Hirdetés
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Klaus Duran: RCS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hibavissza
veterán
Tud valaki segíteni, hogy melyik kereskedőnél lehet pár képet kattintani saját kártyára, saját objektívvel és 12-32-vel a GX80-nal?
-
Mirman
őstag
Srácok élességben a 12-40 hogy viszonyul a 45 1.8hoz ?
-
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
bence007
üzenetére
Ha ilyen jól megvagy az E-M5-tel, akkor az nem merült fel, hogy vegyél mellé egy használt Pana vázat videóra? Nekem egy GM1 van az E-M10-em mellett, a videója számomra teljesen megfelel, és zsebre vágható fényképezőnek is tökéletes. 4K-t nem kapsz, de olcsóbban jössz ki, és a két váznak vannak előnyei...
-
Studi
veterán
válasz
bence007
üzenetére
Szia,
Nem lesz igazán nagy különbség a képminőségben alapvetően. A színek kezelése kicsit kényesebb téma Panán, hogy igazán szépek legyenek a színek (különösen a bőrszínek), ahhoz jól be kell állítgatni a jpeg paraméterezését, vagy lesz vele munka bőven a feldolgozás során. De más probléma nem lehet vele.
Azt nem tudom, hogy a GX80 stabija milyen, esetleg még az maradhat el az E-M5-étől. -
bence007
tag
Sziasztok!
A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni az alábbi kérdésben:
A régi Olympus EM-5-öt szeretném lassan lecserélni!Az utóbbi időben egyre fontosabb lenne a videó készítés funkció, amiben köztünk legyen szólva a mostani gép nem remekel!
Egyébként nagyon szeretem, minden elvárásnak megfelel, ezen kívül!
14mm 2.5, 25mm 1.7, 45mm 1.8 objektívek vannak hozzá.A kiszemelt egy Panasonic Gx80 lenne. A kérdésem az lenne, hogy képminőségben hátrébb lépek-e ezzel vagy nem lesz látható a különbség?
Illetve milyen hátrányokkal számíthatok az Olympushoz képest?
-
csurgoi
aktív tag
válasz
csurgoi
üzenetére
Ha valakit mégis érdekelne a DXO Optics, úgy kaptam választ a supporttól:
le kell tölteni a legújabb verziót(a letöltés előtt vírusirtót ki kell kapcsolni (telepítéskor sem lehet bekapcsolva) a böngésző casht üríteni kell )
Fel kell telepíteni az új verziót és a modulokat.
Nálam bejött
-
cdl
senior tag
Ha már itt van a mintaboltból Valaki, megkérdezném:
Nemrég volt szervizben az EM-1.
A MediaMarkton keresztül, mivel ott vásároltam.
Amikor visszakaptam, egy gyári Oly dobozban volt, ugyanolyanban, mint amiben vettem.
Természetesen csak a vázat adtam oda javításra.
Minden gép kap új dobozt, amikor visszaadjátok, vagy ez az EM 1 kiváltsága, vagy teljesen egyedi eset volt.
Csak csodálkoztam, azért kérdezem.
A javítássál maximálisan megvoltam elégedve, köszönöm. -
szpetri
tag
A Mintaboltnak ezúton egy hatalmas csillagos ötös!

Bementem, félig sem sikerült elmakognom ki vagyok, mit akarok, az úriember már hozta is a mintabolti EM5-öt és a HLD-6ot.
Mindenféle kombinációkban kipróbáltuk őket az én felszerelésemmel, és egyértelműen kiderült, hogy az én markolatom a hibás.
És igen, az elemtartó rész nélkül is mennie kell a cuccnak.Még egyszer nagyon köszönöm!

-
haruspex
aktív tag
válasz
MrChris
üzenetére
Nekem velük is pozitív a tapasztalatom, amikor meg akartam valamit nézni megmutatták, mert normálisan kértem. De ők valójában nem márkabolt, csak a nevük megtévesztő, azért nem szívesen adnak oda kipróbálni dolgokat. Amúgy ha jól rémlik ott is volt valamilyen teddpróbára szerű dolog, de nem vagyok benne biztos.
-
csurgoi
aktív tag
Ha valakit érdekel megjelent a DXO Optics Pro-hoz az E-PL6-os upgradje.
És éppen ebből adódik egy kérdésem:nálam azt írja ki, hogy nem olvasható az exif adat, ami valós probléma, mert a Win10 alatt Tulajdonságok_Részletek menüben tényleg nem látni őket.
Ez a Win 10 miatt van vagy valami beállítási probléma miatt nem látom? -
Suszi66
csendes tag
Én itt senki vagyok, de egy virtuális pirospontot beírok az Oly mintaboltnak a NAGYON pozitív hozzáállásáért

-
szpetri
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Akkor nagyon fogom erőltetni, hogy holnap odajussak

-
szpetri
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Köszi!
Akkor nálam nem stimmel valami

Akkor élek a meghívással, és holnap/holnapután bemegyek hozzátok a géppel és markolattal egy rövid tesztre.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Oly-Service
üzenetére
HLD-6P és HLD-6G itthon megvehető külön? Az akku rész (HLD-6P) bhp-n kapható, viszont csak a grip (HLD-6G) nem.
-
szpetri
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Szia,
ezt tudom, ez a papír nekem is megvan. Az nincs sehol egyértelműen leírva, hogy a felső résznek mennie kell az alsó nélkül, vagy sem.
A logika azt diktálná, hogy igen, és ixtom kartárs mint gyakorló tulaj is ezt erősíti meg.szerk.: jó sokáig válaszoltam, közben jöttek új bejegyzések...
Köszönöm a felajánlást, az az érzésem, hogy élni fogok vele! -
Lassú Víz
addikt
válasz
Oly-Service
üzenetére
A kérdés az, hogy a G-s modulnak kell-e működnie a vázon a P-s nélkül?
(#76664) ixtom megerősítette, hogy igen. Mindig is így tudtuk, és másképp nem is lenne értelme a rárakott tárcsának és expo gombnak.(#76669) Oly-Service: Na, ez a legtutibb megoldás.
Ha esetleg van ott egy másik markolat is, akkor mindent mindennel össze lehet próbálni, csak ne cseréljétek el 
-
Oly-Service
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Így néz ki a dolog:
[kép] -
szpetri
tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
HLD-6ról van szó E-M5höz, de gondolom ott is ugyanez a helyzet.
Csak akkor módfelett nem vágom hogy mi értelme a kettészedhetőségnek, ha egyik nélkül a másik nem funkcionál
A segítséget köszönöm!

-
szpetri
tag
Sziasztok,
lenne valaki a IV / XIII / XIV / III. kerületekben, aki 5 perc erejéig a rendelkezésemre bocsátana egy E-M5-öt?
Tesztelni szeretném rajta az új markolatomat, ami az én gépemen nem megy.
-
sticky35
tag
válasz
Balinov
üzenetére
Elsőre tényleg hosszabb volt a featurelista.

Ha csak ennyi az igény, akkor az első belinkelt oldalon lévő tákolás neked pont megfelelne. Sőt, most hogy rákerestem úgy látom ezt megcsinálták dobozos termékként is, bár az E-M5 nincs a kompatibilitási listán, de kicsit megbütykölve akár működhet is: -
Balinov
titán
válasz
sticky35
üzenetére
ezert nem fogok vazat cserelni, viszont lehet, rosszul definialtam az igenyeimet, a triggertap apphoz hasonlo alternativat keresek, Liveview+ zar elsutes kene mindenkepp, minden tovabbi esetleges feature bonusz lenne
Lassú Víz: igen, ezek miatt (is) mindenkepp madzagos megoldast keresnek ill. allvanyos mutatvanyokhoz, bar most jott meg a 4€-s vezetekes tavkioldom, lehet hagyom a 3.14csaba az egeszet
Hubai Zoltan fele qDslrDashboard ugy nezem, Oly-t nem tamogat, dslrdashboard detto...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
A wifi kép elég gagyi, és nyomába sem ér a rendes madzagos élőképnek. Sajnos az viszont csak az E-M1 és E-M5 Mk II kiváltsága az Olympus Capture programmal.
Az E-M1-en a wifis cuccot leginkább állvány használatakor a rázkódás elkerülésére távkioldónak használom, és mindent a gépen állítok be.Szerk: RM-UC1 kompatibilis madzagos kioldó van pár euróért. Az nem jó neked?
-
sticky35
tag
válasz
Balinov
üzenetére
Ahogy elolvastam a linkeden a leírást, ez az app sem több mint egy időzítős távkioldó, csak lespórolták a gombokat róla, helyette a mobilodat nyomkodhatod.

Amiket szeretnél nem hiszem hogy meg fogod tudni oldani az E-M5-ön, "egyszerűbb" lecserélni a vázat egy újabbra, és megkapod ezeket mind az OI.Share appban, hivatalosan.
-
Balinov
titán
Sracok, letezik valami DIY, gyari, 3rd party, ebay-es kutyu moka, amivel meg tudom oldani a kovetkezot?
EM5 + gyari USB kabel, Androidos telo OTG-n.
Tudnam vezerelni az EM5-t pl. hosszu zaridos, makro, stb exponal ugy, hogy latom a mobilon az elokepet, ki tudom valasztani a fokuszpontot, touch-ra elsutni a zarat? -
-
MrChris
nagyúr
válasz
BennyRay
üzenetére
Próbáltad? Csak standard Adobe színprofil van, nincs gyári vagy kifejezetten Panasonic színprofil. Ha elég érzékeny vagy a színekre akkor még Olyn belül is kellemes/kellemetlen meglepetés érhet, mert egy újabb, más szenzor (16mp-es), más színvilág.
Javaslom nézz meg pár gx80 rawot mit tudsz velük kezdeni. -
BennyRay
tag
Urak, (tudom sokszor volt, de nem sikerült felfognom
) Mi ez, hogy a Panáknak Lightroomban rosszak a színei? Tetszik a GX80, le is kellene cserélnem az ezeréves PM1-et, de nem szeretném a Lightroomot lecserélni. Milyen problémáim lennének RAW-ban?Előre is köszönöm!
-
Muerte68
addikt
Elnézést benéztem,bocs a téves infóért.
-
80hun
addikt
-
csurgoi
aktív tag
Akit esetleg érdekel 36+2 ezer posta VF-4 kukker:
-
-
szpetri
tag
Üdv Urak,
E-M5-ön a HLD-6 markolatnak a felső része önmagában nem kellene, hogy menjen?
Az csak az asló résszel együtt működőképes? -
válasz
Freddy76
üzenetére
De biza. Amint azt mutattam is. Mondjuk az obi elég jól megúszta, a váz kapott jobban, de annak is csak esztétikai baja lett. Meg mivel eleve nem mai, plusz kapott is, így eladhatatlan, legalább van egy örökös vázam!

Majd unokámnak elmesélem, hogy ez a váz még a háborút is megjárta. Ööö, szerencsére mostanság nincs háború, így majd valami más sztorit kell körítsek!
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
A Fujikhoz is Silky jár, úgyhogy fuss újra neki

Mégsem tudja, mit állítasz be a gépen (a színmódokon kívül). Magyarul nem fogja neked átvinni a kontraszt, élesség, stb beállításaidat, mert azt csak a normális, nem 3rd party gyártó által adott rawkonverterek tudják (NiCanon meg Oly, mittomén, mi a nevük mostanában).
-
Mercutio_
félisten
-
MrChris
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Ilyen jellegű lehetőséggel, funkcióval nem találkoztam egyik menüben, beállításban sem. Úgy láttam semmi mást csak a WB értéket hozza át a kamerából. A képjellemzők is mások, meg máshogy vannak skálázva.
Viszont egyetlen dolog van amivel nagyon hasonlót lehet kapni, a Color paramétereknél a Profile-t Photo Style/Camera color-ra állítod, szinte ugyan olyan színek lesznek mint ami a kamerából kijön. Legalábbis amit eddig visszanéztem, mert alig van váz JPG-m.
Van szokásos batch konverzió alapbeállításokkal, meg rájuk lehet húzni szerkesztési paramétereket, pl a fentit. -
Mercutio_
félisten
Skacok kellene egy kis Silypix help! (7-es nem pro verzió)
Valahogy át lett állítva raw-ba a GM1
melyik menüben, milyen beállításokat/paramétereket adjak meg a silkynek, hogy a kimentett file olyan legyen (élesség,színek, zajszűrés, stb.) mint amit a pana kidob? (vagy jobb
)
-
TayRol
nagyúr
-
Balinov
titán
Na megvan a 12-50, pár beltéri és parkolóban lőtt tesztkép után tetszik, eleve ezt kellett volna venni a 14-42 m42 helyett.
Gyári napellenzőnek mi a cikkszáma, nem tudjátok véletlenül?
Eladó meg nagyon korrekt volt, mikor megtudta hogy a város másik oldaláról jöttünk Patrikkal engedett 10€-t, mondván hogy az a benzin meg az elkerülő ára...
-
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Találtam egy jó kis oldalt. Itt elég sok mindent meg lehet érteni vaku témában.
Megnéztem, az FL36-os vaku FP manual módban a vázon, 42 mm zoomfej állásban 3,5 m munkatávot tud biztosítani f2, 1/1600s, ISO low beállítás mellett. Szerintem hegyimorc Metz 50-ese is tud ennyit, már csak azt kell kiböjtölnöd, hogy forgalmazni kezdjék a Cactus HSS képes kioldóját. Illetve lehet van másnak is, nem kutakodtam utána.
-
Mercutio_
félisten
Ezért tartom nyakban (vagy dslr korszakban ebayes blackrapid koppintáson) még obicsere esetén is a vázat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Battlefield 6
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4659, 100% Akksi
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Beszámítás! Benq Zowie XL2411 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nagyon szeretem, minden elvárásnak megfelel, ezen kívül!

(Nem lehetek különösebben érzékeny, mert amikor elsődleges gépnél Nikonról Canonra váltottam, hamar megszoktam.)
) Mi ez, hogy a Panáknak Lightroomban rosszak a színei? Tetszik a GX80, le is kellene cserélnem az ezeréves PM1-et, de nem szeretném a Lightroomot lecserélni. Milyen problémáim lennének RAW-ban?

Működjenek együtt a meglevő és bevált szoftverek fejlesztőivel inkább, hogy azokban lehessen szerkeszteni normálisan a képeket.
Pedig eddig gondolkodtam, hogy megkaparintom tőled valahogy az ezüst vázt, fekete beszámításával.