Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60201) Spoon16 válasza jansky1 (#60196) üzenetére


Spoon16
tag

Én csak természetes vizeken pecázok és nekem is működött a vajsav-mangó. Nem reklám, de tény,hogy már többször bevált.

(#60202) jansky1 válasza Batib (#60199) üzenetére


jansky1
senior tag

Aromát szoktam hozzákeverni, főként májasat. Volt, hogy ilyen fluo method etetőnyagot kevertem hozzá (kis marékkal, valami előfizetési ajándék), de akár ezek is elhagyhatóak. Angolmorzsával, vagy csemegekukoricával is turbózható, de csak kis mennyiségben adtam hozzá ezeket, világítson egy-egy szem a sötétbarna cucc között. Balatonon pl. kevés csemegekukoricával használtam, imádták a pontyok.

Ha kukoricát, morzsát, etetőanyagot adsz hozzá, csak akkor tedd bele őket, amikor már készre vizezted az aquat, mert befog mindent, akkor meg pont nem fognak kitűnni belőle, a lényegét veszíti el.

[ Szerkesztve ]

(#60203) jansky1 válasza Spoon16 (#60201) üzenetére


jansky1
senior tag

Ez is az egyik bánatom a Feedermaniával, hogy a HD blendex mangó-vajsav elfogyott, FM mangós csalit vettem, azzal meg nem fogok szinte semmit. És a többi íz sem valami meggyőző (BCN, Boss, Lemon Dream, Bubble gum) nem mondom, hogy elkerülik a halak őket, de sokkal többet vártam.

[ Szerkesztve ]

(#60204) Salex1


Salex1
senior tag

Sziasztok, új vagyok a témában, sőt nem is én horgászok, hanem a kisfiamat támogatom.
Van valamilyen ajánlott, olcsó webshop horgászcikkekre?
És pár jótanácsot is megfogadnék, hogy minél hamarabb legyen sikerélménye a kölyöknek.
Jelenlegi felszerelése egy 3m-es kihúzható és egy spicc bot. Elsőnek voltunk egyedül kint, próbáltunk fenkezni (szalonnával és boilival) is és úszózni is (kenyérrel és kukoricával).

(#60205) A Zéé válasza jansky1 (#60203) üzenetére


A Zéé
addikt

nekem úgy kiszáradtak kb. 1 év alatt a FM csalik, hogy töredezik szét, ha csalitüskére húzom, meg nem is marad rajta. kb. olyanok lettek állagra, mint régen a PUFI-k. Ezeket lehet amúgy valahogy visszanedvesíteni?

Just a simple Lineman...

(#60206) Zoli bácsi válasza A Zéé (#60205) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Igen, azt szokták mondani, egy kis gerezd almát kell mellé zárni. Ezt nem próbáltam, én a kiszáradt waftersekre kevés hasonló illatú locsolót csepegtetek, és lezárom. Ezek is visszapuhultak.

(#60207) saen válasza Salex1 (#60204) üzenetére


saen
veterán

Mekkora a fiad?
Egyébként kisgyerekkel apró halra kell horgászni, az ilyen bojli és társait el kell felejteni, attól nem fogja megszeretni a pecát. Már hülnek a vizek, partközelből szép lassan eltűnnek a halak, egyre nehezebb ilyenkor gyerekkel horgászni, mert ismerni kell jobban a vizeket, hogy hová mennek ilyenkor. Szerintem kezdesz kiérni a szezonból, főleg ha te magad nem horgászol és nincs meg az ismeret. Könnyű pickerrel még egy darabig el lehet keszegezni, de igazából a tavaszt javaslom. A spiccbot a legjobb ha van kinnt kishal a szélében és valami élő csali (pinki vagy csonti).

(#60208) koko52 válasza Salex1 (#60204) üzenetére


koko52
veterán

Webshop csak akkor jó, ha nagy akció van. Pl botot és orsót is vettem féláron. Amúgy szinte egység áras minden. Katalógusok be vannak árazva, a boltok is annyiért adják.
Valamint webshop 1-2 hét mire megkapod, senki nem tart 20 000 féle cuccot. Ők is rendelik amit te kérsz.

+1 saen annyit hozzátennék, hogy napos helyen délután még sok a kishal.

[ Szerkesztve ]

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60209) szgzuri


szgzuri
csendes tag

Mentők a Duna partján

Vasárnap este kimentem horgászni a Népszigetre, kíváncsi voltam, kapnak-e már a márnák.
A nap lebukott a Hármashatár-hegy mögött, majd szépen besötétedett, a hajóforgalom is lecsillapodott, kisimult a víz, és a gilisztacsokorra meg is érkezett az első kölyökmárna.

Épp visszaengedtem, amikor nagy kiabálás törte meg az este csöndjét: "Ember a vízben!" és a parton egy nagyobb, telefonokkal világító csoport csörtetett a horgászhelyem felé.
"A franc essen bele, valami részeg fiatalnak biztos mártózni támadt kedve!" morogtam magamban. A csoport már el is lepte a lépcsőt, ahol horgásztam, "Ott van! Erre!" kiáltották, én meg gyorsan kitekertem a botokat. A víz a part mentén sodorta a szerencsétlent, már épp nyújtottam volna a merítőszák nyelét felé, de egy fiatalember habozás nélkül belegázolt a vízbe és partra húzta a bajba jutottat, aki legnagyobb meglepetésemre egy öregúr volt. Szerencsére eszméleténél volt. Felcipeltük a lépcsőkön, lefektettük a pontymatracra, és valaki hívta a mentőket. A mentők megérkezéséig kb 20 perctelhetett el, addig két hölgy vette gondjaiba az öregurat. Szerencsére nem volt komolyabb baja, légzése, szívverése rendben volt, beszélni tudott. Levették róla a vizes ruhát, majd a közeli Kabin nevű szórakozóhelyről került egy pár pokróc is, amibe betakarták. Kedves szavakkal nyugtatták, biztatták, hogy minden rendben lesz. Kiderült, hogy a 86 éves bácsi az újpesti vasúti hídról önként vettette magát a Dunába, a csobbanásra felfigyeltek a Kabin vendégei, és a parton követték addig, amíg ki nem sikerült menteniük. Kérdezték a bácsit, miért csinálta, azt mondta már elege volt az életből. Kérdezték ivott-e, azt mondta nem, és nem is szokott. Meglepődött, hogy az ugrás után nem maradt a víz alatt, így hát végül is örült, hogy kihúzták. A segítő hölgyek nagy szeretettel igyekeztek lelket önteni belé, a végén az öreg már mosolygott a butaságán. A feleségét szerette volna hívni telefonon, de az nem vette fel, az időközben kiérkező rendőrök küldtek egy kollegát, hogy menjen ki a lakásukra értesíteni az asszonyt. Aztán kiérkeztek a mentők is, szakszerűen ellátták, hordágyra fektették, és elvitték az SBO-ra, majd onnan a suicid protocol szerint a pszihiátriai osztályra vezet az majd az útja. Remélem sikerül újra elfogadnia az életetét olyannak, amilyen.
Újra elcsendesedett a vízpart, és én az eseten eltöprengve még áztattam egy kicsit a zsinórokat, de szigorú némaságba burkolódzott a Duna, minta azt üzenné: ember maradjon a parton, hal pedig a vízben.

(#60210) Zoli bácsi válasza szgzuri (#60209) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Egyik közeli faluban a KIs-Rábába ölte bele magát 2 férfi egymás után egy héttel (családtagok) nemrég. Csak azt nem értettem, hogy derékig érő vízben hogyan lehet megfulladni. Az alkohol segített, bizonyára.....
Egyiknél kint voltam hivatalból (mentők). Azóta is aggódva ülök le folyóvízen pecázni, elpusztult állatokat sodort már el előttem a folyás, de mindig aggódva kémlelem a vizet, nehogy valami más is jöjjön.....
Érdekes hogy változik a világ, mikor mentőzni kezdtem (87'), önakasztás volt a sláger, aztán mindenki B58-at meg permetszereket ivott, volt egy gyógyszeres korszak, vonat elé meg magasból ugrás, most a vízbe ugrás a divat.
Kell valami jó kis hobbi, elfoglaltság, ki kell menni pecázni, elvonulni a napi gondoktól.... :K

(#60211) koko52 válasza szgzuri (#60209) üzenetére


koko52
veterán

Ha belefér egy kis fekete humor (mivel Happy End lett a vége):

"két hölgy vette gondjaiba az öregurat" - jó hogy nem ez vitte el. :)

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60212) jansky1 válasza szgzuri (#60209) üzenetére


jansky1
senior tag

Remélem, hogy csak valami novella rovat indul a fórumban és nem megtörtént esemény.

(#60213) szgzuri válasza jansky1 (#60212) üzenetére


szgzuri
csendes tag

Horgász vagyok, nem lódítok, minden mesém megtörtént, de ez most tényleg.

(#60214) galervin93


galervin93
őstag

Bepótoltam az Újhegyi pecát, bár úgy néz ki nem sokat vesztettem a múltkor, hogy nem mentem... Folyamatosan lőttem a búzát, néha egy-egy kis kosár kukoricát is. 3.5-es víz, fenéken és végig vízközt is megnéztem (úgy 1.5 méretig), de csak a keszegek, vörösök álltak oda, azokat is inkább csak csontival tudtam elcsípni, de mivel nem ők voltak a célhalak, próbálkoztam a magokkal a horgon, de nem jött nagyobb érdeklődő.
Szerdán ha nem lesz nagyon zaccos a víz megpróbálom a Dunát, megint jön egy kis lötyi.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#60215) jansky1 válasza szgzuri (#60213) üzenetére


jansky1
senior tag

Hát az eszembe sem jutott, hogy lódítanál, csak kicsit meglepő történet. Mindig elgondolkodok ilyenkor, hogy én hogyan reagálnék. Nem ezért jár az ember horgászni, hogy ilyen esetekkel találkozzon.

(#60216) koko52 válasza jansky1 (#60215) üzenetére


koko52
veterán

Dunán fogtam gyerekkoromban kantáros gatyát. Akkor is arra gondoltam, milyen jó hogy nincs benne a gazdája.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#60217) smokiii1


smokiii1
aktív tag

Pródot ki mennyire ismeri?? Tanácsok esetleg mi a bevált etető/csali?? Ponty kárász keszeg a célpont, nem nagy halak. A napi jegyes tóra megyünk.

(#60218) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Kaida milyen márka mert nagyon olcsón lehet találni ezért inkább kerülendő a feeder botjai?

(#60219) jansky1 válasza Szilágyi84 (#60218) üzenetére


jansky1
senior tag

Én nem mennek eurostar master class, vagy nevis vanity alá :K

(#60220) hermanyi válasza Batib (#60199) üzenetére


hermanyi
őstag

panirozd rendes etetőkajával .

szerk :

#60218) Szilágyi84: ha elég a 330 as hossz akkor a sima Leeda 330 feeder . bátran merem ajánlani .

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#60221) Szilágyi84 válasza jansky1 (#60219) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Én se rizikózok inkább csak még kéne pár dolog ezért gondoltam hogy talán de inkább kivárok. Match botból is kezdőként elegendő lenne egy 360-as Nevis Legacy?

(#60222) jansky1 válasza Szilágyi84 (#60221) üzenetére


jansky1
senior tag

hermanyi kolléga leeda ajánlását is fontold meg mindenképp. Matchbotól a nevis whispert szokták itt ajánlgatni, ha jól rémlik.

(#60223) Szilágyi84 válasza jansky1 (#60222) üzenetére


Szilágyi84
senior tag

Oké köszi

(#60224) smokiii1


smokiii1
aktív tag

Csak kíváncsiságból kérdezem hogy ki milyen módszerrel pecázik illetve melyiket szereti a legjobban? Úszós (azon belül is match, rakós, bolognai, spicc), feeder, hagyományos fenekező, pergető? Lehet sőt biztos van amit kihagytam, szóval várom a pro/kontrákat kinek melyik fekszik jobban.
Már csak azért is merült fel bennem mert én idén kezdtem pecázni sok-sok év után és úszózni kezdtem, aztán kis 20-30 grammos kosarakkal fenekeztem match bottal, de nagyon gondolkodom hogy következő alkalommal visszatérek az úszós match botozásra. A match bot amugy is arra van kitalálva nem fenekezésre, bár lehet vele fenekezni is ilyen kisebb kosarakkal, de nekem az úszózás áll közelebb a szivemhez, na meg mikor a kosaras match mellett úszóztam a spiccbottal jobban élveztem meg egész szép keszegeket is fogtam vele.

(#60225) @mriya@ válasza jansky1 (#60215) üzenetére


@mriya@
őstag

Én láttam, mikor beugrott valaki az összekötő hídról. Háromszor még felbukkant, majd elmerült.
Távcsővel néztem végig, miközben hívtam a rendőrséget.
Semmit nem hagyott a hídon.
Felvették a jegyzőkönyvet, oszt jónapot. :-(

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#60226) Steady74


Steady74
Topikgazda

Urak, egy kérdés: kezdjünk szervezni fórumpecát?

(#60227) Grillo válasza Steady74 (#60226) üzenetére


Grillo
senior tag

Az nem kerül pénzbe. Max nyitunk egy teams-et, és egyszerre lógatjuk otthon a kádba.

[ Szerkesztve ]

(#60228) Szilágyi84


Szilágyi84
senior tag

Kinek milyen fajta büdös vagy fűszeres csali vált be melegebb időben? Sajnos kezdek rájönni hogy többféle kell a túrára nem elég 2-3 fajta egy napra de rengeteg a választék... Viszont az etető és pellet vagy bojli mellé biztos kipróbálom ezt az Atraktor sprayt is nagy reményekkel legközelebb.

(#60229) vendingo válasza Szilágyi84 (#60228) üzenetére


vendingo
veterán

Frankfurti kolbászos dippes pellet, fokhagymás lebegő, de a natúr halibutnál nincsen jobb szerintem. Néha öngyújtóval melegítem, így elég sok olaj kicsapódik belőle, mintha dippelve lenne. Érdemes tenni vele egy próbát. Sima etetni való nagyobb pellettel szoktam ezt csinálni 14-16-18mm. Az etető pelletet szoktam csilizáshoz is használni a pirózós trükkel. Régebben csak ezzel nyomtam kocka tavakon.
Aztán még vannak a vajsav, tejsav csalik, amik methodnál beváltak.

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#60230) jansky1 válasza Szilágyi84 (#60228) üzenetére


jansky1
senior tag

+1 a fűszeres kolbászos és fokhagymás vonalra. HD magyar betyár vagy Stég kolbászos pop up smoke ball

Aki csalit venne feederezéshez, de tanácstalan.: Nekem nagyon bejött a Haldorado flup popupjai. Amiben 4 íz van egy dobozban. Nagyon jó ízek: tintahal, ananász, eper és fokhagyma. 8mm methodhoz, 12-es meg bordáskosárhoz. Nem kell sok doboz csalit venni, nem szárad az emberre, viszont nagyon fogós.

[ Szerkesztve ]

(#60231) Interceptor


Interceptor
addikt

Kisebb mint a múltheti szintén Nagy Dunai balin, de ez furcsa módon kb 10-15 méterre a parttól kapott rá a csalira(általában bőven túldobok az ideális zónán). Először azt hittem valami kisebb harcsa. Kicsit helyezkedni kellett a parton, hogy biztonságosan ki tudjam hozni, mert megindult lefele a sodrással. Görbült is a bot rendesen(4-21g), a szokásosnál keményebbre kellett állítani a féket, hogy ne tudja annyira húzni. Kicsit homályos lett a kép sorry:

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#60232) gban válasza Interceptor (#60231) üzenetére


gban
Közösségépítő

Nekem is van pont ilyen Thrill-em de még semmit nem adott :(

Postázást nem vállalok.

(#60233) Interceptor válasza jansky1 (#60215) üzenetére


Interceptor
addikt

2 éve egy sokkal durvább dologgal találkoztam horgászat közben, de ezt inkább nem részletezném. Nem árt ha mindenre fel vagy készülve :N :DDD

(#60232) gban: A thrill az egy eléggé megosztó csali. Ahogy én látom vagy nagyon szeretik vagy nagyon utálják. Profik körökben akik nem kedvelik sem merik azt mondani, hogy rossz csali lenne, sokszor olyanokkal jönnek, hogy nem kíméli az orsót stb, meg csak tekered mint az őrült. Ezekből a megnyilvánulásokból látszik, hogy nem próbálták még eleget, nem ismerik eléggé, hogy tudják nem feltétlen kell annyira gyorsan tekerni. Helyzetfüggő. Sok jó csali van drágábban vagy hasonló áron is amik nagyon jók balinra, de a thrill az kifejezetten balinozáshoz készült. Nekem nagyon bevált, a kedvencem balinra, de süllőt is fogtam vele többször balinozás közben.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#60234) jansky1 válasza Interceptor (#60233) üzenetére


jansky1
senior tag

Egyszer megnéznék valakit, hogy hogyan kell tekerni a thrillt. Van 5 meg 7 mmes is, de még kapást sem sikerült elérni velük. Az egyik fórumtárs ajánlására vettem aliról egy fehér balinos wobit, azt meg elkutyultam valahová még bevetés előtt :DDD

(#60235) Interceptor válasza jansky1 (#60234) üzenetére


Interceptor
addikt

Lehet abszurdnak hangzik, de szerintem hinni is kell a csaliban amit próbálsz. Thrillnél próbálj meg lassabb(de ne túl lassút azért) és gyorsabb tempót is, néha bele is pöccinthetsz, bár szerintem ezt a csalit felesleges rángatni vagy megállítani tekerés közben. Az is számíthat mennyire tartod magasra a botot, ezt is próbálgatni kell. Profi pergetők szokták mostanában mantrázni, hogy az a jó csali ami az inaktív halat is képes aktiválni, szerintem a thrill is képes rá. Nekem már párszor bizonyította. Nemrég szereztem két cablista-t szintén balinozáshoz(nagyon dicsérik), egyenlőre még csak "tesztelem" őket, ma is felkerült, de nem sikerült még vele fogni, nyilván nem volt vele szerencsém. Ezt próbáltam megállítani tekerés közben, bele bele rángatni, ezt másképp kell vezetni, bár a sima tekerést is meg kell próbálni. Sokszor van mikor mindegy mivel dobálsz, úgysem fogsz semmit, ez főleg álló vízen jöhet elő nyáron dög melegben mikor amúgy is baromi sok a kishal. Nekem, a 6,5cm-es Tsurinoya fehér wobbleremet vitte el múltkor a Foka Öbölben egy gonosz busa :DDD Szerintem baromi jó wobbler, jött már rá balin és süllő is. Hétvégén lent voltam a Fokában megint és a 4. busába akadás után elraktam a féltve őrzött wobblereimet és inkább mentem a Nagy Dunára.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#60236) saen válasza Interceptor (#60235) üzenetére


saen
veterán

Thrillnél a szín is nagyon számít. Balatonon pl az eredeti első szín nagyon veri a többit. Más vizen persze más lehet a tuti.

(#60237) jansky1 válasza Interceptor (#60235) üzenetére


jansky1
senior tag

Mennyire kell magasra tartani? Az az, tsurinoya, lehet pont Te ajánlottad. :)
Fonott főzsinorral pergetek, balinra meg süllőre szoktam a csali elé kötni kb 70 cm 22-es FC élőket. Működhet így?

(#60238) gban válasza jansky1 (#60234) üzenetére


gban
Közösségépítő

Persze hogy nem jön akkorára, észre se veszi a fél centis kis vackot :DDD

Postázást nem vállalok.

(#60239) Interceptor válasza jansky1 (#60237) üzenetére


Interceptor
addikt

Helyzetfüggő, ha látod a felszínen rabolni akkor először próbáld meg minél magasabban vezetni a csalit, vagyis magasabbra tartani a botot, aztán ha nem jön be próbálkozhatsz alacsonyabb szögekkel is. Ahogy közeledik a parthoz a csali egyre lejjebb nyomod a bot végét, hogy ne bukjon ki a csali a vízből túl hamar. Ki kell vezetni a csalit ameddig csak tudod az utolsó cm-ig(nem vicc tényleg az utolsó cm-ig), ez akkor fontos ha a Nagy Dunán horgászol, mert a legtöbb kapásod teljesen a szélén lesz ahol még éppen van víz. Pár halat már elbuktam úgy korábban, hogy a balin már nem érte el rendesen a csalit mert kiemeltem a vízből előle. Ha nem látod rabolni őket, de tudod, hogy ott vannak akkor tartsd lejjebb a botot(esetleg dobás után süllyeszd le a csalit egy kicsit), de ezt is próbálgasd, hogy mennyire, ebben az esetben nyilván arra kell figyelni, hogy a partszélhez közelítve fokozatosan emelni kell a bot végét, egyrészt nehogy leakadj, másrészt ahogy írtam kiemelten fontos, hogy teljesen a part széléig tekerd a csalit a Nagy Dunán :) Az Öbölben pedig a minél nagyobb dobás a lényeg, ott a part szélen 99%, hogy nem fogod meg a balint, szinte minden hal messze bentről vagy középtávról fog jönni mert szerintem ott még nem érzékelnek. Öbölben csak olyan csalik jók szerintem, amiket messzire el lehet dobni, nekem a thrillen kívül a wave(bár ez nagyon rosszul akad kapásnál) vagy a különféle tail spinnerek is beválltak, a sima pilkerekbe annyira nem hiszek. A többi csalival szerintem nem sokra mész napközben, lehet akármilyen drága meg profi, ha egyszerűen nem tudod elég messzire eldobni. A Balatonon persze nem tudom, hogy működik ez. Fonott főzsinór meg fluro én ugyanígy csinálom. De mostanában gondolkodom azon, hogy balinozáshoz kb 20-as monofilt kellene használni, egy db kis kapoccsal a végén amibe a csalit kötöm. Lehet eredményesebb lenne.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#60240) Interceptor válasza saen (#60236) üzenetére


Interceptor
addikt

Elején az OB-t és a BF-et tartottam egyértelműen a legjobbnak. A Dunán egy ideje sokszor az az érzésem, hogy majdnem mindegy a szín mióta próbáltam több félét is, és inkább a fényviszonyok számítanak. Mondjuk a holografikus változatok közül a kékes (BF) színt még mindig előnyben részesítem. Erős napsütésben és tisztább víz esetén meg valami kevésbé feltűnő szín a kiindulási alap, de ezeket nem mindig tartom be, sokszor variálok.

[ Szerkesztve ]

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#60241) Zoli bácsi válasza smokiii1 (#60224) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nekem idén kedvencem kis folyón a bolognai botos úsztatás. Legtöbbször egy bottal pecázok, mert sokkal több kapás van mint a feederre. Kissé visszatartva lassan úsztatok.
Idén tavon nem is matchbotoztam, ott a fenekező, feeder a nyerő, elsősorban az állandóan fújó viharos szél miatt. Amúgy tavon is szeretem az úszós pecát, de nagy szélben olyan szerelék kéne, hogy akkor már inkább feeder.....
:K

(#60242) jansky1 válasza Steady74 (#60226) üzenetére


jansky1
senior tag

Én benne lennék, most is csak a vasárnapok jók nekem, de van pár komplett hétvége is kilöve.

(#60243) jjohn válasza Szilágyi84 (#60228) üzenetére


jjohn
aktív tag

Nekem a Carp Zoom halibutos pellet 3 mm és a 15 mm fúrt + Stég kolbászos pop up smokija, Tímár vasjsavas pop up-ja. Jók voltak methodhoz a Stég, Tímár szilikonos csalitüskével, illetve távdobó pellet kosárhoz mind három.

(#60244) Salex1 válasza saen (#60207) üzenetére


Salex1
senior tag

Köszönöm!
8 éves. Ha jól értelek titeket, akkor a melegben jönnek fel inkább a halak és hidegben húzódnak le. Akkor még most hétévégén megpróbálunk úszózni...
A horgásztón ahol voltunk van két levegőztető, vízforgató a két végén. Ha jól figyeltem meg felváltva mennek. Ez milyen hatással lehet a halakra? Elhúzódnak onnan, vagy éppen oda mennek? Fenéken vagy inkább magasabban?

(#60245) KunEmber válasza jjohn (#60243) üzenetére


KunEmber
senior tag

Néha úgy érzem, valami nagyon más szakmát űzünk. Kolbászos pop up smoki... :DDD Ebben az évben két csali volt a horgon: csonti és pinki. ;] (Meg talán kétszer natúr kukorica.)

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#60246) A Zéé válasza smokiii1 (#60224) üzenetére


A Zéé
addikt

nekem minden évben más a "bekattanás" :D
Egyik évben a könnyű pergetés, aztán a spiccbot, aztán a könnyű hosszúelőkés feeder, aztán a matchbotos horgászat... Ezt mondjuk azért nagyban befolyásolja, hogy milyen vizek vannak a környezetedben. Pl. a legyezés az nekem ilyen. Én szeretném, de eddig nem volt olyan víz a környezetemben, ahol igazán lehetett volna. A rakózással meg mindig oda lyukadok ki, hogy nekem túlságosan felszerelésigényes. Amit annyira nem kedvelek, az a method feeder (de vannak tavak, ahol muszáj), meg aztán vannak módszerek, amik abszolút nem szimpatikusak, és nem is valószínű, hogy mostanában űzni fogom. Ilyenek a bojlizás, a célzott busázás, az élőhalas ragadozózás meg az durva cuccos pergetés.
Ha viszont csak 3 botot tarthatnék meg, akkor lenne 1 match bot, egy MH feeder, meg egy light pergető cucc. Ezekkel azért elég jól el lehetne lenni a magyar horgászvizek 80%-án.

Just a simple Lineman...

(#60247) Janoo_07


Janoo_07
aktív tag

Sziasztok,

Ajándékba szeretnék venni apukámnak olyan szemüveget, amely kiváló a horgászáshoz. Sajnos én nem vagyok horgász emiatt nem tudom, hogy milyen márkák jók ebben a szegmensben. Mit ajánlanátok? Egyáltalán mit kell egy ilyen szemüvegnek tudnia?
Vissza olvasva a Rapala mint horgász szemüveg hangzot el sokszor, ezekből mind ajánlott? Vagy számít a forma is?

Köszi előre is :R

[ Szerkesztve ]

(#60248) KunEmber válasza Janoo_07 (#60247) üzenetére


KunEmber
senior tag

Napszemüveg? Dioptriás? Mi a cél?

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#60249) Janoo_07 válasza KunEmber (#60248) üzenetére


Janoo_07
aktív tag

Ezt tényleg nem írtam meg, napszemüveg.

(#60250) A Zéé válasza Janoo_07 (#60249) üzenetére


A Zéé
addikt

polárszűrős! Van aki a sárgás/barnás lencsére esküszik vízparton, de az engem zavar, a feketét, sötétkéket szeretem.

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.