Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freaghill
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Még egy hónap, de már nagyon várom a Robotot.
-
Toobee
veterán
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ezek szerint
ha próbáljátok összehozni a nyomásmérővel, akkor ezt vajon mivel produkálták? Vagy ez egy szimuláció? Hőmérséklet kapcsán ezt is láttad gondolom, ha már az alatta lévő posztot likeoltad. Akkor sokadik próba után is azt mondod, hogy jó cucc? Mekkora a szűrő benne? Totál egyedi vagy lehet ezzel is játszani? -
handrash
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi és Rush77-nek is.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Hehe! Henk is osztotta? Ő a (z egyik) hollandus LM distributor. Illetve Cafelat Robot Paul (Pratt) cimbije. A 9Barista max úgy surf-özhet lefele a hőmérséklettel, ha jéghideg vizet rakunk startnál, vagy esetleg start után meghatározott idővel a hűtőkörbe utólag, úgy h a talpba csak 80g-ot teszünk az előírt 120 helyett. Póbáltam kicsit rátölteni a fix 40-re, de nem szereti. Akkor már kibugyog a hűtővíz, amikor a spirálba ér a 180 fokos víz. Felfelé lehet menni, mert a kevesebb hűtőköri víz az nyilván magasabban hagyja a "kávévíz" hőmérsékletét. Persze mindez szigorúan elméleti alapon, mert eddig csak fasza eszpresszót ittam vele. Szélsőségesen világos/filter pörköléssel nem nyúztam persze. Azt én inkább filterben kultiválom.
@coxymaxi Támad a Mars! Jön a robot-hadsereg. Szept. 21-én kell felmarkolni a motyót. Paul "elfoglalt" default is, de amikor a Hoffmann teszt után beszéltem vele, akkor konkrétan azt mondta, hogy mást se csinál, mint Robot karokat políroz...
-
válasz
handrash
üzenetére
Műanyag részeknek semmi bajuk nem lesz a mosogatógéptől (hosszú távon persze összekarcolja), de én max a kifolyótálcát szoktam belerakni, azt is csak akkor, ha elfelejtem takarítani és rárohad. Pl. az őrlő tartályát teljesen felesleges vízbe rakni bárhogyan is.
Szűrőkart kérdéses, ha kv szaga van én inkább zsíroldóban áztatom kicsit. Amúgy meg főzés utáni rutin részeként elmosom, 25sec, de ebben már a szűrő mosás is benne van... -
Toobee
veterán
válasz
tomszli11
üzenetére
Én az utóbbi 1 hetet egy ilyen Intersparban vásárolt (márkát nem tudom, 5000 Ft volt) kotyesszal nyomtam le. Egész jó, nincs égett íz. Az a tetszik benne, hogy 6,5 gramm kávéval tele a szűrő, szóval korlátlan mennyiséget meg lehet inni belőle. Azért sikerült találni egy helyet, ahol normális eszpresszót is tudok inni. La Spaziale 2 karos gép, Mazzer Majorral, valami Covim kávéval. Hőfok mehetne lejjebb, de ezt már otthon se önteném ki.
-
tomszli11
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Jelenleg most egy tök alap 2000ft-os Auchanosat használok, igazából már kezdem kitapasztalni (utána olvasva), de még így sem vagy megelégedve az ízzel.
Okozhatja az aljában lévő vízkő féleség?
mostanihelyzet
Ahogy most csinálom:
Forró víz alulra.
Kávét nem tömöm meg.
Amikor elkezd lefőni 60-70% állapotban leveszem a hideg csapba.
Sajnos egyáltalán nincs rajta kávé hab, meg ezek ellenére is erősen érzik a kotyogós íz.
Van valami tippetek mit lehet ezen meg javítani finomítani?
Köszi előre is. -
coxymaxi
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Na várgyá!

Hogy is műkszik ez mostan? Ez érdekelene!
köszi -
Toobee
veterán
Egyre jobban tetszik ez a 9Barista. Meg a végén ez lesz a befutó nálam a Flairrel szemben. Érdekes, mert mint kávés eszközben, a Flairben sokkal nagyobb potenciált látok, de egyszerűen lenyűgözött a 9Barista megmunkálása. Kézben még nem tartottam, de gondolom előben is gyönyörű.
-
iatti
aktív tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
pont akartam írni hogy általában a végén meglódul a licit. azt nem tudom mi ezeknek az ára.egyszer néztem én is pár gaggia classicot az ebayon,mind elszaladt a végén. aztán megvettem itthon biztos kézből
múltkor írtad hogy voltál magyarban. a caffe35-ön van egy fullos gc. én azt vettem volna meg,és le van a gond. már rég nyomathatnád a tuti presszót
vagy nem tetszik a gc formája? -
MPowerPH
félisten
Jelenleg £300 -on van a licit. Velemenyetek szerint meddig realis az ara a gepnek? Olyan £700 -ig elmennek, de ugye ez egy 2004 -es ketyere. Bar eddig csak jot olvastam rola... Szerelni meg soha nem szereltem ilyet, gondolom ha van hozza alkatresz, akkor ez sem rocket science.
-
vicces1
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
üzenetére
Aki berakja a kávéfőzőt a mosogatógépbe és utána még használja, az ne csodálkozzon
Megjegyzem a grafikon alapján több alumínium kerül be annak a szervezetébe aki roszdamentes acél kávéfőzőt használ, de mosogatógépben mossa, mint annak aki alumínium kávéfőzőt használ, de kézzel mossa.De még így is az az eredmény, hogy ha mosogatógépben mosod, és heti 3,17 liter kávét megiszol vele, akkor is csak a 4%-t éred a maximum heti engedélyezett alumíniumbevitelnek.
Szvsz nem ebbe fogsz belehalni

Szerk: grafikon eleje meg jól mutatja miért kell lefőzni egy új kotyogóssal legalább 3 adag kávét mielőtt először használnánk. Ha ezt mondom valakinek, mindig úgy néznek rám, mint ha 60 évnyi nyugdíjmegtakarításukat akarnám kidobni az ablakon, hogy mi az hogy 3 adag kávét pazaroljanak el (tesco gazdaságos bravost isznak persze)

-
törölt tag
-
-
válasz
tomszli11
üzenetére
Nekem van és utálom.
Előnye, hogy mindig narad víz a tartályban; nehezebb leégetni benne a kávét. Cserébe nagyon kényes az őrleményre. Könnyen befullad, vagy ellenkezőleg, spriccel.
De ha belegondolsz milyen ipari hulladékokat árulnak kotyogó címén, talán érdemes. Ha nincs kéznél valami legalább 40 éves szoci főző. -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Most akarok vásárolni otthonra egy kotyogós kávéfőzőt, viszont nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e költeni a névre (Bialetti).
Esetleg aki használ/használt kotyogós kávéfőzőt az megosztaná velem a tapasztalatait?
Illetve érdemes-e Bialettit vásárol?
Köszönöm előre is. -
djboris
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kávé off, viszont a vendéglátós srác nagyon pro. Le a kalappal. Anyukámat is levette a lábáról, pedig ő nem könnyű eset
. Vannak jó cukor és tejmentes fagyijai is szóval én szívesen megyek oda. A kávét nem erőltetem
. -
handrash
őstag
Szerintetek a GC víztartálya, a karja, a gráef eredeti babtartálya, alsó kivehető műanyag tálcája mehet mosogatógépbe?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Meg voltam elégedve vele, de lehet hogy másnál jobb helye lesz, csak friss kávét és RO vizet igényel. Eléggé strapabíró gép, minőségi anyagokból, szinte karbantartásmentes, jó őrlővel, erős gőzzel, stabil piddel, konzisztensen főzhető egymás után ugyanolyan presszókávé. Egy naked kar és precízebb disztribútor + tamper csodákat tenne vele, de nem akarok már rá költeni.
Visszanyergeltem az automatához, győzött a kényelem, meg valahogy sikerült megközelíteni Philipsszel is azt a latte színvonalat, amit karossal lehet, talán még egyszerűbb is a tej gőzölése, nekem nagyon kézre áll, biztosan csak megszokás kérdése, mindenkihez más eszköz, más módszer illik. Az igazán nagy előrelépést a kávépörkölő jelenti számomra, attól nem válnék meg, bár legutóbb csúnyán prellezni kezdett a ventilátor tengelye, ami nem jó jel. -
ronin s8
senior tag
Üdv!
Tudnátok adni pár linket espresso képes darálókhoz 40-70 ezer forint között..?
Köszi! -
törölt tag
Nálam is eladósorba került a karos, hátha valakit érdekel egy pides thermojetes, kúpos őrlős, 3 másodperc alatt üzemkész Sage Barista Pro.
-
billyjoe
csendes tag
Ha esetleg valaki ilyet keresne épp: [Eladó Mazzer Mini E]
-
maross
nagyúr
Nem egy nagy durranás, de hátha érdekel egy ide tévedőt, nem sokat használt, 2022-ig garis delonghi ec157.
-
LazacX
tag
Egy gyors kérdés: Az aszkorbinsav alkalmas vízkőtleníteni? Citromsav nincs itthon ugyanis, az elôbbi viszont készleten van. Hasonló a két vegyszer, vagy nem?
-
norkov84
tag
Sziasztok!
FB Baristák csoportjában van egy eladó Robur E, ha valaki ilyet keresne... 260 irányáron.
-
freaghill
őstag
Eladó Gaggia Baby
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
freaghill
üzenetére
6-an vagytok a szivárvány minden színében :-).
Megcibáltam a Flair karját is ma "nyomorító" nélkül. Verti visszajelzése fényében egy szilikongyűrűtlenített Flair screen-nel. A képen látszódik, hogy pontosabb illesztés lenne az ideál, de megteszi. 15g még tölcséren át töltve bekocogtatható és a felsőszűrőt huvelykujjal nyomtam meg (ennyit a dogmatikus hány kg-mal nyomjam meg kérdésről legalábbis ezzel a setup-pal). Tudja. Lásd képek.

-
freaghill
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Köszi a lehetőséget. Kíváncsisából meg tudod mondani hányan rendeltek?

-
Kávé Kálmán
tag
Robot update: kössz az érdeklődést és a befutott megrendeléseket. Őszintén meglepett. Hajnalban kiment a megrendelés (a kedvezménynek vége), várom a visszaigazolást, hogy mikor menekíthetjük ki a Robot kontingenst a még többé kevésbé szabad Hong Kong-ból. Mindenkit értesítek pm/telegram/email (ahol kontaktáltatok), hogy mikorra várható a befutásuk. Előre elnézést mindenkitől, akit ez a téma hidegen hagy, de minden valószínűség szerint el fognak akkortájt szaporodni a robotos robotoló posztok, amiért én semmiféle felelősséget nem vagyok hajlandó vállalni
. -
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Jah, megy ez meg feljebb is. Beszallok a licitbe majd a legvegen, £700 -at meg szannek ra, mert ez le van szervizelve, es van sok kieg.
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem ennyi lesz az ára, de a Mazzer mini e-vel 7-800 angol pénzért is megérős.
(pláne ha a zsé nem számít)
Elég korrekt szervizt ír hozzá.
-
-
MPowerPH
félisten
Es ezt a gepet veletlen nem ismeritek? La Spaziale S1 Mini Vivaldi
Otthon voltam 1 hetet, ittam a jo kavet, es rajottem, hogy a Brikka nekem keves itthonra. Walesben jol jott, ketszer is foztem vele, de itthon szeretnek normalisat inni. Nem a penzen mulik, ez is aproert fog elmenni ahhoz kepest, mennyibe kerult ujonnan.
-
-
bbuffy
senior tag
Pohártémánál maradva
[link] -
freaghill
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pinka Smokeban is voltatok?
-
stereofan
tag
Turmix TX40 a jófogáson akit esetleg érdekel.
-
MPowerPH
félisten
Helo!
Feldobtak e-bayre egy ilyen Gaggia Evolution -t, eddig ezt vadasztam itteni ajanlas alapjan. Na most ez, ha nem tevedek, egy erosen ajanlott gep volt, ugye? Csak mert itt van mellettem, es aproert fog elmenni, vagyis annyiert fogom megvenni, ha tenyleg jo. Vetel utan erdemes szetkapni, tisztitani, es gyuruket cserelni? Ahogy lattam, van hozza teljes keszlet, es belulrol egyszerunek tunik, mint a szog.
Mit kell/kotelezo meg hozzaepiteni, hogy jo kavet csinaljon? -
Felsőörs, Fat Fairy cukrászda. Pont a kávét konkrétan nem tudom, mert előtte ittam otthon és nem akartam fibrillálni. Lelit Anna+Eureka Specialitá őrlő. A sütik igen jók, van mindenmentes is ÉS jó. Lehet, hogy a héten rápróbálok a feketére is még.
-
-
bbuffy
senior tag
Ha már kinodban tényleg nem tudsz mit hardkórizálni a placcodon.
[link]
Mellesleg brutál darab, 230 g az espressos. -
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Kávégép probléma. Adott egy Jura C65, ami bekapcsolás után rendszer feltöltést szeretne. Ott kezdődött a probléma, hogy a nyomásszabályozó szelep (valószínűleg) eldugult, és sehogy sem akart működni a gép. A dugulást véleményem szerint már megoldottam, levegőtleníteni szeretném a gépet, de kb. 10. levegőtlenítési szertartás után sem tudom a gépet működésre bírni. A szivattyú jól dolgozik, nyomás van, de a kazánból csak-csak levegő és némi víz jön ki. Látom, ahogy mozognak a buborékok, de mennyi idő után dolgozza ki magából a rendszer a levegőt?
Vagy lehet, hogy a kazánnál van a dugulás?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- GTA VI
- 3D nyomtatás
- Hardcore café
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Képregény topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ha próbáljátok összehozni a nyomásmérővel, akkor

múltkor írtad hogy voltál magyarban. a caffe35-ön van egy fullos gc. én azt vettem volna meg,és le van a gond. már rég nyomathatnád a tuti presszót