Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57051) Sungoo válasza @mriya@ (#57050) üzenetére


Sungoo
addikt

A fent lévő csillag csak “sima”.

Más: van valakinek tapasztalata a Delphin orsókkal? Ez kifejezetten tetszik.

(#57052) galervin93 válasza KunEmber (#57038) üzenetére


galervin93
őstag

:)) Gratula!
Én is valami hasonlót éltem ma át, életem első pergetése a Dunán, és meg is ajándékozott egy tüskéshátúval.

Ezen kívül volt egy leharapott farkú gumihal, egy koppintás wobblerre, meg két balinos partig-követés. :) Nagy élmény volt, és jó volt végre újra pergetőbotot ragadni, anno az Ipolyon meg annak holtágain pergettem, de ez más dimenzió. :)

Amúgy enyhén árad, jó a víz, szerintem holnap is kinézek, de lehet feederrel, még nem döntöttem. :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#57053) @mriya@ válasza Sungoo (#57051) üzenetére


@mriya@
őstag

Sima gyorsfékes. ;]

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#57054) hermanyi válasza Baroc (#57029) üzenetére


hermanyi
őstag

igazad van 28 +- 5 g :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#57055) vendingo


vendingo
veterán

Zolibácsi! Répcén szoktál horgászni?
Facen az egyik csoportba van egy faszi, aki "lapátolja" ki onnan a pisztrángokat. Van valami tipp, hogy merre kellene próbálkozni ilyen ügyben?

[ Szerkesztve ]

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#57056) KunEmber válasza galervin93 (#57052) üzenetére


KunEmber
senior tag

:C

Kis összefoglaló: RSD, Csőhídtól lejjebb, életem első orsós, fenekezős bedobása, életem első feederezésén. Hát menő, nah. Volt 8 keszeg (kb 35-40 dekás volt a csúcs), egy küsz (érted, meder közepén, 4 pinkire egy küsz) és egy géb, aminek nem láttam a kapását.

Ki voltam klipszelve (a zsinór egyszer kiugrott belőle, egyszer meg leszakítottam a szereléket), tehát három különböző távolságra dobáltam, széltében meg valahova a bal és a jobb oldalam közé :D Szóval nem voltam pontos, nagyon nem.

- Hogy tudom jobban érezni a halat? Puha spiccbot után olyan, mintha lámpavassal kotorásznék. (Remélem erre nem a MAP felső kategóriás botja a jó válasz :D)
- Honnan tudom, hogy elég a kosár nagysága? Min kellene látnom, hogy nem görgeti a víz?
- Van funkcióbeli különbség az orsóm fém fődobja és a tartalék műanyag között? Vagy csak azért nem kaptam tartaléknak is fémet, mert nem elég drága?

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#57057) Zoli bácsi válasza vendingo (#57055) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Répcén nem, megnéztem nemrég, lelátni a fenékig, és tele van vízinövénnyel. Ez az utolsó kilométereken volt mielőtt összefolyik a Kis-Rábával, amit néztem.
Szerintem pisztrángok az elején lehetnek, a Vasi szakaszon, vagy ahol belép a megyébe.
Itt a végén a Répce egy lassan folyó, szinte álló, vízinövénnyel telenőtt folyócska, ez tuti nem a pisztráng élettere. Kárász és bodorka a gyakori. Hallottam a Kis-Rába Kapuvári szakaszán fogott pisztrángról is, de én sosem fogtam. A Kis-Rába egy gyorsan folyó víz, inkább ezt tudnám elképzelni pisztrángos vízként.

(#57058) Steady74 válasza KunEmber (#57056) üzenetére


Steady74
Topikgazda

De, a MAP a megoldás :DDD

Folyóvizi szakik azt mondják, hogy ha bedobod az üres kosarat a kívánt távolságba, és ott megáll, nem nyomja el a víz (amit a bot spiccének állandó bólogatása is jelez), akkor az a jó méret. Ezt néhány peca után gondolom szemre (vízfolyás sebessége, mélység ismerete) vagy pár dobás után érezni fogod. Grat a pecához meg a halakhoz!! :R

(#57059) hermanyi válasza KunEmber (#57056) üzenetére


hermanyi
őstag

olcsó kategóriánál cél halhoz kell botot választani . Felső kategóriával majdnem mindent meg tudsz élvezettel oldani . Ebből is adódik az a kis árkülönbség .
Nekem volt a birtokomban felső kategóriás feeder is , ami szerintem egy rettentően jó halkitermelő volt ,de az én élvezetemet nem tudta kielégíteni . Az arra volt tökéletes ,hogy bizonyos idő alatt minél több halat minél gyorsabban kicsévélni vele . Pedig Angol pálca volt az is . Nekem ez a középkategóriás guminyelű vált be és a Frenzee , de sajnos ahhoz idehaza alkatrész szinte beszerezhetetlen ha baj lenne .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#57060) Steady74 válasza hermanyi (#57059) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Június közepére, ha a helyzet javul, akkor tartunk egy fórumpecát?

(#57061) KunEmber válasza Steady74 (#57058) üzenetére


KunEmber
senior tag

Köszi!

Neked is Hermanyi.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#57062) horcsog válasza KunEmber (#57056) üzenetére


horcsog
tag

Kár ha most tanulsz dobni klipszelni és sűrűn dobálni a kosarat. Csak széthúzod a halad. Inkább kevesebbet dobj ha kosárral horgászol és ha kapásod van akkor vedd ki, vagy fél óránként mondjuk ha nincs kapás. Nem lesz akkora etetés egy helyen de több halat fogsz vszínű mintha jobbról balra mindent beetetsz 5 perces dobásokkal. :)

Gyakorolhatsz úgy is sima ólommal dobálsz de akár horgászhatsz is úgy beetetsz 20 méterre akár kézzel eldobod ha jó masszív darád van és sima ólommal rádobsz etetőkosár , klipszelés és minden nélkül. Vagy ha nem akarod a vállad kificamítani akkor csúzlival. Csak ehhez olyan darát kell keverni ami jól csúzlizható + csúzlival is beszórhatod a fél tavat kezdésként. :) Mondjuk csúzlizni előbb megtanulsz mint pontosan dobni vsz könnyebb műfaj.

Ha viszi a víz a zsinór szögén látod rakosgatja arrébb a kosarat. A fémdob jobb , pl kisebb a súrlódása rajta a zsinórnak . De most neked mindegy mert úgysem akarsz 100 méterekre horgászni gondolom. :) Vagy pl lehet olyan összeroppantja a műanyag dobot de az harcsázásnál érdekes feedernél nem fogja semmi összeroppantani 22-es monofillal. Drágább a fémdob ezért sok orsóhoz nem adnak kettőt.

Botnak a finomságán nem tudsz változtatni , nagyobb halakat fogjál az majd hajtogatja. :)

[ Szerkesztve ]

(#57063) hermanyi válasza horcsog (#57062) üzenetére


hermanyi
őstag

Rsd ben jelenleg annyi a hal ,hogy nem lehet széthúzni . Megtörtént a rendkívüli haltelepítés aminek én pl speciel nem örülök . Ha enni akar a hal jelenleg az RSD-n akkor teljesen mindegy mivel etetsz ha etetsz . ha meg nem akar enni akkor meg megint lehet neki szórni bármit bármennyire koncentráltan is akkor se fogja felvenni . Rengeteg a hal még benne , remélem 2-3 hét alat kiszedik és visszaáll minden a régibe , A sporthorgászok jókat pecáznak az öregek nagy része meg sír ,hogy nincs benne hal és szép lassan lekopnak .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#57064) Steady74 válasza horcsog (#57062) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ne haragudj de ez butaság. Dobjon sokat, gyakoroljon, álljon rá a keze az adott távra ha ki van klipszelve. Az, hogy kevesebb halat fog? Igen, az első pecán. Ha fél óranként dob, nem lesz rutin, keszegezésnél még hideg vizbnél is 5 percenként újat dobunk.

Kunember: dobj, dobj, dobj, közben célozz előre, menni fog pontosság is. Moat telón vagyok, de nézd meg Pechnyó Gerit hogyan dob. Bénán, de pontosan. Az a lényege a pontosságnak, ha ki vagy klipszelve, hogy a bot mellett vezesd lassan hátra a kosarat, amikor kirugózott a bot, akkor lassan de gyorsuló mozdulattal indítsd meg a kosarat, miközben a bot " célra tart" és nem húzod el oldalra.

(#57065) horcsog válasza KunEmber (#57056) üzenetére


horcsog
tag

Kosár nagyságát behatárolja még a botod mit bír el , dobástávolság, és a víz ne vigye . Gondolom ott azért olyan nagy sodrás nincsen . Nem ismerem Ráckevét de gondolom nem egy élő Duna .

Arra figyelj még kezdésnél semmiképp ne legyen rácsavarodva dobásnál a spiccre mert könnyen letörheted. A többi majd alakul. Szerintem ha nem törekszel arra beetess egy helyet csak ritkábban dobálsz kosárral és úgy várod a kapást eredményesebb leszel mintha nem tudsz pontosan etetni. Ha nem klipszeled ki annak van egy olyan előnye is ha jön ponty nem kell kiakasztanod gyorsan a klipszből .

[ Szerkesztve ]

(#57066) galervin93 válasza horcsog (#57062) üzenetére


galervin93
őstag

Hogymi? Fél óránként, mikor keszegezne? Ilyen tanácsokat inkább ne...

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#57067) horcsog válasza Steady74 (#57064) üzenetére


horcsog
tag

Az biztos , hogy gyakorolni kell sokat mire menni fog az irány és a távolság. Lehet éppen ezt klipszelve is gyakorolni én nem úgy csinálnám inkább egy sima ólommal dobnék pár százat érezzem egy kicsit a botot milyen súllyal hová repül stb. Klipszeléssel vsz megnöveli a szenvedést mert ha olyan erősen dobja lehet elszakad a klipszelés miatt. Plusz eleinte úgyis dob minden irányba távolságra még maga mögé is. :) Legalábbis saját kezdésemre visszagondolva nem egyhamar ment az oda ahová szerettem volna. :) Talán még annyi kezdésként nem érdemes nagy távokra törekedni közelre 20 méterre hamarabb menni fog pontosan mint izmozni dobásnál .

(#57068) horcsog válasza galervin93 (#57066) üzenetére


horcsog
tag

Ha nincs kapás. Ha van hal akkor húzza úgyis előbb , nem? De akár ponty is felveheti amire vsz kisebb esélye lesz ha 5 percenként kiveszi. Lesz olyan biztos amikor 29 perc után jön egy ponty előbb utóbb. Ha meg nagyon keszeges a pálya akkor úgyse lesz bent 10 percet se . Nekem az a véleményem most kezdve a fenekezést így több halat fogna mint minden irányba dobálva 5 percenként kihúzva és akkor lesz előtt egy 30 méteres etetősáv. :) De az igaz ha sokat dob azzal gyakorol egyben ezzel egyetértek.

[ Szerkesztve ]

(#57069) csababarca


csababarca
őstag

Nah reggel útnak indulok, megjött az iton kapásjelzőm, gyorsan kipróbálom.
Hogy tóra megyek, vagy esetleg kutatok rsd-n egy nyugisabb szakaszt, még nem döntöttem el.
Ha tudnám hova lehet menni rsdn, akkor egyáltalán nem is gondolkoznék, és oda mennék. De most még bújom a maps-t hátha találok valami ígéretesnek tűnő helyet.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57070) Steady74 válasza csababarca (#57069) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Írj rá Hermanyira vagy Ffox ra tuti segiteni fognak Neked. Beszámolót kérünk!

(#57071) csababarca válasza Steady74 (#57070) üzenetére


csababarca
őstag

Ajánlotta már hermanyi a csőhidi versenypályát, de nem tudom hogy ott hol érdemesebb, egyáltalan hol lehet letelepedni, mert sok helyen házakat látok a parton is.
Egy utcanév segítene, hogy merre keresgèljek :D

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57072) horcsog válasza hermanyi (#57063) üzenetére


horcsog
tag

Nem lehet horgászni a telepített pontyoktól gondolom . :) Ez talán mindenhol így van mikor telepítenek. Azon szoktam mosolyogni nálunk mikor telepítettek régebben víztározón szoktak hagyni 100-150 méteres sávot a parton ahová nem lehet ülni. Ne az legyen már valaki belógatja a tartályba is amiben hozzák a halat. :) Ilyenkor komoly balhék voltak a legközelebbi helyekért . Emberek egymást ölték szinte. Voltak akik kimentek éjszaka kint aludtak azért mikor hozzák a halat a legközelebbi helyeken legyenek stb. Most inkább nem híresztelik mikor lesz telepítés ezt elkerüljék.

Elég ránézni a vízre telepítettek e . Amikor raknak bele néhány hétig ezek a kis pontyok megvannak keveredve mindenhol ugrik és a víz szélében úsznak csapatosan stb. Aztán sokat elvisznek meg a helyi viszonyokat is kicsit kiismerik hová kerültek akkor lenyugszik ez az őrület .

[ Szerkesztve ]

(#57073) Steady74 válasza csababarca (#57071) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ha a Csőhidire mész, akkor ott sokat kell cipekedni mert nem lehet már beállni kocsival, ezt is mérlegeld. A Hollandi cukrászda környékén voltam velük egyszer pecázni az is jó hely, de ott is 60m a víz a parkolótól kb.

(#57074) csababarca válasza Steady74 (#57073) üzenetére


csababarca
őstag

Köszi a tippet! Meglátom hogy ránézek e:)

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57075) egykettő válasza Interceptor (#57028) üzenetére


egykettő
aktív tag

Nemhiszem pont azt írják facebookon hogy ez az egyenes törés az anyaghiba jele. Ma ismét tört ismét silvercreek csak most az alsó tag és ez most egy 5-21grammos bot. Kb 10 pergető bottom van érdekes hogy eddig nem törtek.. ez még mint a ropi... Ez konkrétan a 2. dobásra tört el. Ne vegyetek ilyen botot, btw nordfishing77 se méltatott még válaszra hétfő óta. Mindegy ezt is elküldöm nekik.

(#57076) horcsog válasza egykettő (#57075) üzenetére


horcsog
tag

Nekem eddig egy botot sikerült eltörnöm a pályafutásom alatt. Egy harcsázót, az is daiwa volt és a nordfishingtől rendelve. Érdekes egybeesés mindenesetre. kb 2 kilós húzástól letört a spicc talán 2. horgászatnál. Kicserélték gyorsan küldtek egy új tagot, fényképet kértek róla emailen ment minden és nem számoltak fel postaköltséget csak küldték. Azóta nem tört el az a bot de őszintén szólva mindig eszembe jut ha használom nem egy megnyugtató érzés egyszer már eltört . Főleg egy ilyen semmi erőhatástól.

[ Szerkesztve ]

(#57077) Steady74 válasza egykettő (#57075) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Szabó Ádámot keresd facebook-on, ő ott dolgozik. [link]

(#57078) WarninShotZ válasza csababarca (#57074) üzenetére


WarninShotZ
tag

A strand mögött is vannak jó helyek, oda viszont tényleg kell menni jó pár métert a kocsitól.. :D Illetve, kicsit lejjebb, a játszótérnél is vannak jó helyek.

SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21

(#57079) Baroc válasza hermanyi (#57054) üzenetére


Baroc
tag

Nem tudom mi a szakmád de én is akarok ilyen hibahatárt :)

(#57080) KunEmber válasza Steady74 (#57064) üzenetére


KunEmber
senior tag

Egy valamit azért én is hozzátennék a dobálás dologhoz, lehet, hogy széthúztam a halakat, de így is minden várakozásomat felülmúlta a horgászat. Körülöttem mindenki pontyozott én meg szépen keszegeztem, és szerintem első alkalomhoz mérten eredményesen.

Illetve tisztelettel köszönöm hörcsög a tanácsot, de én is a sűrű dobálást választottam, és fogom is választani, mert 1. meg kell tanulni pontosan dobni. Egyszerűen nekem nem mindegy, hogy egy horgászat alatt dobok 50-et vagy 8-at. 2. Van egy-két ideám is, én biztosan nem leszek az a horgász, aki órákat ül a bot mellett és nézi a mozdulatlan karikát.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#57081) hermanyi válasza Baroc (#57079) üzenetére


hermanyi
őstag

Vegyész.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#57082) @mriya@ válasza csababarca (#57069) üzenetére


@mriya@
őstag

Ha sok kapás lesz, inkább kapcsold ki at Itont! :-)

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#57083) FireFox1996 válasza Steady74 (#57064) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Fogja egy pergető botot, és dobáljon ott, akár 25-30m-re is. Ott ahol Kunember kolléga horgászik simán ezzel lehet gyakorolni a dobásokat, így akár percenként is doghat :)
Vagy akár feeder botra tegyen egy nehezebb körforgót, és azzal dobáljon :R (én így gyakoroltam még szintén nagyon az elején :) )

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#57084) csababarca válasza @mriya@ (#57082) üzenetére


csababarca
őstag

Nincs sok, akkor szél van megint, mindig megszívom ezzel.... :W
Viszi a damilomat dobas kozben, full szembe dobok magammal, de elviszi 10-15 meterre jobbra, hatalmas kanyart csinalva.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57085) vihartigris válasza csababarca (#57084) üzenetére


vihartigris
őstag

Olyan ez mint a vezetés. Gyakorolni kell.

bármi reciproka a semmi

(#57086) csababarca válasza vihartigris (#57085) üzenetére


csababarca
őstag

Nyomom neki, de a szelet nem tudom felfogni...még :DDD

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57087) vihartigris válasza csababarca (#57086) üzenetére


vihartigris
őstag

Egyet tudsz csinálni, alkalmazkodsz hozzá (megszoksz vagy megszöksz) :D

bármi reciproka a semmi

(#57088) Steady74 válasza hermanyi (#57081) üzenetére


Steady74
Topikgazda

:DDD you made my day man :D

(#57089) csababarca válasza vihartigris (#57087) üzenetére


csababarca
őstag

Megszökni nem fogok, 6kor jöttem, 1-2ig maradok, hátha közben csillapodik valamennyit.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#57090) @mriya@ válasza csababarca (#57084) üzenetére


@mriya@
őstag

Én is szívok a permetezéssel. :W

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#57091) tepenzed


tepenzed
őstag

Sziasztok!

Ezt a szereléket rakom össze a Dunára.
Kérdezném, hogy az erőgumit milyen kötéssel rögzítitek a dobóelőkéhez, illetve horogelőkéhez, amit jól bírja?
Illetve az erőgumi és horogelőke közé ne rakjak be inkább egy gyorskapcsot vagy csak bosszúságot okoz majd?

alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

[ Szerkesztve ]

(#57092) Vitee válasza tepenzed (#57091) üzenetére


Vitee
aktív tag

Szia,

Én az erőgumi két végére egy-egy dupla csomót csinálok, amit jó erősen meghúzok. Dobóelőkére és a horogelőkére egy-egy dupla hurok, majd simán ráhurkolom a powergumira, a csomó pedig megfogja.
Én nem rakok kapcsot vagy forgót, de van aki a powergumira is köt.
Nekem ez eddig nem okozott problémát.

"Life before death, strength before weakness, journey before destination."

(#57093) Steady74 válasza tepenzed (#57091) üzenetére


Steady74
Topikgazda

[link]
Józsibá' ebben a videóban 3 variációt is megad a kötésre, ami szerintem folyóvízen is megállhatja a helyét.

(#57094) FireFox1996 válasza tepenzed (#57091) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

Ez a kosár ?! :W Az a 4 lába simán beleakad bármelyik akadóba, és vehetsz újat :R

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#57095) tepenzed válasza FireFox1996 (#57094) üzenetére


tepenzed
őstag

Azt még nem vettem meg, jó drága is bakker. De őszintén minden boltban most ezt látom, 200-240 g kosarakat akarok venni erős sodrásba.

Köszi az ajánlásokat a kötésre!

[ Szerkesztve ]

(#57096) FireFox1996 válasza tepenzed (#57095) üzenetére


FireFox1996
őstag
LOGOUT blog

vegyél olcsó kosarat, és otthon köss rá még pár csavart ;)
Igazából kosarat sem kell venned, ha otthon van annyi féle hosszú csavarod, összerakod párat, és kipróbálhatod a Dunán :D

[ Szerkesztve ]

<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>

(#57097) Steady74 válasza tepenzed (#57095) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Feederstore-ban árulják a FeZo kosarakat, fb-n keress rá, állítólag világbajnok folyóvízre való kosaraik vannak.

(#57098) Sungoo válasza FireFox1996 (#57096) üzenetére


Sungoo
addikt

Miért rontod Döme bizniszét? :)

(#57099) @mriya@ válasza tepenzed (#57091) üzenetére


@mriya@
őstag

Monofil főzsinórhoz minek erőgumi?! 🤔

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#57100) Steady74 válasza @mriya@ (#57099) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Lehet, hogy hasznos. Ha mondjuk 22-es zsinórral és egy nagyon merev bottal horgászik, és az előkéje csak 14-es, akkor nem árt, ha van benne egy kis csillapítás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.