Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rinpocse
aktív tag
Kéretik nem nevetni. Tök homály (60+) vagyok, EGYELŐRE!

1. Az iránt érdeklődnék, hogy milyen egyéb kütyüt kell vennem ahhoz, hogy a Ipad pro 9.7-re tudjam a notebookon levő képeket, videokat, zenéket másolni?
2. Külső HDD-ról lehet-e másolni az Ipadre? Ha igen, hogyan?
3. Fényképezőgépet és / vagy SD kártyát mivel tudom összekötni az Ipaddal?
Esetleg van-e olyan univerzális kütyü, amellyel a fentiek megoldhatók. Köszönöm.
-
chatran
őstag
Valaki próbálta tőletek a Microsoft Pasziánsz app-ot? Nálatok van hangja?
I5-ön is próbáltam, azon van hang. -
Ragnar95
félisten
válasz
Peddy789
üzenetére
Én ilyet vettem. Az előlapja teljesen jó minőségű,nem igazán tűnik fel a különbség az eredetihez képest használat közben (volt eredeti Smart Case-em és Smart Coverem is, így tapasztalatból mondom), a hátlapja kemény műanyag, így az annyira nem jó, mint az eredetinél, de ha nem zavar a műanyag, akkor teljesen jó választás.
A mágnese annyira nem erős, mint a gyárié, úgyhogy bár használható a hátlap nélkül is, én nem ajánlanám, mert könnyebben leesik a Smart Cover része, ha a hátlap nem fogja oda a csatokat. -
Peddy789
őstag
Sziasztok, air2 -hoz tud valaki ajanlani tokot? Csak otthon lesz hasznalva, ami jo lenne hogy ne csuszkaljon, egy esetleges ejtest tuleljen, es lehessen kitamasztani. Nemkell luxus a 60 eves anyukamnak, de a penz nem akadaj, de kicsit sokallom az apple tokot, vagy megeri ? Vagy ebay ertelmesebb? Esetleg linket is szivesen fogadok.
Nagyon koszi! -
Ragnar95
félisten
Én ilyet vettem Air 2-höz és elvben a Pro 9.7 kijelzője és háza is ugyanolyan, tehát jónak kéne hogy legyen arra is.
Amúgy nincsenek nagy különbségek az üvegfóliák között, 0.3mm-nél ne legyen vastagabb, legyen 9H keménységű, másra szerintem nem nagyon kell figyelni. -
viera
őstag
Tudtok ajánlani valami jobb féle üvegfóliát iPad Pro 9.7-re?
Néztem az e-bay-t meg az Ali-t is,de sok féle van.
-
Ragnar95
félisten
Valóban érdekes, bár rákeresve több bolt is így azonosítja a Mini4-et (pl MM).
A gép hátulján lévő Model Number alapján is tudod azonosítani, A1538 a wifi-only Mini4 -
Na ma at is tudtam venni a mini 4 et az lenne a kerdesem mert nem tudom eldonteni. Van a home gombjan folia? Enyem szurkebe van es igy ranezesre olyan mintha lenne a felesegem feherjen hiaba puskazok de nem nagy segitseg es nem tudom eldonteni.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Köszi. Sajnos már az elején elbukok, nincs jb 9.3.5-re : (
-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
Süvi
őstag
Nem a vitába szeretnék beszállni, csak néhány példa

Szüleim voltam osztálytalálkozón, ahol elég sok kép készült. Odaadták az SD kártyát apukámnak, hogy másolják fel táblagépre a képeket, és amiket ők csináltak táblával vegyék fel rá.
Nem tudták megoldani
, szomorú volt, utána eltartott egy ideig mire meggyőztem, hogy övé a világ legjobb tabletje
, de sikerült.
Ezért vettem nekik a korábban linkelt eszközt, ilyen többet nem fordul elő.Más.
Többször előfordult velem, hogy az ipad volt nálam, át kellett adni egy dokumentumot, a kollégának, ő akart nekem adni stb. Net, kábel nem volt. Ezért vettem magamnak egy lightning to usb penyát, ami mindig nálam van.
Olyan is fordult már elő, hogy konferencián nem tudták rádugni a laptopot a projektorra, előkaptam a penyát, rá az Ipadomra és ment a vetítés. Amikor több száz ember vár, és nem nagyon van net, Itunes és társai a másik gépen, vagy akár több száz Mb-os filet kell átteni, gyorsabb megoldás a pendrive.DSLR géppel készült képeket is szoktam szerkesztgetni az utazás alatt a Pro-n, ehhez is jó a SD kártya olvasós penya.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Milyen programmal csináltad? Van valami OdysseusOTA az et kérdezem.
-
blakey
titán
válasz
üzenetére
Egyszerűbb, mert andorid alatt a fájlkezelés sokkal kézenfekvőbb olyanoknak akik előtte csak windowst használtak és ott "tologatták" a dolgokat. Az iTunes is bezavar a zenék hallgatásába olyanoknál akik más módon használták.
Nem használok windowst (OSX) már vagy 19 éve, magyarázzam el nektek, hogy miért jobb az OSX?

Nem tudom miért akartok engem meggyőzni hiszen iPadet használok és mindenkinek akinek tehetem azt ajánlok, de nem mindenki tud vele "megbírkózni".
-
blakey
titán
Látszik, hogy nem használtad az összes létező platformot és nem volt dolgod különböző gondolkodású emberekkel. Az android egyszerűbben használható és nyitottabb rendszer. Nekem nem kéne android tablet, másnak meg az a jó, mert jobban kézreáll a harmadiknak a windows rendszere tetszik, ezt miért nehéz megértened?
persze tudjuk te nagyon okos vagy

Még annál is okosabb.
-
adise
őstag
válasz
blakey
üzenetére
de most szülőkről volt szó nem? (tied gondolom)
kitől és milyen képeket kap PENDRIVEON, amit a táblán akar megnézni és nem a gépen.
nem mintha nem lenne megannyi megoldás ipadhez is hogy bedugd a pendriveod.
ha meg annyira nem értenek, hozzá mint állitod akkor nemhiszem az androidos másolgatás sikerülhet. -
blakey
titán
Ne menjünk bele, ne tőlem kérdezd, tökéletesen tudom mit mikor hogyan, mások nem tudják vagy nem akarják megérteni, nincs hozzá eszközük, stb. Van aki azon kapja a képeket és szeretné megnézni, stb. Én bármit megoldok szempillantás alatt, más napokig, hetekig kínlódik a megoldással.
-
Süvi
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Én vettem egy ilyet apukámnak a szomszéd miatt

De komolyan ezért vettem.
Van egy nekem is, mert van amikor ezt kell használnom, nincs egész egyszerűen net. -
randras
veterán
-
randras
veterán
Helló!
iPad mini 4-et ha ma veszek, ugye nem iOS 10 van rajta?

-
Peddy789
őstag
Sziasztok, ipad air 2 32gb batran vehetem anyumnak karacsonra (68 eves) 370€ ert ? Eleg gyors lesz meg egy jo ideig es elegendo a 32gb ugye? Vagy milyen okbol vennék nagyobbat? Angolul nem tud tehat nemtudom mennyi tartalmat tolthet le ra, vszeg netezes meg youtube lesz rajta meg videotelefonalas.
-
rinpocse
aktív tag
Egy új 32 GB-os Ipad Pro 9.7 esetében mennyi a szabadon felhasználható tárterület? Köszönöm.

-
silmatauki
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
"Ipad2-t downgradelte már valaki 9.3.5-ről 6-ra ?"
4.3.3-ra csináltam, mert arra (is) volt régi JB miatti aláírásom (csak olyanra lehet). Gond nélkül ment a downgrade.
-
blakey
titán
válasz
üzenetére
Írtam, én mindent megoldok és tudom használni más nem, ezt tudomásul kell venni még ha nehéz is. A szülök nem fognak felhőzni, főleg, hogy előtte semmilyen tabletet nem használtak és örülnek ha böngészni tudnak, fognak egy pendrive-ot és az iPade-en nem tudják megoldani a másolást, holott a szomszédnál működik, stb.. Gyakorlatilag bármilyen problémát megoldok, szóval nekem mindegy milyen az oprendszer de másnak nagyon nem.
-
Treff
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Igen, jól látod a helyzetet, én is inkább ezek miatt nézelődök android felé, bár ahogy tapasztalom, nem igazán olcsó a samsung tab 8 sem. Ára 90-100e között mozog, ma viszont emag 85e-ért adja...illetve csak volt, mert mire ezt írom, elfogyott.
Ipad Mini 2 32Gb szintén 90-100e, ma az emagon 80e...illetve csak volt, mert ez is elfogyott.

Ipad Mini 4 32Gb kb. 130e-től elérhető.
Szóval elég közel vannak egymáshoz.

-
Süvi
őstag
Saját példámból kiindulva úgy értettem, hogy úgyis Neked kell majd segíteni nekik, ezért érdemes olyan rendszert venni, amit jobban ismersz

De ha csak netre kell, akkor egy olcsóbb Androidos is jó lehet.
blakey: Nálunk egy kicsit könnyít a helyzeten, hogy van egy Syno NAS, a szülőknek is van fiókjuk, rögtön másol fel nekik mindent azon keresztül az asztali gépre, de egyébként teljesen igazad van

-
blakey
titán
Azért szülöknél érdemes figyelembe venni a szokásokat is, én is figyeltem, hogy miként használják az eszközöket és úgy döntőttem, hogy android vagy windows lesz a megfelelő mivel néha a forókat is le szeretnék menteni, esetleg átmásolni dolgokat a pendrive-ról és nem biztos, hogy olyannak aki most kezdi a tabletezést az iOS megfelelő lenne, persze jobb böngészni, játszani meg stabilabb de felhasználás szempontjából egy OTG képes android olcsóbb és aszülöknek jobb döntés volt. Én mindent megtudok oldani iOS alatt de sokan nem és nem feltétlenül fogják megérteni, hogy itt miért így működik.
-
Treff
aktív tag
A nejemnek van csak 1 androidos samsung telója, semmi másunk nincs olyan oprendszeren.
A minit én is anno kaptam értékesítési verseny során, ezért van az is.

A Tab-os support megjegyzésed alatt mit értesz pontosan?Szülők se az androidot, se az IOS-t nem ismerik, így ebből a szempontból mindegy, milyen készüléket kaptam édesanyám.
Azt a megoldást keresem 4:3 8 collban, ami ár/teljesítmény szempontjából jó lenne neki neten nézelődéshez, mert apum a laptopot használja állandóan, így anyum nem tud semmi sem megnézni, ha akar időnként ezt-azt. -
vadászcsiga
félisten
Ipad2-t downgradelte már valaki 9.3.5-ről 6-ra ?
-
Treff
aktív tag
meg se köszöntem még, bocsi! Köszi!

Vajon tudásban-sebességben hogyan viszonyulnak ezek a minik a Samsung Galaxy Tab s2 v8-hoz vagy valami más, hasonló 4:3 képarányos tabhoz?
(abszolút nem vagyok a témában benne, de felmerült a szitu, hogy édesanyámnak karácsonyra vennénk egy tabot, ezért kérdezősködöm)
-
Süvi
őstag
mini1 kb. Ipad2
mini2, mini3 kb. Ipad Air
mini4 ettől erősebb az Air2Processzor jóval jobb, memória dupla, fura ilyet mondani, de sztem összesen kb. 2* jobb
-
Treff
aktív tag
Köszönöm!
És az air2 miben különbözik a minitől a méretét leszámítva?
Valamint hogy van a sebességi sorrend, ha a miniket és az air-eket együtt nézzük? -
Treff
aktív tag
Sziasztok!
Egy S.O.S. kérdés: Ipad mini 2 32GB-osat érdemes még venni? Mennyi erős vagy nem erős ez a gép böngészéshez?
80k-ért tudnék most venni új, bontatlant.Nekem egy ipad mini 1-van még, de azon már szenvedés a netezés, olyan kevés a memóriája meg a procija a csok csili weboldalhoz.
Köszi
-
MPowerPH
félisten
Fujhatom, kint elek UK-ban.
Azert az ebay -en kutatok.blakey: Nem ertem mi koze van a GPS -nek ahhoz, hogy a keszulek fogad e SIM-et vagy nem. Probaltam megtalalni a logikat, de nem ment.
GPS meg meg a 10 eves Nokiamban is volt, szoval meg sem fordult a fejemben, hogy ebben nincs. -
MPowerPH
félisten
Apple... Irtam, hogy gyoker kerdes lesz. Arra gondoltam, hogy sim nelkul esetleg par funkcio nem mukodik. Mindent kinezek az almasokbol. Sajnos most rajuk vagyok szorulva.
r3dsnake: Pedig amiket nezegetek, azok halozatfuggoek. Pl. Van par unlocked is. Az sem vilagos, hogy a meretet vegyesen irjak. Van, ahol a 9.7" van feltuntetve.

-
MPowerPH
félisten
Most lehet oltari marhasagot kerdezek, de mivel az iPad eddig is okozott par meglepetest, igy barmit kinezek... Szoval, ha most veszek a mostani iPad mini 2 Wifi helyere egy Wifi+cellulart, ami mondjuk halozat fuggo, de en nem rakok bele simet, attol meg ugyan ugy tudom hasznalni a keszuleket?! Megis kell a GPS, a nelkul sajnos nem megy.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
Leadtam, eladó is látta a pixel hibát. A srác kérdezte is, hogy nem járok e Pesten, mert, ha bevinném az iCenterbe, akkor nagy eséllyel rögtön cserélték volna, így meg ki tudja mi lesz vele
Remélem cserélik, de a legrosszabb esetben meg kijelzőt cserélhetnek rajta gondolom, csak ne karcolják össze a hátlapot
Mondjuk olyankor nem tudom, hogy mi van...Nemsokára kiderül. -
Noxy
veterán
-
MPowerPH
félisten
Gyari. Na most az van, hogy kiprobaltam a gyari kabellel a transmittert, es azzal stabil, nem szakad meg. Ugy nez ki, hogy amit a dronhoz kaptam kabel, az nem az igazi. A toltest nem ertem... Egyebkent toltodik, csak lassan. Annyira nem erdekel, mert a 60 perc repkedest+fel ora szoszolest boven birja, masra meg nem hasznalnam.
Meg egy dolog van. A DJI Go -ban betudok allitani home pontot, hogy oda terjen vissza a drone. Mikor probalom komfirmalni, akkor azt az uzenetet kapom a programtol, hogy tul gyenge a GPS jel, sikertelen muvelet. A GPS vevoje gyengus, vagy valami arnyekolja?
-
Ragnar95
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
Próbáld meg kitisztítani a lightning csatit, gyakran marad benne por, amitől kontaktos lesz, de tisztítás után működik tökéletes. Amit leírsz, semmiképp nem típushiba, kontakthibának hangzik így elsőre, amit vagy csak simán kosz okoz vagy a csati/kábel hibája.
Scholes9: iPad keresést kapcsold ki iCloudban, majd a készüléken egy összes tartalom és beállítás törlését nyomj vagy iTunesban restore-t. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Vettem egy Ipad mini 2 -ot hasznaltan, csak a dronhoz. Elso proba elott gyanus volt, mert radugtam a toltot, de azt irja ki, hogy not charging. Na most 64% -on volt. Aztan valahogy feltolta magat 83%-ra. Majd elmentem probarepulesre, es olyan problemam akadt, hogy a kabelt radugva eloszor csak akkor erzekelte a transmittert, ha lefele huztam kicsit a csatlakozot. Aztan addig vacakoltam vele, amig nem szakadt meg a jel, mikor elengedtem a kabelt. De hogy oszinte legyek, igy nem szivesen repkedek vele, mert nem tul kellemes, mikor elveszik a kapcsolat.
Ez tipushiba? Vissza tudnam kuldeni, bar nem szivesen tennem -
Scholes9
nagyúr
Hali. Holnap viszem megnézetni az iPadet. Mit kell beállítani rajta, hogy "garanciáztatásra kész" állapotban legyen?

-
Ragnar95
félisten
válasz
Miamiquake
üzenetére
Ilyet senki nem írt, pont azt írtuk le, hogy a Mini 2 és az Air még használhatóak.
Mini 3 a Touch ID-n kívül teljesen ugyanaz, mint a 2, így azzal nem lennél előrébb... -
Noxy
veterán
válasz
Miamiquake
üzenetére
Nem olyan lassú az.
Semmi gond nincs vele az iOs 7.1.2-l -
csab2
veterán
válasz
üzenetére
Igazából ugyanannyiba kerül (apple.hu), csak az Air2-t most sok helyen akciózzák.
Nem lennék meglepve, ha tavasszal az új modellek bemutatásakor az Air szériát kivezetnék és csak a Pro vonal maradna, meg esetleg a mini. Habár pont azt rebesgették, hogy a mini fog megszűnni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Starlink
- Diablo IV
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1 év Garancia)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, szomorú volt, utána eltartott egy ideig mire meggyőztem, hogy övé a világ legjobb tabletje

. A leirasnal azt irjak afas es eu-s modell...
Mondjuk olyankor nem tudom, hogy mi van...Nemsokára kiderül.

Fasza... Azt hittem a kulonbseg csak annyi a wifi es a cellular kozott, hogy az egyik fogad simet, a masik nem.