Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49101) Erunosta


Erunosta
tag

Remélem nem sértettem azért meg senkit a kérdésemmel. :)
Rajzolgattam kicsit paint-be. Hozzátenném én szabad kézzel se tudok szépen rajzolni, nemhogy egérrel. :DDD
Az eredmény lehangoló, de pl én ezt használat közben nem éreztem. Mondjuk egy MMO-nál nem kell szuper precízség hálisten. :U
A tesztet főleg neked csináltam izee mert szemezgetsz vele.

Itt 1000 Hz-en teszteltem a DPI-ket

Itt meg 1000 DPI mellett a Hertzeket váltottam.

[ Szerkesztve ]

(#49102) dobragab válasza Erunosta (#49101) üzenetére


dobragab
addikt

Ez valóban lehangoló.

EPP ugye ki volt kapcsolva?

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49103) Erunosta válasza dobragab (#49102) üzenetére


Erunosta
tag

Igen mind a driverében és a windows beállításban is ki volt kapcsolva. Most egy ACME rubber based egérpad van alatta. Holnap vagy holnapután megérkezik a V7 cég saját egérpadja amit ehhez az egérhez adtak ki. Most már kíváncsi vagyok az változtat-e valamit a dolgokon.
Én 2000 DPI-vel használom az ideális sebesség nekem.
Perpill még mindig a legnagyobb bajom ez a lakk felület.

[ Szerkesztve ]

(#49104) Picco válasza dobragab (#49078) üzenetére


Picco
addikt

Koszonom szepen, olvastam, tervezem kiprobalni.(aka ritka kereso hasznalok egyike vagyok)
Szeretnek en is vegigmenni a klasszikus eljarason, segits ha van egy perced kerlek, halas lennek a velemenyedert.(mas velemenyekert is).

1. Mennyi a keret? nincs keret, jelenlegi logi kitbol szarmazo egerem van, amit eloszor otthoni, majd most munkaeszkozkent hasznalok. Valsz varok egy akciora, itt olyan sok van h ez max 1 honapot jelent.
2. Használtpiac, és / vagy eBay? uj, uk lakos, ebay/amazon/nemzetkozi johet.
3. Mire használnád az egeret? Mivel lehet hogy mind munkaba(3 monitor, altalanos irodai/web es ebay/amazon/sajat oldal backend) mind otthoni hasznalatra lecserelnem az egeremet(idonkent melozok itthonrol(kozel jovoben meg jelentosebb lehet) ezert eleg sok gombra van szuksegem/-hez vagyok szokva/ Jelenlegi otthoni egeremet, kenyelmetlensege+etc miatt lecserelnem. Itt mar a jatek is szempont persze, nemreg ujitottam videokarit.
4. Hogyan fogod az egeret, mekkora kezed van? Fingertip/claw/asszimetrikus, ezek az evek soran mind megfeleltek. Megprobalom oket helyileg megtapiazni.
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Melo: 3 monitor van, 1x30" + 2x20", nativon hasznalom(+noaccel), akarmennyi is legyen az. 1500CPI-re tippelnem, de lehet nagyot tevedek.
Otthon: Nagyon sok ev kihagyas utan, most lett ujra jatekra erdemes gepem. Karacsonyra kapott MSI 2000dpi win, 1000/800 dpi CS:GO. Igaz, eddig hisense jatekos voltam, probalok alkalmazkodni.
6. Egyéb igények 5 gomb kellene legalabb. Oldalt legalabb 2 de inkabb tobb gomb/gorgo/etc, ezeket jelenlegi logitechen is jol kihasznalom, be vannak bindolva photoshop/bongeszo alatt kulonbozo funkciok.

Vegszo: eleg donteskeptelen vagyok. Jelenleg G502-fele huzok, de lehet h ket kulonbozo egerben kellene gondolkodnom. Nyitott vagyok javaslatokra.

(#49077) Erunosta Ertekelem a gesztust de kb egy hete olvasom a topicot, ninja mode. Uk-ben vagyok, itt £55 alattnem lattam meg(megbizhato forrasbol). Nameg nem sietos amugy sem, majd csak learazzak megint £30-ra mint karacsonykor :)

[ Szerkesztve ]

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#49105) dobragab válasza Picco (#49104) üzenetére


dobragab
addikt

Logitech G502-t szerintem kerüld, túl nehéz, orrnehéz, és a görgője instabil. Jaffa tesztje.

Feltételezem, az MX Revo kényelmes, így nagy, palmos egeret javaslok. 1000 DPI-n megy.

Logitech G402: igazán tenyeres fogáshoz szerintem túl lapos, egyébként rengeteg gomb + remek szenzor, jaffa írt róla tesztet.

Asus Strix Claw: holnap délben jelenik meg Logout főoldalán a tesztem, megfontolandó lehet neked.

Razer Deathadder variánsok: én inkább Strix Claw-t vennék a helyedben. Több gomb, és szerintem jóval tartósabb.

Mionix Naos 7000: a jobb oldali ujjtámaszok elég egyediek. Ha emelgeted az egered (ahogy CS:GO-ban biztosan) szerintem nem könnyű rendesen megfogni. Bár csak tippelek, nekem sose volt.

SS Rival: ha elég a gomb, nem találok rajta kivetnivalót, csak ami az ajánlóban is benne van:
Rossz minőségű, könnyen málló gumiborítás az oldalakon. Egyébként egy igazi bálna, tenyeres fogásra zseniális.

Zowie ECx-A: majd Vanir elmeséli neked :D

Mást hirtelen nem tudok, Alcor szerintem kicsi.

[ Szerkesztve ]

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49106) izee válasza Erunosta (#49101) üzenetére


izee
senior tag

Nekem ez nem mond semmit (kivéve, hogy 3-4000 dpi-n nagyon csúnya, ezért valószínű A3050-es, mert az interpolálva képes 3-4000 dpi-re, ami szoftveres humbug).
Nem is csinálok, egyiket lassan, másikat gyorsan kell húzni és más-más hibát lehet kiszúrni. Nekem meg csak tökéletes egereim vannak: WMO, IMO, IME, Blue, DB 3G, Salmosa

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49107) Erunosta válasza izee (#49106) üzenetére


Erunosta
tag

Sokat nekem se mond a teszt, kicsit rossz szájízt adott nekem a randa rajzolás vele. Balkezes vagyok, de az egeret mindig is jobb kézben használtam, viszont az ilyen finom íves mozdulatokra képtelen vagyok jobb kézzel. Amúgy, ha a driverben valamit változtatok és nyomok egy Apply-t akkor 1-2 mp-ig megakad az egér, gondolom ilyenkor menti bele az egérbe a változást. Nem szoktam külön drivereket használni egerekhez szóval ez nem tudom mennyire normális. Viszont itt muszáj volt mert az alap narancssárga világítás inkább citromsárga volt. Nagyon megörültem neki, hogy nem csak 4 színt tud hanem sok árnyalatot. Majdnem bordó színt kellett a driverben beállítsak egy az egér színéhez hasonló narancssárgához.
Nagyon húztam a Genius Scorpion M6-600 fele csak nem lehet kapni Magyarországon fehér-sárga-fekete színben még, mindenhol csak feketét árulnak. Még nagyon esélyes volt a Cougar 300M, de minél kevesebb infót találtam róla annál jobban kíváncsivá tett ez a V7. FB-n is kérdeztem őket, de nem válaszoltak. Kicsit úgy érzem megcsinálták ezt a két egeret mert trendi a gamer cucc, de tojnak rá magasról. Elvileg 2015.10.14-én adták ki szóval elég új cucc viszonylag.
Képet egyenlőre nem tudok neked csinálni. Nincs megfelelő eszközöm hozzá.
Szép kis egérfarmod van hallod. Adsz nekik elég szalámit esténként? :DD

(#49108) jaffa 2843 válasza Erunosta (#49107) üzenetére


jaffa 2843
Ármester

A driveres megakadás alkalmazáskor normális, a szenzor viszont még EEG-nek is szar. :D

#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####

(#49109) Erunosta válasza jaffa 2843 (#49108) üzenetére


Erunosta
tag

Most biztos valami csúnyát mondtál és meg is sértődtem. :(((
Nem vitatom, hogy komolyabb játékosoknak selejt, nekem viszont megfelel. 2000 DPI felett úgyse használom ott meg nem érzek semmi zavarót számomra. MMO-ra jó, FPS-t meg hébe hóba játszok azt is küldetéseket nem online. Legalább a lakk felületét kezdem megszokni. :U Mondjuk magát a gyártót se értem miért kellett a rosszabb szenzort beleraknia, pont egy induló gamer szériában a V7-nél. Lényegesen drágább a jobb szenzor? Majd legkésőbb 2 év múlva fény derül milyen szenzor és mikrokapcsoló van benne (akkor jár le a garancia és szétkapom :D ).

(#49110) Picco válasza dobragab (#49105) üzenetére


Picco
addikt

Az otthoni MSI DS200 is igen balna meretu, tuti tenyeres fogasra valo, de azon veszem eszre magam h a kezem mindig felcsuszik fingertip gripre ha jatszom, ezert lehet hogy az alapelkepzelesemben van a hiba es 2 kulonbozo egeret kell vennem munkaba/jatekra. Hetvegen elmegyek valami boltba ahol nem banjak ha az ember osszefogdos mindent, hatha az majd segit.

**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#49111) TeebyKay válasza Erunosta (#49109) üzenetére


TeebyKay
őstag

Elektroenkefalográf, az agyműködést vetíti le egy koordináta rendszerbe. Nyilván drágább a gyártónak a jó szenzor és az emberek kisebb részét érdekli mint a csicsás külső. Az hogy neked ez egy jó egér megint szubjektív. Teljesen igaz lehet, valami nagyon elszállt példával élve jó a kézi fűrész is ha csak 1-2 vékony lecet vágsz ketté, de amikor neki kell állnod kivágni az erdőt könyörögni fogsz a láncfűrészért.

A szibériai favágó, Szergej remekül dolgozik, mindig 200%-ot teljesít. Az elvtársak úgy gondolják, hogy rendelnek neki japánból egy láncfűrészt, hogy 300%-kal dolgozzon. Meg is érkezik a láncfűrész, de Szergej aznap csak 50%-ot bír teljesíteni, másnap meg már csak 25-öt. Az elvtársak nem értik a dolgot, ezért elhívják a japán mérnököket, hogy szereljék meg a fűrészt. Elkezdik a javítást, beindítják a láncfűrészt, mire Szergej hirtelen felkiált: Nahát, valami zúg!

(#49112) izee válasza Erunosta (#49109) üzenetére


izee
senior tag

Rajzold meg 500 dpi-n is!

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49113) izee


izee
senior tag

Steelseries 10% kedvezmény kupon: AYDREN10

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49114) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Vanir a G100s cikkbennem említi, hogy milyen jaffa féle tappancsokra cserélte a gyárit. 1 mm-es vagy 0,5 mm-es ami jobb rá szerintetek?

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#49115) Vanir válasza [Prolixus] (#49114) üzenetére


Vanir
veterán

0.5 mm volt rajta, teljesen jól működött vele. ;)

(#49116) [Prolixus] válasza Vanir (#49115) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Köszönöm az infót! :K

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#49117) Erunosta


Erunosta
tag

Kafa, hogy már orosz favágónak néznek mert nem egy minőségi egerem van. :P
Izee: Itt a rajz amit kértél.

Kezd szépen megtelni a fórum a Móricka rajzaimmal. Ráfogom, hogy ez művészet és a következőt már csak pénzért rakom fel. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#49118) m_dawe


m_dawe
senior tag

Megjött a SS Qck+ egérpad is. Zowie ZA 11 kombóval piszokjó párost alkotnak :C

(#49119) dobragab válasza [Prolixus] (#49116) üzenetére


dobragab
addikt

Nem is szabad rá 1 mm-eset venni. Pixel-mászkálás jelentkezhet, lásd Fate tesztje.

0,5-össel semmi baja.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49120) [Prolixus] válasza dobragab (#49119) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Oké, remélem 0,5-ös tappancsokkal padra indifferens lesz a dolog és nálam sem fog jelentkezni (SS QCK).

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#49121) jookomak válasza [Prolixus] (#49120) üzenetére


jookomak
őstag

Ha jaffától rendelsz, ő úgyis tudja, hogy melyik egérre milyen vastagságú tappancs kell. ;)

(#49122) McClane


McClane
aktív tag

Sziasztok!

Milyen a Zowie egerek felülete? Gondolok arra, hogy gumírozott, vagy sima műanyag.

(#49123) bbdzyx válasza McClane (#49122) üzenetére


bbdzyx
senior tag

Nem gumírozott, de van rajta egy vékony csúszásgátló réteg. Nem szokott lehámlani.

“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One

(#49124) McClane válasza bbdzyx (#49123) üzenetére


McClane
aktív tag

Köszönöm a választ! Jól hangzik :)

(#49125) ReFleXx válasza McClane (#49122) üzenetére


ReFleXx
addikt

Allitolag az EC szeria felulete elter a ZAtol. SP!T ezt megtudnad erositeni nekedxvolt mind2? EC simabb ZA szemcsesebb.

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#49126) izee válasza Erunosta (#49117) üzenetére


izee
senior tag

Ha nem tévedek, ez így is jitterel.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49127) McClane válasza ReFleXx (#49125) üzenetére


McClane
aktív tag

Értem, nekem csak az a lényeg, hogy ne legyen gumírozott, mert az nagyon nem jön be.

(#49128) Erunosta válasza izee (#49126) üzenetére


Erunosta
tag

Vagy az vagy a kezem. :)) Ne vegyél ilyen egeret, had legyek itt én az egyetlen idióta tulajdonos ezzel. Ennyi haszna volt, hogy előteszteltem neked. win-win mert nekem így is jó, te meg nem futottál bele. ;)

(#49129) Vanir válasza ReFleXx (#49125) üzenetére


Vanir
veterán

A ZA szeria feluletrle mas, igen.

(#49130) Vanir válasza dobragab (#49105) üzenetére


Vanir
veterán

Király lett a teszt! :C

(#49131) dobragab válasza Vanir (#49130) üzenetére


dobragab
addikt

:R :))

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49132) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv!

Valaki avasson be, miben különböznek a MS egerek "sima" és "A"-s verziói?
Én egy IMO1.1A-t használok, most van itt egy sima IMO, de én nem érzek különbséget, ugyanolyan smooth a mozgása, a MouseTester is ugyanazt rajzolja. A kurzor is stabil, pedig rángatom, mint egy bolond.

Mi a tapasztalat, miben különbözik a két fajta?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#49133) dobragab válasza csabyka666 (#49132) üzenetére


dobragab
addikt

[link]

Kereső kidobta, bár tudtam, mire keressek.

Ha nem 1.1, nincs rajta, hogy 1.1, a szenzora tök más, gépről majd mutatok képeket.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49134) csabyka666 válasza dobragab (#49133) üzenetére


csabyka666
addikt

Igen, azt tudom, hogy azoknak más a szenzoruk, volt szerencsém olyanokhoz is, MouseTester-rel rángattam, és totál más graffot rajzolt ki, de program nélkül is érezhető, hogy pontatlan, kicsit jobban megrántom, és össze-vissza ugrál...böngészéshez is csak nagy jóindulattal használható.

Azért kérdeztem, mert hirdettem pár egeret, volt köztük A-s és sima is, és a simára rendszerint fújognak, hogy az gagyi, mert csak az A-s a jó, én viszont totál ugyanolyannak éreztem. Ezek szerint jól.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#49135) scream


scream
veterán

Hali!

Mostani DA 3.5G-met szeretném cserélni, hasonló kialakítású (a mérete nekem tökéletes, tenyerembe simul) egeret. Jó lehet nekem az Asus Strix Claw? (olyan fogással szeretném használni, mint a DA-t)

A keret kb 15ezer lenne.

Van jobb vétel ennyiért?

(#49136) izee válasza scream (#49135) üzenetére


izee
senior tag

Van jobb vétel ennyiért?
Hardveraprón DA 3.5G.

Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s

(#49137) SP!T válasza izee (#49136) üzenetére


SP!T
addikt

Azt akarja lecserélni. :D EC2-A? :D

There's a device that I've been using called a whoop.

(#49138) scream válasza izee (#49136) üzenetére


scream
veterán

De hamár újat veszek szeretnék váltani újabbra, viszont az újabb DA széria már nagyon drága.

#49137) SP!T

Köszi, ránézek.

(#49139) dobragab

Csak ha már váltok, akkor újat szeretnék venni, ha meg 3.5G lenne, akkor megint Takasta-tól rendelném.

[ Szerkesztve ]

(#49139) dobragab válasza scream (#49135) üzenetére


dobragab
addikt

Igen, a jobb aprós DA 3.5G-k megérik a pénzüket, de Strix Claw is teljesen jó lehet neked, most írtam róla cikket Logout-ra :)

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49140) csabyka666


csabyka666
addikt

Egy kérdésem lenne még. Van 2 sárgás egerem, amit ki szeretnék fehéríteni. Olvastam a 30%-os hidrogén-peroxid oldatot, hogy 24 óráig ebben áztatva megfehéredik a sárgás műanyag. Ezzel valakinek tapasztalata? A pontos adatok érdekelnének: hány %-os oldat, mennyi ideig, hány fokon...

Köszi!

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#49141) dobragab válasza csabyka666 (#49140) üzenetére


dobragab
addikt

SP!T egyszer elmesélte.

Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

(#49142) e-newsee


e-newsee
addikt

Egy láma kérdésem van, de lehet, hogy mégsem. :)
A Windows egérsebesség beállítása tulajdonképpen mit állít? Mármint hogyan éri el, hogy lassabban mozogjon az egér? A Mouse tester mérése alapján a CPI nem változik, mindegy hova állítom a csúszkát.

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#49143) kemotox válasza e-newsee (#49142) üzenetére


kemotox
addikt

Ha jol sejtem szorzassal es osztassal. Pl felgyorsitja ugy, hogy kettesevel ugorja a pixeleket a mutato. Vagyis kihagy. Fuj.

(#49144) csabyka666 válasza dobragab (#49141) üzenetére


csabyka666
addikt

Ohh köszi! Ez a becsomagolós módszer jó lehet, de szerintem nehéz kivitelezni ráncosodás nélkül. :F

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#49145) e-newsee válasza kemotox (#49143) üzenetére


e-newsee
addikt

Én is ilyen módszerre gondoltam. És azt ki lehet valahogy deríteni, hogy melyik felel meg az 1x-esnek? Vagyis amikor a valós CPI-nek megfelelőt mozdul az egér.

csabyka666:
Szerintem lógasd bele egy befőttes üvegnyi peroxidba, és úgy tedd ki a napra. :)

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#49146) kemotox válasza e-newsee (#49145) üzenetére


kemotox
addikt

A kozepso, a hatodik ize.

(#49147) csabyka666 válasza e-newsee (#49145) üzenetére


csabyka666
addikt

Ez a napra tevés miért kell? :)

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#49148) Vanir


Vanir
veterán

(#49149) e-newsee válasza csabyka666 (#49147) üzenetére


e-newsee
addikt

Nem tudom, SP!T linkelt leírásában van, hogy egy napra kitette a napra. (A rím nem szándékos :D )

[ Szerkesztve ]

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#49150) TeebyKay válasza Vanir (#49148) üzenetére


TeebyKay
őstag

Az első két helyen fizetett hirdetéseinket láthatják :D

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.