Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Üdv.
A két alap kitobi helyett érdemes lehet 14-150 II-vel venni M10 II-t ? A két kitobit már használtam és annyira nem rettentő rossz minőségűek. Ugyanezt hozna a 14-150 is ?
Persze nem mint egyedüli obi tervezem .
-
Tikakukac
titán
válasz
n.andras74
üzenetére
Attól függ mit és hogyan veszel. Nekem kiment a cash és angolban is váltják majd át, 397 jelenleg. Bankoknál ez változik erősen. GX8 kit most 222k-ra jön ki.
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Fals információ ...
Pontosan 64 GBP 26 439HUF jelenleg. De még így is olcsóbb mint régebben mikor néztem. Lesz egy Big Stopperem. Úsztatom a felhőket. -
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
ÁÁ bolond vagyok valamit elnéztem...:-) olyan 400Ft körül lett a vége.
-
Mercutio_
félisten
válasz
n.andras74
üzenetére
Oszt azt úgy hogy?

-
n.andras74
aktív tag
Rendeltem is egy két lapszűrőt a Teamwork töl. 242Ftos Font áron:-) legalább is a paypal szerint. Kíváncsi leszek, hogy megjön e ennyiért.
-
Dolphin
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Igaz, vagy valoszinuleg igy lesz, de nemtudom hogy szallitas ugyileg minden ugyanolyan 'sima' marad-e erre az idore, mint ezelott... + garancia is kerdeses lesz

-
hemaka
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
T-Dimension már le is húzta a rolót.

-
Dolphin
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Foleg hogy EU-n kivul esik, azaz postan biztos hogy megfogjak...
-
atis78
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Németeknel 570 körül van már új. Ebayen ma láttam vitrines darabot 540ért.
-
atis78
tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Ha csak vázra 150k a keret akkor én gx80 alá nem adnám. Külföldről vagy használtan akár még 150 környéken is kijöhet.
-
ati3x
senior tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Gm5. Sajna a gx80 még drága. Itt a gm5 12-32-el olyan 145 körül megy GM5 12-32
-
n.andras74
aktív tag
Oly 9-18 és egy pana20as...
Más...
Eljött az idő. Mi legyen az GX1 utod? 150ezer lenne a keret. -
MrChris
nagyúr
válasz
totálkezdő
üzenetére
Egy szál 20-ast szoktam vinni nyaraláskor.
Nyilván mindenre nem jó, de sokat megoldok vele. Ha magas az épület amit szeretnék megörökíteni fotózom egyet alulra, ott megvannak a mozgó dolgok és párat felfelé AEL-el, majd otthon panóba összerakom. De nyáron elég sok a fény jól lehet a kitzoomokat is használni. -
-
Mercutio_
félisten
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nyaralás alatt szerintem praktikusabb egy kicsi zoom, próbáltam
23 fixet (14, 20, 45) ugyanott, és lényegesen több idő ment el az obicserével. (márpedig ritka az olyan ember szerintem, akinél ha több ovi van se cserél csak nagyon ritkán)
12-32 mellett csak este, amikor már kevés volt a fény váltottam a 20-as fixre. -
-
Gondwana
addikt
válasz
totálkezdő
üzenetére
LX3 utàn GH1+14/2.5 volt a sajàt gépem (nem céges), egyedül ez az üveg nem maradhatott volna, bezzeg az X100s meg most az X100t! Szòval ìzlések és koleszterinszintek különbözőek.
-
Gondwana
addikt
válasz
totálkezdő
üzenetére
Ez pontosítva úgy hangozna, hogy amit nem lehet ekvivalens 35mm-en lefotózni, azt amúgy is fölösleges lefotózni.

-
Mercutio_
félisten
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nem kell mindent lefotózni

Egyébként a 12-32 elég sokmindenre elég, az meg, hogy torzul a kép....a valóságban is bizonyos méretek és közeli nézőpont esetén torz amit látunk, nem?
-
orrlyuk
aktív tag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Nagyon köszi!
Vidékiként a Bajcsy mondhatni ideális, a Nyugatitól pár sarok. Az alkatrész elvileg már jön Aliéktól...
-
totálkezdő
tag
válasz
silmatauki
üzenetére
Persze, igazad van, az egy nagyon jó kis obi. De:
1, én nem szeretem a halszem objektívek látásmódját, még akkor sem, ha a Te legutolsóként látható fotód igazán tetszik, jube7 barátunk pedig fergeteges képeket csinál ezzel az obival.
2, még ez sem változtat azon, hogy szűk utcában nagyon nehéz lesz igazán élvezhető épület fotót készíteni. A Te utcai fotóid sem ilyen terepen készültek.
-
silmatauki
őstag
válasz
totálkezdő
üzenetére
Vegyél egy 7.5/3.5-öt. A zoomokhoz képest nagyon olcsó, ugyanakkor kiváló minőségű / képű, a több, mint kétszeres árú (igaz, automata) Pana 8mm-nél pl. egyértelműen jobb.
Ezeket a panókat pl. mind a GM1 + 7.5-ös kombóval csináltam:
https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/albums/72157666244585474
-
totálkezdő
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Igazad van, de engem érdekelne a Te megoldási javaslatod is. Mert itt van pl. a 9-18, ami igazán nem olyan nagy, hogy méret szempontjából problémát okozzon. De szerintem ez az obi inkább akkor érdekes, ha van elég tér egy nagy épület lefotózására. Pl. ezzel már reményteljes a magyar Parlament Kossuth tér felőli lefényképezése.
De az én tapasztalataim szerint szűk utcában már a következő két probléma jelentkezik:
1, Mondjuk már egy Váci utcai szélességű térben sem biztos, hogy le tudod fotózni az épület egészét.
2, Egy bizonyos pontnál közelebb már keményen fellép a torzulás.Vajon Te is így látod-e ezt vagy másképp, Neked mik az ilyen téren szerzett tapasztalataid, és mik a javaslataid?
-
tuctuc
aktív tag
Ebay 50% akció 4/3 - m4/3 AF-es adapterre: [link]
-
Alg
veterán
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Egyébként Olaszország lesz (Bologna-Firenze-Velence) szóval szűk utcákban nagy épületek rulz
(meg millió ember, szóval nagyon távolabb menni sem lehet semmitől)A 12-32-n elgondolkodom, korábban is nézegettem ilyen túrázós tájképes obinak, és a mérete is passzol a PM2-höz (ha esetleg tud valaki eladót megdobhat egy priváttal).
-
-
Alg
veterán
Sziasztok!
PM2-re milyen városnézős/turistáskodós obit ajánlanátok? Most egy egy 20+45 fix párom van, szerintetek elég lenne egy 40-150 (ezt tudnék kölcsön kérni) vagy nézzek valami 14-150 verziót (Oly vagy Tamron)?
-
Studi
veterán
válasz
Oly-Service
üzenetére

-
Oly-Service
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Az E-510 javításra javaslom neked a Fotóparadicsomot, jó eséllyel megcsinálják
-
orrlyuk
aktív tag
Köszi mindenkinek, ez az átalánydíj nekem új volt.
Egy próbát teszek még, sajnálom kukázni.
10-ért berendeltem a kínait, nagy kíváncsisággal várom a fejleményeket, ennyit még megkockáztatok - hátha a 3-4 hét alatt rájövök, hogyan kel szétszedni. (Viccelek, keresek a közelben valami normális szervizest.) -
MrChris
nagyúr
válasz
orrlyuk
üzenetére
Átalánydíjas a javítás. Ha jól látom 40 ropi, ez így gazdasági bukta. Én is így vagyok egy E510 kártyafedél pöckével.
-
orrlyuk
aktív tag
Sziasztok!
Használtam a keresőt, de azért rákérdezek:
E-PL5 összetört LCD-vel: mi a legjobb megoldás? Kínából van alkatrész, azt megnéztem. Eséles ezt házilag cserélni, vagy mindenképp Dohány utca?
Nincs a neten semmi, más nem töri?

-
Peat;)
veterán
válasz
csurgoi
üzenetére
Ahogy írták van rajta luk, meg nem mondom milyen de nekem ráment egy olcsó állványra és gondolom többnyire egy méretet használnak az állványgyártók. Állványnál semmi értelme, és egy perc leszedni egyébként, max a lustaság vezérel téged is ha ilyet kérdezel

Kézben használva nyilván stabilabb lesz a gép ettől a markolattól, de kalkulálni kell azzal hogy a súlya is megugrik, ha kényes vagy erre akkor nem ajánlom.
-
Studi
veterán
válasz
silmatauki
üzenetére
Én is jobban szeretem az AS-t, de ettől függetlenül egyetértek madgie-val is, hogy azért több figyelmet igényel a használata, az RC2 bolondbiztosabb.
Viszont van övtartóm, makrósinem, meg még ez-az, ami AS rendszerű, az univerzalitása miatt én is inkább ezt használom, az RC2-es állványomat már eladtam.
-
madgie
titán
válasz
silmatauki
üzenetére
Utálom az AS-t, mióta lezakóztattam az X-T10-et az állványról. Kevés fényben sokkal bolondbiztosabb a manfrotyi rendszere, hallhatóan bekattan a helyére és fog.
-
silmatauki
őstag
Esetleg még megoldás lehet a Manfrotto talprendszer teljes kukázása. A Sirui például (a versenytársakhoz képest) viszonylag olcsón ad nagyon jó minőségű, és teljesen AS-kompatibilis fejeket.
Ezek ráadásul sokkal stabilabbak is (nincs “elmászás”, ami sajna soxor még a drágább Manfi fejeknél is előfordul), mint a 498RC2, az adapter (Manfi talp + third-party AS talp) által behozott instabilitásról nem is beszélve.
Én pl. a Sirui K-30X-et vettem (140 euró + posta az amazon.de-ről) a Manfi 055-3-omra. Atomjó darab (és persze tökéletesen használható a Manfi állványon).
-
Studi
veterán
válasz
csurgoi
üzenetére
Egyrészt silmatauki által linkelt adapterrel gyakorlatilag a te fejedet teheted Arca-Swiss kompatibilissá. Másrészt ha megnézed a markolatot, a rögzítőcsavar mellett van még egy luk, abba közvetlenül belemegy az RC2 talp csavarja, tehát direktbe is jó az RC2 talpra, csak egy picit odébb lesz a középpont. Ez tartásban, stabilitásban nagy gondot nem fog okozni, panorámánál már kellemetlen lehet, de arra azért amúgy is vannak profibb megoldások.
-
csurgoi
aktív tag
Valakinek van ilyen markolata?
[link]Hogyan lehet ezt felfogni egy Manfrotto 498RC2-es fejre?
Mert Arca Swiss, RRS kompatibilitást ír, de én annyira nem értek hozzá, hogy az én Manfim milyen kompatibilitású
-
PNP
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Akinek a Thinkpadek bejönnek, a G7-et se fogja csúnyának találni

Ha olcsón kell 4K (termékvideóhoz biztosan kell?), és a stabilizálást objektíven belül megoldod, vagy jellemzően állványról használod, akkor szerintem nincs kérdés. Két dolog idegesítő, a könnyen elállítódó tárcsák, illetve a bonyolult/logikátlan menü, de azt megszokod idővel. Ellenben iszonyú jó használni, imádom pl. azt, hogy szemem a keresőn, közben hüvelykujjal mozgatom a fókuszpontot az LCD-n, és a mai napig lenyűgöz, hogy a videóból bárhonnan ki tudok szedni printre (nyilván korlátozottan, de) alkalmas méretű állóképet. GX 85 jó lenne a vázstabi miatt, de ha jól tudom, még Cinelike D profil sincs, se mikrofon bemenet, se forgatható kijelző. Ezek nekem gyakran kellenek.Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy ez a szenzorméret már túl kicsi, méretbeli előnyök ennél a váznál már nem jönnek ki, cserébe van egy relatíve drága objektívkínálat. Mivel speedboosterezek, ezek a problémák nem olyan zavaróak, de a natív kínálatra hagyatkozva ez szerintem meggondolandó.
Ha a retro/fotó vonal dominálna, akkor se Oly-t, hanem Fuji-t nézegetnék, ha végtelen pénzem lenne, akkor Sony A7RII, de a 6x00 vonal is izgalmas. -
törölt tag
válasz
Victoryus94
üzenetére
(#76405) Victoryus94
Egyetértek a kollégával, az adapterezés inkább arra megoldás, hogy az ember statikus témákat fotózzon vele.
(#76410) Tikakukac
Számomra a G7 általad betett videója minden volt, csak nem meggyőző...
-
MrChris
nagyúr
Ilyet nem tapasztaltam, hogy a mai vázak túl jó videóképet készítenének. Akkor neked tényleg nem való a Pana mert nem mosott szart csinál, én viszont rühellem az intetpolált, majrés, átverős megoldásokat, tele különféle tömörítési problémákkal. Lenne akkor csak HD az adott kamera, de jó minőségben, majd én felinterpolálom ha akarom. Életlent még mindig lehet az éles Panából csinálni. Kipróbáltam egy hétig az em10mk2-t, ami videóban u.a. tudja mint az em5mk2. A régi G6 ezen a téren egyszerűen sokkal, de sokkal-sokkal jobb képminőségű. A vezérlés szintén jobb.
-
Tikakukac
titán
válasz
MrChris
üzenetére
Szépség rég nem érdekel. Esztétika mindig sokadlagos, nem vagyok abban a helyzetben, hogy ez diktáljon

Amitől fosóka van az az obi, igen. Elég komolyra sikerült a mostanin, ahol ennek vége, a 12-35 meg ott kezdődik-végződik.
eeaa: Visszalépni nem nagyon szeretek. Tehát ahol most vagyok az patent. Mindenben. Ami tényleg kell a mikó, meg rendes kijelző forgatás netalántán touch. Csak váz az így néz ki: Pana kb. 120k Oly kb. 180k
Aztán 12-35 vagy 12-40 ráugrik és kb. elég is. Régen sem szerettem cserélgetni ezeket, rövid végét használom mindig a gépnek, mikor volt 40-150-em 8 képet lőttem vele fél év alatt. -
eeXaa
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Persze ha öszehasonlító videóban nézed, biztosan előjönnek a különbségek.. viszont ha önmagában akkor kérdés hogy megfelelő e... amúgy a mai vázak videói már már túl jók, túl élesek, legfőképpen a panáké... amúgy biztos jó váz a g7 de én csak nagyon olcsón venném meg..
-
MrChris
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Még csak kezemben volt, használatáról nemtok nyilatkozni. A videója seggreülős, ezt más vonalon nem kapod meg. Meg kb stabi kivételével mindent tud. Vedd kézbe, mert nem egy szépség

LX100-nak azért fényerős obija van, ehhez képest a kit obik 3,5-től kezdődnek ami két fé-vel rosszabb fényérték. -
Tikakukac
titán
Prodákt (juhj, ez leírva nagyon csúnya
) szóval termékbemutatások (95% notik meg 5% egyéb kacat), meg pár promó is, szintén ugyanilyen dolgokról. Magánban meg minden. Nyolcadik kerületi történések ablakból meg hasonlók ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet az én szemem rossz vagy értékelem túl, de amilyen összehasonlítókat dobál a youtube, ott azért nem gyenge a diffi.
-
Tikakukac
titán
Szoftveres oldalhoz tudok hozzászólni, ja, ott érezni, hogy nincs meg az összhang.
Az a baj, hogy az Oly videója tényleg annyira hulladék, hogy nem hiszem el a teszteket. Fotóra instant vétel lenne, nyilván.
Sony vagy RX10 mkII, ami mondjuk kijelzőben megint hááát, na, nem annyira tetszikelős vagy nem tudom, mikó bemenet nem sok gépen volt ahogy néztem. -
Tikakukac
titán
Eladtam mindent mikor elment az E-PL5 még nem tudom 1-2 éve. 14-42 a kitjéből marad meg 9-18 jön kezdésnek. Aztán meglátjuk, hogy utóbbit mennyire használom ki, ha nem, akkor esélyesen 12-35-at veszek és kézcsókolom. Nagyon max 14mm körüli fixet, talán.
E-M5 mkII van még versenyben, angoloknál 170k és van is aki elhozza. Fotóhoz ezerszer jobb lenne, de a videója az valami botrány. Sajnos a videós rész az ami miatt elmegy az LX100 is. Mikó port nagyon kellene rá, meg egy hajtogatós kijelző+touch.
-
Tikakukac
titán
Na, megaludtam a dolgokat.
Úgy tűnik LX100 G7-re fog cserélődni, 70 ropi ráfizetés lenne a GX8, annyit nem vagyok benne biztos, hogy megérné a dolgokat, stabi kicsit kéne, de most még nem létszükség.
Kifogás-ellene vagy mellette-más opció?
-
tuctuc
aktív tag
Tudtok esetleg vmit arról, hogy az új Pana 12-60 lesz vmelyik váz mellé kitobi? 400 Eurot nem ér meg sztem, amennyiért most magában megy e-bayen (igaz listaár), de "1 Parciért" a gyutáv és a hagyományos kialakítás (hülyét kaptam a 12-32 tekergetésétől) miatt érdekes lehet. Esetleg tapizta már valaki?
-
Victoryus94
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszi, sejtettem. Akkor Canon/Nikon/Sony A maradt versenyben.
Nikon D5300 (mert az 5500 drága, de jó lenne a forgatható kijelző)
Nikon D7100 (itt sajnos hiányzik a forgatható kijelző)
Canon 70D (ez egy picit még drága használtan, ami elfogadható, nagyon sok expós -az előnyei viszont egyértelműek)
Sony A68 (mert van vázstabi + olcsón tudnék mellé fix fényes obit, és zoomosat is venni, emellett jobb, sportos üveg is van rá + most is van 2-3 m42-es obim, minolta foglalatra is vannak hasonlók -iso/zajszűrésben viszont nem annyira tökéletes) -
silmatauki
őstag
válasz
Victoryus94
üzenetére
Ha sportfotózni akarsz, akkor az adapterezésről azonnal mondj le. Még a top Sony vázakon (azaz nem az A6000-ren), drága aktív adapterekkel sem érik el az adapterezett Canonok a natív Sony üvegek AF-ét.
-
Studi
veterán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
Valamit ezen még lehet finomhangolni a menüben szerintem, csak nem tudom fejből, hogy melyik menüpont. Legalábbis az emlékeimben úgy rémlik, hogy ketté lehet választani a fénymérés, és az élességállítás pontjait. De lehet, hogy csak Panán.
A Samsung ezt nagyon egyszerűen, és egyértelműen oldotta meg, le a kalappal előttük: az NX30-on simán a tapiképernyőn széthúzható, vagy újra egyesíthető a két pont.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nyilván mindenre nem jó, de sokat megoldok vele. Ha magas az épület amit szeretnék megörökíteni fotózom egyet alulra, ott megvannak a mozgó dolgok és párat felfelé AEL-el, majd otthon panóba összerakom. De nyáron elég sok a fény jól lehet a kitzoomokat is használni.
(persze nem mindenhol működik/van rá idő)

Egyébként Olaszország lesz (Bologna-Firenze-Velence) szóval szűk utcákban nagy épületek rulz
Ha nagyon szeretnél épületeket is fotózni, akkor egy 14-es fix, vagy valamelyik 14-es kezdetű kitobi jól jöhet mellé. 45-ös kistele essential, ennél nagyobb tele klasszikus streethez nem feltétlenül kell.

Még a GH3 borzolgat egy kicsit, talán.