Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nofi

addikt

Kindle app használók!

Nem tudom érint-e valakit, én nem egy órát keresgéltem mire rájöttem, miként lehet saját szótárat hozzáadni az alkalmazáshoz, hogy olvasás közben, három koppintással fordítsuk le a kijelölt kifejezést. Gyárilag ez ugyan egy koppintással működik, de mindig csak az alap (angol) nyelven ajánlja fel, így a szótárváltás miatt kell még két pillanat. Amazonon egyetlen (angol-magyar) szótárból találtam Kindle verziót, de a review-k is lehúzták, ráadásul, mint említettem, alapértelmezettnek úgy sem lehetne beállítani. A Kindle topicban javasolt .prc formátumú szótárat akartam, felvarázsolni az iPad-re, de közel sem olyan egyszerű mint egy Kindle célhardveren.
    Valamilyen intéző programmal meg kell nyitni az iPad könyvtárszerkezetét (iExplorert használtam) és ott a Apps > Kindle > Library > Ebooks könyvtárat nézzük meg, illetve mentsünk el egy képet róla. Ezek után indítsuk el a Kindle appot, töltsünk be egy könyvet és próbáljunk meg kikerestetni egy szót. A trükk, hogy ne az alap beépített nyelven, hanem kattintsunk egy olyan szótáropcióra, amit biztos soha nem fogunk használni. Ekkor letölti az új szótárat az alkalmazás valamilyen "blablabla.azw" néven. Ismét nyissuk meg a könyvtárat és látni fogjuk, hogy egy új file került oda. Másoljuk ki a nevét kiterjesztéssel együtt, majd töröljük ki. Most fogjuk a .prc szótár filet-t, húzzuk át és szimplán nevezzük át arra amit az előbb töröltünk. Így a korábban kiválasztott nyelv helyett, a saját szótárunkat fogja használni az alkalmazás.

Új hozzászólás Aktív témák