Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31145) b0bcat válasza Sanyesz. (#31138) üzenetére


b0bcat
addikt

Nem külföldi küldeményről beszélünk, hanem magyarországi, MPL-es csomagról.

Meglátásom szerint azért lényeges, hogy bizonyítható legyen, hogy mi volt a csomagban a megérkezésekor, mert a feladó ellen addig nehéz lépni, amíg nem zárható ki, hogy a postán tűnt el a csomag tartalma.

Tavaly nyáron egy PNA-t vásároltam a Vaterán. Két darab szappan érkezett helyette a dobozban. Az eladó esküdözött, hogy ő természetesen a navit rakta a csomagba, és két dolog is amellett szólt, hogy a postán történt valami a csomaggal, nem pedig ő vert át: 1) a csomag felbontása után látni lehetett, hogy fel van vágva az egyik oldala a doboznak, csak vissza lett ragasztószalagozva; 2) súlybeli eltérés volt a feladás és a megérkezés között, tehát nyilván a két posta közötti úton történt valami a csomaggal. :(((

Ezek után írtam a postának, hogy mi történt. Ahogyan várható volt, elutasítottak, három különböző dologra hivatkozva: 1) szerintük náluk nem lopnak :W 2) nem tudom bizonyítani, hogy mi volt a csomagban, hiszen senki nem látta, amikor kibontottam, utólag meg hazudhatok is; 3) egy dobozból szerintük nem lehet kivenni annak tartalmát, ha doboz egyik (bármelyik) oldalát kihajtjuk, ugyanis azon a nyíláson nem fér ki a doboz tartalma... :Y

Ezek után fenntartom magamnak azt a "jogot", hogy postai dolgozó előtt nyissam ki a csomagot, hogy tanúm legyen legalább arra, hogy mi érkezett... :U

Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.