Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60601) gg72 válasza saen (#60599) üzenetére


gg72
veterán

Látom itthon is forgalmazza egy cég, esetleg a gari miatt érdemesebb itthonról? Árban persze drágább, de a kínai árra rájöhet a plusz áfa is.

(#60602) saen válasza gg72 (#60601) üzenetére


saen
veterán

Easyfeederes srác korrekt, valamit valamiért, de nyugodtan vehető tőlük is. NA-ra nem jön áfa kinntről.

(#60603) soldi3r válasza DanielLong (#60596) üzenetére


soldi3r
veterán

En egy DAM YAGI-val szemezek egy ideje, vagy Jaxon Grey Streammel. Orsobol Okuma Altera vagy Gunki Moulinet a szimpatikus.

E30 (oo=[][]=oo)

(#60604) xbrbiz válasza DanielLong (#60585) üzenetére


xbrbiz
tag

Mindenes bot nincs, ha tényleg rákapsz a pergetésre úgyis gyűlnek majd a botok. :)
Az említett Jaxon Grey Stream korrekt bot főleg annyiért amennyit kérnék érte. Még a Westin W3 UltraStick-et (7-28) ajánlanám ilyen "mindenes" kategóriában. Orsóból a már ajánlott Tsurinoya Jaguar ami tényleg bőven megéri az $50-t.

(#60605) DanielLong válasza xbrbiz (#60604) üzenetére


DanielLong
senior tag

Ez a Jaxon Grey full noname-nek tűnik, itthon az ehorgaszbolt.hu-n találtam csak meg 12ezerért, kint még az Amazon sem ismeri. Ez olyan jó bot volna? A másik említetted viszont rögtön másik liga, egyedül 210 cm-es méretben találtam, úgy 100€.

Mivel lényegében mindenki mást említett, így inkább azt kérdezem meg, hogy van-e olyan bot/márka, ami abszolút kerülendő lenne a 15ezer Ft feletti kategóriában?

(#60606) saen válasza DanielLong (#60605) üzenetére


saen
veterán

Jaxon az egy lengyel sajátmárkás "gyártó". Kb, lengyel Nevis... Ár érték arányban lehetnek jó cuccaik, de nem ők diktálják a piacot.

Én személy szerint nem veszek semmit ami energofish, de ez csak én vagyok, túl sok törött volt a környezetben.

(#60607) Redneck


Redneck
veterán

Nem értek a horgászathoz, de érdekel. Jövőre szeretnék többet foglalkozni vele, engedélyt szerezni, és megtanulni rendesen csinálni. Holnap megyünk Délegyházára, és barátnőm aránylag új botjai mellé, elviszünk két retro darabot is, próba szerencse alapon. :B

Shakespeare bot, Ryobi 33 orsóval: Kép1
Made in Czechslovakia bot, Daiwa 403A orsóval: Kép2

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#60608) galervin93


galervin93
őstag

Na kétszer is lejutottam a Balcsin "keszegezni". Hát én ekkorát még nem betliztem, nem véletlen az idézőjel. :N Mármint halat fogtam, kifogtam a világ összes "legjobb csukacsali" méretű bodriját. :D De keszeget egy szemet sem. A kaja valami alap Tímár, de ha van víz, akkor a Balcsi az, ahol talán még jók is az ilyen sok kukorica meg egyéb származékokat tartalmazó kaják, szóval nem ez volt a baj. 20, 25 körüli távokon matcheztem, kipróbáltam mindent. Is. :) Az úszó 14-es a masszív szembeszél miatt, a végszereleken a legfinomabb, két 8-as jelzőtől elmentem a több grammig a zsinóron, húzgáltam őket össze, szét, "bolognaisan" szétosztva, semmi. Vagy sneci fent, vagy bodri lent. Persze így is jól szórakoztam, de jó lett volna kicsit dévérnyálkától bűzleni. :DDD Ami állandó volt: hínár és moszat, jóóó hosszúúú szálakban. És gyanítom itt volt a kutya elásva. A parti zóna kb. 30-40 méterig ilyen volt. Bentebbről a feederes sporik húztak keszeget és pontyot is, így valószínűsítem ez zavarta a halakat (víz volt közel másfél méter, azzal nem lehetett gond). Hát így jártam. :) Öröm az ürömben, hogy pergetve sikerült fognom egy kölyök sügeret, majdnem akkora volt, mint a 7-es Thrill amire rámászott. :D
Mindenesetre így is élveztem, jókat pecáztam. Tanulság, hogy legközelebb be kell rakni a 390-es light feedert is. :))

Szerk.: pergető témához - nordfishingről tavasszal rendeltem ákcejóba' valami tizenezerért Daiwa Silver Creeket, asszem 3-15 vagy valami ilyesmi, teljesen korrekt bot, 6-os fonottal igazi kia könnyű cucc, én szeretem. :)

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#60609) gban válasza saen (#60606) üzenetére


gban
Közösségépítő

nem veszek semmit ami energofish, de ez csak én vagyok

Nem csak te vagy :N
Én nem tudom és nem is nagyon akarom megkülönböztetni, megjegyezni hogy melyik cucc Energo Team, Energofish, Carp Zoom, Carp Hunter, Carp Expert, de kerülöm őket, legalábbis bot és orsó terén.
Rokon srác is vett egy sokcsapágyas pergető orsót, a felsorolt gyártók egyikétől volt, szabadon választott melyik, pár hónap és pár használat után eltörött benne valami.
De a sok törés is elrettent amiről hallani.

Jaxon: én olyan horgokat vettem sokat az utóbbi időben, nem volt gondom velük.

DanielLong: szigorúan magánvélemény, pergető bot ügyben:
Én egy 10-30-as Nevissel kezdtem, szerettem nagyon.
Aztán most egy 2-14-es Daiwa Megaforce-al tolom, akcióban 9200-ért vettem, ezt még jobban imádom, de elég rémisztő a tűspicce, még akkor is ha látom hogy bírja a strapát.
Egy wobbler alatt karikába hajlik :DDD

Én utálom a nem teli nyelű pergetőbotokat, így én ezt, ezt vagy ezt választanám az oldalról.
De mint mondtam szigorúan magánvélemény!

Postázást nem vállalok.

(#60610) tsimehcla válasza DanielLong (#60594) üzenetére


tsimehcla
csendes újonc

Szerintem nem jótól kérdezed, én csak január óta horgászom, pergetve eddig összesen 1 balint fogtam :) túl sok volt a betli, úgy hogy nyáron főleg feedereztem. Nekem az van, amit írtam, ebből balcsira dobósúly alapján a 3-15 gs Ninja X lehet jó (210 cm). Ez egy belépő szintű bot, nem kell tőle csodákat várni. de szerintem kisebb wobblereket lehet vele dobálgatni, a gumit kb. 5 g - 15 g súly között használom vele, és lehet vele érezni. Ha rákattansz, úgyis veszel majd egy csomó botot, nekem csak pergetésre 3 van, és kell egy 4.

(#60611) A Zéé válasza galervin93 (#60608) üzenetére


A Zéé
addikt

Jaja, a Silver Creek szerintem is jó cucc, light jugeléshez, csak volt innen is talán 2 spori is, akinek eltört, aztán azóta nem merem ajánlani :(

Just a simple Lineman...

(#60612) vendingo


vendingo
veterán

Telepítés után 4 nappal kimerészkedtem a vízhez. Direkt pontyozni mentem, állítólag rengeteg 2-4 kilósat telepítettek.
Első egy óra szinte semmi, keszegek zaklattak, de azt se bírtam fogni. Közben feltűnt, hogy a szokásosnál több a lódarázs, a fejem mellett szaggattak el percenként. Megállt mellettem egy spori, hogy panaszkodjon a betlizéséről, elkezdtek rászálldosni ezek a dögök. Akkor láttuk, hogy sikeresen letelepedtem a fészektől 1-2 méterre. Kaméleon mozdulatokkal összepakoltam és költöztem. További 2 óra mindenféle csalival, mindenféle távon, de semmit nem fogtam. Egy faszi fogott egy pontyot, aztán ennyi. Direkt húsért mentem, ismerősnek ígértem a halaszléhez, de bebuktuk.
Az idő szép volt, kicsit szeles, de nem volt rossz időtöltés. Lassan elrakom a finom cuccokat, aztán jön a pergetés.
A képen lévő fában volt a fészek.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60613) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Sziasztok érdeklődnék hogy a mostani profilomat és mentéseimet illetve megszerzett kupáimat hogyan lehet majd átvinni Ps5-re? Köszönöm a segítséget.

(#60614) vendingo válasza Szilágyi84 (#60613) üzenetére


vendingo
veterán

Kérj meg valakit, hogy segítsen pakolni, esetleg költöztetőket. Nem tudom milyen nehezek de vigyázz, hogy a kupáktól ne horpadjon be a PS5 oldala.:D

Szerintem eltévedtél.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60615) gban válasza Szilágyi84 (#60613) üzenetére


gban
Közösségépítő

Hát ebben a topicban max. annyit tudunk rá mondani hogy merítőhálóval :DDD

[ Szerkesztve ]

Postázást nem vállalok.

(#60616) Szilágyi84 válasza Szilágyi84 (#60613) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Bocsi elnéztem nem tudom törölni.

(#60617) xbrbiz válasza DanielLong (#60605) üzenetére


xbrbiz
tag

Én olyan botokat írtam, amelyeket már használtam. Általában nem az árát nézem elsőre amikor kézbe veszem, maximum utána lepődök meg. :) Első pergető botot csak leírás alapján venni szerintem nem jó ötlet, bár dobálni végül is mindennel lehet :).
Szaküzlet nem játszik? Pl. Kalandban, wobblerek.com-ban tudnak segíteni, hogy valami használható kezdő szettet állíts össze.

(#60618) Zoli bácsi válasza Szilágyi84 (#60616) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Semmi baj, van ez így. :) Majd erre jár a moderátor sporttárs, aztán törli.

Gyerekek, meg vagyok halva. Biciklis peca a Rábcán, kitekertem. 2x17 km. Marha szél mintha mindig szembe fújt volna.... Pár kárász, bodri...Nem is a peca a lényeg, le kéne dobni pár kilót, sok ez a 130.... De legalább rászántam magam. :K

(#60619) Sungoo válasza Zoli bácsi (#60618) üzenetére


Sungoo
addikt

Ajánlok egy epeműtétet, hatásos! :D

(#60620) tsimehcla válasza A Zéé (#60611) üzenetére


tsimehcla
csendes újonc

Igen, nekem a Silver Creekem azért porosodik, mert nagyon érzékeny, törékeny cuccnak tűnik, nem merem használni :) A Ninja X elvileg ugyanaz a dobósúly, ugyanattól a gyártótól, de sokkal masszívabb, kétszer akkorák a gyűrűk, stb. Mondjuk szerintem nem is ugyanarra való. Kezdésnek szerintem érdemes egy kicsit erősebb (L vagy ML) bot, ami megbocsájtóbb a hibákkal szemben (pl. spiccre tekeredett zsinórral megsuhintott balinólom, hát mögött faágnak vert bot, faágak fárasztása, tudom miről beszélek :) De nagyon durungot se vegyél, azzal meg nem érzed, mit csinálsz. És tényleg érdemes bemenni egy boltba és kézbe venni, két névleg hasonló bot is teljesen más lehet érzésre. Azt is érdemes megnézni, hogy egyenes-e a bot, jól vannak-e felragasztva a gyűrűk, valaki itt írta, hogy görbe botot kapott. Szerintem amúgy bizonyos alapvető minőség felett több múlik azon, hogy hol, mikor és hogyan horgászol, mint azon, hogy mivel.

(#60621) Steady74


Steady74
Topikgazda

Mai peca: Ordas tavak, rakósbot, Öreg-tó. 6 db ponty, 1 volt 2 kg, 1 volt 8 kg, 4db volt 10+-os.


(#60622) A Zéé válasza tsimehcla (#60620) üzenetére


A Zéé
addikt

Nekem is, faternak is van, a mieink bírják. 2 kiló körüli süllő még megy neki, komolyabbal nem volt terhelve. Én elsősorban kövesezni, sügerezni használom, ha nagyobb halak a cél, akkor valóban inkább kicsit nagyobb dobósúlyú bot jobb lehet.

Just a simple Lineman...

(#60623) MurdR válasza gban (#60595) üzenetére


MurdR
veterán

Ott a környékemen volt kapás amikor kint voltam, a szomszédok is meg lettek interjúvolva, nem rossz a hely. Nem a hal érdekel, hanem a nyugalom. Ha egész nap nem jön több 3 keszegnél, nekem az sem baj :)
Holnap rádfirkálok!

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#60624) Grillo válasza Steady74 (#60621) üzenetére


Grillo
senior tag

Baze ide kikéne mennem valamikor. Ide IS.

(#60625) Steady74 válasza Grillo (#60624) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Hétköznap élhető az emberek mennyisége, hétvégén nem mennék. Mondjuk talán ilyenkor már igen. Ettek a halak szépen, fogták mindenhol őket.

(#60626) jansky1 válasza Steady74 (#60621) üzenetére


jansky1
senior tag

Grat. Milyen az a mainline csali?

(#60627) hermanyi válasza jansky1 (#60626) üzenetére


hermanyi
őstag

az Walter :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#60628) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Sziasztok!
Kis élménybeszámoló :)
Nyaralni voltam múlt héten, így pecázhattam a Szálkai-tavon és a Pécsi-tavon is. Mindkét helyen 1 feederrel keszegeztem, egy bottal kishallal/halszelettel süllőztem.
A Szálkai-tónál fogtam bodorkát, meg jó pár törpét. A feederen 1 normális halat akasztottam, de kiakadt a horog a hal szájából. Halszeletre volt több kapás is, sosem akadt meg. Mikor végre igen, akkor egy 20 centis törpe fityegett a süllőző horgon, lehet a többi kapás is hasonló volt. Ettöl függetlenül a víz gyönyörű, és mindkét alkalommal fogtak mellettem pontyot a sporik.
A Pécsi-tónál szép keszegek jöttek feederen csemegekukorica és technopufi kombóra (meg egy 8 cm-es! bodorka). Élő snecire volt egy kapásom de nem akadt meg, a kishal oldaláról valami levette a pikkelyt.
Mindkét tóra 3.000 Ft a felnőtt napijegy, amit én soknak találok, de szerintem mindenhol irrálisan drága a napijegy.
Összeségében kellemes kis pecák voltak, még ha "normális" hal nélkül is maradtam.

[ Szerkesztve ]

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#60629) koko52 válasza lumpy92 (#60628) üzenetére


koko52
veterán

Törpék rágcsálták a halszeletet/ kishalat. Úgy látom ez is egy erősen törpékkel fertőzött víz.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60630) Steady74 válasza jansky1 (#60626) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Nem mondanám kiemelkedően jónak vagy rossznak, semmi különleges.

(#60631) @mriya@ válasza Grillo (#60624) üzenetére


@mriya@
őstag

Az Ordason csak én bírok betlizni, más sosem. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#60632) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Mikor mallott a pitty (Pitymallik, gyengébbek kedvéért) már kint voltam, ma tóra mentem. Dévériszonyom lett, a szó szoros értelmében. Akármivel csaliztam, dévér jött. A csalit felvenni nem tudta, oldalába, hátába, fejébe akadt horgokkal szedtem ki őket... Mintha direkt szivatnának. Előke zsinór vagy fél cm átmérőjűnek látszott a dévérnyálkától. Marhára megindultak. Pontyot nem is fogtam, nem baj, úgysem hozom el. :)

(#60633) diablo1984 válasza koko52 (#60629) üzenetére


diablo1984
veterán

Durván el tudják rágcsálni a halszeletet én is tapasztaltam már, sok mozgatás és egyre máltabb a szelet, mire fogtam és is egy 20 centis példányt ami be is tudta kapni!
Halszelettel sok halat meg lehet fogni, de legmeghökkentőbb vagy 20 éve az egyesületi tavon volt, mikor semmivel sem lehetett pontyot fogni én meg átálltam halszeletre, hátha süllő vagy balin jönne erre egy szűk 3as ponty vette fel.

(#60634) Grillo válasza @mriya@ (#60631) üzenetére


Grillo
senior tag

Jó, nálam alapvető kérdés, hogy az úszó eléri-e a vizet... :DDD

(#60635) koko52 válasza diablo1984 (#60633) üzenetére


koko52
veterán

Főleg kora tavasszal ívás előtt. Rengeteg fehérje kell nekik. Olyankor halat esznek. Apám kerti tavából a nagy koik megették az aranyhalakat.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60636) lumpy92


lumpy92
aktív tag

Ha már így belementünk a törpeharcsa témába:
Pár éve mindenhol a törpeharcsacsapdáról írt/beszélt mindenki, a horgász cikkek tele voltak olyan képekkel, hogy a ladik színültig van törpével.
Én mostanában azt veszem észre, hogy alábbhagyott a lelkesedés a törpeharcsacsapdázás iránt. Ennyire drága (nem éri meg?!), vagy mi ennek az oka? Szerintem lenne létjogosultsága.
(Vagy az is lehet, hogy én érzékelem rosszul, horgász újságot pl.nem veszek évek óta.)

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#60637) gg72 válasza Zoli bácsi (#39150) üzenetére


gg72
veterán

Apum "előhalászott" a napokban jónéhány retro horgászcuccot, amit a 80as években használtunk, meglepően jó állapotban vannak. Mennyit érhetnek ezek, ha egyáltalán érnek valamit (mondjuk egy gyűjtőnek)? Pl. egy olyan Germina bot is előkerült (vmi békazöld Ryobi orsóval), amit Zoli bácsi emleget egy 2 évvel ezelőtti hozzászólásban. Amúgy ez a bot ezzel az orsóval a kedvenc pergető botom volt tizenévesen, jó sok balint és kősüllőt látott. Holnap letörölgetem őket és felteszek képeket érdekességképpen.

(#60638) Steady74 válasza lumpy92 (#60636) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Kevesebbet cikkeznek, de ugyan úgy halásszák. Körös holtágakban hemzsegnek, rengeteg videó van, ahogy tavaly télen mázsaszám szedik ki a törpéket.

(#60639) saen válasza gg72 (#60637) üzenetére


saen
veterán

Kb semmit.

(#60640) gg72 válasza saen (#60639) üzenetére


gg72
veterán

Akkor kuka.

(#60641) lumpy92 válasza Steady74 (#60638) üzenetére


lumpy92
aktív tag

Na ez jó hír, hogy gyérítik. Arról lehet valamit tudni, hogy mit kezdenek vele? Megy vmi fehérje feldolgozóba?

"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"

(#60642) vendingo válasza gg72 (#60640) üzenetére


vendingo
veterán

Ne dobd ki szerintem.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60643) koko52 válasza lumpy92 (#60641) üzenetére


koko52
veterán

Sajnos a gyérítés erős kifejezés. Kb semmit nem ér. Ha kiszednek 10 tonnát az 1000-ből, még abban az évben 10 tonna regenerálódik a helyére. Annyi az egyedszám amennyit a víz elbír. Ha túlszaporodik elviszi az állomány egy részét a herpesz vírus. Kb fél év és újra hemzsegnek. Ez a ciklikusság ismétlődik folyamatosan. Megoldás eddig nincs.
Kis Dunán is folyamatosan gyérítik csapdával, versenyekkel. Eredmény, hogy minden 50. hal már nem törpe.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60644) Zoli bácsi válasza gg72 (#60637) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ahogy már írták nem sokat érhetnek. Annyira nem régiek még ezek az eszközök, pár ezrest adnának értük. Másik, hogy még rengeteg lehet, padláson, itt ott kerül elő. Piacon találkoztam vadiúj, kétrészes, fémtoldásos üvegbottal, tiszta retro érzés..Aztán mikor kézbefogtam akkor lepődtem meg, régen ilyen nehéz botokkal pecáztunk..?
Amúgy ha a szülői házba előkerülne a régi, műanyagnyeles zöld Germinám, tuti újragyűrűztetném. Az értékesebb holmit eladtam 87'-ben mikor abbahagytam a pecát, volt már menő hátsófékes Shakespeare orsóm........ Vagy Daiwa..? Lehet mindegyik volt....
SZóval ne dobd ki a régi botod, ha kopott, berágódottak a gyűrűk, újítasd fel, szép perceket szerezhet még.

(#60645) jansky1 válasza koko52 (#60643) üzenetére


jansky1
senior tag

Évente párszor eljutok egy bányatóra, 14 hektár. Tele volt törpével. 50(!) db feketesügeret tettek bele. Sok év óta nem fogott senki törpeharcsát. Nem tudom, hogy nagyobb kiterjedésű vizeken működhet-e, de itt megoldotta a problémát.

(#60646) koko52 válasza jansky1 (#60645) üzenetére


koko52
veterán

Ellenpélda is van rá. A fekete sügér szinte megfoghatatlan és kizabál minden halat.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60647) saen válasza koko52 (#60646) üzenetére


saen
veterán

Feketesügér megfoghatatlan? :F

(#60648) @mriya@ válasza jansky1 (#60645) üzenetére


@mriya@
őstag

Én úgy tudtam, csak az ivadékot pusztítja, a felnőtt törpeharcsát nem. :F

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#60649) saen válasza @mriya@ (#60648) üzenetére


saen
veterán

Én is így tudom és több vizet ismerek ahol segítettek megszüntetni a törpeharcsa helyzetet. Persze ez nem úgy megy, hogy beleraksz néhány fekát és kiesznek tonnaszámra minden törpét. Halászattal ki kell szedni a törpe nagy részét és a végén befejezik a munkát.

(#60650) jansky1 válasza @mriya@ (#60648) üzenetére


jansky1
senior tag

Ennyi a történet, amit leírtam. Jelenleg 0 db törpeharcsa van benne. Ha így is van, hogy csak az ivadékot eszi, valamitől eltűntek a nagyobb példányok is. Hogy minden mást is megenne, elképzelhető, de nem feltűnő.

A feketesügerek viszont trükkös jószágok, én nem tudom megfogni őket, pedig rengeteget látok. Dobáltam már nekik mindent, de rá se hederítenek a műcsalira. Mondjuk nem is vagyok egy gyakorlott pergető horgász. Élővel sem sikerült fognom, pedig van bedobva süllős bot 0-24-ben.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.