Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jófejsrác
senior tag
válasz
talamasca
üzenetére
Feltettem 2018-ás pro-ra. Tükörsimán megy 1-2 “program bezárást” nem figyelembe véve.
Health app okés, zeneváltás közbeni átfedés nem tesztelhető, mert kilép az asztalra mikor belépnél a beállításokba. Az UI sok helyen kicsit csinosítva lett. Összeségében semmi extra, de rosszabb nem lett - egyelőre

Idővel biztosan jobb lesz.
-
jófejsrác
senior tag
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Coulson
üzenetére
Szerintem sokkal intuitívabb a régebbi ablakkezelés azaz: felezed a két ablakot vagy negyed és háromnegyed részre osztod őket. Többnyire én ezt kis ablak valamilyen chat program, nagyobb ablak Safari, YouTube vagy bármi mással szoktam használni.
Az új verzióval szerintem ezt megoldani körülményesebb vagy csak én nem jöttem rá miként lehet okosan kezelni.
-
jófejsrác
senior tag
Feltettem én is a stage manager miatt, de kb minden app váltáskor crashel a rendszer és zárolt képernyő fogad, Ki is kapcsoltam a “porondmestert”. 2018-as iPad pro 11”
update: csak is fullscreen esetén crashel.
-
jófejsrác
senior tag
Nekem tartalomfogyasztáshoz van az iPad, plusz kis kép és videó szerkesztéshez / vágáshoz. Ezekhez pedig nekem tökéletesebb mint egy MacBook az asztali pc mellett. Megértem ha valakinek ennél több kell funkcionalitásban és inkább MacBook Air a jobb választás.
Az Instagram app mizériával én is rezonálok
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Rage47
üzenetére
1-2 nap múlva gondolom pár youtuber kivesezi. Mondjuk én is “csak” hdmivel néztem mert a setup ezt tudja. Telora nem merem feltenni, mert a K&H app nem szokta szeretni.
Azert csak megnéztem mennyi egy air 5 256gb-os. Hat pont annyi amennyiért én vettem a 2018 pro-t 256gb-al. Most már abszolút kizart, hogy cseréljek
-
jófejsrác
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
2018as Prora én is feltettem, hátha tudja a teljes képernyős megjelenítést külső monitoron - nyilván nem
. Ez az egy dolog ami nagyon tetszett volna, nyilván emiatt nem fogok cserélni ujabbra - csalódott vagyok
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Telefonon keresztül hotspot
-
jófejsrác
senior tag
Kicsit más szituáció, de hátha segít.
Volt iPad mini 2, majd iPad Pro, majd iPad mini 2, majd iPad 6 és sosem éreztem, meg van az az eszköz amit szeretek. Végül 3 éve vettem egy iPad pro 11"-et cerkával és azóta azt használom (suli, jegyzetelés, tartalomfogyasztás). Összeségében nem bántam meg, hogy a drágább,jobb gépet vettem, mert mind felhasználó élményben mind a kis lelkiválogomban így van rendjén és elégedett.
Viszont 1 éve esz már a fene, hogy vegyek egy Magic keyboardot hozzá, mert otthon rengeteget chatelek rajta és böngészem. De ott a kisördög, hogy annak az árából vehetnék egy használt macbook air-t is. Korábbi tapasztalatokból pedig megtanultam nem szabad vennem, mert már 2x is eladtam
-
jófejsrác
senior tag
válasz
mindthecrap
üzenetére
iPhone 11 pro-n is fent van nekem. Ott is fókusz és stabil a rendszer. A térképek lépett ki a múltkor pársor de ennyi.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
ipadre tettem eddig csak fel, de szerintem nagyon jó lett a safari. Sokkal felhasználó barátabbak a fülek, a könyveljzők. Telón meg ahogy láttam alulra került a kereső sáv ami kb "life saver"
a nagytelósoknak.Telóra is szívem szerint feltenném, csak ha nem megy a K&H app akkor beszopom
-
jófejsrác
senior tag
válasz
HardRic
üzenetére
Homescreen ikonok layoutja nekem sem jön be, főleg álló módban . A multitaskos ablak kezelés szerintem egész jó lett. Különböző gyári appok finom hangolása sem rossz, de azok annyira nem izgattak fel - kivéve a Safari, az elég élhető .
Sebesség ugyanaz, meglátjuk hova jut.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Teljesen aterzem. Annyira akartam magamnak macbookot, hogy először vettem egy 2017es Airt - 2 hónap utam eladtam. Utána 2 év elteltével vettem egy 2018as Airt - na ő 1 hétig sem bírta . Egyszerűen az asztali pc , iPhone és iPad pro melle nekem haszontalan. Emellett viszont tok jó érzés volt leülni eléjük és csak úgy netezgetni. Szerencsére mindkét gépet vagy ugyanannyiért vagy picivel többért sikerült továbbadni.
Viszont a magic keyboardnak már érzem nem sokáig tudok ellenállni
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Anno iPadre vettem meg és szó nélkül engedte letölteni telefonra is - egy az account.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Nekem az iPad a telefont sem mutatja (egy Account), érdekel hogyan varazsoltad oda 😊
-
jófejsrác
senior tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Ennek én is tudnék örülni, mert lefekvés előtt az óra töltőn van. Addig meg már az ágyban másik szobában még lazítok az ipad-el (telefon messzire van direkt rakva) és jó lenne látni mennyin ál.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem is volt ilyen táblagéptől függetlenül és ott vettem észre, hogy baj van mikor a "képernyő kikapcsolva" irreális időket mutatott. Nyomtam egy force restartot és megszűnt a durva merülés.
Egyébként nekem eddig a legnagyobb battery killer az a 9GAG app. Durván szívja az akksit, de esténként szeretem lapozni alvás előtt
-
-
jófejsrác
senior tag
válasz
drzozo
üzenetére
iPad mellé én bepróbálkoztam egy macbook air-el, hogy majd én "programozok" meg videót vágok. Aztán totál feleslegesnek éreztem a macbookot az asztali pc és az iPad mellett. A programozás nem kapott el, minden mást pedig tudok az iPad-en is. Szóval én érzem a vesztem, hogy vásárlás lesz hamarosan
.Esetleg aki használ már hosszabb távon magic keyboardot, az leírhatná a tapasztalatait (tartósság, gombok, felhasználási élmény).
Köszi
-
jófejsrác
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Nagyon régóta szemezgetek a magic keyboardal. Ha mediában vagy APR közelében járok mindig megnyomkodom és nekem nagyon bejön mind a gombok útja és a touchpad adta kényelem - csak hát az ára...
De ismerem magam, ha már valamit a fejembe vettem, nem fogom magam tudni lebeszélni róla, max késleltetni a vásárlást.
Összegezve: szerintem mikor meg fogom hozzá venni akkor az asztali pc, nálam is csak akkor lesz bekapcsolva ha cél szoftvert kell futtatni (többnyire online gaming), céges laptop is van kéznél. Minden másra már most is alkalmas az iPad - a billenytűzet pedig csak könnyíteni fogja.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Először én is blitwolf airpods koppintást vettem. De kb2-3 használat után el is adtam. Egyszerűen a bölcsőben önmagát lemerítette az eszköz és bután is állt a fülemben. Utána vettem egy airpods 2-t ami már fasza volt csak kiesett a fülemből. Így fél nap után becseréltem airpods pro-ra és ez már frankó

-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Hát ha valaki járna kint ilyen helyen és hozna nekem ennyiért annak hálás lennék
.Egyébként igen, ami szar az úgy is romlik el gyorsan. Csak mivel a nagyszülőm a célközönség, és ha tényleg baj van akkor nekem kell rohangálni miatta. Emiatt pedig egyszerűbb az ügyintézés ha garis lenne.
Mindenesetre várok, hátha valami "gagyi" Black friday akciót kifogok a hónapban. Megmaradt készletet kiszórnak. Ha ez sem akkor marad a hardverapró. -
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
így van, én is a "leggyengébb" verziót akarnám venni és úgy rémlik 100 körül voltak. Szomorú vagyok. Nem akartam használtat a garancia miatt, de úgy tűnik muszáj lesz.
-
jófejsrác
senior tag
Lehet én vagyok lemaradva, de komolyan nincs sima iPad 100.000 ft-os árkategóriában? Mamáméknak szerettem volna egy skype/netezős kényelmes eszközt a laptop helyett...!?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
Richee11
üzenetére
Én haza fogok beszélni elfogultan. Szerintem az iPad-nek a maga kategóriájában nincs alternatívája. Volt a kezemben androidos tablet, meg van is itthon a családnak valami Asus, de az ipad mini 1-et jobb érzés használni mint azt (netezésre).
BT billentyűket nyugodtan rá tudod csatlakoztatni bármelyiket, sőt usb adapterrel kábelest is. Ceruzát én csak gyárit vennék. -
jófejsrác
senior tag
válasz
SharpSA
üzenetére
Múlt héten kipróbáltam az MM-ben mind a két fajta gyári megoldást. Szerintem az újabb klasszisokkal jobb. Jobb rajta gépelni, van touchpad! és tudod külön tölteni a táblagépet. Cserébe viszont tényleg jóval nehezebb a kettő együtt. Viszont bármikor le tudod róla pattintani és beletenni egy sima smarttokba ha éppen nem kell a billentyűs megoldás.
Valamikor én is be fogok ruházni az újabbra a 2018 promhoz.
-
jófejsrác
senior tag
Ezt leszámítva én nem tapasztalok rendellenességet (amire eddig én használtam), persze majd jobb lesz idővel
.Egyébként igen, sem a telefonon sem táblagépen nincs benne semmi eget rengető újítás. Az óra viszont szerintem jobb lett. Gyorsabb, új számlapok, a kicsit felemás ébresztő - itt betalált nálam az apple. Sőt, az új airpods pro firmware állat lett ezzel a spatial audio hangzással, csak kár netflixet egyelőre nem támogatja.
-
jófejsrác
senior tag
2018 11" Pro változat:
Jártatok már úgy, hogy a gyári töltő kábel és adapter egyik napról a másikra nem akarja tölteni az eszközt? 4-5 naponta szoktam tölteni az iPadet és ma este hiába dugtam rá nem töltötte. Nem gyári kábellel egy idő után elkezdte, majd rádugtam a gyárit és azzal is töltött. Most 96-nál lehúztam, gondoltam vissza dugom és már nem töltötte. Ezek után a nem gyári kábel sem töltötte. Visszadugtam a gyárit vártam 2 percet és újra tölt.
Ki érti ezt?
-
jófejsrác
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Meglehet , wifin használom csak ott pedig nem számít az adatforgalom.
Mas: van aki használja már a Magic keyboardot? Hosszú távú tapasztalat ?
-
jófejsrác
senior tag
Ah értem, akkor keressek magamnak egy BT egeret ami tetszik és jó lesz ide
. Hurcolászáshoz jo lesz egy kisebb. Bár ha beújítanék egy touchpad-os billentyűre hozzá akkor az egér is "feleslegessé válik. Csak hát a gyári elég drága a logitech hiába funckiósabb nekem csúnyább
-
jófejsrác
senior tag
Biztosan volt már téma, de ha ipadre egeret csatlakoztatok valahogy megoldható, hogy a scroll úgy működjön mint windows alatt? Le-fel irányra gondolok
-
jófejsrác
senior tag
válasz
bollokcs80
üzenetére
Hát ha nem aktiváltad anno akkor gondolom igen
. De min akarod így most aktiválni? -
jófejsrác
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Az időjárás widget eltűnt nekem a legújabb betában, ezenkívül minden normálisan működik.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
norbertoth
üzenetére
Fent van nekem is, sebességben-akksi időben rosszabb biztosan nem lett iPad 11"-en.
-
jófejsrác
senior tag
Fentebb írtam, hogy én anno ráfeküdtem és attól lett görbe. Próbáltam vissza görbíteni persze csak saját felelősségre. Először rápakoltam vagy 20 kg súlyt 1 napig, de az nem volt hatásos. Majd végül rá az asztal élére és hajlítottam rajta, meglepően sokat kibír
. Ezzel a módszerrel mondhatni "eltűnt" a görbület persze egyenes már nem lett. -
-
jófejsrác
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Én is mindig repítem kb másfél méterről az ágyra a 11-est
-
jófejsrác
senior tag
válasz
mindthecrap
üzenetére
Láma kérdés, de hogyan van windows remote desktop, simán appal?
-
jófejsrác
senior tag
Egész jók ezek az oldalak.
Köszi VD és smc. A stardew valley-t be is zsákoltam, hogy utána soha többé el se indítsam

-
jófejsrác
senior tag
Az USB a tokon szerintem egyszerre pro/con. Con amiért írtad, pro mert tölteni ott sokkal "kényelmesebb"nek tűnik
.Tudom húzzam ki a kezem a biliből, de ennek az újnak kéne annyiba kerülnie mint az előző. Az előzőnek meg fele annyiba. Akkor még én is vennék ilyen újabbat "talán".
-
jófejsrác
senior tag
Új magic keyboard teszt
-
jófejsrác
senior tag
válasz
bendeguz76
üzenetére
Mi lett vele?
-
jófejsrác
senior tag
A képarány teljesen más a kettőnél, így szerintem hiába kevés a különbség col-ban az élmény más.
Viszont ha filmezni akarsz, akkor azért jobb a nagyobb képernyőméret. De ahogy @Alex91 írja a sima is bőven jó erre a célra.Privát vélemény, hogy a 4 hangszórós megoldások sokkal jobb élményt adnak ha nem fülessel használod. Persze árban is...
@Alex91 Szerintem kizárt, és ami durva hogy az € brutálisan magas, így ami kint 1000€ az itthon 1000€ plusz áfa. Aki szeptemberben akarja majd a legújabb cuccokat venni itthon annak fájni fog.
-
jófejsrác
senior tag
Hogy különböző egérgombokra lehet parancsokat adni. Az én egeremen 11 programozható gomb van
(MX610).
Nincs magic mouse a birtokomban, de tök menő volt ahogy lapozott az alkalmazás váltó menüben jobbra-balra simogatással.
Igazából így, hogy simán köthető monitorra egy billel és egérrel egyre közelebb van ahhoz, hogy az embernek elég legyen egy ilyen a mindennapokhoz. -
jófejsrác
senior tag
Nem mondom, hogy kényelmes csak mint funkció így is működik.
Nekem egyelőre az egér támogatás akkor lesz folyamatos használatú, ha lesz bill ami pedig elég távoli ilyen árral (mert hát akkor már csak a trackpades kéne
).
Alapvetően ujj és ceruza kombó van a jegyzetelés/netezéshez.
Összességében viszont nekem tetszik az irány. Volt macbook air-em asztali pc mellett, de nem tudtam kihasználni. Viszont az iPad-et imádom és ha így pofozgatják az nekem csak jó.
-
jófejsrác
senior tag
válasz
jófejsrác
üzenetére
Na feltelepült, azt gondolom ez így már durván jó cucc lesz. Annyira klasszul adaptálták bele az egeret, mintha mindig is ilyen lett volna - élmény használni!
Furcsaság: a görgő fordítva működik a windowshoz képest, persze ez lehet Mac örökség, olyan gépem nincs.
Negatívum: Ha valamit írni akarsz akkor nem jön elő a virtuális bill és nem tudsz a kijelzőn pötyögni ha nincs rá dugva billentyűzet. Vissza is jelzem nekik, remélem ez így nem végleges.
-
jófejsrác
senior tag
Drága lesz nem vitás, de nekem a reklám eladta - ha nem számítana a pénz

-
jófejsrác
senior tag
Megjött a Baesus USB hub az iPad pro 11"-hez. Tök patentul illeszkedik tokkal és anélkül is a géphez. Rá is dugtam a HDMI-t, mert igazából emiatt kellett és így már az apple tv + is megy faszául.
Viszont! Semmi másnak a hangját nem küldi át a tv-re, youtube, felvett videó, játék sem. Mitől lehet? Vagy ez alapból ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Persze lehet csak azért mert itt böngészek Elden Ring leírások után miközben halok meg sokadjára
. Ez az egy dolog ami nagyon tetszett volna, nyilván emiatt nem fogok cserélni ujabbra - csalódott vagyok