- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Igen, én októberben, barátnőm novemberben költözött ki. Én október közepe óta dolgozom.
Svájc nem Magyarország, az biztos. Itt mindent meg kell tervezni, egyszerűen annyira az élet szerves része a rögzített processzek alkalmazása. Nekem nincs ezzel gondom, de el tudom képzelni hogy szétszórt típusú embereknek nehéz.
Munka: 42 órás a munkahét az én cégemnél, és van kötelező fél óra ebédszünet, és 2x15 perc szünet, amit le kell könyvelni az idő nyilvántartó rendszerben. Eszerint kb 9 és fél órát kéne az irodában tölteni minden nap, de úgy látom sokan rugalmasan kezelik. Van aki csak délelőttökre jön be, van aki kevesebbszer jön be mint heti 3, de a szabály heti 3 irodát ír elő. Viszont vannak sokan akik workaholicok, és úgy látom Svájcban ez egy népbetegség, sokan nagyon sokat dolgoznak. Én 8-16 között szoktam az irodában lenni heti 3x.
Boltok Fribourg kantonban hétköznapokom este 7-kor zárnak, nekem 1:20 az ingázás vonattal, szóval időben kell végeznem ha még boltba akarok menni (és 2-3 naponta menni kell).
Az SBB (vonat) elég jó, mindig van ülőhelyem és tudom az utazási időt Francia tanulásra használni, szóval nem veszik kárba. Ha nem ingáznék nehéz lenne időt találni rá.
Pénz: normálisan élve, egy autót és egy motort fenntartva, átlagban havi 2500 Frank marad a számlán. Barátnőmnek 1500-2000 körül fog maradni. Ezen felül mindketten kapunk 13. havi fizut.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
dellfanboy
őstag
irhatnal egy eletutat, mert ha jokat irtal a topicba akkor elelmiszermenokkent vagy hogy lettel investment mgr. engem erdekelne
jah meg a mostani 70 k eur nemet fizudra ez a 170k chf miert nemjo? foleg ugy hogy en is most zurichbe vagyok vannak kollegaim akik nemetorszagbol ingaznak naponta. nemtom hol laksz most de ha BW akkor meg talan koltoznod se kellene.eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
Oppenheimer
nagyúr
Én egy percet se várnék, szedném a sátorfám. Mivel semmi speciálisat nem tudok, csak java programozó vagyok, nekem bruttó 130-140k CHF is elég lenne (full packagenek).
Jövőre tudok kezdeni keresgélni, remélem sikerül majd ilyet akasztani, nem tudom mostanság mennyire nehéz kijutni.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Szada85
aktív tag
Gondolom munkahelye válogatja, ahol én vagyok multi, ott jellemzöen a gyártást végzö lokációknál csapódik le a legtöbb feszültség, darabszám, quality mutatók, vevöi panaszok esetén, ezt otthon csináltam évekig, így elég jól átláttam.
Ettöl még a központban sem láblógatás megy, itt is be-becsúsznak hajtósabb hetek/hónapok, viszont összességében sokkal "nyugodtabb" környezetben/hangulatban zajlik az új termékek, gyártósorok fejlesztése maga szerintem.
#29475Vezu:
Ugyan nem konkrét idötávval vágtunk bele, tervezgetni tervezgettünk (saját lakás, némi befektetési célú, hasonlók), amit aztán a 2015 utáni árrobbanás szépen keresztülhúzott, idöközben aztán az otthoni hírek, az ország (és szolgáltatásainak) "minöségének" romlása miatt most azt gondoljuk, hogy a saját, és (leendö) lurkók életét szem elött tartva egyelöre maradunk, aztán meglátjuk mi lesz a vége. -
CyberPunk666
senior tag
A társadalmi réteg határa mindehol máshol van.
Magyarországon a vendégmunkás azt jelenti, hogy az ukránok dolgoznak az építkezéseken, meg a pékségekben.
Ez részben azért is van, mert a tanulatlan magyarnak (statisztika) ott van a vonal amit ő már nem akar csinálni, és van rá olcsóbb bevándorló. Az átlag 25+ magyar iskolázottsága nem éri el az érettségi szintet sem, és 5%-a vett részt a felnőtteknek az elmúlt 5 évben bármi oktatásban.
A németeknél, ahol 14 év felett van az átlagos 25 év feletti iskolaéveinek száma (az majdnem egy diploma) és a felnőtt lakosság 15-20%-a vett részt valamilyen oktatásban az elmúlt 5 évben, ott a mérnöki munkák alsó fele jelenti azt, amit már nem ők csinálnak.A multikulti csak annyit jelent, hogy a magasabb planfon alá sokan befértek, de nem azt, hogy melléjük is engednek.
-
Xero
nagyúr
Az a "baj", hogy Budapesten is meg lehet keresni ennyit vagy kozel ennyit, a lakhatas pedig meg mindig olcsobb nemileg, ahogy egy-ket jarulekos koltseg.
Pont szamolgattunk, hogy nekunk pl jelenleg Svajc erne meg megint, mashol kb azonos vagy gyengebb lenne a szint. Nyilvan a kaja, szolgaltatasok minosege es a "kozhangulat" mindezt bosegesen ellensulyozna. Viszont jon a baratok, csalad kerdeskor, illetve az, hogy en pl nemetet max megertem es makogom, tehat munkan kivul gazosabb kicsit.
Az viszont ketseget kizaro, hogy ha 10 evvel fiatalabb lennek nem gondolkoznek jelenleg. Irany ki es maradnek is ott.
-
Csabroncka
addikt
Középvezetőnek lenni azért nem leányálom, mondjuk 5-7 fő beosztott az még kezelhető, de 15 fölött már jön a "fejfájás", mert minden napra jut egy kiba... hiszti. Ezt is tudni kell kezelni, sőt igazából ezt kell a legjobban megtanulni, irgalmatlanul nehéz a beosztottaknak jó főnöke lenni, úgy, hogy fent és lent is megfelelj. A szakmát és a szakmaiság és ügyfelek kezelését rátermett ember hamar elsajátítja, de a vezetés tanulása nagyon hosszú folyamat és érés (és minden pl: indulatkezelés, nem is tanulható sokak számára, és nem is megy ) mondom ezt 6 év középvezetői pozíció után 36 évesen.
Pfiucska- gondolom nem véletlen kapja ezt a pozit és az érte járó fizut, ám nyilván ez felelősséggel is jár (ezt nyilván Ő is tudja). Van ennek is veszélye (nagyon fiatalon vezetői pozi), és itt nem elsősorban szakmai veszélyre gondolok, de az idióta munkatársak/vagy ügyvezető meg tudják keseríteni a középvezető életét. Meg a kedvét is elveszik, hogy a későbbiekben emberekkel foglalkozzon irányítson.
Azt nem mondom, hogy magamból indulok ki, de van köze hozzá, hogy kicsit nyugisabb vizekre evezek, mert a fentből és a lentből.. is elegem lett. Azt sem mondom, hogy mindent láttam, de visszanézve néha megveregetem a kérdésekre/reakciókra adott válaszok miatt. Egyébként a vezetői Coach nem olyan rossz dolog."in medias res"
-
bandus
veterán
megkérdezhetem, hogy mennyiért bérlitek a kecót?
amiket figyelembe veszek én személy szerint:
- házasság esetén ha jól láttam a kalkulátorokat rögtön ~+10k netto fizu (ezt mindkét fél érvényesítheti, azaz a család évi +20k-t kap?)?;
- itthon piaci ár alatt bérelünk lakást ott nem így lesz, plusz amíg a csajom ki nem költözik, addig ezt az albit is fizetni kell;
- itthon van most céges autóm, ennek még nem jártam utána, hogy ott pontosan mennyiért lehet lízingelni egy új autót, a packageben valószínűleg nem lesz;
- ha most lelépek akkor itthon elesek mondjuk br. ~4 milliónyi bónusztól.2 éve nem fogadtam el egy 70k-s ajánlatot, így most sem fogom, de kíváncsi vagyok mit ajánlanak. 100k-ért valószínűleg váltanék az egyéb soft tényezők miatt, 90-nél meg gondolkoznék még rajta.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Sempronius89
tag
Ma már a legnagyobb német multiknál el tudsz lenni az angollal, de abból legyél tényleg jó! A fiatalok már alapból azt mondják, hogy ők a Deutschlisht beszélik. Persze a nyugdíj előtt álló vén német PM-eknek, Managereknek párás lesz a szeme az örömtől ha egy csupa németekből álló meetingen felajánlod a Dájcs nyelvet.
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
"Nagy csalodas nekem is a nemet egeszsegugy, engem kronikus belbetegseggel diagnosztizaltak, szarul vagyok. Mar azon is elgondolkodtam, hogy emiatt korabban haza fogunk koltozni."
Itt miert szamitasz arra, hogy jobban leszel? Vagy szerinted nem helyes a diagnozis? Barmilyen komolyabb problemat diagnosztizalnak az embernel, nehezen fogadja el. :(I am having fun staying poor.
-
bandus
veterán
van egy kis side projectje, azt szeretné felfuttatni. én jobban örültem volna, ha egyszerre veszünk ki ilyesmit és beutazzuk mondjuk az usa-t, de nekem ez szerintem még 1-2 évig nem opció, szóval csinálja csak, ha most van erre szüksége. majd ha én jövök akkor csatlakozhat.
Kobe: szerintem továbbra sem gáz, de lásd amit emvy ír
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest