Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
rinpocse
üzenetére
m4/3-ban a Panát ajánlanám, pénztárca függvényében. Most elég optimális árértékű a G7. Valszeg egy olcsó GH2, G6 is szenzorilag sokkal jobb lehet mint a belépő vidkamera. Optikából viszont nem lesz rá 20-30szoros átfogású, hanem vagy a 10szeres vagy 3szoros kitzoom. Meg a motoros zoom-ot is csak pár obi tudja.
-
-
rinpocse
aktív tag
Olyan fényképezőgépet szeretnék vásárolni, ami videóban hozza a belépőszintű (2016) videokamerák minőségét. Mit javasoltok?
-
hegyimorc
senior tag
válasz
frankstork
üzenetére
"Ki mit venne m4/3 oly-hoz ha:"
Én Metz-50-t vettem és nem bántam meg.
Em5-ön használtam, de szép lassan áttértem Fujira, on-topik vázam már csak GM1, de arra nem lehet vakut tenni, ezért meghirdettem.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Köszi, így még egyértelműbb mit tud a vakuvezérlő.
(#76585) frankstork:
Oly/Pana talpú rendszervaku. MK320, Nissin D40, Metz sokféle. Méret, súly, teljesítmény igény szerint. Kulcsszám esetén figyelni az ISO és a zoom adatokra is összehasonlításkor. Munkára nem vennék mást mint legalább 4 akkus eszközt. De egy E-M10 könnyen fejreesik egy nagyobb vakuval. Ez mindaddig jó, amíg a gépen van a vaku vagy a beépített vaku fényereje elég a vezérléshez. Ha már nem elég, akkor jönnek a rádiós cuccok. Egy adó és vakunként egy vevő kell. Ez utóbbi akár integrált is lehet a vakuban, de ha külön nem említik, nincs gyártók közti átjárás.Igényed van a HSS-re, így HSS képes kioldó kell majd neked, akár az említett új Cactus vezérlő.. (Milyen záridővel készült az említett pannonhalmi kép? Tényleg kell a távoli HSS?) Viszont így már csak manuális módot fogsz kapni (ami nem egy katasztrófa), a kioldó elvillantani segít a vakut, és tudod távolról állítani a teljesítményét, nem kell mindig a vakuhoz szaladgálni ha erős vagy gyenge a villanása.
(#76591) TayRol: Uhh. Egy időben amennyit nálad töltöttek az eszközök, az alatt nem is volt lehetőségük elhasználódni

-
TayRol
nagyúr
Em1 + 75/1.8 töréstesztje megvolt. 1 méter magasból leesett a térkőre és 8-at pörgött. Hát, túlélte, de...

-
Gondwana
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ááácsi! Most én voltam write-only - valamiért tömegesen nem értik, hogy működik a Cactus, mitől rendszerfüggetlen, elsőre ùgy értettem, megint egy ilyent olvastam - de nem. Mea culpa.
-
Gondwana
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Rosszul olvastad: TTL Pass-trough csak a TX tetejére tett vaku felé van, vagyis itt a Cactus _csak_ hosszabbìtòkàbel. Az RX-en lévő bàrmilyen màs rendszerű vaku a gép felé mezei középérintkezős butavakuként làthatò. Hogy az RX oldalon mi a TTL, azt nemrég màr leìrtam, nem akarok floodolni, csak, ha tényleg igény van rà.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
A Cactus egyébként TTL képes vakut sem villant el TTL módban, ha jól olvastam, csak pass-through-t tud. A TTL kommunikációs nyelv a vakuval.
Viszont HSS képes manuális vaku létezik, speckó szinten legalábbis mindenképpen, ld. Godox TT600 (csak nincs m43-ra készült kioldójuk egyelőre
). -
frankstork
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Már kezdem magam röstelleni hogy ennyi gondot okoz a vakum, hogy még vita is lesz...
Ki mit venne m4/3 oly-hoz ha:
- Szeretne hss-t.
- Szeretné távolról is elsütni, nem csak villantással
- Olyan teljesítményt, tudást szeretne, hogy ne kelljen egy év múlva cserélni, mert már "kevés"
- Nem milliomos, de nem feltétlenül jelent megváltást ha spórol 20ezret.
- Nem zárkózik el a használt piactól, plusz kütyük, pl cactus megvásárlásától.
- Azaz hosszú távra tervezett, rendszer vakut szeretne, és nem fillérb@..ó. ;-)Az oly szerintem nem ér 100 ezret, egy nagyobb Yn Canon, meg a cactus meglenne 80 ból, platform váltás után csak a cactust kellene cserélni, és tudna mindent amit felsoroltam. Vagy tévedek?
Na válaszok után témát lezárom mielőtt mindenki megutál...

-
Lassú Víz
addikt
Tegyük fel van egy csak középérintkezős YN-560 IV manuális vakud. Nem Canon kompatibilis, nem Nikon kompatibilis, hanem manuális. A rövidzár pillanatában elvillan a beállított erősséggel. Ennyit tud. Na, innen magyarázd el nekem, hogy ez a cucc miként fogja befolyásolni a villanásának erősségét? (De az egyszerűség kedvéért vehetünk valami régi cuccot is a filmes korszakból, ami fixet tudott villanni, és a távolság függvényében a rekeszzel tudtál variálni.)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Manuális vakuból soha az életben nem lesz TTL vagy HSS képes eszköz, bár az utóbbit még talán el lehet szimulálni, ha a középérintkezőn impulzus sorozat jelenik meg és a vaku le tudja követni.
-
ati3x
senior tag
Hej,

Kérdésem: Az EM1 hogy viszonyul a sima 43-os obikhoz??
-
frankstork
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Köszönöm a kimerito választ. Igazából az a cél, Hogy ha már venni kell vakut, mert kell, hiszen nincs, akkir kicsivel többet áldozok rá, de ne kelljen már jövőre cserélni, csak hogy most 15 ezerrel olcsóbb legyen.
A párom a fotós. Nem szeret vakut használni. Van villanj körte szettünk, amikben a körte már ki van cserélve folyamatos fényű lámpákra. (legalább lettek jó áron állványaink is). Időnként viszont, pl kültéri fotózásnál kell neki a plusz fény. Deríteni, pl de mondjuk a lappal nem tudom megoldani neki. Tegnap is így jártunk... Ott idétlenkedtem a Pannonhalmi apátság lépcsőjén, mint egy akrobata, csak hogy a modell kapjon egy kis plusz fényt... Egy távvezérlős vakuval pikkpakk túl lettünk volna az expo-n... :-)
Ami nálunk képzavar, kezdők révén, és mivel eddig nem volt rendszer vakunk, hogy a manuális vakut is tudjuk használni ttl, és hss módban, ha a vezérlő tudja, vagy hss képes vaku kell, és a rádiós vezérlő pluszban?
Bízok benned, mert anno az e-m10 is többek között a te ötleted volt számunkra, lebeszélvén a Canon 700d ről. És tökre bejott, nagyon szereti, állandóan a nyakában lóg, mindig úton van. :-D -
pandur99
aktív tag
válasz
Balinov
üzenetére
Nekem szinte állandóan a 12-50 van a gépen, pedig vannak fényerős fixeim is. Próbáltam egy hétig egy fórumtárs jóvoltából egy 12-40-est, de nem fogott meg annyira, hogy 200ezret adjak érte. Szerintem nagyon jól meg lehet lenni a 12-50-nel. Sőt, ha a jpg-t végigereszted a DXO Optics-on, nagyot javít rajta.
-
Studi
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Az van, hogy nem egy top obi, de másik oldalon tud olyanokat, amik miatt bőven megérheti:
- tájfotózol elég sokat, jól jöhet a a 12mm kezdő
- esős országban élsz, bármikor aranyat érhet, hogy időjárásálló kivitel, a vázaddal együtt
- tud makrót, ha arra lenne szükség150EUR-ért itthon is korrekt ajánlat, ha van rá büdzsé, érdemes rápróbálni. Ha nem jön be, és eladod később 120-ért, akkor sem buktál rajta olyan sokat.
-
Balinov
titán
válasz
Ear001
üzenetére
na jo, bevallom azert kerdeztem itt, hogy hatha le tudtok beszelni. Ugy nez ki, odaadna 150€ korul a srac, es megmondom oszinten ami hatranyokat irtatok az mind jogos, de 5-6evig DX-en kitobin szocializalodtam, ugyhogy ez nem akkora ellenerv. Ha fenyero(sebb) obi kell ott a sigma 30/2.8, vagy a 50/1.8D adapterrel..
Nezegettem flikkeren, 500px-en dedikalt csoportokat, kepeket, m43on users galeriakat, nekem tetszik
-
Ear001
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Szerintem nem fogod szeretni. Én is szívfájdalom nélkül adtam el. Papíron tök rendben van, tulajdonképpen a képe sem rossz, de állandóan ott van valami hátha. Milyen jó lenne ez a kép, ha lett volna egy kicsit több fény, nem 50 lenne a vége, hanem 51, nyitni lehetett volna a rekeszt még egyet, vagy valami.
Egyik képemmel sem volt meg az a hűha érzés, ami a 45-ös beszerzése és az első 20 kép visszanézése után igen, ami megvolt a 12-40 próbánál meg egy csomó más obinál.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Ez a képesség valóban kell neked vagy csak azt akarod, hogy mindent tudjon a vakud? Nagyon széles a választék a pár ezer Ft-os slaveként induló fix vagy szabályozható villanjkörtétől egészen a baromi drága TTL-t is tudó, beállítófényes, 100 m-ről is indítható eszközökig.
Gondolom nálad sem arról szól a dolog, hogy megveszed kb 10 millióért a Broncolor 3200Ws-os generátoros szettet, ezért inkább a valós igényekhez célszerű a vakut igazítani. Legtöbb ember igyekszik elkerülni a vakuk használatát, a ma használható ISO értékek sok esetben lehetővé is teszik. Utána a többség muszájból időnként használja a gyárilag kapott vakut. A következő fokozat valami külső TTL vaku, de még mindig pofán villantva vagy a fehér falakra támaszkodva. Aztán jön, hogy kéne rá valami fényformáló, hogy lehessen lágy fény akkor is, amikor színes a mennyezet, vagy rohadt messze van. És csak ezt követi a kreatív világítás, amikor a témától függően több manuálisan beállított vakuval, lámpával próbálsz valakiről vagy valamiről jó képet csinálni. Többnyire műteremben. De ennél sokkal összetettebb a dolog. Amíg nem láttam nem hittem el, hogy pl. kökörcsin fotózásnál egy megfelelő helyre letett borotválkozó tükör és a virág fölé tartott pausz papír mekkora csodát tud tenni.

Ha megnézed a Cactus videót látod, hogy olyan időben ment ki fotózni, amikor vakuszinkron időn belül tudott exponálni. Egy egyszerű rádiós kioldó pár 10 ezer, YN vaku 30. Ha távolról akarod állítani a vaku villanásának erősségét, akkor YN Tx modul, vagy másik YN vaku segítségével megteheted az egyszerű kioldó helyett.
Összességében egy TTL-t, FP-t (HSS-t), manuális módot tudó forgatható, dönthető fejű rendszervakura szükség van. Pont. A távvezérlés hab a torán, de már minden ma kapható új vaku támogatja. A többi eszközt meg akkor érdemes beszerezni, ha már konkrétan tudod, hogy órát, ékszert, báltermet vagy aktot akarsz fotózni. Sajnos az eszközök használatához kellő tudást sokkal nehezebben lehet begyűjteni, mint magát az eszközt.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
A váz nem ad rádiós jelet, szóval egy adó mindenképpen kell a vaukasaruba. Ha a vakuban nincs vevőegység, vagy az adóval nem kompatibilis, akkor meg vevőegység is (vakuk számával egyező db).
-
Gondwana
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Szerintem a Cactus csak X100T/s-hez illetve KF Hasselbladhoz indokolt, illetve majd a V6-2 ha fp/hss kell, redőnyzàrhoz elég lehet egy ùjabb mezei yn is.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
A gép saját kis vakuja vezérli, de pár m a hatótávolság ellentétben a rádiósok több 10 m-ével és kell az optikai rálátás.
(#76558) Balinov: Elég hamar sötétedik, és nálunk 50 körül szokott menni, ha felbukkan. Annyiért inkább a Pana 12-32 alulra, felülre meg később egy Sigma 60 vagy Oly 45. De alulra is inkább valami nagyobbat látó, pl. 9-18. Szerintem ha megvennéd, csak elmenne 200 € , és érdemi előrelépést nem tapasztalnál, sőt valószínűleg a közös tartományban gyengébb lesz mint a mostanid.
-
csurgoi
aktív tag
Srácok a DXO-t nektek is ilyen q..va lassan tölti be a gépetek?
Nekem kb 40-50 sec, pedig most rakattam a laposba egy SSD-t
-
Balinov
titán
Srácok nem éppen ide való, de szembejött ma egy 4 hónapos, kitből bontott olympus 12-50, helyi aprón 200€ irányárral
Panasonic 14-42 mkii helyett érdemes lenne váltani?
Sokszor kevés a 14mm kezdő nameg a +6mm sem jönne sokszor rosszul.
Időjárásállóság meg a jobb (picit) makró képesség is bizgatja a fantáziámat
Ebayen nézve ennyiért kb Japánból vagy koreabol lenne, +pk, szállítási költség, meg valszeg az itteni vám és/vagy áfa
-
törölt tag
Köszi srácok
Utánajárok. -
Tikakukac
titán
240 ropiért GH4? Amíg nem döntöm el mit vegyek tartósba lehet elhozatom valakivel kint aztán elkattogok vele, ha ennyiért elmenne utána bukta nélkül.
-
törölt tag
EM10-re honnan lehet vajon szerezni olyan kis hurkot, amibe a gép oldalán a nyakpánt csatlakoztatható? Azt hiszem sikeresen elhagytam az egyik oldalról

-
love
tag
Elhallgatott
csak az alap szűrcsölés van, ki is próbáltam vele és nélküle, de én inkább csak az élő képben láttam hogy van különbség, de a végeredmény ugyan az. Biztos mondjuk, ha valaki több ilyen összehasonlítós teszt képet csinálna kijönne valamilyen különbség.
Legalább most már ezt is tudom. -
Mirman
őstag
Én is E-PL6-ról váltottam E-M10-re és meglepő volt elsőre. A hang amit hallasz az a stabi és a kereső. Azthiszem az utóbbinak van egy folyamatos morajlása , a hangosabb hang amikor lenyomod a kioldót pedig a stabilizátor mivel ez egy sokkal komolyabb darab mint ami az E-PL szériában van.
-
love
tag
válasz
Mirman
üzenetére
Lehet tudni,hogy ez mi miatt van? e-pl1 meg az 5 sem csinált ilyet, csak a fókuszmotornak hallani a ciripelését,de oda kell tolni a fülem akkor rendesen,de ezt csöndesebb helyen messziről hallani, a folyamatos süvítést meg akkor hallani,ha a gép aljára rakom a fülem.
Hát engem is sokkolt a dolog, emiatt is kérdeztem inkább rá,hogy menjek szervizbe vagy mi van
-
love
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy ez alap az oly e-m10-nél, hogy van egy alap hangja, és ha a stabi be van kapcsolva, akkor félig lenyomva az exponáló gombot hangosabban szól míg teljesen le nem nyomom?
-
Studi
veterán
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát igen, én is intenzíven használom az Alival együtt. Asszony meg is jegyezte már, amikor hetente kétszer jött értesítő küldeményről, de ezen túl nem mert menni, mert ő meg új cipővel és táskával állít be időnként.

Szóval összevásároltam már én is mindent - vakura, nem folyamatos fényre alapozva. Csak használatba kellene venni, mert idő nincs elég rá.

-
JuhG24
csendes tag
Üdv!
Tudtok nekem távkildót javaolni egy Olympus EPL5 géphez. Akár vezetékes, akár nem. Milyen márkát, milyen árkategóriában érdemes? (az egyszerűbb változat is jobb lehet) Köszi! -
Lassú Víz
addikt
Ígéretes cucc. Bár a V6-ról megoszlanak a vélemények az Amazonon.
(#76531) frankstork Sosem volt E-M10-em. A kisebb számokat szeretem, van E-P1, E-PL1, E-M1
. Egyébként Olympus FL36, és/vagy YN-560 IV. Időnként kibérelek stúdióvakukat, de olyankor többnyire rá kell jöjjek, hogy mennyire nem értek hozzá, és az asszony mennyire türelmetlen modell. 
Ahogy madgie írta, a derítőlap is jó, csak kell valaki, aki odairányítja, ahová mondod.
Azt nem tudom miből gondolod, hogy az FL600R csak TTL-t tud? A specifikációban ott van az FP mód, mások ezt hívják HSS-nek. Nem villan nagyobbat mint az FL36-os, viszont a 4 akku miatt szerintem gyorsabban tölt újra.(#76533) Mirman: Irányjelzőn SWD és jube7 is birtokol egyet.
-
Mirman
őstag
A panasonic 100-400al mi a helyzet? Itthon még nem jelent meg?

-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére

-
frankstork
aktív tag
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Mhm. Nem hangzik valami jól. Pont azért gondoltam vakura, mert a lámpákhoz kettőhúsz kell, az meg nem annyira mobil, ha aggregátort kell használni...
Te mit használsz? Vagy már dobbantottál az e-m10-ről?@ ANOka: ez jó. Nem olcsóbb mintt az oly nagy vakuja, de többet tud a yn-val, és később is hadra fogható akár platform váltás után is. Ráadásul a 600-as oly csak ttl-t tud...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Nem jó. Nincs YN Olympus/Panasonic talppal. Ha nagyon keresgélsz, találhatsz a neten hackelést Canon vaku Oly gépre témában. Úgy kezdik, hogy saját felelősségre csináld, ő nem garantál semmit.
Neked egy HSS vagy FP képes vaku kell, mert a vaku fényének hatása nem igazán függ a záridőtől, annál jobban a rekesztől. És mivel a kép többi részét nem akarod kiégetni, nem lesz elég az 1/180 vagy 1/250 vakuszinkron záridő.
B verzióként ND szűrővel, rekeszeléssel ráállsz a környezeti fényekre és keresel valami halálsugárvetőt vaku helyett. -
frankstork
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ok. Aludtam rá egyet. Mea culpa. Talán rossz passzban olvastalak, ne haragudj.
Tehát a vaku. Vissza olvasás után is tanácstalan vagyok.
Felhasználas: főleg ellenfényes kültéri fotózás, amikor nincs segítség deritőlapozni, plusz beltéri fotózás, ahol nincsenek ott a lámpáink. Meg amúgy sincs még vakunk.
Csak a beépített.
Pl. egy ilyen jó lenne, nem tudom van e mft-re.
És egyébként köszönöm a választ mindenkinek!
-
Tikakukac
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ebay, softboxra fel és hajrá amelyik tetszik
Meg egy tárgyasztal meg ez meg az meg amaz, aztán na. A végén szép kis ára lesz a berendezésnek 
-
madgie
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Ráqrsz két bazinagy halogénlámpát, problem solved

Nappal szemben amúgy derítőlapoznék.
-
3YEW
tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
"drága móka egy olyan folyamatos fény, ami a nappal is tud versenyezni?"
Hát ez ugye erősen függ a fényforrás távolságától a tárgyhoz képest
, ha az is naptávolságban lesz az ugye tényleg drága. Ha viszonylag közel van akkor az már azért lehet versenyképes. ld, ma már minden interjúban kamerára szerelt fényforrásokat használnak, az gondolom azért már nem megfizethetetlen.persze egy egészalakos portré pl már más kérdés, de előbb-utóbb... -
Tikakukac
titán
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Kinek mi a kevés, nálam olyan 80k lett a fény része, nagyon okosan angolból meghozatva.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Nem emlékszem, hogy oktattalak volna, amúgy sem szokásom. Na meg én is elég új fiú vagyok itt, ilyenkor nem növesztek arcot.
Ha fent a "gyorskeresés itt" szövegdobozba amúgy beírod, hogy vaku, akkor egy csomó hasznos infóhoz fogsz jutni.Igazából semmit nem írtál, hogy mik a vakuval szembeni kritériumok (hol használnád (kint/bent), milyen környezetben, mennyi a keret, méret, súly számít-e, tudjon-e TTL-t, HSS-t, gyorsan újratöltsön-e, manuál elég-e stb.), így nehéz is ajánlani jó szívvel bármit. Legjobban talán akkor jársz, ha veszel egy használtat, mert azt árában el tudod adni, ha mégsem felel meg az igényeidnek, vagy rájössz, hogy nem használod ki. Ezért ajánlottam az FL-36-ot.
madgie: nem lesz nagyon drága móka egy olyan folyamatos fény, ami a nappal is tud versenyezni?
-
madgie
titán
válasz
frankstork
üzenetére
Nem értek a mesterséges fényhez, de szerintem én valami folyamatos fényt adó cuccot vennék 2016-ban, nem vakut. Ott nincs TTL, vagy jó lesz vagy nem, nem látod jó-e, stb. Odarakod, ahová kell, látod a keresőben, csókpá.
-
Lassú Víz
addikt
Dörr a 220V-tól. Épphogy rámegy a Yongnuora, de az FL-36-ról leesik. Vakufej méretéhez illeszkedőt kell venni sajnos.
(#76511) frankstork: Minden kompromisszum. Az egyik esetben egy kisebb vakuval dolgozol és reménykedsz, hogy lesz fehér mennyezet ha indirekt villantást akarsz, illetve vársz a töltésre. A másiknál meg viszed a nagy méretet és súlyt, hogy tehess rá fényformálót, meg azért is, hogy ne teljes teljesítményen kelljen hajtani a vakut. Ez már tényleg a felhasználási módoktól függ. Sőt ma már nagyon egyszerű stúdió vakuszetteket lehet venni jóval olcsóbban mint egy rendszervaku, de azt nem viszed el egy buliba, sőt a család is hülyének fog nézni, ha nekikezdesz pl. karácsonykor vakuállványt, szoftboxot installálni. Kezdetnek nem érdemes a Metzre kiadni 130 ezret, csak akkor, ha biztosan tudod, hogy az kell neked.
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
frankstork
üzenetére
Ha esetleg számít a méret is, akkor Meike E320. Árához és méretéhez képest korrekt kis jószág.
(#76513) Xantomas
Ezt kérlek ide tedd inkább. -
sideburns
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Teljesen normálisan válaszolt.
-
frankstork
aktív tag
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
Kerestem, de nem találtam megfelelő választ. Azért kérdezem így. Amúgy egyszer szeretném megérni, hogy bármelyik válaszod nem iróniával, meg oktatással kezdődik...

@ [Lassú Víz ]
Köszönöm. Nem is keresek ingyen ebédet, de muszáj lépni vaku ügyben. A súly meg másodlagos, ha kell a teljesítmény. Metz szimpatikus, a Nissin is, de azért ott már kell kompromisszum, nem? -
Lassú Víz
addikt
válasz
Grga_Pitic
üzenetére
+ (#76507) frankstork:
Ha új kell, akkor Nissin i40 egy megfizethető lehetőség.
Viszont a fényformálók mind levesznek a vaku teljesítményéből, erre nem árt figyelni. De ha nagy teljesítményű vakut veszel, mindig fejre fog esni vele a kicsi E-M10
. Ingyen ebéd nincs. Egyik legjobb fényformáló a Lambency diffúzor, de ahhoz kell egy erős vaku is. Yongnou YN-560 IV-re szoktam feltenni, de fenem a fogam egy Metz 64 AF-1-re, mert mégiscsak jobb lenne az a fránya TTL, mint a "várj, még egyszer". -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Párszor már ki volt vesézve, ha visszaolvasol, de egyébként általános hobbi célra ár/érték arányban az FL-36/FL-36R a legjobb. Ezek már régi vakuk, használtan tudod őket megvenni, előbbit 20-25, utóbbit 25-30 ezer Ft körül állapottól függően. Az R-es jelűt a vázról leválasztva is el lehet villantani TTL módban a vázról optikailag vezérelve, ennyi a különbség a két típus között.
A kiegészítők általában univerzálisak, tépőzárral stb. fogathatóak fel a vakura. -
frankstork
aktív tag
Sziasztok. Milyen vakut vegyek az e-m10 re, ha hosszú távra tervezek? Azaz nem akarom fél év múlva cserélni?
Jó volna ha olyasmi lenne, amihez van több kiegészítő, pl. diff,. Tehát valami profi cucc kellene.
-
PNP
őstag
válasz
aginor
üzenetére
Legegyszerűbben talán Media Player Classic. Frame-enkénti léptetés Ctrl+nyilak, frame mentés F5.
-
aginor
veterán
Akinek van újabb Panája, attól kérdezném, hogy számitógépen mivel lehet képeket kilopni a post focus videóból?

-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok!
A Fuji topicban alakul egy instant kis találkozópéntek este 6-ra egy Margit-hídhoz közeli presszóba. Ha van kedve valakinek, ugorjon át feliratkozni!
-
Tikakukac
titán
Jól érzem, hogy G6-ért 85 ropi kicsit sok, G7-ért a reális pedig 120k körül van? GH3 focus peak miatt lehet kiesik, mert az nekem iszonyat sokat segített. GX8 obit eladva olyan 190k körül jönne ki, annyival meg nem tud többet amire most kell, inkább várok használtat.
Balinov: Ha megoldható, persze

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És marad is. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gyorsabban tölt az FL600R, és van benne milcekhez is használható AF segédfény. Amúgy épp ugyanakkorát villan, mint az FL36R