- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Ismét itt.. ismét a Display Port - HDMI átalakító a téma.
Bedugom a notiba, HDMI kábelt bele, HDMI kábelt a TV-be... TV-n átváltok a portra de semmi...
Noti nem ismeri fel, eszköz kereséskor sem, TV-n ugyan így semmi. -
darvinya
titán
T61 Win7-es gépre melyik program mutatja akku állapotát, CPU hőmérsékletét?
Nemrég linkelt min. Win8.1 kell. -
.DLL
veterán
Bocsánat, hogy megint én vagyok (ha egy modi tudja egybe szerkesztheti).
Ezt így most kaptam, vajon mit akar feltenni.
T420-on nem kaptam ilyen üzeneteket...
Miután meglett az x230, minden Lenovo-val kapcsolatos cuccból az elérhető legfrissebet tettem fel, szóval nem tudom... :\(#97190) donjohnson: Aztán ha valami hülyeség, vagy elállít valamit, akkor csinálhatom vissza valahogy az egészet. :\
-
Tikakukac
titán
válasz
Silεncε #97186 üzenetére
Hacsak nem sikerült az elmúlt pár hétben asztalosműhelyben hagyni a gépet, igen kételkednék abban, hogy pár hét alatt annyi por jut be egy gépbe, hogy az hirtelen elkezd lefőni. Ilyenből 2 sztorit tudok: egyik műhely másik cicakozmetikás noti. Miden más esetben 99%, hogy hűtőcsere.
-
stojesz
tag
Sziasztok,
T420-at használok pár hete, Ubuntu 18.04 oprendszerrel. NAGYON meg vagyok vele elégedve. Azóta az X200s-t csak akkor veszem elő, ha kell a gép és online akarok közben valamit nézni.
Kérdésem: van-e olyan szoftver Ubuntura (vagy van-e beállítási lehetőség Ubuntun belül), hogy az akkumulátor töltés be-kikapcsolását tudjam szabályozni?
Köszönöm előre is!
Balázs
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Feleségem használ egy X220-at és az utóbbi pár hétben iszonyatosan melegszik a proci, cirka 80 fok körül mozog, holott a proci alig pár százalékon megy. Főként böngésző megy csak, Chrome.
Mi lehet az oka? Windows frissítés bekavart? -
bigrock
addikt
Üdv,
Egy X220-ra, amin Win7Prof fut, érdemes felerőszakolni a Win10-et (driverek, sebesség, stb..)
Köszi! -
bigrock
addikt
Üdv,
lenne most alkalmam hordozós gépnek venni egy x220-at. Kettő is van eladó, "B" kategóriásak. Az egyiknek két helyen enyhén sérült az LCD kerete, a másiknak nincs ilyen baja, viszont hangszóróhibás.
Szerintetek melyiket érdemes venni (pl. a hangszóróhibás javítható-e vajon?)
Köszi! -
Doki16
addikt
-
-
-
Oscar
tag
Sziasztok,
Az X230-asom billentyűzetéről egyszer csak kiugrott a négyes gomb. Hiába rakom vissza, elég hozzáérni, hogy újra kijöjjön a helyéről. Ezt lehet vhogy javítani, cserélni, vagy gondolkozzak új billentyűzetben?
Köszi! -
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #97160 üzenetére
Na, próbálgattam még, ha be van dugva a töltő akkor fixen 800MHz-re korlátoz bármit csinálok.
Ha kivettem az akksit akkor is ugyanez van, ha pedig akksiról ment (azt a kemény 2-3 percet amit bírt) akkor felment rendesen 3.2GHz-re és a sebességproblémák is megszűntek.
Ezt hogy lehetne megoldani? Új akksi?
-
azbest
félisten
válasz
kraftxld #97150 üzenetére
biosban nyomtál alapra visszaállítást? Ha le van tiltva a proci energiagazdálkodás vagy speed step vagy melyik, akkor 800-ra áll be fixen. Múltkor úgy akartam út közben spórolni az akkuval, hogy gondoltam majd nem turbózik... háát nem, 800-on maradt a t430casom
Esetleg a 840-es evonál érdmes firmware verziót is ellenőrizni, mintha abból lett volna bugos, ami az ssd lassulását eredményezte.
-
.DLL
veterán
válasz
Gondolom néztél procihőmérsékletet, illetve ha a hűtő nem fúj ki langyos levegőt, akkor az para, mindenképp megnézném, jól van-e feltéve, nem kövesedett-e meg a paszta a raktárban állás során, stb.
De az ikonod alapján a kecskeáldozat is érdekes ötlet.Más:
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy X230 esetén DDR3 illetve DDR3L moduloknak meg kell egyeznie, tehát csak egy féle lehet benne? A gépben van 8 giga, az aprót böngészem még 8 gigáért, és van ilyen is - olyan is, kérdés, hogy eldobjam-e a találatok felét. -
csubuka
addikt
válasz
donjohnson #97153 üzenetére
Akkor ez kilőve. Csak a saját gépemen hasonló tapasztalás miatt ez volt az első ötletem.
-
csubuka
addikt
válasz
Van benne akksi?
Nekem akkor laggolt a W520, ha pl nem teljesen gyári töltővel nyomtam (135W a 170 helyett) és az akksit kivettem belőle és csak konnektorról hajtottam. *Gondolom ilyenkor azért limitál, mert hirtelen terhelésmegugráskor leránthatja a kisebb táp feszültségét vészesen és ezt az akksi nem tudja kiküszöbölni, mert nincsen benne. Ezért inkább tutira lekorlátozták, nehogy ilyen gond legyen. Hiába az én sima i5-öm meg 1000M Quadrom ellene 135W-ról is, van olyan gép ami nem szóval ilyen a BIOS.
-
kraftxld
félisten
Küzdés egy T420-al, hátha valakinek van ötlete.
Szinte zsírúj gép, eddig pihent egy raktárban.
- Samsung 840 EVO 250GB SSD bele, Win 10 fel, mocsok lassú driverek után is.
- A benne lévő gyári HDD-re is Win10 telepítve, driverek után szintén mocsok lassú. Alap dolgok telepítése, még sima notepad-ben potyögés is lag-el.
- Win7-et is felraktam az SSD-re, ugyanez.
- Variáltam az Optimussal, bármelyik VGA-t kiválasztva, ugyanez.
- Biost, mindent frissítettem, több gyári 90W-os töltővel is ugyanez.
- Nemrég vettem észre, hogy a proci mintha csak 800MHz-n futna folyamatosan, ezt még nem teszteltem, hogy pl prociteszt hatására ez felmegy-e 2.6GHz-re.
- Volt egy másik T420 is ideiglenesen nálam, az is kb ugyanilyen idős, sokkal rosszabb fizikai állapotban, újratelepítés után rendes HDD-vel is teljesen használható volt.Ötletek, hogy mivel lehetne megoldani?
Pasztázzam újra a procit? Forrasszam ki az IC-t ami a speedstep-et szabályozza?Áldozzak kecskét keresztútnál mikor holdtölte van?
-
timer32
csendes tag
Sziasztok!
Azzal kapcsolatban van tapasztalatotok, hogy gyári garanciában a billentyűzet miatt/által megkopott kijelzőt kicserélik-e? Vettem egy T460-at, de közel sincs olyan jó állapotban, mint ahogy mondta az eladó... Nem szemétre való a gép, de a kijelzőjén pont zavaróan sok billentyűnyom van, és elvileg van még másfél év gyári gari.
Köszi előre is! -
KFORboy
senior tag
válasz
darvinya #97144 üzenetére
+1
Ez lett volna a második tippem...Lévén eléggé egyértelműen nem jut el arról a csatiról semmi a kijelző és a visszajelző LED-ek felé ami márpedig ezen a kábelen megy végbe.
Kövi egy kábel teszt lesz, bár erre kellene neked egy kis segítség, hogy ne verd fölösleges költségekbe magad, egy próba fólia kábellel valakitől
Avagy egy komplett felső burkolat kihúzva amit csak plug&play rádugsz kiderül a frankó (vagy nem...) -
Csyppa
senior tag
Idekerült hozzám egy családtag által használt T400-as.
A hibajelensége, hogy bekapcsol, külső monitoron látható is minden, azonban sem a beépített kijelző, sem az állapotjelző LED-ek nem működnek, egyedül a billenytűzet világítás megy.
Járt már így valaki?
-
Xero
nagyúr
Na ilyen az én formám. Apróról rendelek a döglött 65-ös táp helyett egy másikat. Erre 45-ös érkezik. Én meg utazom el kedden. De szép ez a nap.
-
.DLL
veterán
válasz
baitsee23 #97034 üzenetére
Na, nekem is megjött az mSATA, de nem Ebay-ről, nem volt kedvem várni, meg így van rá garancia is.
Mióta megjött az x230 azóta külső házban van a HDD-m :\ ez végre bekerülhet a normál SATA helyre, a régi 2,5"-os SSD-met meg lepasszolom családon belül. Még nem konfiguráltam a dolgokat csak beépítettem, a Win felismerte. Gyorsulást én is várok, mert a jelenlegi csak 70MB/s-el tudott írni ami így vicces a mai mezőnyben.(#97136) Terminus_: Enyém is 4-5 éves lehet és bár egy ideje nem néztem az állapotát, nem tűnik lassabbnak, mint mikor megvettem. Még az asztali gépemben kezdett, de rég is volt az
Aztán jött a Fujitsu Lifebook t730, aztán a Thinkpad T420, aztán most az x230. 1/3-a szabad mindig a területnek ez az egyik kulcsa a sebességnek.
-
Terminus_
aktív tag
válasz
darvinya #97133 üzenetére
Egy jó SATA SSD is sokkal gyorsabb, mint egy 7200-as HDD. Nekem a T420-asomban 5,5 éves a Samsung 840 256GB SSD-m. Ezt a gépet napi 12-14 órát használtam egy hónappal ezelőttig (még hétvégén is). Nincs benne HDD, minden adat ezen van. Nem kell félni az SSD-től, ha nem gagyit veszel, akkor bírja.
-
.DLL
veterán
válasz
darvinya #97133 üzenetére
Jó lesz a sima SSD is, csak ajánlott szériából válassz. Ha csak OS és a programok lesznek rajta, nem ezen tárolod a fájljaidat, nem másolsz rá masszív adatmennyiséget, és mindig üresen marad ~ 1/3-a a területnek, akkor 10+ év is lehet az élettartam. Hol lesznek a mai használt gépeink 10 év múlva... Legalábbis a NAND Flash-ek elhasználódása miatt nem aggódnék; az elektronika az persze bármikor megpurcanhat, érdemes 5+ év garis egységet venni.
-
darvinya
titán
T61 képes fogadni mSATA-s SSD-t, vagy csak sima SSD tud?
(#97128) Tim82
Akkor jól értem átalakítóval, max. SSD sebesség nyerhető ki, ami majdnem 7200-as HDD.
-
Tim82
félisten
válasz
JAGER 10 #97122 üzenetére
Gyakorlatilag T60-ig visszamenőleg bármelyik korábbi Thinkpad T vagy X modell belső HDD kerete és gumibakjai jók lesznek (az X300, X301-et leszámítva ugyanis mindegyik 9,5mm vastag 2,5" meghajtót fogad).
A billentyűzethez meg "M2 × 14 mm, wafer-head" (csillag-csavarhúzó kompatibilis fejű) csavar kell a Hardware Maintenance Manual alapján, szerintem akár csavarbolt, akár bontó ki tud segíteni.
-
.DLL
veterán
válasz
JAGER 10 #97122 üzenetére
Ha nem sürgős akkor pl. Ebay, én is onnan vettem (kétszer is, mindkét előző gépemhez) pl.: [Link] Olyan is van amin található egy LED a meghajtó-aktivitásra, de olyan erős kék fénye volt, hogy csak zavart, leragasztottam, probléma megoldva.Jaj félre néztem, hogy a rendes HDD helyre kell, nem a DVD-RW helyére.
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
T510-be honnan tudnék HDD beépítő keretet (rendes HDD helyére valót) és billentyűzet lefogató csavart szerezni?
-
Terminus_
aktív tag
Milyen USB-C/Thunderbolt dokkolókat ajánlotok? Eddig csak ThinkPad dokkolóim voltak a régi gépeimhez, de most, hogy gyakorlatilag bármilyen márka szóba jöhet, nyitott vagyok más (akár olcsóbb) opcióra. A mostani gépemen (X1 5th gen) nincs dock csatlakozó csak USB-C/Thunderbotl csati.
Minimum elvárás: HDMI, Audio jack, Ethernet, 3db USB, töltse a gépet, tehát legyen saját tápja.
-
-
Tim82
félisten
válasz
KFORboy #97113 üzenetére
YT-ot inkább az integrált Intel GMA 4500MHD-val, plusz az említett h264ify böngésző addon-nal próbáld.
A FireGL játékra erős, de videólejátszáshoz nem elég, mert az ATI/AMD csak a következő, 4*** Radeon szériától tett bele a GPU-iba értelmes HD videó lejátszás támogatást. A YT legújabb VP9 kodekjét meg kb. az utóbbi 3 évben támogatják a gyártók.
Intellel és h264ify-vel asszem 1080p/30fps videókig oké lesz.
-
KFORboy
senior tag
Köszi skacok !
Egy ideje már úton van ide mert occó volt+kreditek...
De most jutott el az agyamig, hogy lehet nem úgy lesz az ahogy elképzeltem, de akkor mégisA hang majd megy BT-on vagy kábelen a hangrendszer felé, az jobb is, hogy nem megy a TV-nek...
Amm mostanában érzékelem, hogy kezd egyre kevesebb lenni a W500, lehet kellene följebb lépni...
YT is kompromisszumos, FHD totál felejtős, kevés 24-30 FPS-es megy vállalhatóan (pedig FireGL-es) -
azbest
félisten
-
Surfym@n
senior tag
Nálunk a szülőknél egy kiszuperált T500-as (T9600, 8GB, 128GB SSD) és T530-as (i7, 16GB, nVidia, SSD) valamint egy átlagos T530 (i5, 8GB, SSd) nyújt szolgálatot. Azért 15-ösök mert keveset vannak mozgatva (konnektortól-konnektorig max - nem számít a súly) viszont kényelmesebb nagyobb méreten gépelni és olvasni, és garantáltan hűvös marad még kánikulában is. Mondani se kell sok előnnyel és spórolással járt a váltás.
kiváltva régi nagyméretű TV-ket (videóstul, set-top box-ostul),
régi recsegős hifi-tornyot sok száz CD-vel (éljen a spotify és egy jobb füles),
újságokat (napi, heti, bulvár)
és nagyrészben a telefont is (messenger, skype és viber).Száműzve lettek a csekkek, a postára járás,
a nagybevásárlások, mióta a tesco házhoz jön.Cserébe több idő marad főzésre, unokákra, egymásra.
Nem számít, ha kiborul valami a billentyűzetre, vagy leesik az asztalról a gép, lehet rajta kajálni (kajatálcának használják, nem kell lepakolni az asztalról, csak egyszerűen lecsukni
)
Nem kell félnem attól hogy tönkremegy az akksi mert állandóan 230V hálózaton lóg a gép (powermanager rlz)
Könnyen távmenedzselhető , szerelhető (egymással kompatibilis minden - jaj otthon maradt egy töltő...)Egyszerűbb, praktikusabb és olcsóbb lett az élet a TP-kel na
-
Xero
nagyúr
Valójában ha a sok bloat ki van nyírva, akkor böngészni elegendő lehet egy c2d manapság. Az a gond, hogy az egységsugarú userek többsége marhára nem pakol fel adblockot és egyéb erőforrás kímélő megoldásokat. Én pl kb 1 hónapja álltam vissza rókára és vele ublock originre. Azóta 254 643 elemet blokkolt. Ez azért elég sok mindent elmond. Ezen felül még priv badgerezek is, így még kevesebb sz*rral kell vesződnie a gépnek.
-
Tim82
félisten
Elég sok mindenre, SSD-vel legalábbis.
Ami azt illeti, most tavasszal leadtam egy szakdolgozatot, aminek a nagyját egy R61-en (T9300 proci, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Ubuntu Mate) gépeltem be, nagyjából 25-30 nyitott böngészőfül, 10-15 nyitott pdf, nyitott Thunderbird és 4-5 nyitott LibreOffice doksi mellett lassult be végül. Szerintem amúgy azért, mert ezekkel nagyjából meg is telt a 4 GB RAM.
Amúgy böngésző (Vivaldi), Thunderbird, Spotify hármas nem szokott gond lenni neki. Néha még VirtualBox-ban futtatott Windows XP is megy mellette. A h264ify böngésző addon sokat segít YouTube esetén, de nem szokásom erőltetni az 1080p-t vagy annál komolyabb videókat YT-on. Nagy táblázatokkal nem szoktam dolgozni, de amúgy alapvető használatban nem érzek hatalmas sebességkülönbséget az X220-am javára, ami szintén Ubuntus gép, csak épp 16 GB RAM-mal.
Barátnőm T500-a (T9400, 8 GB RAM, SSD, integrált VGA használatban, Win 7) hasonlóan. Apáméknál van egy X301 (SU9400, 4 GB RAM, SSD, integrált VGA, Kubuntu), ez mondjuk light duty-n van, de jó pár évig nem kell cserélni még.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG FLATRON L1942s 19"-os 1280x1024-es monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest