Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
és a fejlődés áldozatai amikor már tényleg nem lesz szükség mezei fejlesztőkre?
Olyan jól kódol a ChatGPT, hogy a Google is simán felvenné programozónak (prog.hu)
-
Because
őstag
ezeket "jó" olvasni így legalább lehet lesz esélyem a szakmában egy pozícióra most hogy már kezemben a diploma
-
Because
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Jövő? A fene tudja... Megnézve egy ChatGPT képességeit... (de ezt a benne lévők nyilván jobban látják szakmailag, mindenfajta elfogultság nélkül).
Viszont ahogy egy kézi beültetéses soron 10 ember kap munkát, addig egy automatizált megoldásnál elég kettő kiszolgálni a gépet... -
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Áhh... én sose voltam ilyen jó képességű, most is rengeteget kell tanulnom a ZV-re. Teljesen érdektelen sz.gép architektúrák, op. rendszerek és sz.gép hálózatok az A tételsor témaköréi. Nagyon szenvedés számomra.
-
Because
őstag
nem is rég beszéltétek a sulikat, tessék nálunk változik a HKR:
Záróvizsga:
2023.február 1-ét követően a záróvizsgák a szakdolgozat megvédéséből, és a szakdolgozattal
kapcsolatos szakmai kérdések megválaszolásából állnak, tehát a tantárgyi tételsorokból nem kell már külön vizsgát tenni a ZV részeként.
-
Because
őstag
Ti hogy látjátok, van annak esélye, hogy részmunkaidős fejlesztői állást találjon az ember?
Ha minden igaz következő félévben végzek a főiskolán. Jelenleg az állami szektorban dolgozok, imádom az osztályt is akiket szupportálok. Viszont a besorolásommal járó bérezéssel nem jutok az életben előre. Ezt a főállást nem szívesen hagynám ott, számomra lényeges a munkahelyi légkör, kollégákkal való viszony.
-
Because
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
ha ez nekem is majd összejön már megérte ez a pár év a felsőoktatásban. bár az SZJA kedvezmény tőlem már messzi
-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
a korom miatt aggódok, de majd kiderül. adtam magamnak egy esélyt végre kitörve a gyárból, persze már megváltani nem én fogom a világot

-
Because
őstag
köszönöm a hozzászólásokat!
angol mostanra visszafejlődött passzív szintre a még 2005-ben szerzett komplex középfok után. nem kellett használni így maradt az itthon olvasás és amit lehet idegen nyelven történő hallgatás.
-
Because
őstag
én is attól félek, hogy egy teljesen új területen, 0 tapasztalattal, ilyen idősen nehéz lenne boldogulni...
ugye nemrég írtam, hogy "betörtem" az állami szférába egy rendszergazdai pozícióval ami mellett van időm képezni magam. csak a bizonytalanság, hogy mit? elektronikai iparban technikusi/csoportvezetői tapasztalatom van... még a műszakai menedzserben gondolkodtam -
Because
őstag
GDF - Üzemmérnök informatikus szaknak szerintetek van értelme úgy, hogy mire elvégezném 40 évhez közelítenék?
-
Because
őstag
munkahelyváltoztatással és kedélyjavítónak a hétvégére (mert ezen én is csak mosolygok):
férfi 34
rendszergazda az állami szférában
érettségit vették csak figyelembe, így legyen az
bruttó 230000 + 0 juttatáshogy miért? váltani és "pihenni" akartam
-
Because
őstag
válasz
Sempronius89
üzenetére
jelenleg el tudjuk nyomni különféle betegségek tüneteit és akár 0 életszínvonal mellett életben tartani szinte bárkit. az, hogy a gyermekkori halálozást lecsökkentettük és megszűnt az akkori természetes kiválasztódás hozza a mostani helyzetet. már vígan tovább lehet örökíteni a hibás géneket és eredményül remekül elkorcsosul az emberi faj.
-
Because
őstag
voltam pár interjún az elmúlt időben és annyira nem dübörög az infón kívül a gazdaság:
- MÁV állomáskarbantartó bruttó 200000 és kb. 300000 éves szintű egyéb juttatás + utazás
- műszaki diszpécser bruttó 300000-et sokallták a folyamatos műszakrend ellenére, pl. szombat és vasárnap estéd is odavan
- sorvezetői pozíción itt adtak bruttó 400000-et, úgy hogy van 10-15 embered és napi szintű riportálás a külföldi anyacégnek -
Because
őstag
válasz
bwin.party
üzenetére
ugye délutáni műszakpótlék nincs. 06-18-ig semmi 18-06-ig 30%, amit te írtál arra rá van számolva valami valahogy
-
Because
őstag
vannak kevésbé karrier orientált emberek, akiknek az adott bevételek mellett megfelelő a szerényebb életvitel is. a család mellett fontosak lehetnek más kialakult kapcsolatok mint a haverok/barátok, a szomszédok, a környék amit már ismersz. nem mindenki vágyik a változásra, hogy új, ismeretlen helyzetekbe kényszerítse magát folyamatosan...
-
Because
őstag
a gyártóiparban ahol dolgozok ott az éves béremeléskor próbálják közelíteni a szinteket, illetve vannak hűségbónuszok az eltöltött évek alapján. persze így is van bérfeszültség, konfliktus és ezen a szinten borzasztó tud lenni akár a havi 10-20000ft-os eltérés is.
-
Because
őstag
már teljesen összezavarodtam rajtatok..
nem jó ha könnyű a meló, de az se ha oda kell tenni magad erősebben. lényeges a fejlődés, de az túlórában már nem éri meg.

-
Because
őstag
nem is olyan rég néztem ezt a videót: High rents force some in Silicon Valley to live in vehicles hogy a helyzet mennyit változott a feltöltés óta

-
-
Because
őstag
adott egy cég ahonnan elküldtek mert szerettem volna 5+2-es munkarendet a folyamatos helyett és ezt naivan fel mertem vetni. most kaptam tőlük egy ajánlatot, de az előző náluk töltött idő nem szerepel az önéletrajzomba és az interjún se térünk ki rá... ti elmernétek így fogadni? gondolom a korábbi infót kidobja a gép ha eddig nem akkor a beléptetés során

-
Because
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
de hát ez se pörög olyan vészesen. van az a 10-20 tag akinél tudjuk hogy élen vagytok és jelentkeztek, emellett beugrik egy-hét "eldabható1...8" nick és ennyi nagyjából. valamint a nyilvánossá tett adatok is 99%-ban IT területéről vannak, legalábbis pl. tetőfedőt még nem láttam itt

-
Because
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
azért ha végzettségként ott van mondjuk 1989 - híradástechnikai technikum abból sejthető..
az 51 éves saját kollégámon látom, hogy nem képes új ismereteket felszedni és egy 8 órás műszak végére fizikailag és szellemileg teljesen elfárad (elektronikai ipar), konkrétan múlt héten a 11*10-hez számológép kellett.... ez is egy példa ahogy a teljesen friss 65 éves -
Because
őstag
válasz
H A M M E R
üzenetére
akit én ismerek könyvelőt annak egyre rosszabb, már az időszakos 2000-3000ft-se csúszik be magánszemélyektől amióta tervezetet kapnak az emberek és csak el kell fogadniuk. van az a fix ügyfélkör amiért te is jársz, de az koránt sem 5 percenkénti
-
Because
őstag
válasz
Lortech
üzenetére
erre lett volna megoldás az általános béremelés...
közelíteni a béreket, mert ti nem hiszem hogy látjátok, de egy alacsony képzettségű ember munkaköre nem csak az alacsonyabb bérezésben rosszabb, messze nincsenek meg azok a luxusai mint amihez az improduktívak hozzá vannak szokva (nincs reggeli kávé amikor be van csekkolva, vagy pletyiszünet az ivókutaknál, cigiszünet minden órában). most jött egy operátor lány előző helyén jobban keresett, de utálta mert bizony a csoportvezetője figyelte, hogy szüneten kívül ment mosdóra és azt ledolgoztatták vele pluszban.
szóval már csak ezért is megérje tanulnia akinek lehetősége és képessége van rá!
-
Because
őstag
válasz
Vision
üzenetére
annyit látok ahogy a gyártóiparban dolgozok, hogy a kétkezű munkásokból van hiány. nagyjából 1 mérnök -> 5 technikus és 100 operátor az arány. szó volt arról, hogy egy általános béremelés lenne szükséges és a többi, de hát pont ezért vannak itt ezek a vállalatok... az olcsó munkaerő
-
Because
őstag
válasz
attiati
üzenetére
kíváncsi lennék, hogy az itt jelenlévő tagok össze tudnák e gyűjteni a végzett szaktársaik adatait. szerintem tény hogy az teszi nyilvánossá aki büszke a pozíciójára jövedelmére, de mi történt azokkal akik a hátsó padban ültek? Ericsson, Morgan Stanley, IBM ahol vannak középiskolás ismerősök, de senki se nyilatkozik olyan összegekről mint itt olvasni

-
Because
őstag
válasz
attiati
üzenetére
mai nap hallgatok meg az első munkaerőpiaci technológiák órát és már már frusztráló volt a tanár úr kijelentése miszerint jelenleg Magyarország feleslegesen túlképzett és közel 500000 diplomással több van mint amire a piacnak szüksége van. burkoltan azt éreztem mit keresünk itt

-
Because
őstag
válasz
H A M M E R
üzenetére
a sori munkást emlegetve igen ezt felejtik el... köszönhetően a reformoknak pl. 20-án is lehet menni este 10-re és kezdeni a szalag mellett, pisi pedig akkor ha megjön a helyettesítés

vagy az emlegetett sarki büfés aki hajnali 4-re bent van, hogy átvegye a beszállítótól a termékeket és zárás után pedig számolja a kasszát -
Because
őstag
válasz
MrSealRD
üzenetére
ahol a megélhetési költségek magasabbak lennének és az életszínvonalad csökkenne...
minden magasabb keresetűre jut 200 minimálbéres aki után ugyan úgy beszed az állam mindent, nekik sem olcsóbb a mindennapi élet (nincs a homlokára írva, hogy nettó 120000 ezért olcsóbb a kenyér) így hidd el nem sokan vesztenénk a "magaskeresetűeken"
-
Because
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
irigység tipikus emberi tulajdonság, kiölni nem lehet, én is az vagyok

a PH jövedelem topikja nem reprezentatív példa, természetesen azok írnak ide akik büszkék és elértek valamit. rengeteg mérnök végez évente, van aki sose fog egy középfokú munkakörnél többet betölteni. a lényeg, hogy próbáljuk meg kihozni magunkból és lehetőségeinkből a legtöbbet

-
-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
most kaptam nemrég köremailt az EUworktől, hogy már ők is informatikusokat fognak képezni a hiányra tekintettel, illetve ugye már egyre több erre kihegyezett képzést indítottak/indítanak.
lehet itt valós, használható tudást felszedni? valamint ez ahogy írtad nem fogja lenyomni a béreket? egyre több lesz a hozzábbértő akik között már az én olcsóbban is megcsinálom mentalitás érvényesül... -
Because
őstag
csak saját bőrön tudom, hogy 6+2 munkarendnél amikor belső pályázaton meglátsz egy hirdetést 5+2 karbantartói póziról, jelentkezel rá, hogy te szeretnél felsőfokú tanulmányokat folytatni és a 6 hónapos próbaidőnek köszönhetően másnap kikísérnek a HR-re a kilépőpappírokért...
de igen sok esetben hibás az ember maga is

(#6612) CyberPunk666: most már túl sok az infó és a jól összeállított anyag. azért kezdtem némettanárhoz is járni, mert egyszerűen nem tudtam hol kezdjem
-
Because
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
felhasználói szintű számítógép ismeretek, de logikus gondolkodás és megfelelő intelligencia megléte...
sajnos sok ilyen embert látok a gyártósorok mellett, csak nekik éppen nem úgy hozta az élet, hogy lehetőségük legyen a képességeik fejlesztésére... ha pedig valóban akkora hiány van ezekhez nyugodtnak lehetne nyúlni -
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
akkor szívesen fogadnék egy olyan programot ahol szinte nulláról felhozzák az embert és normális fizetést kap, még így 31 múltán is már holnap belevágnék!
-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
dehogyis, csupán a számok alapján egyedül se jönne ki egy "teljes" élet ekkora összegből.
-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
és gondolj bele amikor egy négytagú család összbevétele ~300000 nettó forint havonta... és a gyerekek mégis jól tudják érezni magukat

-
Because
őstag
pont ez történt nálunk, kiderült, hogy én 50-100k bruttóval kevesebbet kapok azonos pozícióban, ugyanazon terméken -> teljesen demoralizált, cégen belül természetesen süket fülek. egyetlen dolog amit most tudok csinálni, hogy interjúzni járok. itt viszont megint bajban vagyok és általában a fejvadász cégek segítségét kérem a fizetés határainak belövésére
-
Because
őstag
nem vagyok olyan pozícióban, hogy én interjúztassak. kicsi a cég és megkérdeznek minket is az új kollégával kapcsolatban és őszintén azért elcsodálkoztam, mert ide is költöznie kellene...
igen nem vagyunk egyformák, vannak jó és kevésbé jó "szakemberek" előző helyemen szintén nem egy villamosmérnök volt technikus -
Because
őstag
tegnap megint hallottam micsoda informatikus hiány van és képezni kell őket... pont a héten érkezett hozzánk technikusi pozícióra mérnök informatikus jelentkező, aki az autóiparban egy multinál minőségellenőr operátor pozícióban teljesít szolgálatot. elmondása szerint végzettségével nem tudott ezidáig érvényesülni... szóval akkor már csak ezen oktatás színvonalán kellene javítani

-
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
csak néha jövök ide képviselni az alsó középosztályt (még ha szálka is vagyok)... de talán így legalább tudjátok értékelni hol is tartotok és mennyivel "jobb" a sorotok!
viszont tudom, hogy sok áldozat, erőfeszítés, kapcsolatok és család mire eljut az ember idáig is
-
-
Because
őstag
ne haragudj, de amikor két szakot említesz nem 12 órázásra gondolnak a legtöbben és a vasárnapi munkavégzést se említetted... lényegében félinformációkat szolgáltatva, átlagosnak felhozni egy kihalásos alapú pozíció fizetését. ahogy látom az a fajta ember vagy akinél mindig az utolsó szónak kell maradnia, így be is fejezhetjük erről a társalgást

-
Because
őstag
talán pontosíthatunk egy kicsit a két műszak 6-18-ig és 18-6-ig érhető és folyamatos 12 óra ha vasárnap is bele esik akkor ott kell lenni (50%-os pótlék vasárnapra, este hattól +30%) egy erős illatanyagokkal foglalkozó cégnél, ahol már az irodában szúrja a szag az orrodat. tény és való meg lelet ott keresni ennyit, technikusiról is dolgoznak ott!
ezzel szemben én a "hagyományos" 5+2-es munkarendben 6-14-ig, 14-22-ig dolgozok két szakban -
Because
őstag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
így legyen, hiszen magam is bele akarok vágni ahogy már régebben elírtam a felsőoktatásba!
a topikot is azért követem mert itt összegyűltek a sikerorientált emberek és inspiráló

-
Because
őstag
gépészmérnök osztálytárs oroszlányi nem is kis cégnél pl. 250bruttó alapbér, bejárási támogatás, kaffé van
elektronikai iparban mozgok sok villamosmérnök ilyen-olyan oknál fogva megragadt technikusi szinten szintén a 900-1200ft bruttó órabérrel. de ez nem is csoda ahogy gépészként is gyakori a gépbeállító, karbantartó. amennyi a végzős az ipar nem is tud ennyit máshogy foglalkoztatni
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Projektor topic
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 26
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen processzort vegyek?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 SSD!
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest