinkeli A helyről az xy mappát. Így meg tudom csinálni, hogy a B mappa xy mappájába pakolhatok mappákat, ami nem fog megjelenni A mappa xy mappájába. Ami viszont igen jó, hogyha valamit belerakok az A mappa xy mappájába, akkor az egyből megjelenik B\xy\AClone helyen.
Hátránya:
azt akartam, hogy egy helyen, EGY SZINTEN legyen az összes adat, de úgy A minden egyes almappában lévő almappájára kéne parancssort írni, ami azért nem jó, mert ha újat másolok be A-ra, akkor arra megint meg kell írni, így viszont automatikusan frissül a linkelt helyen.
Másik hátrány, hogy az A mappa összes almappájára mindenképp kell egyenként írni egy parancssort (persze ezt majd automatizálva megoldom, meg ezt csak egyszer kell megcsinálni, mert A mappa igen ritkán változik egyes szint mélységen.)
Kicsit bonyolultnak tűnhet, de amúgy nem az szerintem. Köszi a segítségeket. A szoftver, ami meg ezt tudja szerintem nem nagyon létezik, úgyhogy marad a jó öreg parancssor.

-
spe88
senior tag
Tehát azt mondod, hogy ha rákötök egy HDD-t a gépre és Win másolóval (vagy egyéb másoló szoftverrel) átmásolom a B mappa tartalmát rá, akkor az A mappáról linkelt adat nem fog átmenni?
Ha ez így van, akkor hagyom az egészet, mert nekem pont az kéne, hogy különböző helyeken legyenek meg az adatok és ne foglaljanak 2,3,4x annyi helyet és ne kelljen 20 különböző helyről összekukázni sima másolásnál (esetleg szinkronizálásnál). Ilyen nem létezik 2016-ban?
Van, hogy valakinek csak az A mappa kell, valakinek a B és így tovább. Jelen helyzetben úgy működik csak, hogy egy helyre be van ömlesztve minden aztán szépen kimazsolázza az illető, az azért durva. Tuti, hogy kell legyen erre megoldás. Annyira azért nem specifikus ez a dolog szerintem.
-
spe88
senior tag
@Dluinet: Pont azt olvastam, hogy NTFS alatt létezik a soft és hard linkelés.Akkor az mire vonatkozik? Már végképp elvesztettem a fonalat.
@ispx Ezzel az a baj, hogy több ezer ilyen parancssort kéne megírnom. Mondjuk azt is valahogy lehetne biztos automatizálni. De tényleg nincs egy GUI szoftver, ami ugyanazt csinálja, mint bármelyik szinkronizálós szoftver, csak nem másol, hanem linkel? Nem akarom elhinni...
-
spe88
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
nem a klasszikus könyvtár szinkronizálást kerestem. Szóval szerintem TC azt nem tudja, ami nekem kell, sőt felraktam vagy 10 szinkronizációs szoftvert, de egyikkel sem jártam sikerrel. (Bár lehet csak én nem vettem észre az opciót, de ennek kicsi az esélye.)
Szóval, konkrétan leírom még egyszer mi kellene.
1. Adott két mappa egy partíción azonos szinten.
2. Mindkét mappa ugyanazokat az almappákat tartalmazza
3. Az A helyen lévő almappák tartalmát a B helyen lévő azonos nevű almappákba linkelje át (soft vagy hard nem tudom melyik kell nekem, ezzel még mindig nem vagyok tisztában, mivel nem tudom kipróbálni, a leírások meg zavarosak egy nem szakmabelinek, mint én)Az ok:
B helyen lévő bármely almappát átmásolom egy C helyre, akkor az adott almappában lévő linkelt adatot az A helyről fogja átmásolni a rendszer. Az ok egyszerű, nem eszik 2x annyi tárhelyet a HDD-n az adott adat.
A szinkronizálós szoftverek 99%-a szerintem csak a másolás/törlés/felülírás opciókat ismeri ez a baj.
Tud valaki segíteni? Nehéz elhinni, hogy nincs ilyen szoftver, mindig piaci réseket találok.
Köszi@brd: pont, hogy azt akarom, hogy csak akkor legyen adatmozgás, ha a B helyről másolok C-re. A helyről B-re pedig ne legyen adatmozgás csak linkelés. (mint egy parancsikon, csak a parancsikonnál soha nincs adatmozgás, mert magát a .lnk fájlt másolja át nem pedig az adatot. Linkelésnél meg elvileg az adatot. Jól mondom?
-
spe88
senior tag
Egy szinkronizáló programra volna szükségem ami az alábbiakat tudja:
Adott két mappa.
Mind a két mappa ugyanazokat a nevű almappákat tartalmazza.
Az egyik helyen lévő almappák tartalmát a másik helyen lévő azonos nevű almappába HARD LINKELI át.
Gyakorlatilag, mintha parancsikonok lennének az egyik hely tartalmáról a másikba, csak azzal az a baj, hogy másolásnál csak a parancsikon megy át egy 3. helyre maga az adat nem. Hard linkeléssel pedig tudtommal az adat is.
Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
hm, azt hittem nekem a plus is elég, gondolom te a TVSuite-re gondoltál, nah húzom is lefele és reménykedem. Köszi

-
spe88
senior tag
válasz
Atomantiii
üzenetére
a progi 4 éve frissült utoljára, de mondom hát mi baj lehet konkrétan be sem olvassa az MP4-eket! nájsz

-
spe88
senior tag
akkor kipróbálom, amiket írtál.
Igazából csak azért kell, hogy ne kelljen a stop, belepörgetek valameddig ki tudja hol kell elvágni aztán elindítom,, látom, hogy ez még nem az, kicsit előre pörgetném, de nem lehet csak ha stoppolom, tehát stop, aztán újra elindítom, na most ez hol lehet sok, vissza stb.
Nem is értem, hogy ezt, hogy lehetett így megoldani... Vicc... De akkor ezekkel a kombókkal rápróbálok.Mondom egy-két videónál még OK lenne, de hosszú távon kinyírnak idegileg az ilyen diszfunkcionális szoftvererk és egyre több van belőlük!
De valószínűleg többségükhöz, csak több idő kéne, az meg ugye senkinek nincs... 
-
spe88
senior tag
megmondom őszintén próbáltam lehet én vagyok, aki nem ért hozzá - sanszos -, vagy túl sokat akarok, de azzal ott szenvedgetni, hogy stop beletekerek mégsem jó megint stop, most túl mentem vissza stop, mert nem lehet menet közben tekerni ilyet még nem láttam, de mondom biztos én vagyok a hülye, van rá valami bill.kombó vagy beállítás?
mondanom sem kell, hogy vagy 100 videót kell feldarabolnom, egynél nyilván kibírnám, de ne legyen már ennyire amatőr egy szoftver, tuti van benne valami opció, amit nem vettem észre
-
spe88
senior tag
Hello!
Egy nagyon egyszerű videóvágóra volna szükségem, ami támogatja az MP4-et, és nem konvertálgat csak egyszerűen megadom egy kis csúszkával vagy bármivel, hogy ezt a darabot mentse le egy külön fájlba, meg ezt a másikat és így tovább, szóval egy 10 perces videót x db pár percesre... Se több, se kevesebb!
Tuti, hogy van ilyen, de a video splitterre dobott találatok első jó pár darabját már feltelepítettem és vagy nem támogat mp4-et vagy macerás vágni benne, egyfolytában konvertálgatni akar, vagy túl bonyolult az egész, szóval nem az igazi.
Légy szíves egy egyszerűt ajánljatok, mert nem akarok még másik húszat felrakni.
Köszönöm
-
spe88
senior tag
Úgy értettem, ha bármelyik mappába belemásolok valamit, akkor az automatikusan linkelődik az új helyre!
van 2 mappa:
A mappa és B mappa
az A és B mappában lévő mappák neve azonos. Így az A mappa mappáinak az elemei lennének a B mappa mappáiba linkelve.B-ben persze van egy halom másik is, ami A-ban nincs.
Nem tűnik nekem bonyolultnak csak van valami szoftver, ami ezt kezeli.
Kipróbálom, amit ajánlottál. Köszi
-
spe88
senior tag
Hi,
olyan programot keresek, ami egy adott mappában történik valami változás. Pl.: egy új mappát belerakok, akkor a program ezt érzékeli és egy másik előre megadott mappába hard linkeli!
Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Olyan GUI programot keresek, ami egy mappa tartalmát át tudja másolni egy másikba, de úgy hogy lehessen állítani milyen mélységig.
Pl 1 mappa tartalmaz 300 mappát és azokon belül még rengeteget viszont én csak azt akarom, hogy ez a 300 mappa legyen a másik mappában is létrehozva!
Próbált már valaki ilyet?
Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
az a probléma, hogy ezt több 1000mappánál kéne előadni!
Nincs erre valami szkriptet tudó szoftver?
A treecopy-val már megtudom csinálni, hogy a két mappa ugyanazokat a mappákat tartalmazza névre, csak hogy az egyikből a másikba be legyenek linkelve az adatok azt nem tudom mivel csináljam!
Tipp?
Köszi
-
spe88
senior tag
Hello!
Adott két könyvtárstruktúra, ugyanazokkal a mappákkal.
Azt akarom, hogy az egyik struktúrában az összes mappa tartalmazza a másik struktúra elemeit, de úgy, hogy az ne foglaljon helyet. Valami linkeléssel. A hard linkről olvastam, de valami szoftver kellene hozzá, mert bonyolultnak tűnik anélkül.
PL.
ABC mappa tartalmazza az alábbi mappákat:
1
2
3DEF mappa is tartalmazza az alábbi mappákat:
1
2
3A DEF-ben benne van az összes adat, ami ABC-ben, de fordítva nem!
Mit használjak?
Köszi
-
-
spe88
senior tag
Hello!
Sok szkennelt fényképem van ezeket próbáltam automatikusan szétvágni PS-sel és Gimppel is, de nagyon sokat hibáznak, van valami más szoftver is?
Illetve valami gyors manuális módszer az említett szoftverekben a legrosszabb esetben ez is megteszi?
Köszönöm
-
spe88
senior tag
válasz
Kernel
üzenetére
Ha őszinte akarok lenni nem telejsen értettem. Annyit tudok, hogy a H2testw-nél bukott ki a baj, a Windows gyalulásnál pedig nem! A win gyalu jóval gyorsabb, hiszen a H2testw lassabban is ír szerintem, mint ahogy a win formáz, ráadásul utóbbi vissza is ellenőrzi a CRC szerint!
Tehát amire nekem szükségem lenne, az még mindig az, hogy a hibás szektort a pendrive-on, memóriakártyán tudja izolálni egy szoftver, hogy oda ne tudjak írni adatot. Ha létezik egyáltalán ilyen!
Még mindig nem kaptam arra megerőstést, hogy a pendrive és memóriakártyák is ilyen "szektoros" elven működnek-e, mint a HDD-k!Állítólag, ha bármi hibát produkál egy pendrive a H2testw-vel, akkor az kuka, mert az eszköz írásvezérlésével van valami, nem pedig szektorhibával, mint egy HDD-nél!
Szóval mi a helyzet pendrive-ok esetében? Köszi
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
Fénykép szkennelést segítő programot keresek: Pl. 4 fényképet automatiksuan elforgat, ha kicsit ferdén rakom be és kivágja és 4 külön fájlba elmenti!
Próbálgattam 1-2-t, de vagy csak elforgatta és maradt egy fájlban a 4, vagy egy másik program szétdarabolta, de fehér csíkok meg maradt a kép kicsit vagy ugyanolyan ferde lett!
Bevált már erre valamelyikőtöknek szoftver?
Köszi
-
spe88
senior tag
nekem H2testet ajánlották, hogy kiderítsem rossz-e. Formázással nem derül ki szerintem!
Amúgy meg ha formáznám, az tudná a rossz "szektorokat" izolálni? Nem hiszem!Nekem arra kell program, hogy a rossz pendrive-ok jó részét, ami olvasható és nem dob CRC hibát tudjam használni!
Amint írtam is a rossz helyeket izolálja. Létezik ilyen? Állítólag a memóriakártyák teljesen más elven működnek, ha CRC hibát dob valamire, akkor az már javíthatatlan, mert ki tudja mire fog megint azt dobni! Erre kéne egy megerősítés számomra!
Tehát HDD-n ha a tányér adott helyére másolok, ami hibás akkor az a fájl rossz lesz, elvileg memóriakártyáknál ezt így nem lehet behatárolni fizikailag! Igaz ez?
-
spe88
senior tag
Hello,
HDD-k bad sectorainak izolálására létezik számos szoftver!
Nekem van egy halom pendrive-om, SD kártyém, aminek csak egy része olvasható, illetve átírták valamilyen módszerrel nagyobb méretűre, hogy félrevezessék a vásárlót (h2testtel csekkoltam).Van olyan program, ami képes ezeket izoláláni, pl. ha van egy 128-as SD kártyám, amin van 200 MB rossz szektor ne kelljen már kidobnom! Illetve olyan program, amivel át lehet írni a pendrive méretet a valós adatra? Így még el tudnám adni, mert az a kevés része tökéletesen működik!
Állítólag ezek nem úgy múködnek, mint a HDD, ezért nem lehet őket izolálni. És ilyenkor a kuka az egyetlen megoldás! Igaz ez?
Köszönöm
-
spe88
senior tag
válasz
tpeter77
üzenetére
Ha már SD kártyánál tartunk, van olyan program, ami a hibás szektorokat eltünteti az olvasható részek közül, így csak a jóra írhat az adott eszköz!
1. Van olyan kártyám, aminél a h2test CRC hibát dob ki már írásnál is, ezt mondjuk nem tudom hova tenni!
2. Van egy halom kártyám, aminek a fájlrendszerét megbabrálták valahogy és nem a valós méretet mutatja, hanem persze nagyobbat. pl. egy 64GB-os kártya valójában csak 8GB, de az a 8 tökéletesen működik!Használtatok már erre valami progit, ami kiiktatja a rossz szektorokat, esetleg visszaállítja a valós méretet?
Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
bluemirage
üzenetére
Ha már ennyien mondjátok, hogy nem lesz jó az egy lemezre több forrásból, akkor szerintem az lesz, hogy veszek egy SATA bővítő kártyát és minden, ami itthon van felhasználom: 3 db 4TB-os HDD-ra másolom egyenként a DVD-ket, illetve egy 128-as microSD-re és egy ugyanekkora pendrive-ra, mivel 5 DVD olvasóm van! Ezeknek (meg a rendszer HDD-nek) kell összesen 9 SATA hely! Az meg is oldható, a tápnak, lapnak bírnia kell a teljesítményfelvételt, gép mondjuk lehet belehal, ha van valami szektorhiba valamelyik DVD-n, de ki kell próbálni!
Muszáj valami megoldás, mert én egyenként nem fogok 800+ lemezt átmásolni!
gyökkettővel jönnek, 1000 éves lemezek!Arra van valami program, ami lemez olvasási hibákat ki tudja küszöbölni: tudja utána a többit olvasni és akár egy logfájlba naplózni, hogy melyik lemezen melyik fájl volt a hibás, vagy nagy baj esetén csak, hogy melyik lemez, ha semmit nem tud róla beolvasni?
CDcheck-et találtam a neten. Valakinek valami tapasztalat?
Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Éppen ezért akarom képfájlként megoldani!
Ha HDD-ről másolsz egy másik HDD-ra 10000 db 5 MB-os fájlt az 5-10x (?) annyi idő, mintha ugyanezek a fájlok egy RAR-ba lennének összefűzve, hiszen az csak egy fájl! És mindezt úgy hogy ugyanott helyezkednek el a tányéron.
Egy tesztet megérne egy ilyen amúgy, kíváncsi lennék számokban! Ezt meg azért csinálja, mert a Win lépked a fájlnevek közt, aztán lecsekkolja egyenként, hogy tuti átrakta-e stb.!A fej meg írásnál is ugrál össze-vissza? Nem úgy működik, hogy ír aztán max. nagyon töredezett lesz a képfájl? Akkor fog össze-vissza ugrálni, ha ki akarom csomagolni azt az adott képfájlt! Nem így működik a rendszer?
Nem vágom, csak ez tűnik nekem logikusnak, ezért kérdem... Ha fogom másolok egy rommá töredezett HDD-ről több ezer fájlt, akkor az az új lemezen már nem lesz töredezett! Nem? Persze normál ámásolással nem valamiféle tükröző eljárással!Igazából a lényeg nem is azon van, hogy mi mennyi idő! Lehet, hogy a teljes procedúra több, mint ha egyben áthúznám a fájlokat egy olvasással képfájl nélkül (bár kétlem), hanem azon, hogy az az idő legyen a legkevesebb, míg ott kell ülnöm a gép előtt!!! Erre meg egyelőre nekem ez tűnik a leggyorsabb megoldásnak, de ha van más tipp, tapasztalat szívesen fogadom. Az egésznek a buktatóját a lemezolvasási hibákban látom, a baj, hogy úgy össze halasztja a rendszert egy-egy nem olvasható lemez, hogy öröm lesz dolgozni. A programozók évtizedek óta nem tudták azt megoldani Win alatt, hogyha berakok egy DVD-t és elkezdni olvasni a Win, ne halljon már meg az egész rendszer 10 (x) mp-re! Vicc... Sanszos, hogy ezt csinálná, akkor is, ha nem tud egy szektort olvasni a lemezen és olyan lesz, nem kevés az biztos!
-
spe88
senior tag
@Met:
Winrar! Hát nem tudom, lehet rápróbálok!
Letölteni, nem lehet, mert kb. 10 év gyűjtőmunkája, nagyrészt scene release cuccok! Meg egy halom van közülük, ami még homerip formában sincs fenn sehol. Meg ha fenne is lenne meg ugyanúgy rendszerezném meg lehúznám rákeresnék stb. az is elvisz ennyi időt! Inkább többet!@[HUN]Zolee:
Mivel lassú a másolás, szerintem bírnia kell a HDD-nek, ha nem is 5-öt de 3-4-et simán! Mi lehet vele a gond? Nagy fájlokat 100-200 MB/s-mal tud mozgatni, ezek a DVD-k meg jó ha 4-5 MB/s-mal jönnek! Valami más gond is szóba jöhet szerinted?
@cigam:
Nem mértem le, de sok helyen írták. Lehet, hogy megmérem. Mivel a sok kis fájlt ellenőrzi a Win létrehoz neki egy elérési utat stb. Persze ezt kicsomagolásnál is létre kell hozni, de akkor nem DVD másolás közben! Meg azt tudja csinálni a rendszer, úgy hogy otthon sem vagyok gyakorlatilag! A lemez cserélgetéshez meg kellek sajnos...
@tatala77:
ez viszont komoly probléma lehet, ettől tartok a legjobban, ezt kéne valahogy kiküszöbölnöm. Elég régiek a DVD-k!
-
spe88
senior tag
Az összes DVD-met, amik mp3-akat és egyéb kis fájlokat tartalmaznak szeretném HDD-re átmásolni!
Javaslatok szerint a leggyorsabb megoldás a képfájl készítés, mert így nem csekkolja a rendszer, hogy egyenként átmásolta -e a fájlokat! Aztán majd a HDD-n kitömörítem a képfájlokat!
- Egyszerre 5 DVD olvasó fog menni (4db SATA és egy USB)
- Egyszerre az 5db olvasó egy HDD-re ment, a HDD-nek elvileg bírnia kell (WD RED 4TB)
- RAM 4GB DDR2 ez nem tudom mennyire mérvadóCsak az UltraIsot ismerem. Van valami célszerűbb szoftver erre? Egyáltalán UI képes egyszerre több meghajtóból egy időben képfájlt csinálni?
Közel 800 lemezről van szó szóval a másodpercek is számítanak!

Neten rákerestem, de általában csak DVD-film archiválásról szól minden site...
Köszönöm
-
spe88
senior tag
Létezik olyan szinkronizáló program PC-re, ami ingyenes felhőszerverekkel tud kommunikálni?
Flickr, Dropbox, Gmail stb.Illetve be lehet állítani, hogy törlésnél / felülírásnál ne automatikusan szinkronizáljon, hanem kérdezzen rá!
Köszi
-
spe88
senior tag
erre valaki? :/
katt -
spe88
senior tag
Hali,
Van olyan szinkronizáló program, ami egyszerre több mappát figyel, ha a mappában megjelenik egy új fájl azt automatikusan feltölti felhőbe vagy letölti onnan. Módosításnál/törlésnél azonban kérdez!
Egyszerre több felhőszervert / FTP szervert is tud kezelni: GMail drive, Flickr, otthoni NAS stb.
És az is jó volna, ha több platformon is elérhető lenne, tudnék telefonról (android) is szinkronázálni felhőbe onnan pedig lefele a NAS-ra onnan meg a laptopomra!
Szerintem nem egy bonyolult program, de 1-2-t próbáltam, és nem jártam sikerrel! :/
-
spe88
senior tag
Adott pár fájl, aminek a megnyitását (ezáltal módosítását) is jelszóval szeretném védetni!
Kiterjesztései: txt, jpg, doc stb.Megtalálhatóak különböző ingyenes felhőszervereken (Drive, Flickr stb.), a laptopomon, telefonomon és NAS-on
Létezik olyan megoldás, hogy bármelyik platformon megnyitva kérjen egy jelszót?
Van ilyen program?
Köszi
-
spe88
senior tag
Olyan programot tudnátok ajánlani, amivel hálózatot lehet tervezni? Rajz jellegű, tehát bedobálom a routert, laptopot stb egy felületre összekötöm őket stb.
yEd-et próbáltam de nem jött be, mert kevés benne az ikon, leszedni is próbáltam seteket, de semmi érdemleges! Olyan kéne, amiben azért van választék, nem merül ki egy laptop, router, nyomtatóban az ikonkészlet...
köszi
-
spe88
senior tag
válasz
haxiboy
üzenetére
Ha jól értem olyan felhőszolgáltatást akarsz, ami nem a saját szerverein tartja az adatokat, amit feltöltesz (dropbox stb.), mert mindegyikben van valami ami miatt nem az igazi, már jó ideje nézegetem én is!
A dropbox kicsi, Gmail Drive a fiókkal együtt dettó, a Gmail Drive kliense szintén egy vicc, a Google photos tömöríti a képeket, a Flickr a mappastruktúrát nem nagyon kezeli, pedig 1 TB, szóval ingyenest nehéz lesz találni.
Némelyikben pedig semmilyen fájlmegjelenítő nincs, legalább az van Gmail Drive-ban, még ha nem is kezeli a MS cuccokat normálisan...
Mega 50GB, de nincs sok tapasztalatom!
Valami olyan programot ha találsz, ami egyaránt fut droidon és windowson, meg lehet adni neki, hogy melyik szerverre (Gmail drive, Flickr stb.) mit töltsön, melyik mappából és mit, hogy szinkronizáljon, felülírásnál, törlésnél kérdezzen rá, ne úgy, mint a Gmail drive stb... Szóval akkor szóljál, mert nekem is kéne, így már tudnám használni talán az ingyenes felhőszolgáltatásokat! Addig marad nekem is a NAS! De az sem jó, mert több helyen kéne tárolnom a cuccaim a biztonság miatt!
köszi
-
spe88
senior tag
Hi!
HTML-eket kéne XLS-be importálni.
Olvastam olyanról, hogy vannak Virtual Printerek, amik jóformán bármiből tudnak XLS-t importálni!Nekem táblázat jellegű (tehát XLS-nek tökéletesen megfelelő) HTML fájlokat kéne XLS-be nyomtatni virtuálisan!
A HTML-ek egyenkénti megnyitása és "mentés másként"-tel XLS-sé időigényes!
Van erről valami tapsztalatotok, ajánlott printer?
-
spe88
senior tag
Sziasztok,
Autosplitterhez hasonló programot keresek, tehát ha bescannelek 1 vagy több képet egyszerre, akkor automatikusan levágja az üres területet és szétbontja a képeket külön képfájlokba!
Autosplitterrel csak annyi gondom van, hogy ha már bescanneltem, akkor csak egyenként tudja levágni a felesleget, ami pedig több 1000 képnél elég macerás, nem tudom miért nem lehet belehúzni egy mappát... Vagy csak én nem tudom...

Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
Ittnemaz
üzenetére
Köszi, ilyesmire gondolok! Az vele a gond hogy a Flickr-t nem kezeli, bár azt gondoltam, hogy nem is fogja egyik sem, mert a Flickr amúgy sem támogatja a szinkronizációt tudtommal a szinkronizációs programja is azt hiszem 3rd party.
Lényeg, hogy a többire jó lesz (Box, Gmail Drive, Dropbox), bár freeware jobb volna, de örülök, hogy egyáltalán létezik ilyen!

Köszi
-
spe88
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan program, ami egyszerre több felhőszolgáltatást tud kezelni? Konkrétan arra gondolok, hogy ne kelljen telepítenem Gmail Drive-ot, FlickrSync-et, Box Syncet?
Csak olyat ismerek, ami weben keresztül tud egyikből másikba pakolni, de nem települ a gépre és "figyeli a mappákat" (otixo)
Köszi
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Multi Cloud programot keresek.
Amit tudnia kéne:
- a főbb felhőszolgáltatókat kezelje (Box, Gmail Drive, Dropbox stb.)
- a Flickr-t is kezelje, mert odamennek a képek/videók (talán még kiegyezek az Amazon Clouddal, állítólag oda korlátlan videót, képet lehet felölteni és nem tömörít ő sem, mint a Flickr)
- legyen mobil platformra is (android és/vagy winphone)
- egy szolgáltatótól több fiókot is tudjon kezelni, ez mondjuk nem annyira fontos, de jó volna, mert 2 GMail Drive-om van
- automatikusan be lehessen állítani a szinkronizálandó mappákat (képek mappát a PC-ről és a telóról Flickr-re szinkronizálja, Dokumentumok mappát Gmail drive-ra stb.)
- A szinkronizálást be lehessen állítani egy oldalúra (ha törlök vmit lokálból, ne törölje a felhőből, felhőből való letöltést is be lehessen lőni stb.)Otixo egész jó lenne, de az csak egy webes felület, ahogy nézem, nem kell semmit telepíteni a PC-re szóval ott "csak" egyszerre látom az összes felhőben lévő cuccaimat, ami jó, de szinkronizálni nem tud!
Köszi szépen
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot mondanátok, ami egy az egyben letölt egy teljes weblapot, dokumentuomkkal mindennel?
WinHTTrack-et próbáltam, de mindig csa k1-2 MB-ot szed le, amivel semmire nem megyek, mert semmi nem tudok megnyitni offline!Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest