Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
A Frio nem egy nagy durranás, csak mert két ventije van...hangos is. A Frio Extreme...az, igen, de ő már 25k
Scythe Mugen 3 Rev.B PCGH-Edition-nek is 2 ventije van és csak 158 mm...talán befér...
Szerintem is a Macho 120 lenne a legjobb. Arra is tehetsz +1 ventit, ha akarsz.
Illetve Zalman CNPS10X Performa
152 mm magas és szintén felszerelhető rá +1 venti, bármilyen más venti is, nem csak Zalman.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Merlinclub
senior tag
válasz kromatika #44176 üzenetére
Ha a K2 túlárazott, akkor mi a helyzet a D14-Phanteks-Silver Arrow, TT Frio Extrem, stb csapattal, amiből a K2 a legolcsóbb, de nem a leggyengébb.....
Szerintem a Brocken rúgta a papírformát, de nem ez a normális. Az extrém tuningnál, ahogy a VándorBrocken sorozatban is látszott, előjön a "nagyok testi előnye, és elfogy a Brocken,. Tény, hogy nagyon jól szerepel az árához képest, de megvannak a korlátai.
Nem véletlenül drágábbak a nagyok.
Mert ugye nem mindig a méret a lényeg, csak ha kicsi -
bb0t
senior tag
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
-
Merlinclub
senior tag
Az általad linkelt teszt egy meglehetősen "gyanús" Thermaltake hangsúlyos teszt.
Ha a Frio bármilyen formában 15 fokot ver a D14-re, megeszem a kalapom. Pedig nem vagyok Noctua barát.
Az is kicsit fura, hogy a Mugen mellett a D14 volt a leggyengébb, pedig a legismertebb, és legelismertebb a csapatbólÉs felmerült még egy-két érdeles kérdés.
Ha a bevezetőben a tesztkonfigon ott vigyorog a TT SpinQ, akkor miért nincs a tesztben
Kiváncsi lennék mit tud,mivel nagyon szép, de köztudottan olyan harmatos is a teljesítménye.
Ha megállítod az alvó fiút, láthatod, hogy 1400rpm-en 45 fokon jár.....A másik:
A frió a legolcsóbb a srác állítása szerint.
Akkor a Mugen 2-t mennyiért vette? 16K fölött? -
proci985
MODERÁTOR
a Frio, de főleg a Frio OCK elfogadhatatlanul hangos a felső/csúcskategóriában. két 2000rpm feletti ventivel lehet nagyon szép eredményeket elérni hőfokokban, de az attól még elfogadhatatlanul hangos marad a legtöbb esetben.
hasonlóan a Silver Arrow SB-E Extreme okkal nem ajánlott speciális esetek kivételével (hiába légen az a csúcs out of the box).
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Merlinclub
senior tag
Ez is egy teszt
Ugyan a Frio Extrem és Advanced verziókkal, de azok ugye "combosabbak" a kistesónálproci985
De mondjuk még akkor csendesebb a SA Extrem, mint a H100, és hatékonyabb is.
Szerintem nem annyira Out. Tud ugyanolyan halk is lenni, mint a normál, mivel hasonló induló fordulatai vannak, csak tovább "nyúlik" a venti[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Merlinclub #44208 üzenetére
hát, ez a tény szerintem inkább a H100at minősíti.
"out of box"ra úgy értettem, hogy a dobozból kivéve, tehát gyári állapotban (gyári ventikkel, gyári pasztával, gyári talpmegmunkálással).
persze, ahogy néztem 600ig mennek le a ventik, szóval megfelelő szabályozással teljesen jók, teljesítményben elvileg meg kéne fogniuk egy deltát, és végeredményben a vásárló légen a maximumot kapja úgy, hogy van lehetősége halkan/csendben is használni a hűtőjét. a megfelelő szabályozás itt a kulcs, bár aki nem ért hozzá, az meg nem valószínű, hogy a csúcskategóriában keres hűtőt.
kieg: sima SA SB-Et ilyen szempontból bolondbiztosabb megoldásnak tartom, 1300 rpm felett meg ugyan van különbség, de bőven nem annyira hatalmas a zajt is figyelembe véve. kivétel légen benchelés, a célcsoportnak pedig az kell.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
KAMELOT
titán
válasz Merlinclub #44208 üzenetére
Ezekből a szerencsétlen tesztekből mindig a videót + a sok képet hiányolom. Odarakok én is neked grafikont sajnos abból semmit nem tudni meg. Ugyan ez a probléma a VGA és FPS teszteknél. Ott is csak grafikon van meg érték. Most én honnét tudjam, hogy tényleg annyi az érték?
Hűtőkön a lényeg meg a 2 torony + 6-8 hőcső. Lényegében ezek a legjobbak. Külön tudja hűteni mind a két tornyot főleg, ha lét venti van a hűtőn.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tyaty1
tag
10 körül melyik a legjobb hűtő, ami univerzális felfogatású?
Szeretném, hogy egy 4 ghz körülire-re húzott Phemom 955 semmilyen körülmények között, se legyen 60° főlé, még Prime95-ben sem, és normális körülmények közt ne legyen hangosabb, mint egy 7200-as merevlemez.
Tudom, Hogy Prime 95 egy szintetikus kínzás teszt, de szeretem túlbiztosítani magam.
-
Geresics
addikt
válasz KAMELOT #44174 üzenetére
Megvettem hardverapróról 13-ért a K2-t, alig fért be
Az i3-2120 pedig egy Sella-t fog kapni (azt egyszerű Pécsett beszerezni).Viszont egy dolog megütötte a szemem: nekem az i3-3220 max terhelésen már megemeli a fordulatot 850-re, és eléri az 55°C-t! Igaz, hogy gagyi pasztát használok, de a rendes pasztát tartogatom az i5-re...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
kromatika
veterán
válasz Merlinclub #44202 üzenetére
valóban a K2 a legolcsóbb azok közül amit felsoroltál.de én arra próbáltam rávilágítani,hogy ha nincs extrém tuning,(márpedig a kérező ezt írta)akkor nem éri meg a dupla ár,pl a brockennel szemben.mert azt az előnyt amit a k2 hoz,az nem jön elő alap feszes tuningnál.és sokkal kisebb a két hűtő közötti teljesítmény különbség ,mint az ár különbség.ugyan ez a helyzet a himalaya val.nálam 1 fokot vert a brockenre csak."Nem véletlenül drágábbak a nagyok"Ez nem mindíg igaz,hiszen erről szól a vándor brocken teszt is.de ezt te tudod a legjobban dupla árú hűtőket is megvert. vagy jó példa pl a jóval drágább matterhorn rev b is elmarad hűtő teljesítményben,a matterhorn pure mellett.ami ugye a nikkelezés hiányának tudható be.Úgyhogy tényleg nem mindig a méret a lényeg dav<3: teljesen igaza van merlinclubnak.azt a teszt kamu.kizárt hogy a frio D14-re ennyit verjen,sőt még az is hogy jobb.egyébként én teszteltem,és brockent 1500rpm-en kezdte egy kicsit verni,de akkor már nagyon hangos volt.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
-
KAMELOT
titán
válasz Geresics #44212 üzenetére
Érdekes amit írsz. Nekem a legolcsóbb paszta van talán 350ft volt.
Max terhelésen i5-3450 48-50fok 570rpm fordulattal.
Itt nagyon közrejátszik az is milyen házad van, hogyan tetted fel a pasztát és persze a hűtő minőségi.
Lehet akármilyen 20 000-es hűtő, ha nem ér semmit.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
daddy9
tag
Sziasztok!
Egy i5 3470-hez milyen hűtőt ajánlanátok, ami kifejezetten halk és a hűtése sem gyenge (alacsony terhelésnél nulla hang)? Maximum 5-7k-m van rá, így ezeket néztem: Alpenföhn Sella, Alpenföhn Sella 2011, Xigmatek Loki, Xigmatek Gaia.
Árban a Xigmatek Gaia a teteje, erről sok jót hallottam, de ha az i5 3470-hez elég egy kisebb hűtő, akkor nem vennék nagyobbat. Egy Xigmatek Asgard Pro-ban lesz a cucc egy AsRock B75 Pro3-as deszkán, Corsair Low Profile RAMokkal.
A válaszokat előre is köszönöm! -
daddy9
tag
válasz Potzee #44219 üzenetére
ShellKretor tesztjeszerint is éppen hogy csak befér... :S
-
Potzee
addikt
válasz daddy9 #44220 üzenetére
Akkor örülünk...
A Gaia viszonylag elég magas...de jelenleg a legolcsóbb 120 mm ventis.
160 mm környékén (ill. kicsivel alatta) van jó pár más alternatíva is.
Mindenképp 120 mm-es ventis coolert válassz!
Érdeklődve várom a Deepcol GammaXX S40-et! [link]PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
seederking
őstag
Üdv
Szerintetek ez jobb hűtő mint egy Ekl Cold Tower?
-
kromatika
veterán
válasz seederking #44225 üzenetére
-
Potzee
addikt
válasz daddy9 #44223 üzenetére
Asgard Pro - "160mm height support"...
Gaia 162 mm magas...SK tesztje szerint befér...
Szerintem 2 mm-t enged a ház oldallapja......Merlinnél kérdezz rá a Deepcool GammaXX S40-re...
143 mm magas, 120 mm-es venti, elvileg 7k alatti fogy.ár[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
tag
válasz Merlinclub #44206 üzenetére
Azért nincs a tesztben (gondolom) mert dual fanos cpu hűtőket néztem igen amúgy én sem értem hogyan lehet ekkora differenciál a Noctua-val szemben valami csak nem jó bár azt meg kell hagyni hogy a 101-es CFM nagyon sok de sajnos 40dB ami nagyon hangos is.
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
Potzee
addikt
"Megsúgom hogy a Frio leveri a Noctua NH-D14 is......"
Mindig tanul az ember valami újat...
Gondolom, akkor a Frio megveri a Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme-t is, mert a vortez -teszt szerint ez csak 10 C fokkal veri a Noctua NH D14-et...vortez
-
vadallat88
tag
Sziasztok.
i5 3570k tuninghoz milyen hőtőt ajánlotok?ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
Asbee
veterán
válasz vadallat88 #44231 üzenetére
Brocken. Sokkal jobbat szerintem nem érdemes, max ha kupakot leszeded.
[ Szerkesztve ]
-
Aszi10
tag
válasz vadallat88 #44231 üzenetére
Üdv.Én egy Thermalright SB-E Extremmel hűtöm 4.6 Ghz-en 24/7-beKiváló választás még hardcore oc-hoz a Phanteks ph-tc14 is vagy akármelyik kéttornyos monstrumNincs köztük nagy külömbség
"A stílus az egyetlen olyan igazi luxus,amit mindenki megengedhet magának,függetlenül attól, hogy mennyi pénze van." Giorgio Armani
-
Geresics
addikt
válasz KAMELOT #44216 üzenetére
(...és a többiek válaszára is természetesen)
Hát, lehetséges, hogy nem húztam meg eléggé a csavarokat, de túlhúzni sem akartam. Majd játszom vele jövő hétvégén (addig nem nagyon érek rá vele komolyabban foglalkozni), addig marad így...
Örök vita tárgya: pasztából mennyit, és hogyan? Eddig vagy a gyárit használtam, vagy olyan gépre pasztáztam, ahol igazából mindegy volt...Ház: Cooler Master CM690, de lekötöttem az összes házventit a hangzavar miatt. Jelenleg legfontosabb a halk működés, azért is vettem ezt a monstrumot.
u.i.: terhelés alatt a Star Wars MMO-t futtattam (ablakban - így másképp használja a CPU/VGA-t), és kb. fél óra múlva néztem a hőfokokat... (A gyári hűtővel olyan 55-62°C között volt a játék, csak éppen 1500+ fordulaton.)
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Tcraft
csendes tag
Üdv!
A csereérett E8500-as procimat egy limitált szériás Scythe Ninja Copper teszi hidegre.
A CPU-t egy 3570K + ASUS Z77 V-lx2 páros váltja majd a napokban, és szeretném a tapasztalataitokat kérni, hogy átmenthető-e a hűtő.
A hivatalos honlapon ajánlanak egy kit-et, ami elvileg jó lehet, máshol pedig azt olvastam, hogy kit nélkül is rámegy.
Érdemes költenem még egy kit-re pár ezrest, és megtartani a ninját, vagy mostanában már léteznek sokkal jobb hatásfokú bordák is?
Köszi! -
KAMELOT
titán
Azt hiszem ENERMAX megint alakított. LINK Legjobb nő be is mutatja.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
nero2006
csendes tag
válasz Potzee #44230 üzenetére
Én egy Thermaltek Frio Advanced hűtőt használok.Szerintem ha reálisan nézzük átlagban 4-5 fokkal elmarad hűtési teljesítményben egy Noctua D14 -től.De így se tartom rossz hűtőnek.Hangja ugyan tényleg van ,de csak full fordulaton zavaró,igazából csak a hátsó ventilátora a hangos.Első venti nálam 100%-on a hátsó csak 75%-kon megy és így már drasztikusan esik a hangerő,így már nekem egyáltalán nem zavaró.
-
vadallat88
tag
Alpenföhn k2 mellett döntöttem. Jó döntés volt?
ASRock Z77 Extreme4 | Intel Core i5-3570K 3.40 GHz | ASUS HD 7970 DirectCU II | Corsair Vengeance LP 2x4GB DDR3 1600Mhz | OCZ Vertex 3 120 GB SSD | FSP Raider 550W | Zalman Z11 Plus | Samsung Galaxy Note II
-
Sonja
nagyúr
-
KAMELOT
titán
válasz vadallat88 #44239 üzenetére
Jó, de van olcsóbb alternatíva is, ami ugyan azt tudja.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kromatika
veterán
vagy alpenföhn matterhorn pure.1155-ön szinte azonos a teljesítménye a brockennel. Tcraft:szerintem szükség lessz a kit-re 1155-ön,kivéve hogy ha asrock z77-es lapot veszel.azon van 775-ös furat.én nem adnám el csak nagyon jó áron,mert ilyen fül réz különlegességek már elég ritkák.és a hűtési teljesítmény sem rossz.[link]
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
Srácok!
HR-02 macho felmegy szerintetek socket 939-es alaplapra?
nem találtam a lyuktávolságokról semmi infót -
törölt tag
üdv!
Én már beszereztem a CPU hűtőmet de nem találtam megfelelő topicot a kérdésre.
Biosban be lehet állítani hogy ne forogjon a venti ha nincs terhelés és 40 fok alatt van a proci?
790Gx-G65 alaplap X4 965BE processzorral .
jelenleg 29 fokos a processzor és 1700-at pörög a ventillátor. kicsit soknak találom és elég hangos is. -
Strix Aluco
aktív tag
Sziasztok,
A10 5700-ra melyik inkább a javasoltabb? AC Alpine 64 pro vagy EKL Cold Tower (ME)?
Köszi! -
jookomak
őstag
válasz Strix Aluco #44247 üzenetére
Ekl, mert erősebb, és halkabb.
Szerk: nem tudom miért kell konkrét hőfok adatokon gondolkozni. Ez még bőven üzemi hőmérséklet, azért van a proci, hogy menjen. Gyári pöcsköszörű hűtést adnak hozzá, azzal is működnie kell. Ezek meg jobbak annál.
Szerintem délután 15.46-kor 10 km/h-s dél-délnyugati szélnél márciusban 36 fok lesz a procid nyugalmi állapotban, terhelve meg 57.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Strix Aluco #44249 üzenetére
Egy Intel E2180-as procit (max.TDP 65W) egy AC Alpine 7 GT (8cm-es ventivel egy eléggé zárt házban, házventi nélkül) IDLE 40-42 C fokon tart.
Az A10 5700 (max.TDP szintén 65W) -nél az EKL -el (92mm-es venti és jóval nagyobb hűtőborda) szerintem - 22 C szobahőmérsékleten - hozható a 38-40 C fok.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Autós topik
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen egeret válasszak?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest