- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- dchard: GSM Nap az Informatika Történeti Kiállításon [2026.02.14.]
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofi
addikt
Kindle app használók!
Nem tudom érint-e valakit, én nem egy órát keresgéltem mire rájöttem, miként lehet saját szótárat hozzáadni az alkalmazáshoz, hogy olvasás közben, három koppintással fordítsuk le a kijelölt kifejezést. Gyárilag ez ugyan egy koppintással működik, de mindig csak az alap (angol) nyelven ajánlja fel, így a szótárváltás miatt kell még két pillanat. Amazonon egyetlen (angol-magyar) szótárból találtam Kindle verziót, de a review-k is lehúzták, ráadásul, mint említettem, alapértelmezettnek úgy sem lehetne beállítani. A Kindle topicban javasolt .prc formátumú szótárat akartam, felvarázsolni az iPad-re, de közel sem olyan egyszerű mint egy Kindle célhardveren.
Valamilyen intéző programmal meg kell nyitni az iPad könyvtárszerkezetét (iExplorert használtam) és ott a Apps > Kindle > Library > Ebooks könyvtárat nézzük meg, illetve mentsünk el egy képet róla. Ezek után indítsuk el a Kindle appot, töltsünk be egy könyvet és próbáljunk meg kikerestetni egy szót. A trükk, hogy ne az alap beépített nyelven, hanem kattintsunk egy olyan szótáropcióra, amit biztos soha nem fogunk használni. Ekkor letölti az új szótárat az alkalmazás valamilyen "blablabla.azw" néven. Ismét nyissuk meg a könyvtárat és látni fogjuk, hogy egy új file került oda. Másoljuk ki a nevét kiterjesztéssel együtt, majd töröljük ki. Most fogjuk a .prc szótár filet-t, húzzuk át és szimplán nevezzük át arra amit az előbb töröltünk. Így a korábban kiválasztott nyelv helyett, a saját szótárunkat fogja használni az alkalmazás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Iqos cigaretta
- Formula-1
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi 11 T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi 11 Lite / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest