- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
"helyezzen be SIM kártyát"
Benne van b.zmeg.
Mi a tosz lehet? csak kontakt, vagy hibás az ericcson? -
válasz
TunerJoe #99797 üzenetére
azokat nem is nézem, én a pöcökegeret és a hozzá tartozó 3 fizikai gombot használom a touch pad tetején. nem tudom, hogy mit szívott a kiscsóka, amikor a marketingértekezleten bedobta (sőt, le is nyomta a cég torkán), hogy azokat kukázzák ki és jó lesz a táccs.
az utána következő generációt nézegetem, de most épp nincs übergép a hardveraprón (wqhd touch, i7, sok ram, sok ssd, nem drága stb.), de majd holnap, friss fejjel!
tényleg, az usa-import nevű nikktől vett már bárki bármit? vagy felejtős?
-
TunerJoe
senior tag
-
Tim82
félisten
Egy generációval későbbi gépbe beteheted a W520 billentyűzetét (amennyiben túlélte a folyadékot), csak az adott gép Embedded Controller-ét kell módosítanod. Erre van egy topiktárstól használható és frissen megjelent írás a Logout-on, az Összefoglalóba is betettem. [link]
Akkut, töltőt is tudnád hasznosítani egy T430, T530, W530 esetén, az mSATA SSD is mehetne át.
-
azbest
félisten
ha tudtok próbáljatok ki dokkolós vagy másik billentyűs indítást az eredeti bill nélkül. Ha beázás miatt rövidre zárt a billen lévő bekapcsoló gomb, akkor ugye atx pár másodperc folyamazos benyomás miatti kikapcsolás is lehet. Vagy eleve nem is működik egyáltalán a gomb és azért nem kapcsol be. A dokkot azért írom, mert a billentyűzeten van csak bekapcsoló gomb és anélkül nehéz
Régebben találkoztam olyan hibás billentyűzettel, ahol a mikrofon kapcsolgató gomb és az m és shift közti sáv volt zárlatos, az is fura dolgokat csinált. Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy egész távoli gombok osztoznak adatvezetékeken és hiába a másik oldal ázott, lehet a túloldalon is hatása van.
-
-
MineFox54
őstag
válasz
Frawly #99785 üzenetére
Nem véletlenül tettem fel a kérdést, sajnos muszáj lenne az érintő, ami tudom, hogy plusz hibalehetőségeket hoz be. Komolyabb szériahibája van a gépnek, ami pl a non-tablet X-eknek nincs? ( pl. LCD+touch szalagkábel, zsanér különösen gyors elhasználódása vagy ilyesmi)
230 jobban sikerült konstrukció, vagy csak Sandy vs Ivy miatt ajánljátok? Megfontolom egyébként a dolgot, a szoftver ami futna rajta, HD3000-es IGPvel nem működik teljesen (a hiányzó funkcionalitást egyébként tudom nélkülözni, jelenleg is egy 2560p-m van, ez egy másodlagos gép lenne, a touch miatt kell.)
-
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Frawly #99781 üzenetére
Az SSD-nek tényleg nem lehet baja, ez szinte biztos, de ha beázott, akkor a billentyűzet szinte biztos megdöglött, a kijelző is kaphatott, a hangszórók, touchpad úgyszintén, ha van benne ujjlenyomatolvasó akkor az is tönkremehetett, és akkor ott van még az alaplap is, főleg ha ragadós cucc ment bele. Ez már tényleg olyan kiadás, hogy semmi értelme nem lenne megcsinálni. 2011-es gép.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
X220T ajánlott gépnek számít? Touch panel multitouch? Ujjal rendesen használható, elég pontos?
Köszi -
-
-
Ennyi pénzt ne adj msata adapterért. (én ebay-en vettem 1-2000Ft-ért)
Szerintem ez megfelelő lesz, USB és 2.5" SATA-ra való átalakításhoz is: [link]Újabb ThinkPadekben már M.2 foglalat van csak, MSATA nincs, ide maximum a 2.5" adapterrel együtt tudod beépíteni, ha van az adott laptopon 7mm 2.5" SATA hdd hely.
-
válasz
Flashcash #99773 üzenetére
köszi! holnap mindenképp alakítok valamit, most megnézni sem tudom az ssd-t, hogy van-e rajta adat (ez a lényeg, a többi "csak" pénz). egy ilyet találtam, ez valami horror árú cucc vagy ezek ennyibe kerülnek?
bónusz kérdés: az ssd egy Samsung msata pm851 512 gb-os. ez melyik mai thinkpadbe rakható? t470/s/p? x1 carbon?
-
Távolról szerintem nem lehet kitalálni mit tett tönkre a gyümölcslé. Alkatrészenként lehetne próbálgatni esetleg, kezdve egy csere billentyűzettel.
Szerintem is a legegyszerűbb ha veszel egyet.
Az msata SSD-hez vannak egyszerű usb adapterek, ha kell tudok adni egyet adatmentésre. (Bp. belváros)Esetleg egy ötlet, ennyit írtak nagy resethez:
-ram kivesz
-akku kivesz
-bekapcsológomb lenyom 60sec-re
-ram+akku visszatesz+bekapcsol -
sziasztok!
búék! már akinek
, nálunk a gyerek éjjel beleöntötte a ragadós gyümölcslevét a w520-asomba.
nem is voltam ott rögtön, és ugyan még ment a gép, amikor kikapcsoltam, illetve szétszedtem, megszárítottam, összeraktam, vártam és vártam, de most megpróbáltam bekapcsolni és se kép, se hang.
a töltésjelző lámpa villog párat, ha bedugom a töltőt a gépbe, de utána semmi. power gombot hosszan nyomva szintén semmi, annyi történik, hogy látom, hogy a mikrofon gomb narancs lámpája ég, amikor nyomom a powert.
nálam százszor veteránabbak, mi ilyenkor a teendő? nézzek szépen egy w520-ast gyorsan és reménykedjek, hogy az mSATA SSD még él?
-
carr
őstag
T430s büdössz.r ha sem enter (akit kiírt btw) se más billentyűvel nem lépett biosba, akkor mivel tudok be mászni?
Köszi és búék!
Megvan. F1. Fasznak kell a dedikált gombról átrakni f1re? -
Nirvanus
aktív tag
Jogos. Itthon kallódott egy 32-es SanDisk, az LTSB-s áruház nélküli Win10 az alap programokkal elfért rajta. Maradt is hely, 10 giga körül. Gyorsabb, mint a Black vinyó így is, az pedig elvan pár játékkal és pár sorozattal. Szerintem marad így a felállás, nem költök rá többet. Főleg, hogy láttam memória+msata árban X61-et.
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Oldman2 #99766 üzenetére
Az X230 jobb. Minőségben. Gyorsaságban biztos jobb az X240, de egy év (ebben az esetben kettő) alatt olyan minimálisat fejlődnek a processzorok, hogy semmit nem számít. Abban meg már jobb a 230, hogy jár hozzá oprendszer, ha veszel bele még 4gb ramot, egy 500 gigás hdd-t az ssd helyére és egy 128-as msatát a wwan portba, ott tartunk, hogy ugyanannyit fizettél kb, és jobb gépet kapsz.
-
Felmerült a családban egy használt Thinkpad beszerzése. Hozzértők tanácsát szeretném kérni.
Jelenleg két jelölt van, ezek:
Lenovo Thinkpad X240 - 70e
Processzor : Intel Core i7-4600U 2.1GHz
Memória: 8 GB
Háttértár: 180GB Intel SSD
Kijelző: 12,5, wide, felbontás: 1366*768,
Töltővel, jó akkumulátorral (+belső akkumulátor)
Szép állapotú használt gép.
6 hónap garanciaLenovo Thinkpad X230 - 50e
Processzor: Intel Core i5-3320M 2.60GHz
Memória: 4 GB
Háttértár: 120GB SSD
Kijelző méret: 12,5″ wide, felbontás: 1366*768,
Töltővel, új akkumulátorral!
Windows 7 Pro Magyar operációs rendszer
Szép állapotú használt gép.
6 hónap garanciaMegéri-e az X240-es a +20e többletet?
Ezekhez van-e esély magyar billentyűzet beszerzésére, vagy marad a matrica? -
nemethka2
csendes tag
válasz
FoxiestFox #99756 üzenetére
Kösz,sikeressen összeillesztve.
-
Tikakukac
titán
válasz
LemonHorse #99743 üzenetére
Ezt neked kell tudni
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T550-es laptopom, és ezzel kapcsolatban lenne pár problémám, hátha tudtok segíteni:
-A bekapcsológomb félig be van esve. Járt már így valaki? Az érdekelne, hogy eltörhetett-e valahol, vagy csak félrecsúszott? Most cserélnék ssd-t, és ha már szétszedem, jó lenne tudni kell-e addigra új gombot szereznem.
-Valamiért pár napja kiírja, hogy nem tölti a 2. akksit. Igazából ki sem vettem belőle, nem is nagyon használom akksiról, így kicsit értetlenül állok az eset előtt. A töltő elektronika adhatta meg magát, vagy maga az akksi?
-A wifim sajnos nagyon lassú. Folyamatosan frissítem ha az Intel suport felajánlja, de max. 2MB/s-el másol. Van erre valami megoldás? (eddig egyik driverrel sem nagyon lett gyorsabb)
Előre is köszi!
-
tonyrulez
őstag
válasz
Flashcash #99758 üzenetére
Idle használat, wifi on, 3G modem nincs (helyén SSD), nincs terhelve a CPU, Process Lasso ikonon ezt végig látom (és azon hogy nem melegszik). TN kijelző max. 25% fényerőn. Igaz Win10 jobban fogyaszt, Linux-on ki tudom toltni akár 2 órára is.
Intercell utángyártott akksik milyen minőségűek? Kínait biztos nem veszek, jártam már meg vele, de 40-et sem költenék egy új eredetire.
-
válasz
tonyrulez #99757 üzenetére
Szerintem ezek a 8-12 órák az X220-ra eltúlzott üzemidő adatok, a valós üzemidő nagyon függ attól, hogy mit csinálsz a géppel.
-idle-ben olvasgatsz, nincs számításigényes alkalmazás csak pillanatnyi terhelések vagy valami folyamatosan terheli a procit
-wifi vagy 3G/4G modem van használatban
-kijelző típus (TN/IPS) és a használt fényerőÉn sok új 6 cellás akkut elhasználtam már X220-ban, Win7, kis terhelés, outlook levelezés, wifi böngészés, közepes fényerő, SSD, és Power Manager - "Automatically optimize for battery lifespan" azaz nem 100%-os akku feltöltés mellett, egy új 6 cellás akku kb. 3,5-5 órát bírja nálam.
Érdemes persze megnézni, hogy mennyit fogyaszt idle-ben a géped, nem-e terheli valamilyen alkalmazás folyamatosan a háttérben a processzort.
-
tonyrulez
őstag
X220-amhoz fontolgatom az új akksit. Egyvalamit nem értek. Olvasgattam teszteket, a 6 cellás akksira 8, a 9 cellásra 12 óra üzemidőt írtak. Az én (gyári) 9 cellásom elhasználódottsága 50%. 87%-on (mert csak eddig töltöm) 1:14 az üzemidőm, vagyis tiptop állapotban 2:50 lenne vs. elméleti 12 óra
-
-
nemethka2
csendes tag
Őszintén megvallva nincs kedvem végiglapozni a majd 10 ezer hozzászólást, de biztosan lehetett róla szó amit kérdeznék. Amint látom az X220 három particióra van osztva. Egy a rejtett, amin a rendszer filek vannak, tehát ez tabu. A másik kettő a "C" ezen van a Windows és társai és a "D" szabad felhasználásű, A kérdésem az, hogy a "C" meg a "D" összevonható-e.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
TunerJoe #99750 üzenetére
Na jó, nem bírtam magammal és 4 to 6 és mSata bővítés már 2018-ban készen volt.
Viszont azt nem tudtam, hogy az utóbbi csak Sata-II sebességre képes, így majd kell egy A400 vagy IRDM SSD. Ha kikerül a WD Black és az optika, picit ki lesz tolva az akkuidő is. Mindenesetre így sem rossz. -
Tim82
félisten
válasz
Butcher82 #99747 üzenetére
Szia!
A szokásos dologra felhívnám a figyelmet: hirdetni (még ha ingyenes/postaárban elvihető dolgokról is van szó) nem igazán ildomos a PH! Alapelvek szerint szakmai topikban. Mivel hiszek a "kecske és káposzta"-elvben és törölni sem szeretek, ezért köztes megoldásként offba teszem.
-
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok. Végre szereztem egy másik lapost a 2530p mellé. Sokáig nézelődtem. De tegnap egy barátom közölte velem, hogy eladná a T420-asát... Nos, eladta. 😁 Én pedig pár óra használat után megbizonyosodtam róla, hogy igaz: a ThinkPad etalon. Jövőre 4 to 8 és mSata bővítés. Boldogságos új évet minden topiklakónak.
-
Tim82
félisten
Szolgálati közlemény, az összefoglalóba bekerült bzolika10 útmutatója T430, T530, W530, X230 Embedded Controller-ének moddolásához (hasznos, amennyiben utángyártott akkut vagy az eggyel korábbi széria "klasszikus" Thinkpad billentyűzetét szeretnéd a *30-as széria gépein): [link]
-
LemonHorse
tag
válasz
Frawly #99736 üzenetére
Hála égnek jártas vagyok ezekben a dolgokban, tényleg IPS a panel. Nekem viszont ez csak másodlagos laptop, egyetemre használom Linuxxal és időm java részét terminálban töltöm rajta. A hír elszomorít azonban.
Érdemes felkeresnem olyan illetőt aki bekalibrálja nekem? Nincs megfelelő eszközöm.
-
ha ez az infó segít: a w520 és az x220 is tudja displayporton a 2560x1440 felbontást 60 Hz-en.
-
azbest
félisten
válasz
bzolika10 #99740 üzenetére
Nehéz találni olyat, ami tényleg aktív. A legtöbb átalakító csak szintillesztős, de azokkal két gond is van: a hd4000 hdmi-vel nem igazán tud nagyobb felbontást. A szintillesztős dp 1.1 -esek 165MHz-es tdms jelet tudnak sokszor csak kezelni, később jött ki dp1.1a -val talán a 300MHz-et is kezelő type2-esnek is hívott szintillesztős. Kicsit zavaros, hogy visszafele kompatibilis-e. Lehet 1.1-es dp port nem tudja kiadni. Plusz a hdmi körül is van kavarás, mert dp1.1 -hez leginkább hdmi 1.3-as átalakítókat találni, bár van ahol 4k30Hz-et írnak azokhoz is.
Hdmi-vel egyik szintillesztős átalakítóm sem tud 4k-t. Win alatt az intel spéci felbontás hozzáadással túl nagy sávszélességre panaszkodik. 4k 30i -t sikerült valahogy hozzáadni, de azzal csak elsötétül a kép.
Szóval, körülnéztem kicsit, hogy a dp1.1 -en esélyesnek tűnő átalakítóknál vajon milyen chipset lehet. Két esélyest találtam.
Szintillesztőset, aminek a chipsetje a gyártó szerint dp1.1->hdmi1.3a -t tud kezelni, de 4k 30Hz-re is hirdetik több termékben: PTN3361BBS chipsetes, ami type2-es lehet talán. De lehet kapufa dp1.1-gyel. De legalább ez olcsó.
Egy aktív átalakító chipset, ami talán 1.1-gyel is képes működni, talán azzal megvan a 4k30Hz, de emellett 1.2 dp-vel 4k60Hz-et is tudhat: PS176 chipset. Egy plugabble márkájú ilyen átalakító reviewiközt azt írja valaki, hogy sikerült vele 4k30Hz-et csiholnia win alatt egyedi felbontás megadásával t530-on win7 alatt [link]
"3840 x 2160, 30hz, all colours, CVT-RB (Reduced blanking timing uses less bandwidth)".
Ennek persze bekavarhat a win10 is. Kínai átalakítóból ezt találtam, ami kicsit már drágább.Egyébként először PS171 chipsetes átalakítóról olvastam, onnam az újabb változat. Elvileg ez is tudhatja, amit kell csak még nem tud újabb géppel dp1.2 - hdmi 2.0 átalakítást. Viszont nem dobott találatot rá kína, csak amcsi drága cuccokat láttam.
Szóval, 1-2 hónap és kiderül, ha megérkeznek
A monitoromon 1 dp bemenet van, de néha jól jönne, ha hdmivel is rá tudnám közni a gépet. Ezért is nézegettem megint ezt.(#99739) thgergo
A legtöbb monitoron és minden tévén csak hdmi van legfeljebb. Persze drágábbak közt már akadhat dp, de sajnos nem elterjedt. -
thgergo
tag
válasz
bzolika10 #99737 üzenetére
Hát passz.
Amikor linuxon rádugod a monitort, HDMI-nek vagy displayportnak látja?
Lehet, hogy HDMI-n a T430 intel integráltja displayporton keresztül fullHDig limitált? mondjuk a lenovo nem fizitett rá jogdíjat, így csak pl a DVI-ban maximális 1920*1200-ig megy? Van-e ilyen?
Találtam még anyagot hátha segít, itt is arra panaszkodnak, hogy fullHD a max:
https://www.notebookcheck.net/2560x1440-or-2560x1600-via-HDMI.92840.0.htmlFeltételezésem szerint aktív átalakítóval mennie kell, de semmi se biztos. Sok ilyen "aktív" kábel is fullHD-ig megy.
(Milyen monitor ez h még displayport sincs rajta?)
Normál VGA esetleg? Az is ráerőltethető 21:9-re.@Trialbiker: örülök, hogy megy!
-
bzolika10
aktív tag
válasz
thgergo #99726 üzenetére
30 herczzel sem megy
LG 29UM59
Windowson is sikerült egyedi felbontást beállítanom ezzel.
De másnak passzív átalakítóval nem megy. Ezért kérdeztem, hogy aktív átalakítóval menne-e, mert displayporton keresztül elvileg 2560x1600@60Hz-es felbontást ki tud préselni magából, míg a hdmi csak 1920x1200@60Hz-re képes. -
Frawly
veterán
válasz
LemonHorse #99727 üzenetére
Mielőtt ünnepelsz, nézd meg AIDA64-gyel a kijelző EDID azonosítóját, és csekkold a panelook.com-on. Az ilyen refurb/használtas kereskedők nagy spílerek, sokszor úgy van hirdetve, hogy IPS paneles, de csak TN van benne. Könnyű bedőlni, mert amúgy a TN-esnek is elég nagy a betekintési szöge, és aki csak ez alapján „teszteli”, simán beugrik neki.
A színprofilt betöltheted, esélyesebb, hogy jobb, mint a teljesen kalibrálatlan gyári. De minden kijelző más egy kicsit, még az azonos paneltípusok között is, így elvileg mindet egyedileg kell koloriméterrel kalibrálni a legjobb eredményt érdekében.
-
fattyu
veterán
válasz
LemonHorse #99733 üzenetére
állíts be sötét háttérképet. netezz 10 percet. majd tedd le tálcára.
-
Tikakukac
titán
válasz
LemonHorse #99733 üzenetére
Pedig tapasztalnod kell, mert mindegyik ghostingol mint atom. Mind, kivétel nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
Alapállapotban meg profillal sem oldódik meg a ghost sajnos, ami brutális, 5 perc facsé után még 5 percig olvastam a fejlécet youtube-ra lépve is.
Mivel több panel is volt, így felrakhatod, de ezt csak a kalibrálás oldja meg.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox #99725 üzenetére
A CUCC ami nekem hiányzik a gépről.
-
Butcher82
senior tag
Meglestem egy pár használt ebay-es hirdetést kijelző ügyben, kíváncsi voltam a képekre, hát tényleg oda kell figyelni, mert igen durva dolgokat tud okozni a billzet a kijelzővel....
-
Butcher82
senior tag
válasz
Erre gondoltam én is, de mindig elfelejtettem, egy próbát megér
-
Butcher82
senior tag
válasz
Tikakukac #99723 üzenetére
Köszi, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű dologra nem gondolnak....
Hát akkor ez van...
#99724 ДарСтав : Én is arra gondoltam, hogy teszek oda valamit.
viszont...
#99725 FoxiestFox : Lehet hogy kicsit elfáradtak ezek a pöckök, meglesem ma mit lehet velük tenni.
-
LemonHorse
tag
Sziasztok!
Karácsonyra megleptem magam egy gyönyörű szép állapotban lévő X230-assal.
IPS kijelzővel rendelkezik és abban szeretnék tőletek segítséget kérni, hogy megéri-e használni hozzá az alábbi cikkből: https://prohardver.hu/teszt/thinkpad_x230_szubnotebook_munkahoz/megjelenes.html letölthető ICC fájlt ami kalibrálva van vagy jó alapállapotában a képernyő?
-
thgergo
tag
válasz
bzolika10 #99719 üzenetére
Másnak is csak fullHD a max HDMI átalakítóval + intel VGA-val.
Esetleg megnézném, hogy 2560x1080 @30 fps megy-e.
Az alábbi kóddal linuxon bármely egyedi felbontást ki tudsz próbálni:T420 ~ $ cvt 2560 1080 30
# 2560x1080 29.97 Hz (CVT) hsync: 33.03 kHz; pclk: 106.75 MHz
Modeline "2560x1080_30.00" 106.75 2560 2640 2896 3232 1080 1083 1093 1102 -hsync +vsync
T420 ~ $ sudo xrandr --newmode "2560x1080_30.00" 106.75 2560 2640 2896 3232 1080 1083 1093 1102 -hsync +vsync
T420 ~ $ sudo xrandr --addmode DP2 "2560x1080_30.00"
Pl 4k monitoron
Milyen monitor ez, hogy nincsen benne displayport?Windowson ezzel ha a 2560x1080@30-at állítasz be megy?
-
-
Tikakukac
titán
-
Penguin95
senior tag
A történetet lezárandó, igaza volt az eladónak, valóban csak inkompatibilitás okozta a bajt. Szépen működik egy más típusú modullal. Ebből is tanultam valamit legalább.
-
-
-
Pubszon
veterán
Hali.
Win10 x64-re van T420-hoz hotkey program, amivel a némító gomb LED-je is világít ha aktív illetve a hangerőt is úgy mutatja mint a fényerő állítást?Köszi.
-
thgergo
tag
válasz
bzolika10 #99708 üzenetére
Egy linux pl ubuntu live USB-vel esetleg letesztelheted, hogy ott hogyan látja.
Displayport nincsen a monitoron?
Ha jól gondolom, a laptopon levő displayport képes HDMI vagy DVI is kiadni elviekben passzív átalakítón mint ami neked van:(xrandr parancs linuxon T420-on)
LVDS1 connected (LCD kijelző)
DP1 disconnected (laptop diplayportja)
DP2 connected primary 1920x1200+0+0 (dock #1)
DP3 disconnected (dock #2)
HDMI1 disconnected (laptop diplayportja)
HDMI2 disconnected (dock #1)
HDMI3 disconnected (dock #2)
VGA1 disconnected (VGA a laptopon és a dokkon is)Esetleg ezzel lehet, hogy kézzel be tudod állítani a 21:9-et...
-
Penguin95
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Azóta beszéltem az eladóval, szerinte kompatibilitási gond van. Visszamegyek, kipróbáljuk az eredeti RAM segítségével, aztán kiderül majd, mi volt a gond.
Még egyszer köszönöm!
-
Penguin95
senior tag
válasz
donjohnson #99710 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy teszteltem, de sajnos nem ad képet ott sem. Szintén T500-al teszteltem, a monitor és a kábel hibátlan.
-
Penguin95
senior tag
Sziasztok!
Ismét a segítségetekre volna szükségem. Vettem ma egy ThinkPad X230 Tablet-et. Memória és HDD nélkül vásároltam, mert ezekből van itthon. Össze is raktam a gépet, fel is villan a bekapcsológomb, de tovább nem jut, még a POST sem fut le. Pontosabban ha hagyom 5 percig járni, akkor elkezd forogni a ventilátor, és a gép alja épp hogy csak, de belangyosodik a processzor tájékán.
Próbáltam:
- RAM nélkül, ilyen esetben a szokásos 1-3-3-1-es sípolást hallom.
- HDD nélkül, ez nem osztott, nem szorzott.
- Másik modulokkal, amiket egyenest a T500-ból vettem ki, azzal is megáll.
- Teszteltem az ebbe szánt modulokat a T500-ban, tökéletesen működnek.
- Elindítottam csak akkuról, csak töltőről, kombináltam a kettőt, de semmi.A modulok, amiket próbálgattam, kétoldalas Elpida PC3-8500S (1066MHz) memóriák, 2*2, illetve 2*4 GB kapacitással, 1.5V-os feszültséggel. Sajnos hülye voltam, elkövettem a kezdők legnagyobb hibáinak egyikét. Siettem, és ott helyben nem teszteltem a gépet, mikor lett volna hozzá RAM, és HDD is, szóval nincs mihez viszonyítsak. Garancia van, vissza tudom vinni, csak ha én néztem be valamit, akkor nem lenne értelme 3 órát utaznom ezért, plusz ettől jobban lejáratni sem szeretném magam.
Az lenne a kérdésem, hogy én néztem be a kompatibilitást, kihagytam valamit, vagy a géppel lehet gond?
Köszönöm előre is! -
bzolika10
aktív tag
válasz
thgergo #99689 üzenetére
Egy nvidiás T430-al simán ment ugyanazzal az átalakítóval (miniDP to hdmi) de ezzel a nem nvidiással nem megy. Szerintem csak a szoftveren múlik, nem az átalakítón. Az a gond, hogy az inteles driver nem enged 21:9-et, csak 16:9-et. Létezik valamilyen szoftveres megoldás erre?
-
thgergo
tag
válasz
FoxiestFox #99704 üzenetére
Igen, Trialbiker kollega kijelzőjére akart menni...
-
Ed_007
aktív tag
T460p számítógépet dokkolóval és külső monitorral, kiterjesztett asztallal használok. Időnként (néhány óránként) munka közben a monitor elsötétül, és kiírja, hogy jelet keres, majd energiatakarékos módba vált, szunyókálni megy. Ha ilyenkor kikapcsolom a monitort, majd kb. egy másodperc várakozás után bekapcsolom, minden rendben van néhány óráig - persze a külső monitorra pakolt ablakokat pakolhatom vissza a notebook képernyőjéről és rendezgethetem.
Próbáltam több kábellel, különböző portokon hajtani a monitort, ugyanezt tapasztaltam.
Ezt a konfigurációt így, egyben még nem használtam, sőt egyenként sem (új a laptop, a dokkoló, a kábelek és a monitor is), ezért elég tanácstalan vagyok, mi lehet a gond, melyik komponensnél keresgéljek megoldást. Tekintve, hogy különböző kábelekkel és portokon is ezt tapasztalom, érzésre nem a kábelekkel van probléma.
Mi lehet a gond és hogyan tudnám megszüntetni a látszólagos vagy tényleges jelvesztést? -
-
Butcher82
senior tag
Upsz.... na ezt én sem gondoltam volna.
-
thgergo
tag
válasz
FoxiestFox #99697 üzenetére
Milyen kábelt használtál fel hozza?
T420-nál nem csak a panelt, hanem a kábelt is cserélni kell, lásd részletesen alább:Egészen pontosan valami ilyesmire HD+ kábel kell. Majdhogynem drágább mint a HD+ panel, mivel a legtöbb T420-ba csak "felezett" érsűrűségű kábelt tettek a 1366x768-hoz.
HD 1366x768
HD+ 1600x900 -
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó megbízható, szép Toshiba Satelite C850
- Dell E5540 i5-4G/ 4gb ddr3 / 500gb Hdd / jó akku / töltő nincs, BIOS kódos/
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Dell 5580 i5-7200u / 8gb ddr4 / 250gb m.2 ssd / jó akku / töltő
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Bomba ár! Dell Latitude E5470 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest