Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
válasz
Miamiquake
üzenetére
Ha most vennék, mini4-nél nem adnám lejjebb az biztos! Meg a tárhely se mindegy. Min.32 gigásat vennék, de ha van egy jó vétel akkor 64-est.
-
blakey
titán
válasz
Miamiquake
üzenetére
iPad Mini 3 ua., mint az iPad Mini 2 csak van benne ujjlenyomatolvasó.

-
Ragnar95
félisten
válasz
Miamiquake
üzenetére
Pont előtted hangzott el gyakorlatilag ugyanez a kérdés, olvass vissza 4-5hsz-t

Mini 2 és Air az, aminél régebbit már nem ajánlott venni. -
Miamiquake
aktív tag
Sziasztok
Nemrég a kezembe került egy használt iPad Mini és elindult a birtoklási vágy egy jó iPad iránt.
Kérdésem a következő lenne, használtan melyik iPad lehet az ami még gyorsnak számít, és legalább 1 évig még az is marad (sima ipad mini kicsit azért már lassú).iPad Mini 2 retina és ipad Air között vacilálok, de meghallgatom az ötleteket (keret maximum 60e ft használtan)
Köszi előre is.
-
Ricsxx
tag
Köszönöm a segítségeteket

-
Süvi
őstag
válasz
jilian
üzenetére
Én innen vettem, de piros úgy látom nincs.
Rokonom rendelt a MM-ban Iphone Se-t 1 hónapja, és nem érkezett meg.
-
jilian
addikt
Sajnálatra méltóan a magyar webshopp-ok 80% köpnivaló, időthúzó, lassú, ülünk a seggünkön, lépcső alatti zúgban gubbadó wc nélküli lukak.
Rendelni akartam Ipad pro Uag Foliót, pirosat.
A termékhez oda volt írva, 2-4 nap a beszerzési idő....
Letelt...
Felnézek a honlapra, látom módosították 1 hétre....
Letelt.....
Felhivom őket, blablabla sajnos még 2 hét amíg megjön!
Se levél se telefon se postagalamb!Mondom a telefonhuszárnak baszâtok meg ennyi erővel megrendelhettem volna én is Kínából!
Csak kussolás megy.És ez a hónapban már a második termék amire "feleslegesen" várok!
Töröltettem minden megrendelésem.Csodálkoznak, hogy az emberek mindent külföldről rendelnek.
Szóval!
Tud valaki olyan helyet ahol tudok rendelni és el is küldik a héten?
UAG Folio, piros, iPad Pro 9"7 -
Scholes9
nagyúr
válasz
LilProphet90
üzenetére
Nem közöltem a hibát még. Csütörtökön megyek be a hozzám legközelebb eső Telekom üzletbe, már időpontot is foglaltam. Gondolom a helyszínen nem fogják egyből cserélni egy másik bontatlanra. Mondjuk azt sem szeretném, hogy 2 hétig rajta üljenek, aztán karcos hát/előlappal adják vissza...persze, ha lehet ilyen. Az sem érdekel, ha kijelzőt cserélének rajta, csak ne ba..ák össze a hátlapot
Tokban van, teljesen karcmentes mindenhol 
Na nemsokára kiderül, hogy mi lesz vele.Anno jártam már úgy, hogy behalt a teljesen hibátlan képernyővel rendelkező monitor bekapcsoló gombja, gariztatni vittem, erre 1 hónapig rajta ültek és kaptam helyette egy pixelhibás monitort

-
LilProphet90
senior tag
A TV-knél/monitoroknál más a pixelhibák gariztatásának módja (de a jobb helyeken 3 napon belül cserélik a vásárlást követően). Viszont a telefonoknál és tableteknél tudtommal nincs ilyen, mert közelebbről nézed, így sokkal jobban szemet szúr, mint mondjuk egy méterekről nézett TV esetében. Úgyhogy nem kell aggódni, csak kérdés, hogy szervizelni fogják-e, vagy cserélni, mert ha már közölted a hibát, akkor neccesebb a vásárlástól való elállás tudtommal. De ezt valaki biztos tudja itt a topikból.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Scholes9
üzenetére
Bármelyik APR-be viheted garanciáztatni vagy magához a Telekomhoz is.
Ha mégis a vásárlástól való elállással élnél, arra 14 napig van lehetőséged az internetes vásárlás után. Még sosem próbáltam, így a pontos menetéről biztosat nem tudok mondani, de gondolom személyesen kell bevinned a készüléket a Telekomhoz minden tartozékával és dobozával. -
Scholes9
nagyúr
Hali. Úgy néz ki, hogy belefutottam egy pixelhibába az iPaden
Fehér háttérnél látszik, nem vészes, de azért mégiscsak zavaró. Telekomtól vettem online, szerdán hozta a futár. Van e bármi lehetőség a cserére, esetleg a vásárlástól való elállásnak mi a menete vagy éljek együtt vele? -
Gyeni
csendes tag
válasz
viktorhmv
üzenetére
A [Graphic].app egy tökéletes választás erre. Nem tudom, hogy win-es verziója van-e, de mac-es igen, így akár az egyiken készültet is meg tudod nézni/szerkeszteni a másikon. Az iPad-es verzióban is lehet exportálni az alábbi formátumokba: graphic, pdf, svg, psd, png, jpg.
-
Ragnar95
félisten
válasz
cuccli
üzenetére
Nincs ilyesmire lehetőség.
iTunesban nyomj egy restore-t, utána valamennyivel jobbnak kéne lennie a sebességnek, de csodákat nem szabad már várni egy iPad 1-től. Régebben voltak tweakek Cydiában, amivel bizonyos folyamatokat le lehetett tiltani és ezzel elvben gyorsult valamennyit a rendszer, de sajna nem emlékszem, mi volt ennek a neve.
viktorhmv: ha esetleg nem kapnál választ, mert a topikból senki nem használja az iPadet grafikára, gépre az iTunest letöltve körül tudsz nézni te is a store-ban vannak-e ilyen programok -
blakey
titán
válasz
viktorhmv
üzenetére
Ez érdekes felvetés, de profi tervezéshez szerintem még korai, ha pl. az Adobe úgy gondolja, hogy meglépi és teljes egészében megcsinálja a CC-t tabletre akkor már csak tárhelyre lenne szükség. Bár a logótervezés nem igényel nagy tárhelyet, de én nem mernék tableten tervezni, egyik kezemmel fogom a tollat, másikkal zoomolok, stb. Valahogy még nem állna kézre a PS, Illustrator, Indesign de bármi lehetséges.
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Tervezőgrafikus vagyok és gondolkodom egy iPad Pro 12,9" + Apple pencil beszerzésén a jövőben.
Viszont szükségem lenne némi információra egy olyan kollégától aki professzionális grafikai feladatokra használja a tabletet.- Vannek-e rá jól használható vektorgrafikus (!) applikációk? Logótervezés, vektorziáláshoz, illusztráció készítéshez.
- Milyen formátumban lehet exportálni az adott szoftverekből. Tehát ha elkészítek egy vektoros gafikai fájlt akkor azt ki tudom-e menteni .ai, .eps, .pdf formátumokban? (Ez nagyon fontos lenne)
- Ha van megfelelő vektorgrafikus applikáció akkor azon belül elérhetőek-e a réteg kezelő funkciók, maszkolás, csoportosítás, görbekezelés?
A segítséget előre is köszönöm!

-
cuccli
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Remélem mégiscsak lesz valami mód, ezzel szeretném kiküszöbölni hogy új tabletet kelljen venni, nem igazán van most rá mód és lehetőség. Plusz Android userként kíváncsi lennék rá, hogyan lehet az Androidot és az iOS-t összebarátkoztatni.

-
LLam
senior tag
Sziasztok,
"Mit csináljak, ha nem reagál az iPadem semmire sem?
A home+power gombot tartsd nyomva addig, amíg az Apple logó meg nem jelenik a kijelzőn. Ezzel egy erőltetett újraindítást hajtasz végre, ami kilövi az esetleg beragadt alkalmazásokat, de semmilyen adatot nem töröl a készülékről."Ezt megtettem, töltőre dugva és töltés nélkül is 60-60 mp-ig tartottam lenyomva a gombokat, de semmi

A fiam állítása szerint a töltőt kihúzta (100%-on volt az akksi, mivel egész éjjel töltőn volt), majd kilépett egy játékból, amire az ipad kikapcsolt. Azóta nem mozdul. Garancia már nincs rá.Szerintetek meghalt?
-
vadászcsiga
félisten
válasz
cuccli
üzenetére
Legszebb iPad. Valódi alumínium hátlappal. Következők is szépek de a nyomába sem érhetnek, én bánom hogy eladtam. Tedd el emlékbe mint a modern technológiai dizájn egyik csodáját, vagy add nekem

Ja, és kíváncsian várom a többiek mit mondanak de szerintem semmi lehetőség nincs arra hogy valami másik os-el használhatóvá varázsold. -
cuccli
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, kicsit barbár a kérdés, előzőleg is elnézést azoktól, akiket érzékenyen érint. Van a szüleimnek egy réges régi első generációs, beteg és öreg iPadük. Iszonyatosan lassú, minden alkalmazásból kilép, szinte használhatatlan. Szeretnék valamit kezdeni vele, mert nem akarom hogy kuka legyen a vége. Milyen lehetőségeim vannak, hogy kicsit használhatóbbá tegyem? Tudok esetleg másik OSt ( android pl.) varázsolni rá? A neten körülnéztem, de az OpeniBootot nem tudom leszedni a Cydiaból. Minden segítséget előre is köszönök!
-
-
Süvi
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az első 1 év szinte teljesen ugyan az, egy minimális különbség van közte, hogy a cserélt alkatrészre mennyi gari van utána, de lényegében ugyan az.
-
-
Süvi
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
1 év jótállás van minden Ipadra, a sufnyigsmesre is.
Hivatalos forgalmazótól vásárolva magánszemélyként jár 1 év szavatosság is. Ilyenben gondolkodva ma ez a legjobb ajánlat. -
Sziasztok!
Szeretnék egy Mini4-et 4G-vel. Azt szeretném megtudni hogy jelenleg kis hazánkban rendes garanciával hol tudnánk hozzájutni kis hazánkban?
Köszönöm előre is. -
Ragnar95
félisten
válasz
KaiotEch
üzenetére
A biztonsági mentés tartalma nem konfigurálható iTunesban, csak iCloudban.
Zenéket+filmeket sosem mentette sem az iTunes, sem az iCloud mentés, hiszen ezeknek meg kell lennie vagy a gépeden vagy az iTunes Store-ban, ha rákerültek valahogy a telefonodra, ergo fölösleges lenne még egyszer lementeni őket. Fotókat a Fotótekercsből pedig menti automatikus a backup. -
Sziasztok. Ismét segítséget kérnék. Legújabb iTunes-be a baloldali listában a Zene/Filmek/Fotók résznél be kell pipálni, hogy szinkronizálja, ahhoz, hogy ha nyomok az összegzésnél egy gépre való teljes bizt mentést, akkor belerakja? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem rakott bele ilyeneket.

-
blakey
titán
válasz
The.Bali
üzenetére
Youtube-hoz természetesen elég lenne a Mini 2 is, de érdemes ezt tovább gondolni, mert oké, hogy most YT, de mi van ha annyira belejönnél, hogy másra is használnád, na meg persze a tárhelyet is meg kell gondolni, valóban elég lesz a 16GB vagy felteszel egy-két olyan játékot ami 2-3 GB és máris nem elég a tárhely. A mini 2 most még jól használható, legalábbis nálam nagyon jól működik, de 2-3 év múlva már nem biztos.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék iPad minit venni. Véleményetek szerint mini 2-őt vagy mini 4-et lenne érdemes venni? Csak YouTube videonézésre lenne használva, így belső tárhely tekintetében bőven elegendő lenne a 16GB-os változat, kizárólag WiFi-s. Mit gondoltok érdemes még várni a vásárlással néhány hetet? Lehet, hogy olcsóbb lesz?
Köszi előre is.
-
LilProphet90
senior tag
Én költségkímélésből ezt az 1500 Ft-os kínai smart covert rendeltem be, valószínűleg nem olyan minőségi, mint a fentebb linkeltek, de jó tapintású matt hátlapja van, és az előlap is kellemes anyagú, tartóssága majd kiderül. De adtak hozzá fóliát, jack védőt és ceruzát is ajándékba.
-
viera
őstag
válasz
LilProphet90
üzenetére
Köszönöm szépen,sikerült.

Nagyon tetszik,hogy ha valamit módosítok Chrome-ban akkor azonnal módosul Safariban is.
-
viera
őstag
Hogyan tudom a Chrome könyvjelzőket szinkronizálni Safariba?Köszönöm előre is a segítséget.
-
LilProphet90
senior tag
A lekúszó értesítéseket nem lehet valahogy "némítani"?
-
Scholes9
nagyúr
Megjött a tok a Mini 4-re. Azt hiszem ennyiért nem volt rossz vétel
Nagyon minőségi, bőrből készült, remekül védi mindenhol 
-
viera
őstag
iPad-en be lehet azt állítani,hogy ha kapok pl.messenger-ben egy linket akkor azt ne a safari-ban nyissa meg hanem a Chrome-ban?
-
blakey
titán
válasz
gxcman
üzenetére
Nem sok az egy kicsit? 100e egy mini 2-ért?
A GPS hiánya akkor jelentkezik ha navigálni szeretnél a tablettel, más esetben semmi gond nincs vele, nekem eddig WIFI-s iPadjeim voltak és valószínűleg továbbra is az lesz, otthoni használathoz felesleges a GPS mivel van WIFI és így mindent megtalál. -
gxcman
tag
Ajándékba szeretnék iPad-t venni...1 pici segítség kellene csak.
"" Nano-SIM kártya (csak Wi-Fi + Cellular modelleknél) ""
Jól értelmezem a ( csak ) Wi-Fi-s modellek nem tudnak mobilhálózatra,mobilinternetre csatlakoznik?
Csak a + Cellular modelllekel lehet mobil eszközként használni.....persze akár más eszköz által biztosított személyes hotspot esetén akár a csak Wi-Fi-s ezköz is lehet mobil.Köszönöm a választ előre is.
-
Süvi
őstag
válasz
Scholes9
üzenetére
Korábban Mocolo volt, de az már nem gyárt ilyen méretben, van Nuglas is, de ilyet is használunk.
-
Scholes9
nagyúr
Mini 4-re tudtok ajánlani fóliát?

-
Ragnar95
félisten
válasz
LilProphet90
üzenetére
Én használok Smart Case-el üvegfóliát, mert elég sokat írok kapacitív stylus-szal, így jobb a biztonság.
Semmi problémát nem okoz a 0.3mm-es üvegfólia a tok szempontjából. -
LilProphet90
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Szia, használok droidot meg iOS-t is párhuzamosan, igazából amikre szükségem van, arra van ingyenes változat, vagy valamilyen alternatíva, így semmiből nincs hiány egyik platformon sem. De érdemes az App Store-t végigtúrnod előtte weben, vagy iTunes-ból.
Smart Cover alá mennyire javasolt üvegfólia vastagítás szempontjából? Vagy inkább sima fóliát ajánlotok?
-
Scholes9
nagyúr
Megjött a Mini 4. Épp csak próbálgatom, de nagyon tetszik. Méretre sztem nekem pont jó lesz

-
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
"Szerintem mindenképp jobb vétel az Air 2, mint a Mini 4, mivel hardveresen ugyanazt tudják és a nagyobb kijelző sokkal jobb használati élményt biztosít, tehát hacsak nem hordoznád magaddal nap mint nap és nem olyan táskát hordasz, amibe csak a Mini fér bele, jobb választás az Air 2."
Sajna a Mini4 a CPU core-ok számában elmarad az Air 2-től, ezért bizonyos esetekben ez utóbbi lényegesen gyorsabb lehet:
"The iPad Mini 4 features upgraded hardware closer in specs to the iPad Air 2. However, the Mini 4 sports a dual-core A8 processor in place of the tri-core A8X. "
-
silmatauki
őstag
"A Pdf EXpert (Readdle) alkalmazással szoktam PDF-be jegyzetelni, aláhúzni, kitölteni. Van amikor akciós, de szerintem 10 dollárt is simán megér."
Plusz szavazat mellette. Ha beszereztek Apple Pencilt, akkor a GoodReader-nél egyértelműen jobbnak találod majd a PDF Expertet.
-
Ragnar95
félisten
válasz
adalbert1
üzenetére
Minden iPadre hivatalos gyári garancia van, az egyetlen különbség a 2. éves jótállás lehet, mert az csak hivatalos magyarországi beszerzés esetén jár, de az edigital biztosan hivatalos viszonteladó és úgy tudom, a MM is, tehát ezzel se lesz problémád, ha a 2 közül valamelyiknél vásárolsz.
-
adalbert1
veterán
válasz
Ragnar95
üzenetére
Köszönöm a részletes választ - egyelőre még körüljárom a témát (android fronton is). A Mini 4 szerintem nagyon nem éri meg, szinte mindenhol 20k-val drágább, mint az Air 2.
Sokat nem cipelném magammal a tabletet, az esetek nagy részében itthon használom - így viszont lehet, hogy a nagyobb mérettel jobban járnék (anno még nehezebbek voltak jóval a 10" körüli tabletek, részben ezért is lett 8.3"-as).r3dsnake: így viszont végképp nem értem, hogy miért drágább a Mini 4.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyaralás topik
- Witcher topik
- Spórolós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Android játékok topikja
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tokban van, teljesen karcmentes mindenhol

Lehet beviszem, és megkérdezem, hogy mit kezdenének vele

Sehogy. Formazd le, hatha jobb lesz, ha eltunik rola a sok szemet.