Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz Hephaisztosz #137350 üzenetére
Szerintem rendben van. De nem vagyok nagy OLED guru....
Annyit tudok hogy maga a technológia ~ 4x gyorsabb válaszidőre képes mint az IPS, de még a TN panelnél is körülbelül 2x gyorsabb.
Na meg a Fekete, az korom "mély" Fekete és nem szürkés valami mint az IPS és TN panelnél.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
twenty17
csendes tag
válasz korren #137335 üzenetére
Nekem ilyen monitorom van 1.5 éve, nagyon szeretem
Én nem akartam ívelt monitort, és ragaszkodtam az IPS-hez.
Pontosan abban a dilemmában voltam mint te, csak nálam mind a kettő monitor újként volt szóban.
Én nem bántam meg hogy ezt választottam, mert nagyságrendileg olcsóbb volt. Viszont ha kb egy árban van a kettő, lehet inkább az LG-t venném.
Szerintem ez a Gigabyte is megfelelő, én is casual játékokra használom -
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy 49es monitorhoz milyen monitorállvány/monitorkart ajánlanátok? /Samsung G9 ha a típus is fontos/.
Ár/teljesítmény alapján mennék, nem akarok filléreset venni, de nem is szeretnék feleslegesen sokat költeni. Válaszokat előre is köszönöm."It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
PROTRON
addikt
Hmm....kollégám azt mondja, hogy az általad linkelt kábellel egyáltalán nem megy át a kép, pedig eddig is usb-c vel használta az adott monitort, adott laptopal, csak a régi kábele elkezdett villogni... tudtok segíteni?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #137356 üzenetére
Nagyjából tisztában vagyok a számokkal, de attól is függ melyik modelleket veti össze az ember. Így hirtelen 1080p 240Hz IPS és 360Hz TN VS 1440p 360Hz és 240Hz OLED
Na meg itt a számomra lényeges, kettő 1080p IPS szemben két VA panellel. Nagy duzzogva megveszem az egyik VA monitort nemsokára, ha már 1080p OLED monitor nincs 25-27" méretben
A képek a @TotallydubbedHD csatornáról vannak.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
PROTRON
addikt
Most csak a 0,5m változat volt boltban, de elvileg ugyanannk kéne lennie.
ASUS ExpertBook P2451FA notebookot használ a kolléga(gyártói honlap szerint tudja a DP-Alt mode-ot), a jó portba dugta a kábelt amiben az előző 2 évben használta a régi kábelét, amit ha bedug villog a kép. Na az új kábellel nem csinál semmit elmondása szerint.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
BFGX
csendes tag
Sziasztok,
Lassan lecserélném az LG 29WK600 monitoromat, mert érzem hogy a 75Hz eléggé kevés játékok során. Viszont eléggé megszoktam már a 21:9 arányt ha lehet ilyet vennék. Ragaszkodnék az LG márkához, de nem foggal körömmel.
Csak érdeklődnék, hogy most milyen monitorok a besbuy-ok budget téren?1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150e HUF (180 a nagyon max)
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
~30", 1440p, lehetőség szerint 21:9, min144Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS, OLED nem fér bele.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Teljesen mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Tanulás és főleg FPS játékok.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX3080 később valamelyik 5070-80 vagy ha jó áron lesz 4070Ti Super
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI, DisplayPort
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Ha van, az se baj
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
VESA 100x100[ Szerkesztve ]
-
jimpo
senior tag
Tisztában vagyok vele, de még mindig jobb mint a 32" 1080p
Egyébként valószínűleg a 25" lesz a méretem, a képen szereplő nagyobb méretű képfrissítésű VA nincs a "szaharában". Már a sivatagos boltban.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
SzekeresPeti
tag
-
SzekeresPeti
tag
válasz SzekeresPeti #137364 üzenetére
Ennek is van a hátulján egy joystick, már látom. Laptopok monitorjait is lehet finomhangolni az oprendszer beállítási lehetőségein kívül?
-
User05
tag
válasz Hephaisztosz #137346 üzenetére
HDMI 2.1 miatt ezt a modellt ajánlom: DELL G2724D
Igaz nem oled, de nem is volt az elvárásod, csak Te nézted. Ezt a monitort kifejezetten konzolhoz ajánlják, nemzetközi oldalakon is nagyon népszerű darab -
SzekeresPeti
tag
Másik dolog: Sokan nem ajánlják a full HD-s monitort 32 colban. Hogyan kell elképzelni, a képét? Olyasmi, mint amikor 24 colosan nézek teljes képernyőn egy 480p-s filmet?
-
jimpo
senior tag
válasz SzekeresPeti #137368 üzenetére
Nem kell képzelni semmit.
A családban, ismeretségi körben csak van legalább egy 1080p felbontású 32" azaz 80-81 cm képátlójú televízió.
Rá kell küldeni FullHD tartalmat, streamet, na pont úgy néz ki.
Egyébként én sem ajánlom, inkább valami 27"-os maximum. Főleg ha ~60 centiről nézi az ember.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
Prinz Eugen
tag
Sziasztok, német rokonnak kéne segíteni monitort választani.
(Nyilván kint venné )Macbook Pro 2021-hez kéne, átmérőben max 32", sima asztalon fogja használni.
400-600 Euro körüli pénzért gondolkoztunk.
Ahogy néztem, elvileg kis trükközéssel megoldható ennél a MB-nál a 4k@120Hz, úgyhogy célozzuk meg azt szerintem, de ha valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban, figyelek
Panel terén nincs preferált, általános felhasználásra lenne, néha esetleg filmezés, zeneszerzés.
Alapvetően síkképernyőst gondolna, de ha íveltből van valami jó ajánlat, max elzavarom, hogy nézzen rá élőben, bejön-e neki
Érintőképernyő felesleges, némi állíthatóság nem árt.
Köszi, ha valakinek van ötlete, ajánlata -
MODERÁTOR
válasz Prinz Eugen #137370 üzenetére
MSI MAG 323UPFDE
90W-ot tud PD usb-c-n. Minden extrával felszerelt IPS panel, 160Hz-en.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
WarninShotZ
tag
Sziasztok, monitor vásásrlás előtt állok.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100-120k kb
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27", 16:9, 1080 vagy 1440, legalább 120 Hz.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék és általános
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
RTX3060 (12 gb-os verzió), (de tervben van valamikor egy 4070 Super csere)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort vagy HDMI, akár mindkettő.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem hátrány ha van
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
DönthetőASUS TUF Gaming monitorokat nézegettem, inkább, visszaolvasva egy VG27AQ1A nem lenne egy rossz választás, de nyitott vagyok mindenre.
Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e valami normális, használható monitor (én másodlagos monitornak használnám, tényleg csak azért, hogy a háttérbe fusson a youtube mondjuk 1-2 játék közben, csak játék közben a neten utánannézni valaminek pl), de nincs szükségem nagy monitorra, sőt, valami 15-16"-os méret teljesen jó lenne. Jelenleg a monitor mellett van egy 15.6-os laptop ilyen célokra, aztán ha ezt ki lehetne váltani, az nem volna rossz, de ez még csak feltérképezés.SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21
-
pourri
aktív tag
Sziasztok!
A mai nap rendeltem meg az új monitoromat.
DELL ALIENWARE AW2725DF<—- ő lesz az áldozat.
Alig várom már, hogy megjöjjön még sosem volt oledes monitorom. Olvastam egy csomó tesztet az összesben nagyon ajánlják, tulajdonképpen minden területre, nekem majd gamingre lesz elsősorban.
Aki netán rendelkezik ilyen modellel, ő mit gondol? Meg van elégedve?
Szép napot kívánok! -
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Asus PG279Q-ről váltanék mert ahogy romlik a szemem, egyre kisebbnek tűnnek rajta a betűk. Egy Asus VG32VQR néztem ki így elsőre, a kérdésem az lenne, hogy ebben a tudás és árkategóriában van-e esetleg jobb vétel?
A lényeg a 32" körüli méret, WQHD felbontás, 100Hz-nél nagyobb frissítés és az Adaptive-Sync megléte... a HDR-hez nem ragaszkodom. Minden másban rugalmas vagyok... köszi előre is!
www.smart-bus.hu
-
addikt
Ebben esetleg tudna valaki segíteni?--»#137353
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
Csandi
őstag
válasz Tyler Durden #137378 üzenetére
Ergotronnak van direkt G9-hez karja, nem olcső (sőt lehet a legdrágább nem tudom) de az garantáltan nagyon jó minőség
-
sztivo
Topikgazda
válasz WarninShotZ #137372 üzenetére
Szia!
LG 27GP850P most jó áron van -
sztivo
Topikgazda
válasz SzekeresPeti #137368 üzenetére
Szörnyű
Konzolhoz, filmhez még oké, de mást ne akarj rajta csinálni. -
addikt
-
jimpo
senior tag
válasz Tyler Durden #137384 üzenetére
Azt nem mondom hogy nem sok, de egy közel 15 kilós "monitort" kell tartania folyamatosan.
Itt már a konzol sem mindegy mire van forgatva, már ha nem akarja az ember hogy pofára essen egyszer...
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tyler Durden #137384 üzenetére
Hát pedig más opció nem nagyon van sajnos. Arctic Z1 Pro papíron elbírja, azonban mégis gyenge hozzá, és egy idő után elkezd lógni (felhasználók írják).
-
addikt
-
jimpo
senior tag
válasz sztivo #137386 üzenetére
Azért én egy 15 - 20 %-ot hagynák mint biztonsági tartalék.
Tehát a Arctic Z1 Pro esetében 12 kilós monitort tennék rá maximum, jobb a békesség alapon...A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
dangod89
újonc
Sziasztok! Xbox series x-hez keresek monitort! Milyet tudtok ajánlani 120 ezer Ft-ig kb.
-
-Solt-
veterán
Köszönöm Urak!
www.smart-bus.hu
-
-
SzekeresPeti
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest