Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9290) Darth_Revan válasza Fauno (#9263) üzenetére


Darth_Revan
veterán

Szia!
Attól függ. Az Amazon rendszere magas összegű rendelésnél, ha nem a Standard szállítással kéred, hanem a legalább "AmazonGlobal Expedited Shipping"-el (ami csak pár száz forinttal drágább), akkor "Import Fees Deposit" címen ki kell már a termék megrendelésekor is fizetni a becsült vámot/ÁFA-t, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy az Amazon a vámhatóságnál eljár a te nevedben és intézi a vámoltatási eljárást.

Ha mégsem kerül sor a termék vámolására vagy ha kevesebbet kellett fizetni, mint amennyit az Amazon a becsült összegnél kért, akkor a teljes összeget, illetve az utóbbi esetében a különbözetet visszatéríti az Amazon a fizetésnél használt bankkártyára.

Példa:

Mondjuk vegyük a Tom Clancy's Splinter Cell Blacklist Paladin Multi-Mission Aircraft Edition kiadását.

Items: USD 169.99
Shipping & handling: USD 12.48
Total before tax: USD 182.47
Estimated tax to be collected: USD 0.00
Import Fees Deposit USD 49.27

Order total: USD 231.74

Ennél a terméknél nem érhető el Standard postai szállítás, minimum AmazonGlobal Expedited Shipping-el kell rendelni, amelynél az Amazon becslése szerint $49.27-et kell fizetni a vámon, amit már az Amazon le is von a fizetésnél, viszont ha a vám "nem fogja meg" vagy ha kevesebbet kérnek, akkor visszakapod a teljes $49.27-t vagy a különbözetet.

De mondjuk vegyük a Highschool DxD nevű BD+DVD Combo pack formátumú sorozatot:

Ennek az ára, ha sima postával kéred, akkor

Items: USD 49.99
Shipping & handling: USD 6.48
Total before tax: USD 56.47
Estimated tax to be collected: USD 0.00

Order total: USD 56.47

AmazonGlobal Expedited Shipping esetében viszont már jön rá vámköltség:

Items: USD 49.99
Shipping & handling: USD 9.98
Total before tax: USD 59.97
Estimated tax to be collected: USD 0.00
Import Fees Deposit USD 16.19

Order total: USD 76.16

Nem tudom mit szeretnél rendelni, mert nem írtad, de ha DVD/BD filmet vagy sorozatot, akkor abban az esetben, ha nem szeretnél a pénztárnál extrát fizetni, akkor elég a sima posta is, mert akkor nem kér az Amazon vámköltséget. Nekem a legtöbb csomagom ami az Amazontól jön 12-15.000 Ft felett van, nem egy csomag jött már ami 22-23.000 Ft volt, de sima postánál nem kellett vámot/ÁFA-t fizetni 1 után sem. Jah és nem "átcsusszantak", Amazonos csomag nem tud "átcsusszanni", mivel az Amazon a csomagoláshoz használt doboz külső részére mindig (szállítási módtól függetlenül) ragaszt egy vámnyilatkozatot, amin megjelöli a csomag pontos értékét. Ezen a vámnyilatkozaton "Freight and insurance" címen szerepel a szállítási költség is. Mindig pontos értéket írnak rá, velük nem lehet alkudni, mint a kínai boltosokkal.

Végül pedig ha mégis rendelnél az Amazon USA-tól, akkor javaslom, hogy dollárban fizess és ne forintban, mert elég nagy hasznot rárak magának az Amazon a váltásra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.