Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) concret_hp válasza attiati (#3947) üzenetére


concret_hp
addikt

persze hogy csomó előnye vna, de 50 négyzetméter az nekem ne legyen 3 szoba :DDD (nyilván nicsnenek gyerekeim meg stb)
60ból már nyilván sokkal értelmesebben ki lehet hozni, ahogy a mellékelt ábra is mutatja :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#3952) amargo válasza amargo (#3932) üzenetére


amargo
addikt

Itt a lakásról egy alaprajz.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3953) axioma válasza amargo (#3952) üzenetére


axioma
Topikgazda

En a konyha-nappali atjarot nemigen ertem igy, hogy van etkezo a konyhaban. Plane dupla ajto, ami miatt nagy ter valik kozlekedove, csak egy soros konyha fer el az L alak helyett, a huto meg a kamraajto meg egymast verdesik (ott hiaba elvileg 60, gyakorlatilag tobb hely kell). A sarokban tuzhely nagyon nem nyero, foleg jobbkezesnek (hirtelen levenni labost kene jobbra tovabbi hely). Es ha tervezni kene, az ablakfeluelt is tobb lenne nalam... (a panelban pont ilyen 3.5x6.1 koruli nappalink volt, na ott viszont a rovid oldal szinte vegig ablak volt, 2db 150x150 talan). Tudom, ez nem kivansagmusor, kulonben is van villanykapcsolo.
De egyebkent egesz jo.

(#3954) amargo válasza axioma (#3953) üzenetére


amargo
addikt

Konyha-nappali átjáró, hogy ekkora én sem értem, simán elég lenne csak 1 szárny rá, de mivel üveges így világosít, nem nyitjuk ki a másikat, ha vendégek jönnek, akkor jól jön ennyi, de nem praktikus.
A hűtőt és a kamárt ritkán nyitjuk ki egyszerre, nekem inkább az volt a probléma, hogy be volt határolva, max milyen széles lehet a hűtő. A tűzhellyel nincs gondom, én két kezes vagyok, párom szidni szokta szintén :)
A nappaliban pedig van egy 1,50x2,40 és egy 90x2,40-es egyáltalán nem érezzük kicsinek a kis szobában is ennyi, az egész lakás tök világos - nézted, hogy francia ablakok ezek? -, sőt télen a rosszminőségű ablakok - csak simán dupla - miatt ez a nagy felület inkább zavaró és felesleges. A lakásban rossz elhelyezkedésű a fűtőtestek az ablakok miatt, ezért a bútorokat nehezen elpakolni, a kis szobába idén fogunk belegózni egy normális ágyat, mert ott van a tupla szárnyas kijáró, amit még soha nem nyitottunk ki duplára. Több hibát is feltudnék sorolni, de ezeket legalább megtapasztaltuk és annyira alacsony a bérleti díj és rezsi, hogy csak hasonló konstrukcióba mennénk át és budára, a környék utazás szempontjából ideális, de a HÉV és buszok előttünk mennek el.. 08'-ban ez volt a legjobb választás szerintünk, mára már a hitel törlesztőm lenne 120k és lehet egy olyan lakásban, amiben ugyan ennyi a hiba.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3955) axioma válasza amargo (#3954) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ize, azt hittem ez egy vasarlando, bocsi nem figyeltem, hogy ki rakta fel. Igazad van, azt nem neztem hogy a nappalin a szelesebb ablak is ajtokent hasznalhatatlan ajto... a kicsinel feltunt, de ott nem, igy mar kicsit mas fenyileg, mondjuk ettol meg en nem szeretnem.
Kamra nem egyuttnyitas, hanem arra gondoltam, hogy kulon-kulon egyik se tud teljesen kinyilni, mert a 90 fok eseten a kilincs mar a masikban benne lenne, de ha hasznalatban nem gond, akkor persze nem szoltam.

Szoba berendezes: nem tudom ugyan, hogy merre milyen egtaj van, meg milyen butorok vannak meg, hat igen ott se segit hogy sarkon van az ajto (tervezeskor torekedni kell minden szobanal, hogy 60 - nagyon min 50 - centire legyen az ajto a saroktol, hogy az ajto mogotti helyre beferjen a szekreny, itt ez persze nincs meg, gondoltam is az elobb hogy hasznalattol fuggoen akar a nappalibol is nyilhatna es akkor ez megoldodik); de attol tartok az ilyen tervezgetos dolgokkal mar tulsagosan off-ok vagyunk, mondjuk ha van megfelelo helye oda szivesen atmegyek a temaval...

[ Szerkesztve ]

(#3956) amargo válasza axioma (#3955) üzenetére


amargo
addikt

Nem ebben lakom, ez az, amit bérlek :)
A kamra ajtót kilehet nyitni teljesen 90fok ig, a hűtőt nem, így szerintünk is rossz helyen van, de a kamrába meg nem tudjuk bevinni a hűtőt, mert nem fér be a kereten :W már megszoktuk, az alsó fagyasztó ajtaját kellene 90foknál jobban kinyitni tudni így kicsit ferdén kell kihúzni a rekeszeket.

Ha lenne rendezés topic az jó volna - szólnak, ha gond vagy van ilyen -, mert mi küzdöttünk elég sokat vele, az első 2 évben kb 2-3 havonta rendeztük át és most is átfogjuk - persze az elmúlt évben is volt, de nem jelentős :)

Én a lakás tervezőit ide szállásolnám el úgy 1 hónapra, hogy megtanulják ilyet soha többet ne csináljanak. Borzalmas a felosztása, de ezt egy üres lakásnál, főként költözési lázban csak egy hozzáértő vesz észre. Ezért is mondom, hogy saját előtt érdemes kicsit különélni máshol is..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3957) concret_hp válasza amargo (#3956) üzenetére


concret_hp
addikt

én már laktam jópár helyen, a lakások túlnyomó részének van ilyen-olyan hátrányos tulajdonsága, de tényleg van 1-2 tényleg kiemelkedő konstrukció :DDD

egyébként el nem tudnám képzelni, hogy milyen házat terveztetnék magamnak, ha mondjuk azon lenne a sor.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#3958) amargo válasza amargo (#3956) üzenetére


amargo
addikt

"Nem, ebben lakom, ez az, amit bérlek"

Egy vessző lemaradt :)
Tehát ebben lakunk!

concret_hp: Én annyi helyen nem laktam még kb 4 hely, de legalább már vannak elképzeléseink. A konyhában pl tér kell és nagy pult.
A fürdőbe is kell a tér, eddig pl egybe wc-t nem is tudtam elképzelni, aztán most azt veszem észre, hogy nem szívesen megyek be nyomorogni egy kis zugba.. az ablak/ ajtó/ fűtőtest elhelyezkedések vizsgálatára is meg lett az igény és rájöttünk, hogy télen a padlófűtés király, a közlekedőben ott futnak össze a csövek :)
Ház tervezésben is sokat fejlődtünk, mert folyamatosan nézünk is, meg rokon hibáiból is tanulunk..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3959) axioma válasza amargo (#3958) üzenetére


axioma
Topikgazda

Haztervezos es lakber topik is van viszonylag elo az indexen (az elozoben is vannak olyanokrol temazas, hogy egyes butorok hasznalati mezoje meg ilyenek), de onnan mar kezdek leszokni... volt olyan idoszakom, hogy a hazepites-lakasugyes temakorben az ujepitesu konkret projektek topikjat kiveve szinte mindent olvastam. Ma mar csak a kedvenceket, a lakashitelhez kapcsolodoakat meg pont a hazterveket, a hazepites koltsegei stb. temakat. Azert ha itt lenne, abba is beszallnek, de nem tudom van vagy nincs, es lenne-e erdeklodes, azert mar eleg messze vagyunk a lapcsalad tematikajatol...

(#3960) amargo


amargo
addikt

Most nézem, hogy Velence környékén miért lettek ilyen jó árba az ingatlanok, aztán megtaláltuk.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3961) attiati válasza amargo (#3960) üzenetére


attiati
veterán

nem olvastam végig, de /hó vagy /év az az összeg?

(#3962) amargo válasza attiati (#3961) üzenetére


amargo
addikt

Évi. Itt talán jobban ki lehet olvasni.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3963) lajafix válasza amargo (#3960) üzenetére


lajafix
addikt

az önkormiknak bevétel kell, ez egy fajta vagyonadó buta magyar módon kivitelezve.

Rock'n Roll

(#3964) attiati


attiati
veterán

13. ker bodor utcában ezek a régebbi építésű épületek
csúsztatott zsalusak vagy téglák? (sztem ahhoz hasonlóak, mint 9. ker József Attila lakótelepen)

(#3965) föccer válasza attiati (#3964) üzenetére


föccer
nagyúr

Szerintem sima panelok, csak nem 10, hanem 4 emeletesek.

Egyébként tudja valaki, hogy mit jelent a csúsztatott zsalus technológia? Rengeteget hallom hibásan használni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3966) attiati válasza föccer (#3965) üzenetére


attiati
veterán

mielőtt írtam ide, rágoogliztam és ez volt a legértelmesebb

(#3967) titko válasza föccer (#3965) üzenetére


titko
tag

Legegyszerűbben úgy lehetne leírni, hogy egy mélyépítésben használt technológia átkonvertálása magasépítésbe :D

(#3968) _BM_ válasza attiati (#3966) üzenetére


_BM_
senior tag

"Érdekes módon ezeknek az épületeknek jobb a megítélése, mint a panelházaknak. Ez azonban csak annak köszönhető, hogy általában nem alkotnak lakótelepet. Ahogy láttuk, a paneles építéstől csak a tartószerkezet más technológiája különbözteti meg, egyébként a lakásbelsők ugyanazon minőségben készültek el."

A vastagított részben van a lényeg. A csúszózsalus a legbikább statikailag. Olyan, mint Fogarasi Árpi ojjektuma.

Statikai sorrend:

1 Csúszózsalus
2 Betonszerkezetes (a falak sehol nem viselnek terhet), a szélterhelést a túlméretezett vasbeton liftház viseli - újépítésűek.
3 Hagyományos téglaépítés, amelyben a falak függőlegessége és a födémek súlya miatt áll a ház (ez a legszarabb) Lásd Tímár utca, tegnap, "békebeli" ház.

[ Szerkesztve ]

(#3969) _BM_ válasza föccer (#3965) üzenetére


_BM_
senior tag

Fadobozokat raktak a szobák helyére, amelyet körbevasaltak, és kiöntötték betonnal. Mondjuk van két szoba, vagyis két fadoboz, egymástól 15 cm-re. A résbe (majdani fal) és a dobozok tetejére (födém) rakták a vasalást, kiöntötték, majd kötés után kihúzták a dobozokat, és felrakták őket a következő szintre. A kihúzás miatt téglából készültek a homlokzatok utólag (máskülönben nem tudták volna kihúzni a dobozokat). Ezért nevezik sokan téglaházaknak ezeket. A vékonyabb közfalakat (vizesblokk) is téglából csinálták sok helyen.

[ Szerkesztve ]

(#3970) attiati


attiati
veterán

Köpönyeg.hu-n légszennyezettség térképen érdekes, hogy most per pill budán a legszennyezettebb a levegő.

(#3971) föccer válasza attiati (#3970) üzenetére


föccer
nagyúr

Én inkább Velence-Székesfehárt látom a legrosszabbnak.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3972) attiati válasza föccer (#3971) üzenetére


attiati
veterán

először én is beugrottam, de az csak a szálló por értéke

nézz szén monoxidot, oxidokat, dioxidokat külön

(#3973) _BM_ válasza _BM_ (#3969) üzenetére


_BM_
senior tag

Hülyeséget írtam. Összekevertem az alagútzsalus módszerrel. :W

(#3974) föccer válasza _BM_ (#3973) üzenetére


föccer
nagyúr

Bezony, csak nem akartalak megsérteni, hogy rávilágítok. :K :B

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3975) _BM_


_BM_
senior tag

(#3976) DeFranco válasza _BM_ (#3975) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tényleg nem néz ki rosszul

(#3977) föccer válasza _BM_ (#3975) üzenetére


föccer
nagyúr

20 év, amire visszahozza az árát és akkor nem számoltam azzal, hogy nem fizetik ki, meglopják, tönkre teszik.

Befektetési céllal max pénz menekítésre/eltüntetésre lehet használni.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3978) _NCT


_NCT
őstag

Ha már albérlet, megkérdeznélek titeket, hogy 1 személyre saját mérőórás vagy általány díjas albérletet érdemes keresni?

Illetve fűtés az ahogy én tudom 3 típust érdemes: cirkó, házközponti ill házközponti mérőórával.

Albérletet keresek magamnak, 50-60 alatt nem nagyon találok normális 1 szobás albérletet, olyan ami bútorozva, felszerelve alap dolgokkal.

(#3979) föccer válasza _NCT (#3978) üzenetére


föccer
nagyúr

Csak saját mérőórás. fűtés az házközponti szintén saját órás. A konvektoros drága, főleg, ha ész nélkül használod. Ha fűtésen akarsz fogni, akkor jó állapotban legyenek a nyílászárók és legyél körbe fűtve, minden oldalról.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3980) _BM_ válasza föccer (#3977) üzenetére


_BM_
senior tag

"nem fizetik ki, meglopják, tönkre teszik"

Nálam az nem játszik :DDD Casting van ezerrel. Gondolod, hogy megjelenik egy jóképű fazon, leteszi a foglalót, én meg kapásból belemegyek? Csak alapos check után.

A legnagyobb problémám eddig az volt, hogy egy albérlő nyitva felejtette a csapot, feltehetőleg piát hűtött a mosogatóban, és egy hét múlva vette csak észre (ritkán lakott ott). Időközben leolvastam a vízórát, és 10 köbméterrel több volt a fogyasztás a szokásos 1-2 köbméternél. Felhívtam a figyelmét, ő viszont határozottan állította, hogy biztosan a vízóra bolondult meg. Másnap közöltem vele, hogy lecsekkoltam, és valóban a vízóra számol sokat (mert azok már olyanok, hogy gyorsabban pörögnek :DDD ), természetesen az én költségem a többlet, de nem is ezért hívtam, hanem azért, hogy közöljem, sajnos fel kell mondanom az albérletet, mert más célra használom.

[ Szerkesztve ]

(#3981) _NCT válasza föccer (#3979) üzenetére


_NCT
őstag

Akkor ez így kicsit szerencse kérdése, nyáron nem nagyon fogom tudni, hogy körbe van-e fűtve vagy sem.

(#3982) _BM_ válasza föccer (#3979) üzenetére


_BM_
senior tag

"Csak saját mérőórás. fűtés az házközponti szintén saját órás"

Így van, de mindenképpen ajánlott néhány számlát kérni a fűtésről, mert sok esetben a házközponti, egyedi órás fűtés is méregdrága, ugyanis ott könnyen tudnak lopni a közösképviselők. Nehéz "belelátni".

[ Szerkesztve ]

(#3983) _BM_ válasza _NCT (#3981) üzenetére


_BM_
senior tag

Ha lakások veszik közre, akkor az már fél siker.

[ Szerkesztve ]

(#3984) Vesztor87 válasza _NCT (#3978) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Hát igen, elég drágák az albérletek is sajnos, én most elég sokáig kerestem mire találtam. Bár amit most találtam semmi extra nincs, annyi kritérium volt hogy legfelső emeleten legyen, kivagyok a felettem lakók miatt... Kispesten találtunk jó lakást (melóhelytől bkv-val 20-30p, kocsival lenne 5-10p). Most újítgatta fel a tulaj, ősszel lesz még ablak csere is. Ez 1+2 félszobás volt, de a kisebb szobát a konyhával egybe nyitották, így elegendő méretű lett a konyhai is. Ja, panel egyébként... 45k havonta, 14k a fűtés télen nyáron... 90-be elvileg télen nyáron megáll mindennel együtt...

[ Szerkesztve ]

(#3985) _NCT válasza Vesztor87 (#3984) üzenetére


_NCT
őstag

Az a baj hogy én I. ker-ben dolgozom, (persze a nyóc kivételével körúthoz/metróhoz közeli nem dzsindzsás részeket nézek) így viszonylag drágább lesz az albi is, mire jó helyen találok. Azért 90-be én is szeretném hogy megálljon télen nyáron, főleg egyedül.

Lakás kérdést most elnapoltuk egy időre, egyedül 1000% hogy nem fogok belevágni semmilyen lakáshitelbe, még ha az önerő meg lesz rá akkor sem. Szépen takarékoskodok, aztán majd egyszer, már nem stresszelek rajta, felesleges. Inkább élvezem az életet. Asszony meg mire normális munkát talál és befejezi a sulit az még 1-1.5 év.

[ Szerkesztve ]

(#3986) Vesztor87 válasza _NCT (#3985) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Békásmegyerről a HÉV-el is hamar ott lehet lenni (bár nemtom melyik részébe jársz:))
A lakáshitelt nem tudom én se, majd jövőre meglátjuk. Most kipróbáljuk milyen a legfelső szinten a panel. Azt számoltam hogy ha 5 millát felveszek akkor azt 8 év alatt kényelmesen ki lehet fizetni, 57k-s lakás hitellel és egy 10e ft/hó/8 év LTP-vel pl. És akkor van havi 67e ft ráfordítással egy hitelmentes lakásunk. Akárhogy is nézem, ha 45-50k-t fizetek ki albérletre, és marad ez a 20-25 ft amit LTP vagy akármi másra teszek félre, akkor rosszabbul járok. Most ez az állami támos hitel elég kedvező, ezt LTP-vel kombinálva (meg a jelenlegi ingatlan árakkal) jó lehetőségnek tűnik. Nem merek azzal számolni hogy többet teszünk félre, ez a havi 75k (albi+LTP) az lazán minden megerőltetés nélkül megy, most kezdünk félre tenni még emellett... majd jövőre látjuk hogy alakul. Ha nem jön be a lakás téma, akkor pár évig még albérletezünk szerintem:)

(#3987) _NCT válasza Vesztor87 (#3986) üzenetére


_NCT
őstag

Albérletnél is illik alkudni nem? 5-10ezret a bérleti díjból :D Még az is probléma, hogy autóm is van, amit valahol tárolni is kéne, mivel napközben zömében bkv-val közlekedek. Igaz van benne védelem, nem is olcsó, de a trailer/lopóautó bármikor közbejátszhat.

föccer: próbálkozni szabad :D

[ Szerkesztve ]

(#3988) föccer válasza _NCT (#3987) üzenetére


föccer
nagyúr

Az 5 is sok, nemhogy 10 :D Vagy ha vicc volt, akkor nem szóltam :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3989) Vesztor87 válasza _NCT (#3987) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Hát megpróbálhatsz alkudni, de valszeg nem engednek, max tényleg egy pár ezer ft-ot, ha pl 80-ért hirdetik lehet hogy egy 75k-s ajánlatra igent mondanak, de nem hiszem hogy túl nagy a mozgástér:) Inkább azt kell helyre rakni hogy a kaució mennyi legyen. Voltunk egy másik lakást is megnézni 14 kerben, azt mondta a tulaj hogy 3 havira gondolt... na mondom köszönöm, viszontlátásra (kolléga hirdette, kaucióról nem volt szó, gondoltam biztos 1 v 2 hó... :D ).

(#3990) amargo válasza _NCT (#3978) üzenetére


amargo
addikt

Önkormányzatiakba 1-2M-val bele lehet ugrani van ahol kevesebbel is, általában 1 év kaució van. Ilyeneket néztél esetleg?

(#3984) Vesztor87: 90e-be mi van benne?

[ Szerkesztve ]

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3991) Vesztor87 válasza amargo (#3990) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Minden:)

(#3992) amargo válasza Vesztor87 (#3991) üzenetére


amargo
addikt

internet, tv, telefon is?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3993) Vesztor87 válasza amargo (#3992) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Albérleti díj: 45.000 Ft
Közös kk, : 13.400 Ft
Főtáv : 14.000 Ft (átalány, nincs mérő)
Villany : 4.000 Ft (eddigiek alapján becsülöm, itt a 35nm-es lakásba eddig 3 körül vt)
Víz+csatorna: 6.000 Ft / hó (2 havonta jön, eddig 2 havonta 10-12 jön, itt is felfelé kerekítek)
Digi: : 2.700 Ft (csak internet lesz, mert itt most van tv-nk, 2 hetente megnézem az F1-et ennyit van használva:D)
Gáz : 1.800 Ft /hó (2 havonta 3.600 ft, ez a tűzhely miatt van)
---------------------------------------
Ez ha jól számolom 84.200 Ft:)

[ Szerkesztve ]

(#3994) amargo válasza Vesztor87 (#3993) üzenetére


amargo
addikt

Ez elég baráti így, szerintem ezzel abszolút jól jártatok! :)

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#3995) _BM_ válasza Vesztor87 (#3993) üzenetére


_BM_
senior tag

Villany
Víz+csatorna:

Ne izélj már. A villany és a víz mindenhol annyi, amennyit fogyasztasz. Attól kapok hülyét, amikor valaki megkérdezi, hogy mennyibe kerül a villany. 40valahány forintba kwh-nként.

(#3996) _BM_ válasza Vesztor87 (#3993) üzenetére


_BM_
senior tag

"Albérleti díj: 45.000 Ft
Közös kk, : 13.400 Ft
Főtáv : 14.000 Ft (átalány, nincs mérő)"

Ha a 14000 ft x 12 = 168 000 ft-ot visszaosztjuk 5 fűtési hónapra, akkor havi 33 ezer ft-t az adott lakásban a fűtés (a téli hónapokban). Egy hasonló méretű, de újépítésű lakásban 10 ezer ft-ból megúszod a fűtést, vagyis 118 ezer forint a megtakarítás az újépítésű javára. Ha ezt a 118 ezret elosztod 12-vel, akkor 10 ezer forintot kapunk, ami azt jelenti, hogy egy 45 ezres panel annyiba kerül, mint egy 55 ezres újépítésű.

(#3997) Vesztor87 válasza amargo (#3994) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Hát remélem. Ha berendezkedtünk tolok fel egy-két képet ha érdekel. Abszolút egyszerű, nem valami hiper puccos lakásról van szó, úgy tekintek rá mint albira. Legyen egyszerű, tiszta rendezett, nem lényeg hogy lapos tv meg mindenfelé perzsa szőnyeg legye:D

_BM_: valóban, csak azért írtam hogy szemléltessem hogy jött ki a dolog:)

(#3998) _NCT válasza Vesztor87 (#3997) üzenetére


_NCT
őstag

Te nem egyedül laksz ugye? Tehát nektek az átalány is teljesen megfelel fűtésnek. Én már nem biztos, hogy jól jönnék ki vele.

[ Szerkesztve ]

(#3999) Vesztor87 válasza _NCT (#3998) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Nem, barátnőmmel lakunk együtt. Nekünk az volt a lényeg hogy kiszámítható legyen hogy mi mennyi konvektor nem volt az), az meg hogy mindig ugyanannyi külön jó:)

(#4000) concret_hp válasza _NCT (#3978) üzenetére


concret_hp
addikt

1 személyre nyilván csak saját órás.

a 14K fűtés télen nyáron meg rengeteg.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.