Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz
Because
üzenetére
Sok sikert kivanok hozza!
Ket tanacsom lenne:
1. Ne ragadj be ugyanannal a cegnel evtizedekre, akar 4-5 evente valtassal rengeteg uj tapasztalatot es magasabb bert erhetsz el uj helyeken. Nyilvan a suru valtas (job-hopping) nem kivanatos, de idonkent erdemes valtani.
2. Idegen nyelvre fekudj ra, egy kommunikacioszintu angol/nemet uj kapukat nyit, sokkal jobb feltetelekkel.U.I.: siman lehet vilagmegvalto otleted, az ilyesmi szerintem nem kizarolag a kortol fugg, es nem is attol honnan jottel.
-
aujjobba
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Meglevo dolgozonak kevesebbet szoktak emelni, mint amennyit egy uj jelentkezo kialkuszik.
Kaptam mar ilyen-olyan merteku emeleseket, bonuszokat az elozo munkahelyeken, de erdemi emelkedest mindig valtassal ertem el.
Volt amikor nagyon meg akartak tartani es emeltek volna egy nagyobb osszeggel, de ugy is az uj ajanlatom ala sikerult csak igerni. -
aujjobba
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Tudtok esetleg ajánlani konkrét cégeket, amik korrekten működnek és megbízhatók?
Kollégám dolgozott már itthoni közvetítőnek, de nem túl jók a tapasztalatok. Például kényszerítik KATA-ra, három-négy kisebb leányvállalat felé számlázva hogy törvényesnek tűnjön, stb.
Ilyenbe nem szeretnék belebonyolódni.Jóbarátom dolgozik egy upwork nevű cég által külföldre, de a nap végén kb ugyanannyit visz haza mindenféle céges trükközések árán, mint én most Budapesten állományban.
-
aujjobba
addikt
Gondolkodtam, hogy a következő munkámat már kontraktor szerepben, céget alapítva vállalnám el.
Tudtok ebben segíteni, milyen közvetítő cégnél érdemes próbálkozni?Szenior Java vonalon mozgok, 15 év tapasztalattal.
Pár évvel ezelőttig a szokásos monolit rendszereket építettem, aztán jött a mikroszervizes felhős, devops szemléletű munka.
Architekt szerep is érdekel egyébként, azt hiszem van egy kis rálátásom, mármint például kicsit távolabbról szemlélve rá tudok mutatni egy rendszer gyenge pontjaira, potenciális problémáira.
Angol megy, régebben külföldre dolgoztam consultant szerepkörben (sokszor onsite az ügyfélnél, professional services), most se sok magyar kollegám van. -
aujjobba
addikt
Udv, ez engem is erdekelne.
Gondolkodok, hogy a kovetkezo munkamat mar sajat ceggel, kontraktorkent vallalnam, de mit sem tudok a ceges dolgokrol, (legalis) adooptimalizalasrol, stb.
Az megvan, hogy a KATA felejtos
Diversity & Inclusion: naluk epp csak a fellabu down-os fekete dragqueen torpe archetipusa nem kerult be az oktatovideoba.
-
-
aujjobba
addikt
Sziasztok!
37 eves Java fejleszto vagyok, legfokepp backend oldali, eleg jol keresek vele itthoni szinten.
Viszont a fejlesztesbol kezd mar kicsit eleg lenni, az ujabb Java verziokbol se vagyok mar toppon.
Gondolkodom hova lehetne tovabb lepni, innen sokan menedzseri iranyba mennek, de engem az nem vonz, a softskillek sincsenek meg hozza, es nem is igazan erdekel a tema.
Az infrastruktura oldal ezzel szemben egyre jobban tetszik, kornyezetek felepitese, kubernetes, felhointegracio (azure, AWS), helm charts, jenkins pipeline megoldasok, mikroszerviz architekturak, stb.Mit gondoltok mennyire eletkepes otlet atnyargalni ebbe a kvazi devops vilagba?
A jovedelmi viszonyok is erdekelnenek, lehet-e ezzel annyit/tobbet keresni mint lassan 15 eves fejlesztoi tapasztalattal, mik a feljebbjutasi lehetosegek.
Azt latom, hogy egyre inkabb a mindenes szerepkor elvarasa jon be foleg kulfoldrol, es egyre jobban eltunik a backendes/frontendes/uzemelteto/stb felosztas. -
aujjobba
addikt
válasz
lord.lakli
üzenetére
Abban a szituacioban, amikor epp nincs munkam, inkabb elvallalok valamit kevesebbert is, minthogy penz nelkul legyek honapokig.
Aztan idovel johet jobb lehetoseg.
Ugyanmindegy, hogy 2m bruttoval vagy mondjuk 1.2-vel hidalom at azt az idoszakot, a masodik esetben se halunk ehen. -
aujjobba
addikt
válasz
Stanlee
üzenetére
Sosem vállalkoztam eddig, ezért új nekem ez a dolog amiről beszélgetünk, próbálok minél több infót begyűjteni.
Fejlesztő/consultant/tech lead-ként 15 év tapasztalattal a hátam mögött nem hiszem, hogy hónapokig munkanélküli lennék, ha valamiért az aktuális cég megválik tőlem. -
aujjobba
addikt
Azért menne bele, mert napidíjat szoktak számlázni, ami nem merül fel azokra a napokra, amikor szabadságon vagy. Munkavállalóként viszont a szabin töltött napjaidat is fizetik.
Ezt kell kalkulálni, írt is rá HAMMER példát.
Kata:
a, ez teljesül ezek szerint, mert van homeoffice
e, ez is elvileg, mert nem a munkáltató adja az eszközöket, hanem a multi ahova közvetítve vagyok -
aujjobba
addikt
Nem teljesen értem.
Tehát ha most havi 2 millióba kerülök a cégnek, akkor ezentúl ha ennyit számláznék nem változna semmi az ő szempontjából, nem?
De akár szerintem többet is lehetne, mert akkor nem kell arra tartalékot képeznie, hogy munkavállalóként 30 nap szabadság alatt nem hozok neki pénzt de a béremet akkor is fizetnie kell mindenestül.
Mit nézek be?Valójában három cég játszik most, a munkáltató, a tulaj UK cége, és aztán az a multi ahol tulajdonképp a napi munkát végzem.
Kata: na itt is homályos kicsit, hogy hogyan jön össze a Kft és a Kata, mármint minek a Kft ha egyénileg is lehetek katás? Egyébként Katát nem is merném, az eléggé bújtatott foglalkoztatás szint már, és kb egy pont sem teljesül a hétből ami a katára vonatkozik, a kettő kötelező szerintem nincs meg.
-
aujjobba
addikt
Lehet nem jó fórum de hátha.
Bejelentett teljes állásban dolgozom, a munkáltatóm havi költsége nagyjából 2 millió forint. Bérkalkulátorban ellenőriztem a havi bruttó bérem alapján.
A munkáltató számláz annak a cégnek, ahol valójában ülök és dolgozok.Milyen formában lenne érdemes ezt optimalizálni legális keretek között?
Gondolok itt egyszemélyes vállalkozásra például, egy alacsonyabb bruttó bérrel, a többit amikor kell kivenni mint osztalék.Hogyan lehet ezt úgy beárazni, hogy a munkaadóm se járjon rosszabbul mint most, meg én se?
Teljes állásban 30 nap szabadságom van kb és a három gyerek után jár az adókedvezmény.
-
aujjobba
addikt
válasz
Froclee
üzenetére
Projekttapasztalat-szinten nincs cloud/devops/microservices tudás, most tanulom ezeket magánúton.
A klasszikus monolit vonalon mozgok jelenleg, Spring, Hibernate, JPA, Angular, Websphere, Java 7/8, webservice, REST, Oracle/DB2, ergo tényleg a monolitikus enterprise alkalmazások fejlesztésénél szokásos technológiákban.
Jelenleg 12.5m a brutto, plusz évente bónusz jellemzően +1 havi bruttó, és a cafeteria. -
aujjobba
addikt
Java, spring, stb szokásos előélettel nézelődök új munka után, 12 év tapasztalattal, erős angol, külföldi onsite projektekkel a hátam mögött.
Tudtok ajánlani olyan céget Budapesten, ami leginkább külföldre dolgozik, consultancy és/vagy teljes fejlesztői szerepkörbe keres embert?
Jövedelem elvárás minimum 13m bruttó/év plusz juttatások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AliExpress tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- ZOTAC RTX 4080 16GB AMP Extreme AIRO
- Transcend ÚJ 512Gb nvme m.2 2280 SSD
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 2in1,Érintős,12.gen.Intel Core N100(4x3,4Ghz)INTEL UHD VGA,DDR5 RAM,Nagyon jó akku
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest