- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethka2
csendes tag
válasz
Frawly #99097 üzenetére
A telepitő DVD-t és is csak végszükség esetére gondoltam, pontosan azokért amiért írtad. Az MS oldaláról letöltöttem a Lenovo géphez a W10 1803 ISO-t és ezt fogom USB-re kiírni. Megnéztem a BIOS-ba UEFI-s a gép és Legacy módban van állítva. Akkor ezek szereint a Rufussal az MBR particiós séma UEFI-s gépeghez opció szerint ker az indító lemezt írni? Még lenne egy jobb megoldás is a Macrium Reflect, mert azzal a telepített programokat is klónozni lehetne. Azt viszont nem tudom, hogy UEFI/LEGACY leosztásban lehet-e csinálni, vagy az párosítást állítsam át UEFI/UFEFI-re.
-
Frawly
veterán
válasz
nemethka2 #99095 üzenetére
Eredeti Windows Telepítő DVD-t ne használj soha! Túl régi, feltelepíted a rendszert, és azzal kezdi, hogy fél napig telepíti rá a frissítéseket. A MS oldaláról ingyen letölthető a legfrissebb Win10, azt írd ki Rufus-szal, ahogy említetted. Ha azt telepíted, nem fog hosszan frissíteni, és épp olyan eredeti lemezkép, mint a DVD-s, csak frissebb. Ugyanez igaz a Win8-ra.
Win7-nél már nehezebb, mert ugyan az is letölthető az MS-től, de csak nem OEM termékkulccsal. De akkor húzz le valamelyik másik oldalról MSDN-es hivatalos .iso-t, amibe integrálva van az SP1-en felül a frissítések java. DVD-ről akkor se telepíts.
-
nemethka2
csendes tag
Megoldottam a problémát, eltűntek az Eszközkezelőből a felkiáltó jelek. A BIOS-ban látom hogy UEFI-s gép. Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem. Ha véletlenül "baleset" ér és csak at újratelepítés segit, akkor van Win7, Win8 legális telepítő lemezem. Tudom- e erről újratelepíteni, vagy töltsem le a MS oldalról a W10 ISO file-t és csináljak egy USB telepítőt a "Rufus"-al GPT particióval UEFI gépre opcióval.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #99091 üzenetére
X220-nál nem épp nagy "hekkelés" a whitelist mentes BIOS telepítése (még nem kell hardveres flashelés, mint az utódnál). Anélkül viszont a gyári opciókra szorítkoznak a lehetőségeid.
7260HMW-vel egyébként itt van a beüzemelési sztorim. Hozzáteszem, hogy csak olyan Thinkpad-ben macera, ahol van USB lane a wifinek használható mini PCI-e foglalatba drótozva. Ahol nincs (pl. az R61-em) ott ugyanilyen kártya bármiféle PIN maszkolgatás nélkül működik, legalábbis Linux alatt - mondjuk a BT rész ott sem, de az eredeti BT modulnak nem is zavar be.
Azért írtam a Broadcom-ot, mert annal tudomásom szerint nincs ilyen macera. (Van ilyen Broadcom kártyám amúgy, de később szereztem be, mint az X220-ba került 7260-at, ez asztali Lenovo Thinkcentre gépben desktop PCI-e adapterrel megy Windows 10 alatt; a Broadcom kedvéért nem mar bolygattam meg a működő X220-at.)
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #99089 üzenetére
Az mindenképpen.
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
Chaser #99068 üzenetére
Ebből melyiket ajánlanád konkrét típusra? Most akarok én is Wi-Fi kártyát cserélni az X220-ban. A mostani szerintem haldoklik, mert Win és Linux alatt is eldobálja a kapcsolatot, mindegy milyen driver vagy megoldás van fent Wi-Fi-hoz.
Csak azt nem tudom, hogy M.2-es Wi-Fi-ból melyiket érdemes venni, illetve ha jobb ez a nano USB-s megoldás, akkor abból melyiket. Egy plusz kritérium van nálam, Linux alatt támogatottnak kell lennie, de annak utána tudok nézni én, ha ajánlotok konkrét modelleket.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #99069 üzenetére
Otlet volt, valamelyik tp-nel remlik ilyen, de h mi volt a megoldas ha volt mar nem tudom, ha lehet wzitelist bios akkor masik wlan, de lehet amiket mondtal azzal sem mukodnenek
mdk01
Ha arulnam meg oket lennenek
Ebayen rakeresel:
T400 t500 hdd caddy bay, ha nem surgos onnan lesz a legolcsobb, standard 9,5-es sata is jo bele, at lehet eppen kuzdeni a dvd elolapjat, de az eleve olyan, rajta van a hatso pocok is ami kell -
Tikakukac
titán
Good old days, amikor magadnak írtad a drivert? Eljön az még, hidd el. Olyan hihetetlen szopókörök vannak driver fonton, kiemelten wifikkel, hogy tényleg sem hiszed. Szerintem minden második gép csak azért tud futni, mert egyszerűen a felhasználók igényeit izomból már kitolja a hardver.
-
Tikakukac
titán
válasz
darvinya #99073 üzenetére
Értem én, hogy a kalapácsnak minden szeg, ergo mindent átépítéssel és lehetőleg 3 napnyi forrasztással akar elérni az ember ha abban dolgozik, de mivel ez egy szoftveres gond így nyugodtan át is tervezhetnéd az egész alaplapot, nem az lesz a gond továbbra sem
Ezzel a témakörrel qrva sok laptop szenved. És egyiknél sem hardveres volt a gond vagyis attól függ honnan nézzük.
-
Tim82
félisten
válasz
darvinya #99073 üzenetére
Na akkor még egyszer. Semmilyen "kondit" nem kellene cserélni, WLAN kártya csere (vagy jobb Intel WLAN driver, ha egyáltalán van, mert szoftveres eredetű a probléma) lenne a megoldás. Pl. Atheros WLAN kártyákkal nemigen vannak panaszok ilyen téren.
Jó lenne, ha használnád a keresőt, mint írtam, vissza lehet keresni rengeteg hasznos információt vele.
-
darvinya
titán
offline zenelejátszásnál is előfordulna
A lényeg itt van, hogy ekkor többi rádiós(igaz, ezt nem írtam előbb) digi eszköz nem működik.
Másik WiFi kártya másként van kiépítve, stb.
Pont olyan ez a jelenség mint hangrendszerben földhurok és elkezd zúgni/bugni, de itt kondi túlcsordulás van, ami nem ütemes, mert zene hallgatás közben már megy feltöltés-kisülés.
Ezért is kell alkalmazni kapcsoló üzemű tápoknál LowESR kondikat. -
-
darvinya
titán
válasz
FoxiestFox #99067 üzenetére
Szerintem hangkártyánál rosszul van kiépítve a szűrés, s összeköttetésben van a többi digi alkatrésszel.
Analógnál használt kondi nem bírja nagy frekvenciát, mivel nem arra tervezet, emiatt nagy frekvencia feltöltődés utáni kisülést hallod.
Vagy hurkot kellene megszüntetni, vagy kondikat kicserélni LowESR-ere. -
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #99067 üzenetére
Nano usb wifi...
-
X220t wifi latency vol 2.
Szóval fent van a RoboGuru féle diver, a latency sokat javult, viszont youtube közben így is bereccsen 10-20 másodpercenként.
Ami furcsa, hogy nem akkor, amikor latency spike van.
20-30 másodpercenként van egy sárga tüske, ami épp csak eléri az 1000-t, és 1-2 percenként egy piros, ami a 2000-et, de nem ekkor reccsen, hanem ezektől függetlenül, mikor zöldben van az egész.
Bármi tipp? -
Tikakukac
titán
válasz
Kalandor #99062 üzenetére
Ezeket azért nem vállalják be, mert igényes munkát végezni nagyjából lehetetlen. Teljesen biztonságosat is. Szétszedni gyakorlatilag ezeket nem lehet, vágni igen. Kapsz másik kábelt bele, utána ezt összerakni viszont szívás. Szélvédőragasztót használtam már erre, az egy megoldás, de esztétikusra is megcsinálni nehéz. A legnagyobb gond viszont ha gond van, akkor nyilván valakit elővesznek majd. Ezt nem szeretné senki.
-
-
Chaser
legenda
válasz
Kalandor #99062 üzenetére
Valoszinuleg ragasztott belulrol, lehet olcsobban jossz ki ha veszel egy ujat - egy probat meger bevinni valahova, de sok remenyt nem fuznek hozza -
Szerk: nem lattam h csak kabel gond, akkor lehet emberi aron megcsinaljak
Felepiteset tekintve lehet gsm bolt ahova beneznek vele -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Van az X230-amhoz egy már nem forgalmazott FSP Twinkle 65-öm, amit imádok használni, de a kábel kitört belőle közvetlen a töltő után.
Én próbáltam szétszedni, de nem tudom, semmi repair tutorialt nem találtam. Tudtok helyet BP-n, ahol meg tudják javítani? (hátha ők tudják, hogy hol nyílik) -
flintnovik
csendes tag
válasz
nemethbalazs #99060 üzenetére
Hát a a T43p-be is modolhatsz 2048x1536 IPS-t, ha akarod kicseréled ledesre a háttérvil-t és sata I-re modolod, ugyanez T60-nal, "Frankenpad" T61 alaplappal (több ram, jobb proci lehetősége)
De x201-hez is csinálnak "x210" néven talán 7 v. 8. genes intel procis lapot, 3:2-es 2880x valamennyis kijelzővel, és x60-hoz is gyártanak újabb (6. gen(?)) intel procis lapot, mindez csak pénz kérdése, és hogy mennyire szeretnél egy laptopot támogatás nélkül, azaz ha valami tönkremegy, kb. magadra, a kínai 51nb fórumra, és arra a pár száz vevőre vagy hagyva.Személy szerint csak T420s-t és T420-at modoltam FHD kijelzővel, de mivel ott ehhez épp elég lane van a LVDS-en, az egy átalakító csak, gyakorlatilag plug and play, semmi forrasztás. Aztán a T420/T430-nál (nem s model ami melegszik, merül nincs rollcage váza) szerencsés töltő-alaplap-proci-ram kombó szükségeltetik (teljesen véletlenszerű, de főleg a cpu áramellátását szolgáló voltage regulator ic-k (?) okozzák a hibát, melyet egyébként az átalakító kijelző mögé helyezésével jórészt ki is lehet küszöbölni, így rosszabb esetben is csak fél-1 óránként villan egyet egy tizedmásodpercre kb. mondjuk így meg érdemes valami kis szivacsot v két oldalú ragasztót rakni a kijelző mögé h ne nyomja foltosra alatta az a pcb akármilyen vékony is.)
X220-at egyszer próbáltam 1440p modolni, csodálkoztam is, hogy milyen aranyos kis narancssárga jelző led van benne.. majd mikor büdös kezdett lenni rájöttem h az ott egy smd tranzisztor, és nem biztos, hogy rendeltetésszerűen működik. azóta is kérdéses, hogy az alaplap még mennyire él, bár azt "csak" 10 k lenne cserélni ami a 30 ezer huf mod+kijelzőhöz képest nem annyira sok.. csak reménykedek h a kijelző túl élte. egyébként ha jól tudom 12.5" 1440p-ből nincs olyan ami matt, vagy nem olcsón..
nekem a fétisem az lenne hogy 1920x1200 legyen, de az nincs rendes márkából (Boe Hydis, Au Optronics, IDtech, Samsung, LG), 2560x1600 13.3"-on, és még háttérvilágítást is gyártani hozzá (macbook kijelző), na az már nekem is túlzás egy kicsit.edit:
btw:
4chan - technology - thinkpad general
reddit thinkpad sub -
nemethbalazs
tag
válasz
flintnovik #99056 üzenetére
Aztabetyármindenét kergető teringettét!
Ez nagyon durva. Valóban működik ez így? A gyári X230 alaplapon kicserélik a procit 4 magosra?! A full HD modon már én is gondolkodtam, de nem merek belevágni... nyuszi vagyok
Meglesnék egy ilyen agyon moddolt X230-at. Még lehet vennék is. KÉSZEN!
Nekem így elsőre kicsit soknak tűnik ez a barkácsolás...
És másodikra is....
Asszem harmadikra is...Láttál már ilyen masinát?
Nekem csak moddolt BIOS van az X220-ban, meg vettem bele 2x 4GB ramot, és hajtja 1600 Mhz-en. Ja és cseréltem IPS panelra a TN-t. Ennyi telik tőlem
-
flintnovik
csendes tag
válasz
Ami még kimaradt, hogy a legtöbb 1440p modhoz adnak szintén dokkoló DVD-nek szánt sata II-jére kötött mSATA SSD helyet. Az akár raidbe is köthető modolt biossal mondjuk a 2.5"-es drive bayben vagy a wan kártya helyére rakott másik msata ssd-vel. Vagy pedig a wan kártya mellett használható.
edit: és ha T420/T430-at vesztek, ne dedikált kártyásat, mert az kb csak fűteni jó.
-
flintnovik
csendes tag
válasz
FoxiestFox #99057 üzenetére
Ennek megint van valami nüansza de megoldható.
W530/T530 classic keyboard mod -
válasz
Ezekről nem is tudtam. Ha W530-ba bele tudok faragni egy billt az azelőtti szériából, simán lehet, hogy maradok még egy szériát a W vonalon, ha már kevés lesz az 520.
Az 1440p X220 modról sem tudtam -
flintnovik
csendes tag
válasz
nemethbalazs #99042 üzenetére
Ha van kedved barkácsolni:
X230 - sandy bridge, több usb 3.0 - ebayen kifogod olcsón, lehetőleg valami kijelző és/vagy alaplaphibás majdnem ingyen hozzád vágott roncsot, tekintve h ezek úgyis cserélve lesznek, nem kell majd bajlódnod ezek eladásával (főleg az alaplapot nehézkes).
kb. 20k HUF3615QE v. 3612QE procival rendelkező alaplap - 45w vs. 35w tdp. elviekben az előbbit is bírja a hűtés...
(taobao-ról agenttel tudsz vásárolni nem túl nagy árréssel, pld. bhiner.com)
kb 70k HUF1440p v. 1080p ips/ahva/bármi edp-s kijelző - az előbbi több lane-t foglal el a dokkolón lévő display portokból (asszem), kettő mindenképpen kell (1 displayport beáldozása) - ehhez egy kis pcb-t forrasztani kell az alaplapra, mintegy kivezetése a jelnek - 1080p mod például 1440p mod például
ehhez ebayen túrsz valami használt dell-ből bontott újszerű displayt ami meg is felel (edp és jó a mérete, csavar helyek) - mindezt panelook.com-on megtalálod de a modok eladói is szoktak ajánlani még esetleg megvételre is. a mod kb 25-30 ezer, a kijelző 15-20.13.3" / 12.5" (előbbihez új kávát is kell venni, meg egy kicsit farigcsálni a lidből)
5kclassic (xx20) billentyű v. új fajta (xx30) - az új fajtával nincs annyi macera, meg van háttérvilágítással rendelkező változata is, a régiből van vagy 3 fajta (bár én érdemi különbséget nem igazán észleltem) emellett kicsit itt is gányolós a beszerelés és vannak gombok amik nem vagy nem azt nyomják (ilyenek h insert meg delete felcserélve, meg hasonlók, szal nem vészes és bios moddal javítható.
kb 10kbios mod - x230-nál már mindenképp külső flasher kell pl. raspberry pi, bár ilyet soha nem csináltam.
lehet alap bioson kívül olyan ami
-feloldja a whitelistet (linux-szal kompatibilisebb wifi kártyák, x220 (olcsóbb) akku behelyezése)
-letiltja az alap kijelző kimenetet de a háttérvilágítás működni fog screen cloning nélkül is (linux alatt enélkül is megoldható)
-megoldja a classic billentyű nyűgeinek a nagy részét (linux alatt ez is megoldható valahogy)
-coreboot + me cleaner: elvileg hatástalanítja a backdoort a cpuban, emellett whitelist unlock is, szabad szoftver, tök jó, hawaii dj napfény. a grubba bootol egyből, a bios beállításához újra kell fordítanod(persze a modolt bios már tudja magát frissíteni másik modoltra, kivéve a corebootot, ott magának a corebootnak kell fent lennie hogy írható legyen oprendszerből az a rész.)
szóval ha nem akarsz egy vagyont rákölteni, kell egy kis idő míg kifogod megfelelő áron az alkatrészeit, szóval elég türelemjáték, taobao agent sem egy kapkodó idegbeteg, és nem olyan vicc alaplappal együtt fhd modot is másikat venni ha esetleg megadja magát. meg persze ennyi moddal az akku idő is csökkenni fog. és 150 ezer az 150 ezer, ez az ára a klasszikus minőségűt megközelítő gép ára valamennyire modern specifikációkkal.
edit:
esetleg ha nem használsz coreobootot, meg talán az fhd moddal sem kompatibilis ez, vehetsz kívülről bedugható eGPU-t, amivel lényegében (kb 1050ti szintjéig tudja átvinni hatékonyan az az (expresscard?) slot) asztali gput használhatsz laptopon. persze ez is külön bios mod, újra kell indítani, nem egy plug and play valami. -
Chaser
legenda
válasz
nemethbalazs #99054 üzenetére
max 10% a legerősebb ivy i5 és "i7" közt
-
Chaser
legenda
válasz
nemethbalazs #99048 üzenetére
A max orajelhez es turbohoz indokolatlan sok feszt ad a cpu, 2,5-2,6-on mar latvanyos kulonbseg szokott lenni, 1-2 perc beallitani
-
-
nemethka2
csendes tag
Meg fogom nézni. A legnagyobb problémám az, hogy nem tudom értelmezni a "Alapvető rendszereszköz" megnevezést. A "PCI soros port" értelmezésével nincs problémám. Egyébként ennél alighanem van egy ötletem is mi lehet a gond. A "Diver" mappa sys filehez a Driver Pepository könyvtálban két tétel is van,melynek a sys és ini filei eltérőek. Az egyiknél viszont a sys file megegyezik a Driver mappa sys filejevel. Valószínüleg ütköznek, de nem tudom kitörölni azt amelyikben a sys file más.
-
Tim82
félisten
válasz
Döbbenve jöttem rá, hogy a touchpad is használhatatlan, mivel mind 4 sarka 1-1 gomb, ezért billeg, zörög, kattog... olvastam már itt a fórumban, hogy vacak... de nem gondoltam, hogy ennyire.
Azt le lehet cserélni X250 touchpad-jára, ott legalább a trackpoint-hoz tartozó gombok normálisak újra.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Chaser #99045 üzenetére
A turbót a biosban kilőttem, nem is megy 2.8-nál feljebb soha. Egyébként így nem vészes a melegedés, böngészésnél, filmél teljesen halk. AutoCad-nél néha felmegy 78-80 fokra, de az sem jellemző. Igazából csak azért írtam, mert ez az egy dolog van benne amin lehetne javítani, amúgy szuper kis masina. Lehet befixálom 2.5-re és meglesem mennyi a különbség.
És megmondom őszintén, ha már váltanék gagyibbat nem akarok. De nagyobbat sem. Lehet nem fogok váltani soha? -
SNor
tag
válasz
Az x240-50-60-70 közel ugyanaz a kaszni, kicsi gombokkal. Vagy megszokja az ember, vagy esetleg ott van a t4_0s széria.
-
Chaser
legenda
válasz
Allitsd at win semaban cpu hasznalatot kisebbre, ahogy allitod cpuz-ben latni fogod, 99%-nal kilovi a turbot, az miatt tudnak ezek az "i7-esek" nagyon melegedni, beallitod fix pl 2,5ghz-re, utana ha meg melegedesi problemad van gondolkozhatsz utodon, de sztem nem lesz
-
Tikakukac
titán
válasz
A kérdés remek, passz.
Ha kéne egy megtartós gép én tutira megbolondulnék
-
fattyu
veterán
válasz
230. pont a melegédesed ami az egyetlen hiányérzet az sokkal jobb 230on már.
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Évek óta használok egy I7-es, USB 3.0-ás X220-at, nagy megelégedéssel, közben IPS kijelzőt kapott a TN helyett, és custom biost. Semmi gondom nincsen vele, esetleg az, hogy néha azért tud melegedni. Az utódját keresem, de az X230 nem nagy előrelépés (barátnőm X230-at kapott, imádja is). X240-et telepítettem már, komolyan mondom, van néhány nevetséges dolog rajta. A ház nem rossz szerintem. Egész jól is néz ki. De a trackpointot elcseszték, totál a billentyűk közé van süllyesztve, és ha ez nem lenne elég, hol vannak a gombjai?!
Döbbenve jöttem rá, hogy a touchpad is használhatatlan, mivel mind 4 sarka 1-1 gomb, ezért billeg, zörög, kattog... olvastam már itt a fórumban, hogy vacak... de nem gondoltam, hogy ennyire. És ami a kegyelemdöfés, az a billentyű. Nem tudtam rajta írni, először nem esett le miért... aztán rájöttem, hogy kicsi... ezt miért kellett? Ez a billentyű nem munkára való. Hiába jó a nyomáspontja, hiába tűnik jó darabnak, picike... Szóval gyors kiborulás után az a kérdésem, hogy a későbbi szériák beviteli eszközei is ilyen vacakok? X220 helyett szerintetek mire váltsak?
-
mdk01
addikt
Érdeklődnék, hogy a T500 milyen vastag caddy bay fogad be?
Ha jól veszem ki a netről akkor 9,5mm.
Ha esetleg valakinek van elfekvőben polcon porosodó dobjon rám egy emailt hátha megegyezünk.
Köszönöm -
válasz
Mr Bond 007 #99032 üzenetére
Nemide
-
azbest
félisten
válasz
Mr Bond 007 #99032 üzenetére
az x220 már olyan régi (2011) gép, hogy nem feltételen van meg minden segédprogi hozzá win10-re. Amennyire tudom jelenleg az utána következő 30-as végű generáció az, amire még van támogatás. Ott is sok idő volt, mire mindent megkapott azokból, ami 7 alatt alap volt. (részben ezért is választottam t430-at t420 helyett 3 évvel ezelőtt, amikor 3 évesen vettem az elsőt.)
A support oldalon win 8.1-ig van támogatás... ettől még lehet valamire jó külön letöltve a vantage, de valsz az sem fog találni 10es drivereket, mert nem támogatják. A t430 (2012) esetén ez így néz ki, vannak idei upadtek is [link]
-
nemethka2
csendes tag
Üdv mindenkinek! Új fiú vagyok az iskolában és nem tudom jó helyen járok-e. Nemrég örököltem egy Thinkpad X220-t Win 10-el. Edddig nem találkoztam semmi problémával, csak az Eszközkezelőben látok egy kis zavart. Az "Egyéb" eszközök között két tétel van felkiáltójellel. "Alapvető rendszereszköz" és "PCI soros port". Ha próblok egy illesztő frissítést azt írja ki az interneten nem talál illesztő programot. Ha így van akkor hol keressem. Előre is köszönöm.
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99024 üzenetére
Szerintem csavarozva van,mert látszanak az apró csavarok
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
FoxiestFox #99021 üzenetére
Gondoltam rá,de nem tudom hogy ez külön lejön, vagy egyben van az egész fém borítással.
Mondjuk ilyen pici csavarhúzóm egyelőre nincs,de majd kitalálom hogy szedjem le. -
-
ToBeY
nagyúr
Hello
DVD helyére megvettem a ssd keretet,csak nem tudom,hogy az ssd-m ami van jó lesz-e bele?
Egy régi Intel SSD-m van és van rajta egy ilyen fekete keret a tetején,ezért nem tudom így befér a dvd helyére,mivel pár mm magasabb mint a keret. -
-
Tikakukac
titán
Nem tudom, ki találta ki, hogy a 460-nak kicsi a fényereje, én nem vettem észre rajta.
A koloriméter
A szemed borzalmas fényerősség mérésének szempontjából. Húgomnak most hoztam új monitort, nyilván dobtam is rá egy profilt. Szemre olyan 75 körül mondtam, hogy ez a 120cd/m² köbö. Ahha. Valami 42-nél volt meg a 121
Ezt tényleg akkor veszed észre mikor megjelenítőkkel vagy tele és tologatod a csúszkát, koloriméter fent és nézed az értéket. Becsapós.
-
válasz
Mr Bond 007 #99012 üzenetére
Nem tudom, ki találta ki, hogy a 460-nak kicsi a fényereje, én nem vettem észre rajta.
A panel viszont a nálunk levő 450-480 koktélban kivétel nélkül borzalmas TN. Lehetett ezeket még normálissal rendelni?
Az Enter többeknél kettétört. (Nálam is.) A LCD körüli ragasztott fólia feljön. WTF.@Chaser : Ha jól emlékszem, volt IBM logós T61-em cégesnek
Most 430-am van, több kollegának is nemrég még az volt, és nem volt azokkal nagy gond. Én 440-től látom a durva váltást :S
T420-at mindenki szerette, brutál mit bírtak, és erő is volt. (Azaz van, egy SSD-vel teljesen megfelelnek most is. 4 mag az 4 mag.)
Meg a billentyűzetek... na az volt még nagyon jó. -
Chaser
legenda
válasz
Donki Hóte #99011 üzenetére
inkább terminátor ( : aki ennyitől gerincsérvet kap azt nem kommentálom, gyerekkoromban az iskolatáskám nehezebb volt mint 2db t60 töltővel
osztán' nem autóval hordtak-vittek az oskolához, ami nem volt túl közel
egyébként félreérted, azok a gépek még arra készültek amire egy notebookot alapvetően készítettek kezdetekkor: bírja a hordozást és sokáig használható legyen, mai gépek zöme se a hordozást nem bírja, se hosszú távon nem működik, ez az x1 egy bazári majom kategória minden olyan emberkének aki valaha is hasnált _thinkpadet_hcl
30-as széria azért már közel nem volt olyan strapa, a t60-at még sztem az ibm mérnökei tervezték, azokon lehetett találni még ibm logot a lenovo helyett, de az utánalevők is jók voltak, 20-asból csak 220-am volt de nem sokáig -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Donki Hóte #99011 üzenetére
A t széria még most is jó? T480-at is néztem 4k panellal (annak van meg a normális brightness, bár teszteken leszólták a színeit)
-
válasz
Chaser #99007 üzenetére
Jóhogy, a Thinkpad T széria a Tank szó rövidítése
Ezekkel lehet autóablakot betörni, medvét ölni, léket vágni a jégbe, stb. stb. Viszont a súlyuk is megvan, ha a hordtáskában sokat kell cipelni, akkor tuti gerincferdülése lesz az embernek
Meg tudom érteni, hogy másnak mások a preferenciái, ha valakinek nem kell a golyóálló kivitel, akkor miért ne venné meg az X1 Extreme gépet
-
válasz
Mr Bond 007 #99009 üzenetére
Nálunk is van egy Acer 3055, aminek nem szabadna léteznie, de ezek a kivételek.
Ezek mellett vagy 5-6 darabot tudok ismerősi körből, ami széthullott. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Chaser #99007 üzenetére
Jól van, elhiszem hogy kibírja a világvégét is, de engem ez nem nagyon vigasztal ha gépet akarok venni pár hónapon belül... Azt hittem egy Carbon vagy egy Extreme jó választás lenne, mert mindenhol azt olvastam a neten külföldön is idehaza is hogy ezek aztán jól össze vannak rakva, minőségi a cucc és strapabírók is.(egyedül a minőségbiztosításuk szar gyárilag, de ha jót fogsz ki akkor el leszel vele) Most akkor wtf van?! Már ez is xar?
hcl: Nekem Hp Compaq Nx8220-am volt, az a mai napig megy.
-
válasz
Chaser #99007 üzenetére
De ez még a 420-430-ra is igaz... T30 volt az első TP-m, de 2000 körül még a HP is tudott tartós gépet gyártani... Meg többen mások is. Előző munkahelyen Dell volt, ott a 6410-6420-6430, D620 -ak állták a hülye usereket, becsülettel. Viszont ott kevésbé vettem észre, hogy a 7xxx széria hullott volna, ami utánuk jött.
A mostani melóhelyen levő T440+... 780-ig gépek, szintén jól bírják, inkább az anyagminőségen és a megoldásokon fogom a fejem.Konzumer vonalon csak a fejem fogom, mi megy... .
-
Chaser
legenda
válasz
Mr Bond 007 #99004 üzenetére
nem mondom h szép meg jó volt, de az biztos ha az egyik t60-ammal odavágok a tiednek, az megmakkan, ez megy tovább, és ha te vágsz bele a mac-kel a t60-ba, akkor is a tied makkan meg és a t60 megy tovább ( : nehezebbek voltak, csúnyák sokak szerint- sztem pedig kifejezetten szépek a maguk módján - , de strapák, nem az volt a csoda ha 5 évet elment, hanem az ha nem ment el legalább 5 évet, 5-10 év kb standr volt a nagy részüknél, még ma is lazán vannak t60-asok mindennapi használatban, na ez a kalap sz@r - már elnézést -,összes legyártott pldányra vetítve valószínűleg 5%-ban sem éri el a 10 éves működést
-
Tikakukac
titán
válasz
Mr Bond 007 #99004 üzenetére
Öööööö, mondjuk nem megenni 2 kanállal a sz@rt?
De csak ötlet volt. Tapsolnom kéne ahhoz, hogy most már business class gépet is csak garival merek venni, mert úgy döglenek szét, mint a huzat? Ezekről a korcsokról még nem is beszélve.
Mac Pro-k is tudnának mesélni szerintem, hogy milyen az a minőségi gyártás
Lous olykor mutat pár megoldást nagyító alatt. Nem sámli az se.
XPS kb. sosem lesz magyar billel. Annyi van eladva, hogy gondolat sem merül fel soha a szitázáson
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Chaser #99002 üzenetére
Jó elhiszem hogy régen minden szép meg jó volt, de most mit lehet tenni? Még így is ez tűnik a legjobbnak a wines merítésből. (Macbook pro-t hajtok 10 éve maximális megelégedettséggel, csak tudom hogy a mostaniak már nem mennek el ennyit, 900k-ért meg kapják be a lábamat!)
Nem csak a Lenovo de az apple is elqrvult már nem is kicsit.
Dell xps még ami jó lenne de 15-ösben nincs hun bill. Ennyi pénzért már járjon szépen! -
Tikakukac
titán
válasz
Mr Bond 007 #99001 üzenetére
Látod, ez a legszebb. Neked ezzel már bajod sincs. Teljesen elveszett a márka.
-
Chaser
legenda
válasz
Mr Bond 007 #99001 üzenetére
"Nem értem a finnyáskodást
" valószínűleg nem volt t42-d, t60-ad, t500-ad, vagy még régebbi modelled az ibm-től
-
Mr Bond 007
őstag
Ez lényegében a Workstation (Thinkpad P1 [link]) vonallal megegyező ház , amiről rosszat nem nagyon láttam még. A különbség hogy ezt nem a pro usereknek szánják tehát xeon quadro páros és ecc ram helyett i7 és 1050 kerül bele. Főleg a Dell Xps és a Macbook Pro a célpontja. Nem értem a finnyáskodást
Pl nekem is ez lenne a tökéletes gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Nintendo Switch V2
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest