Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gorgo

őstag

Khm,

történetesen épp van egy Canon 50/f1.2 üvegem, bár nem tudom, hogy ugyan az a kiadás-e mint amiről beszél Parci elébb. És előbb volt meg a 45-ös mzd-m. És mégsem vagyok hülye! :)
    És össze is hasonlítottam őket, de hozzáteszem, nem stúdiótesztben, hanem kint a szabadban. Így megvilágításbeli eltérések (jövő menő felhők) és utómunkabeli eltérések is vannak, azaz elég szubjektíven de összehasonlítottam őket.

Kontra canon:
    1) nyitva k*** durván nyomatja a CA-t, szóval mindig, mindenre nem használható. Ki kell tapasztalni, hogy mire használható!
    2) az élességállítás tényleg nem kis meló, létszükség a pinpoint AF (vagy focus peaking)

Pro canon:
    1) szebb bokeh.
    2) lerekeszelve nagyobb élesség.
    E mellett nagyon szép kontrasztos színek (szintén nem teljesen nyitva!!)
    Illetve mivel nagyon szeretek fekete-fehér képeket végül, ezért a durva CA nem számít.

De amiért nagyon szeretem, az az, hogy sokkal jobban oda KELL figyelnem egy kép elkészítésére, mintha a retrekgyors AF-vel lőném. Legnagyonn hibám az, hogy kurvára mindent hajlamos vagyok elkapkodni. A manuállal viszont ilyen nincs :)
    Nehezebb vele, és mégis megérte megvennem, jobb képeket lövök!
    Továbbá: tucat jó 45-ös olyval készült kép közül esetleg pont annyival fog kitűnni a te képed, hogy piszok éles, és k* jó színe vannak! (Színek terén amúgy rendben van a 45-ös is!!). Továbbmenve, van olyan tesztképem minimumra rekeszelve (f16) ahol azt hittem a diffrakció hazavágja a végeredmény, és majd beszartam, annyira jó lett.
    Ellenben a szintén emlegetett 14-42 kitobi lerekeszelve egy okádék képet adott, a 45-ös Olyn már enyhén lágyított a diffrakció.

Ennyit tudok hozzátenni. Nekem tetszik mindkét obi, nem válok meg tőlük.

Új hozzászólás Aktív témák