Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Impair1980
üzenetére
Kidörzsöléshez hosszabb idő kell, mint említettem, még akkor is, ha hintőpor vagy speciális gumiszerelőzsír nélkül rakja össze.
Ott inkább szerelés közben elkövetett hiba lehet, becsípés. Meg amikor nekem nem sikerült a ragasztás elsőre, de azért ilyen baklövést csak nem követnek el, én is csak azért ragasztottam, mert akkor nem volt kéznél új belső.
Nyilván újat illik beépíteni a szervizben, annak pedig nem szabad ilyen hamar ereszteni, ha nem károsítják.
-
FID
őstag
Mai fahéj: [link]
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Impair1980
üzenetére
Ezért vagyok a csináld magad híve. Vagy kell keresni egy másik szerelőt. Az enyémben nincs belső. 1100 km vagyok még nem volt bajom velük.
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Impair1980
üzenetére
Ha a belsőt nem megfelelően pozicionálják, vagy a gumi elforog a felnin (mert nem fújták elég keményre), a felni fém pereme egyszerűen elkezdi reszelni/vágni a gumi szeleptövét.
Ez lehet a gond? -
Sirtaky
csendes tag
válasz
Impair1980
üzenetére
Szerelésnél valószínű kicsípték a belsőt .
-
Impair1980
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Egy helyi szervízbe vittem el. Csak Ők foglalkoznak szervizeléssel. Nem magam csináltam. A szervíz sajnos nem tud tömlő nélküli gumit szerelni, ezért tettek bele belsőt. Biztos, hogy Ők basznak el valamit. Az nem lehet, hogy két alatt 3x vittem vissza és mindig leengedett! Tehát nem defekt, hanem a szerelésnél basztak el valamit. Mivel célszerszámaim nincsenek, ezért vittem szervízbe. Szereléssel együtt a belső, külső volt 25eFT. De az, hogy 2-3 naponta visszavigyem az nekem már nem OK. Ezért gondoltam a tömör gumira...
A szelep jó, ellenőriztem. Viszont ahol a belsőnek a szelepe jön ki, ott ereszt. Kis vizet csepegtettem oda és látványosan bugyborékol. Akkor ezek szerint a szerelés a ludas. Kidörzsöli a felni???? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Impair1980
üzenetére
Attól még, hogy belsős, nem ereszt, normális esetben. Tűszelep be van húzva rendesen?
Régen parasztosan nyálazni szokták a kerékpár szelepét, de kulturáltabban szappanos víz vagy szivárgásjelző hab segítségével meg lehetne figyelni, hogy buborékol-e.
Más kérdés, hogy a belső idővel valóban hajlamos kidörzsölődni, de napi használatnál 6-12 hónap után esetleg, nyomástól is függően. Meg a szerelés ugyebár, én hintőporral alaposan megrakom, hogy jobban bírja. Új belsővel hibátlannak kellene lennie, sőt amikor ragasztottam / foltoztam, az sem eresztett utána.
A szelep melletti részen szokott kidörzsölődni egyébként, ahol félre van feszítve a belső, apró lyuk keletkezik általában, a felni és külső gumi találkozásánál.
De aki nem szerelget, nyilván jobban megfelel az eredeti megoldás. Tömör gumi nekem nem jött be, kínszenvedés, a járműnek, az akkunak sem tesz jót, még a talpam is szétverte.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
XIAOMI 5 pro roller hátsó kereke defektes lett. Elvittem szervízbe. Cseréltek rajta külsőt, de belsőt is tettek bele. Két hét alatt 3X engedett le. Valami nem okés vele.
Tömör gumit lehet rá rakni?
Gondolom ugyan azok a méretek, mint az eredeti kerék méret?
60/70-6.5
Nem akarok vele többet killódni!
Csak aszfaltos uton megyek vele. A keményebb pattogás nem zavar! -
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nem írtad el? Az 816 kg..
. -
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Én sem
Ha eljössz akkor ki tudod próbálni.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Amit már linkeltél 135 azt használom én is. 125be nem néztem mik vannak kke. [link]
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Az tuti jó. És teszel rá védőt.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Annyi az előnye hogy nem fog olyan hamar recsegni. Elmegy kategória. De van abból is drága.
-
SoulReaver
veterán
A DNM rugóstagok jók? Youtube-on találtam egy csókát, aki ezekre cserélte a gyári tagokat a dt2-ben.
Az 1500 LBS rugókkal nem tudom, hogy túllőtt-e a célon, de szerintem az sok.
-
FID
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Ha csinálsz külön kampós alátétet akkor tudsz nyerni még helyet.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Eleve a 10x3.5" is egy másik jelölés: 10" átmérő, 3.5" szélesség.
(~89 mm)
Amiben az a szép, hogy nem mondja meg a felniméretet, pedig lehetne 6.5 is. -
bandigyerek
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nehogy már egyen jelölés legyen és a paraszt kiismerje magát... Ááááá... Egyébként eléggé kis mozgástér van a gumival mert a gyári futófelülete, meg a lengéscsillapító között talán kisujjnyi hely van. Mindegy még jó, de előbb, vagy utóbb lesz csere, és jó tudni ilyen részleteket.
-
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
A 65 tiszta: a szélesség 65%-a, tehát 52 mm oldalfal magasság. Ez a 6" felnivel: 256,4 mm átmérő, tök pontosan hozza a 10"-t. Az a /250 valami más jelölési szabvány lehet akkor.

-
FID
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
A lényeg az hogy jó rá amit mondtam
-
bandigyerek
senior tag
A roli gumin 80/65-6 felirat van. A PMT, amit küldtél azon meg 85 /250-R6. Az első és utolsó szám "passzol" de, hogy lesz a 250?
A 250 (10") a kerék teljes átmérője. Tiszta.
De mi a 65 és hogy lesz belőle 250?
4,5 óra rolleren.... aha... Csak erős kényszer hatására! Életemmel fenyegetve... Se...
-
FID
őstag
Így kezdődött: [link]
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Üdv a hívők között
bandigyerek: Hát ezt most nem értem de elég hulla vok. 4,5 óra rollerezés után.
-
DigitXT
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Azon a sebességen meg nem fog 12 mm-t nőni a gumi átmérője, az ziher.

Papíron 68 km/h. Amikor ilyen durva torzulást videóznak 100 km/h fölött pörgetik. -
DigitXT
félisten
válasz
bandigyerek
üzenetére
Elírás lesz az. Eleve 100 fölött értelmetlen.

Geller72: én akkor lepődnék meg, ha azt a fordulatszámot csak meg tudná közelíteni, amikor rajta áll, és nem légüres térben közlekedik. Meglehetősen értelmetlen teszt.

-
bandigyerek
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
10"
FID: Vakuljak meg nem értem ezeket a méretezéseket... Hogy lesz a 65-ből 250?
-
SoulReaver
veterán
NA kész lettem szép kényelmesben. Még teszt karika is volt óvatosba. Ég és föld tényleg. Sokkal kényelmesebb vele menni! Kanyarba is bátrabb vagyok vele, bár még a formaleválasztó miatt annyira nem döntöttem. Mint ha kicsit lomhább lenne indulásra, de aztán elkezd húzni. Majd megnézem óra szerint mennyi lett a vég seb. így.
Nem sok érzékem van a fotózáshoz, bocsi...

A hátsó sárvédő tartókat levettem végül, mert pont oda húzta a gumihoz és súrolt kicsit.
A gumicserénél sima kézi pumpa is elég volt felpumpálni. Szépen kipattantak a szélekre. Olyan, mint ha ez a felni pont a gumihoz lenne gyártva. Örülök, hogy össze jött!
Köszönöm a sok segítséget és infót!

-
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
Azért pörgesd meg eccer “bakon”, lehet h meg fogsz lepődni.
-
FID
őstag
válasz
bandigyerek
üzenetére
Pmt 10x3.5 [link]
SoulReaver: Nyélen még bele tágulhat.
-
SoulReaver
veterán
válasz
bandigyerek
üzenetére
-
bandigyerek
senior tag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Gratula! Ügyi vagy, és pofás is.
Vajon van ilyen/hasonló a Blade Mini Ultrára (80/65-6) is? -
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Valaki nagyon korán kelt, hogy kiélvezze a napot
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Bírja az a 3,5 bart is. Nálad keményebbre kell fújni mert jóval szélesebb felnire szánták mint ami neked van. Ne tudjon leugorni kanyarban.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nagyon kevés maradt benne.
Egy másik rollert fogsz kapni. Én 3 bart szoktam fújni bele.
-
FID
őstag
válasz
SoulReaver
üzenetére
Mennyit megy el alattad nyélen? Nekem 22km volt. 85kg kb.
-
SoulReaver
veterán
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Nekem Ausom dt2 pro van, 118kg-val nincs semmi baja

-
DigitXT
félisten
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Nagyon valószínű, hogy csak a méltán híres SOPO márkából tudsz venni ennyiért...
Mármint szopóroller lesz, akármi is az.
Sajnos elég tipikus, hogy túl gyenge az anyag, kettétörik az ember alatt mint a ropi. Csak vmi böszme cuccban bíznék. Vagy abban se!
Az meg drága. A Kukirin szerintem felejtő: a 120 kg terhelhetősége az nem csak ajánlás. -
pusszycat
nagyúr
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Kukirin G3 Pro, ezt tudnám ajánlani, kivehető akkus, 2400 watt-ra is felmegy. Vagy az Ausom rollerek közt van sok ami 150 kg tud cipelni.
-
DigitXT
félisten
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Kivehető akku ritka, mint a fehér holló. (Bérrollereken persze ilyen a kialakítás, de civilen.) A 130 kg testsúly kb. az összes pálcika rollert kizárja: 120 kg terhelhetőségű a legtöbb.
Magyarán vmi nagyvas kellene neked, viszont nem írtad, hogy mennyi a keret. Drága lesz.Ui: ahogy az előttem szóló írja, pl. a Dualtron Storm kivehető akkus... De akciósan 1MFt+.
-
FID
őstag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Dualtron Storm
Bármi olcsót veszel és 1 motorost ki fog hasalni alattad, és nem lesz ereje. Vagy Segway g30. Az mindent is bír de nem lesz ereje. Van 130kg-os haverom egész hamar tört alatta a telszkóp. -
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Lehet beruháznék egy roller-re. Jelenleg Lime-ot használok. Jó lenne ettől csak pozitív irányban eltérni(mondjuk a felfüggesztés területén) 130kg vagyok. Egy pincében tudnám tárolni, de ott nincs áram, hogy töltsem. A negyedikre nem rángatnám fel, szóval valamilyen kivehető aksis változat érdekelne. 20km valós hatótáv, már elég lenne, emelkedő ahol közlekedem nem nagyon van.
Tudtok ajánlani valamit? -
Geller72
veterán
válasz
SoulReaver
üzenetére
NeM csak a felni necces ilyenkor, hanem a gumi belső pereme is. Sőt, az előbb sérül meg..
-
FID
őstag
Mai Temu: [link]
-
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Amit vettem gumi feszítőt, ahhoz kaptam peremvédőket is. Végig néztem amúgy, elég tompa meg sima a felülete, nem hiszem hogy megtudnám karcolni vele a felnit. Max direkt.
Slick gumit nem akartam. Nem tervezem esőben használni a rollert, de ha elkap egyszer a zuhéj, nem akarom beszopni a slickkel..
-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
a felni peremre szoktak valamit kenni a tömlőmentes gumi miatt?
Létezik peremtömítő paszta, de amíg sérülésmentes a felni, addig nem szükséges.
Szerelésnél érdemes vigyázni, ne mi magunk okozzunk karcokat, mert onnantól kellhet.Az miben lesz nekem gáz, hogy utcára nem javasolja a gyártó?
Az ég világon semmiben, ráírják mindegyikre. Slicket mondjuk utcára botorság felrakni.
(Nedves aszfalton elveszíti jól tapadó jellegét, és hajadra kenheted a szuper keveréket.) -
DigitXT
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
+ ÁFA és a szállítás. Utóbbi eléggé megdrágult az elmúlt időben,
de legalább gyors volt, ha 17-i rendelést 23-án már kiszállították. -
Geller72
veterán
Most rendeltem a haveromnak, 48 euro volt /db.
-
SoulReaver
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszi!
Hétvégi projekt lesz! Még kell hosszabb csavar a sárvédőnek, meg valami hézagoló cucc.
Lesz előtte - utána kép majd!
Pár mm-el szélesebb csak a gyáritól. Átmérőben lesz inkább látványos. Na meg gördülésben!
a felni peremre szoktak valamit kenni a tömlőmentes gumi miatt?

-
DigitXT
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
Minek az, nem törékeny cucc.
Grat hozzá, kíváncsi vagyok,
hogy mutat majd a gyári helyett. Előtte-utána képek jöhetnek! -
SoulReaver
veterán
Olaszból 61.000Ft ért ennyi csomagolást érdemelt a gumi…
Egy szaros dobozba nem tudták belerakni gondolom…
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
De bizony, 26". Ma is megvan a bringa. 38? Puding vagy.
Párom két éve 45 fölött tekert önerőből, síkon, szintén 26"-on, csak neki 18 sebessége van... (Áttétel arányt nem tudom.) Ami viszont biztos, hogy az FLJ-t fel kellett kapcsolnom maxra (45 km/h), hogy egyáltalán tartani tudjam a tempót. Bringán esélyem sem lett volna. Gondolkodtam egy időben, hogy elektromos rásegítést kéne szerelnem az öreg MTB-re, ám a baleset után letettem róla.
(Pedig bringával sosem estem - nagyot. Mindenesetre tavaly a padláson maradtak, végig.) -
DigitXT
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
Lehet, csak a doppingforrásodat akarták lekapcsolni.
Szerk: annak idején (~16 évesen) nekem is 60 km/h fölött volt a "rekordom". Igaz, volt némi hátszél. Meg szakadék.
Viccen kívül, a 21 sebességes MTB legnagyobb fokozatát pörgettem, hogy menjen a 60+. (Van olyan lejtő, ahol ez sem kellett volna, csak ott meg nem biztos, hogy meg tudok állni: jobban szerettem az enyhe lejtőn való erőből száguldást, persze sisakom nem volt: áááá.)Szerk2: ha csak arra kellett az MXS, hogy lehessen mutogatni, akkor elég volt a mágnest az érzékelő előtt párszor marha gyorsan ide-oda mozgatni, és már be is mért 70 km/h+-t. (Hol is láttam ilyet modern formában? Ja igen, mikor a roller tuner a GPS fotót átrajzolva, külföldi fórumon azzal akart villantani, hogy mennyit megy a vas, csak sajnos lebukott.
) -
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Mármint a KRESZ-t?
Azért az elég régóta velünk van. Kisebb-nagyobb módosításokkal.
Btw. aki 50 km/h-val tud tekerni, az elég komoly sportoló, akkora ott a légellenállás.
Magyarán (kb.) versenyzőknek kötelező sisak biciklin: még embert nem láttam, akit ezért fogtak volna meg, hogy gyorshajtott, mert nem volt rajta a sisak...
Bár olyan versenyző azért volt már néhány, aki edzésen szarrá törte magát: versenyen se volt mindig kötelező. -
DigitXT
félisten
válasz
Geller72
üzenetére
szabálysértés, akkor is, ha nincs konkrét szám túllépve.
Ne is mondd, teljesen alap, hogy ha ELESIK a motoros, még fel is jelentik, mert NYILVÁN megsértette ezt a szabályt, hát nem volt ura a járművének! (Külön macera utána esetleg ráverni az egészet a közútkezelőre, pl. mondjuk teleszórta kaviccsal a kanyart, szevasz.)Ui: engem is vmi általános gumiszabállyal jelentettek fel (amiben nem volt szó SMKP-ról):
általa elkövetett KRESZ 3 §. (1) bekezdés C pontjába ütköző szabálysértés elkövetése miatt -
Geller72
veterán
1/1975. (II. 5.) KPM–BM rendelet (KRESZ)
📌 Pontos rendelkezés
54. § (4) bekezdés:
„Kerékpárral lakott területen kívül fejvédő sisak viselése nélkül legfeljebb 40 km/óra, fejvédő sisak viselése esetében legfeljebb 50 km/óra sebességg.
1/1975. (II. 5.) KPM–BM rendelet (KRESZ)
📌 Általános sebességszabály
26. § (1) bekezdés:
„A jármű sebességét úgy kell megválasztani, hogy a járművet a vezető uralkodása alatt tudja tartani, és – figyelemmel az út-, a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyokra – meg tudjon állni az előtte lévő, belátható útszakaszon.”
Mit jelent ez gyakorlatban?
nincs minden helyzetre fix km/h limit de ha túl gyorsan mész a körülményekhez képest → szabálysértés, akkor is, ha nincs konkrét szám túllépve.
Külön érdekesség (mondjuk így), hogy smkp-val 45 km/h. De ez nem egy sebességlimit, bármennyire is annak tűnik, nem így értelmezik, hanem ez a kategória határa.
-
DigitXT
félisten
válasz
SoundBox
üzenetére
Ahogy az előttem szóló írja, van olyan elektromos kerékpár, amit ugyanúgy nagyobb kategóriába sorolnak.
(Tipikusan a 25 km/h fölött is segítő, vagy épp gázkaros...)
Amúgy tök nem értem ezeket a megkülönböztetéseket. A kerékpáros, emberi erővel felgyorsulva közlekedhet 40 km/h-val (bicikliúton csak 30), de ha motorja van, nem? Rettenetesen kifacsart érvelésnek érzem, hogy csak azért, mert átlag biciklista nem szokott 40-nel menni, a lehetőség adott, nem büntetendő. Pedig ha gázol, rombol is. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy mi gyorsította fel adott sebességre...
Trabantra se vonatkozik más sebességhatár, csak mert nem szokott gyorsan menni.Ui: ami a konkrét esetet illeti, nem kötelező fizetni. Jelentsen fel. Bizonyítsa, hogy mit vétettél. Lehet, a végén nagyobb lesz a büntetés, de legalább megtudod a jogalapot... Feltéve, hogy van ilyen: szerény véleményem szerint nem úgy működik, hogy a rendőr jogszabályokat alkot. Ő csak alkalmazza azokat. Még csak értelmeznie sem kell.

(Engem is feljelentettek anno. Szabálysértési eljárás indult, amit azzal zártak le, hogy semmiféle szabálysértés nem megállapítható, a balesetet nem én okoztam: ennyike.) -
DigitXT
félisten
válasz
SoundBox
üzenetére
Kezdjük azzal, hogy mi alapján minősül SMKP-nak? De ahogy írod, ha annak minősül, akkor nem hogy bukó, hanem motoros minősítésű bukó, legalább M, vagy B jogsi, és természetesen a bicikliúton nem mehetsz: feltételezem, lakott területen belül történt!
Mindezek, halmazatilag nem tudom, hogy még mindig a KRESZ kisebb megsértése... (Engedély nélküli vezetéstől kezdve mi mindent rá lehetne húzni? Csak kéne jogalap.)Geller72: kimondottan “ki van adva” a rolleresek szigorúbb ellenőrzése
Mondjuk ez pénzlehúzáson kívül másra nem jó. Jöttek volna ki az új KRESZ-szel, és esetlegesen, ha tisztázásra került a szürke zóna, akkor utána büntetni. Tipikus.
És mivel smkp-nak minősül, a biztosítás is kötelező
Ezt azért gondold újra, mert ERRE speciel hoztak jogszabályt, és vannak feltételek.
(Ha vannak olyan rollerek, amikre nem kell biztosítás, azok talán nem is SMKP-k...)Első körben gépjárművek közé sorolták be a 25 km/h fölötti, vagy 25 kg fölöttieket.
Ez amúgy azért is nagyon érdekes, mert maga az SMKP sem volt gépjármű azelőtt.10. * gépjármű:
a) minden olyan, szárazföldön, de nem sínen közlekedő, kizárólag mechanikus (tehát nem emberi vagy állati) erővel működtetett, hatósági nyilvántartásba vett vagy hatósági nyilvántartásba nem vett jármű – a kizárólag mozgáskorlátozott személyek általi használatra szánt kerekesszékes járművek, az elektromos rásegítéssel működő (pedelec) kerékpárok, valamint a mozgáskorlátozott személy által vezetett e-moped járművek kivételével –, amelynek legnagyobb tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h-t, vagy legnagyobb sajáttömege meghaladja a 25 kg-t és legnagyobb tervezési sebessége a 14 km/h-t, továbbá
b) minden, az a) pontban említett gépjárművel együtt használandó pótkocsi és félpótkocsi, akkor is, ha nincs a gépjárműhöz kapcsolva;*: Megállapította: 2024. évi XVII. törvény 39. §. Hatályos: 2024. V. 17-től.
Mondjuk itt a kizárólag mechanikus erő kiveszi a rollereket, főleg zero start nélkül.
Hiszen ha önmagától nem képes menni, akkor emberi erővel kell meghajtani (részben). -
Geller72
veterán
válasz
SoundBox
üzenetére
Akkor büntethet meg, ha segédmotoros kerékpárnak minősíti a rollered, és ezt simán megteheti, mert tk. az. 0-4kw-ig smkp csak, tehát 4000 w felett már nem is smkp, hanem A1! Bukó nem csak bicikliúton kötelező, hanem mindig. Mert a fent említettek miatt smkp-nak minősül. Ezt minap kérdeztem meg ismerős rendőröktől és nem mellesleg megemlítették, hogy kimondottan “ki van adva” a rolleresek szigorúbb ellenőrzése. És mivel smkp-nak minősül, a biztosítás is kötelező, tőlem ma kérték/kérdezték. Nekem van.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Mivel nincs rendszám meg lehet próbálni az eltünést.
Na, pont ez a hozzáállás az, amiért SMKP-tól kezdve rollerig, de még biciklire is kellene valami hatósági jelzés... Nem, nem műszaki vizsgával egybekötött szopatás, de valami, amivel az eltűnni akarókat be lehet azonosítani. Csak egy példa: neked okoz kárt valaki ilyen hozzáállású, felvette ugyan a térfigyelő, ám nem lehet beazonosítani. Így jártál?
SoundBox: aztarohadt. Mégis milyen jogszabályi hivatkozással? Elsőre: felfoghatatlan.
"A közúti közlekedésre vonatkozó szabályok megsértése" indul 26000-ről, de mit sértett?
A KRESZ 48. § (9)-et biztos nem, mert nem motorkerékpár. SMKP-t pedzegetik, tuti.
-
DigitXT
félisten
válasz
pusszycat
üzenetére
Próbáld meg ugyanezt rollerrel, a végén még le is lőnek...
Volt nemrég linkelve, hogy valami beszívott manus próbálta lerázni a motoros rendőrt rollerrel. Nem jött össze.
Ui: szerintem a kolléga kérdése úgy is érthető, hogy vele ez megtörtént... Btw. nincs rá jogszabály, ami előírná a kötelező bukósisak viselést. Ha megint a 2019-es véleményt akarnák előcitálni (SMKP), az már ott megbukik, hogy lakotton belül offos a bicikliút... Magyarán, ha SMKP, akkor több mindenért is felelnie kell, csak azt bizonyítsa, hogy az.
-
pusszycat
nagyúr
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok valaki közületek kapott már helyszíni bírságot, kijelölt bicikli úton közlekedve bukósisak nélkül?
-
Geller72
veterán
válasz
pusszycat
üzenetére
..Ha "az a réteg" tette, akik amolyan "védett" státuszban vannak és/vagy eleve semmit nem tudsz tenni ellenük, vagy azért hogy kártérítést kapj, az egész nem ér semmit. És én általában ezzel találkoztam eddig. Nem felelősségre vonhatóak, max ejnyebejnye, de pénzt az nem fogsz látni.. Ne legyen igazam. Mert az ilyej simán megérdemelné..azt is, hogy jól pofán....szák..
-
Geller72
veterán
válasz
pusszycat
üzenetére
Pesten tanítottam, megszületett közben a lányom és hazajöttem. Aztán felnőtt, most 25 és én már 16 éve külföldön melózok..Van 4 szakmám, plusz néhány "kieg", így van választási lehetőségem, az élet is sokszor helyetted tervez.
. Valszeg most is váltani fogok, elég volt a 16 év..28 országban. Nem azt mondom, hogy nem fogok többé "kimenni", de ha egy mód van rá, szeretnék maradni. Elég volt, egy 23 éves kapcsolatom is ráment. A mostanit nem cseszném el, ha nem muszáj.
. -
-
bsuli76
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem tudom, majd ha a feleségem elhozza a gyereket az iskolából, akkor megkérdezi a gondnokot. Mindenesetre körbefotóztattam a fiammal az iskola parkolóját amin látszik a tetthely, és este írom meg a feljelentést a fotókkal.
Majd a rendőrség lefoglalja a felvételt és végignézik.
A vicc az, hogy ez egy katolikus általános iskola és gimnázium, nem gondolnám, hogy ilyen barom vandál gyerekek járnak oda. Ha meg bárki besétálhat az utcáról egy drótvágóval akkor az meg elég bizarr.
Bízom a hatóságban, főleg most, hogy valami változás beindul a szervezetekben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- VR topik
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Diablo IV
- PlayStation 5
- Filmgyűjtés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10+ db - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Ha eljössz akkor ki tudod próbálni.
A 250 (10") a kerék teljes átmérője. Tiszta.

.

(Pedig bringával sosem estem - nagyot. Mindenesetre tavaly a padláson maradtak, végig.)