Hirdetés
- Luck Dragon: Óraátállítás
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khm,
történetesen épp van egy Canon 50/f1.2 üvegem, bár nem tudom, hogy ugyan az a kiadás-e mint amiről beszél Parci elébb. És előbb volt meg a 45-ös mzd-m. És mégsem vagyok hülye!

És össze is hasonlítottam őket, de hozzáteszem, nem stúdiótesztben, hanem kint a szabadban. Így megvilágításbeli eltérések (jövő menő felhők) és utómunkabeli eltérések is vannak, azaz elég szubjektíven de összehasonlítottam őket.Kontra canon:
1) nyitva k*** durván nyomatja a CA-t, szóval mindig, mindenre nem használható. Ki kell tapasztalni, hogy mire használható!
2) az élességállítás tényleg nem kis meló, létszükség a pinpoint AF (vagy focus peaking)Pro canon:
1) szebb bokeh.
2) lerekeszelve nagyobb élesség.
E mellett nagyon szép kontrasztos színek (szintén nem teljesen nyitva!!)
Illetve mivel nagyon szeretek fekete-fehér képeket végül, ezért a durva CA nem számít.De amiért nagyon szeretem, az az, hogy sokkal jobban oda KELL figyelnem egy kép elkészítésére, mintha a retrekgyors AF-vel lőném. Legnagyonn hibám az, hogy kurvára mindent hajlamos vagyok elkapkodni. A manuállal viszont ilyen nincs

Nehezebb vele, és mégis megérte megvennem, jobb képeket lövök!
Továbbá: tucat jó 45-ös olyval készült kép közül esetleg pont annyival fog kitűnni a te képed, hogy piszok éles, és k* jó színe vannak! (Színek terén amúgy rendben van a 45-ös is!!). Továbbmenve, van olyan tesztképem minimumra rekeszelve (f16) ahol azt hittem a diffrakció hazavágja a végeredmény, és majd beszartam, annyira jó lett.
Ellenben a szintén emlegetett 14-42 kitobi lerekeszelve egy okádék képet adott, a 45-ös Olyn már enyhén lágyított a diffrakció.Ennyit tudok hozzátenni. Nekem tetszik mindkét obi, nem válok meg tőlük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Szivárognak a OnePlus Nord CE6 Lite specifikációi
- Új csodafegyverrel gyorsítaná CPU-it az Intel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Hyundai, Kia topik
- Windows 10
- Parfüm topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Ghost of Tsushima Director s Cut
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i7-4790,8GB DDR3,500GB SATA3 HDD,2GB VGA,WIN11
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest