Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19642) King Unique válasza Mandarinn (#19639) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azt már említettem több topikban is, hogy a külső HDD-k elsődlegesen nem az ilyen TV, xy lejátszó stb. készülékekhez valók —► [link], [link].

Egy Windowst futtató tablet az OS terén előnyösebb lehet, de a tápellátás már problémát okozhat egy 2,5" külső HDD használata esetén. Ha csak 1 db USB 2.0 port van a tableten, akkor inkább felejtős a dolog. Ha van 2 db port, akkor egy Y-kábeles megoldás szóba jöhet, de az is leginkább akkor, ha pl. Type-A aljzatok vannak a készüléken és nem Micro-B. Viszont, ha még össze is jönne a dolog, az megint más kérdés, hogy egy ilyennek bírja-e / meddig bírja az akksija, ha egy 2,5" külső HDD van rácsatlakoztatva... :F

Ha nem fontos annyira a mobilitás, akkor akár egy aktív USB hubot is közbe lehetne iktatni, amely már normális tápellátást tudna biztosítani.

Ha fontos, akkor hordozható kivitelben max. ilyen energiabankos megoldást tudnék elképzelni kiegészítő / külső tápellátásként funkcionálva a megfelelő kábelezéssel. De, mivel nem próbáltam ilyet, így nem tudom, hogy mennyire lenne alkalmas az említett feladatra... :F

További opció lehet még 2,5 colos méretben egy Wi-Fi képes külső ház, vagy valami gyári kompakt megoldás, amelyek rendelkeznek beépített akkumulátorral. Viszont az ilyen cuccok nem éppen olcsók.

Szóval, egy tablethez a fentebb említett Wi-Fi megoldás lenne az igazi, ha van rá keret. Ellenkező esetben a normál 2,5 colos típusok helyett ideálisabb választás lenne inkább egy (OTG) pendrive, vagy esetleg egy 3,5 colos külső HDD a stabil tápellátást illetően. Amúgy hiába fogyaszt egyik-másik 2,5 colos külső merevlemez kicsivel kevesebbet / többet, az egyáltalán nem garantálható egy ilyen normál tablet esetén, hogy rendesen meg fogja őket hajtani. Egy olyannál már inkább, amin van USB 3.0 port.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.