Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz #07746304 #2997 üzenetére
Nem feltétlenül: egy bizonyos bájtsorozatot kell küldeni folyamatosan az ECU
felé, hogy ne tiltson le vezérlő hibával. Ami logikus is, mivel, ha elszáll a gáz
és fék érzékelés, biztosabb, ha befékez, mint ha hagyja tovább gyorsulni.Az elégett valami kábel teóriádat le kéne tesztelni, kibontod fent is, és sorban
végig nézegeted a kábeleket multiméterrel: ha szakadás van, elégett valóban!
Bár nem tartom valószínűnek, mert az jelentős hőhatással, szaggal járt volna.Szerk: mi az hogy jó a motor, ha amúgy nem indul? Miből gondolod, hogy jó?
Vagy most már minden jó, csak a motor hibajelzés maradt ott? Nem értem...Szerk2: segítségként beszúrok egy képet, melyik kábel micsoda. Annyi, hogy
a fehéren mennek a vezérlő jelek (5V az 1, 0V a 0 érték), de ezt a multiméter
nem tudja, átlagosan 4.4 voltot mért. A zöldön az ECU válaszol, mivel sokkal
ritkábban, így azon közelebb van az átlagos feszültség az 5V-hoz. (Kb. 4.9V.)
Szóval most nem értem, hol tartasz: összerakod, nem indul viszont befékez?Szerk3: az a kijelző a kormányon nem csak egy kijelző, hanem kezeli a gázt
és féket, meg úgy általában az áramellátást, a kék vezetéken. Ha pl. ott egy
rövidzárlat keletkezik, mint B-L-A-C-K fórumtársnak, nem lehet kikapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos kicseréltem az ECU-t. Mind a két motor jó, de fent a z oszlopban el lehet égve valami kábel, mert az új ECU-nál immáron nem világít az ECU hiba led, de mind a két motor esetében az M igen, viszont további előrelé.pés, hogy az ECU már nem zárja rövidre,
-
DigitXT
nagyúr
válasz #07746304 #2991 üzenetére
Már mihez kellene a szerviz? Összesen két db alkatrészt kicserélni? Azért ez nem rakétatudomány. Szerk: a vezérlőt kemény 4 csavar rejti*, a kereket meg már magad is kivetted korábban. Mondjuk én első körben csak a vezérlőt nézném meg, hogy a régi motor jó-e, tekintve, hogy nem Pro kereket kaptál gariban... Szerk2: de ha az új vezérlővel se jó a régi motor, akkor nincs más választásod.
*: esetleg azzal lehet gond, hogy a vázban van, így imbuszkulcs kell, meglazítani...
[ Szerkesztve ]
-
m4rk.89
aktív tag
válasz hitman77 #2985 üzenetére
Szerintem lassan szabályozni fogják a használatát.
Bicikli útra való a gép, járdán kiemelt figyelemmel lehet használni.
Biztosítás jelenleg gyerekcipőben jár, nem érdemes kötni.
Bukósisakot vegyél mindenképpen.
95 kg-hoz én m365 PRO-t vennék ha még belefér.
ES2-nek szerintem több nehezebben javítható hibája van, míg M365-öt kis hozzáértéssel otthon meg lehet szerelni.
-
hitman77
senior tag
Sziasztok,
Ha mostanában szeretnék venni egy Xiaomi M365-öt vagy segway ES2-t, akkor mire kell figyelnem?
Magyarországon jelenleg ha jól veszem ki a fórum ból nincs engedélyhez kötve és járdán és bicikli útón is használható. Biztosítás, bukósisak szükséges hozzá?95kg-hoz a fenti két típus megfelel? Nem lenne napi használatban, nem munkába járásra lenne, hanem amolyan érdekesség, kisebb távok gyors megtételére.
-
DigitXT
nagyúr
válasz #07746304 #2983 üzenetére
Ez gyors volt. Akkor most már óvatosan a mosással. A régi motort meg teszteld
le, hogy amúgy hibás, vagy hibátlan-e? Nem emlékszem eddig, milyen tesztet
csináltál, de jó tudni, hogy ilyen gördülékenyen is mehet a gari: én visszakaptam
a pénzt a mai napon, mert vettem egy másikat, és nem akartam hónapokat várni.Ha a motor volt hibás, és a vezérlő jó, akkor esetleg engem érdekelne az is.
-
TomMusic
őstag
M365 Pro, recsegő hang jön a kormányrúd környékéről ha mozgatom (tehát utazás közben nonstop). Már a kezdetektől fogva, de úgy voltam vele hogy biztos még be kell járódnia, most kb. 100km van benne.
Tapasztalt valaki hasonlót?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Menyu_S6
tag
Na sracok lehet hogy benevezek egy Dualtron X re.Drukkoljatok..😀
-
törölt tag
Így van... egyébként sem helyeslem a jogsihoz kötést. Ismerek olyan ex-gépjármű oktatót, aki 40 évig oktatta vezetésre az embereket, de a zebrán, és a járdán biciklivel közlekedik, nem száll le
Más: a fellépőt, Ti mivel szoktátok tisztítani? ( Kugoo S1 Pro) Beázás után kényes téma
-
Wine
csendes tag
válasz #07746304 #2967 üzenetére
Nálunk mindenben az a motiváció, meg a lopás, az útdíjakból már mindenhol tükörsima útnak kéne lenni, ma is megyek bicikliúton 20 körül, tök sima, aztán a semmiből egy olyan kátyú, ami felőlem nem látszott, esni nem estem de csattant a kormányoszlop rendesen... Egy akármilyen kocsi átírás áráért kapsz egy rollert...
-
m4rk.89
aktív tag
M365-hoz van valakinek eladó zárnyelve csapszeggel?
-
Tin
veterán
válasz #07746304 #2967 üzenetére
Sehogy, nem kell rendszam ra, hulyeseget irt a poszter. Kell hozza eKFV, vagyis tipusengedely, ami az adott tipusra vonatkozik, es ez alapjan kothetsz ra biztositast, ami 20-30€ egy evre (nem tudom pontosan), kapsz egy matricat, es azt kell felragasztani a rollerre. Ezt erthette felre a srac.
De egyelore nem nagyon van engedelyezett roller, mert nyar elejen lepett eletbe a torveny, es nem birtak meg legyartani. Nemet mediamartkban van csomo tipus, de ami "straßenzugelassen", tehat engedelyett, az legkorabban szeptembertol elerheto csak.Nem lehetetlen, megveheted, de kozuti forgalomba nem mehetsz vele. Szerinted miert adtam el a torveny megjelenese utan azonnal a Kugoo S1-et? Ja igen, es 500W a felso hatar, illetve 1400W, de csak ha a teljesitmeny 60%-at egyensulyozasra hasznaljak. A sebesseglimit 20 km/h.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A németeknél elhiszem, hogy a biztonság miatt csinálják elsődlegesen. Nálunk meg a kasszandra (pénzszerzés a motiváció). Egyébként a rollerre hogyan teszel fel rendszámot?
A másik: akkor németben lehetetlenség olyat venni, mint a Kugoo S1, S1 Pro, Mi365, hogy az olyan komoly példányokról ne is beszéljünk, amik 1000+W-osak...
-
Wine
csendes tag
Szerintem a kerékpárnak minősítés egy bizonyos teljesítményig, afölött meg kismotor, ez lenne a normális. Mint ahogy legtöbb unios országban így is van.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz B-L-A-C-K #2961 üzenetére
De a nemeteket nem erdekli. A torveny az torveny, es a torvenyek nem ismerete nem mentesit a kovetkezmenyek alol. Ugyanez igaz pl. a kotelezo karosanyag-kibocsajtas matricara bizonyos varosokban, hiaba vagy kulfoldi, vegyel matricat. Olyan sincs, hogy bocs, nem tudtam, hogy itt a kozepso ujj felmutatasaert is feljelenthetnek. Mert amugy igen, es nem 100€ lesz a birsag.
(#2963) Wine: a pedelec-re (elektromos bicikli) ha jol tudom ugyanugy kell biztositast kotni. Mindenre, ami nem 100% emberi erovel hajtott.
-
Wine
csendes tag
Lényegében minden roller 20 fölött tud menni, kivéve persze a legolcsóbb kategóriában 1-2. Amúgy az, hogy mi kiről koppintunk, naná hogy a legszarabb, keményebb verziót vesszük át, a németeknek úgyis szeret nyalizni a vezetés..
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz DigitXT #2951 üzenetére
Nem, csak egy kis vékony réteget kentem rá, motorhoz be se tud menni, de szétszedtem utána, semmit nem láttam ami gáz lenne. Lehet amúgy a kábel tört meg csak, de nem foglalkozok vele. Megvan már rá a vevő, megjön az új motor, belerakom, és cső.
Most már az M365-tel akarok sz@pni... Már kinéztem rá mókolt szoftvert ~430W-ig felhuzza (alap esetben ugye 250W van szabályozva), így 32-vel tud majd menni gps szerint, és nem öli meg elvileg. Bár az se érdekel 1 év garis majdnem.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Na vettem egy majdnem új (2 hónapos 130km van benne, magyar garis) M365-öt, csütörtökön lesz nálam, lassan roller kereskedés lesz otthon...
Ezekiel Ston: Arra valami bicikli sisakot vennék, zárt szerintem sok lenne oda.
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #2941 üzenetére
+1
Dear XXXXX,
Thank you for your message.
We are glad to tell you that we have shipped out the controller and motor.
New shipping number: XXXXXXXXXX
Please rest assured they are on the way to you now.
Thank you again for your patience.
Let us know if you have any other inquiries.király
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Eddig elég korrekt a Geekbuying, onnan van a Kugoo Pro (de nem én vettem), írtam nekik, csatolva a számlát, rendelési számot, és a hibát videóval 100% pontosítottam, levideózotam hogy berreg a motor, illetve kipróbáltam hogy rákötöm egy másik Kugoo Pro-ra, és úgy nem csinálta, ezt is levideóztam elküldtem. Egyből jött a válasz elfogadom e ha küldenek egy új motort.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Ezekiel Ston #2939 üzenetére
Milyen rollerhez?
-
Ezekiel Ston
senior tag
Volt itt néhány hsz-el fentebb sisak téma. Kérdésem (mer gyűjtöm az infót...) hogy ki milyen sisakot használ még? Tervezek én is venni 1et.
-
törölt tag
-
DigitXT
nagyúr
Nem bizony: nekem hasonló távon kicsit több idő alatt (lámpáknál megállás
miatt gondolom, mert amúgy 3-ason tolom neki) lement 34V-ra. A 36V jó!
Aztán egy nem teljes töltést követően (2:40, ~40,7V) nekem is 36V-ra ment
fél óra alatt 7.5 km-en. Utána sajnos nem töltöttem, és csak 5.5 km maradt.Amúgy az nem is elég, ha eléri a 42V-ot, ott is kell egy ideig maradnia, amíg
le nem csökken a töltőáram. Nulláról töltve ehhez nem elég a 3.5 óra, de 4.5
után már zöldre váltott a gyári töltő: nagyobb kapacitású akkut ugyanazzal a
töltővel gondolom tovább tart teljesen feltölteni, vagy erősebb töltő kell hozzá.Ui: duplamotoros verzióhoz célszerű lenne dupla akkut is használni.
[ Szerkesztve ]
-
djadji
senior tag
-
Dr.Zoo
őstag
No, Béláim az úrban, ez nem szép. De működik.
Átcelláztam az S1-et.
Japán 3300-3400 mAH cellák kerültek bele.
Ïgy a capacitás 6AH -ról 9AH -fölé elmelekedett elméletileg, sajnos nincs kisütôs töltőm, így a gyakorlatban tudom tesztelni.[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz DigitXT #2923 üzenetére
Ha kapok új motort persze eladom. Szerintem javítható amúgy.
Csabee.:
Hosszú története van, lényeg hátsó motor kábel kontaktus volt, újra kellett volna húzni az összes kábelt a motorból...Akitől vettem vissza kaptam 80 ezret a vételárból, és én leadtam csináltatni. Csak beszívtam mert akinek leadtam 2-3 napot ígért, lett 1,5 hét, úgy adta vissza hogy nem is volt még jó (kellett volna bele szenzor még), kábelt nem újra húzta hanem összekötegelte, vicc volt az egész, és 50 ezret akart elkérni, nem fizettem ki így, ment a cigánykodás...Végül bevittem az Inokimhez, és rendeltem hozzá egy komplett hátsó motort ami 1 hónap mire megjön, lesz vagy 80 ezer. A másikat meg nem kaptam vissza csak úgy ha kifizettem volna az 50 ezret, itt már a tököm tele volt, így el is engedtem, mivel az eladó vissza adott 80 ezret amiből megvan az új motor...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Csabee. #2912 üzenetére
Persze hogy megvan, azt nem adom el, csak 1 hónap mire megjön az alkatrész hozzá (addig nem tudom használni), így kellett valami tartalék, vettem ugye egy Kugoo Pro-t, faszán megcsinálom, gondoltam így eladom, erre az is motorhibás lett...Szóval most Kugoo-t gariztatom, ki tudja mikor küldenek motort (leteszteltem egy másik Kugoo Pro motorjával, azzal ment, így motor hiba fix), OXO szintén egy hónap múlva lesz kész. Szóval szopás az egész.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz #07746304 #2906 üzenetére
Na, én egy picit szerényebbet vettem.
Ezt: [link]
Főleg azért, mert az összeset végigpróbálva ez volt a legkényelmesebb.
A fejem valahol az M és L méret között van.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Tin
veterán
válasz B-L-A-C-K #2907 üzenetére
nemár basszus, sajnálom. ez annyira szívás, semmi gond, eladod, valami gond. én is így jártam, eladtam, másnap hív az ember, hogy eltört. remélem hamar cserélik.
btw ezeket a rangokat valami gyerek találta ki? 13 éves reggel, alig 5000 hsz-al mindent el lehet mondani rólam, de hogy addikt lennék, azt biztos nem
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Kezdek behányni a rollerektől. Vettem ugye a Pro-t, leszigetelem, minden fasza, gondoltam eladom, megnézek most egy M365-öt, 1 óra alatt írtak rá sokan is, egy elvitte, 15 perc hív bug a motor...Vissza hozta, valóban, gondolom motor hiba...
-
törölt tag
-
TomMusic
őstag
Ti milyen sisakot használtok?
Szerk.: én ezt néztem ki: [link][ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
zoltanz
nagyúr
Jó a Xiaomi M365 ön, ha nagy emelkedőn tolom (hátizsák a kormányon) 3 km/h nál Eco módban, bekapcsolt tempomattal is megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tegnap kaptam az SMS-t, hogy érkezik 2-5 munkanapon belül a cserealkatrész szállítmány. Debrecenben ahol összeszerelnék, a szigetelésre azt mondták, hogy az ECU-t, belerakják egy zacskóba...
Viszont olyan helyet, Debrecenben, nem tudtok, ahol úgy szigetelnék le kb mint black?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest