Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz Peat;) #11066 üzenetére
a pixmania nem a legjobb hiru webshop a 14-150 pedig teljesen mas jellegu obi, mint a 14-42, atfogasra, ertekre, stb.
(#11067) robi-k: a nikonnal epphogy tagabb lesz a melysegelesseg. vaz szinten a szenzor meretetol fugg.
(#11084) Parci: ez erosen ember fuggo is nekem a d7000 tetszett, a pm1 is, a pl2 is. a pl1 kevesbe, a pl3 nagyon nem. a pana vazak alapbol jobban bejonnek, minosegerzetre is.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tulku
veterán
válasz Peat;) #11066 üzenetére
Peat: Valami pók kicsivel árult 100 fölött ilyen kit-et a vaterán garanciával, újonnan (lehet még most is fent van) érdemes előbb itthon körülnézni, mert a pixmánia inkább mánia mint pix úgy hallottam. nTegnap lőttek le egy g1 kitet a sokkal jobb 14-45-össel 75-ért ugyanott...tehát szerintem érdemes kicsit kivárni és nézegetni...
Pro-peller: Szerintem egy roppant szerethető, jó fogású, nagyon gyors gép, igen megfelelő fotó szekcióval. A videó rész kissé el van maradva, de ez érthető, hiszen nem a GH2 ellenfelének szánták 2/3-ad áron, mikor fotóban pariban vannak. Engem a multi aspect hidegen hagy, viszont pl a hajszálpontos af jó móka tárgyfotóra (mozgóra ne használd mert beleőrülsz)
Robi-K: Én eléggé pixelb..i és minőség őrült vagyok, de aki pl egy 45-össel nem tud mft vázzal megfelelő mélységélességet csinálni, az vegyen tehenet. Nikon1 képminősége véleményem szerint is hagy némi kívánnivalót maga körül, nem is veszi emberfia, különösen mikor ilyen olcsó a használt mft és talán még megfizethető obit is lehet lőni néhanapján.
Méret-ár-minőség-objektív kínálat összesítésben az mft élen jár...persze ezzel nem szeretnék más rendszereket ócsárolni...Parci: Nálad a megfoghatóság elég pregnáns szempont...érdemes lenne egyszer bekötött szemmel megfognod egy G3-at...
[ Szerkesztve ]
-
-
arn
félisten
-
SpongyaBob
veterán
-
szaby_gyerek
tag
válasz Peat;) #12018 üzenetére
Ez a tilt shift hatás. Sok mindenre jó. A tilt shift objektívekkel pl. épületeket lehet fotózni a szokásos perspektíva torzítása nélkül, ha jól emlékszem. De ezen kívül ilyen szelektív fókuszálásra is alkalmas. A hatás spéci objektív nélkül is elérhető egy PS trükkel. És makett szerű hatás elérésekor használják.
Angol wikipédia
Time lapse, tilt shift video -
BiriBum
őstag
válasz Peat;) #12141 üzenetére
Nem jó kiszárítás nélkül rögtön zárt táskába rakni a lencséket. Emellett a szilikagél is hasznos lehet, de nem abszolút védelem.
Gombaspórák sajnos mindenhol vannak a levegőben, zoomoláskor (a porral együtt) bejutnak az objektívbe és ha magas belül a nedvességtartalom, elkezdik enni a lencsebevonatot. A régi bőrtokok abszolút előnytelenek voltak, mert dunsztba rakták a lencséket, ugyanakkor jó táptalajul szolgáltak a gombáknak.
-
OPiiPO
veterán
válasz Peat;) #12141 üzenetére
az mFT-t nem ismerem ebből a szempontból, de régi cseppálló váz+obik elég jól bírták
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #12843 üzenetére
Nem os konkrétan a nyaralásról van itt szó,meg koncertről. Hanem arrol, hogy ha ész nélkül lősz, attól nem lesz több jó fotód és fejlődni sem fogsz. Egy "intenzív" nyaraláson is van idő komponálni, mwg eldönteni, hogy kell-e az ötödik fotó a nyolcadik ugyanolyan házról. 3 tekercs filmre is meg lehet lőni egy nyaralást teljes egészében, jó képekkel. Csak hozzáállás kérdése. Vegyél egy teker profi színes negát kb 2500 forintért (+ hívás és szken) és megtanulod, hidd el
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
hegyimorc
senior tag
A tágabb ismerettségi körömben látottakra gondoltam, de a mondanivalóm lényege nem a gépkimélés, vagy a kártyák ára lett volna, hanem az, hogy még nem láttam arra példát, hogy a mennyiség minőségbe fordult volna. Saját képeimnél sem.
Az "át sem másolja" kicsit más téma. Ez arról szól, hogy valójában nem is érdekli az egész, csak csinálja, mert a szerepe szerint csinálnia kell. El kell menni nyaralni és ott fotókat kell csinálni, mert mások is ezt teszik. Még a filmes korszakban volt olyan, hogy megkérdeztem a haveromat ősszel, hogy nincs-e kedve megmutatni a nyaralás képeit. Mondta, hogy még a gépben van a film, mert van még rajta 4 kocka .... WTF?!? Ez manapság is gyakori, csak kicsit másképp. Lehet, hogy átmásolja a gépeket PC-re, de azt sem tudja, hová - ahová a windows teszi - utólag nem talál meg semmit és ha megdöglik egy winchester akkor mindene elveszett. Majdnem azt írtam, hogy "kárbaveszett", de az ilyenért nem kár
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Mercutio_
félisten
Ezzel a metodikával csak az a "gáz, "hogy majd otthon 1-2 hónap után a képeket átpörgetve döbbensz rá, hogy "Jéééé, ennyi jó helyen jártunk, fel se tűnt"
Mert azzal leszel elfoglalva, hogy ellődd azt a 800 képet, ahelyett, hogy ott abban a pillanatban az adott hely lehetőségeit élvezd. Végig "kívülálló" leszel akit egy gép választ el minden mástól.Ha megtanulsz komponálni, akkor meglövöd azt a 50-100 valóban jó képet (és mondjuk még másik 200-at ami neked és a társaságnak emlék, így értékelhető) és a felszabadult 5-800 képnyi időben a pillanatokat is élvezni fogod amit itt eltöltesz, meg magát a fotózást is, mert nem egy feladat lesz számodra, hanem örömforrás....szerintem.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Tulku
veterán
válasz Peat;) #12848 üzenetére
A fejlődés itt lehet akár a jobb kompozíció elérése...nem kell nagy dolgokra gondolni.
Még így is sok képet fogsz kidobni, nem megy rögtön, sőt...
Marseille csak azért írta a filmet, mert ott bizony minden képkockáért meg kellett izzadni, nem beszélve az utómunkáról...és a filmcseréről. -
PRO-peller
senior tag
Ez teljesen követhető. Szokásokba nem lehet beleszólni. Legfontosabb a görcsmenetesség. Lehet napi 1k képet puttyogni, ha ezt vki így szererti.
Egy idő után gondoltam azt, h 1 témáról egy nézőpontból max 1 kép (nagy ritkán! 2-3), amikor a sorozatok kezdtek unalomba fulladni és egy jól elkapott képet is lehúz ha dömpingen nyomom.
Én még szoktam csinálni rövidebb animációkat sorozat képekből összefűzve. Fokozva a változatosságot. Különleges hatásokat is el lehet érni, panorámázás és videjózás mellett. Sőt, sztereo képeket is csinálok.
-
Marseille199
senior tag
Én sem erről beszéltem, kicsit elkanyarodtunk.
Nem is a fejlődés a cél, de ha okosan csinálod, akkor akkor is fejlődsz.
Néha a kevesebb-több. És tényleg, vegyél egy tekercs kodak ektar 100-at, adok hozzá gépet is akár. 2500 huf+ normális labor 1000 huf+ normális szken alsóhangon néhányezer huf. Az eredmény: micro 4/3nál jobb minőségű képe, és mivel ekkora összegre/vel kell képet alkotnod, lassul is a képgyártás és átfordul fotográfiába. Na, pontCsütörtök este Deák tér. Izókétezer efegynyóc
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
nesa
veterán
válasz Peat;) #15036 üzenetére
Nincs szuksege semmilyen gagyi vedelemre ez ugy hulyeseg ahogy van, max ott van ertelme ahol froccseno sar lehetseges de az ugyis oda froccsen ahonnan nemtudod kiszedni.
Ha a frontlencse kozepere belekarcolod a neved akkor se teszel akkora kart a kepeidre mint egy fos UV szurovel.
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #15036 üzenetére
Úgy, ahogy Nesa kolléga mondja. Minek az rá? Ha rallyet fotózol, vagy terepbringásokat, ahogy elszáguldanak az obitól 20 centire a sáros erdei úton, akkor esetleg. De amúgy minek? vigyázni köll' rá!
-
Marseille199
senior tag
válasz Peat;) #15041 üzenetére
Semennyit nem éri meg rászánni! Várd meg azt a napellenzőt!
Nem tudom, miért ilyenek az emberek. Valamelyik fotós könyvben biztos leírta valamelyik okos, hogy a szűrő az fontos. Vizes lesz? Hmm, letörlöm. Ezek a mai bevonatok nem olyan puhák ám, mint 30-40 éve. Megkockkáztatom, hogy egy mezei porszem , meg sem karcolja a frontlencsét, no para! Inkább egy jó törlőkendő ezért a pénzért!
Szerk: A napellenzőnek mi köze van az obi fényerejéhez?
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Peat;) #26522 üzenetére
szerintem is sokkal jobb/kényelmesebb a 14-150 (ráadásul nem is nagyobb és nem is rosszabb képminőségű, mint a 40-150). az e-pl3 pedig gyakorlatilag egy e-pm1 + dönhető lcd, viszont ez utóbbi miatt nagyon megnyomorított kezelőszervekkel.
egy szó mint száz, ha kellően jó áron adják, én egy e-pm1 + 14-150 kombót javasolnék.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
norbiphu
őstag
válasz Peat;) #27141 üzenetére
Persze, de a második obit nem muszáj magammal vinnem mindig, ha mobilitás kell csak feldobom a nyakamba és megyek vele a többi cucc nélkül.
Voltam MM-ben megnézni a gépeket délután, amúgy egész jó fogásra az E-PL1, mérete is kiváló a 14-42-vel, talán a gombok lehetnének kicsit nagyobbak. E-PL3-at is megfogdostam, de a kihajtható LCD meg a pár plusz gomb nem ér meg +30k-t nekem.
Volt egyébként még egy kiállítási NEX-3F 100k-ért, de kiállításit azé' nem kéne. E-PM1-nél fogásra jobb, 18-55ös kitobival pedig nem is sokkal nagyobb (telével viszont elég viccesen néz ki már ). Holnap még rákérdezek egy másik üzletükben ahol az eladó szerint több db van készleten hasonló áron, hátha az egyik nem kiállítási darab (bár kétlem, hogy ne az lenne ennyiért). Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt venném-e az az Oly helyett."Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Formula-1
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- Bemutatkozott a Galaxy Tab S7 FE és A7 Lite
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest