Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sefter
veterán
Urak!
Akinek E-M5 van milyen mem.kártyával használja?
Én 3 félével is próbáltam, de kib@szott lassan menti el a képeket...két kép között 2-3 másodpercet kell várni egy sandisk extreme kártyával. -
Peethy
őstag
Sziasztok,
Oly E-P5 vagy Panasonic G7? Ti melyiket vennétek? Mekkora a méretbeli különbség? (nem számszerűleg, hanem érzésre) Köszi!
-
BBmaster
csendes tag
válasz
Golota
üzenetére
Sziasztok!
Nekem is van 45-ös, meg 17-es is, de a beltéri képek kb 80%-át a 45-össel lőttem. Ameddig ágyban lakó, addig kiváló, ha mozog, akkor már lehet szűkösebb beltérben.
Ilyesmiket lehet vele alkotni: https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/10317703_756331544389392_2666933752955145824_o.jpg
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/1795401_756331534389393_8181478306034287923_o.jpg -
MrChris
nagyúr
-
Golota
senior tag
Nekem a 45-ös Zuiko van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Portréra elsőrangú: ideális távolságról igazán szép képeket lehet vele lőni, még beltérben is. Kis lakásba viszont kicsi a látószöge, így inkább valamelyik rövidebb gyújtótávút javaslom. Ennyire pici babánál még nem zavaró, ha közelről fotózzák.
-
eM'82
addikt
Sziasztok,
Első fix obimat szeretném megvenni a szintén frissen vásárolt Olympus EM10 MarkII-ömhöz.
Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni, mivel a sok teszt olvasása után csak mégjobban elbizonytalanodtam, hogy melyik lenne a megfelelőbb egy adott célra. Kezdő vagyok, teljesen, de igényem lenne az éles fotókra, pláne gyenge fényviszonyok között, ezért szeretnék fényerősebb fix-obira áldozni.Az elsődleges cél: 4 hónapos gyerkőc lencsevégre kapása, gyenge fényviszonyok között, zsúfolt lakásban.

A kiszemelt obik:
Olympus M.Zuiko 25mm F/1.8
Olympus M.Zuiko 45mm F/1.8A pana F/1.7-es 20mm-ese a lassú autófókusz (legalábbis a tesztek alapján) miatt "esett ki". De az is lehet, hogy ez is elég lenne kapálódzó gyerekfotókhoz? Passz.
Nyílván a legszerencsésebb az lenne, ha mindet ki tudnám próbálni (teddprobara.hu-nál a 25-öst tudtam lefoglalni), de mivel erre nincs lehetőségem, így tesztekre/kommentekre kell hagyatkozzak.
Bízom benne, hogy hátha valaki hasonló céllal vett gépet korábban és tud egyikről vagy másikról nyilatkozni.előre is köszi,
eM -
MrChris
nagyúr
-
enterlaci
senior tag
válasz
MrChris
üzenetére
Köszi!
Akkor ez összetettebb mint elsőre gondoltam. Majd próbálgatom még.
Az AF-et a tegnapi esetemre vonatkoztatva zárnám ki leginkább, viszonylag fix távolságra volt a téma.
Közben azon gondolkodom, hogy a tegnapi videóm volt talán a legsötétebb környezetben eddig. Valószínűleg ezért dolgozott a blende? és akkor már dolgozik az AF-is vagy a kettő nem függ össze? -
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Oly E-PL6 videózás közben, felvételen is sajnos nagyon hallható kattogó szerű hangot ad. Eddig csak egy videónál csinálta, persze amikor a gyerek a legtöbbet gagyarászott. Alap kitobi 14-42-vel ha ez számít. Arra gondolok, hogy a szenzorstabilizálás okozhatja esetleg? Még nem próbáltam nélküle - de ha ki kellene kapcsolni az nem hangzik túl jól..
Előre is köszi!
-
t72killer
titán
Ha azonos a blendeérték, akkor adott fókusztáv (nem ekvivalencia, hanem fizikai) esetén azonos a belépő pupilla. Pici eltérések lehetnek, de olyan, amit fotózáskor észreveszel kizárt.
Annyi előfordul, hogy a FF-re tervezett obival m43-on nem fogsz vignettálást látni, ergo még azonos paraméterek mellett is több fényt kap a szenzor, ill ha nagyon jó FF obit hasonlítunk átlagos m43 lencséhez, akkor a képsarkokban jobb lesz a FF obi leképezése. Persze ehhez kb egy 1.8/55-ös zeiss vagy 2.8/105-ös mikro nikkor optikát kell bevetni FF oldalról. Ezek viszont csak optikai minőségbeli kérdések, egyedileg kell nézni, melyik FF obit melyik m43-ossal hasonlítod.
-
t72killer
titán
A rekeszértéknek semmi köze a vetített képkörhöz, simán a fizikai fókusztáv és a belépő pupilla (szabad fizikai lencseátmérő v fénygyűjtőfelület) hányadosa.
-
Lassú Víz
addikt
Azért benned is van egy kis zavar. A perspektíva hogy a túróba kerül ide?
Azt kizárólag a fényképezőgép (fotós) és a téma egymáshoz való viszonya határozza meg. Semmilyen objektív nem változtat rajta. Lásd Sevcsik Jenő dr. Perspektíva és fényképezés című könyvét. Több mint 50 éve írta, de még mindig nem ment át a köztudatba. -
80hun
addikt
Ez egy jó videó érdemes végignézni

-
válasz
t72killer
üzenetére
Ezt úgy értettem, hogy tudtommal a rekeszérték egy viszonyszám a lencse által vetített teljes képkörhöz képest.
pl. f2 esetén a rekesz kerülete fele akkora, mint f1 esetén.
És mivel egy MFT lencsénél kisebb a teljes vetített képkör, mint egy FF lencse esetén, így ehhez képest kell számolni a blendenyílás kerületét.
Vagy rosszul tudom? -
t72killer
titán
Enyhénszólva, ilyeneket írtál: "a gyári MFT lencsék a saját magukhoz képest szükítik a rekeszt" Ennek hol a füle meg a farka?
#74472: FF vázról/ezzel való összehasonlításról nem beszélt a kolléga (bár lehet gondolt rá
), csak natív és "adapterezett" obikról m43 vázon - a "saját magához képest szűkítő" lencse legalábbis nálam erre utal ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy FF-vázon mi ekvivalens egy adott m43 obival, abba nem mennék bele, komoly vallásháborúkhoz és anyázáshoz szokott vezetni a kérdés
- nem mellesleg értelme sincs sok, hacsak nem vödöraljából próbál indokot keresni valaki a FF-re váltáshoz. -
Studi
veterán
Akkor jól gondoltam, hogy tévedsz.

Adapterezett alatt a normál, lencse nélküli adaptert szoktuk érteni. Gyakorlatilag egy cső, ami átalakítja a bajonettet, és megfelelő távolságba helyezi az objektívet. M43-hoz szinte minden rendszerről van ilyesmi. Ezek esetében az adapterezett full frame obi éppúgy fog működni, mint egy azonos gyújtótávolságú, fényerejű mft obi.
Azaz ha egy 50/1.8-at teszel fel mft vázra, az olyan, mintha
perspektíva: 50mm-es obit használnál full frame-en
kivágás: mintha 100mm-es obit használnál FF-en
expozíció: mintha 1.8-as fényerejű obit használnál FF-en
mélységélesség: mintha 3.6-os fényerejű obit haszánálnál FF-enVannak a lencsés, "speed booster", "focal reducer" adapterek aranyáron, ezek beleszólnak a fenti képletekbe, de az már egészen más téma, akkor már nem az adapterezett objektív jelenti a lencserendszeredet, hanem az objektív és az átalakító együttese.
-
t72killer
titán
"de a gyári MFT lencsék a saját magukhoz képest szükítik a rekeszt 1.8, 2.8, 4, 5,6-od kerületü körrel."
Mivaan? 1.8/50=1.8/50, mindkét esetben 27.7mm átmérőjű blendenyílásról beszélünk, nem szűkít senki semmit. A kerületnek mi köze a blendenyíláshoz
Vicces volna, ha az adaptált 2.8/105-ös nikkorom 1FÉ-vel rövidebb expóidővel beérné
."Vagyis egy MFT 1,8-as lencse nem azt a mélységélességet fogja hozni, mint egy adapterezett 1,8-as FF lencse." Ezt mégis hogyan? Egy manó meglesi, hogy más bajonett van a lencsén és elmázolja a képet
? (feltételezem, hogy ugyanolyan fókusztávú üvegekről van szó)#74469: Igen, a speedbooster tuti dolog
A blendeértéket 1 rekesszel, a fókusztávot pedig 0.71x-esére csökkenti. -
Studi
veterán
Ezt nem is értem, de szerintem valami tévedés lesz.

Harcosposta: két részre kell bontani a dolgot: perspektíva szempontjából az objektív a fizikai gyújtótávolságának megfelelően fog viselkedni, azonos tárgytávolság mellett. Tehát ha egy 25mm-es mft obival arcot fényképezel, olyan távolsággal, mintha mondjuk egy full frame 24mm-es nagylátóval fotóznád, akkor ugyanolyan hatalmas orrot fog látni. Viszont a kivágás egészen más lesz, míg a full frame vázon bele fog férni az egész arc, addig az mft vázon marad a szűkebb kivágás, azaz az orr.

Az már más kérdés, hogy te a 25mm-es mft obit épp a képkivágás miatt úgy fogod használni, mint egy 50mm-es ff obit, ergo hátrébb lépsz, és más tárgytávolságról fogsz dolgozni. Ezért már nem lesz nagy orr.
A rekeszt szintén ketté kell bontani. Az expozíció tekintetében az mft obi azonosan viselkedik, mint a full frame társai. Például egy 12-40/2.8-as obi 2.8-as rekesz beállítással, ISO200-on, 1/500 záridővel ugyanolyan expozíciójú képet ad, mint egy ff 24-70/2.8, ISO200, 1/500 mellett. Ugyanolyan szürke lesz a szürke, ugyanolyan fényességű lesz elvileg minden része. (Persze azért vannak befolyásoló tényezők: az objektív valós fényáteresztő képessége azért el fog térni a gyári értéktől, a vignettálás mértéke is befolyásolja ezt, és a vázak érzékenysége sem olyan precízen követi a szabványt)
A kiválasztott rekeszérték viszont más hatással is van a képre, ez pedig a mélységélesség. Ebből a szempontból valóban kell ekvivalenciát számolni, itt is érvényben van a kettes szorzó: mélységélesség szempontjából egy a te példáddal élve egy 1.8-as fényerejű obi mft-n úgy fog viselkedni, mint egy full frame obi 3.6-on.Összefoglalva:
gyújtótávolság, perspektíva: nem kell szorzó
gyújtótávolság, kivágás: 2x szorzó
rekesz, expozíció: nem kell szorzó
rekesz, mélységélesség: 2x szorzószerk: ha valahol belebakiztam szóljatok

-
Lassú Víz
addikt
válasz
üzenetére
Fényerő szempontjából nem, mélységélesség szempontjából igen. Egy 6D + 85 f1.2 szettel elkészíthető képet jelenleg semmilyen eszközzel nem tudsz mFt-n elkészíteni, mert ahhoz 42.5 f0.6 lencse kellene, de nincs.
(#74465) Bici: Benne vagy az erdőben, de nagyon. Ha feladapterezek egy Helios 58 f2-es lencsét az mindig ugyanúgy 58 f2 marad mint a Zeniten volt. A kisebb szenzor miatt a hasznosított képrészlet, ezáltal a látószög is feleződik (gyújtótávolság kétszereződik), de a fényerő nem változik meg. Ha egy speed booster adapterrel a teljes képkört lekicsinyítem, csak akkor növekszik a fényereje. Ráadásul a rekesz sor azért növekszik gyök 2-vel, mert a terület számít, nem a kerület.
-
törölt tag
MFT-ön az "f szám" is szorzódik kettővel?
Valahol ezt láttam.
Tehát egy 75mm f1.8 az 150mm f2.5 35mm-en? -
t72killer
titán
válasz
Peat;)
üzenetére
Én is erősen gondoltam, hogy búcsúztatom az olyt az rx100iv mellett - bizonyos szitukra nem is viszem az epl5-öt, de valahova kell. Telézni viszont nem lehet a picur sonyval - az olyt meg nem fogom zsebrevágni a 40-150-es obival
Ezenkívül az olyra van nagyvaku vagy fényerősebb fix - ha sötétben kéne alkotni. -
t72killer
titán
Valami jön az Olynál is.
Új kompakt, beszállnak ők is az 1"-os sony szenzoros buliba, mint a nikon? -
|AP|
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
és rumos: mondom "entry level"

-
|AP|
veterán
mirrorlessrumors hír: "Panasonic will announce another entry level MFT camera. It will have a built-in viewfinder. Not sure if that’s a GF or Gm model…"
GF biztos nem... G? Vagy új GM?
-
padi68
senior tag
válasz
Oly-Service
üzenetére
Szia, örök hálám!
köszönöm!
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
olympus OMD-E-M5 ből hogyan lehet kiolvasni az expószámot?
Sajnos az angol leírást nem értem..
Köszönöm

-
Peethy
őstag
Sziasztok!
Infó: Oly E-P5 14-42 kitben elég akciós áron az emagnál még pár napig.
-
80hun
addikt
Pár hete még volt raktáron a fotoplusnál csak elvitték.Gondolom nem rendelik halomra magukat.
Én ott vettem
Nem ált le a gyártás a multkor cáfolták hogy így lenne.
Egyébként 200euro átlagban , szerintem a 63e-nél drágábban csak egyéni akció drágítva árúlni bizonyos boltoknál. -
PNP
őstag
Pana 25/1.7-tel mi a helyzet? B&H-n discontinued már régóta, nem tudom, hogy azért, mert tényleg ennyit gyártottak, vagy szimplán nem merik azt bevállalni, hogy amint újra lesz készlet, azok a vásárlók, akik nem kaptak 99 dollárért, elkezdenek hőbörögni, és így inkább lemondtak a forgalmazásról. Az is világos, hogy 250-300 dollárért nem fognak sokat eladni belőle, nálunk is 60-80 ezer, de nincs készleten (bár rendelhető).
Alig létezik ez az objektív, én mondjuk bírnám, ha limitált modellem lenne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Studi
veterán
A függőleges pedig még kisebb. Ráadásul a FF szenzor átlója 36, a 4/3 szenzor átlója viszont 38,6 fokos szöget zár be a hosszabbik oldallal. És akkor mi van?

Nem lehet ezt pontosan uniformizálni, az eltérő alakú szenzor miatt pedig pláne nem. Nagyjából iránymutatónak jó az átlós látószög, halszemnél például a vízszintes/függőleges nem is értelmezhető, mert eltér a kép közepén, és a széleken.
-
rumos14
nagyúr
válasz
tovii26
üzenetére
videózásra a Pana G7 nagyon jó, asszem a legolcsóbb 4k-s váz, és emellett is sok videós okosságot raktak bele.
a Sigma 30/2.8 helyett a Pana 25/1.7-et javasolnám, a fényerő miatt, és mert rohattolcsó.
ha a videó ilyen fontos, és AF-et is szeretnél, én biztos nem vennék Canon DSLR-t, max. olyat amiben dual pixel AF van, de ahhoz is a megfelelő STM obik kellenek. -
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
-
tovii26
csendes tag
Üdv
Végül is ideillő a kérdésem
Melyiket válasszam, a Panasonic Lumix G7-et, vagy egy Canon gépet jobb obival?
Adott lenne egy Pana G7 és egy Sigma 30mm f/2.8 EX DN obit gondoltam mellé. Adapterekkel még nem akarnék szórakozni, metabones-ra nincs pénzem, ilyen 2e ft.-ossal meg a minőség rovására menne. Nikonom volt világéletemben,Canont csak fogtam a kezemben, meg rövid ideig próbálgattam, de személyes tapasztalatom nagyon nincsen velük kapcsolatban. 60D-re gondoltam,vagy 700D, stb. Ki mit ajánl? Főleg videózásra kellene. Minden ember mást mond és mindenkinek más jó, de csupán specifikáció alapján hülyeség lenne dönteni. A pro és kontra érvekkel nagyjából tisztában vagyok, és azért is gondolkoztam el,hogy melyiket miért. -
frankstork
aktív tag
válasz
bigsee
üzenetére
IGEN! Köszönöm! ;-)
Tulajdonképpen arra gondoltam hogy a fixem nagyobb lencsét tartalmaz, mint a kitobi. Arra a következtésre jutottam hogy "többet" lát.
A száraz megmondásból nem jöttem rá, hogy hol a baki a történetemben, de utána olvastam gyorsan.
Azt hittem ez is olyan mint az érzékelő méret...
Mea culpa!
Tehát ha túl sok hely kell a 45-nek, ott jó lesz a 20mm, vagy ez is hülyeség?
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
hibavissza
üzenetére
Mi a kérdés?
-
válasz
pitius
üzenetére
Tegyük hozzá a táblázathoz, hogy az itt megadott FOV vagy látószög, a képátlóra van számítva, ami sztem idiótaság, de ezt adják meg gyakrabban... (a vízszintes látószög ettől eltér, pl. UWA esetében már akár 10° fölött is lehet ez az eltérés - értelem szerűen a vízszintes mindig kisebb).
Ami meg a 20 mm-t illeti, - ahogy mazsi is mondta - végtelenre fókuszálva értendő az ott megadott látószög. Ami kicsit változik/változhat obi felépítéstől függően akkor ha nem a végtelenre fókuszálsz. Nincs akkora jelentősége...
-
bigsee
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Tehát, ha venni akarsz 20-as fix-et, akkor a zoomodat oda tekerve azt az élményt kapod, amit a 20-as nyújtana! Csak fixként jobb lenne, pl. fényerő, torzítás, stb... Erre vagy kiváncsi?
-
Studi
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Nagyon minimális eltérések lehetnek, mert a 20-as sem biztos, hogy 20,000000000...mm gyújtótávolságú, és a zoomot is lehet, hogy csak nagyjából tudod oda tekerni. Ráadásul ennél a látószögnél fél mm is elég sokat számít.
De ha nagylátót szeretnél, akkor nem a 20-as a barátod, hanem lentebb érdemes nézelődni, ott van a 14/2.5-ös például, jó is, óccsó is ha találsz még használtan.
Vagy ha fényerős kell, akkor 12/2, 15/1.7, vagy 17/1.8. 
-
válasz
frankstork
üzenetére
Mármint mit próbáltál ki?
A következőt kérdezted:
Ha fél liter tejet akarok önteni a sütemény tésztájához, akkor azonos lesz a fél liter, ha fél literes zacskóból öntöm, van ha literes dobozból?A válasz igen, ha fél litert öntesz ki, akkor az fél liter lesz, mindegy melyikből öntöd. A literesből tudsz háromnegyed litert is önteni, ha akarsz, a fél literesből meg nem, de ha fél litert akarsz, azt mindkettőből meg tudod oldani...
-
hibavissza
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Az nem lehet, hogy a kitobin a skála nem hajszál pontos?
(#74423) Grga_Pitic:
What? -
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
frankstork
üzenetére
Melyik két objektívet nézted össze, milyen gyutávval? Mert Pana 20-ad nincs, ahogy írtad...
-
pitius
tag
válasz
frankstork
üzenetére

Utolsó oszlop - FoV - Field of View - Látómező (látószög)
Ez még jobb..

-
válasz
frankstork
üzenetére
Nem igazán értem én sem, hogy mit szeretnél tudni akkor?

Nem a gyutáv a kérdés, az megvan?
Nem, nics meg.
Ezt kérdezted:Ha a 14-45 oly-t kinyitom 20mm-re, akkor nem ugyanaz a látószög, mint pl egy pana 20-al?
Szóval ha nem a gyutáv a kérdés, akor mi a kérdés? (a gyutáv meg a látószög eléggé összefügg...)
-
Studi
veterán
válasz
frankstork
üzenetére
Zöldséget írtál, és kijavított, az megvan?

"Azaz ha a kit obi 20-nal elég nagy látószöggel bír, akkor vehetek fix 20-ast, mert az legalább akkora lesz?"
pont akkora lesz. Ez a lényeg. -
scarabaeus
őstag
válasz
frankstork
üzenetére
"kellene nagyobb látószög, amit általában kisebb gyújtótávval rendelkező objektívoknál lattam"
(De olyan is volt, amikor nagyobbnál is?) -
frankstork
aktív tag
-
t72killer
titán
válasz
frankstork
üzenetére
20mm=20mm

Csak lábzoomolni kell, ha mégsem felel meg a látószög az adott szituban...
-
Létezik kifejezetten MILC méretű gépekre esővédő huzat? Találkozott már valaki ilyennel esetleg van róla használati tapasztalat?
Ha ez nagyon OFF, akkor melyik topikban lehet ezt a témát felhozni? -
Lassú Víz
addikt
válasz
frankstork
üzenetére
Igen és igen

A mélységélesség meg a rekesztől függ. -
frankstork
aktív tag
Talán láma kérdés:
Ha a 14-45 oly-t kinyitom 20mm-re, akkor nem ugyanaz a látószög, mint pl egy pana 20-al? -
jjeahh
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
Lassú Víz
üzenetére
+ahogy a kolléga is írta, vhogy fel kell készülni a többi szülő mobilteló-dzsihádjára (anno saját esküvőm előtt pl a rokonságot megkértem, h ne tessék belemászni a hivatalos fotós arcába, mindenki megkapja majd a képeket - igaz, akkoriban még nem tudtak ennyit a telefonok). Hiába tesz az ember fel egy diszkrétebb pl 1.8/45-öt, ha az eseménybe kivakarhatatlanul belemászik 4-5 apuka a szuper, nagylátós telójával.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
padi68
üzenetére
A templomban semmi derítő felületed sincs, illetve, ha van is, túl messze. Ezért ha el akarod kerülni a lapos, kemény árnyékos képeket magadnak kell gondoskodnod diffúzorról. Pl. Dörr Pro, Lambency, Gerry Fong, Demb Flash.
A másik, hogy a környezeti fényekből is kéne tenni valamit a képre, másképp a távolabbi dolgok totál bebuknak, és csúnya lesz a végeredmény. Sokféle templom van, sokféle ablakkal és világítással. Nézd meg, hogy f2, f2.8 rekesznél és a vakuszinkron záridő mellett hová kell tolni az ISO-t, hogy ne bukjon be a háttér. Végül de nem utolsó sorban próbálj meg egy ilyen vagy ehhez hasonló eseményt tét nélkül fotózni, hogy legyen egy kis tapasztalatod. -
balage0000
csendes tag
Oly support szerint termeszetes, hogy ilyen kis forrofeju

"With a lot of use, the E-M10 Mark II camera will get hot to the touch. If the camera overheats, you will see a warning on the back of your camera.
If you feel it is getting too hot and want to have it inspected, you can send it to our repair facility and they will inspect it for you."Azert az LCD-n kepnezegetes par percig nem kene, hogy ekkora kinzasnak minosuljon...
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS R5 - 15 000 expó - Újszerű - Garanciális -
- Új - Canon EOS R6 Mark II milc fényképezőgép - 0 expó
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Nikon Nikkor Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR - Új -
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- Apple watch Series Se 2 gen 44mm,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo T14s Gen 2 - 14,1" touch, i5 1145 G7, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A 20-as kb mindenre jó, hasonlóan mint a 25-ös. Szobában alig veszem elő a 45-öst, annak több hely kell, oda inkább a tágabb látószög ajánlott. Szabadban viszont kell a kistele ott többször kerül elő. Tehát vedd meg mindkettőt

Azt kizárólag a fényképezőgép (fotós) és a téma egymáshoz való viszonya határozza meg. Semmilyen objektív nem változtat rajta. Lásd Sevcsik Jenő dr. Perspektíva és fényképezés című könyvét. Több mint 50 éve írta, de még mindig nem ment át a köztudatba.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A "kerületnek" persze tovább sincs semmi keresnivalója a képben...

-Okéoké, értem