Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khm,
történetesen épp van egy Canon 50/f1.2 üvegem, bár nem tudom, hogy ugyan az a kiadás-e mint amiről beszél Parci elébb. És előbb volt meg a 45-ös mzd-m. És mégsem vagyok hülye!

És össze is hasonlítottam őket, de hozzáteszem, nem stúdiótesztben, hanem kint a szabadban. Így megvilágításbeli eltérések (jövő menő felhők) és utómunkabeli eltérések is vannak, azaz elég szubjektíven de összehasonlítottam őket.Kontra canon:
1) nyitva k*** durván nyomatja a CA-t, szóval mindig, mindenre nem használható. Ki kell tapasztalni, hogy mire használható!
2) az élességállítás tényleg nem kis meló, létszükség a pinpoint AF (vagy focus peaking)Pro canon:
1) szebb bokeh.
2) lerekeszelve nagyobb élesség.
E mellett nagyon szép kontrasztos színek (szintén nem teljesen nyitva!!)
Illetve mivel nagyon szeretek fekete-fehér képeket végül, ezért a durva CA nem számít.De amiért nagyon szeretem, az az, hogy sokkal jobban oda KELL figyelnem egy kép elkészítésére, mintha a retrekgyors AF-vel lőném. Legnagyonn hibám az, hogy kurvára mindent hajlamos vagyok elkapkodni. A manuállal viszont ilyen nincs

Nehezebb vele, és mégis megérte megvennem, jobb képeket lövök!
Továbbá: tucat jó 45-ös olyval készült kép közül esetleg pont annyival fog kitűnni a te képed, hogy piszok éles, és k* jó színe vannak! (Színek terén amúgy rendben van a 45-ös is!!). Továbbmenve, van olyan tesztképem minimumra rekeszelve (f16) ahol azt hittem a diffrakció hazavágja a végeredmény, és majd beszartam, annyira jó lett.
Ellenben a szintén emlegetett 14-42 kitobi lerekeszelve egy okádék képet adott, a 45-ös Olyn már enyhén lágyított a diffrakció.Ennyit tudok hozzátenni. Nekem tetszik mindkét obi, nem válok meg tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Rendszergazda topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Gaming notebook topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i7-10810U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest