Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
egy alig használt K6 (tavalyi amazonos vásárlás, kb. egy kiló ment át max), mit érhet aprón?

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
verti1
üzenetére
A hengerben a dugattyú lenyomásakor mindenhol egyenletes a nyomás és az áramlás.
feltéve ha teljesen kör alakú és teljesen sima a felülete a hengernek és dugattyúnak, különben a Reynolds együtthatót is figyelembe kellene venned lefőzésnél - gyakorlatban szerencsére elhanyagolható ekkora méretben. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
zolnagy
üzenetére
helyben ittam egy CB-t, az hibátlan volt, aztán vettem egy kaszinós etiópot, itthon a K6-on 130 klikkesen átdaráltam, 12 órára betettem, leöntöttem szűrés nélkül (hagytam leülni az aljára az iszapot kitöltésnél), mindenkinek nagyon ízlett kb 0.5 CB, 0.5 víz, 1 dl tonik, jégkockával.
de kávé téren a háromfázisú (nem motor) szinten vagyok, sz@r-meh-finom, jellemzően a legutóbbiakat fogom ki a jó orrommal.
-
Mr.Csizmás
titán
urak, javasoljatok nekem plíz a változatosság kedvéért az M4 vonalán (budai oldal előnyben) specialtyt, ahol tudok venni világos pörkölést.

-
Mr.Csizmás
titán
megjött a prime day-es olcsó K6
(vagyis megkaptam) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
köszi, őket is megnézem. cold brew-be akarom beavatni a fiúkat, csak nekem nincs friss most
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
normában pár éve ittam egy borzasztót, ezek szerint javultak azóta
bányait megnézem szerintem, köszi. -
Mr.Csizmás
titán
basic gyors kérdés: Déli pu. környékén szükségem lenne specialty kávézó ajánlásra.
(goosebump messze van, vonatos kollegát akarom jó kávéra meghívni) -
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
valakit érdekel a literes Mizudashi, vagy visszaküldjem? nekem túl nagy, veszek egy 650 ml-t. Bp-n elviszem szívesen. 9k. Hario Mizudashi
-
Mr.Csizmás
titán
[link] első CB élményem a kistotyikból. madal natural konga wote, etióp yirga.
-
Mr.Csizmás
titán
halp:
- belpesi körzetben hol érdemes vennem és milyet, cold brew kezdésnek (leőröltetem helyben, úgyhogy nem sokat)
- Hario CB kancsóból 600 vagy 1000 az ajánlott? (csak én iszok változóan 2-4 adag naponta itthon) -
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
literálisan béna kérdés a múltkori témámhoz:
cold brew-nél egy adag (8 óra, 1 dl?) kb minek felel meg? 1 espresso?
illetve egy kész adagot mennyi ideig lehet eltartani? akár kiszedett filterrel.reason: tervezek egy 600 ml-s mini-t venni, első körben boltilag daráltatva, ha bejön a téma hosszútávon, egy kézi őrlőt is vennék hozzá.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
BoneDragon
üzenetére
munkahelyre jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Alabástrom
üzenetére
kérdés mennyire kopott a malom benne

-
Mr.Csizmás
titán
buenos! cold brew készítéshez keresek hardvert. hol érdemes venni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
donat_sz
üzenetére
ami bontott, az megy a mélyhűtőbe, légzárós zacsiban, abból adagolok ki gumigyűrűs csavaros tetejű kisüvegbe (ami a szekrényben áll, fényt akkor lát, ha előveszem fél percre szórni a gépbe.) két oka van, hogy innen veszek, általában pár napos friss vagy aznapi pörkölés jön, valamint az arabica-k karakterei bejönnek nekem.
-
Mr.Csizmás
titán
lehet eretnekség, de itt valaki (értsd hc/pro user) próbálta már a Yankee kávékat? keresővel nem találtam.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Flashback
üzenetére
melóban pont ilyen oem a crowfundolt kv főzőnk, a kincstári sz@rvasi helyett vettük még 19 őszén alza kuponos akcióban. (egy lámpával kevesebb [DeLonghi ECP 31.21] )
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
voltmár kérdés, de melyik képzést választanátok? madal vagy cec? árban kb egyforma, időben is. (4 napos alap+pro a téma)
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
ha valaki barista alap+mester iskolát keres, mit lehet(ne) javasolni neki? Bp, Pest megye helyileg. (topicban kerestem, de a Sage gép miatt túl sok találat van)
-
Mr.Csizmás
titán
ffa: eladó lett a Magnifica 3000B, ex Toobee masina. topikkedvezmény természetesen van.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
üzenetére
amatőr koffeinista topic ezt keresed
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
olcsón jót rovatban automatát keresek. nem kell semmi extra, maximum olyan luxus dolgok, mint őrlemény finomság állító. mi az alja ami ebből még okés? neten 40+áfa körül találtam belépő gépeket.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
Punti It Rosso, vagy más "olcsóbb" szemes kávét keresnék, ha van valakinek...

-
Mr.Csizmás
titán
eddig tartott a kapszulás pályafutásom. tényleg más íze. van. akit érdekel, egy szentistvánért viheti

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
ronin s8
üzenetére
igen, ez oké

venni szeretnék valahol Bp-n. nem kell túl drága, csak nem akarok teásbögréből inni kávét otthon

(olaszok hogy jönnek ide...? 44 óta nem bízunk bennük)
G@ben nein!
én is most jöttem le a koffeinos fűrészporról. vettem egy aldis kávémasinát (Parci kapcsold ki a monitort)
*topic részéről vagon sóder rám*
lehet drágább a patron, meg olcsó svájci technika a gép, de sokkal jobb íze van, mint bármely instantnak, vagy a munkahelyi automatás fosmosléknak. (meg tényező persze az anyagi korlátoltság, ill. helyben nincs norma kávézó)
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
normális csészét mit ajánlotok? lange, és kurz kaffehoz.
-
Mr.Csizmás
titán
mortellos kapszulát hol lehet beszerezni olcsóbban a boltinál? akár nagytételben?
-
-
Mr.Csizmás
titán
Aldiban lattam valami gombos gepet az este, 14k-ert, 20bar, 0.9liter,stb. Valami atcimkezett atlag markas gepnek tunik. A gombok bele 70-80ft/db-ra jonnek ki. (ha nagyon elborzaszto, inkabb ignoraljatok a posztomat
) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
legyen pod.
mivel számolhatok forintosítva? adagokat nagytételben megéri inkább?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
40 is jó még, majd beveszem a finanszírozásba a többi koffeinfüggőt

-
Mr.Csizmás
titán
+többiek:
jelenlegi helyzetem:
- otthon fosvasi alu kotyogós, keserű feketehúgy (ha bottal vernek, akkor se)
- instant sóder (most tchibo family gold)
- melóban kávéautomata, 50 ft-os presszó, 60 ft-os latte, ennek megfelelő ár/érték aránnyal.ha otthonra vennék egy gépet, azt többen használnánk, és akár naponta többször, gyk. reggel 2-3 adag, meg délután 1-2 tuti.
szerk:
tariattila munka nem gond, darálok akár kézzel is

-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
nespressos masinákról mit gondoltok?

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
jaj, az meg a pumpás?

btw. expresso masinból mi a legolcsóbb, ami ajánlott? tunkolós kaffeből már elég

-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
otthon szeretnék csapatni kávét, lehetőleg darálóssal. mit vegyek? 1-3 csésze kapacitás kb. nem kell ipari cucc, inkább legyen olcsóbb (bocs Parci törzsfőnök
) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
a leendő tableted is már 4.4.2 hellószia Ati bácsi

-
Mr.Csizmás
titán
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
ja...nassolni a lidles/aldis feketecsokit kell
nem ilyen biszemb@szom ízesítetteket.... -
Mr.Csizmás
titán

-
Mr.Csizmás
titán
spazio 2.0
az első ismerkedés egy espresso volt natüre, se cukor, semmi körítés, csak víz.
most egy tejeskávét kértem, és raktam bele cukrot. ugyanaz az asztalborogatós aggyatokmégbelőle minőség. új favorit hely, ha innom kell
és csak 3 perc séta a honállomás nyugatitól. mccafe elmehet a kínaiakhoz.... -
Mr.Csizmás
titán
szemeskávéból van valakinek raktáron eladó? Musicbox elvtárs?

-
Mr.Csizmás
titán
mit gondolhatnak a beavatatlanok

-
Mr.Csizmás
titán
sz@rbucks a svájci vonatokon - sírjatok.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
ha nyerek a lotton, veszek neked egy regi gozmozdonyt, amibol atalakitok neked egy igazan echte presso maschinent.

szerk.: bekes kornyeken pajinkat foznek vele.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
koszi a linket.
(nem mondom, hogy ettol felall a repa, de ezt olvasva undorral nezek bele a csesze csibo milanoba elottem az asztalon, amit vmi rom szarvas presszon tekertettem le....)
-
Mr.Csizmás
titán
a kutyugosok azok acelbol vannak?

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
fem fahaz elado
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
JackFeryll
üzenetére
waitasec
shitbucks, es kave szavak egy mondatban?

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hadd tanuljanak a padawanok 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(vagyis megkaptam)
(goosebump messze van, vonatos kollegát akarom jó kávéra meghívni)
a rekordom egy fél csészével a kézben elalvás ülve.