- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
A t440p milyen verzioju mini displayporttal rendelkezik?
-
L4mie
veterán
Sziasztok Urak,
Elnézést az amatőr kérdésekért.Szereztem egy kis X240-et magamnak.
Nem ismerem a rendszerét....biost se nagyon mit merre, hogyan.
Indításnál mindig egy Blanco Diagnostics felület fogad ezen hogyan tudok túllépni?
Másik, hogy leállítva töltőre rádugva a fedlapon lévő led 3 at villan és elalszik, ez mit jelent? Tápról/akkuról
amúgy működik. -
dqdb
nagyúr
Létezik esetleg olyan adapter, amivel USB PD 2.0 töltőről lehetne szögletes tápcsatlakozóval ellátott Thinkpadet tölteni? A gyári töltő 45 wattos (20 V, 2,25 A), az USB PD töltőim 60 wattosak (20 V, 3 A), szóval a teljesítmény elvileg megvan, már csak "némi" aktív elektronikai körítés kellene.
Az fordított irányra létezik megoldás, ami Thinkpad töltőből gyárt USB PD töltőt.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox #96694 üzenetére
Huh. Ha a fehérre gondolsz akkor az szivacs.
-
-
Tikakukac
titán
Nem, Isten ments. Úgy, hogy még hirdetve sem vagyok semmire is annyi ThinkPad van nálam megőrülök néha. Most egy W500 jött meg ment is, na az nem egy vacak gép. Kicsit szerelték, csak nem sikerült, aztán helyre kellett rakni, de most már szép az is. Azelőtt T500-ak. Jah, most ilyen 500-as széria van.
Meg 2 8460p de az már HP.
UEFI sokat nem kavart, a telepítő elkészítése ami néha nem sikerül pár helyen és azért jön be valaki, hogy hááát ez nem települ. Pedig de -
carr
őstag
válasz
Tikakukac #96691 üzenetére
@Tim82:
Ez olyan öreg nyomtató, hogy a vista-hoz sincs x64 driver már. 7re is mókolással ment fel (tényleg, bocsi az offért) de legalább a zene ritmusos.
@Tikakukac: BTW, komolyan lenovo-s vagy? mármint foglalkozást tekintve.
egyébként az uefi-s rendszer miatt, még a win10et se engedte fullba telepíteni, hiába állítottam off-ra ezt az uefi win8 mizériát. -
carr
őstag
-
carr
őstag
Kezdem unni ezt a fost.
Van rá mód, hogy nem eredeti win7x64-et toljak a t430s-re? vagy hagyjak fel a windóz+lenovo kombóval, és vegyek egy péesnégyet?Probléma:
Canon MF3110 Asztali gépen win 7x64-el tökéletesen szaladt. Most, hogy még nincs kész az új vas (raknám össze, csak a proci nincs még itt), addig is kéne nyomtatnom.
Ergo, ezt a fost használnám.
De!
Ezt csinálja:
Ha megpróbálok nyomtatóként hozzáadni mint rendszergarázda, akkor jön ez a felirat. Ebben a videóban a második alkalommal mikor a nyomtatót telepíti, akkor neki beadja, hogy tessék mf5730, stb, stb...
Nálam meg amit a képen középen nyom. hogy győződjek meg, hogy a win x64hez készült a driver. Persze, hogy ahhoz bammeg. :/ HELP!
Át kell írjam az inf-et? -
Tikakukac
titán
válasz
szilvaspet #96672 üzenetére
Nem is változik ezek a mentett értékek win reinstallal nem tűnnek el.
A hülye én voltam már este, bocsi, Lenovo Settings néven fut az új progi
-
embe
nagyúr
válasz
Doki16 #96680 üzenetére
Keress rá a Lenovo Vantage-re! Abban lehet...
-
Doki16
addikt
Látom az akkuról meg a töltési limitről beszélgettek. Hol tudok olyant beállítani, hogy max ilyen 70-80%-ig töltse csak. Jó lenne mert állandóan akksiról lenne használva a gép.
-
stojesz
tag
Sziasztok,
Hamarosan egy T420 gazdája leszek. Keresek hozzá magyar billentyűzetet, akkumulátort (nem kell a nagy), illetve dokkolót.
Ha van Nálad elfekvőben valamelyik vagy mind, kérlek üzenj!
Köszönöm,
Balázs -
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac #96669 üzenetére
Feltettem a Solution Centert, de ebben nálam nincsenek állítási lehetőségek semmire. Egy hardver teszt van és hibaelhárítási linkek.
Még addig jutottam az este hogy új Windows-t telepítettem, ugyan az a jelenség, nem tölt és fényerő állítás sincs.
Tettem mellé egy Linux Mintet is az azt írja hogy tölt, de 55%-on áll. Itt a fényerő állítás simán megy Fn billentyűkkel. -
Tikakukac
titán
válasz
szilvaspet #96668 üzenetére
Figyelj. A facsé levelesládám az konkrétan fel van robbanva. Kiesett a frissítés, nyilván az fontos, kell, a userek ennek mindig örülnek (nem), így legyen annyira bebetonozva, hogy kikapcsoláshoz minimum pap kell.
Esetedben is ez lesz. Lefrissült minden szutyok, plusz szerintem akkor beállt egy töltési limit. Lenovo Solution Cneter néven fut azt hiszem a te gépeden is akkor minden aztán oda menj be és akksit pendítsd vissza.
-
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac #96667 üzenetére
Köszi a válasz.
Azt leírnád hol lehet ezt a limitet állítani/ellenőrizni? Én nem módosítottam ilyesmit.
Lehet a hétvégén érkezett win10 frissítésnek köze lehet hozzá?
Most látom a fényerő állításom sem működik. Gombról sem, a Windowsban sem.
A töltés gond is akkoriban kezdődött. -
Tikakukac
titán
válasz
szilvaspet #96666 üzenetére
Első körben irány megnézni van-e töltési alsó-felső limit beállítva. 90%-os esélyt adnak rá a bukik nálam, hogy igen.
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
X201-em eddig kiválóan működött, most a következő a probléma:
Nem veszi a töltést az akku sem simán töltőcsatlakozón, sem a dokkolón keresztül.
Próbáltam 2 különböző töltőkábellel (plusz 2 különböző tápkábellel), mindkét akksimmal (régebbi, jól működő 6 cellás és egy 9 cellás újabb akksival (3% elhasználódás) is. A nagy akksit szinten tartja (53-54% között vergődik), a win10 azt jelzi hogy csatlakoztatva, nem töltődik.
Így látatlanban van valami ötlete valakinek, hogy ez milyen mélységű problémát (szervizt) jelenthet?Köszi
P.
-
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
helltp #96652 üzenetére
Próbáld ki, hogy le a driver, vissza a driver. Illetve ezt:
"A szükséges hálózati parancsok futtatása parancssorablakbanA tálcán lévő keresőmezőbe írja be a parancssor kifejezést, tartsa lenyomva a Parancssor
találatot (vagy kattintson rá a jobb gombbal), majd válassza a
Futtatás rendszergazdaként > Igen lehetőséget.Futtassa a parancssorban az alábbi parancsokat az itt látható sorrendben, majd ellenőrizze,
hogy megoldódott-e a probléma:Írja be a netsh winsock reset parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be a netsh int ip reset parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be a ipconfig /release parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be az ipconfig /renew parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.
Írja be az ipconfig /flushdns parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt."
Hasonlóan szívatott engem is a W10 egy T430-on. Természetesen majd indítsd újra.
-
-
Tikakukac
titán
Passz, napi rendszerességgel írnak rám, hogy frissítés után pusztulnak a dolgok, egyszerűen nem tudok mit tenni, gyomlált wint rakok fel ezekre innentől. Tényleg hihetetlen. Majdnem Apple szint. Ott még a backupok is el tudnak romlani, az pedig nem semmi. Szintén tapasztaltam.
-
Tikakukac
titán
válasz
sirály69 #96654 üzenetére
F1?
Más: most készülök eladni a HP-mat ami ugye egy 840 G2 és kezdem építeni a garázsba a zenét, ami egy R400-as köré lesz felhúzva. Hogy basszus mekkora egy ótvar hulladékok lettek ezek a billentyűzetek márkafüggetlenül... tényleg olyan nyomkodni az újat, hogy elmegy az életkedvem. Ezt mondjuk tudtam eddig is, csak most így valahogy nagyon megütött a dolog. Szánalmas.
-
Tikakukac
titán
válasz
helltp #96652 üzenetére
LiveUSB be, megnéz. Ha ott nincs para -szerintem nem lesz- akkor lehet a windowst berhelni. Ne is akard megkérdezni mi lehet a pontos gond, a bevett szokás ezekre, hogy ha 30 perc alatt nincs meg a hiba, csontra formázzuk a gépet. Mert akár napokat is szenvedhetsz mire meglesz a hibaforrás.
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy win10-es x240, állandóan eldobálja a wifit, vezetékes netre dugva meg panaszkodig hogy csatlakozva, de nincs internet. Driverek frissítve, energiatakarékos funkciók letiltva az adaptereknél. Valakinek van tippje hogy mi miatt lehetnek ezek, és hogy hogyan lehetne megoldani?
-
törölt tag
Sziasztok, thinkpad 700c-n van ilyen 4 pines töltőcsatlakozó. Hogy hívják és hol tudom legolcsóbban beszerezni?
a képet egy univerzális adapter szett hirdetéséből loptam, az egy kicsit drága, pedig még táp sincs benne... -
Doki16
addikt
Van egy x230-as gépem. Rá szeretném kötni a tévémre a laptopot. Ha veszek egy DP-HDMI átalakítót akkor azon keresztül át tudja küldeni a hangot a tévére?
-
-
Cusito
csendes tag
Sziasztok.
Nemrégiben vettem egy T430s gépet. Win 10-zel van telepítve, de nem igazán nyerte el a tetszésemet, így a win 7-et szeretném feltelepíteni, de nem tudok belépni sem a boot menübe, sem a bios-ba.
Próbálkoztam az F1-gyel, F12-vel, enterrel, de semmi, tovább folytatja a windows belépést.
A célom az lenne, hogy pendriveról telepítsem a win 7-et.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tikakukac
titán
-
Silεncε
őstag
válasz
J3LLyF!sH #96637 üzenetére
Pont ebben a cipőben járok én is. Megvettem az X230-at, azóta már kapott egy SSD-t, most kicseréltem az US keyboardot egy magyar világítósra, a következő 4GB RAM lesz, aztán meg egy kijelző kéne (IPS), de az már túlzás a pénztárcámnak. Nagyon tetszik a gép + hogy ilyen jól bővíthető, de ez is egy feneketlen pénznyelő (mint amúgy minden)
Mondjuk nekem még annyi a szerencsém, hogy egyetemistaként megtehetem, hogy a fizumat a saját hobbijaimra költsem
-
J3LLyF!sH
tag
válasz
Tikakukac #96636 üzenetére
Igazándiból az a bajom, hogy ezzel nagyjából tisztában voltam, csak most állok még úgy, hogy pont nem kapott el a gépszíj, de a szele már megcsapott. Egy billzet cserét mindenképpen szeretnék, de ez tulajdonképp már olyan, hogy kedvtelésből. És pont ez a bajom, hogy ha egyszer nekilódulok, akkor sajna elég szarul tudok kijönni belőle anyagilag. Arról nem is beszélve, hogy értelmesebb helye is lenne annak a kevés pénzemnek, ami van :/
-
-
peti_s
addikt
Üdv!
X200-am egy itt olvasott ThrottleStop programmal szeretném alul feszelni.
Beállítom a kívánt feszültséget, turn on, a windows enerigagazdálkodási beállításokat teljeítménycentrikusra változtatom, és minden okés?
Minden indítás után el kell indítanom hogy érvényben legyen? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Vettem egy X230-at de hiányzik róla ez a kis műanyag led takaró. Be lehet ezt valahonnan szerezni?
-
carr
őstag
Skacok!
walaki! Win 10 guruk help!
Frissített ez a f*s megint.
dokkolót használok. Ha dokkolóra teszem a gépet, átküldi a képet az lcd-re. Macera mindig bekapcs tv, kijelző beállítások módosítása, megjelnítés csak itt: ámítógép képernyője. tv kikapcs, vissza meló.
Ezt hogy tudom kikapcsolni? Korábban megtaláltam,de frissítés után megint nem lelem. :/
Agyf*szt kapok ettől, hogy hetente lassan kell mókolni valamit. letiltok minden frissítést a zannyába azt éri el a májkrémszoft. :/
Köszönöm, és sry a nyers fogalmazásért. -
p5quser
tag
válasz
Pistiboy88 #96613 üzenetére
Üdv!
Engem is meglepett ezzel a w10 1803-as frissítése, ugyan x201-en. A HD Graphics driverét rolllbackeltem és megoldódott. Valószínűleg Nálad is ez lesz a megoldás.
Üdv! -
peti_s
addikt
válasz
magellan2600 #96620 üzenetére
Mind az X200, mind az X201 megfelelő órajelen megy, az X200-ban P8400, az X201-ben Core i5 540M.
Most kicsit fürgébb lettek a Ghostery segítségével, de azért nem ilyenek voltak ezek pár éve.
-
magellan2600
tag
Írtad hogy Win install után is jelentkezett a gond. Szűz Windows-on is? Milyen Windows van rajta? Vírusírtó nélkül is csinálja? Én inkább valami szoftveres gondra gyanakszom. Próbálj ki más böngészőt kiegészítő nélkül.
Ha jól látom az X200-ba valamilyen P-s proci van, namost nekem P8600-as van egy Lenovo T400-ba nem a legújabb proci, de azért ilyen gondoknak nem kellene lennie.
-
GeryJ
csendes tag
válasz
magellan2600 #96620 üzenetére
ezzel kapcsolatban minden jó mert leáll rendesen és a proci órajele is jó, egy másik helyen elvileg azt javasolták hogy a BIOS-t kell frissíteni mert akkor megoldódhat. Na most ennyire nem értek hozzá sajna és laptopon életemben nem frissítettem még BIOS-t. :/
-
GeryJ
csendes tag
Sziasztok! Valaki aki nagyon ért a notikhoz vagy az aksikhoz segítsen pls :/
Van nekem az X240 es Lenovo notim és vettem hozzá 2db aksit(1beépített és egy tálcás külső). Amikor töltőröl használom akkor semmi gond nincsen leállítás után bármikor be tudom kapcsolni. DE ha lehúzom töltőröl és csak az aksikkal kikapcsolom akkor egy idő után ha be akarom akpcsolni akkor semmi se történik. Csak akkor indul el aksikkal ha azokat kiveszem majd visszaszerelem a laptopba szal vlaami nem jó avgy az aksikkal vagy a laptoppal. Én ilyen problémával még nem találkoztam eddigi tapasztalataim alapján sem tudom hova tenni... Ha valaki tudja hogy mit kell ilyenkor tenni és leírná azt megköszönném.
Lehet hogy kell ilyenkor csinálni valamit hogy működjön... Be vannak kalibrálva az aksik szal azzal nincs baj. -
Vegha
senior tag
Akkor az sanszos hogy zárlatos. Ami nem meglepő ezekben az esős időszakokban: a manapság notebook táskának csúfolt divathulladékoknak rendszerint semmi védelme nincs a beszivárgó víz ellen. Ha nem hordoztad, akkor 1 vagy a 100-ból, akinek spontán megfikkant egy cella az akkujában. Előfordul.
A kollégával ellentétben vagyunk páran felújított vagy utángyártott akkuval Thinkpad vonalon. Eredetinek hazudott akkut bárhol kapsz csilliárdokért, főleg eBay és hasonlók, ahol a beragadt, ezeréves lejárt akkuktól próbál megszabadulni mindenki. Ez mára már kicsit olyan kérdés lett mint az autógumi, üzemanyag, kenyér beszerzése: épeszű ember ott vásárol ahol a nagyobb a forgalom, mert ott gyorsan cserélődik a készlet, vagyis mindig friss árut kapsz, nem pedig hónapokig/évekig parkoltatott cuccot. Vannak itthon is akkufelújítással foglalkozó megbízható szaküzletek garanciával és jó minőségű cellákkal szerelt utángyártott akkukkal.
És a korosodás: a 2008-as T61-embe 2014-ben cseréltem 9 cellás utángyártott akkut, ami a mai napig elmegy 2-2,5 órát vagyis a gép idén 10 éves, az akku 3,5. Ha most ebben a pillanatban elhalálozna a T61 akkor is úgy érezném hogy bőven megérte (visszahozta?) az elmúlt 3,5 évben az akkor kiadott ~29k a nagy akkuért. Ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie hogy meddig tervez az adott eszközzel. (én SSD-vel is megkínáltam a nagy akku mellé) -
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok!
Thinkpad T410, frissült a windows10, meg a lenovo vantage is újratelepült. Azóta nem lehet a kijelző fényerejét változtatni. A kijelzőn jelzi, hogy lejjebb, vagy feljebb veszem, de nem történik semmi. Így este nagyon rossz, de nem tudom, hogy mit telepítsek újra, hogy jó legyen. Vagy esetleg, hogy miért áll fent ez az anomália. Eddig minden rendesen működött. Most meg nem...
Kösz! Üdv, Pisti -
peti_s
addikt
Köszönöm a válaszokat, a RAM nem fogy el, a másik reklámblokkolót kipróbálom.
Most épp egy X200-ról írok, megnyitottam vele 5 oldalt, ez lett.
Minden ugyanaz benne, alaplap CPU nem.
-
Silεncε
őstag
Sziasztok! Immáron több mint egy hónapja használom az x230-at, és jelentem, ThinkPad függő lettem én is
Kapott egy SSD-t és most szárnyal a gép. Egy baja van, hogy USA layout a billentyűzete. Láttam HA-n magyar világítós billt, az lenne a kérdésem, hogy ezt ki tudom simán cserélni (most nem világítós van benne) vagy esetleg belefuthatok nem kompatibilisbe? -
PandaMonium
őstag
válasz
peti_s #96606 üzenetére
Adblock helyett esetleg próbáld ki a uBlock Origin-t, jelentősen kevesebb erőforrást használ. Elvileg nem kéne 100%-on pörgetnie a procidat, viszont arra fel kell készülni, hogy a böngészők zabálják a RAM-ot. Biztos nem a 4GB RAM fogy el? Lehet azért mutat 100% CPU-t mert szegény vár a swapra.
-
peti_s
addikt
Üdv!
Lenovo X201-em van, 4 GB RAM-mal, Samsung 850 SSD-vel, W7 32 bittel.
2 éve szuperül futott, mindent azonnal csinált, miután a services-ben letiltottam a Windows Update-t.
Az offline programokkal mai napig tökéletes, viszont a böngésző(Firefox) baromira leterheli, teljesen mindegy mit csinálok, amikor oldalt kell betöltenie folyamatosan 100%-on teker, nagyon lassú, és laggol. Windows újratétele sem segített, a háttérben Eset Smart Security megy, de a feladatkezelő szerint egyértelműen a Firefox terheli le, holott van AdBlock, és NoScript is. Ez normális, hogy ennyit nőtt egy oldalnak az erőforrásigénye? Köszönöm előre is, üdv. peti_su.i. gondolom nem számít, de szüleimnek is 1-1 X201-e van, és pontosan ugyanezzel a problémával küzdenek ők is.
-
Tikakukac
titán
-
hankpoke
tag
válasz
Tikakukac #96599 üzenetére
Dehogy ragaszkodom, sok dolog valóban felesleges, de pl a power managment akkukezelése jó volt, hogy ne töltögesse állandóan a cellákat. A masina kb 7 éves, én vagyok az első tulaja, és mai napig bő 3 órát bír ki akkuról. Ettől függetlenül nyitott vagyok mindenre, hogy mit ajánlotok oprendszer és driver tekintetében.
8Giga RAM van benne, és egy 240Gb SSD rakok bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5415 FHD IPS Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest