Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Drizzt

nagyúr

válasz adalbert1 #22877 üzenetére

"Ti gondolkoztatok már azon, hogy mi lesz, ha esetleg pár éven belül véget ér a jó világ?"
    Akkor rossz világ lesz. :)
    Én se nagyon látom be, hogy teljesen rossz világ hogyan jöhetne az IT-sokra. Lehget arányaiban gyengébbek lesznek az IT-s fizetések, de én azon elég simán túl tudom tenni magam. Sőt, emlékszem az első teljes munkaidős munkahelyemen programozóként elismerten jó teljesítmény mellé fizetéscsökkentést kaptam, mert a globális gazdaság se volt túl fényes, a cégé meg végképp. Szóval teljesen nem lenne ismeretlen az érzés.
    "Gondolok itt arra, hogy az IT már nem lesz bérezés terén ennyire kimagasló ágazat, vagy tényleg kiszorítanak a keleti fejlesztők a piacról, vagy egszerűen csak már öregnek érzi az ember magát, hogy tartsa a lépést, megunja amit csinál, stb."
    Nekem a munkahelyemen van most több 50-60 éves programozó, sőt egyik munkatársam most ment nyugdíjba, de mellette még dolgozik is tovább. Szerintem igazából semmi nem szól amellett, hogy miért ne tudna magas színvonalon programozni az ember nyugdíjas koráig, látok rá sok pozitív példát, hogy tud ez menni. A megunás az már egy másik kérdés. Gyakran unom a munkámat, meg azért viszonylag ritkán van igazán forradalmian új dolog a nap alatt. Viszont a fizetés most még tényleg annyival jobb csomó minden másnál, hogy azt nehéz otthagyni. Igazából olyan nagyon sok más nincs, ami érdekel, sajnos nincsen titkos pékség nyitási vágyam. Taxi vezetésről se szoktam álmodozni. Egyetlen dolog van amit szívesen csinálnék: lennék orvos. Ennek persze egyre kevesebb a realitása, mert azért lassan negyvenhez közeledve egy orvosit mire elvégez az ember, már bőven negyven fölé ér.
    Amúgy átlagos értelmiségi bérért, ha ez alatt mondjuk valami br. 500e környékét értjük, szinte biztosan nem programoznék szívesen, bár néha rámjön mégis, hogy élvezem. De tény, hogy már a jövedelem elég fontos pályántartó erő.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés