Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
Nem tudom, hogy ez bug vagy feature, de nálam Mini 2-nél IOS 10-nél, ha úgy kapcsolom be, hogy le van hajtva a smart cover, akkor csak úgy éled fel a kijelző, ha először a power gombot, majd a home gombot nyomom be.
Korábban IOS 9 esetén sima home gomb nyomásra feléledt.
Nálatok mi a helyzet? -
Maxximus
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Egyetértek. 1 éve használom, a legjobb. Egy Jot Pro 2.0 tollal. Ha már felmerült, sztm iOS 9.3 alatt jobb volt,mint most a 10 alatt.
-
Ragnar95
félisten
válasz
sutyesz96
üzenetére
Én a helyedben nem sajnálnám a Notability-re a pénzt, a legjobb jegyzetelő app, akár PDF-re akarsz jegyzetelni, akár "simán egy jegyzetfüzetbe". Esetleg ha nem sürgős, leárazásra várhatsz, volt már $1 is az app.
Palm rejectionhöz megfelelő toll is kell, nem csak app. -
sutyesz96
addikt
Van a notability apphoz hasonló, ami ingyenes és rá lehet tehénkedni az ipadre?

-
sutyesz96
addikt
Ipad mini 4en be lehet állítani valahogy ne csatlakozzon automatikusan a megjegyzett wifi csatlakozási pontokra?
-
kchris78
veterán
válasz
üzenetére
"Laggol, kilépked alkalmazásokból, gépelni se tudok rajta rendesen mert az is akad."
Az hogy ez az iOS hibája lenne az nem igaz. Ez valószínű annak a hibája hogy ha iOS8-at használ valaki, régi Appok vannak rajta, amiknek kevés RAM kell, mert az adott App új verziója iOS9-10 esetén fog csak letöltődni. Viszont ha felrakod az iOS10-et akkor lejön az új verzió aminek lehet sokkal több RAM kell, és (fejlesztettem sok RAM-ot igénylő appot) ha nincs elég RAM akkor az iOS fogja az Appot és kivágja a fenébe. Még akkor is ha csak 2-3-400MB-ot foglaltam le az 1GB-ból. Valószínűleg ez lehet itt is. Az Appok fejlesztői 2GB RAM-ra fejlesztenek. Ez van. Nem akartam de én is emiatt adtam el a mini2-met (amúgy én nem tapasztaltam a te általad írtakat, de én csak Safari meg hasonló egyszerű programokat használtam, iOS10-el) és vettem egy Air2-t, használtan brutál olcsók most. Abban már 2GB RAM van, az most sokáig bírni fogja. Ráadásul a mini2-ben olyan proci van mint az 5s iPhone-ban amire már azt mondják hogy érezhetően lassú a többihez képest. Kisebb képernyővel. Sajnos a fejlesztők szeretik kihasználni az erősebb procit, nagyobb RAM-ot.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, találtam egy ipad mini[nem tudom hányas]-t enyhén betört kijelzővel, de működik, nem, nem lopott, kerestem egy ideig a gazdáját de nem találtam meg, használni nem tudom mivel le van védve egy több lépcsős védelemmel, vajon megcsinálható hogy használható legyen, mert akkor eladnám mert nálam csak itt porosodik és nekem nincs rá szükségem.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha két felhasználónál is ugyanolyan Mini 2 van, és az egyiknél szaggat, míg a másiknál nem, akkor a szoftverkörnyezet a hunyó, nem pedig a gép. Esetleg még a kevés szabad hely is okozhat ilyet. A múltkor a muterom majdnem 1000 fotót törölt le az iPad-jéről, mert annyira lelassult a gépe. Törlés után olyan lett, mint a villám.

-
SoldierL
senior tag
Sziasztok tudnátok nekem ajánlani normális you tube alkalmazást, ami nem omlik össze lépten-nyomon?
-
Flyme
senior tag
Sziasztok,
beragadt egy vpn profil az ipademen és emiatt csatlakozva vagyok a wifire, viszont nem működik az internet. Mivel előtte már töröltem a vpn alkalmazást, csak a profil maradt de azt sehogy sem tudom eltávolítani, újratenni az egészet meg nem akarom. Mit lehetne tenni? -
galaxys80
veterán
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
9-hez képest nem érzékelek semmi lassulást. Mintha az animációk is kevésbé röcögnének. (Azért érezhető).
Szerintem jobb lett.
8-ról nincsen tapasztalatom. -
törölt tag
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Ezt már nagyon sokan megkérdezték itt, most is csak azt tudom mondani, hogy nálam a Mini 2-n teljesen jól fut a 10-es, semmi gond vele.
-
blakey
titán
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Nektek működik rendesen a Mini2 iOS 10 alatt, vagy nálatok is érződik, hogy kevés már a vas hozzá?
Semmilyen lassulást nem látok, RR3 pl. nagyon jól megy. Böngészés, stb. is jól működik. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Van a családban 2db iPad mini 2 is, az egyik iOS 8-on, a másik 10en. Azt vettük észre, hogy a 8as még használható, de a másik katasztrófa. Laggol, kilépked alkalmazásokból, gépelni se tudok rajta rendesen mert az is akad. Mondjuk így 10 alatt kicsit jobb lett, de még így is döcög.
Viszont párom már nagyon nyafog hogy frissítené mert pár app nem megy rajta illetve hiányol új funkciókat.
Nektek működik rendesen a Mini2 iOS 10 alatt, vagy nálatok is érződik, hogy kevés már a vas hozzá? -
-
Süvi
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Valaki ezt próbálta már?
http://imagazin.hu/trukk-ios-frissitesi-ertesites-kikapcsolasa/ -
Angrybird
tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerintem ez nem igaz.
Legalábbis én netkapcsolat nélkül töltöm és így nem tölti le újra. Egyszer letöröltem és többé nem nyaggat. -
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Ahányszor töltöre dugod annyiszor tölti le ujra.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
De ha letoltodik, utana eleg csak 1* kitorolni, es utana nem lesz nyaggatas - amig a kobetkezo iOS verzio meg nem jelenik.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Ezt már átbeszéltük hogy nem így van. Akkor is felugrik ha nincs letöltve az update.
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"Ha jól emlékszem abban még felugró ablak sincs ami figyelmezet."
A zavaró felugró ablakismétlődés simán lelőhető a Storage-beli update-törléssel (a köv. update megérkezéséig).
-
aha.e
tag
válasz
Blackmirror
üzenetére
Mindenképp megéri lecserélni. De 50-60 k-t rá kell dobnod biztos. Én is arról váltottam, igaz újan vettem, a legalapabb verziót!
-
Blackmirror
őstag
Jelenleg egy 16 gb Mini retinám van (wi-fi+cell).
Elégedett vagyok vele, most ios10-zel egész jó , de mivel régi gép lehet hogy lassan cserélnem kellene (6s-hez képest nagyon érezni különbségeket ,de még nem zavaró volt olyan ios verzió ami rosszabb volt).
Kérdésem az hogy ha eladnám ezt kb mennyire érné meg a Mini 4-es?
Nem nagyon van 4-es Mini itt az aprón, nem tudom belőni hogy erre kb mennyit kellene ráfizetnem. -
r3dsnake
nagyúr
Nálam 6GB van szabadon a 16-os iPad mini 2-n. 4G-s modellem van, mindent online csinálok / nézek / hallgatok, így a tablet nekem csak eszköz webes/felhős tartalmak eléréshez.
-
aha.e
tag
válasz
btudos
üzenetére
Ez így van! Munkára is használom és simán elég az Ipad Mini 4 16Gb Wifi változat. Persze ehhez kell wifis mobilnet, de az amúgy is volt, tehát nekem ez tökéletes választás. Nagyobb tárhely kényelmesebb lenne, de lehet csatlakoztatni külsőleg így nem érte meg volna a +30-40 k-s felárat a nagyobb a verzió!
-
btudos
nagyúr
válasz
Maxximus
üzenetére
Az iPad egy sokoldalú eszköz, nagyon nehéz kijelenteni bárkiről, hogy "kihasználja a képességét", de szerintem pont az a jó benne, hogy nagyon különböző igényeket is ki tud szolgálni. Van akinek elég a 16 GB. Hiába van nekem 64-es és szükségem is van rá, párom pl. tökéletesen elvan 16 GB-os modellen, semmi szüksége nagyobbra, ezért egy pillanatig nem gondolnám, hogy semmire nem jó.
-
Ragnar95
félisten
válasz
Maxximus
üzenetére
Nekem az iPhone 64-es, iPad 32-es, de ettől függetlenül én semmiképp nem jelenteném ki, hogy a 16-os modellek használhatatlanok. Számomra, illetve ezek szerint számodra is túl kompromisszumos a használatuk, de a felhasználók elég nagy része számára simán használható a 16giga is.
Az, hogy az iPad 3 használhatónak nevezhető-e, attól függ, mi a viszonyítási alap. Nekem az iPhone 6 mellett már iszonyat lassúnak tűnik, de valószínűleg ha nem lenne mellé gyorsabb eszköz, akkor is lassúnak tűnne, mivel nehéz nem észrevenni, hogy várni kell minden egyes app megnyitására, a Safariban a lapok lassan töltődnek be, stb...
Én Air alá már semmiképp nem mennék, de hosszútávra már inkább Air 2. -
válasz
Maxximus
üzenetére
Ki mire használja... nálam 2+ GB szabad a 16-oson.
Egy nagy 1,8 GB-os applikació van rajta, a többi a szokásos.
Ha kell, persze tele tudnék pakolni egy 64-est is, de netezni bőven elég a 16.Szerk: ja, és netezni sokkal jobb Air2-n a 2 GB RAM miatt, lényegesen ritkábban tölti újra az oldalakat, mint pl. a normál Airen. Az akksija viszont az Air2-nek a leggatyább az összes iPad közül.
-
Maxximus
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Nem felejtettem, ki csak ez sztm egyértelmű,hogy mindegyik gyorsabb...
A 16-os sztm semmire nem jó. Nem tudja kihasználni az ember az ipad képességét.
Az Air 2-es 2GB RAM-ját tényleg kifelejtettem,igen az fontos, a T.ID mellett.
Egyébként meg ha csak netezésre, film nézésre,képek nézegetésére használja az ember,akkor jó az ipad 3-as is. Szüleimnél ott van az én régi 3-asom (nagyon keveset használt,tip-top aksi, ezért nincs értelme eladni) ,erzekre használják,néha Facetime az unokákkal,néha FB, erre bőven jó még az is. -
Ragnar95
félisten
válasz
Maxximus
üzenetére
Az egyik legfontosabb szempontot hagytad ki csupán a generációk felsorolásánál, magát a hardvert...

iPad 3 használata már nagyon nem öröm, tudom miről beszélek, mert nekem is az van még és iOS7-el se egy gyorsnaszád, újabb rendszerekkel pedig még lassabb.
iPad 4 alig gyorsabb, szóval itt se számottevő a változás sebességben.
Airnél már lényeges a sebességbeli különbség, az Air 2 pedig még az Airnél is gyorsabb, illetve ami még fontosabb, hogy ebben már 2GB RAM van, ami sokat nyom a latba használati élmény szempontjából.
Én is a nagy tárhely híve vagyok, de hacsak nem a saját pénztárcája ellensége az ember, fölöslegesen nagy tárhelyet badarság venni. Márpedig a kolléga által leírt használatra a 16GB is elég kéne hogy legyen, a 32 meg végképp. -
Maxximus
őstag
válasz
NoOne1976
üzenetére
Nyilván az Air2 lenne a legjobb választás (ár/érték arány). egyébként sztm tök mind1 melyiket veszed, de legalább 64 GB-os legyen! Hidd el kelleni fog!
Én idén cseréltem az AIR LTE 64GB-osomat egy AIR 2 LTE 128-asra és kellett rádobnom kb 25.000 ft-ot? Nem volt kérdés...
Figyeld a HA-n a lehetőségeket.
Ipad 3 : Retinás már, olcsó (64GB-os 60 körül van már)
iPad 4: Igazából picit gyorsabb,semmi több (70-80)
iPad AIR: Sokkal könnyebb lett,kényelmesebb tartani hosszabb ideig (80-100)
iPad Air 2: Még egy picivel vékonyabb,könyebb, nem számottevő. A lényeg ha számít a cuccaid biztonsága, ez már Touch ID-s. sokkal könnyebb nyitni, mint kóddal. (100-120)
Gondold át mi a fontos neked. Ja és az Air 2-es ugye 3 évvel előrébb van ,mint a síma 3-as és ha jól számolom még a 13-as iOS is fog rajta futni.
ezek 64-es,128-as árak. A 128-as már lehet kicsit tulzás egyébként, nekem sincs tele a fele sem...
-
Chereiose
addikt
Ipad-re van valami jó reklám blokkoló safarira? Pl. videók előtti fél perces reklámokat letiltani.
-
galaxys80
veterán
válasz
üzenetére
Engem is a saját tapasztalatom érdekel kizárólag. Ezért is írtam le. Játékkal nem játszom úgyhogy az nálam nem releváns.
Minden más téren viszont ki merem jelenteni, hogy sokkal simább, folyékonyabb a 10.
És, mint mások már említették tök mindegy, hogy air vagy mini 2, mert full ugyanaz a hardver. -
Auratech
őstag
válasz
üzenetére
Elfogadom a véleményed, de a fiam az iPad4-re feltette a 10-t és például a képernyő elforgatási animációja most szép sima, míg előtte darabos volt. Alap memóriakezelése is javult 30-50Mb mértékben. Nem lett lassabb, erőforrásigényesebb. Neki a 9 volt gagyi inkább.
Az Air2-n nem tudok mit mondani. Jó, aztán kész. Nem méregetem. A 3D-s Ess. Anatomy5 jól megy Air2-n.
Lehet, hogy az Air gpu-ja, ami elsőként lett Metal-API képes, nem lett optimalizálva a 10-hez. Frissítésekkel szokott ez javulni.
A 10-ről hasonló a véleményem, mint a 8-tól kezdve. Hiányolom a rendszerszinten, biztonságosan konfigurálható alapértelmezett alkalmazást adott adattípushoz, A jó átjárást a programok, funkciók közt, például olyan felhasználási mód-kombókat, mint a workflowban. A hülye ikonok helyett gyárilag felkínált egyéb elrendezéseket. A mappaikonokat, hivatalosan mappát a mappában.
Az életszerű felhasználás tükrében a csatolmányok szabad választhatóságát, a tömörített állományok beépített kezelőjét. A nem ismert jelszavú wifi hálózatok, csatornaszámok... monitorozhatóságát.
Gamma, színhőmérséklet... szabad kalibrálhatóságát.
Ja és adott ujjnyomattal adott munkakörnyezet-desktop előhívását. Iroda, szórakozás, Médiaszerkesztés...
Gyerek-vendégfiók jól konfigurált biztonsági beállításokkal.. -
Hunt3r22
őstag
Air-re érdemes ios 10-t felrakni? Most 8.4.1 van fent..

-
Kobor
aktív tag
sziasztok,
A 10.0.1- et gondolom már csak iTunes-al tudom felrakni?
Full backup és utána visszatölt, frissíteni nem tudom?
Most 9.3.5 van.Köszi
-
SoldierL
senior tag
Nálam is tökéletes az ios 10 mini2-őn. Csináltatok gyári visszaállitást?
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20
üzenetére
Már felraktam...

-
Szabikaa20
őstag
iOS 10.0.2 elérhető...

-
Ragnar95
félisten
válasz
NoOne1976
üzenetére
Airnél régebbit én már nem vennék.
Főleg, hogy eléggé lent van jelenleg az iPadek ára, Airt 60-70-ért is lehet találni, Air 2-t 85-90-ért.
El lehet férni 16GB-on is, ha nem akarsz 50+ appot, 5+ filmet, több gigányi zenét vagy több gigányi képet tárolni rajta, akkor elég lehet. Ha a felsoroltak közül legalább 2 tervben van, akkor inkább 32/64-est nézz. -
NoOne1976
őstag
Teljesen járatlan vagyok az ipadek világában, így segítsetek. Csak egy használt eszköz beszerzésén gondolkodok, mert az új túl drága nekem.
Mire figyeljek? Érdemes még Ipad4-et venni? Vagy már csak Airt, vagy abból is az Air2-est?
Mennyire gáz, ha csak 16GB-os? Alapvetően netezésre meg pár applikációra lenne, esetleg 1-2 film.
Vagy régebbi eszköz is megéri (Ipad4), ha jóval nagyobb, pl 64 v. 128GB-os?
-
Ragnar95
félisten
válasz
üzenetére
Nem, az archiválás archiválást jelent, OSX-en gyárilag tudja ezt az opciót az iTunes, Windowson kézzel kell lementeni a backupot másik mappába.
Az nem baj, ha régebbi verziós a backup, mivel az felmegy újabb rendszerre, csak újabb verziós backup nem megy fel régebbi rendszerre. -
Ragnar95
félisten
-
sutyesz96
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nekem is teljesen jó.
iPad Mini 4, iPhone 5C
-
Ragnar95
félisten
válasz
r3dsnake
üzenetére
Akkor változtattak a dolgon az utóbbi 1 évben, régebben mindig csak a legfrissebbet tárolta az iCloud. Viszont jó tudni, hogy végre ezt meglépte az Apple, OSX-en a TimeMachine már jó ideje így működik, nem is értem, az iCloud backup eleinte miért írta mindig felül magát és miért nem csak a változtatásokat mentette.
-
blakey
titán
Feltettem a Mini 2-re az iOS 10-et, egyelőre nincs gond, szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Probléma DVD/CD íróval
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)