Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 20241101_080855
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
-
Potzee
addikt
válasz dauphin #45108 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy egy zárt házikóban egy 95W-os procit ne hűtsünk passzívan...
Ár/értékben az EKL Cold Tower Merlin Edition a legjobb.
5-6k körül új és jó cooler a Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella. Ezek 92 mm-es ventivel vannak szerelve.
A 120 mm-es ventis coolerek halkabbak és hatékonyabban is hűtenek, de nyilván egy kicsit drágábbak is. Újonnan a legolcsóbb ilyen cooler a Xigmatek Gaia [link].
Itt az aprón is ki lehet fogni néha nagyon jó példányokat...Scythe Mugen, Alpenföhn Brocken, stb...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
proci985
MODERÁTOR
válasz dauphin #45108 üzenetére
95Wot talán a Thermalright HR02 Macho és a Silverstone Helgon bír el rendes házszellőzés mellett*, de ezek mindegyikének széles ház kell és mindkettő drága. pontosabban a Macho drága, a Helgon meg csúcskategóriásan van árazva. meg igazából ha már úgyis kell házszellőzés, akkor legegyszerűbb és leghatékonyabb azt a CPU bordára rakni.
amit Potzee írt azok jók, esetleg apróból egy Scythe Ninja is jó lehet.
*meg esetleg a HR01 plus, de az kb négy éve kifutott és emiatt nem igazán lehet tudni, hogy modern 95Wosokkal mire lenne képes. illetve újonnan drága volt, sose volt elterjedt, innentől apróban is fehér holló ritkaságú. házszellőzést belevéve pedig a HR02 már jobb.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
SRII
őstag
válasz dauphin #47354 üzenetére
sziasztok, itt korábban már kaptam segítséget, és el is mentettem magamnak, de úgy vélem még nem késő és nem egyértelmű számomra hogy a víz, mondjuk univerzális vízhűtést miért nem ajánljátok? bőszme nagy torony hűtők ezrei vannak igen csak jó minőségben, ez ok, de annyira szarok lenének a vizes megoldások? gondolok itt a corsair, CM, vagy enermax univer vizeseire, az árat nem tekintjük mérvadónak(hisz néha ez dönt, de most neeee) akkor sem ajánlatos ilyen típusú hűtőket venni? azért 20-25 között már lehet kapni egy ventis kicsi társat aki szerintem elvégzi ugyan úgy a hűtést ha nincs széthúzva az egész rendszer ...vagy nem?
mindegyik hűtőnél vannak + illetve - jellemzések, én még (hiába megtérítettetek,Macho ,) mindig gondolkodom, egy kicsi helyet foglaló egyventis kis h80i vagy akármelyik gyártótól említhetnék, is elvégezné a feladatát.Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
jookomak
őstag
válasz dauphin #47378 üzenetére
Nem releváns egyik videó sem, elég hangosra vannak véve, két teszt, két környezet, nem lehet őket összehasonlítani. 5-7V-on nincs hangja a ty-140-nek. Főleg zárt házban. Kertes házban vagyok, csendes környéken, és alig hallom, hogy megy a gép.
Én lehet most a spiritet venném, könnyebb szerelni, hűtésben pedig jobb, viszont magasabb, figyelni kell, hogy melyik fér be a házadba.
-
jookomak
őstag
válasz dauphin #47380 üzenetére
József körútról költöztem ki, szóval tudom mi az a zajos környezet.
Macho-t kicsit macerásabb szerelni, de elég közkedvelt hűtő manapság, ritkább lamellás, így alacsonyabb fordulaton jobban átfújja a venti, ezáltal tud csöndesebb lenni, mint a ts140. Későbbiekben, ha el szeretnéd adni, akkor szerintem könnyebben elmegy a népszerűsége, és a kisebb mérete miatt.
Na megmertnekemisolyanvanésazakirály!!!négy!4! -
-
jookomak
őstag
válasz dauphin #47399 üzenetére
Ehez utána kell guglizni. Asszem az első verzió volt a full ezüst (nikkelezett) színű [link], amihez ha jól látom 2 venti járt, és csavarhúzó, viszont nem volt jó amd-re. Aztán jött az enyém, ami már jó volt amd-re is, egy ventivel, és nem járt hozzá csavarhúzó [link]. Majd ami most van, a bw, ami a ty-147 ventivel jön, és jó lga 2011 foglalatra is. Meg van még ez a spcr verzió, ami fix fordulatos fekete ventivel van.
-
dauphin
aktív tag
válasz dauphin #47410 üzenetére
Sziasztok! Egy órája vettem át az új Thermalright HR-02 Macho REV.A (BW) processzorhűtőmet. És igen, ott van a dobozban az ajándék csavarhúzó! És valóban csak ehhez a BW verzióhoz csomagolják, a TY-140-es ventivel szerelt sima REV.A-hoz nem mellékelik. Nem teljesen tiszta előttem, hogy miért ez a megkülönböztetés. Szerintem nem teljesen korrekt, ezen talán változtathatna a gyártó.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
fortune
tag
válasz dauphin #48918 üzenetére
Sziasztok. Egy 4770k proci vételén gondolkozok. Milyen hűtőt ajánlottok hozzá vagy esetleg nézzek után hogy mennyibe kerülni kialakitani egy vízhűtéses rendszert mivel szerintem a vásárlást úgy tervezem hogy megint kb 4-5 évig nem nyúlok hozzá a géphez valamint az alaplaphoz. A hűtő lényeg legyen halk és legyen jó. Egy Fractal Design define xl házról lenne szó, oda menne bele a cuc valamikor ősz tájékán. Valamint annyi lenne a kérdésem hogyha vízhőtést teszek be és után cserélek valamit akkor gondolom a rendszeren is frissiteni kéne. Előre is köszi a segitséget.
Üdv. Fortune
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest