- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Semmivel sem kevésbé műanyag a DB mint a BP, korrekt mindkettő amíg el nem törik, hasad, reped valami, DB-knél is ugyanilyen rejtélyes szivárgásokról írnak, ugyanaz a technológia, ugyanazok a javítási lehetőségek. Elküldöd, javítják, cserélik tengerentúlon, igazi szeméttermelés, részemről meg utólag okosnak levés...
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-steam-leak-as-well-as-noise-t40705.html
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-mystery-leak-onto-counter-t59429.html -
X_C
tag
Párszor láttam már hasonló breville/sage/gastroback gépeket a jófogáson elég jó áron, akkor néztem utána hogy milyen alkatrészek is vannak ezekben. Kicsit meglepett hogy a szerelvények ugyanazok mint bármelyik olcsó karos delonghi gépben. Persze tudom, hogy sokan nagy megelégedéssel használják és elhiszem hogy más téren sokkal erősebb a gép, mint az előbb említett tákolmányok, de azért mégis kiábrándultam kicsit és hagytam a fenébe a vásárlás gondolatát is.
-
Toobee
veterán
Kávéműhely
Zomba, Rákóczi u. 71, 7173
Ismeritek? Véletlen akadtam rá, csak egy közepesen szar kávét akartam inni, de nagyon kellemes meglepetés volt. Dalla Corte gép, Compak daráló. Tóth Sanyi kávék. Don cortez, majd a pozitív meglepetés után kértem egy Lucky Cap Tanzániát is. 400 Ft egy eszpresszó. -
kurtuzov
senior tag
Mielőtt útjára engeded, egy közös képet még megoszthatnál a kettőről együtt.
Esetleg sz.zs is arra kószál az épp aktuális kütyü/alkatrész miatt, hozzácsaphatná az ő narancssárgáját is.
Úgy rémlik azt írtad, hogy a kék tetszik jobban viszont annak a kidolgozottsága nem olyan jó. Miért a pirosat ereszted szélnek? -
törölt tag
válasz
Flashback #96678 üzenetére
Nekem Sage SES878 van de mostanában az egyik lába alatt tócsa kezd megjelenni, létezik, hogy elrepedt a gőzcső/vízcső belül? Nem sok kedvem van szervizbe küldeni, vélemények között nem találtam ilyen hibát.
Viszont közben találtam BES900-ról videót, hogyan lehet a kar bajonettet cserélni. Érdekes a belseje, nekem a Jurák bele jutott eszembe róla. https://www.youtube.com/watch?v=JWn_hQtmEbg
-
mentic18
aktív tag
Üdvözlet a tagoknak! Augusztus 30.án lesz megint barista challenge. Ki jönel közületek? Ki mit gondol a tavalyi rendezvényről?
-
Bazsee71
őstag
válasz
SteelCowboy #96666 üzenetére
Nyugodtan lehet tolni a presszót filter pörivel, a "mélyvíz" jelölés inkább azért, hogy senkit ne lepjen meg majd a filter pörkölés.
Itthon Flair-rel még nem próbáltam, de múlt héten végig ebből az anaerob száraz etiópból presszóztam a pörkölőben.
-
válasz
freaghill #96674 üzenetére
szerencse, hogy minden lóvém a két mini gaggiában áll, mert mocorognék én is
apropó: van-e itt olyan köztetek, akit érdekelne a piros mini gaggia full felújítva, tuningolva? gyors termosztáttal, kimérve (kb. nincs hőstabilabb gép szerintem), újszerű állapotban. 99.999 ft-ot kérnék érte, ami önköltségi ár alatt van.
-
freaghill
őstag
válasz
Kávé Kálmán #96673 üzenetére
Ne beszéljetek ennyit a Robotról mert így is már szenvedek, hogy ne vegyek
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
#75655680 #96667 üzenetére
Előmelegítés. Ehhez a témához egy kiegészítés egy ángliustól (Hames Joffmann), aki Milánóban hosszan időzött a standunkon és nagyon megörült a Robot-nak, amikor meglátta nálunk. MInt mondta, már akkor megvolt minden felvétel a ROBOT review-jához, csak a fájdalmas editálás volt hátra. Rámcsodálkozott, hogy minek előmelegíteni. Mondtam neki, hogy csinálja úgy ahogy tetszik. Ott és akkor nem voltam vitatkozós kedvemben :-). A ROBOT-tal és a Pro700-assal Smartoztunk a HOST-on. Másnap újra visszajött, és akkor én csináltam ugyanabból az Etióp szárazból (közepes pörkölés) neki egy húzást előmelegítve. Azt mondta, hogy sokkal harmonikusabb volt az ital. A ROBOT szűrője üresen 84g nyom (csak a szűrő). Nem kell agysebésznek lenni ahhoz, hogy ha eza tömeg szobahőmérsékletű, akkor mennyi hőt von el a beöntött forrásban levő 60-75g víztől. Összehasonlítás nélkül lehet, hogy fasza az elkészített ital. Ha utána elkészíted előmelegítve, akkor meglehet, hogy mégfaszább.
-
bluesfan
tag
válasz
SteelCowboy #96666 üzenetére
Köszi a beszámolót, ezek szerint nem bántad meg, hogy léptél egy fokot a szarvasiról
.
Biztosan jócskán rejtőzik még benne potenciál, további sok sikert ennek minél teljesebb kiaknázására. -
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán #96663 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
És az igaz-e - angol fórumokon írják, persze a neten mindenki okos, olyanok is akik adott esetben még nem is láttak egyiket sem - hogy közepes pörkölésbél a robotot nem kell előmelegíteni csak világosnál (a Flairrel ellentétben)?. A Te véleményedben jobban megbíznék, mint egy random angol fórumozóéban.
Drágább a robot, kicsit túl van nekem is a tűréshatáron, de ha jó minőségű és hosszú évekig szolgál akkor végülis megérheti a befektetést. -
SteelCowboy
csendes tag
válasz
bluesfan #96652 üzenetére
Köszönöm kérdésed, alakul a dolog...
A sárgacsibó már nem téma,továbbléptem. Most bontottam egy isteni, 3 éves pörkölésű bellaromot, mindenkinek ajánlom!Viccen kívül, nagyon élvezem a gépet. Egyszerű, mint az ásóbot. A Kalmár-féle nyomásmérő (ahogy a Flair-nél, úgy itt is) nagy segítség, mondhatni kötelező tartozék. A gép ~15-20 perc alatt atomstabil, a beállítotthoz képest max 1-1,5°C-t ingadozik hébe-hóba, ahogy a PID és a saját termosztátja játszanak egymással. És gyönyörű. Persze ez szubjektív.
Most éppen azzal a részével kísérleteztek, ami nekem a Flair-ből hiányzott: a hosszú előáztatás utáni hosszú lefolyásokkal (persze nem minden kávénak áll jól). Az egy-másfél perces shotokkal. És közben kb. 1 fokot esik a hőmérséklet, aztán húzás közben vissza is fűt és tartja
Eddig főleg Starfish-t próbálgattam, örömmel láttam, hogy elérhető belőle már filterpörkölés is, azt is megnézném presszóra. Bár Balázs is írja: "vigyázat, mélyvíz!", ezzel a vassal már azt hiszem, érdemes. Meg láttam Kalmár új Sidamo-ját, arra is kíváncsi vagyok. Ez a gyümölcsös vonal nálunk a befutó, feleségem is emellett tette le a voksát és ebben a CT1 maximálisan partner.
Viszont, hogy "rosszat" is mondjak
, a felsőszűrőt és a kartömítést minden használat után kell takarítani, mert visszazaccol, ami a kazánban is tetten érhető. Ezt kiváltva nem rég rápróbáltam az AP-papírra, ami már a GC-nél is bevált. Itt sem okozott csalódást. A vizterítés okán nem lenne rá szükség, szerintem a dugattyúsnál jobb egy gépnek sincs, de a tisztaság miatt jól jön. Csak a 49-es kosárba kicsit nagy a 60-as papír...
De hát nekem se legyen minden fenékig tejfelSzóval tart a szerelem és szerintem nehezen fog múlni.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
#75655680 #96660 üzenetére
A Robot duplája "duplább" a Flair-énél (Classic) :-). A Classic 15-17g töltettel 40-35g shot-ot tud. A Robot-tal én általában 20-as töltettel húzom 50-ig (több is megy). AZ előmelegítést mindkettő igényli, aki nem idenkedik egy kis melótól, hogy fasza eszpresszót igyon, az nem csalódik egyikben sem. A Robot finise veri a Flair-ét és tágabb tartományban tud kifigástalan eszpresszót, mint a Flair. A Flair mobilabb/"utazóbarátabb", szintén hibátlan eszpresszót csinálhatsz vele. A Robot 2x annyiba kerül. Ez sokaknál leüti - nem véletlenül - a lécet, és ez az amiért nem egyszerű kérdés a forgalmazása sem. A mod (analóg és SEP egyidejűleg) számomra izgalmasabbá tette ezt (a forgalmazást).
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán #96656 üzenetére
Értem, köszönöm. Akkor azt esetleg esztergáltatni, vagy 3d nyomtatni lehetne (gondolom én). Kicsit bonyolultnak tűnik, találok-e olyan szakit, aki szóba áll velem.
Lehet akkor marad a Flair, vagy várok a Robotra. Te, aki mindkettőt ismered, melyiket vennéd? A robottal húzható dupla espresso? Csak mert általában a feleségemmel kávézunk, akkor az egyszerűbb lenne. -
farsang
újonc
válasz
Franky2Ster #96649 üzenetére
A Kapucziner "Velencei gondolások"-nál nem hiszem, hogy van jobb ár-érték arányú kávé. (bár ez tényleg szubjektív)
-
zolnagy
őstag
válasz
daninet #96654 üzenetére
Ez a kinézet azért elég szubjektív dolog. Nekem a Rancilio Silvia például kifejezetten tetszik (élőben jobban néz ki, mint képeken), bár tény, hogy az is 1 bojleres, tehát neked felejtős (igaz van az új Pro verzió, de az 2x annyi, mint a kereted)
Dual boileres gép újonnan nincs ennyiért, használtan se nagyon, max QM Silvano, vagy azzal egyenértékű gépek, de pl a Silvanonak nem nagy a gőzteljesítménye, bár az tény, hogy legalább nem borítja fel a gőzölés a kávébojlert, mert külön thermoblokk gőzöl.
Én ennyi pénzért erre a célra valamilyen HX-es gépet vennék használtan. Nekem nem volt HX, mert nem kellett ilyen célra, de a többiek itt biztos segítenek.
A gépek többsége szabvány 58 mm szűrőt használ és dupla kifolyó általában gyári, de lehet hozzájuk mindenfélét venni, szóval az nem lehet gond. -
daninet
veterán
Sziasztok!
200e-ig milyen eszpresszó gépet vennétek? Sok cappuccinot csinálok így a dupla boiler és nagy gőzteljesítmény fontos. Minden nő a családban nagy cappuchinós és nagyon fárasztó egy boileres géppel lefőzni 5-6 cappuchinot mikor átjönnek vendégségbe.
Sokszor készítek két szimpla espresszót így pozitívum ha a kar kétcsöcsű. Nem tudom hogy hívjákKosár legyen szabvány méret, hogy tudjak újakat venni. Most Delonghi gépem van és a ~51mm (?) kosár feladta a leckét múltkor.
Jó ha kompakt és asszony nagy elvárásokat helyez a kinézetre. Pl a Rancilio Silvia féle doboz gépek nem jöhetnek szóba.
Elsősorban jó minőségű de nem túlárazott prémium márka gépeket keresek. Lehet "kommersz" márka is ha specifikációkat hozza.
Jó darálóm az van. -
zolnagy
őstag
-
bluesfan
tag
válasz
SteelCowboy #96650 üzenetére
Hogy muzsikál a CT1? Gondolom, már valamennyire berepülted. Ki lehet maxolni vele a sárgacsibót?
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
SteelCowboy #96650 üzenetére
Köszi ez valamiért kimaradt. Már nézem is...
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Franky2Ster #96649 üzenetére
Ez azért elég szubjektív, kinek mi a megfizethető. Minőségi kávétlaz összes honi pörkölőtől tudsz venni (teljesség igénye nélkül lásd az összefoglalót), szerintem megfizethető áron. Adott pörkölő kínálatán belül is van olcsóbb és drágább, szóval legalább valami összeghatárt adj meg, hogy meddig tudsz nyújtozkodni.
-
Franky2Ster
senior tag
Tudnátok ajánlani megfizethető minőségi kávét?
-
válasz
Kávé Kálmán #96643 üzenetére
hát jobb helyen van ott a nyomásmérő, az biztos
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán #96643 üzenetére
Azta! Hát ez nagyon állat. Látok ott a háttérben még zöld robotot. Véletlenül nem eladó egy? :)
Magyarul, ha jól értem, egy ilyen állapotú Baby-hez mint ami a képen van, hozzábarkácsolható a robot alsó része. Ebben esetleg tudnátok segíteni? A tömítés is jó lehet?
-
Kávé Kálmán
tag
A bebihez jo a robot szuroje atalakitas utan.
-
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán #96609 üzenetére
Kedves Kálmán, engem is nagyon érdekelne a robot, csak sajnos nem kapható itthon sehol, német oldalakon néztem de ott sincs készleten. Mikorra várható esetleg hogy lesz nálatok? Flairnél valóban jobb?
Gondolkodtam még a Faema Baby-n. Jó árban megvehető, de kosár kb egyikhez sincs. Ebben nem tudnátok segíteni, akár a robot kosarának átalakításával, akár más megoldással?
Köszönöm, András -
verti1
tag
válasz
Kávé Kálmán #96625 üzenetére
Képzeld akkor milyen roham lesz ha bekerül a shop-ba...😀 Köszi az infót mindenesetre, megrágom a dolgot. Kaptam valami kávékat tegnap... rájuk nézek addig😉
-
válasz
Kávé Kálmán #96625 üzenetére
Pedig nem listäzza a Kinut:
https://kavekalmar.unas.hu/spl/252195/Kaveorlok -
Mylord3
csendes újonc
A pécsi Danettitől rendeltem - sok egyéb más mellett - ezt a szemes blendet is, fél órája hozta a futár, és ami megragadta a szememet az a 2020 augusztus 12-eiként feltüntetett pörkölési dátum. (tulképpen igazából nagyon nem is szoktam már figyelni ezt a dátumot, amit emlékeim szerint a KV-s bizniszben először talán Kapuczinerék tüntettek fel legelőször), itt is csak ez a tegnapelőtti, nekem túl frissnek látszó időpont tűnt fel nekem. A céget amúgy jónak tartom, nem először rendeltem most tőlük KV-t, KV-s dolgokat.
-
bbuffy
senior tag
válasz
bluesfan #96623 üzenetére
Köszi.
Nekem utazóhoz, kotyogóhoz/filterhez kell. Bar lehet bekattanok es lesz majd Flair v hasonló ha beesik. Na meg ha fél napig áramszünet van.Szóval csupa fontos dolog. Az összes kézi közül ez néz ki a legjobban, bár én K plussal szemezek. Azt mondják az inkább filter. Nem hinném hogy espressore ne lenne jó.
NZ marad persze, ennél praktikusabb darálóm még nem volt. Kvázi tökéletes.
ML t tekergettem már, brutál masina, látványra sem utolsó. -
bluesfan
tag
válasz
bbuffy #96620 üzenetére
Röviden: jó. Bővebben: nem jó.
Viccet félretéve, én teljesen meg vagyok elégedve vele. Lassan fél éve tekergetem napi 1-2 alkalommal. ugyanaz a kés forog benne, mint a Kinukban. Volt a kezemben Kinu is, mégis inkább a JE-Plus lett a befutó. A megépítettsége nagyon precíz, bár az is hozzátartozik, hogy be kellett állítanom központosra a forgó kést, mert szinte meg sem volt húzva a rögzítőcsavarja, de a beállítás és megfelelő rögzítés óta hibátlan.
Az én képzetlen ízérzetemmel nagy különbséget nem tapasztaltam a NZ-hoz képest, azért az árulkodó lehet, hogy miután a JE-Plus-t vettem, nem szaladtam, hogy meghirdessem a NZ-t. Szemre, tapintva, mindkettőnek kitűnő, rögmentes a produktuma, a lefolyások is nagyon szépek. Otthoni körülmények között praktikum tekintetében Niche döntő fölénnyel nyer(egyébként a ML-hez képest is), viszont, ha kiszámolod, mi áramot spórolsz meg egy kézihajtánnyal, győz a józan ész.
-
SoundON
tag
válasz
neducsinm #96618 üzenetére
Köszi a videót! Érdekes!
Lényegében egy Strada EPt csináltál a MagisterbőlGratulálok!
És ha jól látom viszonylag finoman lehet szabályozni.
Kérdés hogy mik a szélső értékek, tehát a potméterrel mennyire finoman kell játszani? Ha jól hallom azért itt is van egy pont amikor fullad a pumpa -
freaghill
őstag
válasz
Majd számolj be, ha dűlőre jutottál a robottal kapcsolatban
-
verti1
tag
válasz
Én csak az Apex-et és a Lido-t látom a shop-ban.
-
bluesfan
tag
Köszönöm a sok érdeklődést, NZ ment, Livi maradt.
-
neducsinm
csendes tag
válasz
norkov84 #96606 üzenetére
Nekem ez inkabb masfel fok volt. Valoszinu a rocket ennyivel jobb mint a magister. Bar egy parezer forintos fejhomero nem
hazudik. Nàlam a fejhomero helyere van beepitve a fejfutes pid-jenek hoeleme. Ha kikapcsolom a fejfutest akkor normal dual boileres e61-eskent viselkedik es a pid mutatja a fejben levo viz hofokat. -
freaghill
őstag
válasz
Kávé Kálmán #96590 üzenetére
Pfuh, de szeretnék egy olyan Cafelat Robot Barista-t, de nagyon sajnálom rá a pénzt
Na majd pár hónap múlva talán rábeszélem magam.
-
SoundON
tag
válasz
neducsinm #96599 üzenetére
Tehát ezt a pumpát még egy motorral meg is kel hajtani? vagy akkor most nem értem...
Lehet rosszul számoltam, de a gyári minimális átfolyási adatot néztem ami 20L/h függetlenül a nyomástól, ebből lett nekem az 55ml/10sec. Amikor 60-70ml/10sec-ről beszélek a GCn, akkor nálunk sincs több 4-5barnál a víznyomás, mindez levett karral, a 0,55mm-es szűkítőt leszámítva 0 ellenállással, simán a felső szűrőből folyatva pohárba, stopper, mérleg.
Mindenesetre kíváncsi leszek a holnapi videóra
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO