Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

Nézegettem a Kugoo S1 "kijelzője" és motorvezérlője közötti kommunikációt,
    egy mini-oszcilloszkóppal (laptopra kötve), és (egyelőre) odáig jutottam, hogy

1) aszinkron soros kommunikáció 9600 baud, 2 stop bit (8 bájt 20 Hz frissítés)
    2) a fehér vezetéken gáz/fék/fokozat/lámpa, utóbbi a féklámpa villogtatás miatt
    3) a csúcsteljesítményt úgy korlátozza, hogy 3-asban a nyélgáz 200-as értékű
    (00010011), 1-esben, viszont ha átírtad 50%-ra mint én, 100 értékű (00100110),
    mivel vezérlő 15A-t tud, 255-ös értékkel (11111111) megküldve tolná a maxot!:D
    4) a vezérlő hasonlóan válaszolgat a zöld vezetéken, ritkábban (1 Hz) 9 bájton,
    pl. a motor által éppen felvett áramerősséget tudhatja meg innen a kijelző rész
    (meg gondolom a motor forgási sebességét is, de ezt még nem elemeztem:B)

Mivel a kínaiak még mindig váratnak a (garis) kijelzővel, megfordult a fejemben,
    hogy fogom az M5Stack-et, s írok rá egy "Kugoo S1" programot. És ha már itt
    tartok a tákolásban, kipróbálom rá lehet-e ereszteni a 15A-t mint "boost mód"?
    (Nem mindennapi használatra, az esetleges túlmelegedés ellen, de próbára.:DDD)

Legalább lenne sebességjelzőm, meg látnám az áramerősséget. (Persze picit
    para, hogy ha esetleg egy programhiba miatt elszáll a fék, akkor mit csinálok.)
    Az M5Stack-be van beépítve GPS is - rögtön lehetne sebességtesztet csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák